• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 13:29:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 13:29:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by tzortzis
[Today at 12:55:49]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by sassi
[Today at 12:14:48]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by MajorTom
[Today at 11:34:38]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 10:36:20]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by okan
[July 31, 2025, 20:32:45 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[July 30, 2025, 15:31:16 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[July 30, 2025, 14:19:11 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Διάλεξις
[July 29, 2025, 01:00:00 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:50:00 pm]

Αναβαθμολόγιση??
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:20:48 pm]

Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 20:59:44 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9987
Latest: Kwtininatheod
Stats
Total Posts: 1427620
Total Topics: 31739
Online Today: 136
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 21
Guests: 95
Total: 116
aris123321
stavros0201
RivenT
AcDimitri
George_RT
pipitsenko
thomasdt
Tasaras
georgepana9
Dimos Bachlas
Avoiding Existence
Tsikalis
Billyskotsikas
Potest
Σουλης
spoun
A-TheITGuy
christina02
athena_apo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αχ αυτος ο τομεας!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Αχ αυτος ο τομεας!!  (Read 14188 times)
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
Αχ αυτος ο τομεας!!
« on: December 03, 2004, 00:59:05 am »

Λοιπον μιας κ η επιλογη τομεα δεν ειναι μακρια κ οσοι εχουν καθαρισει με τα μαθηματα που χρειαζεται η επιλογη αυτου θα πρεπει τωρα να ξε-καθαρισουν στο μυαλο τους καποια πραγματα ανοιγω αυτο το topic (αν κ εχει ξαναγινει τετοια συζητηση)!
Θα ηθελα λοιπον ολα τα παιδια που εχουν ενταχθει σε κυκλο σπουδων να μας πουν 2 λογακια για αυτον!
Για τα παντα...για τα μαθηματα, τα εργαστηρια, το αντικειμενο, τις επαγγελματικες προοπτικες κ οτι αλλο ειναι αξιο αναφορας!

Προσωπικα θα ηθελα να μαθω με τι κριτηρια θα πρεπει ο καθε φοιτητης να διαλεξει τομεα!
Με κριτηριο του τι μαθηματα του αρεσουν? Με κριτηριο του με τι θα ηθελε να ασχοληθει στην μετεπειτα πορεια του? (...κ εδω τιθεται φυσικα κ το ερωτημα: Επηρεαζει η επιλογη τομεα τις επαγγελματικες προοπτικες ενος??)
Με κριτηριο της τασεις της αγορας εργασιας??
Ας μας πει καποιος κ μας τους αγχωμενους 5οΕξαμηνιτες!

ΥΓ. Μιας κ καποιος καθηγητης συμμετεχει αρκετες φορες στις συζητησεις μας ας μας πει κ ο ιδιος δυο λογακια πολυ χρησιμα θα φανουν! Δεν περιοριζω το τοπικ μονο σε φοιτητες...θα θεωρηθει κ η δικη του αποψη αντικειμενικη... Wink
Προσωπικα θελω να περασω μια βολτα απ το γραφειο του ιδιου καθως κ ενος καθηγητη απ τους αλλους 2 τομεις αλλα θα ηταν ακομα πιο χρησιμο να γραφουν εδω καποια πραγματα ωστε να αποτελεσουν πηγη βοηθειας κ για τους υπολοιπους που ισως ντρεπονται να χτυπησουν κ μια πορτα κ να ρωτησουν!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
Re:Αχ αυτος ο τομεας!!
« Reply #1 on: December 04, 2004, 01:18:10 am »

Τι εγινε ρε παιδια 30 ατομα το ειδαν αυτο το θεμα κανεις δεν μπορεσε ν απαντησει?
Καταλαβαινω οτι τα ερωτηματα που τεθηκαν ειναι περιεργα κ δεν μπορει να δωθει μια απαντηση σε 2-3 στιχους αλλα πειτε οτι ξερετε να βοηθηθουμε!

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #2 on: December 04, 2004, 02:54:22 am »

Μπορεί και οι 30 να ήταν ψαρωμένοι σαν και σένα  Tongue
Λοιπόν, για μια πλήρη ανάλυση του θέματος επιλογής τομέα θα χρειαζόμασταν....
3 φόρουμ! Ένα για κάθε τομέα.

Αυτό που ισχύει γενικά είναι... ζηλεύω τον διπλανό.
Έχω ακούσει άτομα να λένε αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα διάλεγα ενέργεια αλλά ηλεκτρονική, άλλοι πάλι από τις τηλέπ. λένε φίλε ενέργεια και πάλι ενέργεια, οι ηλεκτρονικοί θέλουν να πάνε στις τηλέπ. γενικώς.... μπέρδεμα!
βλέπω την cyberkat να διοργανώνει καμία Ε.Ε.Ο.Κ.Τ (Ειδικά Εκπαιδευμένη Ομάδα Καταστροφής Τομέων)  Tongue Tongue

Και για να το γυρίσουμε σε πιο σοβαρό,
follow your heart with...
με άλλα λόγια διάλεξε αυτό που σου αρέσει.
Μην πέσεις στην παγίδα που έχουν πέσει πολλοί πριν από σένα,
η επιλογή σου να έχει σαν μόνο κριτήριο
την μετέπειτα επαγγελματική σου αποκατάσταση.
Εάν εσύ π.χ. βλέπεις Η/Υ και βγάζεις σπυράκια
(πέραν του πρώτου σου λάθους να έρθεις σε αυτή τη σχολή),
και επιλέξεις Ηλεκτρονική & Υπολογιστές
επειδή "σε είπανε,άκουσες" ότι έχει ψωμί...
ε,καλά να πάθεις!

Εξάλλου, κατά τα λεγόμενα του κ.προέδρου,
υπάρχει μεγάλη ετεροαπασχόληση.
Δλδ το επάγγλεμα που θα ακολουθήσεις δε συμπίπτει με
τον τομέα που είχες κάποτε διαλέξει.

Αυτά σε γενικές γραμμές.
Ειδικότερα..., θα επανέλθω σε νέο ποστ

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #3 on: December 04, 2004, 17:31:56 pm »

Προσωπικα εγω ενδιαφερομαι η για Ενεργεια η για Ηλεκτρονικη!
Ειναι το μεγαλο μου διλημα το οποιο δεν εχω καταφερει να λυσω εδω κ ενα χρονο!

Να σας πω πως εχουν τα πραγματα στο μυαλο μου:

Ενεργειακος: Μ αρεσουν κ τα μαθηματα κ το αντικειμενο...ειναι βεβαια ενα αντικειμενο πιο κοντα στον τιτλο ηλεκτρολογος μηχανικος παρα μηχανικος η/υ. Πιστευω ειναι ο μονος τομεας που δεν επικαλυπτεται απο αλλες σχολες (αν εξαιρεσεις το ψωροΤΕΙ ενεργειακης τεχνικης που δεν ξερω τι ειναι κ τους μηχανικους Ενεργειακων Πορων).
Απ την αλλη επειδη εγω ΔΕΝ βλεπω υπολογιστη κ βγαζω σπυρακια διαλεγοντας ενεργειακο θα αποκλειστω απο το να μαθω 2-3 αλλα πραγματακια τα οποια ξεροντας τα μονο ονομαστικα μου κεντριζουν το ενδιαφερον...οπως? Ψηφιακα Ι,ΙΙ ισως καμια γλωσσα προγραμματισμου , μικρο κλπ...
Ακομα το οτι παει λιγος κοσμος στον ενργειακο ειναι παλι κατι που με ανησυχει!...γιατι να πηγαινει λιγος κοσμος σκεφτομαι?? μηπως κατι ξερουν αυτοι παραπανω απο εμενα??  μηπως θα ειμαι εγω ο ** που θα παω? (πραγμα που φυσικα δεν το πιστευω, σκεψεις καταθετω).
Τελος με μια ματια στο προγραμμα σπουδων μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι το ευρος των μαθηματων στο ενεργειακο τομεα περιοριζεται αρκετα! Σκεφτομαι παλι...τι παραπανω θα μου μαθει ο ενεργειακος περα απο μηχανες (γεννητριες, κινητηρες) και ΣΗΕ?
Μου φαινεται δλδ οτι αναμασαται η υλη με το περασμα τον εξαμηνων στον ενεργειακο!

Ηλεκτρονικη: αρχικα μπηκα στη σχολη με σκοπο να κατευθυνθω στον τομεα της ηλεκτρονικης! Ωστοσο καποια πραγματα που μαθαινα με τον καιρο λιγο με ενοχλουνε κ θα ηθελα να τ αποφυγω!
Εχω ακουσει για παραδειγμα οτι ο ηλεκτρονικος τομεας εχει στραφει πολυ στον τομεα software κατι που φυσικα δεν τον κανει να διαφοροποιειται απο δεκαδες αλλες σχολες πληροφορικης, εφαρμοσμενης πληροφορικης , σχολες της Πατρας καθως κ δεκαδες ΤΕΙ!
Μου λεγε για πχ ενα παιδι οτι κανουν προγραμματισμο!
Κατι το οποιο εμενα δεν με τρελενει, δεν με χαλαει ομως κιολας, να μην σας πω οτι θα το επιδιωξω καθως το να ξερεις μια γλωσσα προγραμματισμου τη σημερον ημερα ειναι κατι καλυτερο απο το να ξερεις  μια ξενη γλωσσα!
Ωστοσο μου πε οτι ο προγραμματισμος στη σχολη μας αντι να χρησιμοποιειται σαν εργαλειο για επιλυση μηχανικων προβληματων (πχ κυκλωματων) καταντα  να χρησιμοποιειται για πολυ μαθηματικους σκοπους πραγμα που παλι δεν κανει τη σχολη μας να διαφοροποιειται!! Εννοω δλδ οτι οι καθηγητες δεν στρεφονται στο να σου μαθουν μια γλωσσα προγραμματισμου για να σου πουν πως θα προγραμματισεις πχ το ταδε αυτοματο συστημα αλλα κανουν ενα μαθημα  προγραμματισμου οπως θα εκανε κ ενας οποιοσδηποτε καθηγητης στο τμημα Πληροφορικης!!
Συνοψιζοντας πηγαινοντας ηλεκτρονικο εγω ΔΕΝ θελω να ειδικευτω σε τομεα software (προγραμματισμους, λειτουργικα, δομες, βασεις κλπ)  αλλα θα προτιμουσα να ειδικευτω σε τομεα Hardware (ψηφιακα κλπ). Υπαρχει τετοια δυνατοτητα στον ηλεκτρονικο?

Αυτα αν κ νομιζω οτι δεν μπορω να αποτυπωσω την ανησυχια μου κ τις αποριες μου επιτυχως σε 20-30 γραμμες πιστευω ομως να εγινα κατανοητος!

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #4 on: December 04, 2004, 21:02:31 pm »

Μέσα στο μυαλό μου είσαι! Shocked Για μένα όμως είναι... "τρίλημμα" Grin γιατί έχω και τους γονείς μου που με έχουν φάει να πάω τηλεπικοινωνίες! Sad

Μωρέ καλά έλεγα εγώ πρόπερσι να πάω Κρήτη... Angry
kostas
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Χαλαραααααααα

View Profile
« Reply #5 on: December 04, 2004, 21:21:58 pm »

Quote from: JAs0n-X on December 04, 2004, 17:31:56 pm

Εχω ακουσει για παραδειγμα οτι ο ηλεκτρονικος τομεας εχει στραφει πολυ στον τομεα software κατι που φυσικα δεν τον κανει να διαφοροποιειται απο δεκαδες αλλες σχολες πληροφορικης, εφαρμοσμενης πληροφορικης , σχολες της Πατρας καθως κ δεκαδες ΤΕΙ!

Καλά ρε συ που τον είδες τον προγραμματισμό και δεν τον βλέπω εγώ που έχω επιλέξει τομέα ηλεκτρονικής και υπολογιστών. Μία Java (Δομές Δεδομένων)  έχουμε και αυτή χωρίς εργαστήριο, τα άλλα είναι επιλογής (Προγραμματιστικές Τεχνικές, Τεχνολογία Λογισμικού). Εγώ το αντίθετο βλέπω να συμβαίνει πας τομέα ηλεκτρονικής και υπολογιστών και στο τέλος κάνεις ελάχιστα για υπολογιστές (ανάλογα και με τα επιλογής που θα πάρεις).
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: December 05, 2004, 00:05:58 am »

Αν και η πρόσκληση απευθύνονταν και σε εμένα, είπα να περιμένω λίγο μήπως και φιλοτιμηθεί κανένας συνάδελφος από μεγαλύτερο εξάμηνο και μας καταθέσει την εμπειρία του. Από ότι φαίνεται όμως (ή και όπως έγραψε ο φίλος fugitive) ο φόβος φυλάει τα έρμα?

Επιλογή κατεύθυνσης λοιπόν (και όχι τομέα). Το μέγιστο δίλημμα (ή τρίλημμα) των συναδέλφων του 6ου εξαμήνου. Περιβαλλόμενο και από μια σοβαρότητα που γρήγορα αποδεικνύεται ..πολύ κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών που επενδύονται στην επιλογή αυτή.

Τα κριτήρια της επιλογής πολλά και διάφορα. Το περιεχόμενο σπουδών των κατευθύνσεων (για τους συστηματικούς), η αποφυγή πεδίων (γενικά) και προγραμματισμών (για τους ..φυγόπονους), οι επαγγελματικές προοπτικές (για τους διορατικούς μελλοντολόγους) κλπ, κλπ. Τελικά το απόλυτο κριτήριο που εκτοπίζει όλα τα άλλα είναι φυσικά το πού θα πάει η?.παρέα. ʼρα προς τι το ..μίσος και ο αλληλοσπαραγμός? (εκτός φυσικά αν είσαι εσύ φίλε Jason ή φίλη Nessa αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα στο χορό και θα σύρει και την παρέα.).

Στην ουσία τώρα, η άποψή μου όπως έχει πολλές φορές εκφραστεί (ψάξτε λίγο και τα σχετικά posts της electroauth κανένα χρόνο πριν) είναι ότι η επιλογή κατεύθυνσης είναι μια από τις ελάχιστες προσωπικές επιλογές που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε στη ζωή μας και για το λόγο αυτό ας την κάνουμε με τη ψυχή παρά με το μυαλό. Μετά από 3 χρόνια στο ΤΗΜΜΥ ξέρετε πάνω κάτω και πρόσωπα και πράγματα. Ξέρετε ποια μαθήματα έχουν περισσότερο και ποια λιγότερο ενδιαφέρον, όχι μόνο σαν ξερά ακαδημαϊκά αντικείμενα, αλλά με τον ιδιαίτερο τρόπο που αυτά προσφέρονται στο δικό μας ΤΗΜΜΥ. Και μέσα σε αυτό βάζω τους διδάσκοντες, τα συγγράμματα, τα εργαστήρια, την οργάνωση (ή την έλλειψη κάποιων ή και όλων αυτών). Σίγουρα ξέρετε και περισσότερα πράγματα για τα αντικείμενα του ΗΜΜΥ  από όσα (δεν) γνωρίζατε όταν δηλώνατε το τμήμα στο μηχανογραφικό και μπαίνατε πανηγυρικά σε αυτό.
Αρα είναι καιρός πια να αναρωτηθείτε τι από όλα αυτά που γίνονται εδώ σας αρέσει περισσότερο. Η απάντηση είναι και η επιλογή σας, έστω και αν αυτή είναι ?.τίποτε ρε γ@μωτ0! Διαλέγετε λοιπόν την κατεύθυνση που πιστεύεται ότι θα περάσετε καλύτερα τα επόμενα 2 (+) χρονάκια σας στο ΤΗΜΜΥ και ελπίζω να μην απογοητευθείτε για την επιλογή σας αυτή! Τι άλλο να σας ευχηθώ?

Ο αντίλογος είναι βέβαια, το τι θα μάθουμε, τι προοπτικές υπάρχουν, τι κατανομή φοιτητών κλπ. Τα είπαμε αυτά!!
Η επιλογή κατεύθυνσης ελάχιστα επηρεάζει τις όποιες επαγγελματικές προοπτικές (προσοχή μιλάω για επαγγελματικές προοπτικές όχι ακαδημαϊκές). Τηλεπικοινωνιακές εταιρείες προσλαμβάνουν ενεργειακούς γιατί ..τα πήγαν καλύτερα στη συνέντευξη και γιατί ξέρουν ότι ανεξάρτητα από κατεύθυνση οι νέοι απόφοιτοι ?δεν ξέρουν τίποτε (κακοήθειες των συναδέλφων επαγγελματιών βέβαια .. αλλά ..παίζει μια τέτοια φήμη έξω!!) και φαντάζομαι ότι και για ενεργειακές θέσεις θα ισχύει κάτι αντίστοιχο. Εξάλλου να μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρολόγου, καθένας από εσάς θα έχει και πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανολόγου!! ʼρα τι ψάχνουμε να βρούμε από πλευράς επαγγελματικών προοπτικών με την επιλογή κατεύθυνσης!! Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό κλπ σε τηλεπικοινωνίες, έ δε θα τον συμβούλευα να γίνει ενεργειακός!!

Η κατανομή φοιτητών στις κατευθύνσεις είναι κάτι που αλλάζει κάθε 4-5 χρόνια ριζικά, σε συνάρτηση με τις γενικότερες τεχνολογικές εξελίξεις κατά τομέα αλλά κύρια και σε συνάρτηση με τη στελέχωση των τομέων του τμήματος με νέους διδάσκοντες. Έτσι πριν 15 χρόνια 50-60% των φοιτητών επέλεγαν ενεργειακή κατεύθυνση, κανένα 15% τηλεπικοινωνιακή και οι λοιποί ηλεκτρονική. Πριν 5-6 χρόνια 60+% πήγαινε τηλεπικοινωνίες (είδες η κινητή!!), 10-12% ενέργεια και οι λοιποί ηλεκτρονικοί. Πέρσι η ηλεκτρονική κατεύθυνση τράβηξε το 50% περίπου των φοιτητών και οι άλλες δυο περίπου ισομοιράστηκαν τους υπόλοιπους (με ελαφριά υπεροχή των τηλεπικοινωνιών που πιστεύω ? υποκειμενική τελείως άποψη- ότι φέτος θα αντιστραφεί υπέρ της ενέργειας). Και πάω στοίχημα πως αν αύριο βγει μια ανακοίνωση στις εφημερίδες ότι η ΔΕΗ θα πάρει 100 ΗΜ μέσω ΑΣΕΠ το 2005!!! η ενέργεια θα τραβήξει το 60% στα επόμενα 2 χρόνια (άσχετο το γεγονός πως οι περισσότεροι από όλους αυτούς θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά από 4-7 χρόνια !!)

Συμπερασματικά, αφήστε τους ?συγγενείς και φίλους, ψάξτε τον εαυτό σας, κουβεντιάστε με τους κολλητούς σας και κάντε μια ?χαλαρή επιλογή με την καρδιά και να είστε σίγουροι ότι ..όλα θα πάνε καλά.

Το θέμα δεν κλείνει βέβαια εδώ. Είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες, αν και θα προτιμούσα να τα λέγαμε από κοντά. Το γραφείο μου είναι στον 4ο (για όσους δεν ξέρουν) και βρίσκομαι εκεί κάθε μέρα από τις 9.00.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #7 on: December 05, 2004, 02:47:58 am »

Quote from: gpap on December 05, 2004, 00:05:58 am
Τελικά το απόλυτο κριτήριο που εκτοπίζει όλα τα άλλα είναι φυσικά το πού θα πάει η?.παρέα. ʼρα προς τι το ..μίσος και ο αλληλοσπαραγμός? (εκτός φυσικά αν είσαι εσύ φίλε Jason ή φίλη Nessa αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα στο χορό και θα σύρει και την παρέα.).

Σε αυτό το σημείο ας μου επιτρέψει ο κύριος Τζι-Παπ  (gpap) Cheesy
να διαφωνήσω. Ίσως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να ισχύει αυτό
αλλά έχω δει και περιπτώσεις όπου παρέες... χωρίζουν λόγο του "ρημαδο-τομέα".
Είχα ακουσει και μια φήμη για ένα ζευγάρι ηλεκτρολόγων της δικιάς μου σειράς,
που είχε πάρει διαφορετικούς τομείς.
Πέρα όμως από αυτά τα ψιλά γράμματα,
με αφορμή τα λεγόμενα του gpap για την επαγγελματική αποκατάσταση
θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά,

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην εκδήλωση ενημέρωσης τομέων,
όταν είχε πάρει το λόγο ο κ. gpap
(αναφέρομαι συνέχεια προς το πρόσωπό του γιατί είναι -νομίζω- ο μόνος που παρακολουθεί) η πρώτη ερώτηση που του έγινε ήταν εάν θα έχουμε δουλειά με τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ για τη λεγόμενε καθαρή ενέργεια. Βέβαια και η συνέχεια των ερωτήσεων δεν διέφερε και πολύ...

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό σπουδών,
δείτε και τους διδάσκοντες
και επιλέξτε αυτό που σας "ταιριάζει"
περισσότερο.
ΔΕΝ υπάρχουν καλοί και κακοί τομείς.
Υπάρχουν καλές και κακές επιλογές.

Συμβουλή για το δίλλημα Τηλέπ.-Ηλεκτρονική.
Το 6ο εξάμηνο και των δυο τομέων όσον αφορά στα μαθήματα
είναι πανομοιότυπο με μοναδική εξαίρεση το μάθημα
Ηλεκτρονική ΙΙΙ που στον τομέα Τηλεπ. αντικαθίσταται με το Πεδίο 4.
Επομένως εάν κάτι πάει στραβά το πολύ πολύ θα χρωστάτε ένα μάθημα παραπάνω.

Θα περιμένω σχόλια και από άλλους και θα επανέλθω
με πληροφορίες για τον τομέα Ηλεκτρονικής (αναστεναγμός...)

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καταγγείλω για άλλη μια φορά
(εάν δε με απατά η μνήμη μου η πρώτη ήταν από τη CyberKat)
τον προσηλυτισμό που επιχειρεί να ασκήσει ο κ. Παπαγιάννης.
Όντας δεινός ρήτορας
(αυτό το λέω σοβαρά και εάν μου ζητήσετε έχω και αποδείξεις)
καλεί στο γραφείο του όλους τους ψαρωμένους πρω-τομεακούς
με στόχο την προσέλκυση τους στον τομέα της Ενέργειας.
Να ξέρετε ότι όταν βγείτε από εκείνη την πόρτα
τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο...  Grin Grin
« Last Edit: December 06, 2004, 11:50:07 am by fugitive » Logged

~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #8 on: December 05, 2004, 04:45:14 am »

Quote from: JAs0n-X on December 04, 2004, 17:31:56 pm

Εμένα πάλι μου λένε ακριβώς το αντίθετο! Δηλαδή εγώ στη σχολή μπήκα επειδη με ενδιέφερε πάρα πολύ ο προγραμματισμός και γενικά ο,τι εχει σχέση με software, ενώ για hardware δεν μπορώ να πω οτι τρελαινομαι κιόλας αλλά δεν με αφήνει και εντελώωωως αδιάφορη. Οπότε σκέφτομαι όταν έρθει αυτή η αποφράδα ώρα να διαλέξω τομέα, να επιλέξω Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών αλλα μου λένε ότι ακόμα κι εκεί κυρίως με hardware ασχολούνται!! Βρε μπας και διαλεξα λάθος σχολή???  ???

www.e-steki.gr
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #9 on: December 05, 2004, 15:03:33 pm »

Λοιπον...
λετε ολοι να ακολουθησουμε την καρδια μας!
Θελω να το ξεκαθαρισω αυτο, φυσικα θα ακολουθησω την καρδια μου.
Ποτε στις επιλογες μου δεν ειχα κριτηρια την φιλια κ την καλοπεραση..
(Γιαυτο κ απο τη μακρινη Ροδο προεκυψα στη Θεσ/νικη εχοντας 0 φιλους την πρωτη μερα μιας κ η παρεα μου ειχε παει Αθηνα)
Αυτα σιγουρα θα ρθουν μετα! Δοξα τω Θεω ποτε δεν ειχα προβλημα με παρεες!

Με χαροποιει που ακουω οτι η επιλογη τομεα δεν επηρεαζει τις επαγγελματικες προοπτικες παρα μονο τις ακαδημαικες!
Κατι που λιγο πολυ ολοι το ξερουμε αλλα ολοι νιωθουμε μια μικρη αμφιβολια..
εγω μιλησα για επαγγελματικες προοπτικες γιατι προσωπικα βαζοντας τους δυο τομεις στο μυαλο μου η ζυγαρια δεν γερνει πουθενα!!

Καταληξαμε λοιπον στο οτι ο φοιτητης πρεπει να διαλεξει τομεα με βασει τα μαθηματα που του αρεσουν..κ φυσικα αυτο μου φαινεται κ πιο σωστο!
Ελα ομως οπου οι περισσοτεροι του βασικου κυκλου δεν εχουμε καμια ενημερωση για το τι περιλαμβανουν τα μαθηματα!!
Γιατι μη μου πειτε οτι ενας 5ο εξαμηνιτης καταλαβαινει τι ειναι ολα αυτα κατω απο τον καθε τιτλο μαθηματος στον οδηγο σπουδων??
Αντε τα μισα!

Να στρεψω λοιπον το ερωτημα...
Τι περιλαμβανουν τα μαθηματα του καθε τομεα??
Τι σας αρεσε εσας που κανατε στον τομεα σας?
Η εργαστηριακη υποδομη του τομεα σας πως σας φαινεται?
Μπορειτε σε μια δυο παραγραφους να αποτυπωσετε το περιεχομενο των μαθηματων εστω αυτων που μεχρι τωρα εσεις εχετε διδαχθει!
πχ στην ηλεκτρονικη ασχοληθηκατε με java, αντικειμενοστραφη προγραμματισμο κ δεν ξερω εγω τι η με κατι σε στυλ ψηφιακων συστηματων, ολοκληρωμενα, μικροεπεξεργαστες κλπ!
στον ενεργειακο λιγο πολυ ξερω!
??

κ κατι αλλο το οποιο το εχω απορια πολυ καιρο!
Σαν ηλεκτρολογος μηχανικος αυριο μεθαυριο υποτιθεται πρεπει να εισαι ικανος να κανεις κ μια ηλεκτρολογικη μελετη η εγκατασταση σε μια οικοδομη τουλαχιστον!!
Η εστω να βαλεις την υπογραφη σου!
Αυτο σαν μαθημα υπαρχει?? Δλδ ποτε θα πιασω εγω χαρτι κ μολυβι να το κανω ο ιδιος σαν εργασια?
Κατι εχω ακουσει οτι υπαρχει σαν μαθημα κ σαν εργασια στον ενεργειακο τομεα στα τελευταια εξαμηνα...!
Ισχυει?
Στους αλλους τομεις δεν υπαρχει κατι τετοιο?
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να παρεις πτυχιο σε καποιον αλλο τομεα κ να μην εχεις δει ηλεκτρολογικο σχεδιο οικοδομης?
Κ αμα σου πουνε κανε αυτο τι λες?
Εγω ειμαι τηλεπικοινωνιακος!!?

τα συμπερασματα δικα σας...

J=X
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
gpap

View Profile
« Reply #10 on: December 06, 2004, 00:41:38 am »

Αντιπαρέρχομαι τα σχόλια του φίλου fugitive ..περί προσηλυτισμού που ασκώ στο γραφείο μου ?εσένα πάντως Γιώργο δεν σε έπεισα φαίνεται. ??? ??? Αν το ότι μου αρέσει περισσότερο η ενεργειακή κατεύθυνση από τις υπόλοιπες  και ?δεν ντρέπομαι να το πω μπορεί να θεωρηθεί άσκηση ?ψυχολογικής πίεσης τι να κάνω ο καημένος. Είχα την ευτυχία να διαλέξω μια (άτυπη την εποχή εκείνη) κατεύθυνση και μου ?έκατσε! Wink Wink Tongue

Απαντώντας τώρα στο φίλο Jason, θα διαφωνήσω σχετικά με τη δυνατότητα ενός φοιτητή του 5ου να αξιολογήσει τα μαθήματα που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών σαν τίτλος, διδάσκοντες και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!
Νομίζω ότι η πληροφορία είναι αρκετή ώστε να έχει κάποιος μια εικόνα τι υπάρχει μετά το 6ο εξάμηνο, ποια είναι τα θεωρητικά και ποια τα εφαρμοσμένα και τέλος πάντων τι πρόκειται να πάρει σαν πληροφορία στο τέλος έχοντας παρακολουθήσει όλα αυτά τα ?περίεργα. Κι αν δεν τα καταφέρει έ ας ρισκάρει να ρωτήσει και κανέναν από εμάς! Εγώ ευχαρίστως να σας δώσω όποια πληροφορία θέλετε για τα μαθήματα της ενεργειακής κατεύθυνσης.

Πάμε στο άλλο θέμα τώρα. Τελειώνοντας (με το καλό) διαπιστώνει κανείς ότι σε πολύ λίγα ?πρακτικά αντικείμενα έγινε σοφότερος στη σχολή αυτή. Και ένα από αυτά είναι και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων και βιομηχανίας. Ακόμη και αν σαν ενεργειακός παρακολούθησε τα Ειδικά κεφάλαια ΣΗΕ (ίσως το πιο εφαρμοσμένο συνθετικό αντικείμενο των σπουδών στο ΤΗΜΜΥ) θα ξέρει 5-6 πράγματα παραπάνω από τους συναδέλφους που δεν πήραν το μάθημα, έτσι απλά για να καταλάβει ευκολότερα τις ?ελλείψεις του. Sad Embarrassed Lips Sealed
Τι γίνεται λοιπόν? Τίποτε το ?ιδιαίτερο. Ο στόχος των σπουδών σε ένα τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ας αφήσουμε του μηχανικούς υπολογιστών έξω για λίγο) δεν είναι να παράγει εξειδικευμένο τεχνικό δυναμικό. Αυτό (υποτίθεται ότι) γίνεται σε άλλες σχολές, άσχετα αν αυτές παρεκτρεπόμενες έβαλαν ?θεωρητικούς στόχους. Ο Μηχανικός πρέπει να διαθέτει μια ισχυρή υποδομή γνώσεων που θα του επιτρέπει σε όλη την επαγγελματική του ζωή να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, να εξειδικεύεται στις εκάστοτε απαιτήσεις της επαγγελματικής του θέσης και να ασκεί τεχνική διοίκηση σε μια ομάδα τεχνικών που θα διαθέτει και την επαρκή στελέχωση σε ικανό τεχνικό προσωπικό (εργοδηγούς, τεχνίτες ειδικοτήτων κλπ). Γίνεται αυτό? Στην Ελλάδα μόνο σε μεγάλες (πολυεθνικής κυρίως προέλευσης) επιχειρήσεις. Στο εξωτερικό παντού.

Η ουσία όμως είναι ότι στα πλαίσια αυτού του προσανατολισμού και με δεδομένο το ?χαοτικό σε έκταση επαγγελματικό αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, είναι ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι σε 5 (ή και σε 15) χρόνια μπορεί να ειδικευτεί στα?πάντα έστω και σε μια από τις 3 κατευθύνσεις. Σαν να λέμε ένας γιατρός με καμιά 10αριά ειδικότητες ταυτόχρονα! Αυτό βέβαια το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι που έχουν βιώσει και αυτοί τον ίδιο προβληματισμό και μάλιστα σε πολύ χειρότερες συνθήκες σπουδών από αυτές που έχετε εσείς. ʼρα δεν περιμένουν ότι μόλις σας προσλάβουν θα σας ρίξουν ένα φάκελο με δεδομένα και θα τους κάνετε σε 2 ωρίτσες μια μελέτη στα γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής (και επαγγελματικής εκπαίδευσης) η διάρκεια της οποίας (μπορεί να) εξαρτάται από την ειδικότητα (να που θα βοηθούσε ο τομέας), αλλά κύρια από την αντίληψη (Μηχανικού) του καθένα από εσάς.

Κλείνοντας θέλω να θίξω και ένα θέμα που μας απασχόλησε σημαντικά στην τελευταία διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών στο Τμήμα. Η δυνατότητα κάποιου φοιτητή να παρακολουθεί (με κατάλληλες επιλογές) μαθήματα άλλων τομέων. Αν και το πρόβλημα είναι μάλλον θεωρητικό (ποιο καλό ?παιδί θα διάλεγε τα ?χοντρά μαθήματα όλων των τομέων..έτσι για σφαιρική μόρφωση??? ) φάνηκε ότι στο σημερινό πρόγραμμα η δυνατότητα αυτή ήταν περιορισμένη. Στο νέο πρόγραμμα τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όσους πάρουν ..τομέα τώρα. Γενικά πάντως και με το σημερινό πρόγραμμα σπουδών, οι ενεργειακοί μπορούν να πάρουν πολλά μαθήματα του ηλεκτρονικού και ελάχιστα του τηλέπ, οι ηλεκτρονικοί λίγα και από τους 2 και οι τηλέπ λίγα του ηλεκτρονικού και σχεδόν τίποτε του ενεργειακού  (εκτός από  ΣΠΗΕ φυσικά για την εκδρομή..).

Καλό βραδυ

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ Εξακολουθώ να περιμένω κανένα από τους ...λαλίστατους σε άλλα θέματα ..συναδέλφους των μεγαλύτερων εξαμήνων να μας πουν την άποψή τους στο θέμα. Ή μήπως δεν έχουν άποψη?
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #11 on: December 06, 2004, 01:33:16 am »

Quote from: Michelle on December 05, 2004, 04:45:14 am

Εμένα πάλι μου λένε ακριβώς το αντίθετο! Δηλαδή εγώ στη σχολή μπήκα επειδη με ενδιέφερε πάρα πολύ ο προγραμματισμός και γενικά ο,τι εχει σχέση με software, ενώ για hardware δεν μπορώ να πω οτι τρελαινομαι κιόλας αλλά δεν με αφήνει και εντελώωωως αδιάφορη.

Μήπως έπρεπε να επιλέξουν το τμήμα πληροφορικής;

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #12 on: December 06, 2004, 02:05:53 am »

Quote from: gpap on December 06, 2004, 00:41:38 am

Γενικά πάντως και με το σημερινό πρόγραμμα σπουδών.....
.... σχεδόν τίποτε του ενεργειακού  (εκτός από  ΣΠΗΕ φυσικά για την εκδρομή..).

Wink Wink Cheesy

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής (και επαγγελματικής εκπαίδευσης) η διάρκεια της οποίας (μπορεί να) εξαρτάται από την ειδικότητα (να που θα βοηθούσε ο τομέας), αλλά κύρια από την αντίληψη (Μηχανικού) του καθένα από εσάς.

Ξεφεύγοντας λίγο από το θέμα,
αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο
(εάν επεκταθεί το αλλάζουμε και τόπικ)
"η αντίληψη του Μηχανικού"
μπορεί να αποκτηθεί μόνο με το μαυροπίνακα
και τα μπόλικα λευκά βιβλία με μαύρα γράμματα;
ʼλλωστε η έννοια μηχανικός δεν είναι συνυφασμένη με τη λέξη μηχανή;

Εάν εξαιρέσουμε τον ενεργειακό τομέα
στους άλλους 2 μάλλον η λέξη μηχανικός είναι μάλλον τιμής ένεκεν.
Μιλώντας με κάποιον μεταπτυχιακό
που είναι απόφοιτος του τομέα Ηλεκτρονικής
(εσείς κ. Παπαγιάννη τον γνωρίζετε καλύτερα από μένα Wink )
με είχε πει σχετικά ότι τελικα μηχανικός γίνεσαι μόνο από τον τομεα ενέργειας.
Πράγματι εάν εξαιρέσουμε το εργαστήριο μηχανών στο
μάθημα της Ενεργ.Τεχν. δεν θυμάμαι άλλη φορά να ξανάπιασα
μηχανή ή έστω γρανάζι στα χέρια μου μέσα σε αυτή τη σχολή.

Και κάνοντας εδώ μια ντρίμπλα να ξαναμπώ στην περιοχή του τόπικ
και να μιλήσω για τον δικό μου τομέα.
Σε συσχετισμό με την προηγούμενή μου παράγραφο,
αλήθεια που το είδαν το hardware αυτοί
που διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα στα μάτια της Μισέλ;
Εγώ γιατί τα βλέπω όλα soft?
Όποιος έχει αντίρηση ας μιλήσει τώρα αλλιώς να σιωπάσει για πάντα Tongue

Τζέησον και οποιοσδήποτε άλλος,
εάν έχετε κάποια συγκεριμένη απορία
σε κάποιο μάθημα του τομέα, τα εργαστηρια κτλ
εδώ είμαστε να σας τη λύσουμε.
Γιατί το να επιχειρήσουμε σε μερικές γραμμές
μια αναλυτική περιγραφή του κάθε τομέα
μάλλον είναι πρακτικά αδύνατο
και για να το πούμε και πιο "μηχανικά"...
ΑΣΤΑΘΕΙΑ Wink
Η κατάρα του μηχανικού...

ΥΓ: @gpap
Εντελώς εκτός θέματος: Ποια η έννοια της λέξης "άτυπη" στην παρακάτω φράση;
...Είχα την ευτυχία να διαλέξω μια (άτυπη την εποχή εκείνη) ...

Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #13 on: December 06, 2004, 04:03:23 am »

Για μια ακομα φορα το θεμα που απασχολει ολους για 2 μηνες τοσο εντονα λες και προκειται για την αποφαση της ζωης τους! Η αρχικη μου συμβουλη: χαλαρωστε και μην ακουτε ολους τους "αγχωμενους" γυρω που τελικα θα παρουν μια αποφαση μεταξυ σκαλας και γραμματειας (ξερω ατομο που απο τη σκαλα μεχρι τη γραμματεια αλλαξε 2 φορες τη δηλωση του). Τα πραγματα ειναι πολυ λιγοτερο τραγικα απο οσο τα κανουμε. Και η ερωτηση ειναι μια: Με τι θα σας αρεσε να ασχοληθειτε;

Κατα τα αλλα οι προοπτικες στην Ελλαδα λιγο πολυ στα ιδια ειναι για ολους. Ενταξει 2-3 χρονια θα εχει ανοδο ο τηλεπ, μετα η ενεργεια και παει λεγοντας. Μετα θα γυρισει ο τροχος και ο ΟΤΕ θα κανει "εθελουσια" μειωση προσωπικου. Προχτες διαβαζα οτι εχουμε ανοδο στις εξαγωγες "υψηλης τεχνολογιας" σε ελευθερη μεταφραση.  Τι τα θελετε, προσωπικα δεν νομιζω οτι εχουμε σοβαρη βιομηχανια στην Ελλαδα. Γινονται προσπαθειες αλλα μικρα πραγματα.

Απο κει και περα υπαρχουν αλλοι παραγοντες, οπως πχ σχετικα με το σε ποιον τομεα γινεται καλυτερη και σοβαροτερη δουλεια αλλα αυτο δεν θελω να το κρινω τοσο απολυτα και μην εχοντας προσωπικη εμπειρια, ακουγονται πολλα, ο καθενας λεει ο,τι θελει , εγω εχω τις αποψεις μου, αλλα η ουσια ειναι μια: αν θες να μαθεις κατι, κατσε στρωσου και μαθε το. Φυσικα οι καλες συνθηκες βοηθανε, αλλα απο την αλλη οσο καλες και να ειναι οι συνθηκες αν δεν θες να μαθεις για τις κεραιες δεν θα μαθεις!

Επισης να πω κατι για κατι που επισης ειναι αρκετα παρεξηγημενο. Ειδικα μεταξυ ηλεκτρονικης και τηλεπ οι διαχωριστικες γραμμες ειναι πολυ ρευστες, εως ανυπαρκτες. Εξαρταται βεβαια και με ποιο εξειδικευμενο αντικειμενο σε καθε τομεα θα ασχοληθει κανεις. Ασε που  σε αυτη τη σχολη τα μαθαινουμε ολα και τιποτα τελικα. Και η σχολη μας ειναι (δυστυχως ή ευτυχως αναλογα με το ατομο) σχολη βασης. Που σημαινει πολυ ευρυ αντικειμενο και οχι τοσες ευκαιριες εξειδικευσης γι αυτους που το θελουν.Η βαση φαινεται ομως οτι στο τελος ξεπληρωνει. Και λεω φαινεται γιατι και εγω ακομα δεν εχω την πειρα για να μιλησω, στην αρχη ειμαι.  Με τιποτα απο αυτα που μαθαινουμε στη σχολη δεν ειμαστε ετοιμοι για δουλεια. Ιδεες παιρνουμε μονο.

Και παμε τωρα στο μονιμο θεμα hardware και software. Αλήθεια να ρωτήσω κάτι. Όταν λέτε hardware τι έχετε στο μυαλο σας; Γιατι αν θελετε να μιλησουμε για σχεδιαση ολοκληρωμενων, ψηφιακων, vlsi,επεξεργαστών κλπ οντως λιγα πραγματα εχουμε (Δοκουζγιαννης κυριως), αλλα πιστευω οτι αυτα αν συνοδευονται απο καλα εργαστηρια μπορουν ηδη να δωσουν πολλα. Δυστυχως δεν γινεται να μπουμε στο εργαστηριο και να κατασκευασουμε ολοκληρωμενα, δεν εχουμε τα λεφτα, αλλα ποσο νοημα εχει σε τελικη αναλυση; Ολα τα πραγματα κινουνται πλεον προς προσωμοιωσεις. Το θεμα ειναι αν οντως οι φοιτητες αποκτουν μια επαφη (όχι να το γνωρίσουν τέλεια!) με το αντιστοιχο software εστω. Αυτο ας το πει καποιος αλλος συναδελφος που εχει ηδη κανει ολα αυτα τα μαθηματα.

Θα μπορουσαν να υπαρχουν μερικα παραπανω επιλογης για hardware και να ριξουμε λιγο τα μαθηματικουλια. Αλλα ειπαμε, η σχολη μας ειναι σχολη βασης. Και δυστυχως δεν μπορει να προσφερει τοσα επιλογης οπως το Μετσοβειο πχ. Το δικο μου ερωτημα , που το ειχα θεσει και κατα τη συζητηση για το προγραμμα σπουδων, ειναι με πιο σκεπτικο τελικα δεν ανοιξαμε τους τομεις, εστω και λιγο. Με ποια λογικη αποκλειουμε εναν ηλεκτρονικο (τυπικα, γιατι ουσιαστικα ειπαμε : αμα θες να μαθεις κατι,το κανεις) απο μαθηματα οπως οι ψηφιακες επικοινωνιες και η βιοϊατρικη τεχνολογία (έστω αυτό το ένα το καημένο που έχουμε) ;

Αληθεια,ομως,που ειναι ολο αυτο το soft ρε fugitive; Ποσα καθαρα software μαθηματα εχουμε; Τα μετραω και δεν νομιζω οτι ειναι περισσοτερα απο τα καθαρα hardware! Και δηλαδη τι λες οτι αυτα ειναι αχρηστα; Ή οτι θα το μαθουμε μονοι μας; Η ότι γινεσαι "πληροφορικαριος"; Αναθεμα μας κι αν ξερουμε το 1/5 απο αυτα που ξερουν αυτοι για προγραμματισμό. (Αυτο δε σημαινει οτι δεν μπορουμε να τους παμε κοντρα ε; Wink )

Αυτο λοιπον που εγω θα ελεγα ειναι το κλασσικο: θεωρια και εφαρμογη. Εστω και σε επιπεδο simulation.Χωρις εφαρμογη, ολα...soft σου φαινονται. Και αυτο νομιζω οτι μας λειπει. Αλλα αυτο ειναι σε ολους τους τομεις! Ειχα την εντυπωση οτι στον ενεργειακο ειναι λιγο πιο πρακτικα τα πραγματα, αλλα αφου ερχεται ο...γκουρου να το διαψευσει, εγω παω πασο! Ασχοληθείτε λοιπόν όσο μπορείτε με την εφαρμογή! Έχουμε και κατι εθελοντες που το παλεύουν εκει με τα δίκτυα...

Αρκουν οι γενικοτητες, οπως ειπε και ο fugitive ρωτηστε οτι θελετε επι του συγκεκριμενου και οσο μπορουμε βοηθαμε! Η δική μου συμβουλή είναι διαλέξτε εκείνο που θα κάνει πιο ωραία τη ζωή σας τα επόμενα 3 χρόνια!

Και για να κλείσω, ξέρετε τι ρωτάνε πλέον σε πολλές συνεντέυξεις στο εξωτερικό; Τι μετράει; Όχι, ούτε τι βαθμό έχεις (εντάξει λίγο μετράει κι αυτό τι να κανουμε), ούτε τι τομέα γράφει πάνω το πτυχιάκι σου, αλλά απλά: ποια ειναι τα ενδιαφεροντα σου (εκτός από τρανζιστοράκια και υπολογιστές); σε ποσες ομαδες εχεις συμμετασχει; τι έχεις κάνει τελος παντων στη ζωή σου;
Υπάρχουν αριστουχοι που βαρουσαν το κεφαλι τους στο τελος, και δεν μπορουσαν να καταλαβουν γιατι χασαν τη δουλεια... Έχετε τα μάτια σας (και τα μυαλά σας) ανοιχτά λοιπόν, και κοιτάξτε να το διασκεδάσετε όσο μπορείτε!

Edit: Μολις είδα ότι έχω την απάντηση Νο 13 Cheesy
« Last Edit: December 06, 2004, 04:04:25 am by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #14 on: December 06, 2004, 11:59:43 am »

ʼΝοιγμα παρένθεσης:
Επειδή ο γραπτός λόγος είναι κατώτερο μέσο επικοινωνίας
σε σχέση με τον προφορικό,
συμβαίνει καμιά φορά άλλα να γράφεις και
άλλα να καταλαβαίνει κανείς.
Για το λόγο αυτό τροποποίηση λίγο την απάντηση 7
την τελευταία της παράγραφο,
γιατί μιλώντας με κάποιον συνάδελφο,
διαπίστωσα ότι η λέξη "αυτό"
της παραγράφου κατανοήθηκε με έναν τελείως
διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχα εγώ στο μυαλό μου.
Ελπίζω τώρα να φαίνεται καλύτερα που αναφέρεται
το "αυτό".
Κλείσιμο παρένθεσης

@Netgull: Όταν είπα ότι τα βλέπω όλα soft δεν εννοούσα κατ'ανάγκη ότι τα περισσότερα μαθήματα είναι προγραμματισμός ή ότι μαθαίνουμε περισσότερα στον προγραμματισμό από ότι οι πληροφορικάριοι, μολονότι ότι σε μια κόντρα σίγουρα θα τους σκίσουμε! Εννοούσα αυτό ακριβώς που λες και εσύ, για την έλλειψη εργαστηρίων.Ακόμα και μαθήματα που είναι ρητά προσανατολισμενα σε hard-θέματα, διδάσκονται από διαφάνειες και μαυροπίνακα.

Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: