• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:37:23 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:37:23 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 39
Guests: 170
Total: 209
spoun
Spyridon01101
BlackBeard
Theislander
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
rafail zisiadis
d0xa
thomasdt
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
ismini.h
thpanousis
Elenit
tinidou
stelinas
tasos gourd
Captain
kakousios
aplos paratiritis
GeorgeGk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123362 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #300 on: June 15, 2007, 01:03:14 am »

ο καπιταλισμός είναι το κατεξοχήν σύστημα στο οποίο κάποιοι καρπώνονται την εργασία άλλων.

Το παράδειγμα που έδωσες με τα παιδιά Αθάνατε είναι λίγο αστείο αφού τα παιδιά εν τέλη, καρπώνονται τα αγαθά ξένης εργασίας μέσω της κληρονομικότητας.

προφανώς η μετάβαση από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό θα απαιτήσει κάποιοι να χάσουν την περιουσία τους, αλλά το σύστημα εν εξελίξει δεν προκαλεί αυτό που λες Αθάνατε, και δείχνεις μια κουτοπόνηρη σκέψη που δεν ταιριάζει στην εξυπνάδα σου. Μπορείς καλύτερα... Εκτός και αν οι αιώνες που πέρασες δεν σου επέτρεψαν να μάθεις 2-3 πράγματα. Όταν δεν έχεις ατομική ιδιοκτησία, δε μπορεί κάποιος να σου την πάρει. Απλά πράγματα.

Και ναι, είμαι αριστερός και θέλω να είμαι τεμπέλης. Δεν θέλω να δουλεύω ούτε μια στιγμή για να βγάλει κέρδος κάποιος άλλος από την δουλειά μου, χωρίς να μου προσφέρει δίκαιο αντάλλαγμα.

Κάποιοι άλλοι γουστάρουν δουλαπαροίκι, συγχαρητήρια. Θα πάτε τον κόσμο μπροστά!

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #301 on: June 15, 2007, 01:34:29 am »

Quote from: gepeltek on June 15, 2007, 00:01:13 am
Quote from: Aurelius on June 14, 2007, 23:59:29 pm
Και γιατι δεν το πας ενα βημα παραπερα. Ο σοσιαλισμος φταιει για τα φακελακια.

Συ είπας....   Grin

έλα που δεν πιάνεις τις ειρωνείες...

byeeee
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #302 on: June 15, 2007, 02:32:05 am »

Quote from: Αθάνατος on June 14, 2007, 23:20:44 pm
Η αξιοκρατεία δεν έχει σχέση με το τι έχεις, αλλά με το πόσο πληρώνεσαι σε συνάρτηση με τη δουλειά που κάνεις και τις γνώσεις που έχεις(Εδώ έφτασα τη Γ' δημοτικού)

Αθάνατε, εξήγησέ μου σε παρακαλώ πόσο αξιοκρατικό είναι να σου έχουν χαρίσει οι γονείς σου 5 διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, να τα νοικιάζεις και να πληρώνεσαι σα βασιλιάς, χωρίς να δουλέψεις ούτε μισή μέρα στη ζωή σου. (Τώρα ανέβηκα στη συλλογιστική της 5ης δημοτικού νομίζω)

Πάντα με βάση τον παραπάνω ορισμό που δίνεις σε παρακαλώ, με τον οποίο συμφωνώ btw.
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #303 on: June 15, 2007, 10:05:15 am »

Quote from: Turambar on June 15, 2007, 01:34:29 am
Quote from: gepeltek on June 15, 2007, 00:01:13 am
Quote from: Aurelius on June 14, 2007, 23:59:29 pm
Και γιατι δεν το πας ενα βημα παραπερα. Ο σοσιαλισμος φταιει για τα φακελακια.

Συ είπας....   Grin

έλα που δεν πιάνεις τις ειρωνείες...

Κακοπαιγμένες ειρωνίες, οπως είπε και ο Guybrush..
Εχω χορτάσει απο αυτές 20+ σελίδες τώρα..

Quote from: Juan on June 15, 2007, 02:32:05 am
Quote from: Αθάνατος on June 14, 2007, 23:20:44 pm
Η αξιοκρατεία δεν έχει σχέση με το τι έχεις, αλλά με το πόσο πληρώνεσαι σε συνάρτηση με τη δουλειά που κάνεις και τις γνώσεις που έχεις(Εδώ έφτασα τη Γ' δημοτικού)

Αθάνατε, εξήγησέ μου σε παρακαλώ πόσο αξιοκρατικό είναι να σου έχουν χαρίσει οι γονείς σου 5 διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, να τα νοικιάζεις και να πληρώνεσαι σα βασιλιάς, χωρίς να δουλέψεις ούτε μισή μέρα στη ζωή σου. (Τώρα ανέβηκα στη συλλογιστική της 5ης δημοτικού νομίζω)

Πάντα με βάση τον παραπάνω ορισμό που δίνεις σε παρακαλώ, με τον οποίο συμφωνώ btw.

Καλά αφού είσαι άνθρωπος των άκρων θα σου ξανακάνω την ίδια ερώτηση που σου έκανα και αρκετές σελίδες πριν..
Αν αύριο γίνει μοιρασιά στα πάντα κι έχουμε όλοι τα ίδια σε πόση ώρα φαντάζεσαι εσύ ότι θα υπάρχει και πάλι κοινωνική διάφορα..;
Σε ένα τέταρτο..
Γιατί εσύ αυτό που πήρες θα κοιτάξεις να το δουλέψεις για να φας εσύ και τα παιδία σου ,κάποιος ανεγκέφαλος όμως θα πάει να τα παίξει στα χαρτιά ,άλλος σε γυναίκες άλλος στα μπουζούκια και μετά τι γίνετε θα του φταίει η κοινωνία η ένοχη..;
Και με τα από κάποια χρόνια τι θα γίνει το παιδί το δικό του που δεν θα έχει μια, τι θα λέει ότι φταίει η κοινωνία η "Μαλακίες γονέων παιδευουση τέκνα ;"

Τότε είναι που αυτός ο χ-ψ διπλανος σου θα σε ζηλέψει για αυτό που κατάφερες με τον κόπο σου, θα φθονήσει την ευτυχία της οικογένειας σου επειδή ο ίδιος είναι ανίκανος, τότε θα σε υπονομευσει.....
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #304 on: June 15, 2007, 10:14:22 am »

Να ρωτησω και εγω κατι; Αμα γινει μοιρασια τι αθ κερδισουμε; Το θεμα ειναι να υπαρχει κοινωνικη δικαιοσυνη και ελευθερια. Η μοιρασια δεν εχει νοημα, αν το συστημα παραμενει ως εχει. Γι αυτο ακριβως τον λογο η Ρωσια, μετα την πτωση της Σοβ. Ενωσης εγινε ετσι, ωστε ο τεραστιος φυσικος πλουτος να συγκεντρωθει σε 10 ατομα. Ειχαν δυο επιλογες. Η θα μοιραζαν κουπονια, τα οποια θα αντιστοιχουσαν στην αντιστοιχη διαιρετεα αξια ενος πρωην κρατικου φορεα, π.χ. μεταλλεια, πετρελαια κτλ ή θα τα εδιναν κατ ευθειαν σε μερικους με το καταλληλο ανταλλαγμα. Και τα δυο ειχαν σοβαρα μειονεκτηματα, με την πρωτη να εχει το μειονεκτημνα αυτου που περιγραφεις. Ωστοσο αποφασιστηκε να γινει το πρωτο, για να υπαρξουν πολυ σοβαρες αναταραχες. Το αποτελεσμα ηταν ο κοσμος να μην αντιλαμβανεται τι ειναι αυτο που εχει στα χερια του, π.χ. ενα κουπονι πετρελαιοπηγων. Ετσι καποιοι επιτηδειοι καναν διαφορες κομπινες, π.χ. βαζαν εναν παγκο και λεγαν, δωστε ενα κουπονι αι θα σας δωσουμε ενα μπουκαλι βοτκα. Και ετσι σιγα σιγα τα μαζεψαν 10 ατομα και τωρα υπαρχει υπερσυσσωρευση πλουτου. Οπως καταλαβαινεις απο αυτα που σου λεω, δεν ειναι σωστο απλα μια μοιρασια. Ειδικα σε ενα κοσμο που η απατη ειναι επαγγελμα.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #305 on: June 15, 2007, 12:27:55 pm »

Quote from: gepeltek on June 15, 2007, 10:05:15 am
Αν αύριο γίνει μοιρασιά στα πάντα κι έχουμε όλοι τα ίδια σε πόση ώρα φαντάζεσαι εσύ ότι θα υπάρχει και πάλι κοινωνική διάφορα..;
Σε ένα τέταρτο..
Γιατί εσύ αυτό που πήρες θα κοιτάξεις να το δουλέψεις για να φας εσύ και τα παιδία σου ,κάποιος ανεγκέφαλος όμως θα πάει να τα παίξει στα χαρτιά ,άλλος σε γυναίκες άλλος στα μπουζούκια και μετά τι γίνετε θα του φταίει η κοινωνία η ένοχη..;
Και με τα από κάποια χρόνια τι θα γίνει το παιδί το δικό του που δεν θα έχει μια, τι θα λέει ότι φταίει η κοινωνία η "Μαλακίες γονέων παιδευουση τέκνα ;"

Τότε είναι που αυτός ο χ-ψ διπλανος σου θα σε ζηλέψει για αυτό που κατάφερες με τον κόπο σου, θα φθονήσει την ευτυχία της οικογένειας σου επειδή ο ίδιος είναι ανίκανος, τότε θα σε υπονομευσει.....

Δεν είχα απαντήσει σε αυτή την ερώτηση γιατί μου φάνηκε αστεία... και φυσικά διαφωνώ μαζί σου...

1 τέταρτο θέλει στον καπιταλισμό - στη φιλελευθερη οικονομία.

Αλλού, με όλα τα στραβά που είχε, χρειάστηκαν 80 χρόνια για να γίνει αυτό...
zlatalex

Tot ziens

View Profile
« Reply #306 on: June 15, 2007, 12:40:40 pm »

Quote from: Juan on June 15, 2007, 12:27:55 pm
1 τέταρτο θέλει στον καπιταλισμό - στη φιλελευθερη οικονομία.

Αλλού, με όλα τα στραβά που είχε, χρειάστηκαν 80 χρόνια για να γίνει αυτό...

+1

Όπως φάνηκε και από την ρωσική μεγαλοαστική τάξη που δημιουργήθηκε εν μία νυκτί μετά την αλλαγή του καθεστώτος

Neuken in de keuken
Καμένος

View Profile
« Reply #307 on: June 15, 2007, 13:55:48 pm »

Quote from: gepeltek on June 14, 2007, 23:47:43 pm
Quote from: koslazio on June 14, 2007, 22:20:50 pm
Quote from: Aurelius on June 14, 2007, 21:59:50 pm

Πως γινεται τα περισσοτερα ατομα που γνωριζv και εχουν μια αλφα αριστερη ιδεολογια, να εχουν δουλεψει, να βγαζουν λεφτα και μονοι τους για να μην επιβαρυνουν τους γονεις τους, και τα περισσοτερα απο τα αλλα ατομα που ξερω και που δεν εχουν την αντιστοιχη ιδεολογια να ξυνουν τα αρχιδια τους;;;

Εγώ πως γίνεται τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και έχουνε αυτή την άλφα αριστερή ιδεολογία να ξύνουνε τα αρχίδια τους και μετα το  ξύσιμο να γράφουνε και τους γονείς τους σε αυτά???
Γιατί άντε πες ο Αθάνατος έχει κτήματα σε όλη την Ελλάδα και δε θέλει να τα χάσει. Αυτοί όμως που πέφτουνε με τα μούτρα στο ξύσιμο που προανέφερα μάλλον μου φαίνεται ότι έχουνε τα κτήματα που έχει ο Αθάνατος αλλά γοητεύονται από την επαναστατικότητα της άλφα ιδεολογίας και την ενστερνίζονται μόνο στη θεωρία.

Λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές μιλούσα με ενα φίλο μου κομμουνιστή κνιίτη (από τους λίγους ψαγμένους και με πατερα ακροδεξιο στρατιωτικό παρακαλώ) από την ιατρική Αθηνών..
Και πάνω στη συζήτηση (έντονη κουβέντα ήταν πράγματι) μου πετάει ένα :  "Eλα ρε μλκ εδώ σε μας (Ιατρική δλδ αθηνών) σχεδόν από το 85 και μετά είμαστε (ΠΚΣ δλδ) πρώτοι "

Τότε όμως άθελα του μου έδωσε μια καλή πάσα και τον ρωτάω.. 
"Τι λέ ρε συ..; Ποπο.. και δε μου λες.. Τώρα άραγε είναι αυτοί οι γιατροί που ζητάνε φακελάκια;  8)  "

Aπάντηση φυσικά και δεν πήρα, μόνο ένα χαμόγελο και μετά το γυρίσαμε στα αθλητικά....

Το μόνο που μπορώ να πώ μετα από αυτό είναι .. να προσέχεις πως επιλέγεις τους φίλους σου..

@Αθάνατε: Τελικά θα γίνει αυτό με τον μοίρασμα των μετοχών στον λαό που μου έλεγες πρίν κάποιες σελίδες?
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #308 on: June 15, 2007, 23:05:28 pm »

Quote from: Juan on June 15, 2007, 12:27:55 pm
Σε ένα τέταρτο..

Δεν είχα απαντήσει σε αυτή την ερώτηση γιατί μου φάνηκε αστεία... και φυσικά διαφωνώ μαζί σου...

Κάπως έτσι σκεφτοντουσαν στην αρχή κ ο Στάλιν κ η παρέα του, αλλα στην πορεία τα βρήκαν λίγο σκούρα..

Quote from: Καμένος on June 15, 2007, 13:55:48 pm
Quote from: gepeltek on June 14, 2007, 23:47:43 pm
Quote from: koslazio on June 14, 2007, 22:20:50 pm
Quote from: Aurelius on June 14, 2007, 21:59:50 pm

Πως γινεται τα περισσοτερα ατομα που γνωριζv και εχουν μια αλφα αριστερη ιδεολογια, να εχουν δουλεψει, να βγαζουν λεφτα και μονοι τους για να μην επιβαρυνουν τους γονεις τους, και τα περισσοτερα απο τα αλλα ατομα που ξερω και που δεν εχουν την αντιστοιχη ιδεολογια να ξυνουν τα αρχιδια τους;;;

Εγώ πως γίνεται τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και έχουνε αυτή την άλφα αριστερή ιδεολογία να ξύνουνε τα αρχίδια τους και μετα το  ξύσιμο να γράφουνε και τους γονείς τους σε αυτά???
Γιατί άντε πες ο Αθάνατος έχει κτήματα σε όλη την Ελλάδα και δε θέλει να τα χάσει. Αυτοί όμως που πέφτουνε με τα μούτρα στο ξύσιμο που προανέφερα μάλλον μου φαίνεται ότι έχουνε τα κτήματα που έχει ο Αθάνατος αλλά γοητεύονται από την επαναστατικότητα της άλφα ιδεολογίας και την ενστερνίζονται μόνο στη θεωρία.

Λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές μιλούσα με ενα φίλο μου κομμουνιστή κνιίτη (από τους λίγους ψαγμένους και με πατερα ακροδεξιο στρατιωτικό παρακαλώ) από την ιατρική Αθηνών..
Και πάνω στη συζήτηση (έντονη κουβέντα ήταν πράγματι) μου πετάει ένα :  "Eλα ρε μλκ εδώ σε μας (Ιατρική δλδ αθηνών) σχεδόν από το 85 και μετά είμαστε (ΠΚΣ δλδ) πρώτοι "

Τότε όμως άθελα του μου έδωσε μια καλή πάσα και τον ρωτάω.. 
"Τι λέ ρε συ..; Ποπο.. και δε μου λες.. Τώρα άραγε είναι αυτοί οι γιατροί που ζητάνε φακελάκια;  8)  "

Aπάντηση φυσικά και δεν πήρα, μόνο ένα χαμόγελο και μετά το γυρίσαμε στα αθλητικά....

Το μόνο που μπορώ να πώ μετα από αυτό είναι .. να προσέχεις πως επιλέγεις τους φίλους σου..

Cheesy
Εσύ δλδ με ποιά κριτήρια τους επιλέγεις..;;
Οχι πες μου να μου δώσεις κ καμια συμβουλή, μπορεί όντως να έχεις δίκιο..   Grin
Καμένος

View Profile
« Reply #309 on: June 16, 2007, 11:48:29 am »

Το κυριότερο κριτήριο είναι αυτά που λένε να τα κάνουν και να τα πιστεύουν. Αλλιώς σε κοροιδεύουν στα μουτρα σου κι εσύ χαίρεσαι.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #310 on: June 16, 2007, 15:58:22 pm »

Καλά αφού είσαι άνθρωπος των άκρων θα σου ξανακάνω την ίδια ερώτηση που σου έκανα και αρκετές σελίδες πριν..
Σε ένα τέταρτο..

Καταλήγουμε λοιπόν ότι το χρήμα, η ιδιοκτησία και η κληρονομικότητα δημιουργούν κοινωνική ανισότητα σε 15 λεπτά.
Αυτό λέω και για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν.

Smiley

byeeee
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #311 on: June 16, 2007, 20:30:19 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 14, 2007, 18:54:10 pm
Φοβάμαι  κάτι περίεργους τεμπέληδες που κυκλοφορούν μήπως τα τυχόν κτήματα που θα αγοράσω,  έρθουν και τα πάρουν  από τα παιδιά μου με τη λογική ότι δε δούλεψαν αυτά και τα έβγαλαν και άρα δεν τους ανήκουν. Γιατί άμα είναι έτσι, να βρω και εγώ μία δουλειά στο δημόσιο, να τα ξύνω και να πληρώνομαι, αφού τότε όση δουλειά και να ρίξεις θα πάει χαμένη.
Καταρχήν να σου υποσχεθώ ότι, όταν με το καλό γίνει η επανάσταση και με το θέλημα της συμπαντικής αλληλεγγύης είμαστε ζωντανοί για να την δούμε, η πρώτη επαναστατική κομπόστα ροδάκινο θα γίνει με τα φρουτάκια από τα χωραφάκια σου και θα φαγωθεί στην αυλή του σπιτιού σου με τα ασημένια κουταλάκια της προίκας σου. Για την συνέχεια τσίμπα λίγο Προυντόν να σου σηκωθεί κάθε τρίχα στο νεοφιλελεύθερο κρανίο σου:

Οι σύγχρονοι νομικοί ακολουθώντας τους οικονομολόγους, έχουν εγκαταλείψει ως υπερβολικά καταστροφική την θεωρία  της πρωταρχικής κατάληψης και έχουν υιοθετήσει αυτή που θεωρεί ότι η ιδιοκτησία γεννιέται από την εργασία. Αυτή είναι μια πλάνη που οφειλέται στο ότι κυνηγάνε την ουρά τους . Προκειμένου να εργαστείς είναι αναγκαίο να καταλάβεις, λέει ο κύριος Cousin. Συνεπώς, αφού το δικαίωμα της κατάληψης είναι ίσο για όλους, έχω προσθέσει με την σειρά μου ότι για να εργαστείς είναι αναγκαίο να αποδεχτείς την ισότητα.
   «Ο πλούσιος» αναφωνεί ο Ζαν Ζακ Ρουσώ «λέει καμαρώνοντας, εγώ είμαι αυτός που έχτισε αυτόν τον τοίχο, εγώ είμαι αυτός που έχει κερδίσει αυτή τη γή με την δουλειά του». Ποιός σας το ζήτησε; Μπορούμε να απαντήσουμε και με ποιο δικαίωμα απαιτείτε από εμας μια αμοιβή για μια εργασία που δεν σας έχουμε επιβάλλει; Κάθε σοφιστεία καταρρέει μπροστά σε αυτόν τον συλλογισμό.
   Αλλά οι θιασώτες της εργασίας δεν βλέπουν ότι το σύστημά τους έρχεται σε απόλυτη αντίφαση με τον Αστικό Κώδικα, όλα τα άρθρα και οι διατάξεις του οποίου θεωρούν ως δεδομένο ότι η ιδιοκτησία βασίζεται στο γεγονός της πρωταρχικής κατάληψης. Εάν η εργασία από μόνη της, μέσω της ιδιοποίησης που προέρχεται από αυτήν, γεννά την ιδιοκτησία, τότε ο Αστικός Κώδικας λέει ψέματα ο Καταστατικός Χάρτης είναι μια ψευτιά και ολόκληρο το κοινωνικό μας σύστημα είναι μια παραβίαση αυτού του δικαιώματος.
   Έχω υποστηρίξει ότι το σύστημα που βασίζει την ιδιοκτησία στην εργασία, εξίσου με αυτό που την βασίζει στην κατάληψη, συνεπάγεται την ισότητα των περιουσιών. Ο αναγνώστης θα ανυπομονεί να μάθει πως από την ανισότητα των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων, σκοπεύω να εξάγω αυτό τον νόμο της ισότητας και σύντομα θα ικανοποιηθεί, Θα εφιστούσα την προσοχή του όμως για μια στιγμή, σ’αυτήν την αξοσημείωτη πλευρά της μεθόδου, δηλαδή το να βάζεις την εργασία στην θέση της κατάληψης ως αρχή της ιδιοκτησίας και θα κάνω μια σύντομη ανασκόπηση σε μερικές από τις προκαταλήψεις τις οποίες οι ιδιοκτήτεςσυνηθίζουν να επικαλούνται, η νομοθεσία τις έχει επικυρώσει και το σύστημα της εργασίας τις έχει καταστρέψει ολοσχερώς.
   Ο ιδιοκτήτης στρέφεται προς τους διώκτες του :
Έχω κάνει περισσότερα από το να καταλάβω, φωνάζει με τρομερή συγκίνηση. Έχω εργαστεί, έχω παράγει, έχω βελτιώσει και μεταβάλει. ΈΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. Αυτό το σπίτι, αυτά τα χωράφια, αυτά τα δέντρα είναι έργο των χεριών μου, μετέβαλα αυτά τα βάτα σε αμπέλι και αυτούς τους θάμνους σε συκιές και σήμερα παίρνω σοδειά από μια γη που που ήταν ερημωμένη. Κανείς δεν μοιράστηκε μαζί μου τον κόπο και τα έξοδα, κανείς δεν θα μοιραστεί τα κέρδη.
   Έχεις εργαστεί ιδιοκτήτη! Τότε γιατί μιλάς για την πρωταρχική κατάληψη; Τι, δεν ήσουν σίγουρος για τα δικαιώματα σου ή ήλπιζες να εξαπατήσεις τους ανθρώπους και να κάνεις την δικαιοσύνη μια ψευδαίσθηση; Βιάσου να μας δείξεις τα μέσα της υπεράσπισής σου, γιατί δεν θα έφεση στην απόφαση και γνωρίζεις ότι μετά υπάρχει και ένα ζήτημα αποζημίωσης.
   Έχεις εργαστεί! Αλλά τί κοινό υπάρχει ανάμεσα στην εργασία, την οποία σε υποχρεώνει να εκτελείς το καθήκον, και την ιδιοποίηση των κοινόχρηστων πραγμάτων; Δεν γνωρίζεις ότι η κυριότητα του εδάφους, όπως και του αέρα και του φωτός δεν μπορεί να χαθεί λόγω παραγραφής;
   Έχεις εργαστεί! Δεν έχεις βάλει ποτέ άλλους να δουλέψουν γιαλογαριασμό σου; Γιατί λοιπόν αυτοί έχασαν δουλεύοντας για λογαριασμό σου ότι εσύ κέρδισες μη δουλεύοντας για αυτούς;
   Έχεις εργαστεί! Πολύ καλά, ας δούμε τα δημιουργήματά σου. Θα τα υπολογίσουμε, θα τα μετρήσουμε και θα τα ζυγίσουμε. Θα είμαστε δίκαιοι σαν τον Σολομώντα γιατί ορκίζομαι σε τούτη τη ζυγαριά, σε τούτο το αλφάδι και σε τούτο το μέτρο ότι αν ιδιοποιήθηκες την  εργασία κάποιου άλλου καθ’οιονδήποτε τρόπο, θα τον αποζημιώσεις μέχρι τελευταίας δεκάρας.
   Έτσι η αρχή της κατάληψης εγκαταλείπεται, κανείς δεν θα πει στο εξής «η γη ανήκει σε αυτόν που την κατέλαβε πρώτος» . Η ιδιοκτησία, σπρωγμένη στην πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων της, αποκυρύσσει το παλιό της ρητό. Η δικαιοσύνη ντροπιασμένη ανακαλεί τα αποφθέγματά της και θλιμμένη, χαμηλώνει το πέπλο της πάνω στα κοκκινισμένα της μάγουλα. Και αυτή η πρόοδος στην κοινωνική φιλοσοφία είναι μόλις χθεσινή : Χρειάστηκαν πενήντα αιώνες για να ξεριζωθεί ένα ψέμα! Κατά την διάρκεια της αξιοθρήνητης περιόδου, πόσοι σφετερισμοί δεν επικυρώθηκαν, πόσες εισβολές δεν εξυμνήθηκαν, πόσες κατακτήσεις δεν γιορτάστηκαν! Από πόσους απόντες δεν πήραν τα πράγματα και πόσοι φτωχοί, εξορισμένοι και πεινασμένοι, δεν αποκλείστηκαν από τον πλούτο ο οποίος ενεργεί ταχύτατα και αποθρασυμένα; Πόσες ζηλοφθονίες και πόλεμοι, εμπρησμοί και αιματοχυσίες των εθνών! Αλλά στο εξής, χάρη στην εποχή και την έλευση του Λόγου, θα γίνει κοινά αποδεκτό ότι η γη δεν είναι έπαθλο που το κερδίζει κάποιος σε αγώνα, απουσία άλλων εμποδίων, υπάρχει για όλους χώρος κάτω από τον ήλιο. Ο καθένας μπορεί να δέσει την κατσίκα του στον φράχτη, να βγάλει την αγελάδα του στο βοσκοτόπι, να σπείρει μια γωνιά και να ψήσει το ψωμί του στο δικό του παραγώνι.
   Αλλά όχι δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας.Άκουσα να διακηρύσσεται από όλες τις μεριές: Τιμή στην εργασία και την εργατικότητα! Στον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, η κάθε ικανότητα ανάλογα με τα έργα της.Βλέπω τα τρία τέταρτα του ανθρωπίνου γένους να λεηλατούνται ξανά, και μπορούμε να πούμε ότι η εργασία των λίγων ρίχνει βροχή και χαλάζι στην εργασία των υπολοίπων.
   Τό πρόβλημα λύθηκε , αναφωνεί ο κύριος Hannequin. Την ιδιοκτησία, την κόρη της εργασίας, μπορούμε να την απολαύσουμε στο παρόν και στο μέλλον υπό την προστασία των νόμων. Έλκει την καταγωγή της από το φυσικό δίκαιο, η δύναμή της προέρχεται από το αστικό δίκαιο και από την ένωση αυτών των δύο ιδεών, της εργασίας και της προστασίας έχουν προέρθει θετικές νομοθεσίες.
   Αχ! Το πρόβλημα λύθηκε. Η ιδιοκτησία είναι κόρη της εργασίας. Τί είναι λοιπόν το δικαίωμα της απόκτησης,το δικαίωμα της διαδοχής και το δικαίωμα της δωρεάς κλπ αν όχι το δικαίωμα του να γίνεις ιδιοκτήτης μέσω της απλής κατάληψης; Τί είναι οι νόμοι σας σχετικά με την εποχή της πλειοψηφίας, της χειραφέτησης, της κηδεμονίας και της απαγόρευσης αν όχι οι διάφορες συνθήκες μέσω των οποίων αυτός που είναι ήδη εργάτης κερδίζει ή χάνει το δικαίωμα της κατάληψης, δηλαδή της ιδιοκτησίας;

Τί είναι η ιδιοκτησία;  Π.Ζ Προυντόν

Να σου πω και τους τίτλους άλλων κεφαλαίων του βιβλίου :Την γη δεν μπορεί κανείς να την ιδιοποιηθεί, Η καθολική συναίνεση δεν δικαιολογεί την ιδιοκτησία, Η παραγραφή ποτέ δεν δικαιολογεί την ιδιοκτησία, Εργασία:Από μόνη της δεν έχει καμία δύναμη να ιδιοποιηθεί τα πράγματα της φύσης, Η εργασία στην υπηρεσία της δικαιοσύνης καταστρέφει την ιδιοκτησία και άλλα πολλά. Επίσης μία καλή πρόταση του Προυντόν είναι η ακόλουθη "Ο εργαζόμενος διατηρεί ακόμα και αφότου έχει πληρωθεί τους μισθούς του, ένα φυσικό δικαίωμα ιδιοκτησίας στο αντικείμενο που έχει παραγάγει.", πώς το σχολιάζεις; Είναι δίκαιο ή άδικο;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Αθάνατος
Guest
« Reply #312 on: June 16, 2007, 21:22:24 pm »

Φενίξ αυτό που μου αρέσει με εσένα είναι που μας λες τις απόψεις άλλων και όχι τη δικιά σου
Αλήθεια ο Μπάμπης ο Σουγιάς τι λέει για την "ιδιοκτησία"? Huh

Φενίξ στο Κιλκίς πάει 550 ευρώ το στρέμμα και στην Πέλλα κάπου 1000 ευρώ το στρέμμα και άμα θες υπάρχουν ένα σωρό προς ενοικίαση. Πάνε καμιά βόλτα να δεις τα καλαμπόκια και τα σιτάρια...Μπορείς με 60 Ευρώ το στρέμμα/χρόνο να τα νοικιάσεις χαλαρά...
Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να δουλέψει, μπορεί και φυσικά αναφέρθηκα μόνο σε κτήματα...Που να έλεγα για κάτι πιο κερδοφόρο...

Θα πω ένα ανέκδοτο και εγώ, που είναι παρόμοιο με κάποιο που είπε και ο Χριστόδουλος, ο φίλος του κομμουνιστών

Ήταν ένας Ιάπωνας, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας
Πάει ο Θεός και ρωτάει τον Ιάπωνα
-Πες άνθρωπε τι θες, για να μην αισθάνεσαι κατώτερος από τη γείτονα σου?
και απάντησε ο Ιάπωνας
-Να θεέ μου, ο γείτονας μου έχει ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και βγάζει περισσότερα χρήματα από εμένα και ζηλεύω. Για αυτό θα ήθελα και εγώ ένα κατάστρημα ηλεκτρονικών
- "Εντάξει", είπε ο Θεός και εκπλήρωσε την επιθυμία του.

Πάει ο Θεός μετά στο Γερμανό και το ρωτάει
και απάντησε ο Γερμανός
-Να θεέ μου, ο γείτονας μου έχει ένα συνεργείο αυτοκινήτων και βγάζει περισσότερα χρήματα από εμένα και ζηλεύω. Για αυτό θα ήθελα και εγώ ένα συνεργείο αυτοκινήτων
- "Εντάξει", είπε ο Θεός και εκπλήρωσε την επιθυμία του.

Πάει ο Θεός τέλος στον Έλληνα και το ρωτάει
και απάντησε ο Έλληνας
-Να θεέ μου, ο γείτονας μου έχει μία κατσίκα και κάθε πρωί πάει και την αρμέγει και έτσι έχει γάλα κάθε μέρα και ζηλεύω.
-Θες και εσύ μία κατσίκα έ? το ρωτάει ο Θεός
-"Όχι!", είπε ο Έλληνας και συνέχισε λέγοντας, "Απλά θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γειτονα" Grin

Και είπεν ο Θεός:"Ο κλασσικός ο μ@λ@κας ο Έλληνας. Ακόμα και τη κατσίκα του γείτονα θέλει να φάει, επειδή ο ίδιος είναι ανίκανος να κάνει οτιδήποτε"

gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #313 on: June 16, 2007, 21:32:52 pm »

Quote from: Turambar on June 16, 2007, 15:58:22 pm

Σε ένα τέταρτο..

Καταλήγουμε λοιπόν ότι το χρήμα, η ιδιοκτησία και η κληρονομικότητα δημιουργούν κοινωνική ανισότητα σε 15 λεπτά.
Αυτό λέω και για αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν.

Smiley

Δεν ξέρω...   Undecided
Δύσκολο το βλέπω εγώ, υπάρχουν πολλές προεκτάσεις-προυποθέσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο..
Και ακόμα πιο πολλές προυποθέσεις για να επιβιώσει μετά το σύστημα..

Quote from: Fenix on June 16, 2007, 20:30:19 pm
Καταρχήν να σου υποσχεθώ ότι, όταν με το καλό γίνει η επανάσταση και με το θέλημα της συμπαντικής αλληλεγγύης είμαστε ζωντανοί για να την δούμε, η πρώτη επαναστατική κομπόστα ροδάκινο [...]

Η πρώτη και τελευτάια..
Γιατί μετά την κομπόστα θα φαγωθείτε μεταξύ σας..
aliakmwn
Guest
« Reply #314 on: June 16, 2007, 21:34:46 pm »

Quote from: gepeltek on June 16, 2007, 21:32:52 pm
Η πρώτη και τελευτάια..
Γιατί μετά την κομπόστα θα φαγωθείτε μεταξύ σας..

Δεν πειραζει, θα 'χουμε ηδη φαει εσας πρωτα, οποτε τα παιδια μας θα βρουν εναν ηρεμο κοσμο, απαλλαγμενο και απο μας και απο σας, για να χτισουν τον κομμουνισμο χωρις κακες επιρροες απ' το παρελθον Grin
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 56 Go Up Print
Jump to: