• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:49:03 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:49:03 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 80
Guests: 110
Total: 190
Konstantina Karamani
evax
useranknown
nikos123321
Don
Mr Z
Lefo
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
Chaidec
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
daphnenik
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
ore525
Ted Kaczynski
Sotirisbikos
ganasto
mrodi
dr.giorgos
Nikolas Tsamitros
swthrhs
lina_zs
Δημητρης Αξιμιωτης
Dimos Bachlas
dnikoa
Gregory_SP
A-TheITGuy
nataliapap
ioannisdamantis
Pcsc
npalami
Nikos.Ts
xeniam
xristodoulou
sofaki
Δημήτρης Διακολουκάς
AggelosZ
dimitris585
dimitris_diotis
panagiwt1s
jimalexoud
marnas
Νικη
chriskazakos
kvas
Fotis
mayia psarikoglou
kstavroulis
andreaspaper
anthi kotsani
Evripidis
vasilis saitis
kevangelo
Lykaonia
kathrin_p
despoina15
apob
gkg
kakousios
Pastellaki
Aris★
giorgosss03
tourlaza
mgrivab
annaparask
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Τι παιδεία θέλουμε: Προτάσεις (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ  (Read 27881 times)
riddle
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
« on: August 18, 2005, 21:10:58 pm »

Να σας ρωτήσω κάτι; Πως είναι δυνατον το πτυχίο του ΑΠΘ να το θεωρείτε ισάξιο με αυτο του ΕΜΠ αφού απ'το πρώτο μόλις εξάμηνο τα μαθήματα που δίνετε εσείς είναι λιγότερα; Χαρακτηριστικά μετρώ οτι δίνετε 29 μαθήματα τα πρώτα 5 εξάμηνα (ούτε καν 6 το εξάμηνο δηλαδή) ενω στο ΕΜΠ δίνονται 33. Καμία σχέση δηλαδή. Και είδα σε ενα topic που κάποιος έλεγε πως η σχολή HMMY ΕΜΠ είναι χαρακτηριστικά πιό εύκολη και έπαθα. Zdoing! Στους ΗΜΜΥ ΑΠΘ δίνονται λιγότερα μαθήματα και απο τους ΗΜΜΥ Πατρας επίσης. Για αλλού δεν ξερω αλλά πολύ πιθανόν.. Αλλά βέβαια, στο πανεπιστήμιο το maximum μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι 6, οι σχολές σε Αθήνα και Πάτρα είναι αυτόνομα Πολυτεχνεία.

ΥΣ. Λυπάμαι αλλα τα αγγλικά δεν τα μετρώ για μάθημα. Και η κουτσή Μαρία ξέρει Αγγλικά.
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
« Reply #1 on: August 18, 2005, 21:43:29 pm »

Σορρυ αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα Wink

Το πανεπιστήμιο δεν είναι μπακάλικο που ζυγίζεις πόσες ντομάτες μπορείς να πάρεις με τα ίδια λεφτά και κρίνεις τον καλύτερο μπακάλη.

www.e-steki.gr
riddle
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
« Reply #2 on: August 18, 2005, 21:50:44 pm »

Δεν νομίζω ότι τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο σας είναι καλύτερης ποιότητας για να αρκεστώ σε αυτή την απάντηση, είναι η αλήθεια. Και νομίζω ότι ειδικά εσύ Michelle ξέρεις αρκετά καλά τα μαθήματα που γινονται στο ΕΜΠ για να μου δώσεις μια καλύτερη εξήγηση.
aliakmwn
Guest
« Reply #3 on: August 18, 2005, 22:11:18 pm »

Θα σου θεσω το ιδιο ζητημα σε εναν αλλο χωρο: Ο Χατζιδακις εβγαζε 1-2 δισκους το χρονο, αντε στα πολυ παραγωγικα του χρονια ισως να εβγαζε και εναν 4-5...
Ο Φοιβος (οχι ο Δεληβοριας) βγαζει 5-6 CD το μηνα, και μαλιστα οταν πλησιαζουν τα χριστουγεννα που ειναι η γιορτη της καταναλωσης, αλλαζει η ταξη μεγεθους, μετραμε kCD/εβδομαδα

(kCD=kiloCD, του οποίου η ποσοτικη μεταφραση ειναι "χιλιαδες CD", ενω η ποιοτικη "κιλα CD")

Ειναι κανεις που θα ρισκαρει την αρτιμελεια του υποστηριζοντας μπροστα μου πως ο Φοιβος μπορει να θεωρηθει "καλυτερος" "καλλιτεχνης" απο τον Χατζιδακι, επειδη "γραφει περισσοτερα τραγουδια"?

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι να σου πω ρε φιλε/κοπελα μου... Αν τοσο πολυ θαυμαζεις το ΕΜΠ, τραβα σπουδασε εκει... Και οταν ο ΑΠΘιτης σου φαει τη θεση στην πολυεθνικη (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), πανε να διαμαρτυρηθεις στο αφεντικο "μα αφου εγω εχω περασει περισσοτερα μαθηματα απ' αυτον!!!"

Ειλικρινα ρε γμτ ωρες-ωρες αναρωτιεμαι, αυτα που γραφετε τα πιστευετε ή τα λετε για να σπασετε πλακα και να περναει η ωρα?
Εκτος αν το μηνυμα ειναι επιτηδευμενα αφελες, οποτε ζητω συγγνωμη και αποσυρομαι απο τα e-γκοσμια...
« Last Edit: August 18, 2005, 22:13:25 pm by aliakmwn » Logged
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #4 on: August 18, 2005, 22:32:08 pm »

Quote from: riddle on August 18, 2005, 21:50:44 pm
Δεν νομίζω ότι τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο σας είναι καλύτερης ποιότητας για να αρκεστώ σε αυτή την απάντηση, είναι η αλήθεια. Και νομίζω ότι ειδικά εσύ Michelle ξέρεις αρκετά καλά τα μαθήματα που γινονται στο ΕΜΠ για να μου δώσεις μια καλύτερη εξήγηση.

Πρώτον, έχεις διδαχθει κανένα απο τα μαθήματα μας για να ξέρεις αν ειναι καλύτερης η χειρότερης ποιότητας? Έχεις περάσει έστω και μια βόλτα απο παράδοση στη σχολή μας? Άρα πως μπορεις να κρίνεις? Ρε παιδιά έλεος, επειδη βγάλαμε μερικά μόρια και περάσαμε σε μια καλή σχολη (και οι ΕΜΠιτες και οι ΑΠΘιτες) δεν σημαίνει οτι πιάσαμε τον παπα απο τα @@ ούτε οτι η σχολή μας είναι η καλύτερη του σύμπαντος. Λίγη αυτογνωσία και αυτοκριτική δεν βλάπτει. Επίσης καλό είναι πριν γράψουμε κάτι να βουτάμε και λίγο τη γλώσσα μας στον εγκέφαλο μας (που ευτυχώς πιστευω οτι όλοι οι ΗΜΜΥ έχουμε παρ'οτι μερικοί -δεν αναφέρομαι σε σενα, ουτε ειδικώς σε κάποιον- τον έχουν σε αχρηστια).
Επίσης δεν κατάλαβα απο που κι ως που πιστευεις οτι ξέρω περι των μαθημάτων του ΕΜΠ. Θα με ενδιέφερε να πεις, έστω σε προσωπικό μήνυμα αν δεν θες δημόσια, αν και όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου δεν μπορώ να καταλάβω τι (εν/υπο)νοεις.

Μπαι δε γουέη συμφωνώ 100% με αλιάκμωνα.

www.e-steki.gr
riddle
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #5 on: August 18, 2005, 22:44:30 pm »

Εγώ ρε παιδια εξέφρασα μια απορία επειδη κοιτούσα σήμερα τα προγράμματα σπουδων των υπολοίπων ΗΜΜΥ και μου φάνηκαν πολύ λίγα τα δικά σας μαθήματα σε σχέση με των υπολοίπων. Αλλα ως εκεί. Το τι κατάλαβε ο καθένας είναι δικό του θέμα. Απλά μου φαίνεται αρκετά περίεργο διότι ακόμα και το τελευταίο ΑΕΙ εχει 6 μαθήματα το εξάμηνο ενώ εσέίς έχετε και εξαμηνα με 5.

Τέλος, δεν νομίζω ότι θα μου φάει τη θέση στην πολυεθνική ο ΑΠΘίτης, οπότε μην ανησυχείς.
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #6 on: August 18, 2005, 23:38:04 pm »

Όπως σου εξήγησα και στο προσωπικό μήνυμα δεν έχουμε 5 μαθήματα αλλά 6 στο πρώτο και δευτερο εξάμηνο. Μετά ισα ίσα αυξάνονται.

ΥΓ: Τελικά έλεγε οτι ξέρω για τα μαθήματα του ΕΜΠ επειδή είχα κάνει ποστ στο φορουμ των ΗΜΜΥ ΕΜΠ για να ζητήσω πληροφορίες πριν κανα χρόνο που νόμιζα οτι είχα περάσει εκεί. Ετσι το λέω για να υπάρχεια διαφάνεια, μην νομίζετε οτι κρύβω κάτι δλδ. Tongue

www.e-steki.gr
sparos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Am I working hard or am I hardly working?????

View Profile
« Reply #7 on: August 19, 2005, 00:12:15 am »

Αχ νταλά ο ήλιος βάρεσε στο κεφάλι μερικούς, Grin Grin Grin

Νομίζω οτι το όλο θέμα το έχουμε λάβει απο λανθασμένη οπτική γωνία.

Κοιτάξτε λίγο το site των ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ

www.ece.ntua.gr

στον οδηγό σπουδών.

Αν υπολογίσει κάποιος τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων σε ένα οποιοδήποτε εξάμηνο και στις δύο σχολές θα δει πολύ απλά οτι
οι συνολικές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα είναι ίδιες

Τι σημαίνει πολύ απλά αυτό;
Οτι μάλλον αυτοί που κάνουν τα περισσότερα μαθήματα στο εξάμηνο τα κάνουν με λιγότερες ώρες.

Δεν θεωρούν όμως καθόλου περίεργο το γεγονός οτι κάποια απο τα μαθήματα τους έχουν μόνο μια διαδακτική ώρα την εβδομάδα.

Συγνώμη δηλαδή αλλά αν γεμίζεις το πρόγραμμα με μαθήματα τα οποία τα διδάσκει κάποιος μόνο μια ώρα την εβδομάδα τοτε ναι πολύ ευκολα μπορείς να έχεις περισσότερα μαθήματα στο εξάμηνο.

Γιατι όνομίζω οτι αυτό που καθορίζει άμεσα το πλήθος των μαθήματων σε ένα εξάμηνο είναι κάποιο ανώτατο όριο ωρών το οποίο πρέπει να ισχύει.

Και κάτι άσχετο,
αλλά όπως και να το κάνουμε
είναι αρκετά πιο ευχάριστο να "μαλώνεις" με κάποιον απο άλλο τμήμα απο οτι με τους δικούς σου
(Αναφέρομαι στο περίφημο θέμα "Ανισότητα τομέων" και τους εκεί "σκοτωμούς").

- Oh, dear! Itʼs worse than I feared!
- What is it?
- Iʼm afraid your son has ... the knack!
- The knack?
- The knack. Itʼs a rare condition characterized by an extreme intuition about all things mechanical and electrical and other social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer!

www.lams.gr
www.ethea-live.gr
www.abc-wec.com
http://live.abc-wec.com
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #8 on: August 19, 2005, 01:08:44 am »

Το θέμα αυτό το θεωρώ αστείο και η αρχική επιχειρηματολογία αστήρικτη.
Δε θεωρώ ότι η σχολή μας είναι καλύτερη από του ΕΜΠ, αλλά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να υποστηρίζει και το αντίθετο. Και δεν υπάρχει και νόημα στη σύγκριση. Εξάλλου εγώ πιστεύω ότι το πόσο καλός θα είναι κάποιος πτυχιούχος είναι συνάρτηση των επιλογών του και της προσπάθειάς του τα χρόνια των σπουδών. Δε σε κάνει το καλό πτυχίο επιτυχημένο. Και αν κάποιος έχει απλά πάρει το πτυχίο για να το έχει πιστεύω θα φανεί αργότερα.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #9 on: August 19, 2005, 01:31:28 am »

Quote from: Alexkasgr on August 19, 2005, 01:08:44 am
Και δεν υπάρχει και νόημα στη σύγκριση.

Γιατί δεν έχει νόημα η σύγκριση; Εγώ γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει όταν μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.
Από όσο όμως θυμάμαι και στο ΕΜΠ το αντίστοιχο τμήμα ΗΜΜΥ λέγεται...

Αντιθέτως, θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση των δύο τμημάτων, γιατί όχι και των τριών (Πάτρας)
όχι βέβαια στα πλαίσια αριθμητικής στραγαλιών (εγώ στο Α εξάμηνο έχω 10 εσύ 12 άρα 0-2)
αλλά στα πλαίσια της διαφορετικής ίσως νοοτροπίας μεταξύ τους
και ειδικότερα στην ανάδειξη θετικών και κατάδειξη αρνητικών πτυχών των δύο τμημάτων

@riddle
Σπουδάζεις στο ΕΜΠ;

@Aliakmwn
Πολύ πετυχημένο παράδειγμα (clap clap)

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #10 on: August 19, 2005, 10:03:02 am »

http://genesis.ee.auth.gr/SITE_AUTH_UNIVERSITY/SITE_EDEPARTMENT/homepage_GR.html

TO NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
(αφορά τους πρωτοετείς του ακαδημ. έτους 2004-2005)

ΕΞAMHNO 1o
6 μαθήματα
EΞAMHNO 2ο
6 μαθήματα
ΕΞΑMHNO 3ο
7 μαθήματα
EΞAMHNO 4ο
7 μαθήματα
EΞAMHNO 5ο
7 μαθήματα

μιλάμε για υποχρεωτικά μαθήματα,χωρις αγγλικα κτλ.

ΣΥΝΟΛΟ: 33 ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ????????

tu/e
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #11 on: August 19, 2005, 11:20:08 am »

H ποσότητα των μαθημάτων δεν έχει καμία σημασία για την αξία του πτυχίου . Για παράδειγμα στο UMIST ,πανεπιστήμιο της Αγγλίας που θεωρείται κορυφή στις πολυτεχνικές σχολές, έχει 4-5 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο. Παρά ταύτα όταν πηγαίνεις σε μια επιχείρηση και δείχνεις χαρτί από το UMIST έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να προσληφθείς. Στην εκπαίδευση γενικότερα δε μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα και δη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα πανεπιστήμια μεγαλύτερη σημασία έχει η αξία των καθηγητών , το ενδιαφέρον που δείχνουν για το μάθημα τους κι επίσης το περιεχόμενο των μαθημάτων.
Και τα ΤΕΙ έχουν περίπου 10 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο και τι σημαίνει αυτό;

Τώρα όσον αφορά τη σύγκριση ΑΠΘ και ΕΜΠ , το κυριότερο μειονέκτημα του πολυτεχνείου ΑΠΘ είναι ότι παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα από επιδοτήσεις σε σχέση με το ΕΜΠ.

www.twitter.com/apostolos1986
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #12 on: August 19, 2005, 12:20:28 pm »

Quote from: fugitive on August 19, 2005, 01:31:28 am
Quote from: Alexkasgr on August 19, 2005, 01:08:44 am
Και δεν υπάρχει και νόημα στη σύγκριση.

Γιατί δεν έχει νόημα η σύγκριση; Εγώ γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει όταν μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.
Από όσο όμως θυμάμαι και στο ΕΜΠ το αντίστοιχο τμήμα ΗΜΜΥ λέγεται...

Δεν ξέρω αν έχει η όχι νόημα η σύγκριση, εγώ εννοούσα ότι ένα πτυχίο δε μου λέει τίποτα εμένα, για τον απλό λόγο ότι στην Ελλάδα άπαξ και εισαχθείς στο Πανεπιστήμιο, κάποτε τελειώνεις. Δηλαδή το πτυχίο θα το πάρεις κάποια στιγμή άσχετα με το τι έχεις μάθει και άρα τι μπορείς να κάνεις (θεωρητικά πάντα).
Έχω ακούσει από παλειότερους ότι το πτυχίο του ΕΜΠ έχει μεγαλύτερο κύρος. Προφανώς αυτό είναι της ιδίας λογικής όπως και το ότι "έχει μεγαλύτερη βάση άρα είναι καλύτερο" του Λυκείου.
Νομίζω τέλος και το έχουμε χιλιοσυζητήσει ότι όσο λιγότεροι ανά έτος τόσο καλύτερη δουλειά γίνεται. Από αυτή την άποψη το ΕΜΠ σίγουρα είναι κάτω από το ΑΠΘ.  Grin Grin
lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #13 on: August 19, 2005, 14:42:32 pm »

Επειδή φίλε riddle έχω ψάξει ώρες και ώρες για τα προγράμματα σπουδών όλων των ΗΜΜΥ,όπως ίσως και άλλοι εδώ,θα σου πω τα εξής:
α)αν και καθυστερημένα,δημιουργήθηκε νέο πρόγραμμα σπουδών,όπως είπε και ο  emmanuel,που περιλαμβάνει 33+28=61 μαθήματα συνολικά χωρίς μαθήματα επιλογών και Αγγλικά,
β)με το παλιό πρόγραμμα σπουδών στο οποίο αναφέρεσαι,γίνονται συνολικά 58 μαθήματα στους τομείς Ηλεκτρονικής&Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών και 59 μαθήματα στον τομέα της Ενέργειας.Στο ΕΜΠ,όπως μπορείς να διαβάσεις και στον οδηγό σπουδών,αν τον κατεβάσεις,"Ο συνολικός αριθ&#181;ός &#181;αθη&#181;άτων που απαιτούνται για την απονο&#181;ή του ∆ιπλώ&#181;ατος
ΗΜ&ΜΥ είναι 59. Από αυτά τα 34 είναι &#181;αθή&#181;ατα κορ&#181;ού και τα 25 είναι &#181;αθή&#181;ατα
κατευθύνσεων και ροών." Έστω ότι βγάζω και τα 3 επιπλέον μαθήματα Αγγλικών που εμείς κάναμε(το οποίο ισχύει μόνο για το παλιό Π.Σ.),τότε βγαίνουν 55 και 56 μαθήματα ανάλογα με τον τομέα.Στα 3 και 4 μαθήματα δηλαδή θα κριθούν οι γνώσεις σου σαν ΗΜΜΥ??Ή μήπως τώρα με το νέο Π.Σ. και τα 61 μαθήματα το ΑΠΘ είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα??

Λοιπόν,αν θες να μας την πεις,ναι,όντως το ΕΜΠ έχει διπλάσιους καθηγητές που σημαίνει και λιγότεροι φοιτητές ανά καθηγητή και,ναι,έχει και πιο σύγχρονα εργαστήρια αλλά όλα αυτά έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση.Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το ΕΜΠ μεταφέρθηκε σχετικά πρόσφατα στη Ζωγράφου και λογικό είναι να είναι και πιο καινούριες οι εγκαταστάσεις.Αν όμως γίνει μεταφορά της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ αργότερα(πολύ αργότερα Smiley) στη Θέρμη,όπως υπάρχει ένα σενάριο για αυτό,τότε θα γίνει το αντίστροφο.Το επίπεδο της κάθε σχολής κρίνεται από το επίπεδο καθηγητών και φοιτητών και όχι από τον αριθμό των μαθημάτων και τα τελευταία χρόνια το δικό μας ΗΜΜΥ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.Για περισσότερα ας μιλήσει ο κ.gpap που τα ξέρει και καλύτερα. Smiley
haris_kal
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

με ενέργεια να πορευόμαστε..αρκεί να μην καούμε!

View Profile
« Reply #14 on: August 20, 2005, 15:47:08 pm »

Καλησπέρα κι απο μένα..

Εγώ τελικά με όλες αυτές τις παιδικές συμπεριφορές ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω..κερδίζει κανείς κάτι? Huh

Γιατί αν ήταν να εξασφαλίσει δουλειά ο έχων πτυχίο απο το "καλύτερο" πανεπιστήμιο θα είχε ένα νόημα..Αλλά ακόμα κι εμείς να λέμε ότι είμαστε καλύτεροι της Ξάνθης ή η Πάτρα καλύτερη ημών ή το ΕΜΠ καλύτερο όλων..σε τι ωφελεί?Αν έχεις τα απαυτά θα είσαι μέσα στις δουλειές..Αν δεν τα έχεις..δεν θα είσαι..ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!

Τώρα τι βαθμό έβγαλα εγώ σε σχέση με τον άλλο και πόσο καλύτερο είναι το πανεπιστήμιο μου σε σχέση με τον τρίτο..αν εγώ δεν πήρα πρέφα που ήμουν τόσον καιρό και δεν έκανα τίποτε για να το εκμεταλευτώ ή να αλλάξω ότι με χαλούσε..είναι ευθύνη και όχι κούφια λόγια!

Αυτά είχα να πω και τίποτε περισσότερο επι..ποιάς ουσίας?!
Η ουσία είναι μία.."εν οίδα ότι ουδέν οίδα!"..και αν ακούγεται λαφρώς χαζοφιλοσοφία..εγώ δυστυχώς (ή ευτυχώς) αυτό αποκομμίζω κάθε μέρα απο το αντικείμενό μας!
Ας με φωτίσει ο θεός να ξέρω τι κάνω όταν έρθει η ώρα που θα έχω την ευθύνη..στρώνοντας φυσικά πιο πολύ τον πωπό μου κάτω να μάθω όλο και περισσότερο να σκέφτομαι σα μηχανικός φεύγοντας απο δω..! Tongue

Καλό σας απόγευμα φίλες και φίλοι ενεργειακοί και μη μασάτε..όταν έρθει η ώρα όλοι θα φανούμε..ή θα χαθούμε! 8)

με ενέργεια φιλική..(το ξεχάσαμε αυτό) προς όοοολο τον κόσμο! Cheesy

χάρης

"Όταν σηκώνεις τα χέρια σου ψηλά να φτάσεις τ'αστρα..μπορεί να μην τα πιάσεις..
Το σίγουρο όμως είναι πως δεν θα καταλήξεις να κρατάς μια χούφτα λάσπη"

Καλόθετος Χάρης
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: