• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:47:23 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:47:23 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 165
Total: 200
despinat
el1
melisste22
pdiamantis
m.renia
Mr Watson
ligditsa
Cersei Tsoulannister
rafail zisiadis
thomasdt
alex_samaras_
Spyridon01101
Theislander
BlackBeard
spoun
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
d0xa
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123390 times)
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #255 on: June 10, 2007, 20:36:11 pm »

Quote from: 4Dcube on June 10, 2007, 01:35:00 am
Δεν κάνω κριτική εφόλης της ύλης. Ούτε καν κριτική επί του θέματος. Δεν ξέρω αν καταλάβατε, αλλά είμαι εκτός. Ανάφερα πόσο με ενόχλησε η ροή έτσι ώστε να σταματήσω να διαβάζω.
Δυστυχώς όταν συζητάνε άνθρωποι και όχι μηχανές το πως θα πάει η ροή δεν προκαθορίζεται και είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων.Όπως σου είπα όταν εγώ καταλάβω ότι ο άλλος πάει να με κοροιδέψει εκνευρίζομαι και απαντάω ανάλογα.Χρειάστηκαν οι φιλότιμες προσπάθειες της κορίνας και της πανδόρας για να έρθω στα ίσια μου και να δω το πράγμα ψύχραιμα.Κρίμα που σταμάτησες να διαβάζεις όμως καθώς γράφτηκαν αρκετά καλά πραγματάκια σε αυτό το τόπικ.

Σε ένα φόρουμ καλό είναι να επισημαίνονται κάποια στοιχεία αλλιώς δεν υπάρχουν! Είσαι ό τι λες και ταυτόχρονα υπάρχει ό τι πεις. Λοιπόν, δε μ'αρέσει που μου απαντάς με το στυλ "πού διαφωνείς με το πλαίσιο συνάδελφε".
Αυτό φαντάζομαι το λες σαν απάντηση στο "διάβασε πρώτα και μετά κρίνε τις προθέσεις μου" που σου είπα.Λυπάμαι που δεν σου αρέσει όταν κάποιος σου λέει να υπολογίσεις πρώτα όλα δεδομένα πριν βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

Επίσης, η συναισθηματική φόρτιση την οποία ανάφερα ως "μέθη" αντιστοιχεί σε έλλειψη σοβαρότητας. Είσαι (απρόσωπα μιλάω), λοιπόν, πιωμένος, μεθυσμένος από μια ιδέα ή από συναισθήματα; Δεν μπορείς να γράψεις ικανοποιητικά σοβαρά. Και υπάρχουν βαθμοί σοβαρότητας που αντέχονται και δεν αντέχονται. Ήταν αναμενόμενο να απαντήσουν θερμά σε ένα δυνητικά αντι-κομμουνιστικό τόπικ, κομμουνιστές.
Όταν ο άλλος προσπαθήσει, όπως σου είπα να σε κοροιδέψει, και εσύ το καταλάβεις δεν χρειάζεται να είσαι ήρεμος για να του πεις ότι τον κατάλαβες.Επίσης όσο πιο μεγάλη είναι η κοροιδία και όσο πιο πολύ θιχτείς ανάλογη θα είναι και η απάντησή σου (η δικιά μου τουλάχιστον). Στην φάση λοιπόν του κραξίματος η νηφαλιότητα δεν χρειάζεται φίλε κύβε. Αν πιστεύεις ότι ότι γράφτηκε εδώ μέσα δεν είναι σοβαρό σου λέω ξανά να διαβάσεις τα πόστ που δεν περιέχουν μου είπες, σου είπα και αν πάλι δεν βρεις κάτι σοβαρό τότε πάω πάσο και πόσταρε κάτι εσύ, που προφανώς θα διαφέρει από οτιδήποτε έχει γραφτεί εδώ μέσα, να το δούμε και να παραδειγματιστούμε. Θα συμφωνήσεις πιστεύω ότι μαζί με την έλλειψη σοβαρότητας θα πρέπει να καταδικάσουμε και την στείρα αποσπασματική κριτική.Αυτό το τελευταίο που λες δεν μου αρέσει καθόλου και αρχίζουν να μπαίνουν ψύλοι στα περίεργα αυτιά μου.Πρέπει να είσαι κουμμουνιστής για να παρέμβεις σε ένα τόπικ που τα χώνει σε σοσιαλισμό/κουμμουνισμό με τρόπο επιπόλαιο και πολωτικό; Δεν νομίζεις ότι δεν μας τα λες και πολύ καλά;

Προσωπικά δεν κερδίζει ο άλλος έτσι τον σεβασμό μου. Σέβομαι ανθρώπους που γράφουν σεβόμενοι τον ανόητο ίσως συνδιαλεγόμενό τους. Η έξυπνη ειρωνία, καλοδεχούμενη, αρκεί να μη γίνεται κακόβουλα - θέλοντας να μειώσει τον άλλο. Γιατί, εντάξει μια τετ-α-τετ συνομιλία όπου, βρε αδερφέ, θα υψώσεις τον τόνο, δε γινεται. Αλλά στο γραπτό λόγο... αχρείαστο, απλά.
Και πάλι το γεγονός ότι όπως λες δεν διάβασες το τόπικ σε συνδυασμό με την σπουδή σου να μας πεις κάτι σε ωθεί για άλλη μια φορά σε λάθος συμπεράσματα. Για να σου ξεκαθαρίσω τα πράγματα και για να μην σου πω πάλι να διαβάσεις το τόπικ σου λέω ότι δεν θεώρησα ότι οι συνδιαλεγόμενοί μου είναι ανόητοι αλλά μισαλλόδοξοι, φοβικοί και φτωχά ενημερωμένοι προκειμένου να προσεγγίσουν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Η διαφορά όπως καταλαβαίνεις είναι τεράστια. Το ότι θεωρείς την ειρωνία περιττή στον γραπτό λόγο είναι σεβαστό αλλά απορριπτέο από εμένα τουλάχιστον.Επίσης δεν έχω ξανακούσει για κακόβουλη και καλόβουλη ειρωνία,ο σκοπός της ειρωνίας είναι ένας να μεγενθύνει τα αρνητικά μιας κατάστασης ώστε αυτά να γίνουν περισσότερο αντιληπτά, άλλη χρήση εγώ δεν ξέρω.

Δε μ'άρεσε επίσης η έμμεση επίθεση στις αξίες μου και στο δήθεν τσιμεντένιο κούτελό μου. Γιατί δεν πρόκειται για "μπλαζέ υφάκι". Όρος που χρησιμοποιείται για περιγραφή έκφρασης προσώπου τόσο εξειδικευμένος που φαντάζει άκυρος στον γραπτό. Προσπαθώ να γράφω έτσι γιατί θέλω να σέβομαι τον άλλο, ακόμα και αν ο άλλος το αποστρέφεται.
Έγραψα τα παραπάνω πιστεύω όχι άδικα, είναι ο τρόπος που παρατηρώ μια συζήτηση. Από κει και πέρα, το θέμα της είναι πασπαρτού.
Και το έγραψα όχι σαν αγγελία κατηγορίας, αλλά σαν εποικοδομητικό σχόλιο που διαφέρει, νομίζω από το "Τσκ!Τσκ! Τι βαρβαρότητα".
Ας μη βλέπουμε επιλεκτικά περιληπτικά.
Όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει την παθιασμένη αντίδραση και με συμβουλεύει ότι πάντα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι οτιδήποτε κι αν ακούσουμε, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο ίδιος στην ζωή του δεν έχει βρεθεί σε αυτήν την θέση και γι'αυτό αδυνατεί να καταλάβει τον εκνευρισμό σου. Όπως σου είπα δίνεις συμβουλές που, απογυμνωμένες από το τί παίχτηκε εδώ, είναι άκυρες.Το μπλαζέ υφάκι φαντάζει άκυρο σε εσένα και καλά κάνει, σε περιγράφει όμως τέλεια φίλε κύβε. Μην νομίζεις επίσης ότι αυτός ο τρόπος έκφρασης έχει τίποτα να κάνει με τον σεβασμό, εμένα προς την απαξίωση μου φέρνει και γι'αυτό και τον αποστρέφομαι. Η εκ των υστέρων κριτική σου, με τον τρόπο που την κάνεις δεν προσφέρει τίποτα σου το λέω για να το ξέρεις.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
aliakmwn
Guest
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #256 on: June 10, 2007, 22:12:13 pm »

Η πολυαναμενομενη απαντηση του αλιακμονα  Cheesy
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #257 on: June 11, 2007, 14:27:36 pm »

Quote from: Fenix on June 10, 2007, 20:36:11 pm
Όπως σου είπα όταν εγώ καταλάβω ότι ο άλλος πάει να με κοροιδέψει εκνευρίζομαι και απαντάω ανάλογα.

Και αυτό είναι το λάθος σου..
Αν είναι οποτεδήποτε ο άλλος θα πει την άποψη του για κάτι εσύ να νομίζεις ότι προσπαθεί να σε κοροιδέψει τότε καήκαμε..! Δεν νομίζεις πως έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου..;

Τελικά ρε εσένα πρέπει να σε πείραξε ο τίτλος.. Οταν λοιπόν γραφω κριτική, εννοώ την κριτική του gepeltek..
Χαλάρωσε αδερφέ δεν είμαι κανας μασώνος που μοιράζω αιρετικά φυλλάδια.. Γεγονότα αναφέρω, καταδικάζω κάποια πράγματα..
Δεν είπα ότι έγιναν μόνο αυτά, αλλά και αυτα είναι πολλά για να μας κάνουν να προβληματιστούμε λιγάκι..
Πράγμα που εσύ δεν έκανες καθόλου παρα΄σταθηκες στις λέξεις (γιατί βέβαια όταν γράφεις 10 σελίδες όπου βρίζεις τον gepeltek και στο τέλος πετας ένα "βαρεθήκαμε να τα καταδικάζουμε αυτά τα γεγονοτα", ε αυτό δεν είναι προβληματισμός).. 

Quote from: Αθάνατος on June 09, 2007, 21:21:35 pm
Βασικά το θέμα του τόπικ είναι η "κριτική (καλή και άσχημη) στις προσπάθειες εφαρμογής του σοσιαλισμού".
Αλλά κάποιοι άρχισαν να θεωρητικολογούν και να καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις με αναφορά ακόμα και της γκόμενας του άλλου, δηλ ήταν οφ-τόπικ, αντί να αναφέρουν ιστορικά γεγονότα με τα οποία θα αναδείκνυαν όπως αυτοί πιστεύουν τα καλά των προσπαθειών αυτών της εφαρμογής του σοσιαλισμού...

Αυτό που λέει ο Ολύμπιος είναι πολύ σωστό αλλά και πάλι είσαι προκατελημμένος απέναντι του, όπως απέναντι και σε μένα, και γενικά με πολλά άτομα τώρα που το σκέφτομαι..   Cheesy

Quote from: aliakmwn on June 10, 2007, 22:12:13 pm
Η πολυαναμενομενη απαντηση του αλιακμονα  Cheesy

Ορίστε αυτόν τον παραδέχομαι.. και εξάλλου είναι αυτό που είπα στην αρχή..  πλαί στο δικηγόρο βρίσκεται και ο εισαγγελέας.. και οι δυο υπερβάλλουν και οι δύο μεροληπτούν αλλά απο τον συνδυασμό των δύο αυτών θα βγει η αλήθεια (και βέβαια η αλήθεια είναι υποκειμενική)

Δες και εδώ  http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=15141.0

Εσύ ας πούμε βλέπεις στα λόγια του αλιάκμων πουθενά να καταδικάζει τίποτα..;
Και καλά κάνει αφού εν προκειμένω είναι ο δικηγόρος..
Εσύ γιατί τα βάζεις με τον εισαγγελέα...;   8)

Κλείνω με μία φράση στα γερμανικα (μιας που δίνω προφορικά μεθάυριο και μόλις διάβαζα για τα μέσα ενημέρωσης)

"Jeder kann im Internet seine Meinung auβern, zb in einem Forum. Man kann so eine riesige Menge von Informationen finden und vergleichen."

ΥΓ: vergleichen σημαίνει συγκρίνω....

*Στο τόπικ του αλιάκμωνα δεν είδα πάντως να σχολιάζεις με μένος τίποτα... Εγώ σου δίνω 4 λόγους:

1)Η αλήθεια είναι ότι θα απαντήσεις και εκεί σε λίγο..
2)Δεν θα απαντήσεις γιατί κουραστηκες από το να ασχολείσαι με μένα..
3)Η αλήθεια είναι ότι ο αλιάκμων δεν πάει να σε κοροιδεψει..
4)Τελικά όλα όσα μας έλεγες για την απόλυτη μονομερή κριτική, προσπάθεια παραπλάνησης κτλ. είναι κουραφέξαλα..   8)
« Last Edit: June 11, 2007, 14:43:46 pm by gepeltek » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #258 on: June 14, 2007, 10:58:06 am »

Από τον Χίτλερ στον Χερστ και από τον Κόνκουεστ στον Σολζενίτσιν
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #259 on: June 14, 2007, 12:32:02 pm »

Quote from: aliakmwn on June 14, 2007, 10:58:06 am
Από τον Χίτλερ στον Χερστ και από τον Κόνκουεστ στον Σολζενίτσιν
Ποιος μαλάκας θα κάτσει να το διαβάσει όλο αυτό; Εγώ μια ματιά του έριξα μόνο, και συμπέρανα ότι είναι άθλιο. Ιστορικό άρθρο που δεν αναφέρει τις πηγές του είναι για τα σκουπίδια. Οι αστήρικτοι ισχυρισμοί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Και δίκιο να είχε ο αρθρογράφος, το χάνει μόνο και μόνο επειδή μας περνάει για ηλίθιους.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
zlatalex
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Tot ziens

View Profile
« Reply #260 on: June 14, 2007, 13:32:28 pm »

Καλά και η απλοϊκότητα με την οποία δαιμονοποιείται ο Τρότσκι είναι απαράμιλλη έτσι;

Η πολιτική μάχη που είχαν χάσει το 1927 ήλπιζαν τώρα να κερδηθεί με τη βοήθεια της οργανωμένης βίας ενάντια στο κράτος. Τα κύρια όπλα τους ήταν δολιοφθορές στη βιομηχανία, τρομοκρατία και δωροδοκία.Ο Trotsky, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αυτής, διηύθυνε τις δραστηριότητες αυτές από στο εξωτερικό.

Grin Grin

Σύμφωνα με την ομολογία του Bukharin στη δημόσια δίκη του το 1938, μια συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της τροτσκιστικής αντιπολίτευσης και της ναζιστικής Γερμανίας, στις οποίες μεγάλα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, θα παραχωρούνταν στη ναζιστική Γερμανία μετά την επικράτηση του αντεπαναστατικού πραξικοπήματος στη Σοβιετική Ένωση. Αυτό ήταν το τίμημα που απαιτήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία για την υπόσχεση υποστήριξής της στους αντεπαναστατες. Ο Bukharin ήταν ενημερωμένος για αυτήν την συμφωνία από το Radek, ο οποίος είχε λάβει σχετικές οδηγίες από τον Trotsky για το θέμα.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Η απόλυτη δικαίωση της Φάρμας των Ζώων έτσι;

Πίσω από όλα κρύβεται ο Χιονάτος!

Ρε τα πιστεύετε αυτά εσείς εκεί στο ΚΚΕ;;

Neuken in de keuken
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #261 on: June 14, 2007, 14:04:26 pm »

Quote from: gepeltek on June 11, 2007, 14:27:36 pm
Quote from: Fenix on June 10, 2007, 20:36:11 pm
Όπως σου είπα όταν εγώ καταλάβω ότι ο άλλος πάει να με κοροιδέψει εκνευρίζομαι και απαντάω ανάλογα.

Και αυτό είναι το λάθος σου..
Αν είναι οποτεδήποτε ο άλλος θα πει την άποψη του για κάτι εσύ να νομίζεις ότι προσπαθεί να σε κοροιδέψει τότε καήκαμε..! Δεν νομίζεις πως έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου..;
Όπως σου έχω πει εκατό φορές το πρόβλημά μου δεν είναι με την αντίθετη άποψη ή με οποιαδήποτε άποψη γενικότερα αρκεί αυτή να λεγεται ευθέως. Αν για παράδειγμα κάποιος (όχι εσύ) νοσταλγεί Χούντα να βγει και να το πει φάτσα φόρα για να του απαντήσουμε ανάλογα, όχι να μας λέει ότι επί Χούντας έγιναν έργα και ο περισσότερος κόσμος δεν είχε πρόβλημα.Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Επίσης νομίζω ότι έχω την σωστή ιδέα για τον εαυτό μου.

Τελικά ρε εσένα πρέπει να σε πείραξε ο τίτλος.. Οταν λοιπόν γραφω κριτική, εννοώ την κριτική του gepeltek..
Χαλάρωσε αδερφέ δεν είμαι κανας μασώνος που μοιράζω αιρετικά φυλλάδια.. Γεγονότα αναφέρω, καταδικάζω κάποια πράγματα..
Δεν είπα ότι έγιναν μόνο αυτά, αλλά και αυτα είναι πολλά για να μας κάνουν να προβληματιστούμε λιγάκι..
Πράγμα που εσύ δεν έκανες καθόλου παρα΄σταθηκες στις λέξεις (γιατί βέβαια όταν γράφεις 10 σελίδες όπου βρίζεις τον gepeltek και στο τέλος πετας ένα "βαρεθήκαμε να τα καταδικάζουμε αυτά τα γεγονοτα", ε αυτό δεν είναι προβληματισμός)..
Προσπερνάω το ρε(τρε μπανάλ) και σου λέω ότι και εγώ στην κριτική του γκεπέλτεκ την έπεσα που κατά την γνώμη μου δεν είναι καν κριτική αλλά όπως είπα μια θλιβερή αντικουμμουνιστική/αντισοσιαλιστική προπαγάνδα. Ξαναγυρνάμε πάλι στα ίδια και δεν μου αρέσει, το τόπικ αυτό όπως το ξεκίνησες έχει ακριβώς την αξία φυλλάδας και σε αυτή την βάση οφείλουμε να γελάσουμε πονηρά και όχι να προβληματιστούμε.

Quote from: Αθάνατος on June 09, 2007, 21:21:35 pm
Βασικά το θέμα του τόπικ είναι η "κριτική (καλή και άσχημη) στις προσπάθειες εφαρμογής του σοσιαλισμού".
Αλλά κάποιοι άρχισαν να θεωρητικολογούν και να καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις με αναφορά ακόμα και της γκόμενας του άλλου, δηλ ήταν οφ-τόπικ, αντί να αναφέρουν ιστορικά γεγονότα με τα οποία θα αναδείκνυαν όπως αυτοί πιστεύουν τα καλά των προσπαθειών αυτών της εφαρμογής του σοσιαλισμού...

Αυτό που λέει ο Ολύμπιος είναι πολύ σωστό αλλά και πάλι είσαι προκατελημμένος απέναντι του, όπως απέναντι και σε μένα, και γενικά με πολλά άτομα τώρα που το σκέφτομαι..   Cheesy
Προκειμένου να βρείς στήριγμα κάπου βιάζεσαι να συμφωνήσεις με τον Ολύμπιο, ένα από τα γραφικότερα μέλη αυτού του φόρουμ. Ξεχνάς βέβαια όλα αυτά που πόσταρα από Ραφαηλίδη, Κευνς που στήριζαν αυτά που σου έλεγα.Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος αλλά και εσύ είσαι πολύ ξεχασιάρικο αγόρι.Α! και κάτι άλλο που δεν είχα σχολιάσει από παλιότερο πόστ σου:    Κέυνς->Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου, ο καταναλωτής στο κέντρο του ενδιαφέροντος, ισχυρός κρατικός παρεμβατισμός.Τί είναι το σύστημα αυτό γκεπέλτεκ αγόρι μου; Καπιταλισμός, κύριε. Μπράβο παιδί μου πιάνεις πουλιά στον αέρα.

Ορίστε αυτόν τον παραδέχομαι.. και εξάλλου είναι αυτό που είπα στην αρχή..  πλαί στο δικηγόρο βρίσκεται και ο εισαγγελέας.. και οι δυο υπερβάλλουν και οι δύο μεροληπτούν αλλά απο τον συνδυασμό των δύο αυτών θα βγει η αλήθεια (και βέβαια η αλήθεια είναι υποκειμενική)

Δες και εδώ  http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=15141.0

Εσύ ας πούμε βλέπεις στα λόγια του αλιάκμων πουθενά να καταδικάζει τίποτα..;
Και καλά κάνει αφού εν προκειμένω είναι ο δικηγόρος..
Εσύ γιατί τα βάζεις με τον εισαγγελέα...;   8)
Από όλα αυτά που λες εδώ θα σταθώ στο γεγονός ότι περιγράφεις ενστικτωδώς τους συνομιλητές με όρους δικαστηρίου (κατηγορούμενος, εισαγγελέας, δικηγόρος) πράγμα που μου δημιουργεί μια άσχημη αίσθηση καθώς οι ρόλοι αυτοί δεν είναι ίσοι και συνοδεύονται από περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα.Θα σε συμβούλευα στο μέλλον να ονομάζεις διαφορετικά, ή ακόμα καλύτερα να μην ονομάζεις καθόλου, αυτούς με τους οποίους συνδιαλέγεσαι.

Κλείνω με μία φράση στα γερμανικα (μιας που δίνω προφορικά μεθάυριο και μόλις διάβαζα για τα μέσα ενημέρωσης)

"Jeder kann im Internet seine Meinung auβern, zb in einem Forum. Man kann so eine riesige Menge von Informationen finden und vergleichen."

ΥΓ: vergleichen σημαίνει συγκρίνω....
Ευτυχώς γιατί ήταν η μόνη μου άγνωστη λέξη.Εγώ θα κλείσω με κάτι περισσότερο γνωστό "Κλάιν μάιν".

*Στο τόπικ του αλιάκμωνα δεν είδα πάντως να σχολιάζεις με μένος τίποτα... Εγώ σου δίνω 4 λόγους:

1)Η αλήθεια είναι ότι θα απαντήσεις και εκεί σε λίγο..
2)Δεν θα απαντήσεις γιατί κουραστηκες από το να ασχολείσαι με μένα..
3)Η αλήθεια είναι ότι ο αλιάκμων δεν πάει να σε κοροιδεψει..
4)Τελικά όλα όσα μας έλεγες για την απόλυτη μονομερή κριτική, προσπάθεια παραπλάνησης κτλ. είναι κουραφέξαλα..   8)
Ενώ εγώ νομίζω ότι σε έχω ψυχολογήσει σωστά εσύ δεν με έχεις καταλάβει καθόλου. Από μικρός ήμουν πνεύμα αντιλογίας και αντιδραστικός και όσο μεγαλώνω τα πράγματα χειροτερεύουν.Ακόμα λοιπόν και αν σκόπευα να σχολιάσω τα πόστ του αλιάκμωνα, τώρα που μου το είπες δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω.Σου δίνω λοιπόν τον 5ο και πραγματικό λόγο που δεν θα σχολιάσω τον αλιάκμωνα:
5)Θα σχολιάζω όποιον θέλω και όποτε θέλω εγώ.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Αθάνατος
Guest
« Reply #262 on: June 14, 2007, 15:12:51 pm »

Quote from: Fenix on June 06, 2007, 22:27:42 pm
Quote from: gepeltek on June 05, 2007, 18:13:08 pm
Αλλιώς μέχρι τώρα θα είχες απαντήσει στο ερώτημα που έχω κάνει 19 φορές από την αρχή του τόπικ..
Πως εσύ δλδ πιστευεις ότι θα πετύχεις μία "αταξική" κοινωνία..;  Πως θα το εφαρμόσεις ρε αγοράκι μου, θα μπεις καθόλου στο ψητό ή μόνο με μενα θα ασχολείσαι..

Όταν εγώ σου έχω πει απο την αρχή ότι..

Quote from: gepeltek on May 28, 2007, 11:41:03 am
Γνώμη μου..
Αντι για στειρα αρνηση των 2 μοντελων χωρις παρουσιαση εναλλακτικου, η λυση βρισκεται στο συνδιασμο των καλυτερων σημειων και απαλειψη των παραλογων + προβληματικων. Αποτελεσμα => Φθηνο και ποιοτικο λουκανικο + ταχυτατη παραδοση.

Καταλαβαινω οτι για χαρη διαλογου θελουμε να "φιξαρουμε" πραγματα και να τα στερεοποιουμε ωστε να δινουμε παραδειγματα τι γινοταν με το ενα και το αλλο.. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο χρονος παγωσε και οτι γινοταν πρεπει να επαναλαμβανεται με μηδενικη προοδο. Ο ανθωπος βλεπει, μαθαινει, συνθετει. Τι μ'αρεσει απ'τον καπιταλισμο? Αυτο. Τι μ'αρεσει απ'τον σοσιαλισμο? Τίποτα(πλάκα κάνω)..

Και ερχόμαστε στο ψητό όπως λες λοιπόν.Κατά την διάρκεια του τόπικ αυτού όποτε στριμώχτηκες κατέφυγες στην αξία του ανθρώπου.Πως θα πολεμήσουμε τα αφεντικά σε ρώτησα; Με τίμιους και δραστήριους συνδικαλιστές αλλά και με μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία η οποία θα βγαίνει μαζικά στους δρόμους μου απάντησες.Πως θα πατάξουμε την σαπίλα και την διαφθορά γκεπελτεκ; Με ΜΜΕ που θα τα στελεχώνουν ανεξάρτητοι και αδιάφθοροι δημοσιογράφοι συνεπικουρούμενοι από μία πολυκομματική βουλή που θα ασκεί σωστά και υπεύθυνα το έργο της μου είπες.Τί είναι ανθρωπιστική παιδεία γκεπέλτεκ καμάρι μου; Παίδεια που θα διδάσκει την αλληλεγγύη μας είπες σε σημείο μάλιστα που τα θα γεννάει αφεντικά που θα είναι αλληλέγγυα με τους εργάτες μου τραγούδησες με θάρρος και ελπίδα.Εγώ δεν τολμούσα να τα πω όλα αυτά γιατί να σου πω την αλήθεια πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ειδικότερα με την αποχαύνωση και τον σταρχιδιαμό που επικρατεί.Αφού τα είπες εσύ όμως και τα πιστεύεις μου δίνεις εσύ το δικαίωμα να σου πω τα ακόλουθα:
Το κράτος υπάρχει γιατί μας έχουν πείσει να φοβόμαστε τον συνάνθρωπό μας.Μας έχουν πει ότι αν δεν υπάρχει το κράτος να μας προστατέψει ο διπλανός μας θα μας φάει ζωντανούς, θα μας εξαφανίσει. Μας έχουν πει επίσης ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει τι είναι σωστό και τί λάθος, οπότε πάνω από το κράτος υπάρχει ο πάνσοφος Θεός που δίνει τους κανόνες για το πως πρέπει να ζούμε.Ας τα καταργήσουμε όλα αυτά και ας εμπιστευτούμε, όπως είπε και ο σύντροφος γκεπέλτεκ,την αξία του ανθρώπου.Τα εργοστάσια και οι μονάδες παραγωγής να περάσουν στα χέρια των εργατών και το κληρονομικό δικαίωμα να καταργηθεί άμμεσα.Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας προστατέψει από τον συνάνθρωπό μας που είναι καλός στο βάθος της ψυχής του.Με την βοήθεια της ανθρωπιστικής παιδείας θα δημιουργήσουμε τις βάσεις για ένα δίκαιο αταξικό σύστημα που θα στηρίζεται στην αξία των πολλών ανθρώπων και όχι του ενός.Όλοι στον δρόμο που χάραξε ο Μπακούνιν και ο Γκεπέλτεκ.

1ον τα αφεντικά γίνονται δε γεννιούνται. Αν κάποιος απλά παίρνει τα περισουσιακά του πατέρα του που τα δημιούργησε με δουλειά δε σου φταίει το σύστημα που ο δικός σου δεν ήταν ικανός να τα κάνει και μπορεί να πάει πιο πίσω στον παππού και προπάππου για τη δημιοουργία της περιουσίας.Απλά όποιος οργανώνει πιο καλά την παραγωγή πληρώνεται καλύτερα.

Μεταξύ άλλων βάζεις στο στόμα του gepeltek? ή τα λες εσύ? τα παρακάτω

"Το κράτος υπάρχει γιατί μας έχουν πείσει να φοβόμαστε τον συνάνθρωπό μας.Μας έχουν πει ότι αν δεν υπάρχει το κράτος να μας προστατέψει ο διπλανός μας θα μας φάει ζωντανούς, θα μας εξαφανίσει. Μας έχουν πει επίσης ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει τι είναι σωστό και τί λάθος, οπότε πάνω από το κράτος υπάρχει ο πάνσοφος Θεός που δίνει τους κανόνες για το πως πρέπει να ζούμε."

Αυτό που έχω να σου πω είναι  crazy
Είσαι στην κοσμάρα σου και δεν καταλαβαίνεις ή πιο σωστά δε θέλεις να καταλάβεις τι σου λέει ό άλλος

Φροντιστήρια Νηπιαγωγείου
Το κράτος είμαστε εμείς και οι κρατικές εταιρείες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος συνεταιρισμών με συνέταιρους όλους τους Έλληνες φορολογούμενους , δηλ. όλους τους πολίτες του κράτους(ναι βάζω και τα παιδιά). Από εκεί και πέρα το πως είναι η οργάνωση και η διοίκηση αυτών των εταιρειών εξαρτάται από το πολιτικό σύστημα του κράτους και αφού έχουμε έμμεση δημοκρατία θα έχουμε και έμμεση διοίκηση.
   Τώρα το αν επιτρέπονται και άλλες μη κρατικές εταιρείες με λιγότερους σε αριθμό συνεταίρους καθορίζει και το αν έχουμε καπιταλισμό ή σοσιαλισμό σε βαθμό μεγαλύτερο του 50%. Εκεί η διοίκηση θα μπορεί να είναι και άμεση αν ο αριθμός των συνεταίρων είναι αρκετά μικρός.

Το πρόβλημα των κρατικών εταιρειών είναι ότι δεν υπάρχει "κεφάλι" που να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον του λαού και αυτό δεν οφείλεται στα πρόσωπα αλλά στο μέγεθος των κρατικών εταιρειών. Δεν εξελίσσονται γρήγορα και είναι γενικά αντιπαραγωγικές. Μέρος των αιτιών είναι και η συμπεριφορά των συνεταίρων (όλων των Ελλήνων δηλ.) που εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους δεν μνπορούν να δουν το συμφέρον όλων και βλέπουν το ατομικό συμφέρον.
Τα προηγούμενα παρατηρούνται και σε συνεταιρισμούς με 10000 συνεταίρους και γενικά από έναν αριθμό συνεταίρων και πάνω είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά αν κάποιος είναι στον κόσμο του και δεν έχει κυκλοφορήσει στην πραγματική ζωή και απλά τρώει τα χρήματα του πατέρα του και είναι αναρχικός είναι λογικό να μην τα καταλαβαίνει. Ελπίζω με αυτά τα απλά που έγραψα να κατάλαβαν μερικοί τα προβλήματα του "κρατισμού", γιατί προφανώς δεν έχουν εμπειρίες ώστε να συγκρίνουν καταστάσεις.

Quote from: Fenix on June 06, 2007, 22:27:42 pm
Quote from: gepeltek on June 05, 2007, 18:13:08 pm
Ποιοί δεν μασάτε.. Οι Κνίτες;   Grin
Δεν είμαι κνίτης, ρώτα και τον φίλο σου τον Στάθη.

Οργανώσου στην ΚΝΕ και ζήσε το όνειρο...
Θα στα μάθουν και καλύτερα ώστε να μην αραδιάζεις μπαρούφες...
π.χ. για τον Κέυνς. Αυτά που λέει ο Κέυνς είναι από τα βασικότερα πράγματα στην εφαρμογή της ελεύθερης αγοράς.
Και άλλο φροντιστήριο νηπιαγωγείου
Αν κάποιος πρωθυπουργός ζει σε μία χώρα τσοπάνων δε βάζει τους τσοπάνους να την εκβιομηχανίσουν, αλλά ειδικά εκπαιδευμένους πάνω σε τέτοια θέματα. Έτσι και η ελεύθερη αγορά δεν εφαρμόζεται κατευθείαν όπως και ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν. Υπάρχουν κάποια μεταβατικά στάδια. Στην Ελλάδα επι χούντας οι τιμές της πρώτης ύλης  για τις περισσότερες βιομηχανίες της χώρας καθοριζόταν από το κράτος! Δεν υπήρχε ελεύθερη αγορά δηλ. γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος. Ήταν αμόρφωτοι οι άνθρωποι και ελάχιστοι σπούδαζαν αφού υπήρχαν μόνο κρατικά πανεπιστήμια και ο τόπος ήταν ρημαγμένος από τους πολέμους και τα αντάρτικα κάποιων κατσικοκλεφτών που μετά τη λήξη των πολέμων εξαφανίστηκαν Huh από προσώπου γης. Όπως είδες και εδώ στο ελλαδιστάν εφαρμόστηκε η θεωρία του Κέυνς περί κρατικού παρεμβατισμού και εξακολουθεί να εφαρμόζεται ακόμα με τις επιδοτήσεις των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των βιομηχανιών όπως και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά απλούς βρόγχους ανάδρασης για τον καθορισμό της εξόδου του συστήματος, που είναι η παραγωγή, Στην ελεύθερη αγορά δεν έχουν καμία θέση όλα αυτά και αποτελούν μεταβατικά στάδια για την εφαρμογή της και μάλιστα γίνονται λάθη σε αυτά τα στάδια, πράγμα λογικό.

Από εκεί και πέρα στον καπιταλισμο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει ότι θέλει και να πάρει όποιες αποφάσεις θέλει.
Αντίθετα στο σοσιαλισμό οι άνθρωποι τρωνε στη μάπα τη δυσκίνητη κρατική εταιρεία, στην οποία μέσα όσοι δουλεύουν τα ξύνουν συγκριτικά με τους εργαζόμενους των ιδιωτικών εταιρειών, όπου και αν υπάρχουν οι τελευταίες.

Πάνε ρε Φενίξ στην ΚΝΕ να τα μάθεις καλύτερα...με τόσες ασυναρτησίες που κάθεσαι και γράφεις το μονο που προκαλείς είναι ατελείωτο γέλιο Grin Grin Grin Grin Grin Grin
« Last Edit: June 14, 2007, 15:15:13 pm by Αθάνατος » Logged
koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #263 on: June 14, 2007, 17:21:23 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 14, 2007, 15:12:51 pm

Καλά ρε Αθάνατε τα λες όλα. Αλλά αυτό εδώ πως σου ήρθε??? 8)

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #264 on: June 14, 2007, 17:26:16 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 20:04:58 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Αθάνατος
Guest
« Reply #265 on: June 14, 2007, 18:54:10 pm »

Μάστορα δεν αναιρούνται μεταξύ τους αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Fuzzy logic δε ξες? Huh
Το "γίνεσαι" είναι όταν συγκρίνεις με κάποιον σε παρόμοια κατάσταση ως προς την αρχή.
Αν ο άλλος έχει περιουσία από τους γονείς του προφανώς και θα είναι σε καλύτερη μοίρα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κατηγορείς τους δικούς σου γονείς, παππούδες ή προγόνους για αυτά που δεν έκαναν. Το να ζητάς την εξομοίωση είναι μίας σύγχρονης μορφής "κατσικοκλέψιμο". Δεν χρειάζεται να πας πολύ πίσω για να δεις ότι θα μπορούσες να ήσουν σε πολύ καλύτερη μοίρα, γιατί δεν είναι και πολύ  μεγάλες οι διαφορές. Απλά σου φαίνονται μεγάλες επειδή θες να τις εκμηδενίσεις σε χρόνο dt

Quote from: BOBoMASTOuRAS on June 14, 2007, 17:26:16 pm
Υ.γ. Ρε μπας και ο παππούς σου ήταν κανένας κοτζαμπάσης και έχεις τίποτα κτήματα και φοβάσαι μήπως η κοινωνία γίνει πιο αξιοκρατική και τα χάσεις?

Φοβάμαι  κάτι περίεργους τεμπέληδες που κυκλοφορούν μήπως τα τυχόν κτήματα που θα αγοράσω,  έρθουν και τα πάρουν  από τα παιδιά μου με τη λογική ότι δε δούλεψαν αυτά και τα έβγαλαν και άρα δεν τους ανήκουν. Γιατί άμα είναι έτσι, να βρω και εγώ μία δουλειά στο δημόσιο, να τα ξύνω και να πληρώνομαι, αφού τότε όση δουλειά και να ρίξεις θα πάει χαμένη.

Αξιοκρατεία είναι να πληρώνεσαι για αυτό που δουλεύεις και η αξία της δουλειάς σου να καθορίζεται από το νόμο προσφοράς-ζήτησης. Αξιοκρατεία δεν είναι να κλέβεις μέρος της δουλειάς του συνανθρώπου σου.

Quote from: koslazio on June 14, 2007, 17:21:23 pm

Καλά ρε Αθάνατε τα λες όλα. Αλλά αυτό εδώ πως σου ήρθε??? 8)

Είχα έμπνευση 8)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #266 on: June 14, 2007, 19:01:28 pm »

Λοιπόν... αν και επί 10+ συνεχόμενες σελίδες αποφάσισα να μην σχολιάσω, δεν μπορώ να κρατηθώ με τις φασιστο-βλακείες που βλέπω γραμμένες εδώ.

Πρώτα απ'όλα :

Quote from: BOBoMASTOuRAS on June 14, 2007, 17:26:16 pm
1ον τα αφεντικά γίνονται δε γεννιούνται. Αν κάποιος απλά παίρνει τα περισουσιακά του πατέρα του που τα δημιούργησε με δουλειά δε σου φταίει το σύστημα που ο δικός σου δεν ήταν ικανός να τα κάνει και μπορεί να πάει πιο πίσω στον παππού και προπάππου για τη δημιοουργία της περιουσίας.Απλά όποιος οργανώνει πιο καλά την παραγωγή πληρώνεται καλύτερα.

Διαφωνώ. Τα αφεντικά μια χαρά γεννιούνται. Για να ισχύει αυτό που λες θα έπρεπε να είχαμε μία κοινωνία στην οποία όλοι ξεκινούσαμε από την ίδια αρχή. Δε ξέρω αν τα λες αυτά παραπάνω εκ του πονηρού ή εθελοτυφλείς αλλά ο οποιοσδήποτε κατανοεί ότι δε στέκουν. Δηλαδή θες να μου πεις ότι ο γιος του κόκκαλη δεν έχει γεννηθεί αφεντικό, αλλά θα ξεκινήσει από την ίδια βάση με το γιο του (καθ' όλα συμπαθή) σκουπιδιάρη και τελικά λόγω της φοβερής και τρομερής εξυπνάδας του/ ευφυίας του θα αναδειχθεί στη κατάσταση που είναι και ο πατέρας του.

Επιπλέον αυτό που λες ας πρόσεχε ο άλλος που δεν έχει περιουσία ο πατέρας του:
1ον αναιρεί το πρώτο που λες ότι αφεντικό δε γεννιέσαι. Αλλιώς θα ήταν αδιάφορο το πόσα λεφτά και εξουσία έχει ο πατέρας σου. Οπότε πρόκειται για αντίφαση.
2ον όπως λες (αναιρώντας τη πρώτη πρόταση σου) η εξουσία εξελίσσεται διαχρονικά, από γενιά σε γενιά. Το ερώτημα είναι που είδες εσύ να γίνεται αυτή η εξέλιξη με ορθά κριτήρια, αξίας. Γιατί εγώ βλέπω ότι όσοι έιχαν παππού μαυραγορίτη μια χαρά τη περνάνε τώρα. Οπότε δεν είναι καθόλου θέμα οργάνωσης της παραγωγής αλλά λαμογιάς, κάτι που οφείλεται στο σύστημα.

3ον με το σκεπτικό ας πρόσεχες που ο πατέρας σου δεν έχει εξουσία/ δεν ήταν ικανός κτλ προσδιορίζεις ένα ρατσιστικό τρόπο ορισμού της εξέλιξης στη κοινωνία. Δηλαδή αν ο πατέρας σου δεν είναι άξιος, τότε και συ δεν είσαι και δεν έχεις δικαίωμα να απολαμβάνεις την ίδια ζωή με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σου. Είσαι αυτόματα για το σύστημα που αναφέρεις κάτι κατώτερο.

Υ.γ. Ρε μπας και ο παππούς σου ήταν κανένας κοτζαμπάσης και έχεις τίποτα κτήματα και φοβάσαι μήπως η κοινωνία γίνει πιο αξιοκρατική και τα χάσεις?

θα συμφωνήσω απόλυτα με bob. Όλα αυτά που έγραψε ήταν ακριβώς αυτά που είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Άλλωστε όποιος κλέβει περισσότερο, είτε το κράτος (φοροδιαφυγή) είτε τον καταναλωτή-πολίτη-πελάτη, είναι αυτός που κερδίζει και τα περισσότερα. Αποδεδειγμένο. Οπότε για ποιά αξιοκρατία που θα βασιλεύσει στο καπιταλιστικό σύστημα που ονειρεύεστε μιλάμε? Πλάκα μας κάνετε μάλλον έτσι? ή μήπως αλλάξαν σκοπούς οι επιχειρήσεις και δεν είναι πιά σκοπός τους το μέγιστο κέρδος? ή μήπως οι τέλειοι- ονειρικοί - κτλ κτλ Grin Grin Grin Grin συνδικαλιστές θα προασπίζουν τα δικαιώματα των υπολοίπων σκλάβων στην τέλεια καπιταλιστική κοινωνία που ονειρεύεστε?

(καλά αυτό είχε πολύ γέλιο...)

"Το κράτος υπάρχει γιατί μας έχουν πείσει να φοβόμαστε τον συνάνθρωπό μας.Μας έχουν πει ότι αν δεν υπάρχει το κράτος να μας προστατέψει ο διπλανός μας θα μας φάει ζωντανούς, θα μας εξαφανίσει. Μας έχουν πει επίσης ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει τι είναι σωστό και τί λάθος, οπότε πάνω από το κράτος υπάρχει ο πάνσοφος Θεός που δίνει τους κανόνες για το πως πρέπει να ζούμε."

Αυτό που έχω να σου πω είναι  crazy
Είσαι στην κοσμάρα σου και δεν καταλαβαίνεις ή πιο σωστά δε θέλεις να καταλάβεις τι σου λέει ό άλλος

Πρώτα απ'όλα όσοι εδώ μέσα προασπιστήκατε με πάθος το καπιταλιστικό σύστημα ήσασταν όσοι αρχικά θεωρήσατε ότι ο άνθρωπος γεννιέται με συγκεκριμένες προδιαγραφές βάσει των οποίων μπορεί να ευτυχήσει στη ζωή του, και όχι ίσος με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ίσοι και δεν υπάρχουν αφεντικά και σκλάβοι, και όπου δεν δουλεύειες εσύ για 800 ευρώ για να βγάζει ο Κόκκαλης δισεκατομμύρια, κι ας έχεις περισσότερο μυαλό από τον Κόκκαλη,όλοι γεννιούνται ίσοι και με ίδια δικαιώματα και προδιαγραφές. Και δεν χρειάζεται να γίνουν συνδικαλιστές για να πάρουν όσα δικαιωματικά τους ανήκουν.

Όσο για τον Θεό, ο Μάρξ είχε πεί κάποτε : "η θρησκεία είναι το όπιο των λαών". Απόδειξη ότι την θρησκεία χρησιμοποίησαν κατά κόρον όσοι προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία χωρίς λαϊκό έρεισμα, π.χ. η χούντα των συνταγματαρχών (1967-1974). Άλλωστε όταν κάποιοι ήταν στις φυλακές και τρώγανε ξύλο, ο Χριστόδουλος διάβαζε και δεν κατάλαβε τί έγινε.

Αθάνατε είμαι πεπεισμένη ότι αν ζούσες στην Αμερική την εποχή της Κου-κλουξ-κλαν δεν θα σου είχε ξεφύγει μαύρος για μαύρος.... (είναι κατώτερη φυλή επειδή είναι... φτωχοί και... μαύροι, έτσι? Grin)

Φροντιστήρια Νηπιαγωγείου
Το κράτος είμαστε εμείς και οι κρατικές εταιρείες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος συνεταιρισμών με συνέταιρους όλους τους Έλληνες φορολογούμενους , δηλ. όλους τους πολίτες του κράτους(ναι βάζω και τα παιδιά). Από εκεί και πέρα το πως είναι η οργάνωση και η διοίκηση αυτών των εταιρειών εξαρτάται από το πολιτικό σύστημα του κράτους και αφού έχουμε έμμεση δημοκρατία θα έχουμε και έμμεση διοίκηση.
   Τώρα το αν επιτρέπονται και άλλες μη κρατικές εταιρείες με λιγότερους σε αριθμό συνεταίρους καθορίζει και το αν έχουμε καπιταλισμό ή σοσιαλισμό σε βαθμό μεγαλύτερο του 50%. Εκεί η διοίκηση θα μπορεί να είναι και άμεση αν ο αριθμός των συνεταίρων είναι αρκετά μικρός.

Το πρόβλημα των κρατικών εταιρειών είναι ότι δεν υπάρχει "κεφάλι" που να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον του λαού και αυτό δεν οφείλεται στα πρόσωπα αλλά στο μέγεθος των κρατικών εταιρειών. Δεν εξελίσσονται γρήγορα και είναι γενικά αντιπαραγωγικές.

Στην προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε το ότι θα έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, λέτε του κόσμου τις βλακείες. Πρώτα απ'όλα, κάποιες πολυεθνικές εταιρείες που είναι από τις παραγωγικότερες στον κόσμο, έχουν τεράστιο μέγεθος (μα πώς είναι ευέλικτες στ'αλήθεια?? Grin) και πολλά "κεφάλια" που τις διοικούν. Το πόσο επιτυχημένη ή όχι είναι μια επιχείρηση, εξαρτάται πρωτίστως από την ανταπόκριση που έχει το προιόν που παράγει αυτή στην αγορά και όχι από το μέγεθός της. Και αυτό το τελευταίο είναι φροντιστήριο νηπιαγωγείου, μήν σου πώ παιδικού σταθμού.  Grin

Δεν εξελίσσονται γρήγορα και είναι γενικά αντιπαραγωγικές. Μέρος των αιτιών είναι και η συμπεριφορά των συνεταίρων (όλων των Ελλήνων δηλ.) που εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους δεν μπορούν να δουν το συμφέρον όλων και βλέπουν το ατομικό συμφέρον.
Τα προηγούμενα παρατηρούνται και σε συνεταιρισμούς με 10000 συνεταίρους και γενικά από έναν αριθμό συνεταίρων και πάνω είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν αυτά τα προβλήματα. Αλλά αν κάποιος είναι στον κόσμο του και δεν έχει κυκλοφορήσει στην πραγματική ζωή και απλά τρώει τα χρήματα του πατέρα του και είναι αναρχικός είναι λογικό να μην τα καταλαβαίνει. Ελπίζω με αυτά τα απλά που έγραψα να κατάλαβαν μερικοί τα προβλήματα του "κρατισμού", γιατί προφανώς δεν έχουν εμπειρίες ώστε να συγκρίνουν καταστάσεις.

Αν κάποιος πρωθυπουργός ζει σε μία χώρα τσοπάνων δε βάζει τους τσοπάνους να την εκβιομηχανίσουν, αλλά ειδικά εκπαιδευμένους πάνω σε τέτοια θέματα. Έτσι και η ελεύθερη αγορά δεν εφαρμόζεται κατευθείαν όπως και ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν. Υπάρχουν κάποια μεταβατικά στάδια.

Μαθηματάκια νηπιαγωγείου.
Οι κρατικές εταιρείες είναι δυσκίνητες και αντιπαραγωγικές,και δεν έχουν κέρδος,πρωτίστως επειδή εξυπηρετούν το γενικό καλό, το οποίο γενικό καλό - δημόσιο, το καλό του μέσου πολίτη - πές το όπως θέλεις, αντίκειται από μόνο του στην δημιουργία μέγιστου κέρδους. Πχ αν η Ολυμπιακή δεν έβαζε πτήσεις για τα ακριτικά νησία, επειδή αυτές οι πτήσεις δεν της αποφέρουν κέρδος, όσοι μένουν στο Καστελόριζο είτε θα είχαν ψοφήσει είτε θα είχαν αυτομολήσει στην  Τουρκία. Η "πολιτική" αυτή της Ολυμπιακής μπορεί να την βάζει μέσα αλλά εξυπηρετεί το γενικό καλό.

Τα προσωπικά σχόλια που έκανες θα τα αφήσω κλασσικά ασχολίαστα και θα σε ρωτησω αν εσύ έχεις δουλέψει, ή δουλεύεις, ή σκοπεύειες να δουλέψεις στο άμεσο μέλλον.

Επίσης είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύεις ότι ως Έλληνας πολίτης έχεις λόγο στην διοίκηση μιας κρατικής επιχείρησης. Απλά αυτοί που την διοικούν είναι αναγκασμένοι να λογοδοτούν σε εσένα σε αντίθεση με κάποιον ιδιώτη.
Από κεί και πέρα, εφόσον κάθε τί κρατικό είναι τόσο χάλια, μπορείς να μας απαντήσεις γιατί κάθε φορά που τα σκατώνουν οι γιατροί σε μια ιδιωτική κλινική παίρνουν τηλέφωνο ένα δημόσιο νοσοκομείο για να βγάλει άλλος τα κάστανα από τη φωτιά??
« Last Edit: June 14, 2007, 22:43:08 pm by pandora » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #267 on: June 14, 2007, 21:17:01 pm »

Quote from: alexzlat on June 14, 2007, 13:32:28 pm
Καλά και η απλοϊκότητα με την οποία δαιμονοποιείται ο Τρότσκι είναι απαράμιλλη έτσι;

Η πολιτική μάχη που είχαν χάσει το 1927 ήλπιζαν τώρα να κερδηθεί με τη βοήθεια της οργανωμένης βίας ενάντια στο κράτος. Τα κύρια όπλα τους ήταν δολιοφθορές στη βιομηχανία, τρομοκρατία και δωροδοκία.Ο Trotsky, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αυτής, διηύθυνε τις δραστηριότητες αυτές από στο εξωτερικό.

Grin Grin

Σύμφωνα με την ομολογία του Bukharin στη δημόσια δίκη του το 1938, μια συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της τροτσκιστικής αντιπολίτευσης και της ναζιστικής Γερμανίας, στις οποίες μεγάλα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, θα παραχωρούνταν στη ναζιστική Γερμανία μετά την επικράτηση του αντεπαναστατικού πραξικοπήματος στη Σοβιετική Ένωση. Αυτό ήταν το τίμημα που απαιτήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία για την υπόσχεση υποστήριξής της στους αντεπαναστατες. Ο Bukharin ήταν ενημερωμένος για αυτήν την συμφωνία από το Radek, ο οποίος είχε λάβει σχετικές οδηγίες από τον Trotsky για το θέμα.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Η απόλυτη δικαίωση της Φάρμας των Ζώων έτσι;

Πίσω από όλα κρύβεται ο Χιονάτος!

Ρε τα πιστεύετε αυτά εσείς εκεί στο ΚΚΕ;;

Καλά έκανα και δεν το διάβασα... alexzlat, άντεξες να φτάσεις μέχρι τέλους; Roll Eyes

Όποιος εμπιστεύεται (πόσο μάλλον όποιος συνυπογράφει) τέτοια κείμενα είναι διανοητικά καθυστερημένος.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #268 on: June 14, 2007, 21:23:38 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on June 14, 2007, 21:17:01 pm
Όποιος εμπιστεύεται (πόσο μάλλον όποιος συνυπογράφει) τέτοια κείμενα είναι διανοητικά καθυστερημένος.

Kαλά, χαλαρωσε και λίγο... Την αποψή του λεει ο καθένας. Ηρεμησε.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #269 on: June 14, 2007, 21:31:12 pm »

Μα επιτέλους, πρέπει να ντραπούν και λίγο γι'αυτά που γράφουν. Δεν έχουν καθόλου αξιοπρέπεια. Η ΚΟΜΕΠ πριν από αρκετούς μήνες είχε δημοσιεύσει ένα τόσο γκεμπελιστικό κείμενο για τον τροτσκισμό, που πάλι μόνο οι διανοητικά καθυστερημένοι θα μπορούσαν να το πάρουν στα σοβαρά. Και δε ντρέπονται να το επικαλούνται...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 56 Go Up Print
Jump to: