• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
November 18, 2025, 19:27:28 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
November 18, 2025, 19:27:28 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕ...
by Elliot Alderson
[Today at 16:39:40]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ...
by Nikos_313
[Today at 14:02:47]

[Λογική Σχεδίαση] Γενικές...
by tony stank
[Today at 10:16:33]

2025 - New Year's resolut...
by Elliot Alderson
[Today at 03:15:23]

[Τεχνικές Μη Καταστρεπτικ...
by kolokythokeftedakia
[Today at 01:50:56]

[Ισχύος I] Γενικές απορίε...
by kolokythokeftedakia
[Today at 01:48:54]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by tony stank
[November 17, 2025, 21:06:28 pm]

Γενικες αποριες σχετικα μ...
by tony stank
[November 17, 2025, 17:16:30 pm]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡ...
by Χαρούμενη Πατάτα
[November 17, 2025, 14:02:48 pm]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Εκδήλωση Φοιτ...
by Χαρούμενη Πατάτα
[November 16, 2025, 16:19:42 pm]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Πρόγραμμα Κατ...
by Χαρούμενη Πατάτα
[November 15, 2025, 12:11:37 pm]

[Ηλ. Μηχανές ΙΙ] Γενικές ...
by chatzikys
[November 15, 2025, 08:55:36 am]

Αν ήμουν Admin στο φόρουμ...
by Nikos_313
[November 14, 2025, 18:42:46 pm]

Διπλωματικές Πετραντωνάκη...
by okan
[November 14, 2025, 18:12:51 pm]

[ΣΦ Ηλ-Μηχ] Απόφαση Γενικ...
by tartoufos
[November 14, 2025, 15:57:06 pm]

ΙΕΕΕ Career Day 2025 - Δη...
by IEEE SB
[November 14, 2025, 10:43:16 am]

[Ηλεκτρονικά Ισχύος Ι] Γε...
by chatzikys
[November 13, 2025, 21:39:55 pm]

Εύρεση μέσης τίμης κατανά...
by perhsch
[November 13, 2025, 15:27:08 pm]

[ΥΜΕΣ] Γενικές απορίες,ασ...
by Nikos_313
[November 13, 2025, 11:29:38 am]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ] ...
by RivenT
[November 13, 2025, 11:28:11 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10186
Latest: antreak
Stats
Total Posts: 1429019
Total Topics: 31860
Online Today: 604
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 07:47:49 am)
Users Online
Users: 24
Guests: 193
Total: 217
kyrlef
Γιώργος Μπιλμπίλης
rafa98p
JoHn!
apob
Elliot Alderson
sassi
Gstremp
Tasos Bot
Eirini25
koskyr
xdallas
stefanos hios
jimalexoud
JustPK
Sierra
Mr Z
tartoufos
itsikou
antontsiorvas
Saint_GR
abunchofcells
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > [ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το πολυτεχνείο | Πέμπτη | 15.00 | Α5
apob, Tasos Bot (+ 1 Hidden) and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: [ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το πολυτεχνείο | Πέμπτη | 15.00 | Α5  (Read 2064 times)
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
Re: [ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το πολυτεχνείο | Πέμπτη | 15.00 | Α5
« Reply #15 on: November 16, 2025, 00:26:42 am »

Quote from: tartoufos on November 13, 2025, 01:14:18 am
...
Η εξέγερση του πολυτεχνείου μπόρει να είχε κάποια ταξικά χαρακτηριστικά αλλά είναι τρελός αφορισμός και καπέλωμα να λέει κανέις ότι ήταν ταξική. Καταρχάς όσοι αντέδρασαν δεν ήταν όλοι προερχόμενοι από την εργατική τάξη αλλά και πολύ περισσότερο η χούντα των συνταγματαρχών δεν εξέφραζε το σύνολο της αστικής τάξης, ούτε καν την πλειοψηφία.
....

Κάνει τις μαλακίες της η κυβερνησάρα του Κυριάκου μας και έχουμε τα νεύρα μας, γράφεις και εσύ ρε tartoufos το παραπάνω μαργαριτάρι και τα άκουσες εσύ μαζεμένα και για τους 2.

Ε, ναι, "ενίοτε" οι χούντες που επιβάλλονται με τα τανκς δεν ξέρουμε αν είχαν ρωτήσει πρώτα "την αστική τάξη" συνολικά ή μέρος της αν συμφωνεί ή την εκφράζει να επιβάλλει μια χουντάρα ο Γιώργης ο Παπαδόπουλος ο της γερακίνας γιος. Δεν είχανε τότες app στο κινητό να ρωτνήσουν την αστική τάξη αν εγκρίνει. Το έκαναν και περίμεναν μετά τη στήριξη της "αστικής τάξης".
Σα να λέμε τώρα σκέφτηκαν οι χουνταίοι κάπως έτσι: "έλα μωρέ ας το κάνουμε μια το ρημάδι το πραξικόπημα, και βλέπουμε στην πορεία πως θα πάει από "ακροαματικότητα". Το πολύ πολύ λέμε ένα: "σόρρυ παίδες, παίχτηκε μαλακία. Νομίζαμε οτι θα γουστάρατε άγρια. Και πάλι συγνώμη για την ενόχληση."  

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/c/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ / και 60 χιλιάδες+ ιντερνετικά ραδιόφωνα εδώ: https://directory.shoutcast.com/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
RivenT
Moderator
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Math Lunatic

View Profile
« Reply #16 on: November 16, 2025, 13:33:21 pm »

Εγώ να ρωτήσω Katarameno, αντί να υπερασπίζεσαι την σωστή πλευρά ή δεν ξέρω τι ακριβώς και να επιτίθεσαι σε κάποιον μικρότερο σου επειδή πιστεύεις ότι είναι φασίστας ή δεν ξέρω εγώ τι, γιατί αντί αυτού δεν τον συμβουλεύεις ή να κάνεις κάτι πιο παραγωγικό? χωρίς παρεξήγηση απλά δεν έχει νόημα εφόσον ο tartoufos λέει την γνώμη του που θεωρώ ότι έχει δικαίωμα εφόσον δεν λέει κάτι ακραίο όσο και αν εγώ δεν συμφωνώ, έχει το δικαίωμα. Αν θέλεις να απαντήσεις κάντο ανοιχτά εδώ πέρα, pm δεν θα περιμένω για αυτό, όπως και εγώ απάντησα δημόσια.
Την καλησπέρα μου

(edit: τελικά ήταν μήνυμα της προηγούμενης σελίδας συγγνώμη)
sent from mTHMMY  
« Last Edit: November 16, 2025, 15:55:47 pm by RivenT » Logged
tartoufos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #17 on: November 16, 2025, 14:45:01 pm »

Quote from: RivenT on November 16, 2025, 13:33:21 pm
το να κάνεις leak το Personal message μαζί του δεν ξέρω πόσο σωστό είναι (εκτός αν το είχατε συμφωνήσει τότε πάω πάσο).  
sent from mTHMMY  

Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο και άλλωστε τι πμ από το 2017?  Grin

Για να επιστραφεί η κουβέντα στην κανονική της ρόη, όταν σου έλεγα Νίκο, ότι η ίδιοι οι αγωνιστές του πολυτεχνείου δεν θα ήθελαν να καπηλεύονται κάποιοι τους αγώνες τους για μικροπαραταξιακά ωφέλη, αγωνιστές σαν τον Κύρκο είχα στο μυαλό μου. Προφανώς, και για να αντιστρέψω το επιχείρημά μου εναντίον μου, δεν λέω ότι ο Κύρκος εξέφραζε το σύνολο των αγωνιστών, αλλά έχει σίγουρα ένα Χ πολιτικό και ιστορικό βάρος που δεν μπορείς εύκολα να αγνοήσεις.

Παραθέτω από την συνέντευξη του στην καθημερινή.

– Είχατε αντιληφθεί την έκταση του Πολυτεχνείου και πού πήγαινε το πράγμα;

– Στην αρχή όχι, αλλά στην πορεία το συνειδητοποιήσαμε όλοι μαζί. Ημασταν αντίθετοι συνολικά στα αναρχικά συνθήματα και προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε μέσα στο Πολυτεχνείο ότι δεν ήταν αυτή η γραμμή που θα μπορούσε να είναι παραγωγική. Το θέμα ήταν κάτω η χούντα και όχι, κάτω ο καπιταλισμός, κάτω το κράτος και οι ανοησίες, οι οποίες διατυπώνονταν από τους αναρχικούς μέσα στο Πολυτεχνείο. Και τελικά επικράτησε αυτή η πολιτική.

Πηγή
https://www.kathimerini.gr/society/270621/eytychos-poy-den-nikise-i-epanastasi-mas/
« Last Edit: November 16, 2025, 14:52:07 pm by tartoufos » Logged
Elliot Alderson
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #18 on: Today at 03:46:23 »

Quote from: tartoufos on November 13, 2025, 01:14:18 am
Προφανώς δεν παίρνω στα σοβαρά τις θεωρίες του Μαρξ περί τάξεων και υπερκερδών, όπως και κανένας σοβαρός οικονομολόγος πλέον. Έχουν απαξιωθεί εμπειρικά χρόνια τώρα (κάπου πήρε το μάτι μου και ένα γαμάτο μιμ με ένα τραίνο ''θεωρία του μαρξ για την αξία'' να γκρεμίζετε από ένα άλλο τραίνο OnlyFans  Grin). Πιο πολύ στα λογικά σφάλματα εστιάζω, όπως αυτά τα αντιλαμβάνομαι εγώ.

Δεν μπορώ να μην τσιμπήσω στο δόλωμα... Ποιοί οικονομολόγοι είναι αυτοί; Από ειλικρινή απορία ρωτάω, επειδή θα ήθελα να ακούσω ή να διαβάσω για το αντι-μαρξιστικό επιχείρημα πιο βαθιά μόνος μου.

Αντιθέτως, εγώ έχω να πω ότι τα περισσότερα σημεία της κριτικής του Μαρξ ως προς τον καπιταλισμό παραμένουν (εκ μεγάλου θαύματος) άκρως σχετικά σήμερα. Πιο σχετικά από ποτέ...

Και γιατί εκ μεγάλου θαύματος; Επειδή η οικονομία πια είναι πολύ διαφορετική από την εποχή του Μαρξ. Είναι παγκοσμιοποιημένη, είναι μερικές εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη κλπ. Παρ'όλα αυτά, η κριτική του Μαρξ παραμένει πιο relevant από ποτέ... Αυτή είναι όμως η δική μου άποψη, καθώς και όλου του οικοσυστήματος σοβαρών οικονομολόγων που έχω διαβάσει εγώ.

Προσοχή: Ο Μαρξ γράφει πολλά γενικά στα έργα του. Εγώ αναφέρομαι στην κριτική του προς τον καπιταλισμό. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις θεωρίες που ανέφερες περί των τάξεων και των υπερκερδών. Αλλά κανείς δεν υποστηρίζει ότι αυτές πρέπει μόνες τους να φιλτράρουν την κοσμοθεωρία μας ως προς την οικονομία, την ιστορία κλπ. Είναι ένα ακόμη φιλοσοφικό εργαλείο για την ανάλυση των γεγονότων. Και δεν έχω δει κανέναν διανοούμενο να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά.

Imagine this, as we part                                                                                     She was better, more moral.
Our perception of reality, expressed as a chart                                                      And she was willing.
we lost TV to Murdoch, the press to the sharks                                                     She could find the strength goddammit.
the internet is our final channel to connect to the mark                                          She would protect lifekind if it was the last thing she did.                             
No rhetorical questions at last                                                                              This world was a sick, crying toddler.
If we lose this frequency, we'll be left in the dark                                                   And she was about to force the medicine down its throat.
tartoufos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #19 on: Today at 09:47:29 »

Καταρχήν, δεν αναφέρθηκα στην γενικότερη κριτική του Μαρξ προς το καπιταλισμό (όχι πως αυτή δεν έχει πέσει έξω σε πάρα πολλά) ή την φιλοσοφικότητα/ιστορική αξία του έργου του, αλλά στην πρακτική εφαρμογή των θεωριών του. Και η θεωρία του Εμπεδοκλή ότι τα πάντα αποτελούνται από τέσσερα στοιχεία (φωτιά, αέρας, γη, νέρο) έχει φιλοσοφική/ιστορική αξία και δεν είναι λιγότερη άστοχη από τη θεωρία του Μαρξ για την αξία των αγαθών. Δεν αμφισβήτησα αυτή την αξία όμως.

Πάμε τώρα στα πρακτικά. Ακόμα και ο πρωτοετής σπουδαστής οικονομικών πλέον γνωρίζει ότι marginal revolution πέταξε στο κάδο των αχρήστων την αστεία θεωρία του Μαρξ περί καθορισμού της αξίας με βάση το κόστος εργασίας ή της υπεραξίας. Το ότι η αξία ενός αγαθού είναι υποκειμενική και καθορίζεται με βάση τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης είναι πια οικουμενικά αποδεκτό. Κανένας κεντρικός τραπεζίτης, υπουργός οικονομικών ή οικονομικό επιτελείο δεν καθορίζει τις πολιτικές του με βάση τις οικονομικές θεωριές του Μαρξ. Σε αυτούς αναφέρομαι όταν λέω ότι κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν παίρνει στα σοβαρά τις θεωρίες του Μαρξ πέρι κλάσεων και υπεραξίας. Έχω διαβάσει και συνεχίζω να παρακολουθώ αρκετές οικονομικές πολιτικές κρατών, από Abenomics, στις τρέλες του Javier Milei και τις γκάφες Truss στο νησί. Οι θεωρίες του Μαρξ δεν μπαίνουν καν στην κουβέντα. Πάνε δεκαετίες τώρα που συμβαίνει αυτό. Αν πας πίσω στα 80ς ίσως βρεις ακόμα debate μεταξύ οικονομολόγων να αναφέρουν λύσεις βασισμένες στην Μαρξιστική θεωρία όταν κουβεντιάζουν πιθανές πολιτικές για να λύσουν υπαρκτά προβλήματα.

Αν θες να απομυθοποιήσεις το Μαρξ λίγο στο κεφάλι σου, τα πράγματα είναι απλά. Άσε τους ‘διανοούμενους’, πάμε στην πράξη, μηχανικός είσαι! Διάβασε τους μεγάλους οικονομολόγους που ήρθαν μετά από το Μαρξ και κατέρριψαν τις οικονομικές θεωρίες του. Jevons, Menger, Walras, Hayek, Keynes, you name it. Όταν διαπυστώσεις λοιπόν πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν οι οικονομικές θεωρίες του τότε θα γίνεις αυτομάτως και πιο σκεπτικός ως προς την αξία των γενικότερων συμπερασμάτων που προήλθαν από αυτές.
« Last Edit: Today at 10:08:55 by tartoufos » Logged
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #20 on: Today at 12:36:04 »

Επειδή δεν το παίξω σαν άλλους ότι έχω διαβάσει (πολλούς ή όλους τους) "σοβαρούς οικονομολόγους" που έχουν κάνει cancel τον Μαρξ είπα να ρωτήσω κάποιο ai και διάλεξα το Perplexity.
Η απάντηση του :

"Η άποψη ότι "όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σήμερα δεν παίρνουν στα σοβαρά τη θεωρία του Μαρξ περί τάξεων και υπερκερδών" δεν ισχύει απόλυτα. Υπάρχει μια ποικιλία απόψεων και συζητήσεων γύρω από τον Μαρξ και τις ιδέες του στην οικονομία, αλλά η θεωρία του Μαρξ για τις τάξεις και τα υπερκέρδη παραμένει σημαντική στη μαρξιστική οικονομική θεωρία και στην ανάλυση των καπιταλιστικών κρίσεων και ανισοτήτων.Σήμερα, ενώ η μαρξική θεωρία δεν είναι η κυρίαρχη σχολή στην οικονομική επιστήμη —καθώς πολλές κυνικές και νεοκλασικές προσεγγίσεις έχουν επικρατήσει— πολλοί οικονομολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν και να συζητούν την ανάλυση του Μαρξ για την εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, την παραγωγή υπεραξίας και τη δομική ανισότητα μεταξύ των τάξεων. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού, όπως οι οικονομικές κρίσεις της εποχής μας, η μαρξική θεωρία προσφέρει χρήσιμα εργαλεία για την κατανόηση των διαρθρωτικών προβλημάτων.Μια σωστή απάντηση στη συζήτηση αυτή θα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η μαρξική θεωρία είναι ένα σημαντικό και ιστορικά θεμελιωμένο πλαίσιο ανάλυσης, που παρότι δεν είναι αποδεκτό από όλους τους οικονομολόγους, παραμένει κεντρική σε πολλές προσεγγίσεις για την κατανόηση της ταξικής διαστρωμάτωσης και των υπερκερδών στον καπιταλισμό. Δεν πρέπει να απορριφθεί συνολικά, αλλά να εξεταστεί κριτικά και στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών ���.Άρα, η θέση ότι οι "σοβαροί οικονομολόγοι σήμερα δεν παίρνουν στα σοβαρά τον Μαρξ" είναι υπεραπλούστευση και δεν αντανακλά την πλήρη ποικιλία των σύγχρονων οικονομικών θεωριών και σχολών."

Άρα λες ότι θέλεις ή θα ήθελες να ισχύει,  και στην καλύτερη, σε παρέσυρε κάποιος άλλος που σου είπε ότι κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν παίρνει στα σοβαρά τη θεωρία του Μαρξ περί τάξεων και υπερκερδών και τον πίστεψες.

Για αυτό στο προηγούμενο έγραψα "tartoufos - Karl Marx : 1-0"

sent from mTHMMY 

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/c/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ / και 60 χιλιάδες+ ιντερνετικά ραδιόφωνα εδώ: https://directory.shoutcast.com/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #21 on: Today at 13:43:37 »

Καιρό έχω να διαβάσω πολιτική συζήτηση στο φόρουμ.

Θα με κάνετε να αρχίσω να το ξαναβλέπω, ρε μπαγάσες.

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Nikos_313
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: Today at 13:57:56 »

Quote from: tartoufos on Today at 09:47:29
Αν θες να απομυθοποιήσεις το Μαρξ λίγο στο κεφάλι σου, τα πράγματα είναι απλά. Άσε τους ‘διανοούμενους’, πάμε στην πράξη, μηχανικός είσαι! Διάβασε τους μεγάλους οικονομολόγους που ήρθαν μετά από το Μαρξ και κατέρριψαν τις οικονομικές θεωρίες του. Jevons, Menger, Walras, Hayek, Keynes, you name it. Όταν διαπυστώσεις λοιπόν πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν οι οικονομικές θεωρίες του τότε θα γίνεις αυτομάτως και πιο σκεπτικός ως προς την αξία των γενικότερων συμπερασμάτων που προήλθαν από αυτές.

Μήπως σου θυμίζει κάτι το τόπικ "Νομπελ Οικονομικών";  Roll Eyes

Quote from: The Web on Today at 13:43:37
Καιρό έχω να διαβάσω πολιτική συζήτηση στο φόρουμ.

Θα με κάνετε να αρχίσω να το ξαναβλέπω, ρε μπαγάσες.
Αφού "αδελφός σου" είναι ο tartoufos, μην κάνεις πως δεν ήξερες ότι θα γράψει κιόλας Tongue
tartoufos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #23 on: Today at 14:56:14 »

Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι είμαι ο Μεσσίας? Δηλαδή όποιος δεν συμφωνεί με το Μαρξ (η πλειοψηφία του κόσμου δηλαδή εκτός ΤΗΜΜΥ) είναι ο Μεσσίας? Είμαστε με τα καλά μας? Κανονικά θα έπρεπε να υπογράψω όπως αυτός για να σε τρολάρω αλλά θα φάω κάνα μπαν από το πουθενά. Έλεος..
Nikos_313
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: Today at 15:13:52 »

Quote from: tartoufos on Today at 14:56:14
Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι είμαι ο Μεσσίας? Δηλαδή όποιος δεν συμφωνεί με το Μαρξ (η πλειοψηφία του κόσμου δηλαδή εκτός ΤΗΜΜΥ) είναι ο Μεσσίας? Είμαστε με τα καλά μας? Κανονικά θα έπρεπε να υπογράψω όπως αυτός για να σε τρολάρω αλλά θα φάω κάνα μπαν από το πουθενά. Έλεος..
Όχι, απλά σε είδα πολύ διαβασμένο, για αυτό ρώτησα...

Πω πω, χαλάρωσε δεν ρίχνουμε αναίτια μπαν εδώ. Tongue

Υ.Γ. ίσα ίσα θα είχε πλάκα να ήσουν ο Μεσσίας. Και αυτός έφαγε μπαν όχι για αυτά που έλεγε, αλλά γιατί μας έκανε άνω κάτω το φόρουμ και κούραζε, εν μέσω εξεταστικής περιόδου  Roll Eyes
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #25 on: Today at 15:17:17 »

Quote from: Nikos_313 on Today at 13:57:56
Μήπως σου θυμίζει κάτι το τόπικ "Νομπελ Οικονομικών";  Roll Eyes
Αφού "αδελφός σου" είναι ο tartoufos, μην κάνεις πως δεν ήξερες ότι θα γράψει κιόλας Tongue

Αν εννοείς ότι γράφω με διπλό account, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχω ένα μόνο account.
Αυτό έλειπε να γράφω και μετά να απαντάω στον εαυτό μου.

Επίσης δεν θα έγραφα ποτέ για τον Μαρξ γιατί έχω άγνοια.

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #26 on: Today at 15:19:54 »

The Web & tartoufos είστε αδέρφια ?
sent from mTHMMY 

tartoufos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #27 on: Today at 16:15:08 »

Quote from: Nikos_313 on Today at 15:13:52
Όχι, απλά σε είδα πολύ διαβασμένο, για αυτό ρώτησα...

Πω πω, χαλάρωσε δεν ρίχνουμε αναίτια μπαν εδώ. Tongue

Υ.Γ. ίσα ίσα θα είχε πλάκα να ήσουν ο Μεσσίας. Και αυτός έφαγε μπαν όχι για αυτά που έλεγε, αλλά γιατί μας έκανε άνω κάτω το φόρουμ και κούραζε, εν μέσω εξεταστικής περιόδου  Roll Eyes

Με  συγχωρείς αλλά με ενόχλησε η σύγκριση με το Μεσσία γιατί εγώ δεν μίλησα υποτιμητικά ούτε σε εσένα ούτε στον Έλιοτ. Και έκανα και υπομονή στα περί φασισμού του Καταραμένου. Ο λόγος που πρότεινα στον 'Ελιοτ να διαβάσει τους οικονομολόγους μετά το Μαρξ είναι γιατί ο ίδιος ρώτησε για καλά αντι-μαρξιστικά αναγνώσματα. Πιστεύω ότι και ο ίδιος ξέρει, ή τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση μου έδωσε, ότι τα αναγνώσματα του είναι πολύ συγκεντρωμμένα προς τι μία πλεύρα και ψάχνει να τα κάνει λίγο challenge, κάτι εξαιρετικά υγειές. Για μένα λοιπόν ο πιο καλός τρόπος να αποδομήσεις τα τσιτάτα του Μαρξ είναι να διαβάσεις πως οι επόμενοι κατέρριψαν τις θεωριές του. Όταν δεις λοιπόν πόσο ανεδαφική είναι η θεωρία της υπεραξίας πχ. (πραγματικά δηλαδή θα έπρεπε ο καθένας να μπορεί να φτιάξει ένα αντιπαράδειγμα σήμερα με την μία) τότε αποκτάς και μία πιο κριτική ματιά στα συμπεράσματα που έβγαλε ο Μαρξ πάνω σε αυτές τις λανθασμένες βάσεις.
Nikos_313
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #28 on: Today at 16:23:51 »

Quote from: tartoufos on Today at 16:15:08
Με  συγχωρείς αλλά με ενόχλησε η σύγκριση με το Μεσσία γιατί εγώ δεν μίλησα υποτιμητικά ούτε σε εσένα ούτε στον Έλιοτ.
Δεν ήταν υποτιμητική η σύγκριση, και ο Μεσσίας παίζει να τα σπούδασε τα οικονομικά και ήξερε πολύ καλά από αυτές τις θεωρίες.
Τουλάχιστον δεν είχε υποτιμητικό σκοπό από πλευράς μου, με συγχωρείς αν το έλαβες έτσι.

Πάνω σε αυτό που λες, θα πω ότι ο Μαρξ υπήρξε ένας από τους γνωστότερους φιλόσοφους-οικονομολόγους του 20ου αιώνα και για αυτό μέχρι και σήμερα διδάσκεται η θεωρία του στα τμήματα κοινωνιολογίας σε όλο τον κόσμο. Τώρα σίγουρα υπήρξαν κι άλλοι επιστήμονες που απέρριψαν για διάφορους λόγους, την θεωρία του, δεν παύει όμως να είναι ευρέως αναγνωρισμένο το έργο του.
Elliot Alderson
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: Today at 16:36:13 »

Εγώ δεν διαφωνώ με τον tartoufos, δεν είπε κάτι που δεν ισχύει. Η σημερινή οικονομική ανάλυση δεν βασίζεται στις θεωρίες του Μαρξ.Δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν μια χώρα οικονομικά και ούτε αυτός είναι ο σκοπός τους. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ειδικά, δεν θα περίμενα κάποιον οικονομολόγο που εργάζεται με κυβερνήσεις να βασιστεί πάνω στα έργα του Μαρξ.

Έχοντας διαβάσει όμως άτομα που θεωρώ εγώ αξία του χρόνου μου, δεν είδα κανέναν να επιτίθεται στην αξία των θεωριών του Μαρξ απλά επειδή δεν χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μαρξ ήταν πρώτα φιλόσοφος και μετά οικονομολόγος και το έργο του είναι χρήσιμο για να κατανοήσει κανείς τα πιθανά σημεία στα οποία ο καπιταλισμός είναι προβληματικός. Κατά τη γνώμη μου, έτσι πρέπει να τον βλέπουμε. Ούτε σαν τον σωσία που μας έδωσε step by step οδηγίες του πώς να φτάσουμε στον κομμουνισμό, ούτε κάποιον που πρότεινε οικονομική πολιτική για διάφορες χώρες.

Και επειδή εδώ θα μου πει κάποιος: "Ο Μαρξ δεν έκανε απλά κριτική στον καπιταλισμό αλλά θεωρούσε ότι η κριτική του ήταν πάνω σε θεμελιώδη προβλήματα του συστήματος, που δεν μπορούν να λυθούν με μεταρρυθμίσεις". Δυστυχως όποιος θα το πει αυτό έχει το δίκιο με το μέρος του... Ναι, ο Μαρξ το πίστευε αυτό και ναι, είχε απόλυτο δίκιο να το πιστεύει. Δεν μπορώ να το αρνηθώ επειδή εγω προσωπικά έχω πειστεί. Θεωρώ ότι tartoufos μειώνεις πολύ τα επιχειρήματα του επειδή δεν είναι γενικά αποδεκτός από αυτούς που κάνουν οικονομική πολιτική σήμερα... Και αναρωτιέμαι... Θεωρείς ότι οι οικονομολόγοι του σήμερα είναι κάποιοι πανέξυπνοι τύποι και ότι τα οικονομικά είναι μια τέλεια επιστήμη;  Γιατί πιστευα ότι μετά το 2008 όλοι παρατηρήσαμε ότι οι οικονομολόγοι του σήμερα είναι ένα μάτσο δογματικοί που θεωρούν ότι όλα θα λυθούν με μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μια χώρα δεν μπορεί να αναπτύσσεται για πάντα, και αφού τελειώσει αυτή η ανάπτυξη ο καπιταλισμός καπούτ. Σε ποιον θα βασιστούμε μετά για το νέο οικονομικό σύστημα που πρέπει να ακολουθηθεί;

Imagine this, as we part                                                                                     She was better, more moral.
Our perception of reality, expressed as a chart                                                      And she was willing.
we lost TV to Murdoch, the press to the sharks                                                     She could find the strength goddammit.
the internet is our final channel to connect to the mark                                          She would protect lifekind if it was the last thing she did.                             
No rhetorical questions at last                                                                              This world was a sick, crying toddler.
If we lose this frequency, we'll be left in the dark                                                   And she was about to force the medicine down its throat.
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: