• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:27:24 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:27:24 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:22:48]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426702
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 41
Guests: 158
Total: 199
Rithan
elctricalbill
filkilkis
gtapalis
le papillon
Karkarias
abunchofcells
ElectroShock
Captain
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
giorgosss03
christina02
κοτζακ
Nianaro
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 05/02
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 05/02  (Read 126008 times)
Ernesto
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του ʼρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/
« Reply #345 on: January 16, 2007, 17:12:56 pm »

Αυτό είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum παρόλο που το παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Βρίσκομαι σε αυτή την σχολή 6 χρόνια τώρα και παρόλο που ήθελα πολλές φορές να ουρλιάξω νιώθοντας να παραβιάζεται σε ανησυχητικά τακτά χρονικά διαστήματα η κοινή λογική, να βιάζεται η δημιουργικότητα και να πυρπολείται η ικανότητα για κριτική σκέψη αυτή την φορά δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Αυτά που θα γράψω είναι απλά η προσωπική μου γνώμη και συγχωρέστε μου τους όποιους συναισθηματισμούς. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πίσω σε αρκετά πράγματα και για να προλάβω κάποιους, απέχω από τις περισσότερες από τις διαδικασίες της σχολής και δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό. Όποτε όλα τα παρακάτω έχουν και την έννοια της αυτοκριτικής. 

Απλά έλεος επιτέλους. Έλεος με τις αυταπάτες και τους πιθηκισμούς. Έλεος αν πραγματικά μόνο αυτό αξίζουμε σαν άνθρωποι. Συζητάμε, κρίνουμε και μαλώνουμε με την αφέλεια ενός πεντάχρονου και χωρίς την αφοπλιστική του ειλικρίνεια. Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι θα αλλάξουμε κάτι με αντιδράσεις που μας τις έχουνε διδάξει αυτοί που αποφασίζουνε για εμάς; Πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι άλλοι φταίνε για ότι μας συμβαίνει και δεν θα συνειδητοποιούμε ότι η κοινωνία που έχουμε  δεν είναι πάρα μόνο η κοινωνία που μας αξίζει;

Δεν απαξιώνω τίποτα απλά πιστεύω ότι βλέπουμε τα πράγματα σε τελείως λάθος βάση. Έχουν τόση αξία αυτά που κάνουμε όσο ένα παιχνίδι ενός μικρού παιδιού. Περνάει καλά όσο το κάνει και πιστεύει ότι κάνει κάτι πολύ σπουδαίο αλλά όταν θα τελειώσει θα έχει συντελεστεί μόνο μία απειροελάχιστη αλλαγή στον ψυχισμό του.

Τι αλλάξανε οι καταλήψεις του Μάιου-Ιουνίου; Η προσωπική μου γνώμη, μόνο απειροελάχιστα  επηρέασαν  τον ψυχισμό μας. Στο χειμερινό εξάμηνο που μας πέρασε, που παρακολούθησα μαθήματα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο  στα 6 μου χρόνια, τίποτα δεν θύμιζε ότι είχε συμβεί μία κινητοποίηση πριν από 3 μόλις μήνες. Ούτε η νοοτροπία μας σαν φοιτητές, ούτε η στάση των καθηγητών, ούτε η στάση της κοινωνίας απέναντι στον εαυτό της. Βέβαια αποκτήσαμε ένα μεγάλο εργαστήριο και δύο τρία ακόμα έργα υλικοτεχνικής υποδομής. Α ναι, και καθυστερήσαμε την ψήφιση του νόμου. Καλά είναι αυτά. Σε βοηθάνε να ξεχνάς ότι βιάζετε κατά εξακολούθηση  καθημερινά η προσωπικότητα σου με την συγκατάθεση σου.

Θέλουμε καταλήψεις να κάνουμε καταλήψεις. Αλλά πραγματικές καταλήψεις όχι μαϊμού για να θυμόμαστε και την καταγωγή μας. Να πάρουμε την σχολή στα χέρια μας, να την λειτουργήσουμε εμείς όσοι φοιτητές, καθηγητές και συμπαραστάτες έχουμε το θάρρος να το κάνουμε.  Και πραγματικά τότε το υπουργείο και η κάθε κυβέρνηση ας πάει να ψηφίζει ότι θέλει. Μία σχολή και ένα πανεπιστήμιο που οι συμμετέχοντες στην όλη διαδικασία έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους και των δυνατοτήτων τους, έχουνε την εκπαιδευτική διαδικασία στα χέρια τους και αποφασίζουνε σαν μία ώριμη ανθρώπινη κοινωνία, αυτό το πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και από αυτό θα βγαίνουν άνθρωποι όχι ικανότατοι πίθηκοι. Χωρίς καμία διάθεση προσβολής των συμπαθών συγγενών μας πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είμαστε σήμερα. Αρνούμαστε να δούμε ότι μας έχουν πει ότι είναι περά από το όριο των δυνατοτήτων μας.

Αλλά δυστυχώς όλα τα παραπάνω έχουν διάφορες «κακές» ταμπέλες. Πραγματικά είναι τόσο εύκολα να αφορίσεις μία ιδέα. Της δίνεις μία ταμπέλα, γλιτώνεις μία καλή από αυτήν και η κοινή λογική πάει για ύπνο. Γιατί η δικιά μου λογική λέει, θέλεις να κάνεις κάτι δικό σου όπως το οραματίζεσαι τότε κόψε τους ομφάλιους λώρους και παίξε όπως πιστεύεις. Ρίσκαρε γιατί αλλιώς δεν κερδίζεις τίποτα. Όταν θα μπορούμε να πούμε η σχολή ΗΜΜΥ, το Α.Π.Θ., η χώρα μας τελεί υπό κατάληψη γιατί είμαστε έλλογα όντα και αρνούμαστε να αφήσουμε την ζωή μας στα χέρια άλλων  τότε θα έχουμε πραγματικά καταλάβει κάτι.

Θα μπορούσε να αναλύσω πολλές πτυχές του παραπάνω συλλογισμού μου αλλά πιστεύω ότι ήδη είπα πολλά. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι τα κάνουμε συνήθως. Παρόλο που είμαστε μηχανικοί θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αγγίζουμε καν την καρδιά του προβλήματος. Όταν είμαστε τόσο πίσω ως άνθρωποι δεν θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με μικρά βηματάκια αλλά να κάνουμε άλματα. Η τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτό έχουμε γιατί αυτό μας αξίζει.     

Σας ευχαριστώ που ακούσατε το ταπεινό μου ουρλιαχτό.

Καληνύχτα μας και καλή μας τύχη.
Νessa
Guest
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του ʼρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/
« Reply #346 on: January 16, 2007, 17:14:10 pm »

Quote from: Αρχιμήδης on January 16, 2007, 11:14:02 am
Εγώ ξέρω ότι στα ιδιωτικά σχολεία έχουν πολύ καλύτερες υποδομές και καθηγητές από τα δημόσια και για αυτό τα επιλέγει και απλός κόσμος και όχι μόνο οι πλούσιοι.
Ο "απλός" κόσμος δε μπορεί να πάει στα ιδιωτικά. Πόσες οικογένειες έχουν την άνεση να δίνουν επιπλέον 3 με 6 χιλιάδες ευρώ ετησίως για κάθε παιδί;
Quote from: Αρχιμήδης on January 16, 2007, 11:16:21 am
Πάντως μέχρι τώρα φάπα έφαγε η θεωρία του Μάρξ...
Μπα, μόνο του Στάλιν Grin

Για τα ιδιωτικά σχολεία επιφυλάσσομαι να κάνω αύριο ένα μεγάάάλο ποστ με πολλά πολλά στοιχεία Wink
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #347 on: January 16, 2007, 17:23:53 pm »

Quote from: Nosferatu on January 16, 2007, 16:56:12 pm
Quote from: pandora on January 16, 2007, 16:43:58 pm
Δεν είναι αδικία όμως να μην έχεις τα λεφτά να πηγαίνεις σε τέτοιο σχολείο???
καλη μου pandora θελω να μου πεις τι ΕΙΝΑΙ δικαιο σε τουτη την κοινωνια,καλως η κακως τιποτα.

Το κράτος είναι οι πολίτες του. Το Σύνταγμα είναι η φωνή του Ελληνικού λαού. Θεμελιώδες άρθρο του είναι ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό. Και έτσι θα πρεπε να είναι. Για ισότητα, δημοκρατία, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, εχουν πεθάνει άνθρωποι. Έχουν δώσει τη ζωή τους.Καλό είναι να μην το ξεχνάμε αυτό. Για να είναι η ζωή σου εσένα πιό δίκαιη, κάποιοι έχουν δώσει τη ζωή τους. Και είναι πιο δίκαιη, απ'ότι θα ήταν πρίν 30-40 χρόνια. Και το σύνταγμα ανήκει και σε εμάς και κυρίως, και πάνω απ'όλα σ'αυτούς, γιατί αυτοί θυσιάστηκαν για να μπορεί να σπουδάζει και ο πιό φτωχός, και ο πιο περιθωριακός τησ κοινωνίας αν έχει την φυσική ικανότητα. Εμείς είμαστε φλώροι (δεν αναφέρομαι σε όλους) που τρώμε τα λεφτά του μπαμπά. Και ο ελάχιστος φόρος τιμής σ'αυτούς που πάλεψαν και θυσιάστηκαν, όπως οι φοιτητές του Πολυτεχνείου το 1973(ένα παράδειγμα δίνω από τα πολλά), θα ήταν να σεβόμαστε αυτό το γ*****νο το Σύνταγμα, όπως θα λεγες κι εσύ, εφόσον δεν έχουμε τα @@ κάνουμε θυσίες ( ο νοών νοείτο σε ποιούς αναφέρομαι). Εσύ μπορείς να αφήσεις την αδικία όπως είναι να συνεχίζει να υφίσταται και να μεγαλώνει, γιατί εσένα δεν σε αγγίζει. Εμένα θα μου επιτρέψεις να μην το κάνω.Και να διεκδικλησω και για τον εαυτό μου και για όλους αυτούς που δεν ζούν με τα λεφτά του μπαμπά!!!!!!!!
Nosferatu
Guest
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του ʼρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/01
« Reply #348 on: January 16, 2007, 17:36:53 pm »

Quote from: kon_kon on January 16, 2007, 17:27:59 pm
ρε πανδόρα, το παιδί που συνδιαλέγεσαι το καλοκαίρι έλεγε: τι ζόρι τραβάτε εσείς για τα δίδακτρα, αφού τα βιβλία τους θα τα πληρώνουν οι επόμενοι από εμάς και όχι εμείς.
για να αποκατασταθει η αληθεια,εγω επισημανα την φτηνη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ της πκς,εακ κπ κλπ οτι κοιταξτε ψηφιστε εμας για να σας σωσουμε,αλλιως απο το επομενο εξαμηνο θα πληρωνετε βιβλια διδακτρα κλπ κλπ,και ελεγα οτι ΑΝ ισχυσουν θα ισχυσουν για τους πολυ επομενους,δεν ειμαι υπερ του να πληρωνεις εστω και μισω ευρω στο πανεπιστημιο,για αυτο υπαρχουν οι φοροι.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του ʼρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/01
« Reply #349 on: January 16, 2007, 17:47:58 pm »

ας το Νοσφεράτου... δεν το σώζεις.

byeeee
Nosferatu
Guest
« Reply #350 on: January 16, 2007, 17:50:01 pm »

τι να σωσω ρε εξυπνακια?δεν εχω αναγκη να σωσω τιποτα,πανε στο τοτε τοπικ να δεις τι εγραφα.δεν κρυβομαι απο κανεναν
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #351 on: January 16, 2007, 17:57:04 pm »

Και εσύ αναπντάς στην ΦΤΗΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, με στείρο ΚΤΗΝΩΔΗ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ.

Μην επιμένεις να στηρίζεις εκείνη σου τη θέση. Είναι η θέση του παρτάκια.

Όλοι αυτοί δεν λένε ότι θα σε σώσουν, αλλά ότι μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου!

byeeee
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #352 on: January 16, 2007, 18:00:14 pm »

Εν απουσία του abbis....:

«Εν θερμώ»

Λάβαμε από τον συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και - προπαντός - τον φίλο, τον Μίλτο Πασχαλίδη, την παρακάτω επιστολή. Ο Μίλτος ανήκει στο εκλεκτό είδος των ανθρώπων που θυμώνουν. Ευτυχώς.

*

«Λοιπόν, αγαπητή Μαριέττα - και συγνώμη για τον ενικό, ο θυμός τον κινητοποιεί, όχι η αγένεια - αυτή τη φορά ξεπέρασες και τον εαυτό σου.

Δήλωση της Κυριακής, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: "Οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια είναι χρόνιο νόσημα και παγκόσμια πρωτοτυπία".

Τι μας λες, Μαριέττα μου; Αλήθεια;

Θυμάμαι λίγο μετά τις εκλογές, την αγαπημένη μου ξαδέρφη - βυζαντινολόγο, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο - να μου λέει ότι σε σένα στηρίζει τις όποιες ελπίδες της για τα απλά και αυτονόητα που πρέπει να αλλάξουν στην Παιδεία.

Εγώ δε σε ήξερα, είπα μακάρι.

Σήμερα λέει πως καλύτερα να κατάπινε τη γλώσσα της.

Να σου θυμίσω, Μαριέττα, ότι μια κατάληψη έριξε τη χούντα;

Τότε οι καταλήψεις δεν ήταν χρόνιο νόσημα και παγκόσμια πρωτοτυπία;

΄Η μήπως ήταν και τότε;

Για υπουργός Παιδείας, μια χαρά σεβασμό δείχνεις στους φοιτητικούς αγώνες.

Παρομοιάζοντας τις καταλήψεις με την ηπατίτιδα!

Θα πεις, μα τώρα δεν έχουμε χούντα.

Κι αφού δεν έχουμε χούντα, ελάτε καλά μου παιδάκια - με δημοκρατικό τρόπο - να σας εκσυγχρονίσω, να σας αναμορφώσω, να σας αλλάξω το άρθρο 16 και τον αδόξαστο.

Και δε μου λες, για να 'χουμε καλό ρώτημα, ποιος τις κάνει τις καταλήψεις;

Οι τοίχοι ή τα θρανία;

Κάθε Μάρτη ακούω πανηγύρια ότι η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια.

Αρα οι περισσότεροι φοιτητές είναι με το μέρος της ΔΑΠ, δηλαδή φιλοκυβερνητικοί.

Μαριέττα, μια μαύρη σκέψη μου περνάει απ' το μυαλό...

Μαριέττα, δεν το πιστεύω... Η ΔΑΠ υποκινεί τις καταλήψεις;;;

Terrible... Αδιανόητο. Στα όρια της προβοκάτσιας.

Από την προηγούμενη βδομάδα προσπαθείς να με πείσεις ότι, αφού αυτή η Βουλή δεν μπορεί να αναθεωρήσει το άρθρο, δεν είναι και τόσο κακό να αποφασίσουμε τώρα να το αναθεωρήσει η επόμενη. Και πού ξέρεις, η επόμενη μπορεί να κάνει μια μαγική, συγκλονιστική, καταπληκτική αναθεώρηση που θα λύνει σαν ταχυδακτυλουργός όλα τα προβλήματα της Παιδείας.

Εγώ με τα λιγοστά ελληνικά μου, πίσω από αυτή την καραμπινάτη κουτοπονηριά διαβάζω: "Ας αποφασίσουμε τώρα ότι θα νομιμοποιήσουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ας έρθει η επόμενη Βουλή να το επικυρώσει, κι άσε τα κορόιδα να φωνάζουν".

Διαβάζω σωστά, Μαριέττα μου, ή θα 'θελες να με διορθώσεις;

Αντί να πετάς αφορισμούς, ρίξε μια ματιά στις στρατιές αναλφάβητων που στέλνει το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, στα παντελώς αμόρφωτα παιδιά που παπαγαλίζουν Ιστορία και μιγαδικές εξισώσεις για να μπουν στο Πανεπιστήμιο, τους απλήρωτους δασκάλους και καθηγητές, τα σχολεία - φυλακές από τσιμέντο, δεν έχει τέλος ο κατάλογος.

Αυτά είναι τα χρόνια νοσήματα, Μαριέττα μου.

Κι όχι η αντίδραση των νέων ανθρώπων στο ζοφερό μέλλον που τους ετοιμάζετε.

Μίλτος Πασχαλίδης, 15-1-2007»

http://www.rizospastis.gr/page.do?id=8425&publDate=16%2F1%2F2007&direction=&pageNo=31
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #353 on: January 16, 2007, 18:02:10 pm »

Πρόσεχε λίγο πώς μιλάς!Το ποιος είναι ο εξυπνάκιας και ποιος τον παίζει εδώ μέσα άσε να κριθεί καθολικά.
Αν δεν μπορείς εσύ σαν άτομο να ανεχτείς προσωπικά αυτήν την "τρομοκρατία" όπως λες,τότε κάνε το κουμάντο σου και,αν μη τι άλλο,σεβάσου όσους πήραν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μια απόφαση και πίστεψαν σε αυτή.
Διότι τουλάχιστον κι ευτυχώς υπάρχουν ακόμη τα παιδιά που έχουν έστω κι ένα μικρό όνειρο και το κυνηγάνε...Κάποιοι άλλοι,παράλληλα,πίνουν ήσυχοι το καφεδάκι τους και είναι βολεμένοι στον άνετο καναπέ τους.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Νessa
Guest
« Reply #354 on: January 16, 2007, 18:03:16 pm »

Quote from: Ernesto on January 16, 2007, 17:12:56 pm
Αυτό είναι το πρώτο μου post σε αυτό το forum παρόλο που το παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό. Βρίσκομαι σε αυτή την σχολή 6 χρόνια τώρα και παρόλο που ήθελα πολλές φορές να ουρλιάξω νιώθοντας να παραβιάζεται σε ανησυχητικά τακτά χρονικά διαστήματα η κοινή λογική, να βιάζεται η δημιουργικότητα και να πυρπολείται η ικανότητα για κριτική σκέψη αυτή την φορά δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Αυτά που θα γράψω είναι απλά η προσωπική μου γνώμη και συγχωρέστε μου τους όποιους συναισθηματισμούς. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πίσω σε αρκετά πράγματα και για να προλάβω κάποιους, απέχω από τις περισσότερες από τις διαδικασίες της σχολής και δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό. Όποτε όλα τα παρακάτω έχουν και την έννοια της αυτοκριτικής. 

Απλά έλεος επιτέλους. Έλεος με τις αυταπάτες και τους πιθηκισμούς. Έλεος αν πραγματικά μόνο αυτό αξίζουμε σαν άνθρωποι. Συζητάμε, κρίνουμε και μαλώνουμε με την αφέλεια ενός πεντάχρονου και χωρίς την αφοπλιστική του ειλικρίνεια. Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι θα αλλάξουμε κάτι με αντιδράσεις που μας τις έχουνε διδάξει αυτοί που αποφασίζουνε για εμάς; Πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι άλλοι φταίνε για ότι μας συμβαίνει και δεν θα συνειδητοποιούμε ότι η κοινωνία που έχουμε  δεν είναι πάρα μόνο η κοινωνία που μας αξίζει;

Δεν απαξιώνω τίποτα απλά πιστεύω ότι βλέπουμε τα πράγματα σε τελείως λάθος βάση. Έχουν τόση αξία αυτά που κάνουμε όσο ένα παιχνίδι ενός μικρού παιδιού. Περνάει καλά όσο το κάνει και πιστεύει ότι κάνει κάτι πολύ σπουδαίο αλλά όταν θα τελειώσει θα έχει συντελεστεί μόνο μία απειροελάχιστη αλλαγή στον ψυχισμό του.

Τι αλλάξανε οι καταλήψεις του Μάιου-Ιουνίου; Η προσωπική μου γνώμη, μόνο απειροελάχιστα  επηρέασαν  τον ψυχισμό μας. Στο χειμερινό εξάμηνο που μας πέρασε, που παρακολούθησα μαθήματα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο  στα 6 μου χρόνια, τίποτα δεν θύμιζε ότι είχε συμβεί μία κινητοποίηση πριν από 3 μόλις μήνες. Ούτε η νοοτροπία μας σαν φοιτητές, ούτε η στάση των καθηγητών, ούτε η στάση της κοινωνίας απέναντι στον εαυτό της. Βέβαια αποκτήσαμε ένα μεγάλο εργαστήριο και δύο τρία ακόμα έργα υλικοτεχνικής υποδομής. Α ναι, και καθυστερήσαμε την ψήφιση του νόμου. Καλά είναι αυτά. Σε βοηθάνε να ξεχνάς ότι βιάζετε κατά εξακολούθηση  καθημερινά η προσωπικότητα σου με την συγκατάθεση σου.

Θέλουμε καταλήψεις να κάνουμε καταλήψεις. Αλλά πραγματικές καταλήψεις όχι μαϊμού για να θυμόμαστε και την καταγωγή μας. Να πάρουμε την σχολή στα χέρια μας, να την λειτουργήσουμε εμείς όσοι φοιτητές, καθηγητές και συμπαραστάτες έχουμε το θάρρος να το κάνουμε.  Και πραγματικά τότε το υπουργείο και η κάθε κυβέρνηση ας πάει να ψηφίζει ότι θέλει. Μία σχολή και ένα πανεπιστήμιο που οι συμμετέχοντες στην όλη διαδικασία έχουν πλήρη επίγνωση των ευθυνών τους και των δυνατοτήτων τους, έχουνε την εκπαιδευτική διαδικασία στα χέρια τους και αποφασίζουνε σαν μία ώριμη ανθρώπινη κοινωνία, αυτό το πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και από αυτό θα βγαίνουν άνθρωποι όχι ικανότατοι πίθηκοι. Χωρίς καμία διάθεση προσβολής των συμπαθών συγγενών μας πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είμαστε σήμερα. Αρνούμαστε να δούμε ότι μας έχουν πει ότι είναι περά από το όριο των δυνατοτήτων μας.

Αλλά δυστυχώς όλα τα παραπάνω έχουν διάφορες «κακές» ταμπέλες. Πραγματικά είναι τόσο εύκολα να αφορίσεις μία ιδέα. Της δίνεις μία ταμπέλα, γλιτώνεις μία καλή από αυτήν και η κοινή λογική πάει για ύπνο. Γιατί η δικιά μου λογική λέει, θέλεις να κάνεις κάτι δικό σου όπως το οραματίζεσαι τότε κόψε τους ομφάλιους λώρους και παίξε όπως πιστεύεις. Ρίσκαρε γιατί αλλιώς δεν κερδίζεις τίποτα. Όταν θα μπορούμε να πούμε η σχολή ΗΜΜΥ, το Α.Π.Θ., η χώρα μας τελεί υπό κατάληψη γιατί είμαστε έλλογα όντα και αρνούμαστε να αφήσουμε την ζωή μας στα χέρια άλλων  τότε θα έχουμε πραγματικά καταλάβει κάτι.

Θα μπορούσε να αναλύσω πολλές πτυχές του παραπάνω συλλογισμού μου αλλά πιστεύω ότι ήδη είπα πολλά. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι τα κάνουμε συνήθως. Παρόλο που είμαστε μηχανικοί θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αγγίζουμε καν την καρδιά του προβλήματος. Όταν είμαστε τόσο πίσω ως άνθρωποι δεν θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με μικρά βηματάκια αλλά να κάνουμε άλματα. Η τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτό έχουμε γιατί αυτό μας αξίζει.     

Σας ευχαριστώ που ακούσατε το ταπεινό μου ουρλιαχτό.

Καληνύχτα μας και καλή μας τύχη.

Sad Undecided

Πολύ στεναχωριέμαι όταν βλέπω τέτοια ποστ...

Ernesto, φαίνεσαι να ενδιαφέρεσαι για το κίνημα. Μην αφήνεις την ηττοπάθεια να σε καταβάλει. Αν έχεις κάποιες εποικοδομητικές προτάσεις, μέσα στις εκδηλώσεις της κατάληψης είναι η ευκαιρία να ακουστούν. Έλα να μας πεις πώς μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό που εσύ θεωρείς "παιχνίδι" σε κάτι που θα ήταν πιο ουσιαστικό κατά τη γνώμη σου. Μην κρατάς τις ιδέες σου μόνο για τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι και πολύτιμη η συμβολή σου.
Nosferatu
Guest
« Reply #355 on: January 16, 2007, 18:06:20 pm »

Quote from: cecs on January 16, 2007, 18:02:10 pm
Πρόσεχε λίγο πώς μιλάς!Το ποιος είναι ο εξυπνάκιας και ποιος τον παίζει εδώ μέσα άσε να κριθεί καθολικά.
ποιο ειναι το προβλημα σου εσενα σε σχεση με το πως μιλαω?Η απαντηση ηταν αναλογη της προσωπικης επιθεσης που δεχτηκα
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #356 on: January 16, 2007, 18:10:27 pm »

Quote from: Nosferatu on January 16, 2007, 18:06:20 pm
Quote from: cecs on January 16, 2007, 18:02:10 pm
ποιο ειναι το προβλημα σου εσενα σε σχεση με το πως μιλαω?Η απαντηση ηταν αναλογη της προσωπικης επιθεσης που δεχτηκα

Δε μου αρέσει να ακούω να εκφράζονται έτσι.Και σιγά την προσωπική επίθεση να πούμε.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #357 on: January 16, 2007, 18:13:10 pm »

έλα λίγο πιο χαλλλλαρά...δε χρειάζεται όξυνση....

www.twitter.com/apostolos1986
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #358 on: January 16, 2007, 18:17:25 pm »

Τώρα κι εσύ για όξυνση...Τόσες σελίδες γραμμένες γεμάτες...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #359 on: January 16, 2007, 18:19:32 pm »

όλες τις σελίδες δεν τις έχω δει...παρεμβαίνω εκεί που νομίζω ότι μπορεί να ξεφύγει....

www.twitter.com/apostolos1986
Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 56 Go Up Print
Jump to: