• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:32:01 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:32:01 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 62
Guests: 101
Total: 163
Aris★
andreaspaper
Pastellaki
giorgosss03
tourlaza
chriskazakos
mgrivab
annaparask
gkaramp
mrotskos
giorgos_skl
Petross
mdimitrig
hacky
Captain
matrozos
aggp
Mr Watson
Dimos Bachlas
kapoutsi
stavros0201
shamaelas
Marihouan820
themisb
akiousia
meni
3rdDegreeBurn
ArsenD
jimalexoud
sofaki
xristodoulou
George_RT
sterlouk
almpandr
egiannoula
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
papaloui
jim_sklab
Smaragda
nmpampal
eleftheria
mmikelo
Nikoletta
fkagk
Petran25
nikitask
Kv
lina_zs
Nicotre
Nikos.Ts
VengeX
mrodi
Panagismark
Angelos Asim
tasos_ntv
DJ Stefzia
Mr Z
gp6
petikas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Τι παιδεία θέλουμε: Προτάσεις (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πρόγραμμα Σπουδών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Πρόγραμμα Σπουδών  (Read 27480 times)
arianos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Πρόγραμμα Σπουδών
« Reply #45 on: July 05, 2009, 12:42:45 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 05, 2009, 12:37:29 pm
οι διαφορές των τριών τομέων είναι χαώδεις...
καλά σίγουρα υπάρχουν διαφορές αλλά όχι και χαώδεις...
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #46 on: July 05, 2009, 12:44:38 pm »

Quote from: patoho on July 05, 2009, 12:40:00 pm
αν σπασει το τμημα δν θα υπαρχει αυτη η δυνατοτητα...

Δεν είναι απαραίτητο...

Υπάρχουν πολλά τμήματα στα οποία οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επιλογής από άλλα τμήματα.

Θα μπορούσε να συμβαίνει ήδη και σε εμάς... αν δεν ήμασταν τόσο εσωστρεφείς ή ανοργάνωτοι  Tongue

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #47 on: July 05, 2009, 12:46:27 pm »

μπορούμε να κάνουμε πείραμα... η πλειοψηφία των φοιτητών του ενός τομέα...σχεδόν αγνοεί τα βασικά των άλλων 2 τομέων... και δν λέω μετά από διάβασμα.... λέω αν τα κατέχει... εδώ γινόταν συζήτηση για το τι μετράει η χελώνα σπίτι μας... ή αν υπάρχουν ψηφιακές κεραίες... ή τι είναι η δίοδος

Quote from: Καλλισθένης on July 05, 2009, 12:44:38 pm
Quote from: patoho on July 05, 2009, 12:40:00 pm
αν σπασει το τμημα δν θα υπαρχει αυτη η δυνατοτητα...

Δεν είναι απαραίτητο...

Υπάρχουν πολλά τμήματα στα οποία οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επιλογής από άλλα τμήματα.

Θα μπορούσε να συμβαίνει ήδη και σε εμάς... αν δεν ήμασταν τόσο εσωστρεφείς ή ανοργάνωτοι  Tongue

με πρόλαβε ο καλλισθένης!

www.twitter.com/apostolos1986
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #48 on: July 05, 2009, 12:53:14 pm »

επίσης ως ιδεά μου αρέσει πολύ η προαιρετική σπουδαστική εργασία που έχουν οι μηχανολόγοι:

αντιγράφω από τον οδηγό σπουδών τους:

α) Σπουδαστική Εργασία
Η Σπουδαστική Εργασία αποτελεί ένα θέμα σχεδιασμού ή ελέγχου κάποιας συσκευής,
διεργασίας ή γραμμής παραγωγής που στηρίζεται σε γενικές αρχές και στοχεύει σε μια πιο
ολοκληρωμένη κατανόηση του τρόπου προσέγγισης του μηχανικού στα προβλήματα που θα
κληθεί να αντιμετωπίσει στην πράξη. Λόγω της συνθετικής της φύσης, το θεωρητικό μέρος
της Σπουδαστικής Εργασίας πρέπει να βασίζεται σε ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων που
προέρχονται από έναν ικανό αριθμό μαθημάτων. Η εκπόνηση της Σπουδαστικής Εργασίας
σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών και η χρονική περίοδος
εκπόνησής της θα πρέπει να απέχει αρκετά από την περίοδο εκπόνησης της Διπλωματικής
Εργασίας. Συνεπώς, δεν έχει νόημα η μεταφορά της Σπουδαστικής Εργασίας στα τελευταία
εξάμηνα σπουδών. Επιπλέον, η Σπουδαστική Εργασία θα πρέπει να είναι και να θεωρείται
από τους φοιτητές ως μια ευκαιρία και δυνατότητα στενότερης συνεργασίας με κάποιο μέλος
ΔΕΠ της επιλογής τους και όχι ως μια πρόσθετη ανεπιθύμητη υποχρέωση.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ισχύουν τα εξής:
• Η Σπουδαστική Εργασία είναι προαιρετική.
• Η δήλωση επιθυμίας εκπόνησης Σπουδαστικής Εργασίας κατατίθεται με τη δήλωση
μαθημάτων του έκτου εξαμήνου. Δικαίωμα δήλωσης έχουν όσοι φοιτητές έχουν περάσει
τουλάχιστον δεκαέξι (16) μαθήματα του πρώτου Κύκλου Σπουδών.
• Στη δήλωση πρέπει να επιλέγονται και να αναφέρονται τα ονόματα τριών μελών ΔΕΠ
του τμήματος ως πιθανοί (επιθυμητοί) επιβλέποντες, κατά σειρά προτεραιότητας.
• Η τελική κατανομή των φοιτητών ανά επιβλέποντα γίνεται με βάση τις δηλώσεις και το
μέσο όρο βαθμολογίας των φοιτητών, αλλά και την ισοκατανομή του αντίστοιχου
διδακτικού έργου στα μέλη ΔΕΠ.
• Για να βαθμολογηθεί, η Σπουδαστική Εργασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το
μέσον του εβδόμου εξαμήνου.
• Από πλευράς συμμετοχής στο βαθμό του Διπλώματος, η Σπουδαστική Εργασία, εφόσον
βέβαια ολοκληρωθεί έγκαιρα και αξιολογηθεί με βαθμό τουλάχιστον πέντε, λογίζεται ως
δύο (2) πρόσθετα υποχρεωτικά εξαμηνιαία μαθήματα του πρώτου Κύκλου Σπουδών.

τώρα προφανώς οι όροι και οι προϋποθέσεις ειναι προς συζήτηση...

voyager

View Profile
« Reply #49 on: July 05, 2009, 13:09:12 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 05, 2009, 12:37:29 pm
κι επίσης αν θέλουμε να είμαστε κάπως πιο σοβαροί και να γίνεται σωστά η δουλειά ηρθε η ώρα για το σπάσιμο του τμήματος στα τρία...έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι επιστήμες μας... οι διαφορές των τριών τομέων είναι χαώδεις... φυσικά κάπου εκεί θα υπάρξουν αντιδράσεις..γιατί ανεξαρτήτως τομέα στην πορεία κάνεις ό,τι θέλεις...

Πώς θα μπορούσε να σπάσει στα τρία;
με το να μην κάνουν οι τηλεπ ενεργειακές και οι ενεργειακοί σήματα για παράδειγμα;
Θέλω να πω, αν με το σπάσιμο κάθε τμήμα θα έχει ένα πρόγραμμα σπουδών παρόμοιο με το σημερινό, δεν έχει νόημα μια διάσπαση.
Με ένα πρόγραμμα σπουδών που θα περιέχει μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο του ενός τομέα μόνο, η διάσπαση έχει κάποιο νόημα αλλά πιστεύω πως έτσι υποβαθμίζονται οι σπουδές μας.

Το μόνο που κατάλαβα καλά τόσα χρόνια είναι πως τελικά, όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και η διαφορά ενέργεια-ηλεκτρονική-τηλέπ μόνο σαν κατεύθυνση είναι χρήσιμη αν θέλεις να μπορείς να λέγεσαι μηχανικός.
Αν το κατανοούσαμε από την αρχή των σπουδών αυτό Απόστολε πιστεύω πως θα ξέραμε και περισσότερα πράγματα  από τους άλλους τομείς.
Πιστεύω πως πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση ως προς αυτό το θέμα, λίγο με τη διδασκαλία, λίγο με το πρόγραμμα σπουδών, λίγο από μέρους μας. Όχι δηλαδή πονάει χέρι, κόψει χέρι.

δυστυχώς συμβαίνει
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #50 on: July 05, 2009, 13:16:39 pm »

ο κάθε τομέας να έχει το δικό του πρόγραμμα σπουδών του...

ένα παράδειγμα θα πω...δν μου φαίνεται λογικό να φορτώνονται τα ίδια μαθηματικά και οι τρεις τομείς... αυτοί που θέλουν πιο βαριά μαθηματικά είναι οι τηλέπ...ούτε οι ενεργ ούτε οι ηλεκτρ...

επίσης στο όνομα της σχολής...αναγκαστικά σημαντικά μαθήματα γίνονται επιλογής...γιατί στον προ τομέα...ο καθένας κάνει "αχρηστα" για τον δικό του τομέα...

δν το βλέπω ως υποβάθμιση σπουδών....αλλά ως εντιμότητα...και ως αντιμετώπιση μιας πραγματικότητας...

δν το βλέπω στη βάση της συντεχνιακής λογικής...δώσε μου δικαιώματα και ας μην τα κατέχω...

metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: July 05, 2009, 13:21:24 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 05, 2009, 12:06:56 pm
ένα μεγάλο πρόβλημα με τα μαθηματικά της σχολής μας ειναι ότι τα κάνει το γενικό τμήμα...και αυτό επιβάλλεται με την ύπαρξη αυτόνομου γενικού τμήματος...που δεν τοπ βρίσκω λογικό...νομίζω ότι το γενικό τμήμα πρέπει να αφομοιωθεί από τα άλλα τμήματα σιγά-σιγά..κι έτσι θα μπορεί να ορίζει το κάθε τμη΄μα την ύλη των μαθηματικών/φυσικών όπως αυτό θέλει...γιατί έχει ειπωθεί ότι έχουν γίνει προσπάθειες για να αλλα΄ξει η ύλη..αλλά το γενικό τμήμα αντιδρά...

υπάρχουν άνθρωποι στο γενικό τμήμα που πραγματικά αξίζει να τους απορροφήσει το τμήμα μας...όπως ο Κεχαγιάς και ο Ρέκανος... βάλτε το Ρέκανο να κάνει φυσική και πεδία στο τμήμα μας Tongue

αλλά μου φαίνεται ότι το ΠΣ δεν θέλει απλά μετακίνηση-συγχώνευση μαθημάτων...θέλει ριζική αλλαγή φιλοσοφίας... το σύστημα αυτό διδασκαλία από την έδρα + εξετάσεις...ειναι πεπαλαιομένο και το λιγότερο αποτυχημένο....

+111111!...
και Ρέκανος και Κεχαγιάς πραγματικά τα παλικάρια ξεχωρίζουν από το γενικό τμήμα και νιώ8ουν πραγματικά τι μαθηματικά χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός....

Certain things in life are inarguable.Happiness feels good.Fire burns.Breathing is necessary. AC/DC rocks.
metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #52 on: July 05, 2009, 13:33:29 pm »

α τώρα μου ήρ8ε και αλλο μάθημα στο νου...Κυκλώματα 3...Τι καινούριο μα8αίνω σε αυτό το μάθημα που δεν το έχω δει σε προηγούμενα?
ΣΑΕ 2?, ειμαι τηλεπ., τι μα8αίνω και σε τι μου χρειάζονται?ενώ για τα σαε 1 δε λέω τιποτα γιατι εκει μα8αίνεις όντως...Δε ξέρω κατά πόσο επίσης ωφελούν και τους ενεργειακούς!
Θα μπορούσαν πχ στη 8έση των ΣΑΕ 2 στα τηλεπ, να κατεβάσουν ένα μά8ημα από το 7ο και στη 8έση εκείνου να βάλουν υποχρεωτκό το μάθημα Ειδικές Κεραίες....και όχι επιλογής που είναι τώρα...

Certain things in life are inarguable.Happiness feels good.Fire burns.Breathing is necessary. AC/DC rocks.
arianos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: July 05, 2009, 13:43:38 pm »

Quote from: metalhead on July 05, 2009, 13:21:24 pm
Quote from: apostolos1986 on July 05, 2009, 12:06:56 pm
ένα μεγάλο πρόβλημα με τα μαθηματικά της σχολής μας ειναι ότι τα κάνει το γενικό τμήμα...και αυτό επιβάλλεται με την ύπαρξη αυτόνομου γενικού τμήματος...που δεν τοπ βρίσκω λογικό...νομίζω ότι το γενικό τμήμα πρέπει να αφομοιωθεί από τα άλλα τμήματα σιγά-σιγά..κι έτσι θα μπορεί να ορίζει το κάθε τμη΄μα την ύλη των μαθηματικών/φυσικών όπως αυτό θέλει...γιατί έχει ειπωθεί ότι έχουν γίνει προσπάθειες για να αλλα΄ξει η ύλη..αλλά το γενικό τμήμα αντιδρά...

υπάρχουν άνθρωποι στο γενικό τμήμα που πραγματικά αξίζει να τους απορροφήσει το τμήμα μας...όπως ο Κεχαγιάς και ο Ρέκανος... βάλτε το Ρέκανο να κάνει φυσική και πεδία στο τμήμα μας Tongue

αλλά μου φαίνεται ότι το ΠΣ δεν θέλει απλά μετακίνηση-συγχώνευση μαθημάτων...θέλει ριζική αλλαγή φιλοσοφίας... το σύστημα αυτό διδασκαλία από την έδρα + εξετάσεις...ειναι πεπαλαιομένο και το λιγότερο αποτυχημένο....

+111111!...
και Ρέκανος και Κεχαγιάς πραγματικά τα παλικάρια ξεχωρίζουν από το γενικό τμήμα και νιώ8ουν πραγματικά τι μαθηματικά χρειάζεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός....
συμπτωματικά αυτοί οι 2, Κεχαγιας κ Ρεκανος είναι ηλεκτρολογοι..
pmousoul
Guest
« Reply #54 on: July 05, 2009, 13:47:24 pm »

πάντως βλέπω ότι το πάμε πολύ μακρυά.. αναγνωρίζουμε αρχικά ότι ο αριθμός των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλος?

εάν τα μαθήματα ανά εξάμηνο γίνουν λιγότερα, ίσως να μπορέσει να αλλάξει η φιλοσοφία τους.. με την έννοια ότι ο φοιτητής θα έχει τον χρόνο που απαιτείται για να ασχοληθεί σοβαρά.

γιατί δεν γίνεται να τα ρίχνουμε όλα στα γενικό και εμείς, οι φοιτητές, να το παίζουμε άγιοι..

το μεγαλύτερο πρόβλημα του προγράμματος σπουδών για 'μένα είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός των μαθημάτων.

εάν αυτός μειωθεί και ασχολούμαστε σοβαρά με αυτά, τότε ίσως και να μας φανεί διαφορετική η φιλοσοφία με το σκεπτικό.. ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση φοιτητών-καθηγητών.. αφού θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.. αφού το πρόγραμμα διδασκαλίας θα είναι πιο ανθρώπινο..

είναι πολύ λογικό το γενικό τμήμα να μας φαίνεται βουνό όταν ο αριθμός μαθημάτων στο ΠΣ είναι λες και δεν υπάρχουν αυτά του γενικού τμήματος.
metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #55 on: July 05, 2009, 13:49:12 pm »

[/quote]
συμπτωματικά αυτοί οι 2, Κεχαγιας κ Ρεκανος είναι ηλεκτρολογοι..
[/quote]
ε ναι αυτό λέω και γω!
Είναι ηλεκτρολόγοι που γούσταραν μα8ηματικά και τώρα ξέρουν τις πραγματικές μα8ηματικές ανάγκες της σχολής και προσαρμόζουν τη διδασκαλία τους στα δεδομένα!

metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #56 on: July 05, 2009, 13:53:28 pm »

Quote from: lost body on July 05, 2009, 13:47:24 pm

πάντως βλέπω ότι το πάμε πολύ μακρυά.. αναγνωρίζουμε αρχικά ότι ο αριθμός των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλος?

εάν τα μαθήματα ανά εξάμηνο γίνουν λιγότερα, ίσως να μπορέσει να αλλάξει η φιλοσοφία τους.. με την έννοια ότι ο φοιτητής θα έχει τον χρόνο που απαιτείται για να ασχοληθεί σοβαρά.

γιατί δεν γίνεται να τα ρίχνουμε όλα στα γενικό και εμείς, οι φοιτητές, να το παίζουμε άγιοι..

το μεγαλύτερο πρόβλημα του προγράμματος σπουδών για 'μένα είναι ο πολύ μεγάλος αριθμός των μαθημάτων.

εάν αυτός μειωθεί και ασχολούμαστε σοβαρά με αυτά, τότε ίσως και να μας φανεί διαφορετική η φιλοσοφία με το σκεπτικό.. ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση φοιτητών-καθηγητών.. αφού θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.. αφού το πρόγραμμα διδασκαλίας θα είναι πιο ανθρώπινο..

είναι πολύ λογικό το γενικό τμήμα να μας φαίνεται βουνό όταν ο αριθμός μαθημάτων στο ΠΣ είναι λες και δεν υπάρχουν αυτά του γενικού τμήματος.

ναι ρε συ χαμένο κορμί ( Wink) αλλά αυτοί στο γενικό δέχονται να συμπτυχ8ούν τα μα8ήματα? Μάλλον όχι...
Αφού όπως αναφέρθηκε παραπάνω αυτοί είναι που αντιδρούν περισσότερο....Ποιος ξέρει γιατί άλλωστε?....

voyager

View Profile
« Reply #57 on: July 05, 2009, 14:04:16 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 05, 2009, 13:16:39 pm

ένα παράδειγμα θα πω...δν μου φαίνεται λογικό να φορτώνονται τα ίδια μαθηματικά και οι τρεις τομείς... αυτοί που θέλουν πιο βαριά μαθηματικά είναι οι τηλέπ...ούτε οι ενεργ ούτε οι ηλεκτρ...

επίσης στο όνομα της σχολής...αναγκαστικά σημαντικά μαθήματα γίνονται επιλογής...γιατί στον προ τομέα...ο καθένας κάνει "αχρηστα" για τον δικό του τομέα...

δν το βλέπω ως υποβάθμιση σπουδών....αλλά ως εντιμότητα...και ως αντιμετώπιση μιας πραγματικότητας...

δν το βλέπω στη βάση της συντεχνιακής λογικής...δώσε μου δικαιώματα και ας μην τα κατέχω...

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ το βλέπεις σαν τηλεπ-ενεργ-ηλεκτρ ενώ εγώ το βλέπω σαν μηχανικοί.
Εσύ θέλεις να σπάσει το τμήμα και το πρόγραμμα σπουδών να εξειδικευτεί, εγώ θέλω κατά το δυνατόν σφαιρική γνώση.
Τα μαθήματα που έκανα πριν τον τομέα μού χρειάστηκαν στα επόμενα μαθήματα, κάποια λιγότερο και άλλα περισσότερο. Τα αντικείμενα που πραγματεύονται οι τομείς δεν είναι ξεκομμένα μεταξύ τους στην πραγματική ζωή, στις διάφορες εφαρμογές. Γιατί να είναι για τους εκκολαπτόμενους μηχανικούς;

δυστυχώς συμβαίνει
pmousoul
Guest
« Reply #58 on: July 05, 2009, 14:09:26 pm »

@metalhead

η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να προσανατολιστούν τα μαθήματα του γενικού προς τις ανάγκες μας, χωρίς όμως να χάνεται η γενικότητα.. και να μαθαίνουμε μισά πράγματα..

π.χ. ο λογισμός ΙΙ είναι είτε το θέλει είτε όχι μια εισαγωγή στην θεωρία των πεδίων (ηλεκτροστατικό-αστρόβιλο, μαγνητοστατικό-σωληνοειδές, νομίζω Tongue)..

είναι και θέμα συνεργασίας του γενικού με το τμήμα μας.. πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να γίνει μία κουβέντα με πολλή υπομονή..

κάτι τέτοιο δεν το έχω δει ποτέ..

επίσης το δικό μας τμήμα έχει μία τάση να αυξάνει τον αριθμό των μαθημάτων.. γιατί?

γιατί ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός χρειάζεται ως βασικό μάθημα αντικειμενοστραφή προγραμματισμό και δομές?
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #59 on: July 05, 2009, 14:31:20 pm »

Quote from: voyager on July 05, 2009, 14:04:16 pm
Quote from: apostolos1986 on July 05, 2009, 13:16:39 pm

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ το βλέπεις σαν τηλεπ-ενεργ-ηλεκτρ ενώ εγώ το βλέπω σαν μηχανικοί.
Εσύ θέλεις να σπάσει το τμήμα και το πρόγραμμα σπουδών να εξειδικευτεί, εγώ θέλω κατά το δυνατόν σφαιρική γνώση.
Τα μαθήματα που έκανα πριν τον τομέα μού χρειάστηκαν στα επόμενα μαθήματα, κάποια λιγότερο και άλλα περισσότερο. Τα αντικείμενα που πραγματεύονται οι τομείς δεν είναι ξεκομμένα μεταξύ τους στην πραγματική ζωή, στις διάφορες εφαρμογές. Γιατί να είναι για τους εκκολαπτόμενους μηχανικούς;

όσα αντικείμενα κρίνουν οι του κάθε τομέα ότι πρέπει να γίνονται ...και ανήκουν θεωρητικά σε άλλους τομείς ...φυσικά θα συνεχίζονται να γίνονται ...αλλά δν είναι τα ίδια πράγματα που χρειάζονται όλοι.... επίσης ο καθένας μπορεί να χρειάζεται ένα μονο κομμάτι από κάθε μάθημα.. ε να μάθει αυτό... σιγουρα όλα τα μαθήματα χρήσιμα ειναι...αλλά δν πρέπει να αγγίζει τα όρια της πανεπιστημοσύνης...  προφανώς το κα΄θε προγραμμα σπουδών θα εξακολουθεί να έχει ως στόχο να βγάζει μηχανικούς...αλλά για μένα στη σχολή μας χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση οσον αφορά τον τομέα...

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13 Go Up Print
Jump to: