• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:28:38 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:28:38 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 124
Total: 189
LelisNiko
geo66
cealexop
chriskazakos
itsikou
dimitrisblioumis
nikolakys
valentini
Nikos_313
mavropan
jojos
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
iliaskou
DimStyl
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
DemetriosL
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
Aftzidou
iliaspapas
Petross
AODON
gkarapip
kgakisb
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) >  Είμαστε γκρινιάρηδες και μας αρέσει ή τελικά κρύβεται κάτι άλλο?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Down Print
Author Topic: Είμαστε γκρινιάρηδες και μας αρέσει ή τελικά κρύβεται κάτι άλλο?  (Read 14356 times)
Singularity
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

For my life, Still ahead, Pity Me

View Profile
Re: Είμαστε γκρινιάρηδες και μας αρέσει ή τελικά κρύβεται κάτι άλλο?
« Reply #75 on: July 02, 2020, 03:41:05 am »

Quote from: Links234 on July 02, 2020, 03:38:03 am
https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_projection

αρα εσυ που μας λες τεμπέληδες και αλλα κουλά μιλάς για τον εαυτό σου?  Ααα κατάλαβα εκτός απο φλώρος, δεν περνάς και ούτε μάθημα (το τελευταίο ηταν λίγο σαικολοτζικαλ προτζεκτιον, στο δίνω). καληνύχτα κούκλε
sent from mTHMMY 

Quote from: shaeliss on June 10, 2019, 16:41:27 pm
Φίλε εγώ δεν μπορώ για τις 2 Ιουλίου.

Έστειλα mail και μου είπε πως η εξέταση θα γίνει 1 Ιουλίου η ώρα 8:30

Quote from: Διάλεξις on May 09, 2020, 01:02:49 am
... είπε ο μελλοθάνατος προς την προβληματισμένη συντεχνία των δημίων.
Links234
Guest
« Reply #76 on: July 02, 2020, 03:46:28 am »

Quote from: Singularity on July 02, 2020, 03:41:05 am
αρα εσυ που μας λες τεμπέληδες και αλλα κουλά μιλάς για τον εαυτό σου?  Ααα κατάλαβα εκτός απο φλώρος, δεν περνάς και ούτε μάθημα (το τελευταίο ηταν λίγο σαικολοτζικαλ προτζεκτιον, στο δίνω). καληνύχτα κούκλε
sent from mTHMMY  

Ναι, φίλε μου, το βρήκες. Καληνύχτα και σε σενα γιατί σε βλέπω λίγο εκνευρισμένο. Τσιλλ.
« Last Edit: July 02, 2020, 03:49:20 am by Links234 » Logged
Links234
Guest
« Reply #77 on: July 02, 2020, 04:31:12 am »

Quote from: Just Me on July 02, 2020, 03:53:11 am
Κατ' αρχάς, είναι τουλάχιστον περίεργο σε τόπικ που γίνεται κριτική (ή "γκρίνια") για το φιάσκο που αναφέρεις, να γράφεις το πρώτο σου ποστ κράζοντας με αυθαίρετες γενικεύσεις τους φοιτητές ως αιτία του προβλήματος ενώ ταυτόχρονα η μόνη πρότασή σου για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι να επικεντρωθούν στην επόμενη εξέταση της εξεταστικής-φιάσκου. Ας δεχθούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι το γράφεις για να καταδείξεις την μονομέρεια της διαμαρτυρίας των φοιτητών. Το ποστ σου το διάβασες; Είναι ο ορισμός της μονομέρειας με στοιχεία εμπάθειας.

Όμως, αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι το εξής: καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες ευθύνες. Ο καθηγητής οφείλει να οργανώσει μια άρτια εξέταση η οποία θα πρέπει να εμποδίζει αθέμιτες πρακτικές αλλά ταυτόχρονα να επιτρέπει την διατήρηση της καμπύλης κατανομής της βαθμολογίας στα επίπεδα των προηγούμενων εξεταστικών. Κάποιοι το κάνουν. Αν δεν το καταφέρει φέρει θεσμική ευθύνη. Αν θυσιάσει την 2η ανάγκη για χάρη της 1ης, πάλι φέρει την θεσμική ευθύνη. Εδώ να διευκρινιστεί ότι θεσμική ευθύνη σημαίνει η μοίρα κάποιων εκατοντάδων φοιτητών στο μάθημά του.
Ο φοιτητής που θα "κλέψει" φέρει αποκλειστικά την ευθύνη των πράξεών του. Εν γένει είναι μια καταδικαστέα πρακτική που όντως εφαρμόζεται απο μειοψηφίες παντού και πάντα, αν και εδώ θέλω να πω πως η αντιγραφή σε μαθήματα όπως η Λογική Σχεδίαση π.χ. δεν αποτελεί μεμπτή πρακτική για εμένα, χωρίς αυτό να γενικεύεται σε καμία περίπτωση.

Στην ουσία όμως, ποια θεωρείς πως είναι η αιτία του φιάσκου. Πιο συγκεκριμένα, αν ήθελες να το διορθώσεις θα έθετες σαν στόχο την αλλαγή τακτικής των φοιτητών ή των καθηγητών;
sent from mTHMMY  

Έχουν ειπωθεί, θεωρώ, πάρα πολλά σε αυτό το τόπικ για τα σφάλματα των καθηγητών και του πανεπιστημίου, συνεπώς το να μπω και εγω σε αυτό τον χορό θα ήταν ανούσιο και περιττό. Με άλλα λόγια θα πήγαινε χαμένο. Με τα εριστικά μου σχόλια ήθελα να πετύχω ακριβώς αυτό. Να κάνω κάποιον που βρίσκεται εδώ και ξέρει οτι έκανε και από την μεριά του λάθη να αναρωτηθεί έστω για λίγο και να προσπαθήσει να δει το θέμα και από την αντίθετη ή μια τρίτη σκοπιά. Ειδικά το πρώτο σχόλιο είναι κάτι μεταξύ τρολλ και αυτού που νιώθω πως λείπει από αυτη την συζήτηση και πρέπει να ειπωθεί.

Η τακτική που πρέπει να αλλάξει σε ιδανικές συνθήκες είναι αυτή και των δύο πλευρών. Από την μια θα πρέπει να υπάρξει ένα πιο ελεγχόμενο και αξιόπιστο σύστημα (που είναι πολύ αργά για να γίνει στην παρούσα εξεταστική) και από την άλλη να σταματήσουν οι κουτοπονηριές και ο στ@ρχιδισμος από την πλευρά ορισμένων φοιτητών. Σαν παράδειγμα έφερα το οτι στην δοκιμαστική εξέταση πάτησαν ελάχιστοι με αποτέλεσμα να μην έχουμε σαφη εικόνα για τον θα αντέξει.το σύστημα ή οχι. Δηλαδή είναι που είναι έτσι τα πράγματα δεν βοηθάμε κιόλας. Εδώ μιλάμε για συλλογική ευθύνη. Τελος πάντων, στην παρούσα φάση έτυχε να γίνουμε beta-testers, shit happens. Όλοι το γνωρίζαμε πως θα καταλήξει έτσι, ειδικά όταν έχει να κάνει με το ΑΠΘ. Η επόμενη εξεταστική (αν γίνει έτσι) θα είναι σίγουρα λίγο καλύτερα οργανωμένη λόγω εμπειρίας. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να ακολουθήσει ο καθένας τις οδηγίες που του δίνονται κατά γραμμα για να σώσει ό,τι μπορεί από την εξεταστική του και αυτό είναι που θέλω να πω, γιατί είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος να βελτιωθεί κάπως η κατάστση, τουλάχιστον αυτη την στιγμή.
« Last Edit: July 02, 2020, 04:44:05 am by Links234 » Logged
Links234
Guest
« Reply #78 on: July 02, 2020, 05:01:55 am »

Quote from: Just Me on July 02, 2020, 04:40:22 am
Εμένα το ποστ σου, πάντως, εξακολουθεί να μου δίνει την εντύπωση ότι αντιτίθεται και όχι ότι συμπληρώνει τα προηγούμενα.
sent from mTHMMY 

Προσωπικά δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Από την μια έχεις μια ιδανική κατάσταση, από την άλλη έχεις την υπαρκτή. Τα σχόλια αυτά είναι στα πλαίσια της υπαρκτής κατάστασης και έχουν να κάνουν με το τι θεωρώ πως πρέπει να αλλάξει στην παρούσα φάση, όπως αναφέρω στο τελευταίο μου σχόλιο, σε συνδυασμο με υπερβολή και μια φαινόμενη γενίκευση ώστε να τραβήξω την προσοχή. Στην πραγματικότητα, όμως, έκανα τον διαχωρισμό μεταξύ φοιτητή και "Ελληνάρα φοιτητή" που είναι αυτοί στους οποίους απευθύνεται το σχόλιο και όχι στον καθένα που ασκεί κριτική στο παρόν τοπικ. Είναι επίσης οι παρατηρήσεις που εγώ έκανα κατα την διαρκεια της εξεταστικής αυτής όσον αφορά μερικούς φοιτητές και μόνο αυτούς.
Don
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #79 on: July 02, 2020, 10:34:32 am »

For the record, ξέρω άτομο που ΠΕΡΑΣΕ ΠΕΔΙΟ 2 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΝΑΙ, ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ, κύριε Links 234, επειδή μίλησες για άτομο με βαθμό, που το 6 στο πεδίο είναι σχεδόν ισοδύναμο με το να είσαι ο Ιησούς Χριστός, οπότε όχι, δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι όλοι μες στο τμήμα είναι ανεπρόκοποι, ακαμάτηδες και τεμπέληδες ελληνάρες φοιτητές.
Αν η διαφορετική σου άποψη σου δίνει αυτοπεποίθηση ότι είσαι ξεχωριστός από εμάς τις υπόλοιπες "άμυαλες" και γκρινιάρικες μάζες, τότε μπράβο σου που νιώθεις καλά. Αυτό που λες όμως δεν έχει υπόσταση όταν μας βάζεις όλους στο ίδιο σακί με τους αληθινούς τεμπέληδες φοιτητές, που καλώς ή κακώς υπάρχουν. Όσο και να μη θες να το δεχτείς, υπάρχει πραγματικά κόσμος που υποφέρει τώρα χωρίς να είναι κακός φοιτητής. Και ναι, συμφωνώ ότι υπάρχουν προβλήματα βαθιά ριζωμένα λόγω νοοτροπίας, αλλά δεν απασχολούν την πλειοψηφία (στο τμήμα μας τουλάχιστον) πιστεύω

Have fun

You can't just kill someone 'cause of the way they looked at you
Don
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #80 on: July 02, 2020, 10:43:50 am »

Και κάτι τελευταίο, δυσκολεύομαι να δεχτώ κριτική για τη γκρίνια φοιτητών που η σχολή τους έχει μέσο χρόνο φοίτησης 8 χρόνια, βαθμολογικό μέσο όρο 6,25 και το 1/3 των φοιτητών της την παρατάει επειδή είναι δύσκολη. Οπότε, όταν τα υπόλοιπα 2/3 θέλουν να γκρινιάξουν, μου φαίνεται αρκετά καλός τρόπος εκτόνωσης, και όποιος δε γουστάρει, ας απέχει, δε θα πάθει και κάτι

You can't just kill someone 'cause of the way they looked at you
Bojack Horseman
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #81 on: July 02, 2020, 10:57:36 am »

Quote from: Links234 on July 02, 2020, 02:36:32 am
Και γω θέλω να πιστέψω πως αν ο χρόνος ήταν περισσότερος και τα θέματα ζόρικα που δεν προέρχονταν από το βιβλίο (στο πεδίο αναφέρομαι), κανείς εδώ δεν θα κλαιγόταν για το πόσο άδικη ήταν η εξέταση. Αλλά κάτι μου λέει οτι δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα. Μάντεψε, κανείς δεν θα σου χαρίσει έτσι απλά ένα απο τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής επειδή και καλά ταλαιπωρήθηκες. Εφόσον τα θέματα υπάρχουν λυμένα εδώ και δεν μπορούσε να γίνει καμία επιτήρηση των φοιτητών, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο πως θα έβρισκαν να σε ζορίσουν με άλλο τρόπο. Τώρα δικαιολογίες του στυλ "ναι, αλλα έχω dial-up και μισή ώρα δεν μου ήταν αρκετή για ένα pdf" ή "αγχώθηκα" ή "δεν μου έφτασαν 2 βδομάδες να αφιερώσω 5 λεπτά στο να διαβάσω τις οδηγίες" είναι αυτό που λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Που ήταν το 50%(?) των φοιτητών στις δοκιμαστικές εξετάσεις που υποτίθεται πως έγιναν για να δοκιμαστεί το σύστημα και να προετοιμαστούν οι ιδιοι; Ποιος βαριέται, σωστα; Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως μέσα στις εξετάσεις είχαμε κάθε 3 λεπτά τις ίδιες ερωτήσεις να επαναλαμβάνονται, οι απαντήσεις των οποίων είναι ξεκάθαρα γραμμένες στο αρχείο με τις οδηγίες. Είστε ενήλικες, άνδρες-γυναίκες, με ευθύνες και υποχρεώσεις, ξεκολλήστε από τη νοοτροπία του Λυκείου επιτελους.

"κανείς δεν θα σου χαρίσει έτσι απλά ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής επειδή και καλά ταλαιπωρήθηκες".
Πόσα πάνε λάθος σε αυτή την πρόταση. Και πόσα ακόμα πάνε πιο λάθος στο ότι θεωρείς ΔΕΔΟΜΈΝΟ ότι πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να σε ζορισουν: ανεπαρκής χρόνος, κακοοργανωμένη εξέταση κτλ. Αλήθεια δεν μπορώ να πιστέψω ότι δικαιολογείς αυτές τις καταστάσεις, μόνο και μόνο για να αποτρέψεις κάποιον να πάρει πενταράκι ενώ "δεν το άξιζε". Και φυσικά στη σχολή μας το "δεν το άξιζε" είναι πολύ σχετικό. Μπορεί ο άλλος να έχει λιώσει 5 βδομάδες πεδίο και συ να θεωρείς ότι "δεν αξίζει" να περάσει επειδή δεν του βγήκε σωστό αριθμητικό σε μια άσκηση.

Είναι απίστευτο το πόση ευχαρίστηση αντλούν κάποιοι από το να περνούν και οι άλλοι να κόβονται σε "δύσκολα" μαθήματα. Θα υποθέσω ότι είναι το μόνο σημαντικό στη μίζερη ζωή τους.
sent from mTHMMY 

I wanna be adored
τόνγκα
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #82 on: July 02, 2020, 11:33:29 am »

Quote from: Links234 on July 02, 2020, 03:19:08 am
Φιάσκο, όπως αναμενόταν σε μια χώρα όπου το δημόσιο ζει στο 2006. Ωστόσο, οι ευθύνες επιβαρύνουν τόσο τους καθηγητές, όσο και τους φοιτητές, πολλοί από τους οποίους συμπεριφέρθηκαν με τελείως ανώριμο τρόπο.

Ρε τζιμανι @Links234 ο φοιτητης γιατι φερει ευθυνη για την εξεταστικη? Αμα δε μπορουσαν να την κανουν να μην την κανανε. Οταν βγαινει ο πρυτανης και μου το παιζει ραμπο και λεει ολα θα γινουν, και δεν εχει την παραμικρη ιδεα του πως, ΕΓΩ ΔΕ ΦΤΑΙΩ . Κανε μας τωρα τη χαρη και πες μας ποιον καθηγητη εχεις βιζμα και μιλας εκ του ασφαλους απο την σπηλια σου.

Α και επισης για το πεδιο που ειπες πριν μια εκφραση του στιλ "Μάντεψε, κανείς δεν θα σου χαρίσει έτσι απλά ένα απο τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής επειδή και καλά ταλαιπωρήθηκες" , εχεις κατσει ποτε να σκεφτεις τι κανει ενα μαθημα δυσκολο?
Θα σου πω εγω μικρε, Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κανει ενα μαθημα δυσκολο. Οποιοσδηποτε καθηγητης αμα θελει σε οποιοδηποτε μαθημα μπορει να το κανει παλουκι. Απο σχέδιο και υλικά μεχρι vlsi. Το θεμα ειναι να μπορει κραταει μια ισορροπια. Οταν στο μαθημα σου εχεις να δεις 10 απο το 1900 (Πεδιο 2) μαλλον ρε φιλε , ΜΑΛΛΟΝ λεω εγω τωρα, κατι παει λαθος και δε φταινε μονο οι φοιτητες.

Και επειδη μιλας πολυ χωρις να σκεφτεσαι τωρα αρχισες να κανεις το παγονι με το πρωτο εριστικο σχολιο που εκανες και ταχα μου ηταν μισο τρολ.

« Last Edit: July 02, 2020, 11:41:04 am by ΕΧΩ ΚΑΣΩΣΕΙ » Logged

Quote from: Endeavour X on June 02, 2014, 00:04:59 am
Γενικα ενιοτε με ανησυχει ποσο καλα μπορω να περασω μονος μου.
Δεν εννοω το τυπικα ηλιθιο αστειο που εξαγεται απ αυτο που ειπα.
Απλα καμια ταινια και κανα κασονι μπυρες νομιζω ειμαι οκ.
Singularity
Veteran

View Profile
« Reply #83 on: July 02, 2020, 11:57:36 am »

Υπάρχουν άνθρωποι που υπερεκτιμούν τους εαυτούς του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά τα άτομα που είναι ανταγωνιστικά και δεν μεγάλωσαν σε κάποιο υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον(δεν έκαναν πρωταθλητισμό) και το κάνουν αυτό, κάποιες φορές, βλέποντας τις θυσίες που κάνουν για να είναι οι "καλύτεροι" φτάνουν στο σημείο να εύχονται αποτυχία στους υπόλοιπους έτσι ώστε να καθυσηχασουν τους εαυτούς τους οτι οι προσπάθειες τους δεν ηταν ουτε υπερβολικές ουτε οτι δεν θα οδηγήσουν στην "επιτυχία". Το αστείο είναι ότι ζουν σε ενα δικό τους δυστοπικό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι τους οποίους θέλουν να ξεπεράσουν δεν είχαν καν την ιδέα οτι υπάρχει αυτή η "κούρσα".

Ειναι ένα το λύνεις γραπτά μεχρι το 1982 και είναι άλλο να εύχεσαι να πέσει η άσκηση που ξέρεις ότι μόνο εσύ έχεις δει γιατί ηταν γραμμένη με φτερό και μελάνι.
  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να προσπαθείς όσο το δυνατό περισσότερο για να πετύχεις. Αλλά το να εύχεσαι την αποτυχία στον "ανταγωνισμό" σου δείχνει πολυ περισσότερο τις ανασφάλειες σου παρα τις δυνατότητες σου. καλημέρα πανέμορφο πλάσμα
sent from mTHMMY 

Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #84 on: July 02, 2020, 12:12:44 pm »

θα πω και γω την αποψαρα μου

Υπαρχουν 2 λανθασμενες αντιληψεις πιστευω στο ολο θεμα του "πως θα περασω το πεδιο"
- οτι αφου διαβαζαμε πολλες μερες πρεπει να το περασουμε
- οτι θα αντιγραψουμε γιατι ειναι παλουκι και αλλιως δε περναμε

Αρχικα θελω να ξεκαθαρισω οτι η φετινη ηλεκτρονικη εξεταση του μαθηματος ηταν παρωδια, και μεθοδευσεις αυτου του τυπου για να μην περασει πολυς κοσμος και φανει οτι "δινουν" το μαθημα, δε μπορουν σε καμια περιπτωση να διορθωσουν καποιο απο τα παραπανω 2 points

Γιατι ομως να μη συναρταται ο χρονος διαβασματος με την επιτυχια; Γιατι τα μαθηματα γενικα στη σχολη εχουν κριτικο χαρακτηρα και δεν ειναι διεκπεραιωση καποιας στειρας υλης. Ναι, στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει οτι ο χρονος που θα αφιερωσεις θα σου καλλιεργησει την κριτικη ικανοτητα να μπορεις να λυσεις κατι που βλεπεις πρωτη φορα, αλλα δεν ειναι παντα γραμμικη η σχεση. Και δυστυχως το σκεπτικο δε δινεται σωστα και απο τους ιδιους τους καθηγητες πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Αν δεν αποδεχτουμε ομως αυτη την πραγματικοτητα, και το γεγονος οτι πρεπει να διαβασουμε με διαφορετικο τροπο, ισως να αυτοοργανωνομαστε και να συνεργαζομαστε περισστοερο κατα την προετοιμασια μας, τοτε απο μονοι μας θα καταληγουμε στο δευτερο point.

Και γιατι ειναι λαθος το δευτερο point, ισως να ειναι προφανες αλλα αποτελει φαινομενο των "δυσκολων μαθηματων" καθε παρομοιας σχολης, οποτε απαιτει κι αυτο μια μικρη αναλυση. Ενα μαθημα που αποτελει outlier λογω δυσκολιας ειναι λογικο να μη θες να σε εμποδισει στην περατωση των σπουδων σου. Αλλα ετσι κληροδοτειται συνολικα μια αντιληψη οτι καποια πραγματα ειναι δυσνοητα και δεν μπορουμε να τα αντιμετωπισουμε, η οποια δεν ισχυει. Κανεις δεν ειναι χαζος να μην μπορει να καταλαβει το πεδιο, ενω πχ μπορει να καταλαβει τη μηχανικη. Και γενικα κανενας τροπος σκεψης, οσο δυσκολο κι αν ειναι να τον αποκτησεις, δεν παει χαμενος. Για μενα η προσφυγη στην αντιγραφη ή στην κλεψιά με οποιοδήποτε τρόπο δεν ειναι κατι απο μονη της κατι το σκανδαλωδες, αλλα τουλαχιστον ως προς το επιπεδο της ατομικης αυτοπραγματωσης μεσα απο την αποκτηση του πτυχιου για παραδειγμα, θα επρεπε να αποτελει την τελευταια επιλογη. Γιατι στο συλλογικο επιπεδο, θα πρεπει να απαιτηθει η σωστη διδασκαλια και να καλλιεργηθει μια άλλη αντίληψη σε σχεση με τη "δυσκολια" .

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
koumanas
Θαμώνας

View Profile
« Reply #85 on: July 02, 2020, 12:23:39 pm »

Quote from: Σουλης on July 02, 2020, 12:12:44 pm
Γιατι στο συλλογικο επιπεδο, θα πρεπει να απαιτηθει η σωστη διδασκαλια και να καλλιεργηθει μια άλλη αντίληψη σε σχεση με τη "δυσκολια" .

Μια ερώτηση, λίγο άσχετη, που νομίζω συνδέεται με αυτό.

Παλιά, απ' ό,τι ξέρω, έκαναν rotation στα Πεδία - μια χρονιά Γιούλτσης Π1 Π2 την επόμενη Διάδοση 1 (Ίσως κάνω και λάθος, διορθώστε με). Εγώ είμαι στο έτος που δεν το πρόλαβε αυτό (τελευταίο του ΠΠΣ) και ακολούθως παγιώθηκαν οι καθηγητές στα Πεδία, δηλαδή ποτέ ξανά Γιούλτσης στο Π2. Θυμάμαι τους παλιούς να λένε ότι περίμεναν να πάρει ο Γιούλτσης τα Πεδία για να περάσουν, όχι μόνο από άποψη θεμάτων αλλά διότι έκανε μαθηματάρα.

Ισχύει αυτό ή είναι υπερβολές; Δώστε τα φώτα σας από μεγαλύτερα έτη.
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #86 on: July 02, 2020, 12:56:17 pm »

Quote from: koumanas on July 02, 2020, 12:23:39 pm
Μια ερώτηση, λίγο άσχετη, που νομίζω συνδέεται με αυτό.

Παλιά, απ' ό,τι ξέρω, έκαναν rotation στα Πεδία - μια χρονιά Γιούλτσης Π1 Π2 την επόμενη Διάδοση 1 (Ίσως κάνω και λάθος, διορθώστε με). Εγώ είμαι στο έτος που δεν το πρόλαβε αυτό (τελευταίο του ΠΠΣ) και ακολούθως παγιώθηκαν οι καθηγητές στα Πεδία, δηλαδή ποτέ ξανά Γιούλτσης στο Π2. Θυμάμαι τους παλιούς να λένε ότι περίμεναν να πάρει ο Γιούλτσης τα Πεδία για να περάσουν, όχι μόνο από άποψη θεμάτων αλλά διότι έκανε μαθηματάρα.

Ισχύει αυτό ή είναι υπερβολές; Δώστε τα φώτα σας από μεγαλύτερα έτη.
Γενικά ισχύει. Εγώ πρόλαβα και Τσιμπούκη στα Πεδία, όταν δε τα είχε καθόλου ο Γιούλτσης, που νταξει ηταν επισης εξαιρετικος
Αλλά για Γιούλτση μπορώ να σου πω από το λίγο που τον είδα στα πεδία, και το πολύ σε διάφορα άλλα μαθήματα του τομέα, ότι κάνει πολύ καλό μάθημα και διαχειρίζεται καλά αυτό που αποκαλώ "δυσκολία"

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Links234
Guest
« Reply #87 on: July 02, 2020, 14:06:32 pm »

Εντάξει, παίδες, φαλακρός-βύσμα κάτοικος σπηλιάς που έχει να κάνει σεξ 5 χρόνια εδώ. Για τα το λήξω από την μεριά μου, δεν θα πω για τους αλληλέγγυους που ήρθαν εδώ για συμπαράσταση, έτσι και αλλιώς για τους συγκεκριμένους η κλάψα είναι τρόπος ζωής. Για όσους όμως ήταν στην εξέταση και ακόμα δεν μπορούν να δουν ποια ήταν τα λάθη των φοιτητών (ή κάνουν πως δεν τα βλέπουν για να μην φανούν τα σκατά στην φωλιά τους..), αγνόησαν τα παραδείγματα που έφερα και επιμένουν να ρίχνουν το φταίξιμο αποκλειστικά αλλού, ειλικρινά θα ήθελα να δω πως θα σταθείτε σε ένα εργασιακό περιβάλλον όταν σας κόβονται τα πόδια με μια καταραμένη εξέταση απο zoom. Αν είστε μέχρι 3ο έτος, οκ να το δικαιολογήσω. Λογικά ακόμα δεν έχετε ξεπεράσει το κόμπλεξ ανωτερότητας σας και θεωρείτε οτι επειδή μπήκατε εκεί που μπήκατε θα σας έχουν μαμ κακά νάνι όπως στο λύκειο. Οι υπόλοιποι, τι να πω. Ελπίζω να έχετε γνωστό στην ΔΕΗ Φολεγάνδρου. Καλή συνέχεια!
« Last Edit: July 02, 2020, 14:10:53 pm by Links234 » Logged
Bojack Horseman
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #88 on: July 02, 2020, 14:17:31 pm »

Quote from: Links234 on July 02, 2020, 14:06:32 pm
Εντάξει, παίδες, φαλακρός-βύσμα κάτοικος σπηλιάς που έχει να κάνει σεξ 5 χρόνια εδώ. Για τα το λήξω από την μεριά μου, δεν θα πω για τους αλληλέγγυους που ήρθαν εδώ για συμπαράσταση, έτσι και αλλιώς για τους συγκεκριμένους η κλάψα είναι τρόπος ζωής. Για όσους όμως ήταν στην εξέταση και ακόμα δεν μπορούν να δουν ποια ήταν τα λάθη των φοιτητών (ή κάνουν πως δεν τα βλέπουν για να μην φανούν τα σκατά στην φωλιά τους..), αγνόησαν τα παραδείγματα που έφερα και επιμένουν να ρίχνουν το φταίξιμο αποκλειστικά αλλού, ειλικρινά θα ήθελα να δω πως θα σταθείτε σε ένα εργασιακό περιβάλλον όταν σας κόβονται τα πόδια με μια καταραμένη εξέταση απο zoom. Αν είστε μέχρι 3ο έτος, οκ να το δικαιολογήσω. Λογικά ακόμα δεν έχετε ξεπεράσει το κόμπλεξ ανωτερότητας και θεωρείτε οτι επειδή μπήκατε εκεί που μπήκατε θα σας έχουν μαμ κακά νάνι όπως στο λύκειο. Οι υπόλοιποι, τι να πω. Ελπίζω να έχετε γνωστό στην ΔΕΗ Φολεγάνδρου. Καλή συνέχεια!

Τα έχεις μπερδέψει πάρα πολύ. Συγγνώμη που θεωρούμε ότι μια εξέταση σε μάθημα θα πρέπει να είναι διαφορετική υπόθεση από το σκληρό εργασιακό περιβάλλον που περιγράφεις. Μάλλον έχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις για το τι είναι ή θα έπρεπε να είναι το πανεπιστήμιο.

Και τι αλληλέγγυος γμτχμ. Αυτή η λέξη ως προσβολή λέγεται μόνο από κάτι μακεδονομάχους σε post του makelio.gr.
Η Φολέγανδρος εντωμεταξύ παίζει να γαμάει.
sent from mTHMMY 

I wanna be adored
Singularity
Veteran

View Profile
« Reply #89 on: July 02, 2020, 14:22:18 pm »

Quote from: Links234 on July 02, 2020, 14:06:32 pm
Ελπίζω να έχετε γνωστό στην ΔΕΗ Φολεγάνδρου. Καλή συνέχεια!

Καλη ΝΑΣΑ σε εσενα διάνοια
sent from mTHMMY 

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Up Print
Jump to: