• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 06, 2025, 00:53:09 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 06, 2025, 00:53:09 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 05, 2025, 23:31:28 pm]

[Ισχύος ΙΙ] Ερωτήσεις Προ...
by Local Rider
[July 05, 2025, 18:12:49 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 05, 2025, 14:50:28 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 05, 2025, 03:00:08 am]

Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμ...
by Katarameno
[July 04, 2025, 20:56:50 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Local Rider
[July 04, 2025, 13:33:04 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Local Rider
[July 04, 2025, 01:34:59 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by okan
[July 03, 2025, 23:57:35 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 03, 2025, 23:21:26 pm]

[Ειδικές κεραίες] Να επιλ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:19:46 pm]

[Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:18:47 pm]

[Τεχνολογία Λογισμικού] Ν...
by waterfall101
[July 03, 2025, 21:50:25 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[July 03, 2025, 16:42:09 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[July 03, 2025, 01:33:53 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Le ece
[July 02, 2025, 12:30:13 pm]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούνιος ...
by Mr Watson
[July 01, 2025, 03:00:23 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Giopan
[June 30, 2025, 22:54:29 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427231
Total Topics: 31723
Online Today: 145
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 107
Total: 120
athena_apo
christina02
johnnypap
akoil
iliaskou
Katarameno
Default99
filkilkis
Gray139
George_RT
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 1ο Εξάμηνο > Λογική Σχεδίαση (Moderators: Tasos Bot, tzortzis, Nekt) > [Λογική Σχεδίαση] Πως περνάω το μάθημα;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: [Λογική Σχεδίαση] Πως περνάω το μάθημα;  (Read 12756 times)
Wibvious
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
[Λογική Σχεδίαση] Πως περνάω το μάθημα;
« on: January 23, 2019, 18:46:58 pm »

Θελω συμβουλες απο φοιτητες μεγαλυτερων ετων για το τι πρεπει να διαβασω για να περασω το μαθημα.

Εχω μια αρκετα οκ κατανοηση ολων των στοιχειων ενος κυκλωματος (εκτος ισως των χρονοκυκλωματων) αλλα δεν μπορω με τιποτα να λυσω τα θεματα προηγουμενων ετων. Δεν κολλαω σε καποιο συγκεκριμενο σημειο αλλα ειμαι χαμενος απο την αρχη ως το τελος. Ακομα απο οσο εχω καταλαβει δεν υπαρχουν πουθενα λυμενα θεματα για βοηθεια. Τι μπορω να κανω;

Σίγουρα!! (νομίζω)
K
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Λογική Σχεδίαση] Πως περνάω το μάθημα;
« Reply #1 on: January 23, 2019, 19:02:41 pm »

Προσωπικά έδωσα Ψηφιακά Ι το 2015. Από την εμπειρία/γνώση μου(η οποία δε σχετίζεται μόνο με το πρόσωπό μου) θα σου πως τα εξής, καταρχήν δε χρειάζεται να έχεις άγχος. Κάνε την προσπάθειά σου να κατανοήσεις το περιεχόμενο του μαθήματος όσο και όπως μπορείς. Σχετικά με τις εξετάσεις, μην πελαγώνεις βλέποντας θέματα περασμένων ετών και διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να σκεφθώ και να γράψω τη λύση που μου ζητά η οποία ενδεχομένως στο μυαλό σου τη στιγμή αυτή να φαντάζει πολύπλοκη ή δύσκολη. Εσύ με νηφαλιότητα και διαύγεια, στο μέτρο του δυνατού, προσπάθησε να αξιοποιήσεις τις γνώσεις και την κατανόησή σου στο να παρουσιάσεις μια υλοποίηση η οποία να λειτουργεί, ή εσύ να θεωρείς πως λειτουργεί ή τουλάχιστον να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν λειτουργεί  Cool (απόφυγε χοντρά λάθη).
Κάτι που θεωρώ πως έχει αξία να επισημανθεί έχει να κάνει με το σχήμα της υλοποίησης. Φρόντισε αυτό να είναι καλό, αν μπορείς πιασάρικο (εντυπωσιακό ή ενδεχομένως σύνθετο χωρίς να κάνεις αχρείαστα πράγματα βέβαια ή αυτό να σου κοστίσει σε λάθη).
Αν θεωρείς πως αδικήθηκες να πας στο γραφείο, και όσο μπορείς να είσαι έτοιμος να στηρίξεις το δίκιο σου.
Μην αγχώνεσαι για Λογική Σχεδίαση αρχηγέ μου  Wink
Για τίποτα βασικά μην αγχώνεσαι στη ζωή αλλά εν προκειμένω για τη Λογική Σχεδίαση.
« Last Edit: January 23, 2019, 23:50:45 pm by K » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=yVfR_fhZK58#t=2m41
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #2 on: January 23, 2019, 19:04:27 pm »

Η λογική σχεδίαση είναι τα παλιά Ψηφιακά Ι, οπότε τσέκαρε εδώ:
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?board=57.0
και εδώ:
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?action=tpmod;dl=cat48

Εκεί θα βρεις λύσεις για παλιά θέματα και άλλο υλικό.

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
The Audacious AI
Veteran
Καταστραμμένος

21/3/2023

View Profile WWW
« Reply #3 on: January 23, 2019, 19:11:16 pm »

Quote from: K on January 23, 2019, 19:02:41 pm

Αυτό ακριβώς. Προσωπικά με βοήθησε που είδα πολλά παλιά θέματα (όπως αυτά που έλυσε μέσα στην τάξη). Φυσικά θα σου φαίνονται ακραία, το σκεπτικό τρελό. Έτσι φαίνονται σε όλους. Το παιδί από πάνω είπε ακριβώς αυτό που θα έλεγα και εγώ. Καθαρό σχήμα, ευανάγνωστο, ίσως και με χρωματιστά στυλό (πουλάνε στον μπαρμπαΣΔΟΚ). Προσωπικά βοηθήθηκα επίσης λύνοντας τα θέματα παλιότερων χρόνων και με δικό μου τρόπο. Μπορεί να μην ήταν σωστός 100% αλλά συνήθισα κάπως στο σκεπτικό.

Εφόσον κατέχεις όπως λες τα πάντα εκτός από τα χρονοκυκλώματα (δεν είναι τίποτα δύσκολο και αυτά) πιστεύω θα τα πας μια χαρά. Λίγο αυτοσχεδιασμός, οι γνώσεις που κατέχεις και θα τα καταφέρεις. Ενημερωτικά από όσο έχω καταλάβει ο Δοκουζγιάννης περνάει οποιονδήποτε δείχνει πως έχει καταλάβει το μάθημα. Αν του κάνεις λογικά πράγματα, που βγάζουν νόημα και παρ' όλο που δεν είναι η ολοκληρωμένη σωστή λύση μέχρι πας και για βαθμό.

Μην αγχώνεσαι και μην φρικάρεις όταν πάρεις τα θέματα. Όλοι φρικάρουμε. Δεν πρέπει. Ψυχραιμία, και όλα θα πάνε καλά.

Το thmmy εάλω loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....                                loading....
xaotikos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #4 on: January 23, 2019, 19:13:15 pm »

Επίσης δες τις βαθμολογίες περασμένων ετών στα ψηφιακά 1 και θα καταλάβεις. Δεν νομίζω να καταργήθηκε η καινοτομία που ακούει στο όνομα 4* (ολογράφως τέσσερα αστεράκι). Νύχτα το περνάς...
sent from mTHMMY 
Amethyst
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #5 on: January 23, 2019, 19:17:11 pm »

Γενικώς, η δική μου συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να καταλάβεις την χρησιμότητα του κάθε εξαρτήματος. Νομίζω είναι προφανές τι κάνει το κάθε εξάρτημα, αλλά προκειμένου να λύσει κανείς προβλήματα, είναι ανάγκη να χωρίσεις το κάθε πρόβλημα σε πολλά μικρότερα προβλήματα και στην συνέχεια ασχολήσου με την επίλυση του καθενός.

Αν και θα ακουστεί πολύ χοντροκομμένο ίσως, η Λογική Σχεδίαση από την δική μου εμπειρία χρειάζεται σκεπτικό του στυλ:
Χρειάζεται να μετρήσω πόσες φορές θα γίνει κάτι; Μάλλον θέλω έναν απαριθμητή. Χρειάζομαι μια ενέργεια να γίνεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα ή μετά από συγκεκριμένο, καθορισμένο χρονικό διάστημα; Χρονοκύκλωμα. Θέλω να διατηρήσω μια πληροφορία; Καταχωρητής ή Flip-flop. Θέλω να πάρω κάποια απόφαση με βάση κάποιο σήμα που δέχομαι; Λογικές Πύλες. Χρειάζομαι να μετατρέψω το σήμα σε κάτι διαφορετικό; (πχ αριθμητικό συστημα) Τότε πάρε έναν Κωδικοποιητή. Γενικώς δεν θέλει πολλή φιλοσοφία.

Άπαξ και ξέρεις το τι χρειάζεσαι μέσα σε ένα κύκλωμα για να κάνεις την δουλειά σου, τότε το μόνο που σου μένει είναι να τα βαλεις όλα αυτά μαζί με έναν τρόπο ώστε αυτό που θα φτιάξεις να δουλεύει.

Φυσικά, συμφωνώ με όλους όσους απάντησαν και πιο πριν. Μην αγχωνεσαι. Επειδή οι καθηγητές σε ένα μάθημα δεν βοηθάνε, δεν κάνει το μάθημα περισσότερο δύσκολο. Με λίγη δουλειά και παλιά θέματα, μπορείς να γράψεις και 10 αν το προσπαθήσεις.  Wink

Our goal in life is not to find a way to live forever but to create something that will carve our name in history and carry our memory into eternity
tkostas13
Θαμώνας

πλεον διπλωματουχος :)

View Profile
« Reply #6 on: January 23, 2019, 20:52:00 pm »

Το να μάθεις ψηφιακά και να περάσεις σδοκ είναι 2 διαφορετικά πραματα. Ψηφιακά θα μάθεις μόνος σου σδοκ πας με παλιά θέματα και συνήθως τα ανακυκλώνει η βάζει κάτι που έκανε στη ταξη.

Σε αυτον τον τοπο είμαστε όλοι τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι
Σεφέρης
Wibvious
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #7 on: January 24, 2019, 15:06:31 pm »

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους!  Grin

Δεν ηταν ερωτηση απελπισιας και αγχους απλα ηθελα να παρω την γνωμη καποιου πιο εμπειρου. Αν ειχα εστω λιγο αγχος τωρα με τη βοηθεια σας δεν υπαρχει πια Smiley . Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας, θα διαβασω παλια θεματα ψηφιακων και θα προσπαθησω να κανω εστω κατι ημιτελες μονος μου.

Σίγουρα!! (νομίζω)
tkostas13
Θαμώνας

πλεον διπλωματουχος :)

View Profile
« Reply #8 on: January 25, 2019, 23:01:18 pm »

Το βιβλίο που προτείνει από τζιωλα είναι πάρα πολύ καλό πάντως.Το λέω να ξέρεις γρ είναι καλογραμμένο και απλό χωρίς φαμφαρολογιες

Σε αυτον τον τοπο είμαστε όλοι τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι
Σεφέρης
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #9 on: August 13, 2020, 08:14:14 am »

Από που προτείνεται να διαβάσει κάποιος για να περάσει το μάθημα, απο το βιβλίο του Κοντολέων , από το βιβλίο του Nelson , από τις σημειώσεις του σδοκ ή κανένα  από τα παραπάνω Cheesy?
« Last Edit: August 13, 2020, 08:18:55 am by karamitopp » Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"

Thunderlord
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: August 13, 2020, 11:09:36 am »

Σίγουρα Κοντολέων, έχει όλα όσα θα χρειαστείς και αρκετά καλά μάλιστα.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν έχεις καμιά ιδέα από το μάθημα, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτήν εδώ την υπέροχη σειρά βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=M0mx8S05v60&list=PLBlnK6fEyqRjMH3mWf6kwqiTbT798eAOm

Έχει τα πάντα, πάρα πολύ αναλυτικά, είναι ανάλογα με το πόσο χρόνο θες να αφιερώσεις.

Το πιο σημαντικό όμως, δες παλιά θέματα και γενικά πώς είναι ο τρόπος εξέτασης. Ο Σδοκ δεν θέλει να ασχοληθείς πολύ με τις συνδεσμολογίες, οπότε το να μάθεις πχ πώς ακριβώς δουλεύει ένα flip flop δεν έχει τόσο νόημα. Θέλει απλά να καταλάβεις την ευρύτερη ιδέα του πώς δουλεύουν τα εξαρτήματα και να τα σχεδιάζεις σαν κουτιά.

Γενικά, το μάθημα είναι πολύ fun, άμα καταλάβεις πώς δουλεύει, πάνω κάτω σαν να παίζεις lego

Rick Deckard
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Finished.

View Profile
« Reply #11 on: August 13, 2020, 11:13:30 am »

Υπαρχει ενα αρχειο στα downloads που ειναι πολυ καλο για να διαβασεις. Επίσης μπορεις να μου στειλεις DM για παλαια θεματα αν εχεις καμια απορια. Τελος, στη εξεταση δειξε του το trial and error, το γουσταρει πολυ ο σδοκ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΥΥΥ.

No, four! Two, two, four! And noodles.
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #12 on: October 12, 2020, 13:17:38 pm »

Aπαγορεύεται να ανεβαίνουν λινκ με βιβλία.
« Last Edit: November 25, 2020, 20:51:03 pm by Caterpillar » Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"

athena_apo
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #13 on: December 21, 2020, 15:01:42 pm »

Γενικά , τι χρειάζεται κάποιος να μπορεί να κάνει για να περάσει το μάθημα΄ξεκινώντας από μηδενική σχεδόν γνώση;
Χρειάζονται όλα όσα έχουμε διδαχθεί ;
Πόσος καιρός χρειάζεται για προετοιμασία;
Black Velvet
Θαμώνας

Existence precedes essence

View Profile
« Reply #14 on: December 21, 2020, 15:44:18 pm »

Quote from: athena_apo on December 21, 2020, 15:01:42 pm
Γενικά , τι χρειάζεται κάποιος να μπορεί να κάνει για να περάσει το μάθημα΄ξεκινώντας από μηδενική σχεδόν γνώση;
Χρειάζονται όλα όσα έχουμε διδαχθεί ;
Πόσος καιρός χρειάζεται για προετοιμασία;
Αυτό που πέφτει στις εξετάσεις είναι να σχεδιάσεις κάποιο ψηφιακό κύκλωμα χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα που έχεις μάθει, το οποίο θα εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία (μπορείς να δεις παλιά θέματα για να δεις πώς περίπου είναι). Οπότε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να διαβάζεις απ'την αρχή ό,τι έχει η θεωρία, χωρίς να αφήσεις κάτι, γιατί ποτέ δεν ξες τι πέφτει, αλλά χωρίς να τρελαθείς και στο διάβασμα. Προσπάθησε να καταλάβεις τι κάνει το κάθε πράγμα σε γενικές γραμμές για να μπορείς στο τέλος να τα συνδυάσεις. Δεν θα λεγα ότι χρειάζονται όλα όσα είναι στην ύλη, αλλά βοηθάνε στην κατανόηση.
Γενικά ο τρόπος που βαθμολογείται το μάθημα είναι κάπως περίεργος  Tongue οπότε δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί πολύ σαν μάθημα. Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ το βιβλίο του Mano Morris αλλά δεν ξέρω αν το δίνουν ακόμα. Μπορείς να δεις και βιντεάκια ή να διαβάσεις κάτι στο ίντερνετ αν δεν σε βολεύουν τα βιβλία. Ο Σδοκ δεν τα θέλει και όλα τέλεια, αγνοεί κάποια λαθάκια και μάλλον δεν ασχολείται πολλή ώρα με κάθε γραπτό. Ξέρω πολλά άτομα που έκαναν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους την ίδια άσκηση και γράψαν όλοι καλά. Επίσης προσωπικά νομίζω ότι βάζει εύκολα και βαθμό.

Ααα επίσης τα παλιά θέματα έχουν μεγάλες εκφωνήσεις με πολλές πληροφορίες και φαίνονται στην αρχή δύσκολα, αλλά μην τα αφήσεις να σε αγχώσουν, δες τα για να πάρεις μια ιδέα. Εν τέλει νομίζω ότι η εξέταση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται.

Ίσως να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις  Tongue

All your life you were only waiting for this moment to be free
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: