• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:44:32 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:44:32 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 89
Total: 134
nicole!!
maestros
tasos gourd
iliaskou
dimitrisblioumis
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Nikos_313
Arakapas
Yamal
mixkats
dinoschalv
cealexop
HlektrikhPatata
menelaras
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
theofr
natavhoo
mariaxalk
jojos
nikolakys
DemetriosL
Nekt
ΦΙδανης Αριστοτελης
Pitkal
Ulmo
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
efthmakr
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Συνωστισμός στο ΚΕΝΤΡΟ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Ποια είναι η άποψή σας για το "Ποτάμι"  (Voting closed: September 26, 2015, 10:25:23 am)
Θετική - 8 (16.7%)
Αρνητική - 37 (77.1%)
Αδιάφορη - 3 (6.3%)
Total Voters: 48

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 Go Down Print
Author Topic: Συνωστισμός στο ΚΕΝΤΡΟ  (Read 38973 times)
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
Re: Συνωστισμός στο ΚΕΝΤΡΟ
« Reply #90 on: March 25, 2017, 21:38:33 pm »

Κόμμα ανακοίνωσε και η Ραχήλ Μακρή ... δικαίωμα της βέβαια. Μου έρχεται όμως φυσικά το ερώτημα, δεν θα ήτανε πιο εύκολο να μπούνε στη βουλή οι δραχμιστές με ένα κόμμα ; Μόνο απ τον πρώην Σύριζα του Ιανουαρίου 2015, εχουν σχηματιστεί η Λαϊκή Ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας και τώρα τούτο δω. Μιλώντας για πρώην Σύριζα και δραχμιστές , προσθέτουμε και τον Αλέκο Αλαβάνο, που είχε κατεβάσει κι αυτός δικό του κόμμα. Απ το χώρο του πρώην Πασόκ , είναι ο Θόδωρος Κατσανέβας που έχει ιδρύσει το κόμμα "δραχμη" .  Μετά υπάρχει και το ΕΠΑΜ του Καζάκη. Μπορει να ξέχασα και κανέναν , γιατι είναι πολλοι... Νομίζω είναι εύλογο το ερώτημα, σαν πολλοι δεν μαζεύτηκαν για να διεκδικήσουν τη μία , το πολύ , θέση για κόμμα δραχμιστών , στο ελληνικό κοινοβούλειο ; Και με αυτόν τον κατακερματισμό , το πιο πιθανό να μην υπάρξει ούτε αυτήν η μία.
Μήπως οι λόγοι είναι ιδεολογικοι ;; Μπεεεεεε ! Ενα κόμμα δραχμιστών επι της παρούσης μόνο ως αντιπολίτευση μπορεί να υφίσταται , δεν θα ασκεί εξουσία, οπότε η ομοιογένεια των μελών του δεν έχει δα και καμία φοβερή επίπτωση.
Τότε τι είναι ;;; Για εμένα ξεκάθαρα το αρχηγηλίκι. Ποιος θα καθορίζει τη στάση του κόμματος, το ποιοι θα κατέχουν τα πόστα, αυτό το "εμένα δεν θα μου πεις τι θα κάνω" . Και οικονομικοί λόγοι βέβαια, ο αρχηγός θα καθορίσει τι ρουσφέτια θα γίνουν, ποιοι θα φάνε τέλος πάντων , από την κρατική επιχορήγηση, αν το κόμμα ξεπεράσει το 1,5 %
Αυτοί οι δραχμιστές είναι τόσο συζητήσιμοι , μετριοπαθείς και χαμηλών τόνων , που δεν μπορούν να τα βρούνε ούτε μεταξύ τους ! Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, ποιος θα κάνει κουμάντο !
Η συγκεκριμένη βέβαια, που ανακοινώνει κόμμα αυτές τις μέρες , στερείται κάθε σοβαρότητας και καλύτερα να επιστρέψει στα ροδάκινα Βελβεντού ...

http://tvxs.gr/news/ellada/metopo-nikis-i-raxil-makri-anaggellei-neo-tis-komma-tin-25i-martioy

« Last Edit: April 25, 2017, 00:08:57 am by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #91 on: April 06, 2017, 20:28:48 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=XXN4CW1LZ_A" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XXN4CW1LZ_A</a>

Άποψη Web?
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #92 on: April 08, 2017, 15:35:53 pm »

Quote from: Kiroi_Senko on April 06, 2017, 20:28:48 pm

Αποψη Web?

Για ποιο πράγμα, φίλε μου ; Αυτό που ξέρουν πολύ καλά οι πολιτικοι να κάνουν είναι να λένε στον κάθε ένα, αυτό που θέλει να ακούσει. Το να σου λέει κάποιος που κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφιστει στις επόμενες εκλογές από το 1/3 των ψηφοφόρων ότι "θα εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις σου" είναι τιμητικό , και για το Λεβέντη που ήταν τόσα χρόνια στην απ έξω, είναι τιμητικότατο. Δεν παύει όμως να είναι λόγια του αέρα. Η Νέα Δημοκρατία, δεν θέλει να κυβερνήσει με τους βουλευτές που της δίνουν οι ψηφοφόροι της, αλλά να κλέψει 50 ολόκληρους βουλευτές για να μπορεί να κάνει άνετα κυβέρνηση και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν . Και 100 βουλευτές να μπορούσε να κλέψει θα το έκανε - δεν τους νοιάζει να βλέπουν όλες τις έδρες μιας περιφέρειας να τις παίρνει ένα κόμμα - κι ας πήρε 20% εκει πέρα, σε μία άλλη περιφέρεια να μην βγάζει βουλευτή το τρίτο, το τέταρτο, το πέμπτο, το έκτο, και να βγάζει το έβδομο κόμμα, όπως έτυχε να δω προχθές , και όλα αυτά τα κουλά που προκύπτουν από τα ενισχυμένα συστήματα.
Ενα παράδειγμα ήταν μόνο το παραπάνω. Θες να το παίξεις κεντρώος φίλε, θες να το παίξεις μεταρρυθμιστής, ότι συγκρούεσαι με τις συντεχνίες , πρέπει να το αποδείξεις ! Ωραία λόγια απ τους πολιτικούς δε θέλουμε, δεν μας λένε κάτι.

Προσωπικά πάντως προσπαθώ να εξετάζω την επι μέρους δουλειά που κάνουν τα κόμματα, τι τροπολογίες καταθέτουν , αν δικαιολογούν τα (πολλά) χρήματα που μας κοστίζουν , αν ψηφοθηρούν ή προτείνουν λύσεις , γενικά τη "βρωμικη" δουλειά που κάνει κάθε βουλευτής. Στα μικρά κόμματα αυτήν η εξέταση γίνεται εύκολα, επιφανειακή βέβαια πάντα, στα μεγάλα είναι αδύνατον να γίνει. Από την υπάρχουσα βουλή με ενδιαφέρουν κυρίως η ΕΚ και το Ποτάμι, αυτούς παρακολουθώ. Οι δηλώσεις των αρχηγών , που είναι και σχεδόν πάντα γενικόλογες, με αφήνουν αδιάφορο. Μισό χέσιμο.

Και με τον Β. Λεβέντη, με κάποιες ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι το έχουν κουράσει. Ενδεικτικά :
-- θα συνεργαστείτε με τη νέα δημοκρατία / σύριζα
-- θα στηρίξετε τα μέτρα
-- έχετε φλερτ με τον πρωθυπουργο (οχι , στρέιτ είμαι)
-- είστε μνημονιακός ή αντιμνημονιακός
-- πότε θα γινουν εκλογές (και πού να ξερω εγω ρε μπάρμπα)
-- μιλάτε με τον Φλαμπουράρη και τον γερμανό πρέσβη
-- θέλετε να γίνετε πρωθυπουργος (κάτσε ρε φίλε, στο κατώφλι εισόδου στη βουλή είμαι , τι με ρωτάς τώρα)

και άλλα. Δεν βγαίνουν συμπεράσματα με τέτοιες ερωτήσεις. Ούτε το ποιόν κάποιου καταλαβαίνεις, ούτε αν έχει σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #93 on: April 08, 2017, 16:32:40 pm »

Καταρχάς συμφωνώ και εγώ και με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, όσο και με τη ανάγκη μίας "οικουμενικότερης" κυβέρνησης.

Ίσως σε φέρω σε δύσκολη θέση τώρα, αλλά επί των προτάσεων, ποια είναι η άποψη σου για την θέση τόσο της ΕΚ όσο και του ποταμιού για το άνοιγμα ιδιωτικών ΑΕΙ?

Καλά εγώ δεν νομίζω να αποτελέσει και έκπληξη είμαι σαφέστατα υπέρ. Νέες θέσεις εργασίας (αντί να φεύγει το ερευνητικό προσωπικό μας σωρηδόν στο εξωτερικό), προσέλκυση φοιτητών από άλλες βαλκανικές χώρες με παράλληλη μείωση των Ελλήνων φοιτητών που αφήνουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, δημιουργία υγειούς ανταγωνισμού για τα δημόσια πανεπιστήμια όπου η έλλειψη αξιολόγησης και η αυθαιρεσία πολλές φορές βαράει κόκκινο και περισσότερες ευκαιρίες για όλους όχι μόνο για τους πλούσιους μέσω υποτροφιών. Οι πλούσιοι άλλωστε δεν έχουν μεγάλο θέμα, το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, οι μικρομεσαίοι είναι που πλήττονται κυρίως από την απουσία ιδιωτικών ΑΕΙ.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και κάποιες λογικές ενστάσεις αλλά νομίζω τα πλεονεκτήματα από το άνοιγμα ιδιωτικών ΑΕΙ υπερτερούν σε σημαντικό βαθμό.
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #94 on: April 09, 2017, 05:15:16 am »

Δεν είσαι καλά ενημερωμένος. Δεν ξέρω τι πρεσβεύουν οι ποταμίσιοι , στην ΕΚ δεν υπάρχει κανένας ενθουσιασμός για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα. Η θέση είναι "Ναι, αλλα να γίνει πρώτα αποκομματικοποίηση και ουσιαστική αξιολόγηση των δημόσιων , ωστε να είναι ανταγωνιστικά " και σε συνδυασμό με ότι απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση , ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι το πρόβλημα είναι πώς κανείς δεν θέλει να επενδύσει πλέον στην Ελλάδα και για τίποτα. Αντε πες αύριο ψηφίζεται νόμος για την ιδρυση  ιδιωτικών ΑΕΙ , τι θα γίνει ; Απλά τα κολλέγια θα προσπαθήσουν , με μικρές μετατροπές , να αναβαθμιστούν σε Πανεπιστήμια. Εγω δεν βλέπω κάτι άλλο.
Ερευνητές θαρρώ ότι μπορει κανονικά να απασχολήσει ιδιώτης , δεν υπάρχει νομικό κόλλημα. Μπορει να ιδρύσει ένα "ερευνητικό κέντρο" όπως είναι το ΙΠΤΗΛ στη Θέρμη , να αξιοποιεί κοινοτικά προγράμματα, να παράγει εξειδικευμένο software, να ασχολείται με έρευνα γενικά .
Ποια είναι η αγωνία σου ; Να κρατήσουμε στην Ελλάδα, το μαθητή που γράφει 5 στις Πανελληνιες , αλλά οι γονείς του θέλουν ντε και καλά να τον δουν γιατρό ;
Το κράτος ανταποκρίθηκε πολυ καλά , κυρίως από τη δεκαετία του 80 και μετά , στην διακαή επιθυμία των ελλήνων γονιών να αποκτήσουν τα παιδιά τους "ενα πανεπιστημιακό πτυχίο" και δημιούργησε πολλά τμήματα σε όλη τη χώρα. Πλέον μπορει να σπουδάσει σχεδόν όποιος θέλει και έχει την οικονομική επιφάνεια να στηρίξει το παιδι του για κάποια χρόνια (όσον αφορά τα έξοδα διαβίωσης) για να το κάνει αυτο. Υπάρχουν τμήματα, το θέμα είνσι να βρίσκουν έναν τρόπο να αυτοχρηματοδοτούνται πχ. με συνεργασίες με εταιρίες , ώστε να μην επιβαρύνουν το κρατος πολύ . Γιατί ο,τι επιβαρύνει το κράτος πολύ , στο τέλος κλείνει, και αυτό δεν το θέλουμε.
Για να το κλείσω, ο ιδιωτικός τομέας έχει μπει παντού , το να μείνει η τριτοβάθμια εκπαίδευση υπό τον έλεγχο του κράτους δεν είναι κακό . Γιατί έχουμε Πανεπιστήμια, δεν θέλουμε άλλα. Είναι σαν να περπατάμε στην Πτολεμαϊδα που είναι γεμάτη καφετέριες και να με ρωτήσεις " ρε  Web , μήπως πρέπει να αλλάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο, ωστε να είναι πιο εύκολο για κάποιον να ανοίξει καφετέρια" . Θα σου απαντούσα ότι δεν με νοιάζει. Οποιος θέλει να προσφέρει , να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει , για να είναι χρήσιμος.
« Last Edit: November 30, 2017, 02:59:27 am by The Web » Logged

The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #95 on: April 25, 2017, 00:01:39 am »

Θέλω να πω την άποψή μου για τον εκλογικό νόμο. Είμαι κατά της "απλής ανόθευτης αναλογικής" αν και είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Η εποχή του κραταίου
δικομματισμού έχει περάσει , δεν νομίζω να δούμε τώρα στα κοντά 40+ τοις εκατό . Η απλή αναλογική θα απαιτούσε συνεργασία ίσως και πέντε κομμάτων. Αυτό δεν είναι
αδύνατο, ανοίγει όμως το δρόμο για "συναλλαγές κάτω απ το τραπέζι" ωστε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να συναινέσουν ακραία κόμματα προς σχηματισμό κυβέρνησης εκτός αν ικανοποιήσεις παράλογες ή ιδιοτελείς απαιτήσεις τους. Ούτε η περίπτωση να γίνονται διαδοχικές εκλογές και στο μεταξύ τα κόμματα να βρίζονται για τον εκλογικό νόμο, είναι καλή εξέλιξη. Η χρυσή τομή θαρρώ είναι κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο Κουρουμπλής - κατανομή των εδρών με απλή αναλογική , και στη συνέχεια μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα, ως υπεράριθμες. Να μην στερει το πρώτο κόμμα από τα μικρότερα βουλευτικές έδρες. Παραδείγματος
χάρη , κατανέμεις 270 έδρες με απλή αναλογική , και δίνεις συν 30 έδρες στο πρώτο κόμμα, κάποιους από το επικρατείας και κάποιους από τις περιφέρειες που ήταν πολύ
κοντά στο να βγούνε. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκανα και μια μείωση στον αριθμό των βουλευτών  γιατι είναι πολλοι και κοστίζουν - και είμαστε μια μικρή χώρα. 200 βουλευτές με απλή αναλογική συν μπόνους 40 εδρών στο πρώτο κόμμα ως υπεράριθμες , για παράδειγμα, δίνει παρόμοιο αβαντάζ στο πρώτο κόμμα με το σημερινό , χωρίς να πλήττει (τόσο πολυ) τα μικρά , ενώ συγχρόνως μειώνονται και τα έξοδα του κράτους. Επίσης θα μείωνα το κατώφλι εισόδου  οπότε θα έμπαιναν ακόμα περισσότερα κόμματα στη βουλή - απλά κάποια θα είχαν 3-4 έδρες. Εαν είσαι δημοκράτης δεν φοβάσαι την πολυφωνία, ακόμα και αν τα κόμματα που θα μπούνε, δεν σου λένε προσωπικά τίποτα. Με μικρότερο κατώφλι στις πρόσφατες εκλογές θα έμπαινε στη βουλή η Λαϊκή Ενότητα - μπορεί και η Ανταρσυα, κόμματα αδιάφορα σε εμένα, αλλά κάποιοι επιθυμούν να εκπροσωπούνται από αυτά . Το μεγάλο κέρδος από τη μείωση στο κατωφλι είναι το σταμάτημα της λογικής της χαμένης ψήφου. Οπότε ο καθένας ψηφίζει κατα συνείδηση (πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ανεξάρτητα ποιο είναι το κατώφλι, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι)
Στον εκλογικό νόμο, όλοι έχουν φερθεί καιροσκοπικά και με παπατζιλίκια, είτε δογματικά. Σκοπός της αλλαγής του εκλογικού νόμου δεν είναι "να σοκάρεις" την κοινωνία, γι αυτό δεν πας κατευθείαν στην απλή και "αδολη" αναλογικη (παρόλο που είναι το δικαιότερο σύστημα)  Σκοπός είναι να φέρεις κόσμο στις κάλπες και να πετύχεις όσο το δυνατόν  δικαιότερη εκπροσώπηση , χωρίς παρατράγουδα, να πετύχεις τη χρυσή τομή .
Οπότε νομίζω τα κόμματα που υποστηρίζουν θεωρητικά την απλή , είναι υποκριτικό να μην ψηφίζουν οποιοδήποτε σύστημα πάει "προς το αναλογικότερο" , κόμματα δηλαδη όπως το ΚΚΕ , ο Σύριζα , το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων. Αν θες να βρεις δικαιολογίες βρίσκεις αλλά δεν είναι εκει το θέμα. Για το ΠΑΣΟΚ δεν συζητάμε, γιατί έχει φερθεί καιροσκοπικά στο θέμα του εκλογικού νόμου, όσο κανείς άλλος. Απορώ με το θράσος των βουλευτών του να μιλάνε!
Μίλησα για δικαιολογίες για να μην ψηφίσει ένα κόμμα, αναλογικότερο σύστημα. Ο Λεβέντης έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει την απλή αναλογική που τελικώς έφερε η κυβέρνηση, αν μπει μέσα στο νόμο το σπάσιμο των περιφερειών "γιατί με το σπάσιμο των περιφερειών δεν γνωρίζουν τα μικρά κόμματα πού θα βγάλουν βουλευτές" . Ναι, χεστήκαμε ρε Λεβέντη, αν δεν ξέρεις πού θα βάλεις υποψήφιο το γιο σου...  ολη η Ελλάδα από αυτό κρέμεται !
Σε κάθε περίπτωση το σπάσιμο των περιφερειών είναι ελάχιστης σημασίας τυπικό ζήτημα   μπρος στην απλή αναλογικη...
Ο πραγματικός εχθρός βέβαια, είναι αυτοι που θέλουν , ακόμη και 15% των ψήφων να έχει το πρώτο κόμμα, να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή - εις βάρος των υπολοίπων βέβαια. Τέτοιες πολιτικές υιοθετούν παραδοσιακά τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα, εννίοτε όμως και απλώς τα ισχυρά  
Το παραπάνω "αναλογικότερο" εκλογικό σύστημα, δηλαδή πρώτη κατανομή με απλή αναλογική και μετα μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα (ενδεχομένως μπόνους ανάλογα με το ποσοστο) ως υπεράριθμοι , ήταν και η πρόταση Κουρουμπλή για το εκλογικό σύστημα (τουλάχιστον όπως την κατάλαβα εγώ απ τα δημοσιεύματα) αλλά δυστυχώς δεν επικράτησε. Υπήρχε μία ελπίδα να την ψηφίσει και η ΝΔ.
« Last Edit: April 25, 2017, 00:05:13 am by The Web » Logged

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #96 on: April 25, 2017, 00:11:54 am »

Quote from: The Web on April 25, 2017, 00:01:39 am

200 βουλευτές, 40 εκ των οποίων(20% δηλαδή) πάνε στο πρώτο κόμμα κατευθείαν. Μάλιστα.

Έχω πιο καλή πρόταση: Κοινοβούλιο με απλή αναλογική, απλά 1/5 νόμους θα τους περνάει με το έτσι θέλω ο βασιλιάς(τον έχουμε και έτοιμο).

Ή, πιο σοβαρά: Τα επιχειρήματα περί του "η απλή αναλογική θεωρητικά είναι το καλύτερο σύστημα, αλλά ...." έχουν όλα έναν κοινό τόπο: Θεωρούν τον λαό ηλίθιο, και επειδή είναι ηλίθιος πρέπει να τον προστατέψουμε από την βλακεία του. Και άρα άλλα ψηφίζει, άλλοι εκλέγονται(καλπονοθεία) και άλλα εφαρμόζονται(κοινή απάτη).

Η δημοκρατία ΑΠΑΙΤΕΙ τον λαό να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, και αυτό σημαίνει απλή και ανόθευτη αναλογική. οτιδήποτε λιγότερο σημαίνει ότι ο λαός δεν είναι κυρίαρχος στον τόπο του. Απλά για να μην παρεξηγηθώ, να δηλώσω εδώ ότι η απλή αναλογική δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για δημοκρατία, είναι μόνο αναγκαία συνθήκη.

YARRRRRRRRRRRRRR
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #97 on: May 24, 2017, 22:15:18 pm »

Ο Γιώργος Καρράς έφυγε από τον Λεβέντη και ίδρυσε δικό του κόμμα, τη «Φωνή Δημοκρατίας»

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος με το όνομα «Φωνή Δημοκρατίας» ανακοίνωσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων.

«Φιλοδοξία μας είναι να εργαστούμε με βάση τις δημοκρατικές αρχές του κεντρώου χώρου για την αξιοκρατία και διαφάνεια, την ανάταξη της κοινωνίας και ανάπτυξη της οικονομίας με σεβασμό στην ισονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Καρράς.

Την ιδρυτική διακήρυξη προσυπογράφουν πολίτες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα και όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας.

[...]

http://www.iefimerida.gr/news/339712/o-giorgos-karras-efyge-apo-ton-leventi-kai-idryse-diko-toy-komma-ti-foni-dimokratias

c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #98 on: May 24, 2017, 22:30:58 pm »

Quote from: Godhatesusall on April 25, 2017, 00:11:54 am

Η ενισχυμένη αναλογική ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί με την έννοια ότι ενισχύει τον δικομματισμό. Ακόμη και να θέλει να ψηφίσει κάποιος ένα μικρό κόμμα, συνήθως θα σου θέσουν το εκβιαστικό δίλημμα ότι αν δεν ψηφίσεις το δεύτερο κόμμα, τότε ουσιαστικά δίνεις πάτημα για 40 βουλευτές στο πρώτο κόμμα. Άρα το τι θα ψηφίσεις εξαρτάται από το τι θεωρείς ως το λιγότερο κακό. ΟΚ τα έχουμε ξαναπεί αλλά

Quote from: Karaμazoβ on May 24, 2017, 22:15:18 pm

Και το οποίο ούτως ή άλλως θα προσαρτηθεί από κάποιο μεγάλο κόμμα (ένα από τα 2 πρώτα, δηλαδή) καθώς εκείνο θα κυνηγά το μπόνους των βουτευτών. Κόλπα

Το θέμα είναι να σκεφτούμε και λίγο τι χρειάζεται η χώρα. Δούλεψε η ενισχυμένη αναλογική αυτά τα χρόνια; Όχι. Είναι δίκαιη; Όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω τότε τι σκαρφίζονται οι πολιτικοί συνεχώς, αφού το σύστημα ούτε καν αποτελεσματικό είναι, πόσο μάλλον δίκαιο.

« Last Edit: May 24, 2017, 22:34:51 pm by c0ndemn3d » Logged

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #99 on: October 12, 2017, 17:38:05 pm »

Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin  band band

Λεβέντης: Ίσως παραιτηθώ από βουλευτής

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι δεν θέλει να αποτελεί «μέρος ενός βρωμερού πολιτικού συστήματος»

Οκτωβρίου 12 2017 13:02

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από βουλευτής καθώς, όπως είπε, δεν επιθυμεί να αποτελεί «μέρος ενός βρωμερού πολιτικού συστήματος» άφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Τη Δευτέρα έχω μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η απειλή εκ μέρους μου, της παραίτησης από βουλευτή» είπε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας: «Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος».

Ακόμη στράφηκε κατά του προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας πως «αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα (σ.σ. για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου) από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει».

http://news247.gr/eidiseis/politiki/levenths-isws-paraiththw-apo-voyleyths.4887563.html

Λεβέντης: Είμαι σκυλοντόγκ, θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους

Ο κ. Λεβέντης διαβεβαιώνει ότι θα παραιτηθεί λόγω της ψήφισης της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. «Θα τινάξω την μπάνκα στον αέρα» τόνισε-Άμεση παραίτησή του ζητά η Μεγαλοοικονόμου

Οκτωβρίου 12 2017 16:53

Στην απόφασή του να παραιτηθεί για να ταρακουνηθεί - όπως λέει - η Βουλή λόγω της ψήφισης της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου επιμένει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Εγώ είμαι σκυλοντόγκ. Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους» είπε ο κ. Λεβέντης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφερόμενος στο τι θα κάνει μόλις παραιτηθεί. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων αλλά μόνον από βουλευτής. «Θα παραιτηθώ από βουλευτής, γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Καταλάβατε;» πρόσθεσε. «Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ, εγώ ό,τι λέω δεν το αλλάζω» είπε και επιβεβαίωσε ότι θα ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του τη Δευτέρα σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν θα το αφήσω έτσι. Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο» απείλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ούτως ή άλλως οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το Μάρτιο του 2018.

Μεγαλοοικονόμου: Λεβέντη παραιτήσου τώρα, όχι τη Δευτέρα !

Να παραιτηθεί σήμερα από βουλευτής και όχι τη Δευτέρα ζητεί από τον Βασίλη Λεβέντη η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ταυτόχρονα προτείνει σύγκληση των οργάνων για εκλογή νέου μεταβατικού προέδρου με επιστροφή όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν.

«Εάν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας» τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής που αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων λόγω διαφωνιών με τον κ. Λεβέντη.

«Αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η ΚΟ για την εκλογή νέου προέδρου και χάριν ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί» πρόσθεσε. Σημείωσε, μάλιστα, ότι «ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός με εντολή σύγκλησης συνεδρίου και σκοπό να καθοριστούν οι καταστατικές αρχές του κόμματος στο πλαίσιο της Κεντρώας ιδεολογίας».

http://news247.gr/eidiseis/politiki/levenths-eimai-skylontogk-tha-kanw-laikes-sygkentrwseis-kai-tha-toys-kseftilizw-oloys.4888142.html

« Last Edit: October 12, 2017, 17:47:01 pm by Karaμazoβ » Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #100 on: October 12, 2017, 18:02:58 pm »

Grin Grin  guitar guitar

[...]

Η υπογραφή του 2015

Όπως όμως έχει σημειώσει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, στο παρελθόν ο Βασίλης Λεβέντης και άλλα στελέχη της Ένωσης Κεντρώων δήλωναν την αμέριστη υποστήριξη τους στα αιτήματα των διεμφυλικών και υπόσχονταν ότι θα ψηφίσουν σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, και τούτο μπορεί να επιβεβαιωθεί από δημοσιεύματα της εποχής, ότι ο κύριος Βασίλης Λεβέντης, συμμετείχε στο Συνέδριο της ILGA-Europe το 2015 στην Αθήνα, όπου δήλωσε την αποδοχή και ενεργή στήριξη του ιδίου και του κόμματός του, σε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, ανάμεσα σ’ αυτές και στη νομοθεσία για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Μάλιστα, όπως και άλλοι πολιτικοί που συμμετείχαν, είχε υπογράψει και σχετικό πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αυτού» τονίζει η δελτίο.

Το ΣΥΔ κοινοποίησε μάλιστα φωτογραφία με το  πρωτόκολλο που είχε υπογράψει ο Βασίλης Λεβέντης, με εμφανή την υπογραφή του το 2015, όπου αναφέρει ότι ο ίδιος και το κόμμα του, δεσμεύονται, στο σημείο 4 να υπερψηφίσουν όταν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις ή διαγνώσεις, δίχως προαπαιτήσει ψυχιατρικών διαγνώσεων, με βάση τον αυτοπροσδιορισμό, και δίχως περιορισμούς στην ηλικία και στα έγγαμα πρόσωπα.

https://www.thepressproject.gr/article/117947/O-Lebentis-xaraktirizei-psuxastheneia-tin-allagi-fulou#.WdyhIfvmndA.facebook

Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #101 on: October 12, 2017, 18:21:49 pm »

γελάνε και πέτρες

είναι εμφανές ότι το τελευταίο διάστημα , ο κλεινουντονταφοτους έχει κάνει στροφή σε αξίες/πατρίδα/εκκλησία με πολύ ατσαλο τρόπο. Μάλλον δεν βγαίνουν τα κουκιά με το κακό δημόσιο και είπε να κάνει άνοιγμα στους πατριώτες.

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #102 on: October 12, 2017, 18:28:13 pm »

ο άνθρωπος μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια μεγάλωσε, ωρίμασε και άλλαξε ιδέες

νοτ  Tongue

They paint the world full of shadows... and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark once someone has illuminated it.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #103 on: October 12, 2017, 19:06:31 pm »

Quote from: Αλντεμπαράν on October 12, 2017, 18:21:49 pm
γελάνε και πέτρες

είναι εμφανές ότι το τελευταίο διάστημα , ο κλεινουντονταφοτους έχει κάνει στροφή σε αξίες/πατρίδα/εκκλησία με πολύ ατσαλο τρόπο. Μάλλον δεν βγαίνουν τα κουκιά με το κακό δημόσιο και είπε να κάνει άνοιγμα στους πατριώτες.

Λεβέντης το 2015 . Γελάνε και τα τσιμέντα:

Λεβέντης για σύμφωνο συμβίωσης: Κάποιοι στην Εκκλησία ζουν στο μεσαίωνα

22/12/2015

Αιχμηρός για την στάση ορισμένων ιεραρχών αναφορικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε την Τρίτη στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν μίλησε κανένας για γάμο αλλά για συμβολαιογραφική πράξη», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εξέφρασε την άποψη ότι η κάποιοι από την Εκκλησία ζουν «στο μεσαίωνα τους».

Έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει πως «η επίσημη Εκκλησία είναι Εκκλησία προόδου και όχι οπισθοδρόμησης», για να επιτεθεί και πάλι σε «ακροδεξιούς ιεράρχες που δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν».

Τέλος, σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι υπέρ της υιοθεσίας υποστηρίζοντας πως η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη για τέτοιες ρυθμίσεις.

http://www.protothema.gr/politics/article/538727/levedis-gia-sumfono-sumviosis-kapoioi-stin-ekklisia-zoun-sto-mesaiona/

Λεβέντης το 2017:

Δειτε τα πρωτα 5 με 10 min - αν αντεχετε

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=RHahtTALDbA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RHahtTALDbA</a>
« Last Edit: October 12, 2017, 19:10:35 pm by Karaμazoβ » Logged

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #104 on: October 12, 2017, 23:03:31 pm »

πραγματικα εχουμε την πολυτελεια να μονοπωλει την πολιτικη συζητηση το θεμα της ταυτοτητας φυλου?

Ο συριζα παει να το παιξει χιλαρυ ποσο πιο αηδιαστικος να γινει αλλο πια.

Καλα ο λεβεντης τερμα κλοουν κλασσικα.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 Go Up Print
Jump to: