• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:55:07 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:55:07 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426662
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 4
Guests: 98
Total: 102
Yamal
gdimove
Theislander
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μεγαλύτερο έγκλημα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Το μεγαλύτερο έγκλημα...  (Read 30910 times)
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Το μεγαλύτερο έγκλημα...
« on: November 14, 2004, 19:50:21 pm »

Απλώς αντιγράφω κάτι που διάβασα σ?ένα περιοδικό και μ?έβαλε σε σκέψεις :
         "Το 1994, κατά την παγκόσμια σύσκεψη του ΟΗΕ για τον πληθυσμό της γης, στο Κάιρο της Αιγύπτου, ανακοινώθηκε επίσημα ότι σε παγκόσμια κλίμακα γινονται κάθε χρόνο 500.000.000 (πεντακόσια εκατομμύρια) εκτρώσεις! Στην Ελλάδα γινονται κάθε χρόνο 300.000 εκτρώσεις και πλέον, που σημαίνει ότι κάθε ημέρα γίνονται 1.000 εκτρώσεις και πλέον, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, και μάλιστα δωρεάν, έπειτα από «νομιμοποίηση» τους από το κράτος το 1986, παρά τις διαμαρτυρίες της Εκκλησίας και πολλών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και η Π.Ε.ΦΙ.Π."
"Αν όντως γίνονται κατ? έτος 500.000.000 εκτρώσεις, τότε σε παγκόσμια κλίμακα αναλογούν περίπου την ημέρα 1.370.000 εκτρώσεις! Ανήκουστο και φοβερότατο!?"

Εγώ έχω να πω ντρόπη μας για το έγκλημα που διαπράτουμε καθημερινά ως έθνος. Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η βαθύτερη αιτία όλων ίσως των προβλημάτων της πατρίδας μας.
         Και μετά ξεσηκώνεται το πανελλήνιο για να σώσει ένα παιδάκι που πεθαίνει. Δε λέω, καλά κάνουμε. Πολύ καλά κάνουμε που ανησυχούμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ένα παιδάκι στο οποίο χρειάζεται επειγόντως να γίνει κάποια επέμβαση (πολυδάπανη συνήθως στο εξωτερικό). Δεν είναι όμως μεγάλη υποκρισία όταν την ίδια στιγμή που εμείς (οι πολίτες της Ελλάδας) οι οποίοι ανησυχούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε (επεμβαίνει η πολιτεία, αφιερώνεται τηλεοπτικός χρόνος στις ειδήσεις, γίνονται δωρεές κλπ) για να βοηθήσουμε ένα παιδάκι, εμείς οι ίδιοι να σκοτώνουμε τα παιδιά μας; Και υποκρισία είναι το λιγότερο που μπορεί να μας χαρακτηρίσει...
         Πάντως κάπου αλλού άκουσα ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνονται, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 400.000 εκτρώσεις.
         Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας για το θέμα

Γιώργος Μπουζιανάς

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Nessa NetMonster
Guest
Re:Το μεγαλύτερο έγκλημα...
« Reply #1 on: November 14, 2004, 22:56:00 pm »

Εγώ είμαι υπέρ των εκτρώσεων. Δεν τις θεωρώ δολοφονία ή έγκλημα ή ντροπή κλπ. Η γυναίκα έχει το δικαίωμα στην επιλογή όσον αφορά το σώμα της, έστω και αν αυτό σημαίνει να σκοτώσει κάτι που - το τονίζω- δεν είναι άνθρωπος και δεν έχει μυαλό ή αισθήματα.

Δε νομίζω ότι είναι υποκριτική η στάση μου. Φυσικά και θα έκανα ό,τι μπορώ για να σώσω ένα παιδί! Αυτό δεν έχει σχέση με την έκτρωση.

Το ζήτημα για μένα είναι το εξής: Για να γίνονται τόσες εκτρώσεις σημαίνει ότι τα ζευγάρια επιδεικνύουν τεράστια ανευθυνότητα όσον αφορά τις προφυλάξεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Πρέπει λοιπόν να ενημερωθεί ο κόσμος για να αποφεύγονται οι... κακοτοπιές (η έκτρωση είναι χειρουργική επέμβαση και έχει τους κινδύνους της, για να μη μιλήσουμε για το κόστος).

Και Γιώργο επειδή ανέφερες συγκεκριμένα την Εκκλησία, θα σε ρωτήσω το εξής: Η Εκκλησία είναι επισήμως υπέρ ή κατά της αντισύλληψης; Νομίζω πως είναι κατά. Αν είναι όντως έτσι, τότε μάλλον άλλοι φέρονται υποκριτικά...
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #2 on: November 15, 2004, 22:39:45 pm »

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σας. Εγώ όμως έχω κάποιες αντιρήσεις σ'αυτά που λέτε. Πρώτα πρώτα διαφωνώ με την άποψη της Nessa ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος. Είναι και παρά είναι! Η ζωή αρχίζει απ'τη στιγμή της σύλληψης. Απ'όσο ξέρω ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του ανθρώπου αρχίζουν να πλάθονται μέσα στην κοιλιά της γυναίκας. Ακόμη αυτή η διαδικασία αρχίζει απ'τη στιγμή της σύλληψης. Nessa εσύ μπορείς να πεις σε μια κυοφορούσα ότι το πλάσμα που έχει μέσα της δεν είναι άνθρωπος; Ότι αυτό που κλωτσάει δεν έχει ψυχή; Η γυναίκα καταλαβαίνει ότι το παιδί στην κοιλιά της την αισθάνεται. Εσύ πώς γνωρίζεις ότι το παιδί δεν αισθάνεται; Βέβαια τώρα θα μου πεις από που γνωρίζω εγώ όλα αυτά...
      Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή δε βρίσκεται στο πώς ζει το έμβρυο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το έμβρυο έχει σώμα και ψυχή. Απ'την αρχή της σύλληψης. Και άρα είναι άνθρωπος αναντικατάστατος, μοναδικός, ανεπανάληπτος, ανεκτίμητος. Και, στα μάτια μου τουλάχιστον (δηλαδή έχοντας αυτό ως δεδομένο), η μητέρα του ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ το σκοτώνει πριν γεννηθεί. Έχεις δίκιο Nessa ότι η γυναίκα έχει το δικαίωμα στην επιλογή όσον αφορά το σώμα της. Το έμβρυο όμως είναι άλλος άνθρωπος. Και αυτή έδωσε συγκατάθεση για να το κυοφορήσει.
      Αλιάκμων, εγώ νομίζω ότι αν ρωτούσαμε ένα έμβρυο αν θα προτιμούσε να ζει ακόμη και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες παρά να μη ζει καθόλου, αυτό θα απαντούσε ότι προτιμάει τη ζωή. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα προτιμούσα.
      Τέλος, απ'οτι ξέρω, οι γυναίκες που κάνουν έκτρωση υποφέρουν από ενοχές στη συνείδησή τους (ένας λόγος είναι και ο βίαιος θάνατος του εμβρύου). Ακόμη το μεγαλύτερο ποσοστό εξ'αυτών (νομίζω περίπου 90%-μπορεί να κάνω λάθος) δεν μπορεί να ξανακάνει παιδιά.
      Ελπίχω να συνεχιστεί η συζήτηση

Gostas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

I'm walking on sunshine...

View Profile
« Reply #3 on: November 15, 2004, 23:54:45 pm »

Το αν θεωρείται ανθρώπινος οργανισμός ή όχι, δεν έχει απολύτως καμία σημασία,
εφόσον αν η εγκυμοσύνη εξελιχθεί φυσιολογικά, θα γεννηθεί ένας.
Δηλαδή διακόπτεται η δημιουργία μιας ζωής.
( δηλαδή τί;; Αν σκοτώσεις έναν παππού δεν πειράζει και τόσο, γιατί ήταν στα
τελευταία του έτσι κι αλλιώς;;;; )

Αυτό το ηλίθιο, για 'μένα, επιχείρημα, υπάρχει μόνο για να εφησυχάζει
συνειδήσεις και να πείθουν οι γιατροί τις κοπέλες ( για να τα τσεπώσουν).
Το αν είναι υγειές σωματικά και το τι επιτώσεις μπορείνα έχει, το να ρίξεις ένα
παιδί ( ή έμβρυο ή μονοκύταρο οργανισμό ή όπως αλλιώς μπορεί να το αποκαλέσει ο
καθένας "ειδικός"), είναι μεγάλο ζήτημα, αλλά οι περισσότερες που το επιλέγουν
είναι ενημερωμένες επί του θέματος ( άρα και το επιλέγουν συνειδητά ).
Επομένως θα μείνω στην ηθική πλευρά του θέματος...

Η έγκυος επιλέγει να έχει τις συνέπειες τις έκτρωσης, ο αυτόχειρας της
αυτοκτονίας, ο βαριά άρρωστος της ευθανασίας, ο μαθητής του να μην διαβάζει....

Το παιδί που δεν γεννιέται, δεν επέλεξε τίποτα για να λάβει συνέπειες.
Είναι δολοφονία η άμβλωση, γιατί δολοφονία είναι η αφαίρεση ζωής ( θα μου πεις:
-"και ενδεχόμενης μελλοντικής;;"
-"Ξέρω 'γω", θα σου απαντήσω σηκώνοντας τους ώμους Smiley  )
με δόλο- και αυτός ο δόλος είναι να ξελασπώσεις και να μη ζορίσεις τη ζωούλα σου.

Λυπάμαι για όσους έχουν περάσει μία τέτοια εμπειρία...
Ξέρω πως το σκέφτηκαν καλά και έκαναν ότι θεωρούσαν καλύτερο ( και μάλιστα κάτω
από δύσκολες και πιεστικές συνθήκες ). Δεν ήταν σκοπός μου να πληγώσω κανένα
Είμαι μαζί σας γιατί θα μπορούσα να είμαι ένας από εσάς, αλλά πιστεύω πως οι
εκτρώσεις θα έπρεπε να είναι εξ'ολοκλήρου παράνομες και ο μόνος λόγος που
συμβαίνει αυτό είναι ότι είναι άλλος ένας ( διεστραμένος ) τρόπος να βγαίνει
εύκολο χρήμα...

FUTURAMA 3-11 "The cyber house rules"
Fry:
-Leela...There's nothing wrong with anything.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #4 on: November 16, 2004, 05:35:30 am »

Θεωρώντας ότι για το προ-προηγούμενο post με κάλυψε ο Αλιάκμων, θα απαντήσω μόνο σε αυτό.

Quote from: Gostas on November 15, 2004, 23:54:45 pm
( δηλαδή τί;; Αν σκοτώσεις έναν παππού δεν πειράζει και τόσο, γιατί ήταν στα
τελευταία του έτσι κι αλλιώς;;;; )

Με αυτήν τη λογική, δολοφόνοι είναι και οι άντρες που αυνανίζονται, γιατί θανατώνουν τα σπερματοζωάρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για γονιμοποίηση - κι αν θέλεις να το πάμε ακόμα πιο μακριά, δολοφονία είναι και η αποχή της γυναίκας από το σεξ, γιατί με την περίοδο σκοτώνεται το ωάριο που θα μπορούσε να γονιμοποιηθεί... άρα καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το επιχείρημά σου.

Φυσικά και δεν είναι το ίδιο το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο με το να αποτρέπεις τη δημιουργία του. Γιατί το λες ηλίθιο αυτό; Εγώ νομίζω πως είναι αυτονόητο!

πιστεύω πως οι
εκτρώσεις θα έπρεπε να είναι εξ'ολοκλήρου παράνομες και ο μόνος λόγος που
συμβαίνει αυτό είναι ότι είναι άλλος ένας ( διεστραμένος ) τρόπος να βγαίνει
εύκολο χρήμα...
Μα ίσα ίσα που η αισχροκέρδεια εμφανίζεται όταν οι εκτρώσεις είναι παράνομες. Αν γίνονταν στα νοσοκομεία, θα ήταν δωρεάν.

Τέλος... πραγματικά πιστεύεις ότι οι κοπέλες κατά βάθος δε θέλουν να κάνουν έκτρωση και "παρασύρονται" από τους κακούς γυναικολόγους;

Αθώα μου χωριατοπούλα! Grin Grin Grin
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #5 on: November 16, 2004, 12:49:47 pm »

Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τη συζήτηση από την αρχή
λόγω κάποιων προβλημάτων στη σύνδεσή μου (και όχι μόνο).
Μπαίνοντας τώρα εμβόλιμα στη συζήτηση,
θέλω να πω μόνο ότι εγώ συμφωνώ στην περίπτωση της έκτρωσης
ΜΟΝΟ σε περίπτωση βιασμού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι έγκλημα,
και μάλιστα διαπράτεται 2 φορές.
Μια όταν απερίσκεπτα το "ζευγάρι"
κάνει έρωτα,κάνει σεξ,συνουσιάζεται,ή όπως αλλιώς θέλετε
χωρίς προφυλάξεις
και άλλη μια όταν αφαιρείται η ζωή ενός ανθρώπου.

Μονοκύτταρος ή όχι είναι η πρώτη μορφή ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Και εφόσον επιλέγεις να σκοτώσεις έναν άνθρωπο και ιδιαίτερα, το ίδιο σου το παιδί, τότε ναι είναι έγκλημα.
Βέβαια για να μη θεωρηθώ αφοριστικός, συμφωνώ ότι σε μια ηλικία 18-20+κάτι ετών δεν μπορεί η γυναίκα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να κρατήσει το παιδί, γιατί πολύ απλλά δεν μπορεί να το συντηρήσει.

Οπότε η συζήτηση απλά πρέπει να επικεντρωθεί με το τι μπορεί να γίνει αφού γεννηθεί το παιδι.
Να παει σε ορφανοτροφείο είναι η τελευταία λύση.
Για μένα το καλύτερο είναι να μεγαλώσει σε ανάδοχη οικογένεια που δεν μπο9ρεί να αποκτήσει παιδιά.

Είναι τόσο ειρωνικό μια οικογένεια να προσπαθεί να αποκτήσει παιδιά με εξωσωματική
τη στιγμή που, όπως λέτε, 300.000 παιδιά το χρόνο θανατώνονται....

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
gfloros
Guest
« Reply #6 on: November 16, 2004, 12:58:41 pm »

Με αυτήν τη λογική, δολοφόνοι είναι και οι άντρες που αυνανίζονται, γιατί θανατώνουν τα σπερματοζωάρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για γονιμοποίηση - κι αν θέλεις να το πάμε ακόμα πιο μακριά, δολοφονία είναι και η αποχή της γυναίκας από το σεξ, γιατί με την περίοδο σκοτώνεται το ωάριο που θα μπορούσε να γονιμοποιηθεί... άρα καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το επιχείρημά σου.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το έμβρυο έχει σώμα και ψυχή. Απ'την αρχή της σύλληψης. Και άρα είναι άνθρωπος αναντικατάστατος, μοναδικός, ανεπανάληπτος, ανεκτίμητος.

O antrhrwpos to leei kathara, apo thn arxh ths syllhpshs.
Nessa mallon kati den katalaves kala. H biologia mas didaskei oti spermatozwario+wario=zygwto(neo kyttaro,neos anthrwpos)
Spermatozwario apo mono tou kai wario apo mono tou den einai neo kyttaro, den einai anthrwpos!
Mallon to diko sou epixeirhma den paei kala... Aporw pws den to parathrhse o aliakmwn pou einai synithws poly parathrhtikos stis diatypwseis
Flo
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #7 on: November 16, 2004, 17:18:28 pm »

Χαίρομαι για τη συζήτηση! Ακόμη χαίρομαι που δε μου την είπατε άγρια για την ψιλοπατάτα που είπα. Λοιπόν (αν και ξεφεύγει λίγο απ'το θέμα) έχω να προσθέσω τα εξής: (τα διάβασα σ'ενα βιβλίο και αντιγράφω επιλεκτικά- όποιος θέλει τα δέχεται)
       "Ο άνθρωπος αποκτάει σώμα και ψυχή απ'τη στιγμή της σύλληψης. Αυτή η άμορφη μάζα, η οποία ακόμη ούτε συνείδηση, θα λέγαμε, έχει ούτε νου έχει, ούτε εκδηλώσεις ψυχής έχει, είναι άνθρωπος."
       "Από την πρώτη στιγμή που συλλαμβάνεται το παιδί, από εκείνη την πρώτη στιγμή, τίθενται οι καταβολές του ανθρώπου, που θα παρουσιαστεί έπειτα. Από εκείνη την πρώτη στιγμή δημιουργείται η δομή της υπάρξεώς του. Και από αυτή τη στιγμή αρχίζουν τα βάσανα του ανθρώπου."
       "Πολλά βάσανα της μάνας, ακόμη και του πατέρα, τα ζει και αυτό το καημένο. Δηλαδή, η όλη ψυχική κατάσταση της μητέρας επηρεάζει και το έμβρυο. Η όλη ψυχική κατάσταση του πατέρα επηρεάζει επίσης και το έμβρυο. Όταν ο πατέρας, ή πρωτίστως, όταν η μητέρα είναι ένας νευρωτικός άνθρωπος, είναι εντελώς αδύνατο να μην επηρεαστεί αυτή η άμορφη μάζα, που είναι εκεί μέσα"

Για τα υπόλοιπα με κάλυψαν άλλοι

Γιώργος Μπουζιανάς

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #8 on: November 16, 2004, 17:37:34 pm »

@Gfloros: Αν πρόσεξες, το κομματάκι που παρέθεσες από το Gosta δεν ήταν το επιχείρημά του. Το επιχείρημά του ήταν το εξής:

ʼρα έγκυρη ήταν και η απάντησή μου.

Από εκεί και πέρα, το αν είναι άνθρωπος ή όχι, που λες εσύ και ο fugitive, είναι άλλη ιστορία. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι, γιατί στα αρχικά τουλάχιστον στάδια της εγκυμοσύνης ο εγκέφαλός του δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να έχει συναίσθηση του τι του συμβαίνει ή να έχει την ανάμνηση οποιασδήποτε εμπειρίας (έστω και μέσα στη μήτρα).

@Fugitive: Αν θεωρείς ότι η έκτρωση είναι δολοφονία, τότε γιατί την "επιτρέπεις" σε περίπτωση βιασμού; Δε σκοτώνεται πάλι ένας άνθρωπος; ʼρα μάλλον καταλήγουμε πάλι στο δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή. Πιστεύεις ότι σε άλλη περίπτωση η έγκυος θα πρέπει να "πληρώσει" για την απερισκεψία της να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις;

@bouzias: Καλά το έμβρυο να επηρεάζεται από την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας, αλλά και του πατέρα; Shocked Κάτι σε παραφυσικό μου φέρνει! Grin Έχω την εντύπωση ότι τα αποσπάσματα που παρέθεσες προέρχονται από θρησκευτικό βιβλίο Wink
gfloros
Guest
« Reply #9 on: November 16, 2004, 17:47:19 pm »

Nessa den parethesa apospasma tou Gosta alla tou Bouzia. Nomizw omws oti lene to idio pragma. Tespa, den tha malwsoume kiolas...
H ousia einai ayth pou egrapsa sto prohgoumeno mhnyma mou...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το έμβρυο έχει σώμα και ψυχή. Απ'την αρχή της σύλληψης. Και άρα είναι άνθρωπος αναντικατάστατος, μοναδικός, ανεπανάληπτος, ανεκτίμητος.

Apo ekei kai pera ti shmasia exei an ta brhke se thriskeytiko biblio i oxi? Shmasia exei an ayta einai alithina pou grafei kai egw nomizw oti einai. O kathenas mporei na psaksei, na rwthsei kai na diabasei gia na dwsei mia apanthsh ston eayto tou kathws to erwthma einai proswpiko. Nomizw omws oti o bouz kala ekane kai anoikse th syzhthsh gia na akoustoun kai kapoies apopseis pou thewrountai apo pollous synthrhtikes. O kathenas loipon as krinei tis apopseis kai as bgalei ta symperasmata tou.
Flo
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #10 on: November 16, 2004, 18:04:35 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on November 16, 2004, 17:37:34 pm

@Fugitive: Αν θεωρείς ότι η έκτρωση είναι δολοφονία, τότε γιατί την "επιτρέπεις" σε περίπτωση βιασμού; Δε σκοτώνεται πάλι ένας άνθρωπος; ʼρα μάλλον καταλήγουμε πάλι στο δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή. Πιστεύεις ότι σε άλλη περίπτωση η έγκυος θα πρέπει να "πληρώσει" για την απερισκεψία της να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις;

ʼλλο επιτρέπω, άλλο συμφωνώ.
Αλλά πέρα από αυτό είναι κάτι για το οποίο ΔΕΝ ευθύνεται η ίδια η γυναίκα.
Κάποιος άλλος ήρθε και βεβήλωσε το σώμα της.
Έτσι "επιτρέπω' την έκτρωση ως ύστατη λύση βέβαια.

Τώρα όσον αφορά στα σεξουαλικά της λάθη,
ε, τι να κάνουμε τα λάθη έχουν συνέπειες
και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τησ,
όπως φυσικά και ο... έτερος.
Δεν μπορεί να μην παίρνεις προφυλάξεις
για τα γούστα σου
και μετά να την πληρώνει κάποιος άλλος
και μάλιστα με τη ζωή του!

Και τέλος εάν ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται μόνο από την εγέφαλο και και τις αναμνήσεις του, τότε ένας που παθαίνει αμνησία τι είναι;  Tongue
Πέρα από την πλάκα, με αυτή τη λογική το νεογέννητο δεν είναι άνθρωπος καθότι ούτε αυτό νομίζω να έχει αναμνήσεις.
Αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα όντα
είναι κάτι περισσότετο πολύπλκο από απλές αναμνήσεις.
Και ξεκινά τη στιμή που το πρώτο σπερματοζωάριο εισέλθει
μέσα στο ωάριο.

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #11 on: November 16, 2004, 23:40:52 pm »

Εννοείται ότι δε συμφωνώ με λέξη από τα παραθέματα του Bouzia! Όχι μόνο διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενό τους, αλλά επιπλέον το ύφος τους μου... βρωμάει Εκκλησία, η στάση της οποίας μου θυμίζει τον Πόντιο Πιλάτο (μα να θεωρεί την αντισύλληψη αμαρτία; Έλεος και πάλι έλεος Roll Eyes).

Fugitive, ρωτάς:

Quote from: fugitive on November 16, 2004, 18:04:35 pm

Και τέλος εάν ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται μόνο από την εγέφαλο και και τις αναμνήσεις του, τότε ένας που παθαίνει αμνησία τι είναι;  Tongue
Πέρα από την πλάκα, με αυτή τη λογική το νεογέννητο δεν είναι άνθρωπος καθότι ούτε αυτό νομίζω να έχει αναμνήσεις.

Ο άνθρωπος που έχει αμνησία, όπως και το νεογέννητο, έχουν συνείδηση και αισθήματα (πονούν, φοβούνται) τα οποία για μένα καθορίζουν το αν κάποιος είναι άνθρωπος. Παρόλο που αν σκοτώσεις κάποιον με αμνησία δε θα χαθεί η προσωπικότητά του, αφού αυτή έχει χαθεί (βέβαια στην πραγματικότητα η αμνησία θεραπεύεται, αλλά υποθετικά μιλάμε τώρα), το έγκλημα είναι ότι σκοτώνεις ένα ον με ανθρώπινη σκέψη και αισθήματα.

Το επιχείρημά σου μου θυμίζει ένα άλλο που χρησιμοποιούν όσοι είναι κατά της έκτρωσης: Αν σκοτώσεις κάποιον που είναι λιπόθυμος (υποθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της λιποθυμίας του δε μπορεί να αισθανθεί ή να σκεφτεί), δε θα είναι φόνος; Η απάντησή μου είναι, φυσικά, αφού καταστρέφεις μια ήδη διαμορφωμένη προσωπικότητα.

Για τη δική μου ηθική, το ένα από τα δύο αν ισχύει (ανθρώπινες αναμνήσεις/χαρακτήρας/προσωπικότητα ή ανθρώπινη σκέψη/συναίσθημα/συνείδηση) έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #12 on: November 17, 2004, 03:13:57 am »

Quote from: Nessa NetMonster on November 16, 2004, 23:40:52 pm
Όχι μόνο διαφωνώ κάθετα με το περιεχόμενό τους, αλλά επιπλέον το ύφος τους μου... βρωμάει Εκκλησία, η στάση της οποίας μου θυμίζει τον Πόντιο Πιλάτο (μα να θεωρεί την αντισύλληψη αμαρτία; Έλεος και πάλι έλεος Roll Eyes).

Αυτο δεν το γνωρίζω για αυτό δεν θα πάρω θέση.
Πάντως και η αντισύλληψη δεν είναι ότι καλύτερο,
αφού οι παρενέργειές της γεμίζουν... βιβλίο.
Αλλά όσον αφορά στην προφύλαξη,
η επίσημη θέση της εκκλησίας είναι
ΝΑΙ στην προφύλαξη.
Είναι 1000 φορές προτιμότερο από την έκτρωση

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #13 on: November 17, 2004, 05:07:30 am »

Αν είναι έτσι, συγγνώμη, λάθος Embarrassed Απλά είχα την εντύπωση ότι οι "θρησκευόμενοι" όπως οι παπάδες κάνουν πολλά παιδιά γι' αυτό το λόγο, επειδή απορρίπτουν συλλήβδην τις διάφορες μορφές αντισύλληψης. Αυτοί βέβαια δε θα έκαναν και έκτρωση, αφού τη θεωρούν εξίσου αμαρτωλή. Το πρόβλημα αρχίζει να υφίσταται από τη στιγμή που ο ανενημέρωτος κόσμος αρχίζει να ακούει και να διαδίδει διάφορες προκαταλήψεις για την αντισύλληψη - όπως γίνεται σε κάποιες οπισθοδρομικές κοινωνίες... Ένας θεσμός που θα ήταν κατά της αντισύλληψης θα επιδείνωνε αυτά τα φαινόμενα.
aliakmwn
Guest
« Reply #14 on: November 17, 2004, 07:22:09 am »

Ισως φανει λιγο ασχετο με το ολο θεμα, αλλα παραθετω μια συνεντευξη του Χριστοδουλου απο το δευτερο τευχος (Οκτωβριος 2004) των Schooligans της Εκευθεροτυπιας (το κειμενο ειναι scanαρισμενο και διαβασμενο με OCR, οποτε παρακαλω δειξτε κατανοηση):

<<
Μακαριώτατε, να σας κάνουμε ένα είδος εξομολόγησης;
Βεβαίως.
Εγώ είμαι 17 χρονών, έχω μια κοπέλα και φιλιόμαστε. Αμαρτάνω;
Κοίταξε... Πρέπει να προσδιορίσουμε αυτή τη σχέση.
Την αγαπάω.
(...) 0 έρωτας είναι Βαλμένος μέσα στον άνθρωπο από τον ίδιο το θεό. Αλίμονο όμως αν ο έρωτας δεν ξε¬κινάει από την ψυχή.
Και ο δικός μου έρωτας από την ψυχή μου ξεκινάει.
Ναι, ναι, έτσι λένε όλοι... Μα υποτιμάτε το αίσθημα μου!
Δεν θέλω να σε θίξω, αλλά η πείρα μου με έχει δι¬δάξει ότι, τις περισσότερες φορές, άλλα λέμε για τον έρωτα και άλλα αποδεικνύονται στη συνέχεια. Απόδειξις είναι ότι αν σου συμβεί το παραμικρό στη σχέση αυτή, είσαι έτοιμος να την τινάξεις στον αέρα.
Όχι δα!
Εσύ μπορεί να αποτελείς εξαίρεση. Ποιο είναι το μι¬κρό σου;
Κώστας.
Κωστάκη, μπορεί να αποτελείς εξαίρεση. Στα πε¬ρισσότερα παιδιά όμως, ξεκινάει από μια επιθυμία να δοκιμάσουν την ηδονή. Είναι ελεύθερα να το κά¬νουν, αλλά εγώ πρέπει να σας πω την αλήθεια, όπως μου τη λέει ο Απόστολος Παύλος.
Και ο Απόστολος Παύλος μιλάει για αμαρτία;
Μιλάει για πορνεία! Μπορεί να ακούγεται Βαριά σή¬μερα αυτή η λέξη - πορνεία σήμερα σημαίνει ότι πας σε μια γυναίκα, πληρώνεις, ικανοποιείσαι και φεύ¬γεις - αλλά όταν σε μία σχέση δεν υπάρχει το πνευ¬ματικό στοιχείο, είναι πορνεία.
Μια που το αναφέρατε, Μακαριώτατε, εγώ έχω πάει με πόρνη. Έχω αμαρτήσει;
Α ναι, παιδί μου, εσύ έχεις αμαρτήσει. Έχεις αμαρ¬τήσει, διότι το λέει σαφώς το Ευαγγέλιο. Πρέπει να τακτοποιηθείς με το θεό. Έχεις κάνει κάτι που δεν ε¬γκρίνει.
Παρ* όλο που η επίσκεψη στην πόρνη, μου έλυσε κά¬ποιες απορίες και μου έδιωξε κάποιες φοβίες;
Δεν ξέρω τι σου έκανε. Σε άλλους δημιούργησε προβλήματα μια τέτοια σχέση. Το θέμα είναι αν θέ¬λουμε να ευθυγραμμίσουμε τη ζωή μας με αυτά που λέει ο θεός ή αν θέλουμε να ζήσουμε αυτόνομα.
Εγώ, Μακαριώτατε, είμαι 15 χρονών και μερικές φορές αυνανίζομαι. Κι εγώ έχω αμαρτήσει;
(μεγάλη παύση)... Κοίταξε... [χαμογελά αμήχανα) ...δεν θέλω να σου δώσω μια συγκεκριμένη απάντηση...
Γιατί;
(παύση) ...ναι, είναι αμαρτία... Η αγνότητα στον άν¬θρωπο -δηλαδή η αποχή από κάθε τι που μολύνει το σώμα και την ψυχή- είναι θέλημα θεού, είναι επιταγή θεού.
Μα γιατί λέτε ότι μολύνεται το σώμα;
Στάσου, στάσου! Πρώτον αυτό... Και δεύτερον, η α¬ποχή και η αγνότητα είναι πράγματα εφικτά. ʼμα ο άνθρωπος τα θελήσει -θα δαγκώσει Βέβαια το σίδε¬ρο- αλλά θα τα πετύχει.
Μα γιατί να ντρέπομαι για το σώμα μου;
Να μην ντρέπεσαι καθόλου! Μα μου λέτε να συγκρατώ την ορμή του σώματος...
Συγκρατείται, πουλάκι μου, αυτή η ορμή, συγκρατεί¬ται. Απλώς δεν έχεις μάθει τη μέθοδο του πώς γίνε¬ται αυτή η συγκράτησις (...) Να ρωτήσω, όμως, κι ε¬γώ κάτι;
Βεβαίως.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε αγώνα κατά του ε¬αυτού σας; Έχετε πει ποτέ «δεν θα κάνω αυτό το πράγμα κι ας μου αρέσει»;
Ναι. Εγώ, ας πούμε, θέλω να μπω στο Πανεπιστή¬μιο και διαβάζω πολύ. Απ" την άλλη, μου αρέσει και το μπάσκετ. Δεν πάω, λοιπόν, για μπάσκετ κά¬θε μέρα -που θα ήθελα- αλλά κάθε βδομάδα. Ού¬τε ασυδοσία, ούτε στέρηση. Δεν είναι κάτι ανάλο¬γο με τα ερωτικά;
Οχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Εδώ πρόκειται για ένα σπορ. θέλεις να παίξεις, να εκτονωθείς και ενδεχο¬μένως να μπεις σε μια μεγαλύτερη ομάδα καινά φτά¬σεις ψηλά.
Απλά μου αρέσει...
Σύμφωνοι. Και αν σου άρεσε το σπορ να κλέβεις τράπεζες;
Αυτό βλάπτει τους άλλους όμως! Σύμφωνοι.
Ενώ το να φιλήσω ή να κάνω έρωτα με το κορίτσι μου, απ' τη στιγμή που κι εκείνη θέλει, ποιον βλά¬πτει;
(παύση)... Βλάπτει, Βλάπτει!... Βλάπτει την ηθική υ¬πόσταση του ανθρώπου (...). Από κει και πέρα, θέλω να τονίσω πόση σημασία έχει ένας πνευματικός αγώ¬νας δικός σας εναντίον των πειρασμών και των κακών κλίσεων.
Μα γιατί είναι κακή η κλίση; Εγώ τόση ώρα αυτό δεν καταλαβαίνω.
Η κλίση αυτή καθ' αυτή δεν είναι κακή. Η κλίση είναι αρίστη! ΓΓ αυτό και ο μέγας πατήρ της Εκκλησίας, ο ιερός Χρυσόστομος, διακηρύσσει ότι οι άνθρωποι θα 'πρεπε να παντρεύονται στην ηλικία που είσαι εσύ τώρα και αισθάνεσαι αυτή την ορμή. Έτσι θα υπήρχε νόμιμη διέξοδος σ' αυτό το ένστικτο. ΒέΒαια οι συν¬θήκες της ζωής μας δεν σου επιτρέπουν εσένα κάτι τέτοιο, διότι δεν έχεις ακόμα «φτιαχτεί» οικονομικά.
Μα και ψυχολογικά δεν θα ήμουν έτοιμος να γίνω πατέρας.
Σύμφωνοι, αλλά αυτό είναι συνθήκες της εποχής. Πή-γαινε, στην Αφρική να δεις ότι εκεί οι άνθρωποι πα¬ντρεύονται 12 χρονών. Πήγαινε στους τσιγγάνους στην Ελλάδα να δεις ότι εκεί παντρεύονται 15 χρονών. Κατ' εμέ είναι άωρη αυτή η ηλικία, αλλά θέλω να σου απο¬δείξω ότι η κοινωνία και όχι η φύσις καθορίζει ενίοτε τις επιλογές μας.
Δηλαδή, εγώ για να κάνω έρωτα, πρέπει να πα¬ντρευτώ την κοπέλα μου;
Δεν μπορείς να την παντρευτείς, γιατί δεν μπορείς να τη ζήσεις. Και τι κάνεις λοιπόν; Με τη συναίνεση της κοπέλας, χρησιμοποιείτε το ένστικτο το οποίο είναι δοσμένο από τον θεό για έναν ορισμένο σκοπό, πετά¬τε απ' έξω το σκοπό (διότι λαμβάνετε τις προφυλάξεις οας) και κρατάτε το ηδονικό στοιχείο... Κάνετε δηλα¬δή αυτό που θέλετε, αλλά το θέμα δεν είναι να κάνε¬τε αυτό που θέλετε.
Μα άμα το νιώθεις μέσα σου, γιατί είναι αμαρτία;
Το αίσθημα δεν είναι αμαρτία. Μπορείς να έχεις έναν συναισθηματικό δεσμό με μια κοπέλα, να κάνετε πα¬ρέα και να της εμπιστεύεσαι τις μύχιες σκέψεις σου.
Μα θέλω και να της εκφράσω την αγάπη μου με το φιλί, με το χάδι, με το σώμα μου όλο!
Το «έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν» που λέει το Ευαγγέλιο, είναι ευλογημένο από το θεό και πρό¬κειται για υπέροχη έξαρση του ανθρώπινου συναι¬σθήματος. Όπως σας είπα όμως, τελεί υπό ορισμέ¬νες προϋποθέσεις... Μπορεί να μη σας αρέσουν, αλ¬λά ο θεός και η εκκλησία λένε τα πράγματα που σας λέω εγώ.
Δεν είναι ότι δε μας αρέσουν. Είναι ότι δε μας πεί¬θουν.
Ε εντάξει, ...δηλαδή τι άλλο θέλετε; Να σας κατεΒά-σω το θεό τον ίδιο για να σας τα πει; ...Αν μπορείτε, ναι! (γέλια) Σας λέω τι λέει ο Απόστολος Παύλος...
>>

« Last Edit: February 13, 2007, 02:30:43 am by aliakmwn_banned » Logged
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: