• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:54:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:54:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 79
Guests: 115
Total: 194
unreasonable
mavropan
Angelagfb
Nikos.Ts
AristeidisM
panagiwt1s
Nekt
Konstantinoy
vasilis saitis
AcDimitri
tasos gourd
vajim
sofiastrataki
smoul
bigmort
trelogauros7
jkara
valantis
George15
Carot1456
gkougeor
maestros
dimitris kiziridis
Annapar
theodoridoueu
ArsenD
etsilika
Νικη
kourkou
kraxtopoulos
chris_p30
Alex Kosmas
dmoral
kst
Τρου Ντετεκτιβ
daphnenik
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Petross
ChrisB999
EvanTsir
Ma8hths Indou
astra
Captain
sassi
LambisTr
Nikos_313
DarkMagiK06
mdimitrig
nmpampal
mgrivab
akiousia
charalampos
Ioannakoliou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
pave
papoutsas
Xontroulis
tecnoteki
chriskazakos
chrisg
lelenia
Patroklis
alexanton
useranknown
Balourdos
HlektrikhPatata
mrodi
Βασιλης
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμός
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τί θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου?  (Voting closed: July 06, 2015, 18:49:46 pm)
Ναι - 27 (12.7%)
Οχι - 150 (70.4%)
Δε θα ψηφίσω - 31 (14.6%)
Άκυρο - 5 (2.3%)
Λευκό - 0 (0%)
Total Voters: 209

Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 Go Down Print
Author Topic: Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμός  (Read 90606 times)
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Re: Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμός
« Reply #900 on: September 04, 2015, 17:53:19 pm »

Quote from: Grecs on September 04, 2015, 17:51:54 pm
Quote from: Argirios on September 04, 2015, 17:50:16 pm
Ε ναι, επειδή το να έχει κάποιος λεφτά είναι φυσικά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Γιατί άμα έρθει ο κομμουνισμός θα στρώσουν όλα, θες δε θές θα δουλεύεις στη φάμπρικα για ένα κομμάτι σκατό, αλλά θα είμαστε όλοι ίσοι οπότε εντάξι.
Για σενα το σκατο θα ειναι αναβαθμιση.
σπάσε, προσπαθώ να κάνω σοβαρή συζήτηση εδώ πέρα

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #901 on: September 04, 2015, 17:54:50 pm »

Quote from: Argirios on September 04, 2015, 17:53:19 pm
Ε ναι, επειδή το να έχει κάποιος λεφτά είναι φυσικά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Γιατί άμα έρθει ο κομμουνισμός θα στρώσουν όλα, θες δε θές θα δουλεύεις στη φάμπρικα για ένα κομμάτι σκατό, αλλά θα είμαστε όλοι ίσοι οπότε εντάξι.

Ε για αυτο σου λεω οτι και το σκατο πολυ σου ειναι ντε. Επειδη το παραπανω το λες σοβαρα

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #902 on: September 04, 2015, 17:59:01 pm »

Quote from: Grecs on September 04, 2015, 17:54:50 pm

Ε για αυτο σου λεω οτι και το σκατο πολυ σου ειναι ντε. Επειδη το παραπανω το λες σοβαρα
Πάρε να μορφωθείς.  http://www.kelsoinstitute.org/pdf/cm-entire.pdf

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #903 on: September 04, 2015, 18:09:08 pm »

Quote from: Argirios on September 04, 2015, 17:59:01 pm
Quote from: Grecs on September 04, 2015, 17:54:50 pm

Πάρε να μορφωθείς.  http://www.kelsoinstitute.org/pdf/cm-entire.pdf

Τι να μας πουν οι καθηγηταδες που θα μας μαθουν και καπιταλισμο... Εδώ , να μαθει το παιδί απ τον καλύτερο:

https://en.wikipedia.org/wiki/Trump:_The_Art_of_the_Deal
http://www.amazon.com/Trump-The-Deal-Donald-J/dp/0345479173

με net worth απο 3 ως 10 billion $, beat that.
« Last Edit: September 04, 2015, 18:11:16 pm by Karaμazoβ » Logged

Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #904 on: September 04, 2015, 18:15:19 pm »

Άμα το δείς λίγο είναι πολύ κοντά στο σοσιαλισμό. Είμαι κατά του κομμουνισμού όχι του σοσιαλισμού.

g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #905 on: September 04, 2015, 18:16:54 pm »

Ενα κομμάτι σκατό όπως λες πάντως  έπαιρναν οι άνθρωποι ΠΡΙΝ τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις. Και δυστυχώς για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό έπρεπε εκτός τον άλλων να καταπολεμήσουν και τα ψέμματα αυτών που έχοντας ένα σκατό για μυαλό δέχονταν με ευχαρίστηση οποιαδήποτε σαβούρα τους φύτευαν οι πραγματικοί επωφελούμενοι της όλης κατάστασης δηλαδή τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι και οι αυλικοί τους.

« Last Edit: September 04, 2015, 18:20:59 pm by g » Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμός
« Reply #906 on: September 04, 2015, 18:21:22 pm »

Quote from: Argirios on September 04, 2015, 18:15:19 pm
Άμα το δείς λίγο είναι πολύ κοντά στο σοσιαλισμό. Είμαι κατά του κομμουνισμού όχι του σοσιαλισμού.

Οποιος υπόσχεται κομμουνισμο αμεσα ειναι ή ψεύτης ή τρελος. Προκειται για συστημα που περιγραφεται παντα εντελως ασαφως ως "κοινωνικό-οικονομικό συστημα οπου ο καθενας θα αμοιβεται αναλογα με τις αναγκες του" και η ιδιοκτησία θα έχει καταργηθεί πληρως, γιατι δε θα υπάρχει λογος να υφισταται οταν θα υπαρχει τετοια αφθονία.

Μιλάμε για μια ουτοπία τύπου Star Trek και United Federation of the Planets, και μετατίθεται στο πολυυυυυυυυ μακρινο μέλλον. Αν εξαιρέσεις τον Χρουτσωφ που ελεγε βλακείες γυρω στο 1960, κανεις κομμουνιστης δε μιλαει για κομμουνισμο. Ολοι για οικοδόμηση του σοσιαλισμου μιλανε.

Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #907 on: September 04, 2015, 18:27:14 pm »

Ε τότε πάω πάσο. Γιατί όταν ακούω κομμουνισμό προσωπικά αυτό που μου έρχετε στο μυαλό είναι ένας λαός σκλαβωμένος υπωχρεωμένος να κάνει δουλειά μηχανής κάτω από την εξουσία του κράτους. Ίσως φταίω εγώ, ίσως φταίει και ο τρόπος σας.

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #908 on: September 04, 2015, 18:35:21 pm »

Kι εγω οταν ακουω κομμουνισμο σκεφτομαι τον αργυριο κλεισμενο σε γκουλαγκ. Αλλα οκ συνηθως δεν αφηνω τα συναισθηματα μου να επηρεασουν την κριση μου.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #909 on: September 04, 2015, 20:56:11 pm »

Quote from: Grecs on September 04, 2015, 18:35:21 pm
Kι εγω οταν ακουω κομμουνισμο σκεφτομαι τον αργυριο κλεισμενο σε γκουλαγκ. Αλλα οκ συνηθως δεν αφηνω τα συναισθηματα μου να επηρεασουν την κριση μου.
Grin Grin Grin NotWorthy NotWorthy NotWorthy

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #910 on: September 04, 2015, 22:11:11 pm »

Quote from: g on September 04, 2015, 16:59:15 pm
Αυτό που λέω είναι ότι δεν θεωρώ πραγματικά απορίες και ερωτήσεις αυτές που κάνεις. Απλά ψάχνεις ευκαιρία να μην συμφωνήσεις. Οι "περιουσίες" που θα κοινωνικοποιηθούν γενικά δεν είναι δυνατό να συγκεντρωθούν με θησαυρισμό αλλά με χρόνια εκμετάλλευση (υπεραξία) ανθρώπων, και αν σε ανησυχεί αυτό γιατί ανήκεις σε αυτήν την περίπτωση, τότε κανένα λόγο δεν έχεις να ψηφίζεις κάποιο κομμουνιστικό κόμμα εκτός και αν για κάποιον λόγο δεν θες τους πολέμους, την αδικία, την εκμετάλλευση και την αθλιότητα.

Πάλι δε ξεφεύγεις από το υποτιμητικό ύφος και τις προσβολές : Σου διαφεύγει κάτι όμως : Οτι και καθαρά το στενό προσωπικό-επαγγελματικό μου συμφέρον να κοίταζα (δηλαδή πως να έχω για πολλούς μήνες πολλούς πελάτες που θα έρχονται να νοικιάζουν τα δωμάτια μας) πάλι θα ήθελα να έχει πολλά φράγκα όλος ο κόσμος, ο απλός κόσμος, οι απλοί εργαζόμενοι, για να κάνει μέχρι και 3-4 μήνες διακοπές. Αυτό θα με συνέφερε και εμένα γιατί έλληνες πελάτες είχα και έχω απλό κόσμο, ταξιτζήδες, δημόσιους υπαλλήλους, οικοδόμους, καθηγητές, ιδιοκτήτες μπαρ, ιδιώτες επιχειρηματίες μικρομεσαίους, πυροσβέστες, και όχι πάμπλουτους και επιχειρηματίες με 6ψήφιες αμοιβές. Τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε, οι έλληνες φτάσανε να κάνουν πέρσι το πολύ 3 με 4 μέρες διακοπές κατά μέσο όρο σε εμάς και φέτος άντε 5 με 6. Και ναι υπήρξε μια μικρή αύξηση στις μέρες που έκλειναν οι έλληνες φέτος (έχω δικό μου "κρισόμετρο"). Αυτά μου λένε τα δικά μου στατιστικά. Τα συνολικά επίσημα του ΕΟΤ βγαίνουν Οκτώβρη ή Νοέμβρη. Καμία σχέση με μια 20ετία πίσω όπου όλοι έκλειναν με τον μήνα. Ούτε καν για 20 μέρες, με το μήνα ! Φυσικά επιβιώνουμε από τους ξένους πελάτες και ειδικά τα βαλκάνια.
Άρα πάλι είσαι λάθος και προτίμησες να με τσουβαλιάσεις (βασικά να με προσβάλλεις) βάζοντάς με στην κατηγορία των "εκμεταλλευτών" που "πλούτισαν" εκμεταλλευόμενοι την υπεραξία της εργασίας κάποιων άλλων ! Υπεραξία στην εργασία της οικογένειάς μου δεν αναγνωρίζεις πάντως. Τα δωμάτια φύτρωσαν μόνα τους, έσπειρα μπετόν και σίδερα, και μεγάλωσαν. Το παράδειγμα με τα 2 ξενοδοχεία ήταν παράδειγμα για να γίνω συγκεκριμένος, για να είναι απλή η ερώτηση, για να μπορεί να απαντηθεί εύκολα, δεν σημαίνει οτι με νοιάζει τι θα γίνει μόνο στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα, παράδειγμα είναι. Εσύ έβγαλες το συμπέρασμα οτι δεν με νοιάζει το γενικό καλό των πολλών αλλά η μόνο πάρτη μου. Ενημερωτικά αυτά γιατί μου φαίνεται οτι θα νομίζετε οτι τα φυσάω, οι γονείς μου δάσκαλοι ήταν μια ζωή, και κατάφεραν ότι κατάφεραν με τους μισθούς τους και με δάνεια από τις τράπεζες τα οποία αποπλήρωναν πάντα στην ώρα τους. Άρα η προσβολή σου να υποθέσω οτι απευθύνεται και σε όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους που με τις οικονομίες μιας ζωής άνοιξαν μια μικρή ιδιωτική επιχείρηση.
Και σου απαντάω και σε αυτό: Μακάρι να είχαν όλοι οι άλλοι όσα έχω εγώ και εγώ να ήμουν ο μόνος που δε θα είχε τίποτα, να ήμουν ο μόνος πάμφτωχος στη χώρα, γιατί θα μπορούσε άνετα η κοινωνία να με στηρίξει-βοηθήσει ώστε να ζήσω και εγώ. Δεν ανυσηχώ καθόλου για αυτό το σενάριο. Για αυτό που ζούμε ανησυχώ. Που έχει φτάσει η κατάσταση σε τέτοιο σημείο που η κοινωνία είναι χωρισμένη σε 2 κατηγορίες σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας και στήριξης και οι υπόλοιποι δε μπορούν πλέον να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, ακόμα και αν μπορούν να τους εντοπίσουν. Έχουν φτιαχτεί μεν αρκετές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι φτάνουν και σίγουρα δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα, αλλαγή του συστήματος, αλλά μόνο ελλειπής αντιμετώπιση των συνεπειών του προβλήματος. Φυσικά πάλι καλά που έγιναν και αυτές. Πως λένε "...που μας έσωσε απ την πείνα, θα μας σώσει κι απ την κατοχή" ?

Αν το πρόβλημα σου είναι με τη μια περίπτωση που χτίσανε και λειτουργούν ξενοδοχείο με την δουλειά τους οι ίδιοι χωρίς να εκμεταλλεύονται εργαζομένους --δηλαδή να είναι μαζί συνεταιρικά τα αφεντικά της οικογενειακής τους επιχείρησης-- και θα τους πιάσει το όριο των 50 δωματίων και τον μούργο που έχτισε 49 δεν θα τον πιάσει και όχι με το ότι στον καπιταλισμό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα δωμάτια τους να πάθουν τα ίδιο που έπαθαν τα σπίτια των μεταναστών που έρχονται εδώ κατά χιλιάδες για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα καλύτερο από το να συνεχίζει να τους βάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους στοιβάζει στα λιμάνια με άθλιες εγκαταστάσεις ,πράγματα για τα οποία έκραζε την προηγούμενη κυβέρνηση, τότε παραιτούμαι.

Όχι, το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό. Το πρόβλημά μου είναι η κοινωνική αδικία και η φτώχεια, η εξαθλίωση και όλα τα άλλα που ανέφερες. Τον ίδιο εχθρό έχουμε μη φοβάσαι. Παράδειγμα ήταν, ξαναλέω, για να δείτε πόσο δύσκολο και πολύπλοκο θέμα θα είναι μια απλή γραμμή του προγράμματος του ΚΚΕ. Γιατί ακουμπάει τις ιδιοκτησίες, τις καλώς ή κακώς αποκτηθέντες ιδιοκτησίες και περιουσίες, και τους κόπους μιας ζωής ολόκληρης κάποιων και όχι μόνο τις ληστρικά αποκτηθέντες περιουσίες. Και άρα το γενικό, ασαφές και αόριστο "να πάνε τα μέσα παραγωγής πλούτου στα χέρια των εργαζομένων" δεν είναι και τόσο εύκολο να εφαρμοστεί στην πράξη όσο ωραίο και γλυκό ακούγεται στη θεωρία.
Το πρόβλημά μου είναι οτι και στις 2 περιπτώσεις έχει υφαρπαχτεί λιγότερο ή περισσότερο ή ίσως και καθόλου (ναι, είχα εργοδότη ιδιοκτήτη ταβέρνας που πραγματικά μοιραζόταν τα κέρδη της ημέρας, αφού πλήρωνε τις υποχρεώσεις, με τους σερβιτόρους του και όλο το προσωπικό, και μας πλήρωνε πολύ παραπάνω από όσο είχαμε τυπικά συμφωνήσει ως ημερομίσθιο, και γιαυτό σκιζόμασταν όλοι μας και το μαγαζί πετούσε) η υπεραξία εργαζομένων, και οτι δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος η υπεραξία που παράγεται από εργαζομένους που εκμεταλλεύονταν ή "εκμεταλλεύονταν" οι ιδιοκτήτες (ή να πω κεφαλαιοκράτες?). Οπότε αυτή η γενίκευση, το γνωστό "τροπάριο" με την υπεραξία του Μαρξ, δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, ούτε και μπορεί να εφαρμοστεί παντού χωρίς να ληφθούν υπόψιν πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες.

Όντως είναι κρίμα να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά στην τελική τι τα θέλουν 50 δωμάτια αν δεν βγάζουν κέρδος παραπάνω από το μέσο όρο ενός μισθωτού στον κλάδο τους εκμεταλλευόμενοι υπαλλήλους που θα αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις που ας δεχτούμε όντως έφτιαξαν με την δικιά τους δουλειά ? Καταλήγω δηλαδή ότι το κριτήριο σίγουρα δεν θα είναι ο αριθμός των δωματίων αν και δεν νομίζω καν ότι τίθεται ζήτημα για μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.
Εγώ πάλι καταλήγω οτι το κριτήριο για να είναι δίκαιο προϋποθέτει αναλυτική γνώση του πως αποκτήθηκε η εκάστοτε, μικρή μεσαία ή μεγάλη περιουσία. Και κατά πόσο ανταποκρίνεται στους κόπους μιας ζωής. Επίσης όμως στο οτι δε μπορεί κάποιος που έτρωγε ότι είχε και δεν είχε στα ποτά στις κόκες στα καζίνο και σε αμαξάκια Mercedez να έχει απαίτηση να του μοιραστεί η περιουσία ενός άλλου που γαμήθηκε να δουλεύει μια ζωή επειδή αυτός έμεινε ταπί και ρέστος. Και δεν εννοώ ή υποννοώ κάτι για εσένα ή γενικά, αλλά κάποιοι ήταν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο και στα σαλέ με διακοποδάνεια, και κάποιοι δεν σήκωναν κεφάλι (όχι εγώ, επαναλαμβάνω, είναι οι δίπλα, μυρμήγκια κανονικά).
Πως θα μετρήσεις πόση "υπεραξία" παρήγαγε ο ένας και πόση ο άλλος ώστε να μοιραστούν δίκαια τα αγαθά που παρήχθηκαν ως τώρα και όσα θα παράγονται μετά την μετάβαση?
Το ΚΚΕ έχει κάποια έτοιμη πλατφόρμα που να υπολογίζει την υπεραξία που θα παράγεται από την εργασία του καθενός και θα την μοιράζει δίκαια σε όλους? Τόσο καιρό έπρεπε να την έχει έτοιμη και online, σε web εφαρμογή κιόλας, να μας την δείχνει, να κλείνει στόματα, να πείθει.
Πωπω θα έβγαζα και γαμώ τα θέματα εργασιών αν ήμουν καθηγητής σας  Cheesy Grin
Με το που θα ανοίγατε το στόμα σας θα σας έλεγα : Κάντε το, μπορείτε  Tongue Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί πράματα τώρα είναι δυνατόν να μη μπορείτε? Χαλαρά σε 2 μήνες το κάνετε αν σας μπριζώσουν. Γιαυτό τα σκάτωσε ο Τσίπρας, ήταν πολιτικός μηχανικός, τι να κλάσουν τώρα αυτοί...

Στο γενικό, αν μια κοινωνία παρέχει σε όλους τους ενήλικες με την προϋπόθεση ότι εργάζονται γενικά, σπίτι υγεία πολιτισμό και ειρήνη κάποιες "αδικίες' θα συμβούν σε οριακές περιπτώσεις για να δικαιωθούν χιλιάδες πολύ περισσότερο αδικημένοι μέσα στην ίδια χώρα. Οριακό σημείο σαν περίοδος είναι και η πρώτη γενιά πάνω στην μετάβαση όπου ακόμα σκέφτεται με όρους κέρδους και την συνείδηση και τις παραστάσεις της προηγούμενης κοινωνίας.
Εντάξει δε περιμένει κανείς να γίνουν όλα με τη μία τέλεια και χωρίς προσωρινές μικροαδικίες, αλλά οι περισσότεροι που απωθούνται από την θεωρία του ΚΚΕ φοβούνται (ναι, τα κλασσικά επιχειρήματα της πάλαι ποτέ δεξιάς) "μη τους πάρουν τα σπίτια οι κομμουνισταί"!!! ενώ τους τα παίρνουν αυτοί που τους λένε οτι θα τους τα πάρουν οι "κομμουνισταί". Πάνω σε αυτό τον σημείο επικεντρωνόταν το παράδειγμα με τα 2 ξενοδοχεία.
Εγώ προφανώς θα είμαι ο παρωχημένος εγκέφαλος που ανήκει στην γενιά που ακόμα σκέφτεται με όρους κέρδους, με σάπια συνείδηση και με παραστάσεις (της ποιάς?) της προηγούμενης κοινωνίας...

Φυσικά αυτή είναι προσωπική μου αντίληψη και δεν είμαι ή ήμουν ποτέ μέλος κομμουνιστικής οργάνωσης ή κόμματος αλλά δεν νομίζω ότι θα απείχε και πολύ από οποιονδήποτε ενστερνίζεται την ίδια κοσμοαντίληψη είτε είναι μέλος κόμματος είτε όχι
Επίσης.

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
απλυτος

View Profile
« Reply #911 on: September 04, 2015, 22:57:40 pm »

Quote from: Grecs on September 04, 2015, 18:35:21 pm

μας έφτιαξες πάλι

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
g
Veteran

View Profile
« Reply #912 on: September 04, 2015, 23:21:32 pm »

@katarameno

Σου λέω με λίγα λόγια ότι ένας π.χ μισθωτός εργάτης, μικροαστός, της μεσαίας τάξης, της διανόησης ή ότι, αποταμιεύοντας από το μισθό του, μονοπώλια και μεγάλες επιχειρήσεις δεν φτιάχνει χωρίς σε κάποιο σημείο  να αρχίζει να εκμεταλλεύεται ΠΟΛΛΟΥΣ εργαζόμενους. Ότι δηλαδή με θησαυρισμό δεν μπορείς να γίνεις Κροίσος (η περίπτωση διευθυντικών στελεχών και μανατζαρέων είναι λίγο ιδιάζουσα και δεν είναι της παρούσης).  Επομένως είτε εσύ είτε όποιος άλλος δεν πρέπει να ανησυχείς αφού στην περίπτωση που δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία δεν σε αγγίζει η κοινωνικοποίηση και η κατάργηση της εκμετάλλευσης και στην περίπτωση που ανήκεις και θες να είσαι δίκαιος πόσο μάλλον κομμούνι ξέρεις ότι δεν τα απέκτησες αυτά με την δική σου δουλειά επομένως σταρχίδια σου να τα χάσεις. Απο που συμπέρανες ότι μίλησα για σένα και ότι σε προσέβαλα δεν μπορώ να ξέρω. Να σου πω ότι το προηγούμενο ποστ σου το διάβασα λίγο διαγώνια και απλά απάντησα κάνοντας ένα παράδειγμα με την περίπτωση που ανέφερες. Αν νομίζεις ότι έχει νόημα θα το διαβάσω και θα απαντήσω συγκεκριμένα για αυτό που έγραψες.

Το ότι παρακάτω στο πόστ σου μου λες για ειδικές περιπτώσεις και αναφέρεις μια ταβέρνα δεν μπορώ να το καταλάβω. Τι μας νοιάζει η ταβέρνα και οι ειδικές περιπτώσεις ?

Δεν απαντάω ολοκληρωμένα γιατί κατάλαβες λάθος. Και σου ξαναθέτω το ερώτημα: τι έχεις σκοπό να τα κάνεις τα 50 δωμάτια αν όχι να προσλάβεις εργαζομένους ως προσωπικό του οποίου την εργασία θα εκμεταλλεύεσαι σε έναν βαθμό για να βγάζεις κέρδος το οποίο δεν θα ξαναδιανέμεις στους εργαζομένους--το οποίο αν το κάνεις γιατί να μην το θεσμοθετήσουμε να το κάνουν όλοι σε όλους τους τομείς, όπου φτάσαμε σε κάτι σαν σοσιαλισμό ασπούμε ? Γιατί οι άνθρωποι αυτοί στο παράδειγμα με τα δωμάτια δεν έκατσαν μετά απο 45 χρόνια άπραγοι να απολαύσουν τα κέρδη τους  αλλά επέκτειναν την επιχείρηση τους ? Οι περιπτώσεις που μας νοιάζουν δηλαδή είναι αυτές οι οποίες δεν χτίζονται με τον τρόπο που ανέφερες. Όπως αποδεικνύεται και με την ταβέρνα, όπου αν το αφεντικό δίνει και στον εαυτό του ίσα με τους άλλους δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει δεύτερη ταβέρνα πχ --αν δεν συμφωνήσουν όλοι μαζί να κρατήσουν λεφτά για να το κάνουν *-- και θα είναι μια ζωή στην πράξη εργαζόμενος. Όσο και να δουλέψει 20 ταβέρνες δεν θα φτιάξει αλλά ακόμα και αν καταφέρει να μαζέψει για να φτιάξει δεύτερη τότε αναγκαστικά θα προσλάβει εργαζομένους να την δουλεύουν που αν είναι τόσο σωστός όπως λες θα τους απαλλάξει αφού του ξεπληρώσουν όλα τα λεφτά που ο ίδιος έδωσε για να την φτιάξει επομένως δεν θα υπήρχε κανείς λόγος να μην τα κρατήσει τα λεφτά εξαρχής κτλπ κτλπ

η παραπάνω διαδικασία όμως προφανώς δεν μπορεί να συμβεί γιατί οι καπιταλιστές ποτέ δεν θα διανέμουν τα κέρδη τους πόσο μάλλον δεν θα θεσμοθετήσουν κάτι τέτοιο ώστε να μην επαφίεται στην καλοσύνη τους. Και ακριβώς γιαυτό μιλάμε για επαναστάσεις κτλπ και δεν μας ενδιαφέρουν οι περιπτώσεις του στύλ 2 δωμάτια και ιδιοκτήτης ταβέρνας που δουλέυει κιόλας σε αυτήν, γιαυτό ακριβώς υπάρχουν οι συμμαχίες με άλλες τάξεις όπως η μικρή και μεσσαία αγροτιά και οι μικροαστοί κτλπ κτλπ

* στην περίπτωση αυτή έχουμε μια ομάδα ιδιοκτητών που προσλαμβάνει εργαζομένους για την δεύτερη ταβέρνα δεν αλλάζει κάτι αν δεν γίνει καμία μεγάλη επανάσταση και δεν φτιάξουν μαγικό μηχάνημα που βγάζει σουβλάκια ως δια μαγείας όπως καταλαβαίνεις καταλήγουμε στο ότι για να έχεις πράματα τα οποία δεν μπορείς να λειτουργήσεις μόνος υπάρχει ένας λόγος μόνο, να βγάζεις κέρδος μέσω της δουλειάς των άλλων και προφανώς αυτά να μην τα διανέμεις ισότιμα σε αυτούς  κτλπ

« Last Edit: September 04, 2015, 23:52:19 pm by g » Logged

Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #913 on: September 05, 2015, 00:30:26 am »

g, όπως σου γραψα και σε πριβέ, το κόβω οτι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε για καμιά μπύρα, να τα πούμε ζωντανά face to face για να βγάλουμε άκρη. Για σήμερα δεν αντέχω άλλο μπροστά στο πλεκτρολέγιο, λελ.  tafos

g
Veteran

View Profile
« Reply #914 on: September 05, 2015, 01:04:30 am »

σωστό και δεκτό.  pcsleep

Pages: 1 ... 59 60 [61] 62 Go Up Print
Jump to: