• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 23, 2025, 23:50:32 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 23, 2025, 23:50:32 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 23:39:00]

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπ...
by Nikos_313
[Today at 23:17:30]

Ποιος είναι ο καλύτερος ρ...
by Grecs
[Today at 21:01:59]

[Πιθανότητες] Γενικές απο...
by NickSpan
[Today at 18:32:40]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Local Rider
[Today at 17:30:18]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 15:38:11]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 14:25:48]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by DarkMagiK06
[Today at 12:37:30]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 00:02:13]

[Πυρηνική Τεχνολογία] Να ...
by nmpampal
[June 22, 2025, 22:43:40 pm]

[Ψηφιακή Επεξεργασία Εικό...
by Juror8
[June 22, 2025, 14:44:29 pm]

[Θεωρία Δικτύων] Γενικές ...
by okan
[June 22, 2025, 13:11:33 pm]

Ποιος πιστεύετε ότι θα εί...
by Nikos_313
[June 22, 2025, 01:20:16 am]

Ποιο τραγούδι ακούσατε 5+...
by Nikos_313
[June 22, 2025, 00:34:33 am]

[ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by nmpampal
[June 21, 2025, 22:20:50 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by georgiosz
[June 21, 2025, 21:25:09 pm]

[Ηλεκτρομαγνητική Συμβατό...
by georgiosz
[June 21, 2025, 18:28:07 pm]

[Φυσική] Γενικές απορίες,...
by Nikos_313
[June 21, 2025, 13:52:50 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[June 20, 2025, 18:21:05 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by Katarameno
[June 20, 2025, 17:57:13 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9963
Latest: ioannisk
Stats
Total Posts: 1426837
Total Topics: 31713
Online Today: 239
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 37
Guests: 136
Total: 173
Yamal
tasos gourd
le papillon
dedhe
Themistoklis
ansalamp
Gauss111
Arakapas
Mr Watson
chatzikys
Gaspard
christinabisdeki
stefpapa21
simos
nikos123321
Nikos_313
ellimoschou
gorilaki
antreassv
Katarameno
Pcsc
geojohn
sassi
dkoui
babistso
Zaxarenia
george14
Petros Ts
antontsiorvas
JTS
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Karaμazoβ
kostas.de
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Η γωνιά του παιδιού (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Ποιος είναι ο καλύτερος ρήτορας που πέρασε από το ΤΗΜΜΥ?
Karaμazoβ and 2 Guests are viewing this topic.
Poll
Question: Ποιος είναι ο καλύτερος ρήτορας που πέρασε από το ΤΗΜΜΥ?
Καραμαζόφ
NessaNetMonster
Gepeltek
KiroiSenko
Αθάνατος
Godhateusall
Turambar
Pandora
Grecs
Johnny English
Zarathoustra
Aliakmwn
g
4D Cube
corina

Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Ποιος είναι ο καλύτερος ρήτορας που πέρασε από το ΤΗΜΜΥ?  (Read 496 times)
Yamal
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Ποιος είναι ο καλύτερος ρήτορας που πέρασε από το ΤΗΜΜΥ?
« on: June 22, 2025, 21:36:15 pm »

Βρίσκω αρκετά διασκεδαστικό να χάνω το χρόνο μου διαβάζοντας τις παλιές συζητήσεις στο φόρουμ, ιδίως στα πολιτικά. Έχει ενδιαφέρον να δεις πόσο έξω πέφταν οι φοιτητές ΗΜΜΥ σε κάποια πράγματα αλλά και πόσο τρομακτικά διορατικοί ήταν κάποιοι χρήστες (εκλογές/δημοψήφισμα/καταλήψεις). Υπάρχουν σχόλια που τα διαβάζω και λέω ωχ παναγία μου τι καπνίζανε τότε και άλλα που λέω σε όλα μέσα έπεσε ο τσάκαλος. Ας ψηφίσουμε λοιπόν για το ποιος τα έλεγε πιο ωραία. Χωρίς να θέλω να επηρεάσω το απότελεσμα οι προβλέψεις του Καραμαζόβ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με άφησαν πραγματικά άφωνο, όταν οι περισσότεροι άλλοι χρήστες εδώ γράφαν διθυραμβικά σχόλια.

Το πολλ έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα και είναι εκ κατασκευής άδικο αφού λείπουν σίγουρα πολλές και κάλες υποψηφιότητες και σίγουρα οι πιο προσφάτες έχουν πλεονέκτημα. Προσπάθησα τουλάχιστον να υπάρχουν υποψηφιότητες από διαφόρα πολιτικά φάσματα. Επίσης επείδη είναι δύσκολο να διαλέξεις μόνον ένα/μία έβαλα δικαίωμα τριπλής ψήφου. Ναι έχω πολύ ελευθέρο χρόνο.  Grin
Nikos_313
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Ποιος είναι ο καλύτερος ρήτορας που πέρασε από το ΤΗΜΜΥ?
« Reply #1 on: June 22, 2025, 21:51:12 pm »

Επειδή ξέρω περίπου περι τίνος πρόκειται και έχω περάσει και εγώ αμέτρητες ώρες διαβάζοντας διάφορα τοπικ στο thmmy. Θα πω ότι ο Turambar ήταν ένας από τους καλύτερους για εμένα.
Τώρα όλοι οι άλλοι υπήρξαν παλιά μέλη της ΟΔ/ΟΣ (η corina μάλιστα έγραψε και ένα γνωστό βιβλίο που διαβάζουν πολλοί εδώ για ένα μάθημα) και βλέπω έβαλες και 1-2 άτομα που έφαγαν μπαν από τον φόρουμ, τον Αθάνατο και τον KiroiSenko, και οι δύο είχαν ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές  Roll Eyes
Yamal
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #2 on: June 22, 2025, 22:05:43 pm »

Προσπάθησα να βάλω και άτομα που γράφαν διαφορετικά (πιο δεξιά) από τα συνηθισμένα. Από αυτούς ξεχώρισα 4 (gepeltek, athanato, KiroiSenko, Zarathoustra) με βάση τον όγκο της συνεισφοράς και την ''ποιότητα'' των επιχειρημάτων. Επίσης δεν είμαι μισογύνης και έχω μόνο τρεις γυναικείες επιλόγες, μην φάω cancel. Απλά η ενασχόληση με τα πολιτικά του φόρουμ ήταν περισσότερο αντρικό σπορ χώρις να λείπουν και δυνατές συνομιλήτριες όπως οι παραπάνω και άλλες που σίγουρα ξέχασα. Προσωπικά συμφωνούσα σε πολλά με την Νέσσα η οποία και αυτή νομίζω είχε φάει μπαν.
okan
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: June 22, 2025, 23:29:57 pm »

Θες να μας δώσεις και μας μερικά τοπικ να διαβάσουμε; Γιατί εγώ δεν έχω άποψη
Yamal
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #4 on: Today at 00:20:12 »

Καλή ιδέα, θα ποστάρω εδώ μερικά από τα καλύτερα σχόλια όταν τα πετυχαίνω σε βραδιές αυπνίας και τεμπελιάς.

Εκλογές Δεκέμβριος 2015 (πρώτη νίκη ΣΥΡΙΖΑ)

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=62292.0

Το πρώτο σχόλιο του Καραμαζόβ είναι από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Κατάλαβε επ'ακριβώς τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και τι κάκο θα προκαλέσει πριν γίνει πασιφανές. Γνωρίζω ότι τώρα εκ του αποτελέσματος φαίνονται αυτονόητα αυτά που λέει αλλά τότε το κλίμα ήταν τελείως αλλιώς. Εξαιρετική πρόβλεψη και διορατικότητα. Δεν νομίζω να μπαίνει ακόμα στο φόρουμ αλλά αν μπει και δει το τόπικ, μπράβο σου ρε μάγκα!

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.0

Εδώ έχουμε μία μονοπλεύρη παρουσιάση υπαρκτών εγκλημάτων της ΕΣΣΔ από τον gepeltek την οποία θεωρώ αδύναμη. Μου αρέσουν αρκετά όμως οι απαντήσεις που πήρε από Turambar, Karamazov και κυρίως από την Nessa που πραγματικά έδειξε πρόθεση να συζητήσει μαζί του.

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=68988.15

Στην 2η σελίδα η ανάλυση της κρίσης του 2007-2008 από τον KiroiSenko είναι πολύ καλή, ασχέτως αν διαφώνω με κάποια σημεία στο τέλος. Επίσης μου κάνει αρνητική εντύπωση που δύο άτομα που από ότι βλέπω ήταν και διαχειριστές μπήκαν απρόκλητα να την μπαχαλέψουν.

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64189.0

Ντάξει το τόπικ του δημοψηφίσματος είναι μαργατάρι για έμενα. Εδώ μαρέσουν τα ποστ του Godhateusall παρότι διαφωνώ αρκετά μαζί του. Είναι όμως η πιο σωστά δομήμενη άποψη υπέρ ενός πιθανού Grexit κατά την άποψή μου. Επίσης και εδώ ο Καραμαζόβ, όπως και το ΚΚΕ, έχει αναγνώσει σωστά την όλη φάση. Και όχι δεν είμαι κομμουνιστής.  Grin
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #5 on: Today at 16:54:55 »

Quote from: Yamal on Today at 00:20:12
Καλή ιδέα, θα ποστάρω εδώ μερικά από τα καλύτερα σχόλια όταν τα πετυχαίνω σε βραδιές αυπνίας και τεμπελιάς.

Εκλογές Δεκέμβριος 2015 (πρώτη νίκη ΣΥΡΙΖΑ)

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=62292.0

Το πρώτο σχόλιο του Καραμαζόβ είναι από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Κατάλαβε επ'ακριβώς τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και τι κάκο θα προκαλέσει πριν γίνει πασιφανές. Γνωρίζω ότι τώρα εκ του αποτελέσματος φαίνονται αυτονόητα αυτά που λέει αλλά τότε το κλίμα ήταν τελείως αλλιώς. Εξαιρετική πρόβλεψη και διορατικότητα. Δεν νομίζω να μπαίνει ακόμα στο φόρουμ αλλά αν μπει και δει το τόπικ, μπράβο σου ρε μάγκα!

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.0

Εδώ έχουμε μία μονοπλεύρη παρουσιάση υπαρκτών εγκλημάτων της ΕΣΣΔ από τον gepeltek την οποία θεωρώ αδύναμη. Μου αρέσουν αρκετά όμως οι απαντήσεις που πήρε από Turambar, Karamazov και κυρίως από την Nessa που πραγματικά έδειξε πρόθεση να συζητήσει μαζί του.

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=68988.15

Στην 2η σελίδα η ανάλυση της κρίσης του 2007-2008 από τον KiroiSenko είναι πολύ καλή, ασχέτως αν διαφώνω με κάποια σημεία στο τέλος. Επίσης μου κάνει αρνητική εντύπωση που δύο άτομα που από ότι βλέπω ήταν και διαχειριστές μπήκαν απρόκλητα να την μπαχαλέψουν.

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=64189.0

Ντάξει το τόπικ του δημοψηφίσματος είναι μαργατάρι για έμενα. Εδώ μαρέσουν τα ποστ του Godhateusall παρότι διαφωνώ αρκετά μαζί του. Είναι όμως η πιο σωστά δομήμενη άποψη υπέρ ενός πιθανού Grexit κατά την άποψή μου. Επίσης και εδώ ο Καραμαζόβ, όπως και το ΚΚΕ, έχει αναγνώσει σωστά την όλη φάση. Και όχι δεν είμαι κομμουνιστής.  Grin

Μου σφυριξαν οτι αναφέρθηκα στο τοπικ και ξυπνησα απο τον ληθαργο μου. Cheesy

Τα ποστς που ανέφερες είναι πλέον 10+ ετών. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, άλλα πρέπει να πω οτι αν θυμάμαι καλά, δεν ήμουν ο μόνος που είχε τέτοια ανάγνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμαμαι οτι και με τον Grecs και με αλλους συζηταγαμε και βλεπαμε που παει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο ομως που δεν μπορουσα να προβλέψω ηταν το ποσο καρναβαλι θα εξελισσόταν αυτο το κόμμα τα επομενα χρονια. Περίμενα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν ενα ΠΑΣΟΚ και θα προσπαθουσε να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμο και το τοτε Μνημονιο, με καποια στελεχη που θα ειχαν καλές προθεσεις αλλα δεν θα καταφερναν και πολλα.  Τελικά, οι συριζαιοι ηταν κατα βαση κατι αστειοι και εντελως απροετοιμαστοι τυποι : οχι απλα δεν καταφεραν να γινουν ΠΑΣΟΚ αλλα κατεληξαν στα καρναβάλια που ειναι ο σημερινος ΣΥΡΙΖΑ, ο Στεφανος Κασσελάκης και η Ζωη Κωνσταντοπούλου. Δυστυχως, ο κοσμος στην Ελλαδα μετα την παταγώδη αποτυχια του ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στην απογοητευση/αποχη, στον συντηρητισμο/ΝΔ και στην αντιδραση/ακροδεξια. Δεν υπάρχουν λόγια να να περιγράψουμε το κακό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις συνειδήσεις των Ελλήνων.

Μιας και ειπα οτι περασαν 10 χρονια απο τοτε, μετα τελειωσα το διδακτορικο στο ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ και μετα το στρατό, δουλεψα στην Ελλαδα, στην Γερμανια και στην Γαλλια, και ξεφυγα καπως απο την φοιτητικη αντιληψη (γιατι οι φοιτητες δεν ειναι μεσα στην παραγωγη ουτε εχουν καθημερινες υποχρεωσεις , τουλαχιστον οχι τοσο παλαιοτερα) και την ελληνοκεντρική αντιληψη. Εχω καταλάβει πλεον οτι ο δυτικος καπιταλισμος εχει σοβαρό προβλημα και οτι ακομα και μια σοσιαλδημοκρατικη παραχωρηση της δεκαερίας του 1980, τωρα θεωρείται κατι πολυ ριζοσπαστικο και δεν προκειται να δωθει ευκολα. Υπο αυτη την εννοια έμαθα να εκτιμάω τους τιμιους σοσιαλδημοκρατες, ειδικα αν θελουν να προωθησουν τον συνδικαλισμο ο οποιος στην Ευρωπη ειναι σε μαζικη πτωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το πλαισιο δε θα μπορούσε να κανει τιποτα, και η μονη εναλλακτικη θα ηταν η ρηξη, κατι για το οποιο δεν ηταν προετοιμασμένοι , ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ ουτε οι Ελληνες.

Πλεον σε μια ΕΕ που τεινει προς την ακροδεξια ή και τον ανοιχτο φασισμό ωστε να ξαναπαρει μπρος η καπιταλιστικη μηχανη, μια ΕΕ που επιδοτεί τα οπλα και τον "μιλιταριστικο κευνσιανισμο" (δηλαδη παραγωγη οπλων για να παρει μπρος η αναπτυξη) και μοιραζει φοβο στους πολιτες απο εξωτερικους εχθρους, το μελλον διαφαινεται δυσοιωνο. Δεν ειναι μακρια η εποχη που και η ΕΕ θα εμπλακει σε πολεμους οπως οι ΗΠΑ και το Ισραηλ τωρα. Ισως η μονη ελπιδα ειναι ο ευρωατλαντικος αξονας να ηττηθει στην επιθεση που κανει σε περιφερειακές χωρες ή σε αλλες μεγαλες δυναμεις εκτος του μπλοκ του, ωστε να στραφει εσωτερικα για την κερδοφορια και ετσι να αναστηθει το εργατικο κινημα στην Δυση. Ετσι, ισως δημιουργηθει ενα σοσιαλιστικο κυμα που θα παρασυρει και την Ελλαδα - αν ειναι ετοιμη τοτε. Θα δουμε.

ον τοπικ τωρα, ως "αρθρογραφοι" στο ΤΗΜΜΥ μου αρεσαν ο Turambar και ο aliakmwn τους οποιους εχω χασει και τους δυο εκτος φορουμ, εδω και πολλα χρονια. Και η Nessa μου αρεσε με τα τροτσκιστικου χαρακτηρα κειμενα της , και ας ειχαμε συγκρουστει και νομιζω πως με απεχθανόταν. Ελπιζω πλεον να μην αισθανεται ετσι μετα απο 10+ χρονια. Οι Αθανατος και gepeltek ηταν συντηρητικοι και "αντιπαλοι" συνηθως, αλλα εκτιμω το γεγονος οτι εγραφαν πολυ και μπαιναν στην διαδικασια να συζητησουμε. Ο g και ο Grecs ηταν βασικα ατακαδόροι γιατι δεν εμπαιναν στην διαδικασια να γραψουν μεγαλα κειμενα. Ειχαν λογικη social media, πριν τα social media  Cheesy

Και μιλώντας για τα social media, η αναπτυξη και η διαδοση τους ηταν η αιτια που "πεθαναν" οι πολιτικές συζητησεις στο φορουμ. Ο κοσμος αρχισε να κινεται προς την γρηγορη πληροφορια, συζητησεις που εμφανιζονται το πολυ δυο μερες στο feed και εξαφανιζονται (βλ. Reddit) ή μικρες προτασεις ή παραγραφους,ως στιχομυθίες (οπως ειναι στο twitter ή στο facebook). Καλο ή κακό, ετσι ειναι τα πραγματα και μεγαλα κειμενα σε απαντησεις ή εστω συζητησεις που θα κρατανε μηνες, δεν ειναι στο πνευμα της εποχης.

ΥΓ οκ τωρα που με βρηκατε ον λινε, ΑΜΑ  Cheesy
« Last Edit: Today at 17:11:57 by Karaμazoβ » Logged

vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #6 on: Today at 17:03:42 »

+1
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #7 on: Today at 17:06:00 »

Quote from: vag on Today at 17:03:42
+1

like

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #8 on: Today at 17:11:02 »

@Grecs,
θελω απο σενα μια νοσταλγικη αποτιμηση των συζητήσεων σου με τον Aris Silvo για τον ΣΥΡΙΖΑ.  Grin

Yamal
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #9 on: Today at 17:32:59 »

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=65790.90

Γλυκομίλητος g εναντίον TheWeb.

Ισώς έπρεπε να βάλω και τον TheWeb σαν εκφραστή του κέντρου αλλά το ξέχασα..  Cry

Αν κάποιοι από εσάς γνωρίζετε τις παλιοσειρές εδώ κάντε τους ένα summon, θα χει πλάκα. Να δούμε και αν η Νεσσα μισεί ακομά το Καραμαζόβ. Cheesy
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #10 on: Today at 17:36:08 »

Εγώ πάντως θα έβρισκα πιο διασκεδαστικό και αποδοτικό να διαβάζεις παλιά τόπικ μετά από μπόλικο σεξάκι  Roll Eyes Tongue για να έχεις καθαρό μυαλό δηλαδη μη πάει αλλού ο νους σου  

Τώρα για την ιστορία του δημοψηφίσματος είναι η τραγική ιστορία ενός αδικημένου λαού που του δόθηκε για μια φορά η δυνατότητα να πει την άποψή του με φυσικό επακόλουθο να ενθουσιαστεί από την πρωτόγνωρη εμπειρία και να νιώσει ότι έχει την εξουσία στα χέρια του για μια έστω (γαμημένη) φορά. Η ένσταση μου με τον Σύριζα και τον Τσίπρα δεν ήταν για το αν έπρεπε να το προκηρύξει αλλά με το ότι δεν υπήρχε συνέχεια δλδ δεν φρόντισε να έχει καθιερώσει να παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις με (ηλεκτρονικά εννοείται γιατί δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να τρέχουμε κάθε φορά στα χωριά μας ή να στήνουμε εκλογικές κάλπες κάθε μέρα) δημοψηφίσματα.
Είναι επίσης η τραγική ιστορία ενός λαού που ενώ ακόμα και το ίδιο το καραμνημονιακό Βήμα είχε κάποια Κυριακή πρωτοσέλιδο τίτλο "Το 87% λέει ΟΧΙ στα Μνημόνια" (της φτωχοποίησης & εξαθλίωσης) λίγους μόλις μήνες πριν το δημοψήφισμα, η προπαγάνδα των συντηρητικών/ υπερασπιστών του ΝΑΙ (λέγε με και Ομάδα Αλητείας της ΝΔ - ΕΕ - Τρόϊκας κτλ νεοφιλελέδων) κατάφερε σε ένα μήνα τρομολαγνείας μέσω όλων των ΜΜΕ να το κάνει 63% στο δημοψήφισμα και στη συνέχεια να πείθει ολοένα και περισσότερους για "αυταπάτες του Σύριζα" για την "καταστρεπτική" διαπραγμάτευση, ότι ο Βαρουφάκης μας χρέωσε 100 Δις € (!!! νούμερο βγαλμένο απ' τον πάτο της ΟΑ) και χίλιες άλλες μπούρδες που πίστεψαν και πολλοί ειλικρινά αριστεροί στο τέλος.
Με λίγα λόγια υπήρχαν αυτοί που έλεγαν να σκύψουμε να μας γαμήσουν ακόμα χειρότερα και τσίριζαν υστερικά όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι θα ξεκολλήσει η τεκτονική πλάκα και θα πλέουμε στη Μεσόγειο ένα πράμα αν τυχόν τολμήσουμε και πούμε και μια φορά όχι σαν λαός,  αποδεικνύοντας εκτός των άλλων και πόσο αρμέγουν χρήμα μέσω των μνημονίων αλλά και πόσο απόγονοι των συνεργατών των Ναζί επί κατοχής ήταν και το 90% που έγινε 63 και μετά ξενέρωσε με την υπογραφή του 3ου μνημονίου και έγινε θρύψαλα.
Αν ένας λαός μέσα σε λίγους μήνες προπαγάνδας ξεχνάει τι ήθελε τόσο εύκολα φυσικό να υπομείνει στο τέλος ότι θέλουν οι κατέχοντες τα ΜΜΕ. Τα λάθη του Σύριζα ? Πολλά. Για μένα το κυριότερο ότι δεν είχε καθιερωθεί ένα αξιόπιστο αδιάβλητο σύστημα για να ψηφίζουμε με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα απ' τα κινητά ή τους υπολογιστές μας. Για να έχουμε κάθε μέρα τη δυνατότητα να αποφασίζουμε και να έχει επιτέλους όπως λέει το Σύνταγμα ο λαός την εξουσία και η εξουσία να ασκείται υπέρ των συμφερόντων του.
Από τα υπόλοιπα, κυρίως η ατολμία να κόψει τον τσαμπουκά στους μνημονιακούς να τους κόψει δλδ σε ποσοστό 100% τον ομφάλιο λώρο με το χρήμα αν το έπαιρναν με μίζες με απευθείας διαγωνισμούς ή εντελώς μαύρα. Η ατολμία του να χώσει στη φυλακή μερικούς αποδεδειγμένα κρατικοδίαιτους  απατεώνες δήθεν επιχειρηματίες και μεγαλομαφιόζους που κόστισαν Δις στο κράτος δλδ σε όλους μας αφού όχι μόνο ζουν αλλά θυσαυρίζουν παρασιτικά με δωροδοκίες πολιτικών κτλ. Το ότι δεν έστειλε από εκεί που ήρθαν με το καλημέρα τους 5.000 χρυσαυγίτες που διόρισε ο Σαμαράς με προφορικές συνεντεύξεις και τους έδωσε όπλο κράνος και ασπίδα να δέρνουν ασύστολα κόσμο στις διαδηλώσεις κατά των μνημονίων και όχι μόνο. Ακόμα στην Αστυνομία είναι. Και ο Μητσοτάκης πρόσθεσε κι άλλους μαζί με Δαπίτες.
Από τότε έχουν παραδεχτεί πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ότι τα μνημόνια δεν ήταν για να σώσουν την ελληνική οικονομία αλλά τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες αλλά αυτό δεν το άκουσαν δεν το έμαθαν οι Νεοδημοκράτες και το παίζουν τρελίτσες. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Αλλιώς η ιστορία της φτωχοποίησης των Ελλήνων όπως αποτυπώνεται σε αυτόν τον πίνακα :
https://x.com/Nicholas___D/status/1937170838694027734

Ο μέσος ετήσιος πραγματικός μισθός στη χώρα μας αντιστοιχεί πλέον (2024) στο 52% του μέσου ευρωπαϊκού, όταν το 2019 αντιστοιχούσε στο 52,2% και το 2009 στο 82,5%.  https://x.com/Nicholas___D/status/1937174097739518327

sent from mTHMMY  
« Last Edit: Today at 18:48:29 by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #11 on: Today at 17:42:18 »

Ναι ναι άμα μπει ο Grecs τώρα μας βλέπω φίλε Καραμαζόφ να ξανακάνουμε τόπικ με σεντόνια 30 σελίδων και να ξαναπεί "Ζούμε τη μέρα της μαρμότας"  Grin
Η Nessa να μισεί τον Karamazoφ? Πιπέρι τι πράματα είναι αυτά που λέτε?  Roll Eyes Διέκρινα έναν κρυφό έρωτα αν θυμάμαι καλά  shifty
sent from mTHMMY  
« Last Edit: Today at 17:46:17 by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #12 on: Today at 17:46:19 »

Quote from: Yamal on Today at 17:32:59
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=65790.90

Γλυκομίλητος g εναντίον TheWeb.

Ισώς έπρεπε να βάλω και τον TheWeb σαν εκφραστή του κέντρου αλλά το ξέχασα..  Cry

Cheesy  TheWeb και Βασιλης Λεβεντης ρε φιλε !

Giopan
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #13 on: Today at 19:20:14 »

Ααα ρε παιδιά! Ειναι τρελό πόση νοσταλγία μπορεί να προκαλέσει ένα φόρουμ κι ας μην ήμουν συχνός σχολιαστής. Ήταν πολύ ωραίο που υπήρχαν συζητήσεις ακόμη και συγκρούσεις συχνά! Πώς θα γίνει να φέρουμε πίσω τους παλιούς θρύλους για μία επετειακή ανάλυση/συζήτηση έστω και για λίγο, να ανάψουν λίγο τα αίματα στο παγωμένο φόρουμ!
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #14 on: Today at 21:01:59 »

Quote from: Karaμazoβ on Today at 17:11:02
@Grecs,
θελω απο σενα μια νοσταλγικη αποτιμηση των συζητήσεων σου με τον Aris Silvo για τον ΣΥΡΙΖΑ.  Grin
Silvo ειχε πιστεψει πολυ στους αγανακτισμενους. Στον Συριζα οχι τοσο, οσο το Καταραμενο τουλαχιστον. Μπορει να θυμαμαι και λαθος.

Εποχες αγανακτισμενων ηταν πιο εντονες παντως. Ειμασταν ολοι τρυφερουδια. Γενικα απο αποσταση μπορει να φαινομαστε γραφικοι αλλα τοτε το ζουσαμε εντονα. Πραγματικα δεν ηξερες τι θα σου ξημερωσει, ηταν μια εποχη τρομερης αβεβαιοτητας, εβλεπες και το πανεπιστημιο να σαπιζει μερα με την μερα, την πολη να αλλαζει προς το χειροτερο, να ζοριζομαστε ολοι οικονομικα σε σχεση με καθε περυσι, η νοοτροπια των φοιτητων να γινεται πιο καριεριστικη, δουλειες δεν υπηρχαν , οι μισοι φευγαν εξω.

Τωρα τα ιδια σκατα και χειροτερα ειναι απλα υπαρχουν δουλειες (οχι τοσες πλεον, απο οτι φαινεται σκαει νεα κριση). Η φοιτητικη ζωη πριν το 2010-11 ηταν κατι τελειως αλλο για τους περισσοτερους και στενοχωριεμαι που δεν το ζουν οι νεοι. Πιο φτηνη ζωη, οι γονεις ειχανε λεφτα αλλα ακομα και να μην ειχανε με παρτ ταιμ δουλειες την κουτσοεβγαζες φοιτητικα,  και υπηρχανε δουλειες του ποδαριου να κανεις μπολικες. Παντως το νιωθαμε οτι χειροτερευε το πραγμα απλα το 2010 χειροτερεψε αποτομα.

Απο τοτε εχω αλλαξει αρκετα. Οχι οτι εγινα δεξιουκλης. Απλα πλεον ειμαι λιγοτερο συγκρουσιακος και λιγοτερο συναισθηματικος. Προτιμω να κραταω τα πραγματα για μενα και εναν στενο κυκλο που περιεργως τους περισσοτερους τους γνωρισα εδω. Επισης εγινα πιο πραγματιστης και ασχολουμαι περισσοτερο με την παγκοσμια πολιτικη παρα με την Ελλαδα που κανει ετσι και αλλιως οτι λενε απ'εξω.

Τι να πω τα χειροτερα ερχονται θα πατε δουλεια να δειτε την παρανοια να ξενερωσετε με το engineering. Καποιοι γλυκαινονται με τα λεφτα καποιοι οχι. Καποιοι βλεπουν το νοημα να ανεβουν την ιεραρχια καποιοι οχι. Παντως το engineering το εχει ξεφτυλισει πολυ ο καπιταλισμος και οι εταιριες. Καλυτερα να φτιαχνω πραγματα σπιτι μου πλεον. Αυτα τα ολιγα.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: