• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:06:58 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:06:58 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426710
Total Topics: 31711
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 54
Guests: 134
Total: 188
bougatsa
Mr Watson
mzacharop
DLHERRO
Orfanidis Stelios
teosimeon
anrkos
tsaliki
Haralampos
Trelix
Rizotto
tasos_ntv
ariadnipm
MASV
fkacori
NickSpan
mimi4426
orestispail51
smantzaa
statiris
marnas
Soterd52
mailon
gsifnio
stmanzaf
stergios03
maik
Antreas17
nikitask
kvas
mpilas_giwrgos
JoHn!
kostas1507
Adreas Seg
DimStyl
akiousia
Tsompanotravolta
Nikos_313
alex_g
georkala
serafeim
Petran25
pavlaras
1234
George15
giorgos_skl
marilita
Vangelan
abiki
mantzjim
vagk
CodeBro
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 6o Εξάμηνο >  Υποχρεωτικά Μαθήματα > Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ (Moderators: Nikos_313, Tasos Bot) > [ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2020
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 20 Go Down Print
Author Topic: [ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2020  (Read 41640 times)
Save Earth
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2020
« Reply #165 on: July 09, 2020, 17:27:24 pm »

Μπορεί να ανεβάσει κάποιος τα θέματα;  Cool

Αλήθεια οι ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ γιατί λέγονται έτσι;;; Αφού μόνο ΕΝΑΣ κάθεται σ' αυτές!!!....
panos98

View Profile
« Reply #166 on: July 09, 2020, 17:35:31 pm »

τα θεματα ηταν περαστε κοσμε
Mavioux
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

git gud

View Profile
« Reply #167 on: July 09, 2020, 17:37:10 pm »

Quote from: charalava on July 09, 2020, 17:20:28 pm
Πως σας φάνηκε η εξέταση? Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου Tongue. Πολύ αγχωτικό σύστημα αυτό με το Θέμα 1
sent from mTHMMY 

Πολυ αγχωτικό σύστημα αυτό με το θέμα 1, προσωπικά θεωρώ ότι πολλά από τα ερωτήματα μπορούσα να τα παλέψω και να τα αποδείξω και να είμαι σίγουρος για την απάντηση αν είχα χρόνο, αλλά τώρα πήγα με τη λογική ότι έχω μέχρι 3 λεπτά στο κάθε ένα. Και προφανώς μερικά δεν χρειαζόντουσαν πάνω από λεπτό, ενώ άλλα θέλαν παραπάνω (τουλάχιστον για μένα). Ωστόσο, τελείωσα με 5 λεπτά χρόνο να μου απομένει επειδή στο τέλος μου πέσαν σερί μερικές απλές με 2χ2 πίνακες, ενώ στην αρχη βιάστηκα πάρα πολύ. Ξέρω ότι θα υπήρχε τεράστιο θέμα αντιγραφής αν γινόταν να δούμε όλες τις ερωτήσεις εξ αρχής, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν πολύ άβολο και αγχωτικό να πρέπει να τα πάρεις με όποια σειρά σου τύχουν. Το θέμα 2 δεν με χάλασε, μόνο που ακόμα αναρωτιέμαι ποια Lyapunov ήθελε να πάρουμε (άν λυνόταν έτσι) γιατί με τετράγωνα δεν με έβγαινε και δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο, όπως ολοκλήρωμα ή συνημιτονα.
Condoriano
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

The will of D.

View Profile
« Reply #168 on: July 09, 2020, 17:41:21 pm »

Quote from: Mavioux on July 09, 2020, 17:37:10 pm
Πολυ αγχωτικό σύστημα αυτό με το θέμα 1, προσωπικά θεωρώ ότι πολλά από τα ερωτήματα μπορούσα να τα παλέψω και να τα αποδείξω και να είμαι σίγουρος για την απάντηση αν είχα χρόνο, αλλά τώρα πήγα με τη λογική ότι έχω μέχρι 3 λεπτά στο κάθε ένα. Και προφανώς μερικά δεν χρειαζόντουσαν πάνω από λεπτό, ενώ άλλα θέλαν παραπάνω (τουλάχιστον για μένα). Ωστόσο, τελείωσα με 5 λεπτά χρόνο να μου απομένει επειδή στο τέλος μου πέσαν σερί μερικές απλές με 2χ2 πίνακες, ενώ στην αρχη βιάστηκα πάρα πολύ. Ξέρω ότι θα υπήρχε τεράστιο θέμα αντιγραφής αν γινόταν να δούμε όλες τις ερωτήσεις εξ αρχής, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν πολύ άβολο και αγχωτικό να πρέπει να τα πάρεις με όποια σειρά σου τύχουν. Το θέμα 2 δεν με χάλασε, μόνο που ακόμα αναρωτιέμαι ποια Lyapunov ήθελε να πάρουμε (άν λυνόταν έτσι) γιατί με τετράγωνα δεν με έβγαινε και δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο, όπως ολοκλήρωμα ή συνημιτονα.

Θα συμφωνήσω και εγώ για το θέμα 1. Πάντως για την lyapunov αν και δεν είμαι σίγουρος αν έπαιρνες 1/4χ1^4 και 1/2χ2^2 κάτι έβγαινε. By the way τις αρχικές συνθήκες που έδινε εσείς που τις χρησιμοποιήσατε? Μάλλον κάπου στο γ, αν και δεν έβγαλα άκρη
sent from mTHMMY  
« Last Edit: July 09, 2020, 17:45:14 pm by thodkatz » Logged
Odysseask
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #169 on: July 09, 2020, 18:53:32 pm »

Και εγώ στο θέμα 2 δεν τις χρησιμοποίησα τις αρχικές συνθήκες και μάλλον ήταν όντως για το γ. Το πρώτο θέμα εμένα όπως με έκατσαν αφιέρωσα 3 λεπτά στα πρώτα που με έπεσαν ενώ δεν έπρεπε, για να τα σκεφτώ καλά, ενώ στα επόμενα που ήθελαν και λίγο πράξεις αναγκαστικά τα έκανα πιο γρήγορα και γενικά από το άγχος δεν ξέρω αν έκανα αριθμητικό. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι σε εκείνα που ήθελαν πράξεις τα περισσότερα δεν ήταν σωστό-λάθος αλλά σε έδιναν συγκεκριμένες απαντήσεις με αριθμούς οπότε ή τα έβρισκες σωστά ή αν έκανες λάθος η λύση σου δε θα υπήρχε πουθενά για να την επιλέξεις. Το ότι δεν μπορούσες να τα δεις όλα εξαρχής ωστόσο το έκανε αρκετά δύσκολο, ανάλογα τι σε καθόταν.

“It is difficult for me to imagine what 'personal liberty' is enjoyed by an unemployed person, who goes about hungry, and cannot find employment.

Real liberty can exist only where exploitation has been abolished, where there is no oppression of some by others, where there is no unemployment and poverty, where a man is not haunted by the fear of being tomorrow deprived of work, of home and of bread. Only in such a society is real, and not paper, personal and every other liberty possible.”
Arcade

View Profile
« Reply #170 on: July 09, 2020, 19:24:15 pm »

Στο 3γ τι ειπατε; εγω προσωπικα βρηκα διπλη μηδενικη ιδιοτιμη και ειπα οτι ειναι τοπικα ευσταθες (οχι ασυμπτωτικα). Αλλα δεν ξερω αμα παιζει ρολο κατι με τις αρχικες τιμες που εδινε..

“We rip out so much of ourselves to be cured of things faster than we should, that we go bankrupt by the age of thirty and have less to offer each time we start with someone new. But to make yourself feel nothing, so as not to feel anything - what a waste!”
― André Aciman
Condoriano
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

The will of D.

View Profile
« Reply #171 on: July 09, 2020, 19:54:28 pm »

Quote from: Arcade on July 09, 2020, 19:24:15 pm
Στο 3γ τι ειπατε; εγω προσωπικα βρηκα διπλη μηδενικη ιδιοτιμη και ειπα οτι ειναι τοπικα ευσταθες (οχι ασυμπτωτικα). Αλλα δεν ξερω αμα παιζει ρολο κατι με τις αρχικες τιμες που εδινε..

Ναι και εγώ αυτό είπα, οριακή ευστάθεια. Απλά δεν ήξερα πού ακριβώς χρησιμεύουν οι αρχικές συνθήκες, ούτε εγώ τις χρησιμοποιήσα
sent from mTHMMY 
charalava
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Λιγο κουραγιο ακομα παιδια

View Profile
« Reply #172 on: July 10, 2020, 00:03:18 am »

Παιδιά ο πίνακας Α δεν ήταν μορφής Α=(0 1; 0 0)? Άρα λύνοντας το σύστημα με ολοκλήρωση έβγαινε
x1(t) = xo2 * t + xo1
x2(t) = xo2
Από αρχικές συνθήκες όμως  xo1 = 0 ενώ xo2 =! 0
αρα το
 x1(t) = xo2 * t και για
 t - >  άπειρο βλέπουμε σύστημα ασταθές
Και άρα το μη γραμμικό σύστημα τοπικά ασταθές γύρω από το (0,0)

Εγώ ετσι το έκανα και χρησιμοποίησα τα δεδομένα της άσκησης. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλα έτσι πιστεύω.

sent from mTHMMY  
JasonV97
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #173 on: July 10, 2020, 00:08:12 am »

Quote from: charalava on July 10, 2020, 00:03:18 am
Παιδιά ο πίνακας Α δεν ήταν μορφής Α=(0 1; 0 0)? Άρα λύνοντας το σύστημα με ολοκλήρωση έβγαινε
x1(t) = xo2 * t + xo1
x2(t) = xo2
Από αρχικές συνθήκες όμως  xo1 = 0 ενώ xo2 =! 0
αρα το
 x1(t) = xo2 * t και για
 t - >  άπειρο βλέπουμε σύστημα ασταθές

Εγώ ετσι το έκανα και χρησιμοποίησα τα δεδομένα της άσκησης. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλα έτσι πιστεύω.

sent from mTHMMY 

Αυτό δεν πολύ ισχύει.
Γενικά τα δεδομένα αρχικών συνθηκών μπορεί να ήταν απλά για να σου πει ότι δεν εκκινεί από το Σημείο Ισορροπίας.
sent from mTHMMY 
charalava
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Λιγο κουραγιο ακομα παιδια

View Profile
« Reply #174 on: July 10, 2020, 00:18:02 am »

Αυτό δεν πολύ ισχύει.
Γενικά τα δεδομένα αρχικών συνθηκών μπορεί να ήταν απλά για να σου πει ότι δεν εκκινεί από το Σημείο Ισορροπίας.

Έστω, αλλά και πάλι αυτή η ανάλυση μας λέει ότι το γραμμικό σύστημα δεν συγκληνει στο (0,0) άρα είναι σίγουρα ασταθές. Έχεις δίκιο ότι οι αρχικές συνθήκες δεν παίζουν σημαντικό ρόλο, ομως υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Οταν γραμμικόποιουμε και κάνουμε ανάλυση ευστάθειας με σκοπό να γενικεύουμε το αποτέλεσμα για το μη γραμμικό (έστω τοπικα) , αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν είναι ειτε Αστάθες είτε Ασυμπτωτικά Ευσταθίές. Η περίπτωση της οριακής Ευσταθίας δεν γενικευεται με σιγουριά στο μη γραμμικό σύστημα καθώς οι μη γραμμικοτητες που απαλειψαμε παιζουν σημαντικό ρόλο πλέον στην οριακή περίπτωση.
« Last Edit: July 10, 2020, 00:30:14 am by charalava » Logged
Ούγκι
Veteran
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #175 on: July 10, 2020, 00:33:46 am »

Quote from: JasonV97 on July 10, 2020, 00:08:12 am
Αυτό δεν πολύ ισχύει.
sent from mTHMMY 

Γιατί να μην ισχύει;

Quote from: Μπιγκόνια
ώπα, στο πανεπιστήμιο λέμε κόπηκα όταν ζητάμε εμείς να πάρουμε κάτω από τη βάση. Είναι γνωστό πως είτε πέρασες εσύ με την αξία σου είτε σε έκοψε ο/η διδάσκων.
Condoriano
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

The will of D.

View Profile
« Reply #176 on: July 10, 2020, 01:17:11 am »

Quote from: charalava on July 10, 2020, 00:03:18 am
x1(t) = xo2 * t + xo1
x2(t) = xo2
Από αρχικές συνθήκες όμως  xo1 = 0 ενώ xo2 =! 0
αρα το
 x1(t) = xo2 * t και για
 t - >  άπειρο βλέπουμε σύστημα ασταθές

sent from mTHMMY  

Το έψαξα λίγο και έπεσα σε αυτό https://www.maths.tcd.ie/~pete/ode/14.pdf και εν συντομία σου λέει ότι αν θες να αποφανθείς περί ευστάθειας σε μη γραμμικά συστήματα με την μέθοδο της γραμμικοποίσης, θα πρέπει οι ιδιοτιμές να είναι είτε όλες αρνητικές είτε κάποιες θετικές (ασυμπτωτική ευστάθεια και αστάθεια αντίστοιχα). Αν όμως οι ιδιοτιμές (έστω και μία) είναι μηδενικές, τότε το θεώρημα ΔΕΝ ισχύει (η παγίδα της υπόθεσης), δεν μπορείς να πεις κάτι για ευστάθεια και πρέπει να πας είτε με Lyapunov είτε να λύσεις το σύστημα (we have a winner here). Οπότε τελικά να πεις ότι είναι οριακά ευσταθές ως φαίνεται είναι λάθος  Cry. Άρα το σώστο θα ήταν να λύσεις το σύστημα όπως ήδη έχει διατυπωθεί!
« Last Edit: July 10, 2020, 01:28:31 am by Condoriano » Logged
Arcade

View Profile
« Reply #177 on: July 10, 2020, 04:31:45 am »

Quote from: Condoriano on July 10, 2020, 01:17:11 am
Το έψαξα λίγο και έπεσα σε αυτό https://www.maths.tcd.ie/~pete/ode/14.pdf και εν συντομία σου λέει ότι αν θες να αποφανθείς περί ευστάθειας σε μη γραμμικά συστήματα με την μέθοδο της γραμμικοποίσης, θα πρέπει οι ιδιοτιμές να είναι είτε όλες αρνητικές είτε κάποιες θετικές (ασυμπτωτική ευστάθεια και αστάθεια αντίστοιχα). Αν όμως οι ιδιοτιμές (έστω και μία) είναι μηδενικές, τότε το θεώρημα ΔΕΝ ισχύει (η παγίδα της υπόθεσης), δεν μπορείς να πεις κάτι για ευστάθεια και πρέπει να πας είτε με Lyapunov είτε να λύσεις το σύστημα (we have a winner here). Οπότε τελικά να πεις ότι είναι οριακά ευσταθές ως φαίνεται είναι λάθος  Cry. Άρα το σώστο θα ήταν να λύσεις το σύστημα όπως ήδη έχει διατυπωθεί!

Είπα κι εγώ, είναι δυνατόν θέμα ροβιθάκη να είναι τόσο εύκολο; -1 όλοι Tongue

“We rip out so much of ourselves to be cured of things faster than we should, that we go bankrupt by the age of thirty and have less to offer each time we start with someone new. But to make yourself feel nothing, so as not to feel anything - what a waste!”
― André Aciman
JasonV97
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #178 on: July 10, 2020, 09:34:49 am »

Quote from: Ούγκι on July 10, 2020, 00:33:46 am
Γιατί να μην ισχύει;

My bad, ήταν και λίγο βράδυ δεν είχα δει καλά τι έγραφε. Γενικά είναι αυτή η λογική, αλλά δε χρειάζεται να μπλέξεις με ολοκλήρωση και lim στο άπειρο. απευθείας λες dot(X2)=0 και αφού X2(0)!=0 μετά πας με τον ορισμό της ευστάθειας, το δέλτα και το έψιλον και δεν ισχύει.
sent from mTHMMY 
el mariachi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #179 on: July 10, 2020, 11:42:17 am »

Quote from: Condoriano on July 10, 2020, 01:17:11 am

νομιζω το λενε και καποιες απο τις σημειωσεις που κυκλοφορουν στα downloads. οτι αν εστω και μια ιδιοτιμη ειναι μηδεν τοτε δεν μπορω να αποφανθω για ευσταθεια συστηματος που εχει γραμμικοποιηθει
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 20 Go Up Print
Jump to: