• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:26:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:26:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 55
Guests: 91
Total: 146
georsoti
Ntinomanolo123
asantor
glavdakis
George_RT
Lemonia
KZerenidis
Zougas
gntitsios
Nikos_313
elischat
swkraths
andreassifo
thanaf_231
difis
Maximos7
mmikelo
kouf
Leftor
despoina15
kokkinosgior
AcDimitri
xarisvougiou
ΚΟ
tzesi
Mr Watson
jimalexoud
cpapast
dinoschalv
chaniotism
andyy
Joannapet
kpa
Nicotre
filkilkis
ඞ
Konstantina Karamani
Giannis_Kako
Zoifouka
gkg
stelinas
Petross
Saint_GR
Angelagfb
Kelly Tsimpouri
BossiTsif
Thanasis_pap
papaloui
tzortzis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  (Read 20059 times)
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
Re: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
« Reply #30 on: October 18, 2006, 23:21:48 pm »

Quote from: ngine13 on October 16, 2006, 14:31:39 pm
Επίσης ένας ακόμα λόγος που επέλεξα το ΤΗΜΜΥ, όσο και άν σας φαίνεται παράξενο, είναι το ότι είμαι τεμπέλης όσον αφορά την απομνημόνευση! Grin Σαν αποτέλεσμα έχω αναπτύξει την ικανότητα να κατανοώ πράγματα για να μην χρειαστεί να τα θυμάμαι... Έτσι αναγκαστικά θυμάμαι μονάχα τους ορισμούς και ξεκινώντας από αυτούς ξετυλίγω το κουβάρι μέχρι να φτάσω στην λύση... Ίσως αυτό να είναι χρονοβόρο και μη αποδοτικό για τις εξετάσεις, αλλά επαναλαμβάνω ότι βαριέμαι να απομνημονεύω!!! Tongue

SuperConfused SuperConfused SuperConfused SuperConfused
Megawatt
Guest
« Reply #31 on: October 18, 2006, 23:33:12 pm »

Ο λόγος: Επειδή οι Ηλεκτρολόγοι φέρνουν τον πολιτισμό! ΤΕΛΟΣ!
Dr. Gonzo
Θαμώνας

4:48 Psychosis

View Profile
« Reply #32 on: October 19, 2006, 00:02:37 am »

Quote from: kon_kon on October 16, 2006, 15:28:57 pm
χα!
γιατί το νόμισμα έδειξε κορώνα!
τόσο απλά Cheesy

χα!
κι εγώ, σε παρόμοια ίσως φάση (χωρίς την επιλογή της ιατρικής που θα είχες εσύ όπως φαντάζομαι.. Tongue )
από ένα καπρίτσιο αποφάσισα να σηκώσω μπαϊράκι σε μια "έτοιμη" και ίσως εύκολη επιλογή,
και στην 3η λυκείου χωρίς να πιστεύω και να έχω ουσιαστικές ελπίδες μετά το σοκ της "μετάλλαξης" πολλών συμμαθητών μου
κατά την 1η και απίστευτα βαθμοθηρική χρονιά του καινούριου συστήματος, δήλωσα 3 σχολές στο μηχανογραφικό μου.

Δεν ήμουν σίγουρος για το αντικείμενο ακριβώς,
είχα ακούσει απλά ότι "χανεις τομέα", θέλει πολύ καλά μαθηματικά κι ότι είναι σχολή για "μυαλά".
δεν ήμουν κανένα "κεφάλι", ούτε είχα σκοπό να το παίξω ήρωας και να δοκιμάσω την τύχη μου
απέναντι στη δυσκολία της σχολής (και που δοκίμασα δλδ, τι κατάλαβα? τη δήλωσα και χαντακώθηκα! Tongue Tongue Grin )

Απλά σκεφτόμουν πώς θα ήταν να ξυπνάω κάθε μέρα μετά τα 30 μου, βρίζοντας και να καταριέμαι την ώρα
που δεν δήλωσα ΗΜΜΥ, αλλά έκανα την έυκολη, συμβιβαστική επιλογή.

Ε, λίγο το νεαρόν της ηλικίας, λίγο ο ανύπαρκτος επαγγελματικός προσανατολισμός,
λίγο και η καθυστερημένη εφηβεία που με προσπέρασε στα 14 αλλα γύρισε αμείλικτη στα 18 Grin
πίστεψα ότι η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών έβγαζε Μηχανικούς Υπολογιστών,

όχι υπολογιστών γενικά όμως.. αλλά μηχανικούς για μητρικές, επεξεργαστές, κάρτες γραφικών κτλ κτλ κτλ.
Αυτό ήθελα, το ήξερα και δεν με ενδιέφεραν τα λεφτά.
-υπάλληλος και 3 και 60??
-υπάλληλος και 3 και 20 γίνεται?? έλεγα εγώ

όχι για την επιλογή, ούτε για τα λεφτά, αλλά να μου mountza

στην πορεία κατάφερα να ξεπεράσω το "γιατί έχει τόσα μαθηματικά και τόσα κυκλώματα?? εγώ λίγο hardware ήθελα να μαθω" crazy
(οπότε παίρνω πίσω και τη μούτζα Tongue)
για τη συνέχεια της ιστορίας θα σας παραπέμψω κι εγώ στο topic της Dj Soulas..  Smiley

Earth. What a shithole.
lost control
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #33 on: October 19, 2006, 00:44:14 am »

Πριν 7 χρονια ειχα τα εξης στο κεφαλι μου:να ασχοληθω με κατι που μπορει να σε κανει καλυτερο-στρωσει το κεφαλι,που εχει μελλον και ας φαινεται δυσκολο.Κοιταω λοιπον τις σχολες που υπηρχανε.Λεει το 18χρονο με οτι μυαλο κουβαλουσε : ολες για τον που.... ειναι εκτος απο το φυσικο(που το εχουνε κανει ομως χαλια) και οι μηχανικοι,κυριως οι ηλεκτρολογοι.Βεβαια δεν περιμενα ποτε οτι ηθελε τοσο δουλεια,γιαυτο και αρκετο χρονο απλα καθομουνα μεχρι να το παρω αποφαση και να στρωθω...Αλλα πλεον συνηθισα και δε με πειραζει.Κυριως μαρεσει να μαθαινω και να σκεφτομαι πως να κανω κατι να δουλεψει.Ευτυχως φυγανε τα πεδια νωρις να ασχοληθω με κατι πιο ενδιαφερον!  Grin
siren
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, βοηθήστε με...!

View Profile
« Reply #34 on: October 19, 2006, 01:06:48 am »

Ήμουν στην δευτέρα λυκείου όταν ο καθηγητής που μου έκανε μαθηματικά στο φροντιστήριο με ρώτησε σε ποιά σχολή θα ήθελα να περάσω. Όταν του είπα οτι με ενδιαφέρει αρκετά ο προγραμματισμός, εκείνος θεώρησε το στόχο μου για το τμήμα πληροφορικής "αρκετά χαμηλό σε σχέση με τις δυνατοτητές μου". Μου πρότεινε τους ΗΜΜΥ, ενα τμήμα που εγώ ποτέ ως τότε (και ντρέπομαι που το παραδέχομαι Embarrassed) δεν είχα ακούσει! Δεν ήξερα καν τη διαφορά του να είσαι μηχανικός!
   Τελικά αποδείχτηκε ότι είχα την δυνατότα να μπω σε αυτή τη σχολή αλλά κανείς δεν μου είχε πει τι θα συναντούσα από τη στιγμή που την επέλεξα! Γενικά η πρόκληση και το πείσμα να τα καταφέρω ήταν αυτά που με οδήγησαν στο να την επιλέξω, και αυτά θα είναι που θα με βοηθήσουν και να την τελειώσω...
   Δεν το έχω μετανιώσει που την επέλεξα. Ακόμα και όταν με πιάνουν οι γνωστές κρίσεις της εξεταστικής Shocked και καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που την έβαλα ως επιλογή στο μηχανογραφικό, ξέρω ότι στην πραγματικότητα μου αρέσει που δυσκολεύομαι. Γιατί όταν τελικά τα καταφέρνω, η επιτυχία είναι μεγαλύτερη!
   Το μόνο που με προβληματίζει μερικές φορές είναι όταν βλέπω συμφοιτητές μου να ασχολούνται με μαθήματα κ εργασίες με μεγάλο ενδιαφέρον και από μόνοι τους, ενώ εγώ δεν έχω ακόμα βρει πουθενά πραγματικό ενδιαφέρον. Γιατί  ο προγραμματισμός, από όπου ξεκίνησα, πλέον δεν με συγκινεί καθόλου pcsleep. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως απλά με την επιλογή μου αυτή στέρησα από κάποιον άλλο την δυνατότητα να γίνει αυτό που πραγματικά επιθυμούσε! Undecided Αν και θέλω να πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα βρεθεί και για μένα το πεδίο που θα μου κάνει "κλικ"!

You flick your mane and click your fingers again
 and draw me back, you call my name
 and like a fool, I run right back to you
 and dance along to your latest tune.

And when the sun cools,
              and when the stars fall
                    that's when I come back to you...
pmousoul
Guest
Απ: Re: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
« Reply #35 on: October 19, 2006, 01:30:26 am »

Quote from: dimakis on October 18, 2006, 23:21:48 pm
Επίσης ένας ακόμα λόγος που επέλεξα το ΤΗΜΜΥ, όσο και άν σας φαίνεται παράξενο, είναι το ότι είμαι τεμπέλης όσον αφορά την απομνημόνευση! Grin Σαν αποτέλεσμα έχω αναπτύξει την ικανότητα να κατανοώ πράγματα για να μην χρειαστεί να τα θυμάμαι... Έτσι αναγκαστικά θυμάμαι μονάχα τους ορισμούς και ξεκινώντας από αυτούς ξετυλίγω το κουβάρι μέχρι να φτάσω στην λύση... Ίσως αυτό να είναι χρονοβόρο και μη αποδοτικό για τις εξετάσεις, αλλά επαναλαμβάνω ότι βαριέμαι να απομνημονεύω!!! Tongue

SuperConfused SuperConfused SuperConfused SuperConfused

Συγγνώμη κ. Δημάκη, αλλά δεν κατάλαβα το σχόλιό σας... Grin

Μπορείτε να το εξηγήσετε περιφραστικά;

Είμαι πολύ περίεργος να καταλάβω τι σημαίνει ακριβώς... Roll Eyes

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: October 19, 2006, 01:37:20 am »

Αν και είναι όντως περίεργο το ότι διάλεξες σχολή γι' αυτόν τον λόγο, σε καταλαβαίνω! Κι εγώ βαριέμαι ν' αποστηθίζω ακόμη και τους τύπους! (έχω χάσει μονάδες από τύπους!) Κι εκείνες τις στάνταρ μεθοδολογίες επίσης...κάνω τη ζωή μου δύσκολη βρίσκοντας τρόπους λύσης πάνω στις εξετάσεις!  Undecided

It's alright
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
« Reply #37 on: October 19, 2006, 01:40:22 am »

Quote from: dj soula on October 19, 2006, 01:37:20 am

Αν και είναι όντως περίεργο το ότι διάλεξες σχολή γι' αυτόν τον λόγο, σε καταλαβαίνω! Κι εγώ βαριέμαι ν' αποστηθίζω ακόμη και τους τύπους! (έχω χάσει μονάδες από τύπους!) Κι εκείνες τις στάνταρ μεθοδολογίες επίσης...κάνω τη ζωή μου δύσκολη βρίσκοντας τρόπους λύσης πάνω στις εξετάσεις!  Undecided

+1

Πλεον δεν αντέχω να μάθω κατεβατά (Αρχιτεκτονική Η/Υ, ΕΕΤ Ι θεωρία κτλ)...  Μια ανάγνωση και πολύ τους είναι!

akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: October 19, 2006, 01:42:45 am »

Quote from: Karaμazoβ on October 19, 2006, 01:40:22 am
Quote from: dj soula on October 19, 2006, 01:37:20 am

+1

Πλεον δεν αντέχω να μάθω κατεβατά (Αρχιτεκτονική Η/Υ, ΕΕΤ Ι θεωρία κτλ)...  Μια ανάγνωση και πολύ τους είναι!

και εγώ μια ανάγνωση τα κάνω...δεν μπορώ πλέον να αποστηθίσω θεωρίες...το θεωρώ ελεεινό και άχρηστο, επειδή μετά από μια βδομάδα είμαι σίγουρος οτι θα τα ξεχάσω....τζαμπα κόπος
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #39 on: October 19, 2006, 01:52:29 am »

Quote from: akis on October 19, 2006, 01:42:45 am
και εγώ μια ανάγνωση τα κάνω...δεν μπορώ πλέον να αποστηθίσω θεωρίες...το θεωρώ ελεεινό και άχρηστο, επειδή μετά από μια βδομάδα είμαι σίγουρος οτι θα τα ξεχάσω....τζαμπα κόπος

Δεν έχει σημασία αν η αλήθεια είναι ότι είναι ελεεινό και άχρηστο...Μια είναι η αλήθεια. Των εξετάσεων.

It's alright
nfelekid
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

ΘΕΛΩ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΜΜΥ!!!!!!!!

View Profile WWW
« Reply #40 on: October 19, 2006, 01:58:19 am »

συμφωνω με την αποψη οτι η σχολη τραβαει για τη δυσκολια της και τις υποσχεσεις για υψηλομισθες αποδοχες..πανω κατω για αυτο μπηκα..λιγο κ οτι μου αρεσαν οι υπολογιστες..(οταν τους δειτε μεσα στη σχολη πειτε μου και μενα.. Wink).δε μετανιωνω,μου εχει δωσει πολλα,αλλα,τα πηρα εγω μονος μου..το ιδιο προβλημα με εντζιν για την απομνημονευση ασκησεων με μεθοδους που δεν εχω χρονο να καταλαβω ή θεωριας..μια λυση οπου καταληγω οταν νευριαζω,ντροπιαστικη λιγο, ;)ειναι η σκονη(με την καλη εννοια).ολα μες το παιχνιδι ειναι ειδικα σε 2πλη εξετ με 18 μαθηματα..

Κορνίζες - Πίνακες Ζωγραφικής

www.gallerykfelekidis.com
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #41 on: October 19, 2006, 01:58:55 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:48:56 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
nfelekid
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #42 on: October 19, 2006, 02:04:31 am »

εχω φτασει 4ο χρονο να μπαινω και ακομα δεν μπορω να βρω τη λυση με το μυαλο μου..μου αρκει πχ να εχω πιασει το γενικοτερο νοημα αλλα αυτο δε φτανει πχ πεδιο θελει σε καποιους τυπους ασκησεων να δουλεψεις με συγκεκριμενο τροπο η και να παρεις μια μορφη δυναμικου που βολευει..ή σαν την αρ.αναλυση που ειναι καθαρα μεθοδολογια..το λαθος μου ειναι οτι δ ι α β α ζ ω,δε λυνω..ολα τα βλεπω,οι πρωτες ασκησεις που λυνω ειναι στις εξετασεις..

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #43 on: October 19, 2006, 02:04:48 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on October 19, 2006, 01:58:55 am
Quote from: akis on October 19, 2006, 01:42:45 am

Βασικά και γω κάπως έτσι είμαι αλλά τι εννοείς δε μπορείς να αποστηθίσεις θεωρία. αν λύσεις ασκήσεις δε την έχεις αποστήθιση όχι αλλά τη ξέρεις μετά.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ της άποψης να ξεκινάς να λύνεις ασκήσεις χωρίς να έχεις διαβάσει καθόλου θεωρία. Στη θεωρία θα ανατρέξεις αν δεις ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να λύσεις την άσκηση από αυτά που ξέρεις. Έτσι γλιτώνεις χρόνο, δε μαθαίνεις στείρα μεθοδολογία και εμένα προσωπικά μου είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάμαι τη θεωρία γιατί ξέρω τη σκοπιμότητα της.

Βοb δεν μιλάμε για την απαραίτητη θεωρια για να λύσεις ασκήσεις... Εδω μιλάμε για ατελείωτα εντος υλης κατεβατα του Tannembaum για τους τυπους διαύλων, την ιστορια των δικτυων διανομής, θεωρειες στα Ηλεκτρολογικά Υλικά και πολλα αλλα σπαστικά-ανουσια....

nfelekid
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #44 on: October 19, 2006, 02:12:08 am »

γιατι εχω την εντυπωση οτι ωρες ωρες βαζουν πολλα για διαβασμα μονο και μονο για να μας δυσκολεψουν και να μη γεμισουμε δεκαρικα;παντως απο τοση θεωρια καραμαζ κατι μενει...οχι οτι δε υπαρχουν και ακυρα τελειως..

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Go Up Print
Jump to: