• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:04:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:04:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 53
Guests: 115
Total: 168
jojos
JiMan5
aris123321
Lmnop
Nikos_313
kimxnas
DimKaratzas
superkolios
Denisivo
ore525
tmpadasn
marwt
mmikelo
iliaspapam
mikebel
jimalexoud
kkon
malogeor
theofr
chrisbetas
LelisNiko
IBOURAS
aimgk
Anita
cheefler
Kyrisan
lasef
charalampos
idchatzi
pelopidt
mihanologos
mkostomanolaki
Petross
Pakapis5
Mr Watson
Retroman07
Katarameno
itsikou
ioathemar
noys
stefanos hios
Tesla_1
chrisg
ariadnipm
tasos gourd
gourgaris
emilykazani
eleftheria
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Τι παιδεία θέλουμε: Προτάσεις (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ  (Read 27815 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
« Reply #30 on: August 21, 2005, 23:59:59 pm »

Quote from: ~Michelle~ on August 21, 2005, 23:55:48 pm
4. Εξαρτάται πως το εννοείς. Το οτι χρωστάω 5 μαθήματα λέει κάτι? Tongue
Λέει ότι μάλλον ενδιαφέρεσαι αρκετά για τις σπουδές σου...  Grin Wink Wink
(Δηλ. 5 είναι λίγα για πρωτοετή και ειδικά με το ΝΠΣ)
Χείρων
Guest
Απ: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
« Reply #31 on: August 22, 2005, 00:03:28 am »

Και λοιπόν, εγώ τα χρωστάω όλα, εκτός από τον Λογισμό και τα Κυκλώματα. Και την Τρίτη φεύγω επιτέλους για διακοπές!

Τελικά, ενδιαφέρεσαι να την αναλάβεις τη δουλειά ή όχι; Θα σε βοηθήσω, αν χρειαστεί.
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #32 on: August 22, 2005, 01:33:50 am »

Ερμμμ πειράζει που δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιά είναι η δουλειά?

www.e-steki.gr
Χείρων
Guest
« Reply #33 on: August 22, 2005, 10:12:25 am »

Άφησέ το. Το ζαλίσαμε το πράγμα.
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #34 on: August 22, 2005, 15:39:34 pm »

Καλά, αν όμως δεν βρεις άλλον να το κάνει να ξέρεις ότι δεν το ανέλαβα επειδή βαρέθηκες να μου εξηγήσεις.  Angry

www.e-steki.gr
Zarathoustra

View Profile
« Reply #35 on: December 29, 2005, 05:14:14 am »

Έκανες ΜΕΓΑΛΟ λάθος,όπως έχω καταλάβει μετά απο την (πολύχρονη) παρουσία μου στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός που έχουμε στην σχολή είναι κυριολεκτικά για γέλια(η μήπως για κλάματα?).Αν γίνει αξιολόγηση πιστεύω ότι το τμήμα μας θα βρεθεί πολύ πίσω από το αντίστοιχο τμήμα του EMΠ!Σίγουρα πάντως η κατάσταση έχει βελτιωθεί.Παλαιότερα τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα!
gpap

View Profile
« Reply #36 on: December 29, 2005, 11:02:26 am »

Οι σπουδές είναι κάτι πολύ παραπάνω από 10 εργαστήρια, ανεξάρτητα από ειδικότητες, κατευθύνσεις κλπ.
Συνεπώς η προσωπική αξιολόγηση καθενός καλά θα κάνει να συνυπολογίζει όλο το ..πακέτο.

Οσο για την άλλη αξιολόγηση, την επίσημη, αν και όταν γίνει, θα δείτε αποτελέσματα που θα σας ..εκπλήξουν.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #37 on: December 29, 2005, 11:39:35 am »

Quote from: Zarathoustra on December 29, 2005, 05:14:14 am
Έκανες ΜΕΓΑΛΟ λάθος,όπως έχω καταλάβει μετά απο την (πολύχρονη) παρουσία μου στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. Τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός που έχουμε στην σχολή είναι κυριολεκτικά για γέλια(η μήπως για κλάματα?).Αν γίνει αξιολόγηση πιστεύω ότι το τμήμα μας θα βρεθεί πολύ πίσω από το αντίστοιχο τμήμα του EMΠ!Σίγουρα πάντως η κατάσταση έχει βελτιωθεί.Παλαιότερα τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα!
Είσαι τόσο βέβαιος ότι το ΕΜΠ έχει καλύτερες υποδομές ανηγμένες ανά φοιτητή??
Πολύ αμφιβάλλω, μιας και έχει τουλάχιστον 500 άτομα ανά έτος το εκεί ΗΜΜΥ...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #38 on: December 29, 2005, 14:21:53 pm »

Πάντως μετά από 7 χρόνια στην σχολή, οι αλλαγές δεν ήταν ενθαρυντικές. Τουλάχιστον όχι στα εργαστήρια των χαμηλών εξαμήνων που τα πράγματα λόγω της αύξησης των φοιτητών, έγιναν σαφώς χειρότερα.
Βέβαια η νέα πτέρυγα έρχεται και πιστεύω ότι στο σημαντικότατο τομέα των εργαστηρίων υπολογιστών, τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά.

Βασικό πρόβλημα είναι ο χώρος. Όσο και αν αυξάνονται οι φοιτητές, όσα και τα κονδύλια να είναι πολλά, χώρος δεν υπάρχει για επεκτάσεις. Δες που είναι το εργαστήριο ΚΥΤΠ. Αυτός ο χώρος ήταν απλά ένας διάδρομος...

byeeee
meltemi

View Profile WWW
« Reply #39 on: December 29, 2005, 14:59:28 pm »

Υποθέτω ότι οι καθηγητές του εργαστηρίου μας ποτέ πριν μετατραπεί σε αυτό που είναι τώρα δεν είχαν φανταστεί ότι θα ''διέσχιζαν'' το συγκεκριμένο διάδρομο τόσες πολλές φορές...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #40 on: December 29, 2005, 15:04:57 pm »

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα, δεν έχουν καταλάβει με σιγουριά τι είναι αυτοί οι υπολιστές εκεί πέρα, και όσοι έχουν την ευθύνη αυτού του εργαστηρίου (υπάρχουν κάποιοι;) τι θα έπρεπε να προσφέρει αυτό το εργαστήριο.
Angry

byeeee
meltemi

View Profile WWW
Απ: Re: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΚΑΙ ΗΜΜΥ ΑΠΘ
« Reply #41 on: December 29, 2005, 15:12:45 pm »

Quote from: Turambar on December 29, 2005, 15:04:57 pm
Εγώ πιστεύω ότι ακόμα, δεν έχουν καταλάβει με σιγουριά τι είναι αυτοί οι υπολιστές εκεί πέρα, και όσοι έχουν την ευθύνη αυτού του εργαστηρίου (υπάρχουν κάποιοι;) τι θα έπρεπε να προσφέρει αυτό το εργαστήριο.
Angry

That's for sure  Cheesy Grin
lars
Θαμώνας

View Profile
« Reply #42 on: December 29, 2005, 15:39:25 pm »

Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους!
Κι εγώ ήμουν από αυτούς που παραπονιόμουν συνεχώς αλλά με το που μπήκα στο 4ο έτος τα πράγματα βελτιώθηκαν αρκετά και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Καλά για Πάτρα και για Ξάνθη δε συζητάω καν αλλά όσον αφορά το ΕΜΠ, αν θεωρήσουμε το παλιό ΠΠΣ, τότε, ναι, μέχρι το 4ο έτος είμαστε γενικά ένα εξάμηνο πίσω σε μαθήματα αλλά αυτό οφείλεται στο ότι στην Αθήνα έκαναν νέο ΠΠΣ 4 χρόνια πριν από εμάς.Με το νέο ΠΠΣ η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Όπως είπε και ο κ.gpap, το θέμα είναι κατά πόσο ο καθένας θα ασχοληθεί με τα μαθήματα, γιατί δεν έιναι δυνατό να περιμένει κανείς να τα μάθει όλα σε μαθήματα με ακροατήριο 100 και 200 ατόμων.
Το έχω ξαναγράψει αλλά νομίζω ότι τα εργαστήρια μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος.Περισσότερα μέλη ΕΤΕΠ χρειάζεται για να λειτουργούν όλη μέρα και να μπορούν να μας χωρίσουν σε πολλά τμήματα.
Μόνη απορία που έχω εδώ και 4(!!) χρόνια σχετικά με το ΕΜΠ και όλα τα υπόλοιπα τμήματα και θα ήθελα να μου απαντήσει ο κ.gpap: O αριθμός των μελών ΔΕΠ σε κάθε τμήμα πώς προκύπτει και γιατί είναι διπλάσιος στην Αθήνα σε σχέση με όλα τα άλλα τμήματα?   
gpap

View Profile
« Reply #43 on: December 29, 2005, 16:26:45 pm »

Ο αριθμός μελών ΔΕΠ προκύπτει από 2 'πηγές' . Τον ετήσιο προγραμματισμό νέων θέσεων και την αντικατάσταση
παλιών καθηγητών που αποχωρούν (λόγω συνταξιοδότησης κλπ). Η δεύτερη πηγή μέχρι σήμερα είναι και η πλέον
αξιόπιστη μιας και δεν προκύπτουν προβλήματα με περίεργα κολλήματα και παγώματα πιστώσεων.

Ο ετήσιος προγραμματισμός στηρίζεται (υποτίθεται) στις αντικειμενικές ανάγκες των Τμημάτων. Ετσι τα νέα τμήματα που δεν έχουν καθόλου μέλη ΔΕΠ παίρνουν περισσότερες θέσεις από τα παλιότερα. Παράλληλα ανάλογα με την αύξηση των φοιτητών (υποτίθεται) ότι θα αυξάνεται και ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων.

Το Τμήμα μας θεωρείται 'μεσήλικο'. Δεν είναι νέο αλλά ούτε και παλιό. Ετσι και η ανανέωση των μελών ΔΕΠ αλλά και η αύξηση του αριθμού των είναι μάλλον περιορισμένα. Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις 2 καθηγητών που συνταξιοδοτήθηκαν έχουν ανανεωθεί ενώ στο δρόμο είναι και η τρίτη θέση του κ. Στασινόπουλου που άδειασε πρόσφατα. Δυστυχώς ο ετήσιος προγραμματισμός δεν πάει καλά. Ετσι παίρνουμε θέσεις με ρυθμό 1 ανά διετία στην καλύτερη περίπτωση.

Μια άλλη 'πηγή' μελών ΔΕΠ ήταν οι εξελίξεις των παλιών βοηθών και επιστημονικών συνεργατών. Πρόκειται για προσωπικό που προσλήφθηκε το 1980-1981 και στη συνέχεια έκπόνησαν διδακτορικά και έγιναν μέλη ΔΕΠ. Τώρα αν βάλεις κάτω ότι το αντίστοιχο Τμήμα του ΕΜΠ έχει καμμιά 30 χρόνια ζωής παραπάνω από το δικό μας, είχε έτσι κι αλλιώς πολλούς καθηγητές, αρκετοί από τους οποίους συνταξιοδοτούνται και αντικαθίστανται, προσέλαβε την εποχή του 80-81 πολλούς επιστημονικούς συνεργάτες που εξελίχθηκαν σε μέλη ΔΕΠ σήμερα (σκέψου ότι τότε το δικό μας Τμήμα είχε μόλις 8-9 χρόνια ζωής και δεν είχε καν καθηγητές, πώς προσλάβει ..βοηθούς) καταλαβαίνεις γιατί το ΕΜΠ έχει διπλάσιο αριθμό μελών ΔΕΠ σε σχέση με εμάς.

Εδώ όμως πρέπει να παρατηρήσω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τμήματός μας δεν είναι ούτε τα μέλη ΔΕΠ ούτε τα χρήματα. Είναι οι χώροι και το τεχνικό προσωπικό. Κιαι για χώρους ούτε συζήτηση μέχρι το Πολυτεχνείο να πάει σε νέο ..οικόπεδο (μακρυά και σε χώρο και σε χρόνο!!) όσο δε για τεχνικό προσωπικό, το ΥΠΕΠΘ άγνωστο για ποιό λόγο το θεωρεί μάλλον ..περιττό για τα πανεπιστήμια. Συνεπώς.....

Γρηγόρης Παπαγιάννης
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #44 on: January 02, 2006, 07:17:48 am »

Quote from: riddle on August 18, 2005, 21:10:58 pm
Αλλά βέβαια, στο πανεπιστήμιο το maximum μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι 6, οι σχολές σε Αθήνα και Πάτρα είναι αυτόνομα Πολυτεχνεία.
Καλά κοπέλα μου,ζωγράφισες...τα μόνα Πολυτεχνεία που υπάρχουν αυτόνομα εν Ελλάδι,είναι το Ε.Μ.Π. και το "Πολυτεχνείο" της Κρήτης.Της Πάτρας πέρασε και δεν ακούμπησε..είναι κανονικά τμήμα του Παν.Πατρών.Αυτό και μόνο δείχνει την ασχετοσύνη σου,και την "τρικυμία εν κρανίω" που σε βαράει.Και στα Τ.Ε.Ι. συνολικά τα προγράμματα σπουδών έχουν 70-75 μαθήματα σε 3.5 χρόνια.Να παρατήσω μήπως το ΤΗΜΜΥ και να ξαναγυρίσω στο Τ.Ε.Ι. μου?Αλλά Ε.Μ.Π. η Α.Π.Θ, Τ.Ε.Ι. ή Μ.Ι.Τ., όλα στο τέλος ισοπεδώνονται απο αυτό που λέγεται "πιάτσα".Σημασία δεν έχει τόσο τι πτυχίο έχεις,όσο το αν μπορείς ή όχι να κάνεις κάτι.Αυτό πληρώνεται.

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: