• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:10:57 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:10:57 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 52
Guests: 111
Total: 163
georgino
cpapast
Tesla_1
despoina15
Petran25
Bill g
spoun
xarabalios
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Ioannakoliou
chrisg
Nikos_313
DarkMagiK06
Yamal
Leou
Stelios Leivas
antreassv
aris123321
apostchris
JoHn!
andyy
evax
JiMan5
jojos
Lmnop
kimxnas
DimKaratzas
superkolios
Denisivo
ore525
tmpadasn
marwt
mmikelo
iliaspapam
mikebel
jimalexoud
kkon
malogeor
theofr
chrisbetas
LelisNiko
IBOURAS
aimgk
Anita
cheefler
Kyrisan
lasef
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Τι παιδεία θέλουμε: Προτάσεις (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πρόγραμμα Σπουδών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Πρόγραμμα Σπουδών  (Read 27434 times)
pmousoul
Guest
Re: Πρόγραμμα Σπουδών
« Reply #15 on: July 05, 2009, 03:21:04 am »

Γενικά το 2ο εξάμηνο είναι φαινομενικά χαλαρό.. ΑΛΛΑ εάν γίνει σοβαρή δουλειά τα Πεδία θα γίνουν πολύ πιο εύκολα και κατανοητά. Smiley

εδιτ : Επίσης σε αυτό το πρόχειρο συμμάζεμα δεν μπόρεσα να αφαιρέσω την επανάληψη που γίνεται σε φουριέ και λαπλάς κυρίως στα εξής μαθήματα :

1.Κυκλώματα
2.ΔΕ
3.Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων

εδιτ : ίσως τελικά αυτή η συγκεκριμένη επικάλυψη να μην είναι και τόσο τρομερή.. για να χρειαστεί να την απαλείψουμε..  Undecided

Επίσης οι τηλέπ μπορεί να με βρίζουν γιατί έβγαλα ένα μάθημα πεδίου.. με το δίκιο τους ίσως.. περιμένω διορθώσεις - προτάσεις. Wink

« Last Edit: July 05, 2009, 03:44:03 am by lost body » Logged
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: July 05, 2009, 03:45:54 am »

μα αφηνεις δυο εετ? και το καημενο
το "και υπολογιστων" εκπροσωπειται μονο απο
ενα μαθημα c που κανει ο κορτεσης...(νταξ και τα συστηματα).
και βγαζεις τις δομες που ειναι ωραιο μαθημα.

γενικα οι εετ καθως και τα συστηματα υπολογιστων
ειναι μαθηματα τυπου "εμεις και ο κοσμος". λενε λιγα για
ενα πολυ ευρυ συνολο απο πραγματα και εν τελει δεν
μαθαινεις τιποτα. ο θανατος τους(ειδικα της εετ 2) θα
με ευχαριστουσε ιδιαιτερα.

με ποια λογικη βαζεις χ στην τεχνικη μηχανικη αλλα οχι στην
φυσικη? κλαδοι της ιδιας επιστημης δεν ειναι?

απο κει και περα, νομιζω οτι ειναι ουσιωδες να μιλησουμε
και για τη δομη των μαθηματων, οχι μονο για το ποια να ειναι.
(http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=29331.msg556411)

επισης, γιατι πιστευεις οτι το νπσ βρισκεται σε τοσο αντιθετη
κατευθυνση απο αυτη που προτεινεις?(και ισως αυτο να ειναι
το πιο σηματνικο.)

και φυσικα για το τελος, ταταν, προαπαιτουμενα.

Vive le son
D'l'explosion!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #17 on: July 05, 2009, 03:52:05 am »

Δε συμφωνώ με την απο-softwarοποίηση του βασικού κύκλου σπουδών..

Βγάζεις 2 μαθήματα τα οποία κατέβηκαν εκεί για να πάρει περισσότερη μυρωδιά υπολογιστών η σχολή.. και τα στέλνεις πίσω στον τομέα. Γνώμη μου είναι ότι κάθε ηλεκτρολόγος* πρέπει να ξέρει προγραμματισμό, έστω τον στοιχειώδη που μαθαίνεις σε αυτά τα μαθήματα, οπότε ανεξάρτητα από το αν πρέπει να παραμείνουν με το ίδιο περιεχόμενο, 2 μαθήματα προγραμματισμού θα ήταν χρήσιμα..

*ακούω συνέχεια παιδιά από τομείς (πλην του ηλεκτρονικού) να χρειάζονται προγραμματιστικές γνώσεις.. και ίσως θα έπρεπε να γίνονται και κάποιες ώρες matlab, αφού οι μισές διπλωματικές στο τμήμα μας το χρειάζονται..
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #18 on: July 05, 2009, 03:57:24 am »

Διαφωνώ και με τον Social Waste.. οι ενεργειακές μια χαρά σε μπάζουν σε ένα αντικείμενο το οποίο αν πάρεις μη-ενεργειακό τομέα δε θα το βρεις αλλού. Γενικά πρέπει να καταλάβουμε ότι εφόσον παίρνεις ενιαίο δίπλωμα, στα 5 πρώτα εξάμηνα πρέπει να έχεις μαθήματα υποδομής και να μάθεις τα βασικά για τις 3 κατευθύνσεις.. (κι αυτό δεν είναι μόνο κυκλώματα και πεδία)

Το πρόβλημα των ΕΕΤ θαρρώ πως αφορά περισσότερο τους.. ενεργειακούς, οι οποίοι έχουν επικάλυψη της ΕΕΤ σε επόμενα μαθήματα..
pmousoul
Guest
« Reply #19 on: July 05, 2009, 04:02:32 am »

@Social_waste

πρόσεξε.. εάν θες να γίνεις πληροφορικάριος υπάρχει άλλη σχολή. το "και υπολογιστών" έχει σχέση με ηλεκτρονική, ψηφιακά, αρχιτεκτονική.. τώρα εάν θέλεις να διαλέξεις κάτι που να έχει περισσότερη σχέση με πληροφορική.. το κάνεις στον τομέα, όπου θα σου δίνεται η δυνατότητα μέσω επιλογών.

η φυσική είναι μία εισαγωγή στην επιστήμη των πεδίων (όχι απλά των ηλεκτρικών).. εκεί θα ακούσεις για δύναμη, έργο, κεντρικές δυνάμεις και τα συναφή.. τώρα για την τεχνική μηχανική τι να πω.. δεν ξέρω εάν δίνει κάποιες βασικές έννοιες όπως η φυσική Ι..

όσον αφορά την δομή των μαθημάτων.. μπορώ να πω πολλά.. το θέμα είναι τι θα γίνει. με λίγα λόγια το πρόγραμμα σπουδών ίσως αλλάξει προς το καλύτερο.. το πώς ακριβώς θα διδάσκονται τα μαθήματα δεν μπορείς δυστυχώς να το επιβάλεις - μπορείς βέβαια να κάνεις προτάσεις.

τις ενεργειακές τις άφησα με την λογική ότι δεν υπάρχουν άλλα εισαγωγικά μαθήματα για τον ενεργειακό τομέα.

τώρα όσον αφορά τα προαπαιτούμενα.. είναι και αυτή μία δύσκολη κουβέντα.

κοίταξε να δεις.. την πρότασή μου την έκανα σε μισή ώρα.. αλλά έχω επιχειρήματα. αυτό στο λέω με την λογική ότι κάποιος μπορεί να έχει πολύ καλύτερη πρόταση, με πολύ καλύτερα επιχειρήματα. Smiley
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #20 on: July 05, 2009, 04:05:21 am »

Το 2ο εξάμηνο έτσι είναι υπερφορτωμένο με μαθηματικά..

Μία ιδέα (όχι πρωτότυπη) είναι να συγχωνευτεί ο μισός λογισμός 2 με τον λογισμό 1, αφαιρώντας από τον λογισμό 1 πράγματα κατά βάση γνωστά από το λύκειο.. και στη θέση του μισού Λογισμού 2 να μπει μάθημα OOP* (Object Oriented Programming) χωρίς να επικεντρώνεται στην εκμάθηση κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας..

*Οι προγραμματιστικές τεχνικές (C++) αλλά και η Java είναι γλώσσες oop και διδάσκονται αυτή τη στιγμή χωριστά.. Είναι προτιμότερο να διδάξεις τη γενικότερη φιλοσοφία του αντικειμενοστρεφή προγραμματισμού και να αφήσεις την εφαρμογή σε κάποια γλώσσα που δουλεύει έτσι.. (ελέυθερη επιλογή από τον εξεταζόμενο). Οι δομές θα μπορούσαν να γίνουν πιο.. δομές και να μπει και λίγο matlab .. σε ποιο εξάμηνο..;
pmousoul
Guest
« Reply #21 on: July 05, 2009, 04:11:10 am »

@Furious Angel

ολοκληρωμένες προτάσεις παρακαλώ.. για να μην χαθούμε..

επίσης να ξέρετε ότι κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου.. κοινώς δεν θα μας λάβει κανένας υπόψη.. αλλά δεν βαριέσαι! Grin

τέλος να τονίσω ότι δεν είμαστε "και υπολογιστών" αλλά "και μηχανικών υπολογιστών".. που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με γλώσσες επιπέδου εφαρμογών (στα βασικά μαθήματα) παρά μόνο εφόσον μας ενδιαφέρει ως επιλογής.. (αυτή είναι η γνώμη μου - έτσι ερμηνεύω εγώ το "και μηχανικών υπολογιστών").
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: July 05, 2009, 04:15:23 am »

Quote from: lost body on July 05, 2009, 04:11:10 am
τέλος να τονίσω ότι δεν είμαστε "και υπολογιστών" αλλά "και μηχανικών υπολογιστών".. που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με γλώσσες επιπέδου εφαρμογών (στα βασικά μαθήματα) παρά μόνο εφόσον μας ενδιαφέρει ως επιλογής.. (αυτή είναι η γνώμη μου - έτσι ερμηνεύω εγώ το "και μηχανικών υπολογιστών").

Σ' αυτό θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη. Προσωπικά πιο χρήσιμο μου φαίνεται ένα σοβαρό μάθημα ψηφιακών ή ένα σοβαρό μάθημα Αρχιτεκτονικής, πχ μελέτη ενός pipeline ή cache mapping που σε βάζει να ΣΚΕΦΤΕΙΣ και όχι να λύσεις μια κλασική ασκησούλα πώς ανάβω τη μηχανή, από ένα μάθημα προγραμματισμού. Η C είναι μια χαρά για softwareάδικο μάθημα, βάζεις και μια σοβαρή Αρχιτεκτονική για hardwareάδικο μάθημα (\m/) κι είσαι τζετ.

Προγραμματιστές βγαίνουν και από το di του ΕΚΠΑ. Η μηχανικός δεν είναι προγραμματιστής, θα σκεφτεί 5 πράγματα και θα δώσει στον προγραμματιστή τις εντολές τι θα κάνει.
Αν τα 'χω σκεφτεί καλά δηλαδή. Tongue

class Windows extends Throwable implements Failure
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #23 on: July 05, 2009, 04:16:44 am »

Επίσης.. έβγαλα όλη τη σχολή σχεδόν χωρίς να έχω περάσει εφαρμοσμένα.. δε νομίζω ότι χρειάζονται κάπου ιδιαίτερα, κάποια θέματα αυτών θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε άλλα μαθηματικά, κάποια άλλα να πάνε μαζί με το "2" της σειράς ως επιλογής.. και η θέση να μείνει για τις δομές + matlab.

Παναγιώτη, το θέμα δεν είναι το τί είμαστε. Το θέμα είναι το τί χρειαζόμαστε. Και βλέπω ότι ηλεκτρονικοί και τηλέπ χρειάζονται οπωσδήποτε γενικές γνώσεις high-end προγραμματισμού, και ενδεχομένως και κάποιοι ενεργειακοί. Είναι υποδομή για έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, δεν είναι εξειδίκευση. Θα χρειαστεί να γράψεις (ή έστω να διορθώσεις) πρόγραμμα, ότι τομέα και να πάρεις.. αν όχι στο πανεπιστήμιο, αύριο στην δουλειά σου ως ηλεκτρολόγος.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #24 on: July 05, 2009, 04:18:19 am »

Γιώργο.. ο μηχανικός δεν είναι προγραμματιστής.. ούτε όμως.. φιλόσοφος!

Πρέπει να ξέρει τί και πώς γίνεται για να κατανοήσει το πρόβλημα και να δώσει.. εντολές. Και η δουλειά σου δεν είναι στη nasa.. στη δουλειά σου πιθανόν δε θα υπάρχει άλλος.. θα είσαι μηχανικός, προγραμματιστής μη σου πω και γραμματέας και καθαρίστρια μαζί. Tongue
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #25 on: July 05, 2009, 04:22:50 am »

Όλα μαζί κάποια άλλη στιγμή.. βαριέμαι το formatting Tongue
pmousoul
Guest
« Reply #26 on: July 05, 2009, 04:24:07 am »

Γιάννη σου είπα πώς το ερμηνεύω εγώ το "και μηχανικών υπολογιστών".. θεωρώ ότι δεν προορίζεσαι μόνο για την Ελλάδα.. για να χρειάζεσαι τόσο πολύ τον προγραμματισμό.

Από την άλλη μία γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου μαθαίνεται και από ένα βιβλίο.. το πώς όμως θα σχεδιάσεις και θα υλοποιήσεις (με αναλογικά ηλεκτρονικά ή ψηφιακά) ένα αναλογικό ή ψηφιακό φίλτρο δεν μαθαίνεται.. αυτός είναι ο προγραμματισμός του μηχανικού υπολογιστών. Προτιμώ στο πανεπιστήμιο να μου μαθαίνουν το δεύτερο..
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: July 05, 2009, 04:27:23 am »

Μια γενική ιδέα για αντικειμενοστραφή νταξ μπορεί να 'χει στον κορμό, αλλά προσωπικά δεν μου φαίνεται τόσο σημαντικό ώστε να δικαιολογεί το "μηχανικός Η/Υ". Πιο πολύ για μένα είναι θέμα hardware, αυτό που λέει κι ο Πάνος δηλαδή. Δεν είπαμε να τους βάλουμε να μάθουν και assembly 80x86. Tongue

Κάτι άλλο... στους πολιτικούς στο ΕΜΠ έχουν στο 2ο εξάμηνο προαιρετικό μάθημα autocad που το κάνουν στα PC labs τους. Δεν 'ναι κατ' επιλογήν υποχρεωτικό, δηλαδή άμα θέλουν το παίρνουν. Και νομίζω τους δίνουν κάτι σαν "βεβαίωση" ότι ξέρουν autocad αν το περάσουν που δεν ξέρω τι ισχύ έχει έξω.

Κάτι τέτοιο για Matlab θα ήταν χρήσιμο απ' το 2ο-3ο εξάμηνο περίπου σαν προαιρετικό. Όποιος θέλει το παίρνει. Ούτε εμείς έχουμε κάτι τέτοιο και θα βοηθούσε πάρα πολύ ειδικά για όσους παίρνουν τον τομέα των Σημάτων.

Καλά, εφαρμοσμένα, αριθμ. ανάλυση και αυτά τα βλακειοΣΕΜΦίτικα ούτε εμένανε μου 'χουν χρειαστεί. Και μ' αρέσει που μας έλεγε ο τρελάρας που μας έκανε Μιγαδική Ανάλυση ότι θα χρησιμοποιούμε συνέχεια μιγαδικούς στη σχολή. Grin

class Windows extends Throwable implements Failure
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #28 on: July 05, 2009, 04:33:14 am »

Τα συστήματα υπολογιστών εκτός από ευχάριστη γνωριμία με cool καθηγητές του τομέα ηλεκτρονικής προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό..;

Βρείτε μου ένα μάθημα για να κλείσει την 5άδα..  Όλες οι επιλογές έχουν προαπαιτούμενη γνώση.. εκτός κι αν θεωρήσουμε (βάσιμα) ότι η υποτιθέμενη γνώση πεδίου για την ενεργειακή είναι μόνο.. στη φαντασία!  Grin

@lostbody
Ναι.. αλλά είσαι στην Ελλάδα. Και ξαναλέω.. το θέμα δεν είναι ο τίτλος. Το θέμα είναι ότι με 1 μάθημα προγραμματισμού, βγαίνεις ηλεκτρολόγος με μηδενική γνώση προγραμματισμού, όλα τα εργαλεία για όποιον τομέα κι αν δουλέψεις στηρίζονται σε εφαρμογές που λίγο ή πολύ θα πρέπει να κατανοήσεις ή/και να παραμετροποιήσεις.

@Γιώργος

Αυτό για το matlab που λες μου φαίνεται μάλλον πιο σωστό από το να μπει σαν μάθημα.. και οι δομές τότε στον τομέα.. Να ξαλαφρώσει και λίγο ποσοτικά το πρόγραμμα.. να αναπνεύσουν λίγο τα μαθήματα που μένουν πιο.. βαθιά.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #29 on: July 05, 2009, 04:35:47 am »

btw.. η γλώσσα προγραμματισμού μαθαίνεται.. την τεχνική του προγραμματισμού πρέπει λίγο πολύ να στην διδάξουν. Κι εγώ έμαθα πολλά μόνος μου, αλλά για να ξεκινήσω πάντα κάποιος μου έδειχνε 5 πράγματα.. Γι' αυτό ο δομημένος πρέπει να αποκοπεί από τη C και να επικεντρωθεί στη φιλοσοφία του Δομημένου.. γι' αυτό και ο oop, πρέπει να διδαχθεί ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία θα εφαρμοστεί. Η εφαρμογή της τεχνικής σε κάποια γλώσσα είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσεις μόνος σου..

Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που γίνεται σήμερα στα αντίστοιχα μαθήματα..
Pages: 1 [2] 3 4 ... 13 Go Up Print
Jump to: