• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:43:30 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:43:30 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 28
Guests: 128
Total: 156
Yamal
Saint_GR
μιλτοςμ
Tasaras
anna.ts
ZontanosThrylos
PolarBear
DimiTout
fopapadopoulos
nchatzo
thomasdt
κοτζακ
kokkinosgior
andyy
chaniotism
athena_apo
Mr Watson
akoil
stloukas
gpapadimi
Athinaaz
vaggelisx
stavrosk
lasef
nasos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Τι παιδεία θέλουμε: Προτάσεις (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πρόγραμμα Σπουδών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Πρόγραμμα Σπουδών  (Read 27519 times)
pmousoul
Guest
Re: Πρόγραμμα Σπουδών
« Reply #30 on: July 05, 2009, 04:36:39 am »

Quote from: Furious Angel on July 05, 2009, 04:33:14 am
Τα συστήματα υπολογιστών εκτός από ευχάριστη γνωριμία με cool καθηγητές του τομέα ηλεκτρονικής προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό..;

Βρείτε μου ένα μάθημα για να κλείσει την 5άδα..  Όλες οι επιλογές έχουν προαπαιτούμενη γνώση.. εκτός κι αν θεωρήσουμε (βάσιμα) ότι η υποτιθέμενη γνώση πεδίου για την ενεργειακή είναι μόνο.. στη φαντασία!  Grin

Είναι καλό εισαγωγικό μάθημα περί υπολογιστών.. γιατί πολλοί που έρχονται στην σχολή.. δεν ξέρουν καν τι έχει μέσα το κουτί..

Ο προγραμματισμός γενικά δεν απαιτεί να ξέρεις τι έχει μέσα το κουτί..
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #31 on: July 05, 2009, 04:39:46 am »

Τα Συστήματα (που όπως έχω ψιλοδεί δεν 'ναι τίποτα σοβαρό) μπορεί να αλλάξει εντελώς ύλη και να γίνει όπως η Λογική Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων που 'χουμε στο 2ο εξάμηνο:

Άλγεβρα Boole, λογικές πύλες. Απλοποίηση λογικών συναρτήσεων. Συνδυαστική λογική (Σχεδιασμός, ανάλυση, αθροιστές, αφαιρέτες, μετατροπές κωδίκων, συγκριτές, αποκωδικοποιητές, πολυπλέκτες, ROM, PLAS κλπ.). Σύγχρονα ακολουθιακά κυκλώματα (flip-flops, ανάλυση ακολουθιακών κυκλωμάτων, σχεδιασμός ακολουθιακών κυκλωμάτων με ρολόι). Καταχωρητές, μετρητές και μονάδες μνήμης. Μηχανές αλγοριθμικών καταστάσεων. Ασύγχρονα ακολουθιακά κυκλώματα.

Που είναι το αγαπημένο μου μάθημα του κορμού και το ΜΟΝΟ που θα ξαναπαρακολουθούσα όλο απ' την αρχή ευχαρίστως.

Και κάνεις τα Ψηφιακά Ι του 4ου ένα καθαρά εργαστηριακό μάθημα, άντε και με μια ώρα θεωρίας.

class Windows extends Throwable implements Failure
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #32 on: July 05, 2009, 04:40:21 am »

Quote from: lost body on July 05, 2009, 04:36:39 am
Quote from: Furious Angel on July 05, 2009, 04:33:14 am
Τα συστήματα υπολογιστών εκτός από ευχάριστη γνωριμία με cool καθηγητές του τομέα ηλεκτρονικής προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό..;

Βρείτε μου ένα μάθημα για να κλείσει την 5άδα..  Όλες οι επιλογές έχουν προαπαιτούμενη γνώση.. εκτός κι αν θεωρήσουμε (βάσιμα) ότι η υποτιθέμενη γνώση πεδίου για την ενεργειακή είναι μόνο.. στη φαντασία!  Grin

Είναι καλό εισαγωγικό μάθημα περί υπολογιστών.. γιατί πολλοί που έρχονται στην σχολή.. δεν ξέρουν καν τι έχει μέσα το κουτί..

Ο προγραμματισμός γενικά δεν απαιτεί να ξέρεις τι έχει μέσα το κουτί..

Καλά.. επ' αυτού δεν έχω και ίδια γνώση.. όμως έχει πάρει το αυτί μου ότι κάνουν λέει html και php..? Τί μαλακίες είναι αυτές..  Πράγματα τα οποία δικαιολογούν την ύπαρξη των βιβλίων "μάθε dpfhs σε 24 ώρες!"
pmousoul
Guest
« Reply #33 on: July 05, 2009, 04:44:20 am »

Τα Εφαρμοσμένα από την άλλη χρειάζονται στα ΣΑΕ Ι, αν τα μαθαίναμε όπως θα 'πρεπε (ακριβής γνώση του ΓΤΡ, θα ήταν βέβαια πακετάκι.. Cheesy).. και στα ΨΕΣ-ψηφιακά φίλτρα.. γιατί έχουν μετασχηματισμό z, σειρές Laurent (FIR φίλτρα), έτσι νομίζω πως λέγονται.. Tongue

@Furious Angel

το μάθημα αυτό γίνεται από Πέτρου, Μητράκο, Ντελόπουλο και είναι εισαγωγικό στα του οίκου τους, τα οποία καλύπτουν ένα αρκετά ευρύ φάσμα της επιστήμης των υπολογιστών..
pmousoul
Guest
« Reply #34 on: July 05, 2009, 05:00:27 am »

Η ουσία είναι πως μπορεί να συμμαζευτεί το πρόγραμμα.. να γίνει πιο ανθρώπινο και συνάμα πιο αποδοτικό.. τόσα χρόνια άκουγα τις παρατάξεις και τα σχήματα να μιλάνε για εντατικοποίηση.. έχουμε καταντήσει με 7 μαθήματα το εξάμηνο και δεν λέμε και τίποτα.. δεν κατηγορώ.. απλά δεν καταλαβαίνω και στεναχωριέμαι. Sad

Γενικά αυτή η δουλειά για να γίνει σωστά θέλει και τα μέλη ΔΕΠ.. να προτείνουν και να μας εξηγούν με επιχειρήματα.. ειδικά στα μεγαλύτερα εξάμηνα. Αν η γνώση που παίρνουμε έχει την μορφή δέντρου, τότε αυτό καλό θα είναι να είναι ισοζυγισμένο (ως προς τον τομέα και όχι γενικότερα).. και να μην γέρνει προς συγκεκριμένο αντικείμενο του τομέα όσο ανεβαίνουν τα εξάμηνα (το λέω σαν βασικές γραμμές για τα μεγαλύτερα εξάμηνα..). Smiley

Τέσπα.. έχω και 'γω πολύ δρόμο ακόμα.. την γνώμη μου την είπα και στην συνέλευση.. ας κρίνουν και τα μικρά.. εάν βρουν χρόνο να σηκώσουν κεφάλι από τα 7 μαθήματα.. Undecided

Πάντως θα χαρώ να δω ολοκληρωμένες προτάσεις (για τα πρώτα 5 εξάμηνα).. με επιχειρήματα.. Wink
« Last Edit: July 05, 2009, 05:10:07 am by lost body » Logged
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #35 on: July 05, 2009, 05:02:37 am »

Τα μέλη ΔΕΠ είναι ένα πρόβλημα... Grin
Πώς θα πείσεις κάποιον να δεχτεί να φύγει το (κατά γενική ομολογία) ανούσιο μάθημά του από υποχρεωτικό κορμού;

Καλά για τους συννενοήσιμους, αλλά για τα στριμμένα άντερα; Roll Eyes

pmousoul
Guest
« Reply #36 on: July 05, 2009, 05:07:00 am »

Γι' αυτό αγαπητέ φίλε Γιώργο τόνισα ότι κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου.. αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά γίνονται και θάματα! Tongue

Τον πόνο μας λέμε.. να συμμαζέψουμε λίγο τον παραλογισμό.. γιατί όσο περνάνε τα χρόνια την πονάς την σχολή (μαζόχας!!! Grin) και ας μην περνάς μαθήματα!!! (μαζόχας^2) Cheesy
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: July 05, 2009, 05:12:50 am »

Μιας και κάνουμε brainstorming, αυτή είναι μία πρόταση που 'κανε πριν 3-4 χρόνια ο Τομέας Πληροφορικής για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ που 'ναι ακόμα πιο σκατά. Tongue
12 φυσικομαθηματικά στα 4 πρώτα εξάμηνα, ζωή να 'χουν.

http://www.softlab.ntua.gr/~nickie/tmp/curriculum-20061206.pdf

Δεν 'ναι και τέλεια (πχ μου φαίνεται λίγο κάπως να επιλέγεις κατεύθυνση από 4ο εξάμηνο και μέχρι και το 9ο να έχεις και κορμού και κατεύθυνσης), αλλά μια βάση για κάποια πιο σοβαρή προσέγγιση. Μία συστηματική καταγραφή σαν αυτή της παραγράφου 2.4 μπορεί να γίνει και για εδώ. Smiley
« Last Edit: July 05, 2009, 05:22:14 am by Γιώργος » Logged

metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: July 05, 2009, 12:00:36 pm »

καλημέρα και απο μένα παιδια!
καλή η προσπά8εια αυτή με το συγκεκριμένο τόπικ Wink
Προσωπικά δε 8α κάνω κάποια πρόταση, συμφωνώ γενικά με τα προαναφερ8έντα. Άλλωστε ο προβληματισμός όλων μας είναι προφανής....
Απλά 8α στα8ώ, και πέρνοντας αφορμή από το προηγούμενο link, στον τεράστιο αρι8μό μα8ημάτων που έχουμε για πτυχίο. Πχ εγώ είμαι 8ο εξάμηνο και τα εφαρμοσμένα δε μου χρειάστηκαν κάπου επειγόντως  και στα ΣΑΕ 1 μια χαρά τα καταφερα , τα κατάλαβα και τα πέρασα πριν δώσω εφαρμοσμένα...Και ούτε πιστέυω πως είναι τόσο σπουδαίο μά8ημα ώστε ο κα8ηγητής να σε κόβει ανελλέητα, και όχι μόνο εμάς, αλλά και κάτι παλικάρια που περιμένουν πτυχίο από τέτοια μα8ήματα!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ????
Να έχεις περάσει μα8ήματα-μα8ήματάρες ( πεδία, ηλεκτρονικές, μα8 τομέα και γενικά μα8ήματα πραγματικά χρήσιμα για εμάς) και να σε ταλαιπωρεί ο κά8ε ένας που 8εωρεί το μάθημά του σημαντικότερο από τα άλλα???

Γενικά στα τόσα τρωτά της σχολής μας, έρχεται να προστε8εί και ο κομπλεξισμός των κα8ηγητών του γενικού τμήματος, δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω πραγματικά...Ηλεκτρολόγοι 8α γίνουμε και όχι μα8ηματικοί την τρέλα μου!

Δε λέω ότι πχ τα εφαρμοσμένα είναι άχρηστο μά8ημα, αλλά δε νομίζω ότι είναι δικαιολογημένο να έχουμε 8 μαθήματα μα8ηματικών στα πρώτα εξάμηνα...Ξέρουμε ότι πολλά μα8ηματικά 8α μπορούσαν να συμπτυχ8ούν και αντί για 8 να έχουμε 5 πχ....

ΥΓ: Μ'αρεσε η ιδέα, και είναι μάλιστα και πολύ εύστοχη ,της ανταλλαγής στα εξάμηνα C-Φυσική, άλλωστε στη φυσική μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΔΕ που τις κάνεις στο 2ο...

Certain things in life are inarguable.Happiness feels good.Fire burns.Breathing is necessary. AC/DC rocks.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #39 on: July 05, 2009, 12:06:56 pm »

ένα μεγάλο πρόβλημα με τα μαθηματικά της σχολής μας ειναι ότι τα κάνει το γενικό τμήμα...και αυτό επιβάλλεται με την ύπαρξη αυτόνομου γενικού τμήματος...που δεν τοπ βρίσκω λογικό...νομίζω ότι το γενικό τμήμα πρέπει να αφομοιωθεί από τα άλλα τμήματα σιγά-σιγά..κι έτσι θα μπορεί να ορίζει το κάθε τμη΄μα την ύλη των μαθηματικών/φυσικών όπως αυτό θέλει...γιατί έχει ειπωθεί ότι έχουν γίνει προσπάθειες για να αλλα΄ξει η ύλη..αλλά το γενικό τμήμα αντιδρά...

υπάρχουν άνθρωποι στο γενικό τμήμα που πραγματικά αξίζει να τους απορροφήσει το τμήμα μας...όπως ο Κεχαγιάς και ο Ρέκανος... βάλτε το Ρέκανο να κάνει φυσική και πεδία στο τμήμα μας Tongue

αλλά μου φαίνεται ότι το ΠΣ δεν θέλει απλά μετακίνηση-συγχώνευση μαθημάτων...θέλει ριζική αλλαγή φιλοσοφίας... το σύστημα αυτό διδασκαλία από την έδρα + εξετάσεις...ειναι πεπαλαιομένο και το λιγότερο αποτυχημένο....
« Last Edit: July 05, 2009, 12:27:15 pm by apostolos1986 » Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #40 on: July 05, 2009, 12:29:51 pm »

Καποια κεφαλαια των εφαρμοσμένων με τις μιγαδικες ακολουθίες ειναι χρησιμα μεν αλλα αποτελούν ενα μικρο τμημα της υλης.

γενικα συμφωνω με τον αποστολο, η νοοτροπία του γενικού τμηματος κανει ζημια

galletti
Guest
« Reply #41 on: July 05, 2009, 12:34:02 pm »

επειδη εχει αναπτυχθει θεμα με τη φυσικη......γιατι δε γινεται να αλλα ξει η "φιλοσοφια" του μαθηματος δλδ στα περισσοτερα τμηματα του πολυτεχνειου περνιεται με μαθηματικα 3ης λυκειου
και θεωρειται απο τα μαθηματα που περνιουνται με την πρωτη......
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #42 on: July 05, 2009, 12:37:29 pm »

κι επίσης αν θέλουμε να είμαστε κάπως πιο σοβαροί και να γίνεται σωστά η δουλειά ηρθε η ώρα για το σπάσιμο του τμήματος στα τρία...έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι επιστήμες μας... οι διαφορές των τριών τομέων είναι χαώδεις... φυσικά κάπου εκεί θα υπάρξουν αντιδράσεις..γιατί ανεξαρτήτως τομέα στην πορεία κάνεις ό,τι θέλεις...

www.twitter.com/apostolos1986
patoho
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #43 on: July 05, 2009, 12:40:00 pm »

δν συμφωνω με το σπασιμο...
διοτι ετσι οπως ειμαστε τωρα μπορουμε να διαλεξουμε κ μαθηματα π μας ενδιαφρουν απο τους αλλους τομεις...
αν σπασει το τμημα δν θα υπαρχει αυτη η δυνατοτητα...

ειμαι σε απογνωση
galletti
Guest
« Reply #44 on: July 05, 2009, 12:40:32 pm »

ενννοεις κατευθειαν απο πανελληνιες????? 8)
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13 Go Up Print
Jump to: