THMMY.gr

Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία => Τι παιδεία θέλουμε: Προτάσεις => Topic started by: riddle on August 18, 2005, 21:10:58 pm



Title: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: riddle on August 18, 2005, 21:10:58 pm
Να σας ρωτήσω κάτι; Πως είναι δυνατον το πτυχίο του ΑΠΘ να το θεωρείτε ισάξιο με αυτο του ΕΜΠ αφού απ'το πρώτο μόλις εξάμηνο τα μαθήματα που δίνετε εσείς είναι λιγότερα; Χαρακτηριστικά μετρώ οτι δίνετε 29 μαθήματα τα πρώτα 5 εξάμηνα (ούτε καν 6 το εξάμηνο δηλαδή) ενω στο ΕΜΠ δίνονται 33. Καμία σχέση δηλαδή. Και είδα σε ενα topic που κάποιος έλεγε πως η σχολή HMMY ΕΜΠ είναι χαρακτηριστικά πιό εύκολη και έπαθα. Zdoing! Στους ΗΜΜΥ ΑΠΘ δίνονται λιγότερα μαθήματα και απο τους ΗΜΜΥ Πατρας επίσης. Για αλλού δεν ξερω αλλά πολύ πιθανόν.. Αλλά βέβαια, στο πανεπιστήμιο το maximum μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι 6, οι σχολές σε Αθήνα και Πάτρα είναι αυτόνομα Πολυτεχνεία.

ΥΣ. Λυπάμαι αλλα τα αγγλικά δεν τα μετρώ για μάθημα. Και η κουτσή Μαρία ξέρει Αγγλικά.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 18, 2005, 21:43:29 pm
Σορρυ αλλά δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα ;)

Το πανεπιστήμιο δεν είναι μπακάλικο που ζυγίζεις πόσες ντομάτες μπορείς να πάρεις με τα ίδια λεφτά και κρίνεις τον καλύτερο μπακάλη.


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: riddle on August 18, 2005, 21:50:44 pm
Δεν νομίζω ότι τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο σας είναι καλύτερης ποιότητας για να αρκεστώ σε αυτή την απάντηση, είναι η αλήθεια. Και νομίζω ότι ειδικά εσύ Michelle ξέρεις αρκετά καλά τα μαθήματα που γινονται στο ΕΜΠ για να μου δώσεις μια καλύτερη εξήγηση.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: aliakmwn on August 18, 2005, 22:11:18 pm
Θα σου θεσω το ιδιο ζητημα σε εναν αλλο χωρο: Ο Χατζιδακις εβγαζε 1-2 δισκους το χρονο, αντε στα πολυ παραγωγικα του χρονια ισως να εβγαζε και εναν 4-5...
Ο Φοιβος (οχι ο Δεληβοριας) βγαζει 5-6 CD το μηνα, και μαλιστα οταν πλησιαζουν τα χριστουγεννα που ειναι η γιορτη της καταναλωσης, αλλαζει η ταξη μεγεθους, μετραμε kCD/εβδομαδα

(kCD=kiloCD, του οποίου η ποσοτικη μεταφραση ειναι "χιλιαδες CD", ενω η ποιοτικη "κιλα CD")


Ειναι κανεις που θα ρισκαρει την αρτιμελεια του υποστηριζοντας μπροστα μου πως ο Φοιβος μπορει να θεωρηθει "καλυτερος" "καλλιτεχνης" απο τον Χατζιδακι, επειδη "γραφει περισσοτερα τραγουδια"?


ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι να σου πω ρε φιλε/κοπελα μου... Αν τοσο πολυ θαυμαζεις το ΕΜΠ, τραβα σπουδασε εκει... Και οταν ο ΑΠΘιτης σου φαει τη θεση στην πολυεθνικη (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), πανε να διαμαρτυρηθεις στο αφεντικο "μα αφου εγω εχω περασει περισσοτερα μαθηματα απ' αυτον!!!"


Ειλικρινα ρε γμτ ωρες-ωρες αναρωτιεμαι, αυτα που γραφετε τα πιστευετε ή τα λετε για να σπασετε πλακα και να περναει η ωρα?
Εκτος αν το μηνυμα ειναι επιτηδευμενα αφελες, οποτε ζητω συγγνωμη και αποσυρομαι απο τα e-γκοσμια...


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 18, 2005, 22:32:08 pm
Δεν νομίζω ότι τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο σας είναι καλύτερης ποιότητας για να αρκεστώ σε αυτή την απάντηση, είναι η αλήθεια. Και νομίζω ότι ειδικά εσύ Michelle ξέρεις αρκετά καλά τα μαθήματα που γινονται στο ΕΜΠ για να μου δώσεις μια καλύτερη εξήγηση.

Πρώτον, έχεις διδαχθει κανένα απο τα μαθήματα μας για να ξέρεις αν ειναι καλύτερης η χειρότερης ποιότητας? Έχεις περάσει έστω και μια βόλτα απο παράδοση στη σχολή μας? Άρα πως μπορεις να κρίνεις? Ρε παιδιά έλεος, επειδη βγάλαμε μερικά μόρια και περάσαμε σε μια καλή σχολη (και οι ΕΜΠιτες και οι ΑΠΘιτες) δεν σημαίνει οτι πιάσαμε τον παπα απο τα @@ ούτε οτι η σχολή μας είναι η καλύτερη του σύμπαντος. Λίγη αυτογνωσία και αυτοκριτική δεν βλάπτει. Επίσης καλό είναι πριν γράψουμε κάτι να βουτάμε και λίγο τη γλώσσα μας στον εγκέφαλο μας (που ευτυχώς πιστευω οτι όλοι οι ΗΜΜΥ έχουμε παρ'οτι μερικοί -δεν αναφέρομαι σε σενα, ουτε ειδικώς σε κάποιον- τον έχουν σε αχρηστια).
Επίσης δεν κατάλαβα απο που κι ως που πιστευεις οτι ξέρω περι των μαθημάτων του ΕΜΠ. Θα με ενδιέφερε να πεις, έστω σε προσωπικό μήνυμα αν δεν θες δημόσια, αν και όσο κι αν σπάω το κεφάλι μου δεν μπορώ να καταλάβω τι (εν/υπο)νοεις.

Μπαι δε γουέη συμφωνώ 100% με αλιάκμωνα.


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: riddle on August 18, 2005, 22:44:30 pm
Εγώ ρε παιδια εξέφρασα μια απορία επειδη κοιτούσα σήμερα τα προγράμματα σπουδων των υπολοίπων ΗΜΜΥ και μου φάνηκαν πολύ λίγα τα δικά σας μαθήματα σε σχέση με των υπολοίπων. Αλλα ως εκεί. Το τι κατάλαβε ο καθένας είναι δικό του θέμα. Απλά μου φαίνεται αρκετά περίεργο διότι ακόμα και το τελευταίο ΑΕΙ εχει 6 μαθήματα το εξάμηνο ενώ εσέίς έχετε και εξαμηνα με 5.

Τέλος, δεν νομίζω ότι θα μου φάει τη θέση στην πολυεθνική ο ΑΠΘίτης, οπότε μην ανησυχείς.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 18, 2005, 23:38:04 pm
Όπως σου εξήγησα και στο προσωπικό μήνυμα δεν έχουμε 5 μαθήματα αλλά 6 στο πρώτο και δευτερο εξάμηνο. Μετά ισα ίσα αυξάνονται.

ΥΓ: Τελικά έλεγε οτι ξέρω για τα μαθήματα του ΕΜΠ επειδή είχα κάνει ποστ στο φορουμ των ΗΜΜΥ ΕΜΠ για να ζητήσω πληροφορίες πριν κανα χρόνο που νόμιζα οτι είχα περάσει εκεί. Ετσι το λέω για να υπάρχεια διαφάνεια, μην νομίζετε οτι κρύβω κάτι δλδ. :P


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: sparos on August 19, 2005, 00:12:15 am
Αχ νταλά ο ήλιος βάρεσε στο κεφάλι μερικούς, ;D ;D ;D


Νομίζω οτι το όλο θέμα το έχουμε λάβει απο λανθασμένη οπτική γωνία.

Κοιτάξτε λίγο το site των ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ

www.ece.ntua.gr

στον οδηγό σπουδών.

Αν υπολογίσει κάποιος τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων σε ένα οποιοδήποτε εξάμηνο και στις δύο σχολές θα δει πολύ απλά οτι
οι συνολικές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα είναι ίδιες

Τι σημαίνει πολύ απλά αυτό;
Οτι μάλλον αυτοί που κάνουν τα περισσότερα μαθήματα στο εξάμηνο τα κάνουν με λιγότερες ώρες.

Δεν θεωρούν όμως καθόλου περίεργο το γεγονός οτι κάποια απο τα μαθήματα τους έχουν μόνο μια διαδακτική ώρα την εβδομάδα.


Συγνώμη δηλαδή αλλά αν γεμίζεις το πρόγραμμα με μαθήματα τα οποία τα διδάσκει κάποιος μόνο μια ώρα την εβδομάδα τοτε ναι πολύ ευκολα μπορείς να έχεις περισσότερα μαθήματα στο εξάμηνο.

Γιατι όνομίζω οτι αυτό που καθορίζει άμεσα το πλήθος των μαθήματων σε ένα εξάμηνο είναι κάποιο ανώτατο όριο ωρών το οποίο πρέπει να ισχύει.

Και κάτι άσχετο,
αλλά όπως και να το κάνουμε
είναι αρκετά πιο ευχάριστο να "μαλώνεις" με κάποιον απο άλλο τμήμα απο οτι με τους δικούς σου
(Αναφέρομαι στο περίφημο θέμα "Ανισότητα τομέων" και τους εκεί "σκοτωμούς").


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on August 19, 2005, 01:08:44 am
Το θέμα αυτό το θεωρώ αστείο και η αρχική επιχειρηματολογία αστήρικτη.
Δε θεωρώ ότι η σχολή μας είναι καλύτερη από του ΕΜΠ, αλλά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να υποστηρίζει και το αντίθετο. Και δεν υπάρχει και νόημα στη σύγκριση. Εξάλλου εγώ πιστεύω ότι το πόσο καλός θα είναι κάποιος πτυχιούχος είναι συνάρτηση των επιλογών του και της προσπάθειάς του τα χρόνια των σπουδών. Δε σε κάνει το καλό πτυχίο επιτυχημένο. Και αν κάποιος έχει απλά πάρει το πτυχίο για να το έχει πιστεύω θα φανεί αργότερα.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: fugiFOX on August 19, 2005, 01:31:28 am
Και δεν υπάρχει και νόημα στη σύγκριση.

Γιατί δεν έχει νόημα η σύγκριση; Εγώ γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει όταν μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.
Από όσο όμως θυμάμαι και στο ΕΜΠ το αντίστοιχο τμήμα ΗΜΜΥ λέγεται...

Αντιθέτως, θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση των δύο τμημάτων, γιατί όχι και των τριών (Πάτρας)
όχι βέβαια στα πλαίσια αριθμητικής στραγαλιών (εγώ στο Α εξάμηνο έχω 10 εσύ 12 άρα 0-2)
αλλά στα πλαίσια της διαφορετικής ίσως νοοτροπίας μεταξύ τους
και ειδικότερα στην ανάδειξη θετικών και κατάδειξη αρνητικών πτυχών των δύο τμημάτων

@riddle
Σπουδάζεις στο ΕΜΠ;

@Aliakmwn
Πολύ πετυχημένο παράδειγμα (clap clap)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: emmanuel on August 19, 2005, 10:03:02 am
http://genesis.ee.auth.gr/SITE_AUTH_UNIVERSITY/SITE_EDEPARTMENT/homepage_GR.html


TO NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
(αφορά τους πρωτοετείς του ακαδημ. έτους 2004-2005)

ΕΞAMHNO 1o
6 μαθήματα
EΞAMHNO 2ο
6 μαθήματα
ΕΞΑMHNO 3ο
7 μαθήματα
EΞAMHNO 4ο
7 μαθήματα
EΞAMHNO 5ο
7 μαθήματα

μιλάμε για υποχρεωτικά μαθήματα,χωρις αγγλικα κτλ.

ΣΥΝΟΛΟ: 33 ΜΑΘΗΜΑΤΑ.


ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ????????


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: apostolos1986 on August 19, 2005, 11:20:08 am
H ποσότητα των μαθημάτων δεν έχει καμία σημασία για την αξία του πτυχίου . Για παράδειγμα στο UMIST ,πανεπιστήμιο της Αγγλίας που θεωρείται κορυφή στις πολυτεχνικές σχολές, έχει 4-5 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο. Παρά ταύτα όταν πηγαίνεις σε μια επιχείρηση και δείχνεις χαρτί από το UMIST έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να προσληφθείς. Στην εκπαίδευση γενικότερα δε μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα και δη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στα πανεπιστήμια μεγαλύτερη σημασία έχει η αξία των καθηγητών , το ενδιαφέρον που δείχνουν για το μάθημα τους κι επίσης το περιεχόμενο των μαθημάτων.
Και τα ΤΕΙ έχουν περίπου 10 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο και τι σημαίνει αυτό;

Τώρα όσον αφορά τη σύγκριση ΑΠΘ και ΕΜΠ , το κυριότερο μειονέκτημα του πολυτεχνείου ΑΠΘ είναι ότι παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα από επιδοτήσεις σε σχέση με το ΕΜΠ.


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on August 19, 2005, 12:20:28 pm
Και δεν υπάρχει και νόημα στη σύγκριση.

Γιατί δεν έχει νόημα η σύγκριση; Εγώ γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει όταν μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.
Από όσο όμως θυμάμαι και στο ΕΜΠ το αντίστοιχο τμήμα ΗΜΜΥ λέγεται...

Δεν ξέρω αν έχει η όχι νόημα η σύγκριση, εγώ εννοούσα ότι ένα πτυχίο δε μου λέει τίποτα εμένα, για τον απλό λόγο ότι στην Ελλάδα άπαξ και εισαχθείς στο Πανεπιστήμιο, κάποτε τελειώνεις. Δηλαδή το πτυχίο θα το πάρεις κάποια στιγμή άσχετα με το τι έχεις μάθει και άρα τι μπορείς να κάνεις (θεωρητικά πάντα).
Έχω ακούσει από παλειότερους ότι το πτυχίο του ΕΜΠ έχει μεγαλύτερο κύρος. Προφανώς αυτό είναι της ιδίας λογικής όπως και το ότι "έχει μεγαλύτερη βάση άρα είναι καλύτερο" του Λυκείου.
Νομίζω τέλος και το έχουμε χιλιοσυζητήσει ότι όσο λιγότεροι ανά έτος τόσο καλύτερη δουλειά γίνεται. Από αυτή την άποψη το ΕΜΠ σίγουρα είναι κάτω από το ΑΠΘ.  ;D ;D


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: lars on August 19, 2005, 14:42:32 pm
Επειδή φίλε riddle έχω ψάξει ώρες και ώρες για τα προγράμματα σπουδών όλων των ΗΜΜΥ,όπως ίσως και άλλοι εδώ,θα σου πω τα εξής:
α)αν και καθυστερημένα,δημιουργήθηκε νέο πρόγραμμα σπουδών,όπως είπε και ο  emmanuel,που περιλαμβάνει 33+28=61 μαθήματα συνολικά χωρίς μαθήματα επιλογών και Αγγλικά,
β)με το παλιό πρόγραμμα σπουδών στο οποίο αναφέρεσαι,γίνονται συνολικά 58 μαθήματα στους τομείς Ηλεκτρονικής&Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών και 59 μαθήματα στον τομέα της Ενέργειας.Στο ΕΜΠ,όπως μπορείς να διαβάσεις και στον οδηγό σπουδών,αν τον κατεβάσεις,"Ο συνολικός αριθµός µαθηµάτων που απαιτούνται για την απονοµή του ∆ιπλώµατος
ΗΜ&ΜΥ είναι 59. Από αυτά τα 34 είναι µαθήµατα κορµού και τα 25 είναι µαθήµατα
κατευθύνσεων και ροών." Έστω ότι βγάζω και τα 3 επιπλέον μαθήματα Αγγλικών που εμείς κάναμε(το οποίο ισχύει μόνο για το παλιό Π.Σ.),τότε βγαίνουν 55 και 56 μαθήματα ανάλογα με τον τομέα.Στα 3 και 4 μαθήματα δηλαδή θα κριθούν οι γνώσεις σου σαν ΗΜΜΥ??Ή μήπως τώρα με το νέο Π.Σ. και τα 61 μαθήματα το ΑΠΘ είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα??

Λοιπόν,αν θες να μας την πεις,ναι,όντως το ΕΜΠ έχει διπλάσιους καθηγητές που σημαίνει και λιγότεροι φοιτητές ανά καθηγητή και,ναι,έχει και πιο σύγχρονα εργαστήρια αλλά όλα αυτά έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση.Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το ΕΜΠ μεταφέρθηκε σχετικά πρόσφατα στη Ζωγράφου και λογικό είναι να είναι και πιο καινούριες οι εγκαταστάσεις.Αν όμως γίνει μεταφορά της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ αργότερα(πολύ αργότερα :)) στη Θέρμη,όπως υπάρχει ένα σενάριο για αυτό,τότε θα γίνει το αντίστροφο.Το επίπεδο της κάθε σχολής κρίνεται από το επίπεδο καθηγητών και φοιτητών και όχι από τον αριθμό των μαθημάτων και τα τελευταία χρόνια το δικό μας ΗΜΜΥ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.Για περισσότερα ας μιλήσει ο κ.gpap που τα ξέρει και καλύτερα. :)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: haris_kal on August 20, 2005, 15:47:08 pm
Καλησπέρα κι απο μένα..

Εγώ τελικά με όλες αυτές τις παιδικές συμπεριφορές ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω..κερδίζει κανείς κάτι? :???:

Γιατί αν ήταν να εξασφαλίσει δουλειά ο έχων πτυχίο απο το "καλύτερο" πανεπιστήμιο θα είχε ένα νόημα..Αλλά ακόμα κι εμείς να λέμε ότι είμαστε καλύτεροι της Ξάνθης ή η Πάτρα καλύτερη ημών ή το ΕΜΠ καλύτερο όλων..σε τι ωφελεί?Αν έχεις τα απαυτά θα είσαι μέσα στις δουλειές..Αν δεν τα έχεις..δεν θα είσαι..ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!

Τώρα τι βαθμό έβγαλα εγώ σε σχέση με τον άλλο και πόσο καλύτερο είναι το πανεπιστήμιο μου σε σχέση με τον τρίτο..αν εγώ δεν πήρα πρέφα που ήμουν τόσον καιρό και δεν έκανα τίποτε για να το εκμεταλευτώ ή να αλλάξω ότι με χαλούσε..είναι ευθύνη και όχι κούφια λόγια!

Αυτά είχα να πω και τίποτε περισσότερο επι..ποιάς ουσίας?!
Η ουσία είναι μία.."εν οίδα ότι ουδέν οίδα!"..και αν ακούγεται λαφρώς χαζοφιλοσοφία..εγώ δυστυχώς (ή ευτυχώς) αυτό αποκομμίζω κάθε μέρα απο το αντικείμενό μας!
Ας με φωτίσει ο θεός να ξέρω τι κάνω όταν έρθει η ώρα που θα έχω την ευθύνη..στρώνοντας φυσικά πιο πολύ τον πωπό μου κάτω να μάθω όλο και περισσότερο να σκέφτομαι σα μηχανικός φεύγοντας απο δω..! :P

Καλό σας απόγευμα φίλες και φίλοι ενεργειακοί και μη μασάτε..όταν έρθει η ώρα όλοι θα φανούμε..ή θα χαθούμε! 8)

με ενέργεια φιλική..(το ξεχάσαμε αυτό) προς όοοολο τον κόσμο! :D

χάρης


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: haris_kal on August 21, 2005, 16:09:14 pm
Χάρη, να χαρείς. Άσε τις νουθεσίες και μίλα επί της ουσίας. Έχει σημασία τι σε υποχρεώνουν να μάθεις.

Παραθέτω, λοιπόν, μια σύγκριση των προγραμμάτων σπουδών του ΤΗΜΜΥ και του ΣΗΜΜΥ, για να διαλύσουμε τους μύθους.

Καλησπέρα και χαρές για όλους... ;D

Εγώ θα χαιρόμουν όπως λες φίλε Χείρων αν πραγματικά ΔΙΑΒΑΖΕΣ αυτά που έγραφα και δεν άρχιζες τα λογοπαίγνια πριν καν τα επεξεργαστείς! ;)

Σε ό,τι ζήτησες μίλησα - κατά την ταπεινή μου γνώμη - και με το παραπάνω!

Είμαι ΠΑΝΤΑ κατά των συγκρίσεων, όπως και παλιότερα στο θέμα των Τομέων, γιατί θεωρώ ότι μόνο σε εντάσεις οδηγεί και πουθενά αλλού!

Όσον αφορά το ΔΙΚΟ ΜΑΣ πρόγραμμα σπουδών με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η ανάλυση και οι βελτιωτικές προτάσεις ακόμα και η υιοθέτηση μαθημάτων απο άλλα προγράμματα σπουδών όπως αυτών που παρέθεσες και σε ευχαριστώ πολύ γι'αυτό, αλλά η συγκεκριμένη κουβέντα, έτσι όπως τέθηκε ΔΕΝ γίνεται να έχει ουσία! :P

Συγγνώμη αν καταλάβατε κι άλλοι.. άλλα απο αυτά που εννοώ, αλλά νομίζω ότι είμαι και ήμουν σαφής και προς Θεού..ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ..ΠΟΤΕ!!:o
Άκου νουθεσίες.. :D

Ευχαριστώ για το χρόνο σας..και εύχομαι καλές σπουδές στους καινούριους! ;D

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕ!

με ενέργεια για ανάληψη ευθυνών..εν όψει εξεταστικής+προσπάθειας ολοκλήρωσης διπλωματικής!:-\

χάρης  ::)


Title: Re: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: riddle on August 21, 2005, 16:18:57 pm
Υ.Γ.3 Μπήκα στο αντίστοιχο forum του ΣΗΜΜΥ. Με τίποτε δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στο δικό μας!

"To diko mas portal xrghsimopoiei mambo server enw to diko sas phpnuke. Ara to diko mas einai kalutero!". Polu wrimh skepsh, sugxarhthria.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: aliakmwn on August 21, 2005, 16:21:04 pm
Quote
Σχόλια: Το πρόγραμμα του ΣΗΜΜΥ (Ε.Μ.Π) συγκρινόμενο με το νέο πρόγραμμα του
ΤΗΜΜΥ μπορεί και πάλι να χαρακτηριστεί φλύαρο. Το πρόγραμμα του ΤΗΜΜΥ έγινε
περισσότερο δύσκολο (ασκόπως) και εξακολουθεί να είναι ακόμη περισσότερο σοβαρό και
στιβαρό.
Όμως, το νέο πρόγραμμα του ΤΗΜΜΥ είναι πλέον ασυνάρτητο με λανθασμένη αλληλουχία
των μαθημάτων
. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, το ΤΗΜΜΥ κατέστρεψε το αρκετά καλό
πρόγραμμα σπουδών που ακολουθούσε.

Αυτο ακριβως!!!!!!!!!!!!!! Ειχα ετοιμασει μιαν απαντησουλα για το θεμα του προγραμματος σπουδων, αρκετα κριτικη (οπως παντα) αλλα τελικα την εσβυσα χωρις να την ανεβασω... Σκεφτηκα πως, επειδη εχω περασει ελαχιστα μαθηματα, ισως δημιουργηθουν αντιδρασεις του τυπου "και ποιος εισαι εσυ που μιλας, αφου δεν ασχοληθηκες και ποτε σου"... Αλλα το συμπερασματα αυτο που παρεθεσα πιο πανω συμπυκνωνει (πώς το κανετε ρε παιδια αυτο? Πώς σκατα μαθατε να γραφετε λακωνικα? Εγω ειχα 3 παραγραφους και δεν ελεγα τιποτε περισσοτερο!!!) την αποψη μου!

Το ΠΠΣ ηταν οντως προβληματικο κι απαρχαιωμενο. Πιστευω πως ειχε αμεση αναγκη για αλλαγες... Αλλα οι αλλαγες αυτες που εγιναν -και ειλικρινα, χωρις να θελω σε καμια περιπτωση να θιξω τα μελη της τοτε επιτροπης- μοιαζουν σαν ενα προχειρο lifting, το οποίο μαλιστα μοιαζει να εγινε απο περισσοτερους του ενος χειρουργούς! Εικαζω πως στην επιτροπη υπηρχαν πολλες αντικρουομενες αποψεις, ανυποχωριτες, και τελικα εγινε "λιγο απ' ολα", χωρις να υιοθετηθει μια ολοκληρωμενη προταση, η οποία προφανως θα ειχε και καποια ολοκληρωμενη φιλοσοφια...
Το ΝΠΣ ειναι σε αρκετα θεματα καλυτερο, αλλα κινδυνευει να πεσει σε παγιδες...

Πρωτη παγιδα, οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Χειρονας, ειναι αυτη της ασυναρτησιας. Και αν θελεις, συναδελφε, θα μου επιτρεψεις να δωσω μια νεα διασταση στην "ασυναρτησια". Δεν ειναι ασυναρτητο μονο ως προς τη σειρα των μαθηματων, αλλα και ως προς τις κατευθυνσεις του. Εννοω πως, καθε φορα που ξεκιναει μια προσπαθεια συνθεσης ενος ΠΣ, πρεπει εξ' αρχης να συμφωνηθουν οι προσανατολισμοι. Στο ΣΗΜΜΥ του ΕΜΠ, ας πουμε, βλεπουμε παρα πολλα εισαγωγικα μαθηματα, και, παρα τη φλυαρια του (πολυ ευστοχη λεξη ;D ) ξεκαθαριζει πως ειναι ενα προγραμμα "κομμενο και ραμμενο" στις απαιτησεις της επερχομενης διασπασης σε 3+2... Στο δικο μας ΝΠΣ, σε καποια σημεια δινεται η εντυπωση μιας κατευθυνσης εκσυγχρονισμου (οπως ας πουμε η αντικατασταση της απαρχαιωμενης και απαραδεκτης FORTRAN με τα "Υπολογιστικα Συστηματα"), σε άλλα σημεια επιχειρειται μια κατευθυνση περισσοτερης εξειδικευσης στην αρχη (πολλα μαθηματα κατεβηκαν σε χαμηλοτερα εξαμηνα), και σε καποια άλλα σημεια διατηρειται η φιλοσοφια του ενιαιου κυκλου, με μεθοδικη θεωρητικη προσεγγιση και στοχο στο υψηλο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ επιπεδο (διατηρηση πολλων Κυκλωματων, Ηλεκτρονικων, Πεδιων, ακομα κι αν τα Κυκλωματα χανουν λιγες ωρες διδασκαλιας)

Δευτερη παγιδα, τα εισαγωγικα μαθηματα:
-Δειτε π.χ. τα Υπολογιστικα Συστηματα, ειναι ενα μαθημα απαραδεκτο! Το ετος 2003-04 που ασχοληθηκα εγω, ηταν σπασμενο στα 3, διδασκονταν εισαγωγη στην Αρχιτεκτονικη Υπολογιστων, εισαγωγη στους Αλγοριθμους και εισαγωγη στο διαδικτυακο προγραμματισμο (με εμφαση στα πρωτα μπουσουλισματα της html). Ως αποτελεσμα, μπορω να μιλησω για περιπτωσεις ανθρωπων που εγραψαν βαθμαρες, και δεν ξερουν ουτε Αρχιτεκτονικη Υπολογιστων (λογικο αφου διδασκεται αργοτερα), ουτε html, ουτε αλγοριθμους!!! Στο ετος 2004-05 μαλιστα ακουσα πως μπηκε και τεταρτος κυκλος (!!!), οπου διδασκεται αλγεβρα Boole. Την οποία, σημειωτεον, διδασκομαστε στα Ψηφιακα Ι, και μαλιστα παρα πολυ καλα! Συνεπως, για να ξερουμε και τι λεμε, δεν τα βαζω με τη λεξη "εισαγωγη", τα βαζω με τις αμερικανιές!
-Εφυγε η Φυσικη ΙΙ (φυσικη ταλαντωσεων και κυματων) και ηρθε η Εισαγωγη (...) στην Τεχνικη Μηχανικη... Γιατι μια εισαγωγη στη μηχανικη του στερεου σωματος θεωρειται πιο χρησιμη για εναν ΤΗΜΜΥ απ' οτι οι ταλαντωσεις και τα κυματα???
-Εξαμηνο Α: Εισαγωγη στους αλγοριθμους και στην html.
Εξαμηνο Β: Δομημενος προγραμματισμος, C
Εξαμηνο Γ: Προγραμματιστικες Τεχνικες (η Michelle μού ειπε πως ειναι C++)
Εξαμηνο Δ: Αριθμητικη Αναλυση
Ρε παιδια, προς τι ολα αυτα??? 4 συνεχομενα μαθηματα προγραμματισμου??? Και μαλιστα το πιο (κατα τη γνωμη μου) σημαντικο, που ειναι η Αριθμητικη Αναλυση, γιατι -ασχετα με το πώς διδασκεται- ειναι το κατ' εξοχην μαθημα της θεωριας των αλγοριθμων, δηλαδη απαραιτητο για τον προγραμματισμο, ερχεται τελευταιο???

Τριτη παγιδα: Υπερσυγκεντρωση. Οχι κεφαλαιου, δυσκολιας... Ξαναδειτε λιγο το Γ και Δ εξαμηνο...
Γ: Πεδιο Ι, Ηλεκτρονικη Ι, Κυκλωματα ΙΙ, Σηματα και αντικειμενοστραφη προγραμματισμο μαζι?????
Δ: Πεδιο ΙΙ, Ψηφιακα, Κυκλωματα ΙΙΙ, Αρχιτεκτονικη, Αναλυση και Στοχαστικο Σημα?????
Ο προεδρος στην ομιλια του τη μερα των εκλογων ειχε πει τη χαρακτηριστικη φραση "καταρρευση του εξεταστικου συστηματος"...


Αυτα απο μενα. Τωρα που τους εθαψα ολους, να πω οτι δεν εχει τυχει να μιλησω με κανεναν απο την τοτε επιτροπη προγραμματος σπουδων, οποτε δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι γνωμη ειχαν και ποια ηταν η φιλοσοφια στην οποία κατεληξαν. Τα παραπανω ειναι απλες σκεψεις, και σε καμια περιπτωση δεν επιθυμω να θιξω ή να προσβαλω κανεναν, ή να αμφισβητησω τη δουλεια και την προσφορα κανενος!



Τελος, να πω πως, αν θυμαμαι καλα, το ΠΣ αναθεωρειται καθε 3 χρονια. Εχουμε λοιπον 2 χρονια μπροστα μας για να συζητησουμε μεθοδικα, να εντοπισουμε τις ατελειες και τα λαθη, να καταθεσουμε τις προτασεις μας. (***) Ο νεος προεδρος απο την πρωτη μερα ζητησε την βοηθεια μας. Ειδικα οσοι ειμαστε απο του χρονου στα ετη 2ο,3ο,4ο, ειμαστε σε θεση να βοηθησουμε οσο κανενας αλλος. Μην περιμενετε βοηθεια απο τις παραταξεις!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!
Ειναι στο χερι μας να δραστηριοποιηθουμε, μια πολυ καλη ευκαιρια, ειδικα για οσους γκρινιαζουν για την καταντια του Συλλογου, για τη χειραγωγηση του απο τους κομματικους και για την ανυπαρξια κινηματος και σοβαρων διεκδικησεων. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! Δεν ξερω τι κανετε συνηθως, αλλα αυτη τη φορα σας παρακαλ

edit:
(***) Ακυρη η πληροφορια... Το συνδυασα με κατι τελειως ασχετο... Παρακαλω αγνοηστε το...


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on August 21, 2005, 16:58:01 pm
Τελος, να πω πως, αν θυμαμαι καλα, το ΠΣ αναθεωρειται καθε 3 χρονια. Εχουμε λοιπον 2 χρονια μπροστα μας για να συζητησουμε μεθοδικα, να εντοπισουμε τις ατελειες και τα λαθη, να καταθεσουμε τις προτασεις μας. Ο νεος προεδρος απο την πρωτη μερα ζητησε την βοηθεια μας. Ειδικα οσοι ειμαστε απο του χρονου στα ετη 2ο,3ο,4ο, ειμαστε σε θεση να βοηθησουμε οσο κανενας αλλος. Μην περιμενετε βοηθεια απο τις παραταξεις!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!
Ειναι στο χερι μας να δραστηριοποιηθουμε, μια πολυ καλη ευκαιρια, ειδικα για οσους γκρινιαζουν για την καταντια του Συλλογου, για τη χειραγωγηση του απο τους κομματικους και για την ανυπαρξια κινηματος και σοβαρων διεκδικησεων. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! Δεν ξερω τι κανετε συνηθως, αλλα αυτη τη φορα σας παρακαλ
Συμφωνώ απολύτως, όπως και με τα περισσότερα που είπες, αν και πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να το δούμε στην πράξη το ΝΠΣ και να το κρίνουμε. Άρα γνώμη θα έχουν και/κυρίως οι περσινοί πρωτοετείς, οι μόνοι που ακολουθούν το  ΝΠΣ.
Να προσθέσω για την επιτροπή ΠΣ, χωρίς να ξέρω κάτι σίγουρα, φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο το έργο της γιατί πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Σκεφτείτε πχ ότι υπάρχουν καθηγητές με πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο τους οποίους δεν μπορούσε να τους αφήσει χωρίς να έχουν κάποιο μάθημα στο ΝΠΣ (αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα Ηλεκτρολογικά Υλικά, προφανώς υπάρχουν και άλλα).


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Netgull on August 21, 2005, 17:27:05 pm
Μετά το μήνυμα του Αλιάκμωνα μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω, να αρχίσω να κάνω συγκρίσεις και γω αλλά μάλλον θα χαθούμε για άλλη μια φορά στις λεπτομέρειες χάνοντας τη γενική θεώρηση. Τις λεπτομέρειες τις συζητήσαμε και άλλοτε όταν γινόταν η αναθεώρηση, θα τις συζητήσετε και σε μερικά χρόνια που θα ξαναγίνει. Για μένα το καινούριο πρόγραμμα βάζει ένα στοίχημα. Είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον από το παλιό, κατεβάζοντας πολύ υλικό από τους τομείς σε μικρότερα εξάμηνα. Ταυτόχρονα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα στιβαρό και με γερό επιστημονικό υπόβαθρο. Εάν θέλετε σπρώχνει προς το 3+2 προσπαθώντας να μη θυσιάσει την επιστημονική βάση. Οι ασυναρτησίες δεν είναι τόσες πολλές (ίσως αυτή της αρχιτεκτονικής με τα ψηφιακά να είναι η μοναδική σοβαρή). Το στοίχημα βρίσκεται στο αν θα μπορέσουν οι νέοι φοιτητές να το ακολουθήσουν, ή θα οδηγηθούν σε πασαλείμματα με 5άρια για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αυτό θα το δείξει η πράξη.
Στην τελική πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Όσο είμαστε ένα τμήμα που προσπαθεί να δώσει υπόβαθρό για τουλάχιστον 3 γενικές κατευθύνσεις, οι συμβιβασμοί και οι κάποιες παραλείψεις είναι αναπόφευκτες.
Για μένα ένα από τα σοβαρά προβλήματα που δεν έλυσε το καινούριο πρόγραμμα είναι ότι τα μαθηματικά συνεχίζουν να διδάσκονται αποκομμένα από τις εφαρμογές τους στην επιστήμη του μηχανικού και από μη μηχανικούς. Α! Και το να "χαθούμε" στις σπουδές μας. Αλλά αυτό δεν θα το λύσει κανένα πρόγραμμα μόνο του...

Καλή χρονιά ρε παιδιά!

ΥΓ. Οι συγκρίσεις του Χείρονα παραμένουν παρ όλα αυτά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κρήτης http://www.ece.tuc.gr/sem1.htm
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας http://www.ece.upatras.gr/ekpaidefsi_gr/pr_math.php?lang=gr&year=1

ΥΓ2. Είδες Αλιάκμων δεν είναι και τόσο δύσκολο :P


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 21, 2005, 19:20:59 pm
Να μια σοβαρή δουλειά που μπορεί να διεκπεραιώσει η εκλεκτή μας Michelle με τις γνωριμίες της και τα στέκια της.

Αγαπητέ Χείρωνα θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα αυτό γιατι δεν μου έκατσε καλά.
Πρώτον τι σχέση έχει το στέκι και το οποιοδήποτε στέκι με τους πρωτοετείς της σχολής και γενικά με τη σχολή? Το στέκι μπορεί να έχει μπόλικους φοιτητές αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε φόρουμ μόνο για φοιτητές, πόσο μάλλον μόνο για φοιτητές ΗΜΜΥ.

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί τόνισες αυτό το "να μια σοβαρή δουλειά". Υπονοείς οτι οτιδήποτε άλλο έχω κάνει δεν είναι σοβαρό? Και δεν θέλω ανοησίες περι "μυγών" αλλά μια "σοβαρή" απάντηση, αφού μιας και πιστευεις οτι μπορεις να (κατα?)κρίνεις τι εστί σοβαρό και τι όχι μπορείς τουλάχιστον να απαντήσεις σοβαρά και χωρις υπεκφυγές.

Ευχαριστώ.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Χείρων on August 21, 2005, 20:22:57 pm
Καλή μου Michelle,

μη γίνεσαι καχύποπτη. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να σε προσβάλω. Κι αν συνέβη κάτι τέτοιο, ζητώ ταπεινά συγνώμη.

Το να συγκεντρώσεις τις απόψεις των πρωτοετών, για τα μαθήματα και ιδιαίτερα για τα νέα μαθήματα, είναι όντως σοβαρή δουλειά. Και πιστεύω ότι εσύ, με τα προσόντα που δείχνεις να διαθέτεις, μπορείς να τη φέρεις σε πέρας.

Ο Χείρων ομιλεί πάντοτε καλοπροαίρετα.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on August 21, 2005, 20:56:52 pm
Καλησπέρα,

Για το νέο ΠΠΣ έγιναν διάφορες συζητήσεις κύρια στην electroauth την περίοδο του Μαίου 2004, λίγο πριν την έγκριση του νέου ΠΠΣ από το Τμήμα. Παράλληλα έγινε και μια ανοιχτή εκδήλωση παρουσίαση με μικρό μάλλον ενδιαφέρον από πλευράς φοιτητών. Θα πρότεινα λοιπόν για να μην ξαναγράφουμε..την ιστορία να ρίξετε μαι ματιά στην πραγματικά ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση εκείνων των ημερών που θα τη βρείτε κύρια κάτω από τους ψευδεπίγραφους τίτλους 'Robert Lucky και πρόγραμμα σπουδών' και 'Συνασπισμένοι βλάκες (ΧΧΧ) - Το μέλλον' (τίτλος προταθείς από το....νέο Πρόεδρο!!! Προφητικός άραγε??? ;D ;D ;D).

Σαν μια πρώτη ενημέρωση μιας και συμμετείχα στη επιτροπή ΠΠΣ σας κάνω paste ένα posting της ..εποχής.

Quote
1. Η πρόταση ΠΣ είναι σίγουρα προϊόν συμβιβασμών σε επίπεδο επιτροπής και αν τελικά περάσει και σε επίπεδο Τμήματος.

2. Το ΠΣ είναι κατ' αναγκη (?) καθηγητοκεντρικό. Δεν μπορεί
να αφήσει έξω κανένα και τίποτε, δεν μπορεί να παρέμβει στο περιεχόμενο μαθημάτων παρά μόνο υπό συνθήκες και σε ελάχιστες περιπτώσεις.

3. Για πολλούς και διάφορους λόγους κάθε διδάσκων πιστεύει(?) ότι διδάσκει με τον τελειότερο τρόπο το πιο χρήσιμο μάθημα στο σύμπαν και αν ήταν στο χέρι του θα έπρεπε να καταργηθούν τα
μισά τουλάχιστον από τα υπόλοιπα και να δι(πολλα)πλασιαστούν οι ώρες στα δικά του.

4. Ο αριθμός των φοιτητών είναι ένα απόλυτα καθοριστικό πρόβλημα. Δεν λύνεται μόνο με σπάσιμο ακροαατηρίων, δεν λύνεται με σπάσιμο εξετάσεων. Αυτά είναι ..ασπιρίνες στον ετοιμοθάνατο. Χωρίς να σχετίζεται άμεσα με το ΠΣ επιβάλλει μια συνεχή ...διολίσθιση σε λιγότερα, ευκολώτερα και πιο .. περασιάρικα μαθήματα και σε μια διολίσθηση του 5 στα επίπεδα του 4-3.5 (αλλοιώς τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς?). Για επίπεδο σπουδών βέβαια είναι .. γελοίο να γίνεται λόγος, είτε με το ισχύον είτε με το προτεινόμενο ΠΣ. (Το κακό είναι ότι και η .. κακή αγορά εργασίας άρχισε να παίρνει μυρωδιά τι παίζει πίσω από τις σφαλιστές πόρτες των ΑΕΙ και ΤΕΙ).

5. Αμεσα συνδεμένο με το παραπάνω είναι και το πρόβλημα με τις φθίνουσες γνώσεις των νεοεισερχόμενων φοιτητών. Τι γίνεται λοιπόν? Θα πρέπει να αλλάζουμε κάθε χρόνο τα μαθήματα στο πιο εύκολο γιατί τα παιδιά δεν ξέρουν Μαθηματικά, Υπολογιστές, Αγγλικά, Φυσική και πάει λέγοντας? Και αν ναι μέχρι που? Ή μήπως πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα και απλά να γίνονται κάποια ελεύθερα σεμινάρια για όσους δεν τα καταφέρνουν? (Ενισχυτική και στο Πανεπιστήμιο? και γαμώ τα σενάρια!).

6. Το πλήθος των μαθημάτων (ιδιαίτερα στον κορμό) σχετίζεται άμεσα με τη θέση του Τμήματος (εδώ μπαίνουν άμεσα και οι φοιτητές) ότι η εξειδίκευση δεν είναι επιθυμητή. Αυτό είναι κλασσική αντι-Μπολώνια, αντι-Πράγα αντι- Bachelor, anti-3+2+3, θέση και σαν τέτοια ... κλειδώνει τους ..συνήθεις συνδικαλιστές (γιαυτό άλλωστε και στην εκδήλωση οι αντιδράσεις όλων των παρατάξεων ήταν ηπιότατες). Το τίμημα είναι τα πολλά μαθήματα (λόγω φυσικά των παραπάνω 2 και 3).

7. Το ότι ο νέος κορμός είναι πολύ δυσκολότερος από τον προηγούμενο δεν σηκώνει συζήτηση. Εγώ πρώτος θα ήμουν διατεθημένος να συζητήσω οποιαδήποτε πρόταση στην κατεύθυνση της ελάφρυνσής του. Με τις παραπάνω όμως (αναγκαίες και ..ικανές) συνθήκες καμμιά διαφορετική (και ρεαλιστική) πρόταση δεν ακούστηκε. Εχουμε όμως ακόμη δρόμο.

8. Για μένα προσωπικά (και για την ενεργειακή κατεύθυνση) και το παλιό το πρόγραμμα μου κάνει μια χαρά. Λίγες αλλαγές στα μεγάλα εξάμηνα τις κάνουμε χωρίς πολλά πολλά και φτιάχνουμε ένα (ενεργειακό) πρόγραμμα κουκλί. Το πρόβλημα είναι μάλλον στις 2 άλλες κατευθύνσεις και για εκεί μάλλον γίνεται ο .. μεγάλος καβγάς.

9. Τέλος, κατά τη γνώμη μου, το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν 2 Τμήματα. Ένα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και ένα Μηχανικών Υπολογιστών. Με το σύστημα εισαγωγής που έχουμε κανένα από τα 2 δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ...πελατεία. Η αγορά εργασίας δεν σκοτίζεται και οι υποψήφιοι φοιτητές ας ρωτήσουν να μάθουν τι παίζει μετά την εισαγωγή. Εγώ προσωπικά κάνω κάθε χρόνο τουλάχιστον 10-12 παρουσιάσεις του Τμήματος και του ΠΣ σε Γυμνάσια και Λύκεια στα πλαίσια των ΣΕΠ (άλλη κατασπατάληση χρήματος εκεί) δεχόμενος ερωτήσεις του στυλ ..πώς μπαίνουμε ευκολώτερα (λες και έχω ..το κλειδί να βγάλουν .. αντικλείδι) και τι
διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και στον Ηλεκτρολόγο Αυτοκινήτων. Αντε βαριά βαριά κανένας Λυκειάρχης που έχει παιδί σε ..κρίσιμη ηλικία να κάνει τη φοβερή ερώτηση 'Ποια η διαφορά του Τμήματός σας από τα Τμήματα Πληροφορικής της ΦΜΣ και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας?'
Quizz: Πόσοι από εσάς γνωρίζετε την απάντηση?

10. Ας κατέβουν οι τόνοι λοιπόν και ας ελπίσουμε ότι και κάποιοι άλλοι θα θελήσουν να τοποθετηθούν.

Αυτά γράφονταν τότε αλλά ...διαχρονικά και με εγκεκριμένο και ..να τρέχει το νέο ΠΠΣ ισχύουν και σήμερα. Τώρα σε σχέση με το πως ξεκίνησε το topic, να πω απλά ότι δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο ΠΣ, τμήμα κλπ έτσι εννοιολογικά. Μπορούμε να μιλάμε για περισσότερους ή λιγότερους διδάσκοντες, καλύτερη ή χειρότερη υποδομή΄, καλύτερο ή χειρότερο ΠΣ. Να μην ξεχνάμε βέβαια, σε σχέση με το τελευταίο, ότι το κάθε Τμήμα έχει την ..προσωπικότητά του που είναι η συνισταμένη των διδασκόντων του. Ετσι άλλα Τμήματα (ή και κατευθύνσεις - ροές κλπ ακόμη) είναι πχ πιο θεωρητικά, αλλά πιο εφαρμοσμένα, ένα Τμήμα είναι γνωστό για τους καλούς τηλέπ, ένα άλλο για τους καλούς ενεργειακούς και πάει λέγοντας. Πάντως και τα 4 συναφή Τμήματα είμαστε σε πολύ στενή διαπροσωπική συνεργασία, κουβεντιάζουμε τακτικά οι συνάδελφοι γαι τα προβλήματα, τις εμπειρίες κλπ. Ενημερωτικά και η Πάτρα και η Θράκη είναι στα πρόθυρα της ανανέωσης των δικών τους ΠΠΣ και θεωρούν ότι το δικό μας νέο ΠΠΣ είναι ...πολύ καλό και μπορεί να αποτελέσει βάση και για τα δικά τους ΠΠΣ (με τις ιδιαιτερότητες που προανέφερα).

Φυσικά και το κάθε ΠΣ είναι δυναμικό και πρέπει να προσαρμόζεται στις εξελίξεις της τεχνολογίας, της αγοράς εργασίας και στη δυναμική του Τμήματος. Βεβαια οι χοντρές αλλαγές γίνονται ανά 10ετία ή και αργότερα, κυρίως για διαδικαστικούς λόγους. Στο ενδιάμεσο γίνονται αλλαγές με προσθήκες μαθημάτων, αλλαγές περιεχομένου, επιλογών κλπ. Δυστυχώς ή ευτυχώς (προσέξτε τη σειρά στη διατύπωση...!!) κάποια αντικείμενα (Πεδίο, Μαθηματικά κλπ) δεν αλλάζουν!! :'( :'( :'( . Πάντως η τριετία που αναφέρθηκε δεν ξέρω πως προέκυψε..

Μια καινοτόμος πρόταση της επιτροπής ΠΣ, ήταν να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση της λειτουργίας του νέου ΠΠΣ. Τι σημαίνει αυτό. Κάθε μάθημα επιλογής πχ το παρακολουθούμε στατιστικά. Αν το δηλώνουν ελάχιστοι για 2 συνεχόμενα χρόνια..πχ το μάθημα φεύγει από το ΠΠΣ μιας και φαίνεται ότι μάλλον δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτε και απλά ..πιάνει χώρο (σε αίθουσες, πόρους κλπ). Αν αυτό θα εφαρμοστεί δεν το γνωρίζω. Είναι γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος είχε τότε ρίξει στο τραπέζι ακόμη πιο ριζοσπαστικές προτάσεις. Ιδού λοιπόν η...Ρόδος και το πράγμα θα δείξει...

Αυτά τα ....λίγα ( ;) ;) που σαι aliakmwn??)  διευκρινιστικά. Ρίξτε μια ματιά στην τότε ..ζεστή κουβέντα ..γιατί πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

Καλό βράδυ


Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: fugiFOX on August 21, 2005, 21:12:26 pm
Ένα ΝΠΣ (ζήτω τα ακρωνύμια! ) πρέπει να κάνει lifting (όπως το περιγράφει ο Αλιακμων)
στα μαθήματα και όχι στους τίτλους των μαθημάτων.

Μπερδευτήκατε με το λογοπαίγνιο; Να και το διευκρινιστικό παράδειγμα.
Το τεχνικό σχέδιο άλλαξε. ¨Εγινε τεχικές σχεδίασης με χρήση Η/Υ.
Έγινε δλδ Κάτι σαν upgrade, update σε βερσιόν 2005.
Τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Περάστε όμως μια βόλτα από τις παραδόσεις....
ΆΛλα παραδείγματα; όσα και το σύνολο μαθημάτων του ΤΗΜΜΥ/2.

Και φυσικά, για μια τέτοια εικονική αλλαγή δεν ευθύνεται η επιτροπή σύνταξης του ΝΠΣ.
Ωραία λοιπόν βρήκαμε ποιος ΔΕΝ ευθύνεται.
Καιρός λοιπόν να εντοπίσουμε ποιος πράγματι ευθύνεται... (να κι άλλο λογοπαίγνιο, τό'χει το τοπικ φαίνεται ;)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: fugiFOX on August 21, 2005, 21:23:34 pm
τελικά με πρόλαβε στο φινις λάιν ο k.gpap...
και όχι μόνο αυτό αλλά σε μερικά σημεία απαντά και σε ερωτήματα που θέτω. !!!
Είναι σαν να έρχεται η pizza πρωτού την παραγγείλεις :P

Για να το γυρίσουμε στο πιο σοβαρό του κρατώ ένα τμήμα από αυτό που παρατέθηκε που κατά τη γνώμη μου είναι η καρδιά του προβλήματος.

Quote
2. Το ΠΣ είναι κατ' αναγκη (?) καθηγητοκεντρικό. Δεν μπορεί
να αφήσει έξω κανένα και τίποτε, δεν μπορεί να παρέμβει στο περιεχόμενο μαθημάτων παρά μόνο υπό συνθήκες και σε ελάχιστες περιπτώσεις.

3. Για πολλούς και διάφορους λόγους κάθε διδάσκων πιστεύει(?) ότι διδάσκει με τον τελειότερο τρόπο το πιο χρήσιμο μάθημα στο σύμπαν και αν ήταν στο χέρι του θα έπρεπε να καταργηθούν τα
μισά τουλάχιστον από τα υπόλοιπα και να δι(πολλα)πλασιαστούν οι ώρες στα δικά του.

Εδώ λοιπόν είναι το λεπτό σημείο. Νομίζω ότι τελικά ο υπεύθυνος βρέθηκε.
Το μόνο που απομένει πλέον είναι να βρεθεί και η λύση.

Επέκταση της πρότασης
Quote
Μια καινοτόμος πρόταση της επιτροπής ΠΣ, ήταν να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση της λειτουργίας του νέου ΠΠΣ. Τι σημαίνει αυτό. Κάθε μάθημα επιλογής πχ το παρακολουθούμε στατιστικά. Αν το δηλώνουν ελάχιστοι για 2 συνεχόμενα χρόνια..πχ το μάθημα φεύγει από το ΠΠΣ μιας και φαίνεται ότι μάλλον δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτε και απλά ..πιάνει χώρο (σε αίθουσες, πόρους κλπ). Αν αυτό θα εφαρμοστεί δεν το γνωρίζω. Είναι γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος είχε τότε ρίξει στο τραπέζι ακόμη πιο ριζοσπαστικές προτάσεις. Ιδού λοιπόν η...Ρόδος και το πράγμα θα δείξει...
σε δημοσκόπηση/δημοψήφισμα χρήσιμων μαθημάτων
ή και δημοσκόπηση χρήσιμων διαλέξεων
παραείναι φουτουριστική για ένα απλό ΤΗΜΜΥάκι;


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 21, 2005, 22:17:34 pm
Ok Xείρων σορρυ αν σε παρεξήγησα. :)

Πάντως ακόμα αδυνατώ να καταλάβω τι είδους προσόντα πιστεύεις οτι διαθέτω ώστε να μπορώ να κάνω την (σοβαρή δεν αντιλέγω) αυτή δουλεια. Μπορεί να ασχολούμαι αρκετά με το ιντερνετ αλλά στην "πραγματική ζωή" δεν μπορώ να πω οτι έχω τις τρελές γνωριμίες. Ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα...


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Χείρων on August 21, 2005, 22:36:31 pm
Αγαπητή Michelle,

Μερικά από τα προσόντα σου είναι:

1) Είσαι πρωτοετής και γνωρίζεις τα πράγματα από κοντά.

2) Γνωρίζεις πολλούς πρωτοετείς.

3) Δεν έχεις ενδιασμούς να θέσεις ένα θέμα.

4) Δείχνεις να ενδιαφέρεσαι για τις σπουδές σου και το ΤΗΜΜΥ.

Δεν αρκούν αυτά;


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: riddle on August 21, 2005, 23:16:39 pm
Ap'osa pdf exeis anebasei Xeirwn, ta misa den katebainoun kai ta alla misa einai corrupted kai den anoigoun. Afou blepeis de se thelei, den ta grafeis se txt na ta doume kai meis?


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on August 21, 2005, 23:20:32 pm
Όλα κατεβαίνουν και ανοίγουν κανονικά. Αλλά μάλλον τελικά το ΕΜΠ δεν αντέχει τη σύγκριση!! ;D ;D


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 21, 2005, 23:55:48 pm
Αγαπητή Michelle,

Μερικά από τα προσόντα σου είναι:

1) Είσαι πρωτοετής και γνωρίζεις τα πράγματα από κοντά.

2) Γνωρίζεις πολλούς πρωτοετείς.

3) Δεν έχεις ενδιασμούς να θέσεις ένα θέμα.

4) Δείχνεις να ενδιαφέρεσαι για τις σπουδές σου και το ΤΗΜΜΥ.

Δεν αρκούν αυτά;

2. Ποιός είπε οτι γνωρίζω πολλούς πρωτοετείς? εγώ πιστευω ότι σε επίπεδο πρωτοετών μάλλον έχω αρκετά λιγότερες γνωρίμίες απο το μέσο όρο.

3. Εξαρτάται που και σε ποιόν το θέτω και τι θέτω.

4. Εξαρτάται πως το εννοείς. Το οτι χρωστάω 5 μαθήματα λέει κάτι? :P


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on August 21, 2005, 23:59:59 pm
4. Εξαρτάται πως το εννοείς. Το οτι χρωστάω 5 μαθήματα λέει κάτι? :P
Λέει ότι μάλλον ενδιαφέρεσαι αρκετά για τις σπουδές σου...  ;D ;) ;)
(Δηλ. 5 είναι λίγα για πρωτοετή και ειδικά με το ΝΠΣ)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Χείρων on August 22, 2005, 00:03:28 am
Και λοιπόν, εγώ τα χρωστάω όλα, εκτός από τον Λογισμό και τα Κυκλώματα. Και την Τρίτη φεύγω επιτέλους για διακοπές!

Τελικά, ενδιαφέρεσαι να την αναλάβεις τη δουλειά ή όχι; Θα σε βοηθήσω, αν χρειαστεί.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 22, 2005, 01:33:50 am
Ερμμμ πειράζει που δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιά είναι η δουλειά?


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Χείρων on August 22, 2005, 10:12:25 am
Άφησέ το. Το ζαλίσαμε το πράγμα.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ~Michelle~ on August 22, 2005, 15:39:34 pm
Καλά, αν όμως δεν βρεις άλλον να το κάνει να ξέρεις ότι δεν το ανέλαβα επειδή βαρέθηκες να μου εξηγήσεις.  >:(


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Zarathoustra on December 29, 2005, 05:14:14 am
Έκανες ΜΕΓΑΛΟ λάθος,όπως έχω καταλάβει μετά απο την (πολύχρονη) παρουσία μου στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός που έχουμε στην σχολή είναι κυριολεκτικά για γέλια(η μήπως για κλάματα?).Αν γίνει αξιολόγηση πιστεύω ότι το τμήμα μας θα βρεθεί πολύ πίσω από το αντίστοιχο τμήμα του EMΠ!Σίγουρα πάντως η κατάσταση έχει βελτιωθεί.Παλαιότερα τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα!


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on December 29, 2005, 11:02:26 am
Οι σπουδές είναι κάτι πολύ παραπάνω από 10 εργαστήρια, ανεξάρτητα από ειδικότητες, κατευθύνσεις κλπ.
Συνεπώς η προσωπική αξιολόγηση καθενός καλά θα κάνει να συνυπολογίζει όλο το ..πακέτο.

Οσο για την άλλη αξιολόγηση, την επίσημη, αν και όταν γίνει, θα δείτε αποτελέσματα που θα σας ..εκπλήξουν.

Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on December 29, 2005, 11:39:35 am
Έκανες ΜΕΓΑΛΟ λάθος,όπως έχω καταλάβει μετά απο την (πολύχρονη) παρουσία μου στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός που έχουμε στην σχολή είναι κυριολεκτικά για γέλια(η μήπως για κλάματα?).Αν γίνει αξιολόγηση πιστεύω ότι το τμήμα μας θα βρεθεί πολύ πίσω από το αντίστοιχο τμήμα του EMΠ!Σίγουρα πάντως η κατάσταση έχει βελτιωθεί.Παλαιότερα τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα!
Είσαι τόσο βέβαιος ότι το ΕΜΠ έχει καλύτερες υποδομές ανηγμένες ανά φοιτητή??
Πολύ αμφιβάλλω, μιας και έχει τουλάχιστον 500 άτομα ανά έτος το εκεί ΗΜΜΥ...


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on December 29, 2005, 14:21:53 pm
Πάντως μετά από 7 χρόνια στην σχολή, οι αλλαγές δεν ήταν ενθαρυντικές. Τουλάχιστον όχι στα εργαστήρια των χαμηλών εξαμήνων που τα πράγματα λόγω της αύξησης των φοιτητών, έγιναν σαφώς χειρότερα.
Βέβαια η νέα πτέρυγα έρχεται και πιστεύω ότι στο σημαντικότατο τομέα των εργαστηρίων υπολογιστών, τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά.

Βασικό πρόβλημα είναι ο χώρος. Όσο και αν αυξάνονται οι φοιτητές, όσα και τα κονδύλια να είναι πολλά, χώρος δεν υπάρχει για επεκτάσεις. Δες που είναι το εργαστήριο ΚΥΤΠ. Αυτός ο χώρος ήταν απλά ένας διάδρομος...


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: meltemi on December 29, 2005, 14:59:28 pm
Υποθέτω ότι οι καθηγητές του εργαστηρίου μας ποτέ πριν μετατραπεί σε αυτό που είναι τώρα δεν είχαν φανταστεί ότι θα ''διέσχιζαν'' το συγκεκριμένο διάδρομο τόσες πολλές φορές...


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on December 29, 2005, 15:04:57 pm
Εγώ πιστεύω ότι ακόμα, δεν έχουν καταλάβει με σιγουριά τι είναι αυτοί οι υπολιστές εκεί πέρα, και όσοι έχουν την ευθύνη αυτού του εργαστηρίου (υπάρχουν κάποιοι;) τι θα έπρεπε να προσφέρει αυτό το εργαστήριο.
>:(


Title: Απ: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: meltemi on December 29, 2005, 15:12:45 pm
Εγώ πιστεύω ότι ακόμα, δεν έχουν καταλάβει με σιγουριά τι είναι αυτοί οι υπολιστές εκεί πέρα, και όσοι έχουν την ευθύνη αυτού του εργαστηρίου (υπάρχουν κάποιοι;) τι θα έπρεπε να προσφέρει αυτό το εργαστήριο.
>:(

That's for sure  :D ;D


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: lars on December 29, 2005, 15:39:25 pm
Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους!
Κι εγώ ήμουν από αυτούς που παραπονιόμουν συνεχώς αλλά με το που μπήκα στο 4ο έτος τα πράγματα βελτιώθηκαν αρκετά και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Καλά για Πάτρα και για Ξάνθη δε συζητάω καν αλλά όσον αφορά το ΕΜΠ, αν θεωρήσουμε το παλιό ΠΠΣ, τότε, ναι, μέχρι το 4ο έτος είμαστε γενικά ένα εξάμηνο πίσω σε μαθήματα αλλά αυτό οφείλεται στο ότι στην Αθήνα έκαναν νέο ΠΠΣ 4 χρόνια πριν από εμάς.Με το νέο ΠΠΣ η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Όπως είπε και ο κ.gpap, το θέμα είναι κατά πόσο ο καθένας θα ασχοληθεί με τα μαθήματα, γιατί δεν έιναι δυνατό να περιμένει κανείς να τα μάθει όλα σε μαθήματα με ακροατήριο 100 και 200 ατόμων.
Το έχω ξαναγράψει αλλά νομίζω ότι τα εργαστήρια μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος.Περισσότερα μέλη ΕΤΕΠ χρειάζεται για να λειτουργούν όλη μέρα και να μπορούν να μας χωρίσουν σε πολλά τμήματα.
Μόνη απορία που έχω εδώ και 4(!!) χρόνια σχετικά με το ΕΜΠ και όλα τα υπόλοιπα τμήματα και θα ήθελα να μου απαντήσει ο κ.gpap: O αριθμός των μελών ΔΕΠ σε κάθε τμήμα πώς προκύπτει και γιατί είναι διπλάσιος στην Αθήνα σε σχέση με όλα τα άλλα τμήματα?   


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on December 29, 2005, 16:26:45 pm
Ο αριθμός μελών ΔΕΠ προκύπτει από 2 'πηγές' . Τον ετήσιο προγραμματισμό νέων θέσεων και την αντικατάσταση
παλιών καθηγητών που αποχωρούν (λόγω συνταξιοδότησης κλπ). Η δεύτερη πηγή μέχρι σήμερα είναι και η πλέον
αξιόπιστη μιας και δεν προκύπτουν προβλήματα με περίεργα κολλήματα και παγώματα πιστώσεων.

Ο ετήσιος προγραμματισμός στηρίζεται (υποτίθεται) στις αντικειμενικές ανάγκες των Τμημάτων. Ετσι τα νέα τμήματα που δεν έχουν καθόλου μέλη ΔΕΠ παίρνουν περισσότερες θέσεις από τα παλιότερα. Παράλληλα ανάλογα με την αύξηση των φοιτητών (υποτίθεται) ότι θα αυξάνεται και ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων.

Το Τμήμα μας θεωρείται 'μεσήλικο'. Δεν είναι νέο αλλά ούτε και παλιό. Ετσι και η ανανέωση των μελών ΔΕΠ αλλά και η αύξηση του αριθμού των είναι μάλλον περιορισμένα. Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις 2 καθηγητών που συνταξιοδοτήθηκαν έχουν ανανεωθεί ενώ στο δρόμο είναι και η τρίτη θέση του κ. Στασινόπουλου που άδειασε πρόσφατα. Δυστυχώς ο ετήσιος προγραμματισμός δεν πάει καλά. Ετσι παίρνουμε θέσεις με ρυθμό 1 ανά διετία στην καλύτερη περίπτωση.

Μια άλλη 'πηγή' μελών ΔΕΠ ήταν οι εξελίξεις των παλιών βοηθών και επιστημονικών συνεργατών. Πρόκειται για προσωπικό που προσλήφθηκε το 1980-1981 και στη συνέχεια έκπόνησαν διδακτορικά και έγιναν μέλη ΔΕΠ. Τώρα αν βάλεις κάτω ότι το αντίστοιχο Τμήμα του ΕΜΠ έχει καμμιά 30 χρόνια ζωής παραπάνω από το δικό μας, είχε έτσι κι αλλιώς πολλούς καθηγητές, αρκετοί από τους οποίους συνταξιοδοτούνται και αντικαθίστανται, προσέλαβε την εποχή του 80-81 πολλούς επιστημονικούς συνεργάτες που εξελίχθηκαν σε μέλη ΔΕΠ σήμερα (σκέψου ότι τότε το δικό μας Τμήμα είχε μόλις 8-9 χρόνια ζωής και δεν είχε καν καθηγητές, πώς προσλάβει ..βοηθούς) καταλαβαίνεις γιατί το ΕΜΠ έχει διπλάσιο αριθμό μελών ΔΕΠ σε σχέση με εμάς.

Εδώ όμως πρέπει να παρατηρήσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τμήματός μας δεν είναι ούτε τα μέλη ΔΕΠ ούτε τα χρήματα. Είναι οι χώροι και το τεχνικό προσωπικό. Κιαι για χώρους ούτε συζήτηση μέχρι το Πολυτεχνείο να πάει σε νέο ..οικόπεδο (μακρυά και σε χώρο και σε χρόνο!!) όσο δε για τεχνικό προσωπικό, το ΥΠΕΠΘ άγνωστο για ποιό λόγο το θεωρεί μάλλον ..περιττό για τα πανεπιστήμια. Συνεπώς.....


Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: sminias_hlektromhxanikos on January 02, 2006, 07:17:48 am
Αλλά βέβαια, στο πανεπιστήμιο το maximum μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι 6, οι σχολές σε Αθήνα και Πάτρα είναι αυτόνομα Πολυτεχνεία.
Καλά κοπέλα μου,ζωγράφισες...τα μόνα Πολυτεχνεία που υπάρχουν αυτόνομα εν Ελλάδι,είναι το Ε.Μ.Π. και το "Πολυτεχνείο" της Κρήτης.Της Πάτρας πέρασε και δεν ακούμπησε..είναι κανονικά τμήμα του Παν.Πατρών.Αυτό και μόνο δείχνει την ασχετοσύνη σου,και την "τρικυμία εν κρανίω" που σε βαράει.Και στα Τ.Ε.Ι. συνολικά τα προγράμματα σπουδών έχουν 70-75 μαθήματα σε 3.5 χρόνια.Να παρατήσω μήπως το ΤΗΜΜΥ και να ξαναγυρίσω στο Τ.Ε.Ι. μου?Αλλά Ε.Μ.Π. η Α.Π.Θ, Τ.Ε.Ι. ή Μ.Ι.Τ., όλα στο τέλος ισοπεδώνονται απο αυτό που λέγεται "πιάτσα".Σημασία δεν έχει τόσο τι πτυχίο έχεις,όσο το αν μπορείς ή όχι να κάνεις κάτι.Αυτό πληρώνεται.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 02, 2006, 15:05:33 pm
Σημασία δεν έχει τόσο τι πτυχίο έχεις,όσο το αν μπορείς ή όχι να κάνεις κάτι.Αυτό πληρώνεται.
Πες τα ρε παίκτη.....Χώσε....Αυτό πρέπει να το βάλουμε στην κεντρική σελίδα του forum για να το βλέπουν κάποια άτομα που μάλλον ακόμα δεν κατάλαβαν τον πραγματικό ρόλο των πανεπιστημίων........


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on January 02, 2006, 23:01:26 pm
Ο οποιός είναι; Η απάντηση μπορεί να είναι και προφανής, αλλά εγώ βρίσκω αρκετές προφανείς απαντήσεις ;)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 00:10:16 am
Για μένα τα πανεπιστήμια και ιδιαίτερα στην Ελλάδα τον βασικό ρόλο που παίζουν είναι να δίνουν ένα χαρτί μόνο που να δηλώνει ότι έχεις υποστεί κάποιες "δοκιμασίες" και άντεξες.Δεν αποκτάς γνώσεις μέσα στα πανεπιστήμια που δεν θα μπορούσες να τις αποκτήσεις και μόνος σου. Είναι ένα διαβατήριο για την αγορά εργασίας.Τπτ παραπάνω.Από κει και πέρα μετράει καθαρά το τι ξέρεις να κάνεις.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on January 03, 2006, 01:22:11 am
Quote
Από κει και πέρα μετράει καθαρά το τι ξέρεις να κάνεις

Το οποίο βέβαια το έμαθες με την ...επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος!
Σοβαρευτείτε λίγο και σκεφτείτε τί γράφετε!

Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on January 03, 2006, 01:27:48 am
Εγώ ήλπιζα να έλεγες ότι Πανεπιστήμιο είναι ο χώρος που σου παρέχονται γνώσεις, όχι για να τις χρησιμοποιήσεις στον επαγγελματικό τομέα αλλά για να μάθεις καλύτερα τον κόσμο που είναι γύρω σου.

Βέβαια αυτά από έναν άνθρωπο που θέλει να γίνει μηχανικός ίσως ακούγονται αιρετικά...


Όσο για αυτό που είπες τελικά jimi, θα συμφωνήσω με τον gpap.

Και θα πω ότι το σημαντικότερο που μαθαίνουμε στην σχολή αυτή, είναι να λύνουμε προβλήματα, παρά γκιγκαμπάιτ γνώσης που χωράν και στην τσέπη σου...

τι να το κάνεις το ματλαμπ αν δεν έχεις επεξεργαστή να το τρέξεις;


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 01:44:01 am
Quote
Από κει και πέρα μετράει καθαρά το τι ξέρεις να κάνεις
Το οποίο βέβαια το έμαθες με την ...επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος!
Όχι φυσικά ,αλλά ούτε και από το πανεπιστήμιο.Βιβλία υπάρχουν,το internet είναι μεγάλο και ερεθίσματα βρίσκουμε και αλλού......

Και θα πω ότι το σημαντικότερο που μαθαίνουμε στην σχολή αυτή, είναι να λύνουμε προβλήματα, παρά γκιγκαμπάιτ γνώσης που χωράν και στην τσέπη σου...
τι να το κάνεις το ματλαμπ αν δεν έχεις επεξεργαστή να το τρέξεις;

Προβλήματα μαθαίνεις να λύνεις και μόνος σου.Αν περιμένεις από άλλους να σου το μάθουν ζήτω που κάηκες.


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on January 03, 2006, 01:56:06 am
Quote
Από κει και πέρα μετράει καθαρά το τι ξέρεις να κάνεις
Το οποίο βέβαια το έμαθες με την ...επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος!
Όχι φυσικά ,αλλά ούτε και από το πανεπιστήμιο.Βιβλία υπάρχουν,το internet είναι μεγάλο και ερεθίσματα βρίσκουμε και αλλού......


Τότε αρχικά δεν θα χρειαζόταν να σπουδάσεις καν φίλτατε. Κάτσε και μάθε μόνος σου και τρέξε


Quote
Και θα πω ότι το σημαντικότερο που μαθαίνουμε στην σχολή αυτή, είναι να λύνουμε προβλήματα, παρά γκιγκαμπάιτ γνώσης που χωράν και στην τσέπη σου...
τι να το κάνεις το ματλαμπ αν δεν έχεις επεξεργαστή να το τρέξεις;

Προβλήματα μαθαίνεις να λύνεις και μόνος σου.Αν περιμένεις από άλλους να σου το μάθουν ζήτω που κάηκες.

Το σημαντικότερο λοιπόν (για να παραφράσω) είναι ότι αναγκάζεσαι να μάθεις να λύνεις προβλήματα, ακόμα και αν δεν είσαι αρκετά έξυπνος (διάνοια θα έλεγα) για να μάθαίνεις τα πάντα μόνος σου. 


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Καμένος on January 03, 2006, 01:59:44 am


Τότε αρχικά δεν θα χρειαζόταν να σπουδάσεις καν φίλτατε. Κάτσε και μάθε μόνος σου και τρέξε



Γιατί τόσα χρόνια τι κάνουμε?? Μου λες ότι αν δεν τρέξεις από μόνος σου θα καταφέρεις τίποτα??
Και η συνεχής παρακολούθηση στα μαθήματα από τις 9 το πρωί με 7 το βράδυ τρέξιμο δεν είναι??
(Δεν παραπονιέμαι, απλά λέω πως θέλει και δικές μας θυσίες, ίσως πολλές παραπάνω απ' ότι φαίνεται...)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: aliakmwn on January 03, 2006, 02:07:48 am
Jimi εισαι λαθος.

Και το αλφαβητο μπορεις να το μαθεις μονος σου, χωρις να περιμενεις απο τους αλλους να σου το μαθουν, οπως και το 1+1=2, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα καταργησουμε την εκπαιδευση.

Το να λυνουμε προβληματα ειναι κατι που διδασκεται και που πρεπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να μας το διδασκουν...

Το πώς και το γιατι της σημερινης καταντιας δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε για αλλη μια φορα...........

Ισως συνοψιζεται στη φραση "ιδιωτικοτητα μεχρι ιδιωτειας".



Με αφορμη και το αμεσως προηγουμενο μηνυμα σου, για το τι πραγματικα ειναι το Πανεπιστημιο, ηθελα να ανοιξω ενα καινουργιο topic, αλλα το ανεβαλα για την αλλη βδομαδα που οι διακοπες θα εχουν τελειωσει και θα εχουν γυρισει οι περισσοτεροι...
Παντως στο genesis forum υπαρχει το topic για τον Humboldt και το ομωνυμο Πανεπιστημιο...



Μολις βρεις λιγο χρονο, σου προτεινω να διαβασεις τον "Πρωτο Ανθρωπο" του Camus (στην περιπτωση που δεν το ξερεις, στα ελληνικα προφερεται "Καμύ" )



Να συμπληρωσω το φιλο Turambar πως δεν υπαρχουν "διανοιες"... Με απειροελαχιστες εξαιρεσεις ανθρωπων που πραγματικα εχουν διανοητικα προβληματα (τα οποία μαλιστα τις περισσοτερες φορες ειναι προβληματα επικοινωνιας με τον εξω κοσμο, κι οχι προβληματα διανοητικης επεξεργασιας - αρα μπορουν να παρακαμφθουν αν η επιστημη βρει τροπο να υποκαταστησει την αδυναμια επικοινωνιας των "ασθενων") ο μεσος ανθρωπος ειναι σε θεση να αντεπεξελθει με απολυτη επιτυχια και ιδιαιτερως παραγωγικα σε ολες τις απαιτησεις των επιστημων, τουλαχιστον στο επιπεδο που εχουν φτασει μεχρι σημερα. Η ηλιθια αντιληψη πως καποιοι ειναι "πιο εξυπνοι" απο τους αλλους, μπολιαστηκε και διατηρειται, για να συντηρειται η κατηγοριοποιηση των ανθρωπων, η ανισοτητα και η καθε ειδους διαστρωματωση στην κοινωνια.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on January 03, 2006, 11:23:25 am
Προφανώς συμφωνώ και εγώ με το φίλο aliakmwn και σαφέστατα η σειρά των άρθρων στον genesis δίνουν το πραγματικό στίγμα του πανεπιστημίου. τις ανάγκες που το δημιούργησαν και το ρόλο του στην κοινωνία.

Απλά θα περιοριστώ να επαναλάβω αυτό που έγραψα και νωρίτερα. Αν νομίζετε ότι το πανεπιστήμιο είναι 60 μαθήματα, 100 εξετάσεις, 20 εργαστήρια και μια διπλωματική χάνετε την ώρα σας εδώ μέσα! (όχι βέβαια ότι πιστεύω ότι θα καταφέρετε να κάνετε κάτι δημιουργικότερο ..έξω και ..μετα συγχωρήσεως!)

Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 15:10:11 pm
Quote
Από κει και πέρα μετράει καθαρά το τι ξέρεις να κάνεις
Το οποίο βέβαια το έμαθες με την ...επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος!
Όχι φυσικά ,αλλά ούτε και από το πανεπιστήμιο.Βιβλία υπάρχουν,το internet είναι μεγάλο και ερεθίσματα βρίσκουμε και αλλού......


Τότε αρχικά δεν θα χρειαζόταν να σπουδάσεις καν φίλτατε. Κάτσε και μάθε μόνος σου και τρέξε

Εξήγησα το λόγο για τον οποίο έρχομαι και εγω και πολλοί άλλοι στο πολυτεχνείο.Να μην τον αναλύσω ξανά.Έτσι και αλλιώς πάλι μόνος μου προσπαθώ και τρέχω όπως λέει και ο καμένος.

Quote
Και θα πω ότι το σημαντικότερο που μαθαίνουμε στην σχολή αυτή, είναι να λύνουμε προβλήματα, παρά γκιγκαμπάιτ γνώσης που χωράν και στην τσέπη σου...
τι να το κάνεις το ματλαμπ αν δεν έχεις επεξεργαστή να το τρέξεις;

Προβλήματα μαθαίνεις να λύνεις και μόνος σου.Αν περιμένεις από άλλους να σου το μάθουν ζήτω που κάηκες.

Το σημαντικότερο λοιπόν (για να παραφράσω) είναι ότι αναγκάζεσαι να μάθεις να λύνεις προβλήματα, ακόμα και αν δεν είσαι αρκετά έξυπνος (διάνοια θα έλεγα) για να μάθαίνεις τα πάντα μόνος σου. 

Διάνοιες δεν υπάρχουν.Συμφωνώ εδώ με τον αλιάκμωνα.Η ικανότητα είναι στο να μπορείς να βρεις κάτι που να σε εκφράζει και να να ασχολείσαι μ'αυτό.Το να μπορείς να διαβάσεις μόνος σου απαιτεί ένα μέσο μυαλό που το διαθέτουν πολλοί.

Και το αλφαβητο μπορεις να το μαθεις μονος σου, χωρις να περιμενεις απο τους αλλους να σου το μαθουν, οπως και το 1+1=2, αλλα αυτο δεν σημαινει πως θα καταργησουμε την εκπαιδευση.

Το να λυνουμε προβληματα ειναι κατι που διδασκεται και που πρεπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να μας το διδασκουν...

Το πώς και το γιατι της σημερινης καταντιας δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε για αλλη μια φορα...........

Ισως συνοψιζεται στη φραση "ιδιωτικοτητα μεχρι ιδιωτειας".

Δεν είπα ότι πρέπει να καταργήσουμε την εκπαίδευση ,απλά παίρνω δεδομένη την κατάντια της και γι'αυτό την αντιμετωπίζω έτσι.


Με αφορμη και το αμεσως προηγουμενο μηνυμα σου, για το τι πραγματικα ειναι το Πανεπιστημιο, ηθελα να ανοιξω ενα καινουργιο topic, αλλα το ανεβαλα για την αλλη βδομαδα που οι διακοπες θα εχουν τελειωσει και θα εχουν γυρισει οι περισσοτεροι...
Παντως στο genesis forum υπαρχει το topic για τον Humboldt και το ομωνυμο Πανεπιστημιο...

Αυτό πρέπει να γίνει μάλλον ,γιατί τώρα είμαστε off-topic.

Απλά θα περιοριστώ να επαναλάβω αυτό που έγραψα και νωρίτερα. Αν νομίζετε ότι το πανεπιστήμιο είναι 60 μαθήματα, 100 εξετάσεις, 20 εργαστήρια και μια διπλωματική χάνετε την ώρα σας εδώ μέσα! (όχι βέβαια ότι πιστεύω ότι θα καταφέρετε να κάνετε κάτι δημιουργικότερο ..έξω και ..μετα συγχωρήσεως!)

Μπορείτε να μου αποδείξετε ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι όλα αυτά???Το σύστημα δεν το κατάντησε έτσι???
Όταν μιλάω για ρόλο του πανεπιστημίου αναφέρομαι στο πανεπιστήμιο όπως είναι,όχι στο πως θα ήθελα να είναι.Αν ήταν διαφορετική η κατάσταση θα είχα διαφορετική άποψη.Με τα υπάρχοντα χάλια δεν μπορώ να το δω διαφορετικά.Μια άδεια εξάσκησης επαγγέλματος παρέχει.Όσο για το αν θα κάνουμε έξω κάτι πιο δημιουργικό αυτό θα το δείξει ο χρόνος αν και η  Ελλάδα δεν φημίζεται για την παραγωγικότητα της και την έρευνα.



Γιατί δυσκολεύεστε όλοι να καταλάβετε αυτό που λέω????Το πολυτεχνείο είναι η μόνη πηγή γνώσης???
Δεν ζήτησα να μου μάθει το πανεπιστήμιο τπτ απλά είπα τι σημαίνει για μένα.ΔΕΝ χρειάζομαι κανέναν να μου πει τι θα διαβάσω και σε πόσο χρόνο.Το εκπαιδευτικό σύστημα κατέληξε ένα σκληρό εξεταστικό σύστημα που μόνο τη γνώση και την επιστήμη δεν προωθεί.




Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on January 03, 2006, 15:16:25 pm
Quote
Μπορείτε να μου αποδείξετε ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι όλα αυτά???Το σύστημα δεν το κατάντησε έτσι???
Όταν μιλάω για ρόλο του πανεπιστημίου αναφέρομαι στο πανεπιστήμιο όπως είναι,όχι στο πως θα ήθελα να είναι.Αν ήταν διαφορετική η κατάσταση θα είχα διαφορετική άποψη.Με τα υπάρχοντα χάλια δεν μπορώ να το δω διαφορετικά.Μια άδεια εξάσκησης επαγγέλματος παρέχει.

Τι είναι το πανεπιστήμιο? Μην είν οι κάμποι τα βουνά και οι ραχούλες?
Το πανεπιστήμιο είσαι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι. Αν για τον καθένα από εσάς είναι ένα χαρτί, χαρτί θα γίνει μέχρι να πάρει φωτιά και να καεί!
Γιαυτό λοιπόν άσε τα πώς θα ήθελες να είναι! Δεν είναι! Είναι όπως τα κάνουμε εσύ και εγώ και οι άλλοι 400.000 φοιτητές και λοιποί παρατρεχάμενοι.

Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 15:28:09 pm
Σ'αυτό για το πανεπιστήμιο ότι συμβάλλουμε όλοι δε θα διαφωνήσω.Τότε όμως γιατί δεν έχουμε περισσότερα και πιο ουσιαστικά εργαστήρια???Γιατί ελεγχόμαστε με τις εξεταστικές???Γιατί δε μας δίνετε σημασία εσεις οι καθηγητές στις γενικές συνελεύσεις του τμήματος???Αφού το φτιάχνουμε όλοι μαζί γιατί υπάρχουν τόσα προβλήματα???Μήπως δεν έχουμε σωστή επικοινωνία???





Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on January 03, 2006, 15:44:32 pm
Αχα! Τώρα αρχίζεις και μου τα λες καλά! Να κάνουμε όλοι κάτι τις παραπάνω. Και επειδή εμείς ...βαριόμαστε (λέμε τώρα) εσείς που είστε και πιο νέοι και πιο ωραίοι και πιο πολλοί θα πρέπει να μας ...σπρώξετε λίγο.

Συνεπώς χρειάζεται και λίγη ..διεκδίκηση. Αλλά γιαυτό πρέπει να ..σηκωθεί κανείς από τον καναπέ (και τον υπολογιστή) και να ψάξει να βρει και
κανέναν άλλον να γίνουν 2-3!

Αυτά για αρχή. Και μην νομίσεις ότι ..εισάγω καινά δαιμόνια. Η διαδικασία είναι η ίδια από τότε που ο άνθρωπος βγήκε από ..τις σπηλιές (και έφτιαξε σαλόνι με καναπέ και TV!).

Γρηγόρης Παπαγιάννης


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Alexkasgr on January 03, 2006, 15:53:46 pm
Αχα! Τώρα αρχίζεις και μου τα λες καλά! Να κάνουμε όλοι κάτι τις παραπάνω. Και επειδή εμείς ...βαριόμαστε (λέμε τώρα) εσείς που είστε και πιο νέοι και πιο ωραίοι και πιο πολλοί θα πρέπει να μας ...σπρώξετε λίγο.

Συνεπώς χρειάζεται και λίγη ..διεκδίκηση. Αλλά γιαυτό πρέπει να ..σηκωθεί κανείς από τον καναπέ (και τον υπολογιστή) και να ψάξει να βρει και
κανέναν άλλον να γίνουν 2-3!

^notworthy^ ^notworthy^ ^hello^ ^hello^
Έεεετσι, έεετσι!! Η απάντηση στις ρητορικές ερωτήσεις σου jimi είναι η χιλιοειπωμένη και χιλιοκαταγγελθείσα "κριτική από του καναπέως", το εθνικό μας σπορ. Και πιο συγκεκριμένα, έλα στην επόμενη ΓΣ τμήματος να δεις πώς μπορούμε να γίνουμε υπολογίσιμοι ως φοιτητές.  ;)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: gpap on January 03, 2006, 15:58:33 pm
Quote
έλα στην επόμενη ΓΣ τμήματος να δεις πώς μπορούμε να γίνουμε υπολογίσιμοι ως φοιτητές.  Wink

Είδες τελικά τι παθαίνω που ...λέω τα μυστικά της δουλειάς? Τον μπελά μου ψάχνω απ΄ότι φαίνεται :-\ :-\ :-[

Γρηγόρης Παπαγιάννης




Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 16:25:18 pm
Από την αρχή καλά τα έλεγα απλά κάποια πράγματα είναι δύσκολα να αλλάξουν(ετσι μου φαίνετα ιτουλάχιστον...).Για αυτό άρχισα να αντιμετωπίζω έτσι τα πράγματα.Θέλετε να πάρουμε τα καλάζνικωφ και να αντιδράσουμε???Να το κάνουμε.Τι θα πετύχουμε???Έναν θα αφανίσουμε δύο θα έρθουν στη θέση του.Όλη η κοινωνία είναι έτσι.

Θέλουμε ένα γ******ο βιβλίο και ο καθηγητής μας λέει:"Δεν μπορούμε να σας δώσουμε στην αρχή του εξαμήνου ο εκδοτικός οίκος δεν μπόρεσε να τα τυπώσει.....".Τι να κάνουμε???Να βριστούμε με τον καθηγητή???Αυτό πως θα το αλλάξουμε???

Δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις.Πως θα αποκτήσουμε???Νομικά μόνο εσεις οι καθηγητές μπορείται να διεκδικήσεται κάτι.

Κανείς σας δεν ακούει τα αιτήματα μας εντός ολίγων εξαιρέσεων.Βρέθηκα σε μία από τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις του τμήματος και μου φάνηκε ότι μας θεωρείται ανύπαρκτους σε σημείο που να μας δουλεύετε κιόλας.

Όσο για αυτά τα 2-3 άτομα τα έχουμε ήδη με τις συνελεύσεις ετών.Ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε.Τπτ παραπάνω.

Και ουσιαστικά ότι κάνουμε εδω μέσα με δικιά μας πρωτοβουλία γίνεται.Πάλι μόνοι μας είμαστε.Το πολύ πολύ να φτιάξουμε καμιά ομάδα και να κάνουμε κάτι(πχ ασύρματο).Αυτό λίγο αμβλύνει την κατάσταση αλλά δεν την αλλάζει κιόλας.Και εκεί που ήθελα να καταλήξω από την αρχή:Όσα πανεπιστήμια και να τελειώσει κάποιος,όσα πτυχία και να πάρει ,αν δε μάθει να αναζητά και να πηγαίνει απευθείας στις πηγές μόνος του και ζητά μόνιμα κάποιος άλλος να του τα δείξει ,είναι ο αποτυχημένος στη σημερινή εποχή.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: aliakmwn on January 03, 2006, 18:18:05 pm
Από την αρχή καλά τα έλεγα απλά κάποια πράγματα είναι δύσκολα να αλλάξουν(ετσι μου φαίνετα ιτουλάχιστον...).Για αυτό άρχισα να αντιμετωπίζω έτσι τα πράγματα.Θέλετε να πάρουμε τα καλάζνικωφ και να αντιδράσουμε???

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!! ;D

Να το κάνουμε.Τι θα πετύχουμε???

Παρε εσυ το kalashnikov και μην αγχωνεσαι, τα υπολοιπα θα ερθουν μονα τους ;D

Θέλουμε ένα γ******ο βιβλίο και ο καθηγητής μας λέει:"Δεν μπορούμε να σας δώσουμε στην αρχή του εξαμήνου ο εκδοτικός οίκος δεν μπόρεσε να τα τυπώσει.....".Τι να κάνουμε???Να βριστούμε με τον καθηγητή???Αυτό πως θα το αλλάξουμε???

Να τον κραξουμε!

Ελα στην επομενη ΓΣ τμηματος, να φτιαξουμε κερκιδα, και να κραξουμε αυτον που δεν εκανε ο,τι χρειαζοταν για να παρουμε βιβλιο!

Δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις.Πως θα αποκτήσουμε???Νομικά μόνο εσεις οι καθηγητές μπορείται να διεκδικήσεται κάτι.

Ας ξεκινησουμε πρωτα απο τα απλα και βασικα, οπως τη συμμετοχη μας στα οργανα, την κινητοποιηση μας στα καθημερινα ζητηματα (π.χ. βιβλια) και μετα θα ερθουν κι αυτα ;)

Κανείς σας δεν ακούει τα αιτήματα μας εντός ολίγων εξαιρέσεων.Βρέθηκα σε μία από τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις του τμήματος και μου φάνηκε ότι μας θεωρείται ανύπαρκτους σε σημείο που να μας δουλεύετε κιόλας.

Μα δεν μας θεωρουν... Ειμαστε ανυπαρκτοι ;D ;D ;D

Επισης, να λεμε κι ευχαριστω που μας δουλευουν μονο... Κανονικα να μας βριζουν πρεπει (καποιοι ευτυχως το κανουν κι αυτο!!!) Ακομα καλυτερα: Να μας βαρανε χαστουκια πρεπει, μπας και συνελθουμε!!! ;D

Όσο για αυτά τα 2-3 άτομα τα έχουμε ήδη με τις συνελεύσεις ετών.Ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε.Τπτ παραπάνω.

Ειμαστε 2 ειμαστε 3...

Θα γινουμε 1013!

Και ουσιαστικά ότι κάνουμε εδω μέσα με δικιά μας πρωτοβουλία γίνεται.Πάλι μόνοι μας είμαστε.

Μα εννοειται πως ειμαστε μονοι μας!
Αν δεν τρεξουμε εμεις για να παρουμε πισω αυτα που μας εκλεψαν, ποιος θα τρεξει? Η Μαριεττα? ;D ;D ;D


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on January 03, 2006, 19:08:19 pm
Πες τα ρε Αλιάκμων. Αμάν με τους καναπεδάτους που περιμένουν τα πάντα στο πιάτο, λες και ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλοι προσπαθούν για το κοινό καλό.

Όλοι είναι ταγμένοι στην ίσονα προσπάθεια και τον κομφορμισμό τους και γυρνάνε και βρίζουν απογοητευμένοι το σύστημα. Ας το καλό.

Και όσο η άρνηση των ανθρώπων που είναι ιδιοφυίες...

Αρχικά θαρρώ πως δεν πιάσατε την ειρωνία.

Αλλά παρόλαυτά πιστεύω ότι υπάρχουν. Τι σημαίνει ιδιοφυία; Ένας άνθρωπος που είναι υπερβολικά καλός σε έναν γνωστικό τομέα.
Δεν λεώ ότι αυτό είναι γονιδιακό, συνήθως είναι οργανωμένη και σωστή προσπάθεια.
Αλλά υπάρχουν

(και συνήθως συχνάζουν στα ίδια μέρη με τον Ελβις)


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 20:21:42 pm
Turambar τώρα το θέτεις σωστά για το θέμα των διανοιών.Ακόμα και να υπάρχουν πάντως είναι εξαιρετικά λίγοι και φαίνονται από τα έργα τους(και τέτοια έργα δεν είναι ο μεγάλος βαθμός στο πτυχίο).

Στο θέμα τώρα για το πόσο ανύπαρκτοι είμαστε θα έλεγα εγώ καθόλου.Όταν βλέπω ολόκληρη κερκίδα στη γενική συνέλευση να μην της δίνει σημασία καθόλου κανένας καθηγητής παρόλο που έθεσαν κάποια θέματα τότε τι να υποθέσω???Εκτός αν όντως πάρουμε με τη βία το λόγο και επιβάλλουμε κάτι που όντως είναι σημαντικό για μας.Και πάλι υπάρχει μεγάλη σαβούρα και στους καθηγητες και στους φοιτητές που τους συμφέρει να μείνουν όπως είναι τα πράγματα.

Αλλά εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι τα μεγάλα πράγματα γίνονται εκτός των πανεπιστημίων.Μην αρχίσετε να μου αναφέρετε παραδείγματα όπως ΜΙΤ και Berkeley.Αυτά ουσιαστικά είναι ερευνητικά κέντρα με την έννοια του όρου.Περισσότερο βοήθησε στην εξέλιξη της επιστήμης ένα φρικιό που κοιμόταν όλη τη μέρα και δούλευε το βράδυ παρά ένα κουστουμαρισμένο φοιτητάκι που έγλειψε κατουρημένες ποδιές για να γίνει μεταπτυχιακός(χωρίς να σημαίνει ότι όλα τα άτομα που κάνουν μεταπτυχιακά ανήκουν σ'αυτήν την κατηγορία).



Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: aliakmwn on January 03, 2006, 20:35:33 pm
Στο θέμα τώρα για το πόσο ανύπαρκτοι είμαστε θα έλεγα εγώ καθόλου.Όταν βλέπω ολόκληρη κερκίδα στη γενική συνέλευση να μην της δίνει σημασία καθόλου κανένας καθηγητής παρόλο που έθεσαν κάποια θέματα τότε τι να υποθέσω???Εκτός αν όντως πάρουμε με τη βία το λόγο και επιβάλλουμε κάτι που όντως είναι σημαντικό για μας.Και πάλι υπάρχει μεγάλη σαβούρα και στους καθηγητες και στους φοιτητές που τους συμφέρει να μείνουν όπως είναι τα πράγματα.

Μα και γιατι να μην το κανουμε στην τελικη?

Βεβαια, για του λογου το αληθες, τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα. Τοσο το Gruppo Roso οσο και η ΠΚΣ, κανουν ο,τι μπορουν ωστε να ακουγονται οι γνωμες των φοιτητων και πρεπει να τους το αναγνωρισουμε. Ο Τασος παντα καθεται κοντα μας και μεταφερει ο,τι του ζητησουμε, και καποια στιγμη που μιλησα με τον Αντρεα της ΠΚΣ, μου ειπε πως η ΠΚΣ εχει επανειλημμενα ζητησει να μπορουν να εχουν οι φοιτητες το λογο!

Βεβαια, αυτο προϋποθετει να εχουμε και κατι να πουμε.....................


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Turambar on January 03, 2006, 20:52:38 pm
Και πάντα, η μαζική παρουσία μας (χωρίς να έχουμε τον λόγο ακόμα) στις συνελεύσης αυτού του τύπου, δημιουργούν ένα κλίμα που είναι θετικό.

Όσο πιο ενεργοί είναι οι φοιτητές, τόσο πιο πολύ οι καθηγητές θα πιέζονται να είναι σωστότεροι.


Title: Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: jimi on January 03, 2006, 22:53:26 pm
Άσε αλιάκμωνα τις παρατάξεις.Είναι μία πονεμένη ιστορία.

Όσο πιο ενεργοί είναι οι φοιτητές, τόσο πιο πολύ οι καθηγητές θα πιέζονται να είναι σωστότεροι.

Το θέμα είναι να μη χρειάζεται να πιέζουμε εμείς.Το σύστημα έπρεπε να μην τους επιτρέπει να κάνουν ο,τιδήποτε.


Υ.Σ:Ρε παιδιά....πάλι από που ξεκινήσαμε και που καταλήξαμε.Τέρμα άλλη φορά δε θα μιλάω(μάλλον θα γράφω...)
για τέτοια θέματα. ;D ;D ;D


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: sminias_hlektromhxanikos on January 09, 2006, 15:20:07 pm
παίδες,ωραία όλα αυτά που λέτε,για την αξία του Πανεπιστημίου,αλλά θα σας παραθέσω και μια εμπειρία που μπορείτε να αντιπαραβάλλετε:διδάσκω ένα μάθημα επιλογής στα Τ.Ε.Ι. Πειραιά,και δεν έχω πολύ μεγάλο ακροατήριο.Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να είμαι πιο άμεσος με τους σπουδαστές.Κάποια στιγμή λοιπόν,τέθηκε το ζήτημα της "ανωτατοποίησης" των Τ.Ε.Ι.,και οι σπουδαστές γνωρίζοντας οτι είμαι και στο Τ.Η.Μ.Μ.Υ. αλλά και απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. με ρώτησαν αν όντως είναι "ανωτατοι".Η θέση μου λεπτή,αλλά έπρεπε να δώσω μια ειλικρινή απάντηση.Τους ρώτησα λοιπόν τι πιστεύουν αυτοί για τους εαυτούς τους,τα μαθήματα που κάνουν,το πόσο κάθονται να διαβάσουν,το αν περνάνε αντιγράφοντας,και αν όλα αυτά θα τους βοηθήσουν βγαίνοντας να εργαστούν μόνοι τους σαν Τεχνολόγοι ή θα ψάχνουν γνωστούς,"μέσο" και τα γνωστα..κουνάγανε το κεφάλι τους,και πιστεύω οτι κάποιοι το πιάσανε το υπονοούμενο..Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ι., Ε.Μ.Π. ή Α.Π.Θ.,300 μαθήματα ή 10, δεν έχουν τόση σημασία,όσο το τι πιστεύεις εσυ για εσένα.Αν θές να περάσεις 60 μαθήματα με σκονάκια και ένα επιφανειακό διάβασμα,τότε ναί,σε συμφέρει να κρύβεσαι πίσω απο πτυχία και κόντρες επι των τύπων (το Ε.Μ.Π. είναι καλύτερο γιατί κάνουμε 60 μαθήματα -ποιά είναι και τι λένε μη με ρωτάς-δεν ξέρω).Αυτά είναι καλά για τις κοπελίτσες που ψάχνουνε κάνα γαμπρό και θέλουν να ψαρώσουν τα πεθερικά,αφου σαν Μηχανικοί δεν σκοπεύουν να δουλέψουν.Οι υπόλοιποι,άντρες και γυναίκες που θέλουν να εργαστούν,ας κάτσουν να διαβάσουν,να προβληματιστούν,να ερευνήσουν,να τρέξουν στην βιβλιοθήκη, να κα-τα-νο-ή-σουν τι σημαίνει Μηχανικός,και να αφήσουν τις ποσοτικές αναλύσεις για την λαϊκή και τις πατάτες.Αυτά.Ουφ...   


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Κάρβουνο on August 19, 2012, 18:24:57 pm
Να σας ρωτήσω κάτι; Πως είναι δυνατον το πτυχίο του ΑΠΘ να το θεωρείτε ισάξιο με αυτο του ΕΜΠ αφού απ'το πρώτο μόλις εξάμηνο τα μαθήματα που δίνετε εσείς είναι λιγότερα; Χαρακτηριστικά μετρώ οτι δίνετε 29 μαθήματα τα πρώτα 5 εξάμηνα (ούτε καν 6 το εξάμηνο δηλαδή) ενω στο ΕΜΠ δίνονται 33. Καμία σχέση δηλαδή. Και είδα σε ενα topic που κάποιος έλεγε πως η σχολή HMMY ΕΜΠ είναι χαρακτηριστικά πιό εύκολη και έπαθα. Zdoing! Στους ΗΜΜΥ ΑΠΘ δίνονται λιγότερα μαθήματα και απο τους ΗΜΜΥ Πατρας επίσης. Για αλλού δεν ξερω αλλά πολύ πιθανόν.. Αλλά βέβαια, στο πανεπιστήμιο το maximum μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι 6, οι σχολές σε Αθήνα και Πάτρα είναι αυτόνομα Πολυτεχνεία.

ΥΣ. Λυπάμαι αλλα τα αγγλικά δεν τα μετρώ για μάθημα. Και η κουτσή Μαρία ξέρει Αγγλικά.


Αχ πάνε οι ευτυχισμένες εποχές που τα μαθήματα δεν ήταν 61. :(


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Emfanever on August 19, 2012, 20:27:38 pm
θα επιστρέψουν σύντομα (αν θα είναι ευτυχισμένες δεν ξέρω)


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: Κάρβουνο on August 19, 2012, 20:34:03 pm
Όχι για μας.


Title: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
Post by: ΚΗΜΜΥ on August 19, 2012, 20:38:19 pm
Όχι για μας.