• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 13:26:08 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 01, 2025, 13:26:08 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by tzortzis
[Today at 12:55:49]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by sassi
[Today at 12:14:48]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by MajorTom
[Today at 11:34:38]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 10:36:20]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by okan
[July 31, 2025, 20:32:45 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[July 30, 2025, 15:31:16 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[July 30, 2025, 14:19:11 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Διάλεξις
[July 29, 2025, 01:00:00 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:50:00 pm]

Αναβαθμολόγιση??
by Katarameno
[July 28, 2025, 23:20:48 pm]

Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστ...
by Katarameno
[July 28, 2025, 20:59:44 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9987
Latest: Kwtininatheod
Stats
Total Posts: 1427620
Total Topics: 31739
Online Today: 136
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 22
Guests: 87
Total: 109
George_RT
pipitsenko
thomasdt
Tasaras
georgepana9
Dimos Bachlas
Avoiding Existence
Tsikalis
Billyskotsikas
Potest
Σουλης
spoun
aris123321
A-TheITGuy
christina02
athena_apo
stavros0201
bit11
lapin
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μεγαλύτερο έγκλημα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Το μεγαλύτερο έγκλημα...  (Read 31170 times)
gfloros
Guest
Re:Το μεγαλύτερο έγκλημα...
« Reply #30 on: November 19, 2004, 19:22:29 pm »

Σε τι εξυπηρετει τοτε ο προγεννητικος ελεγχος αν οχι στο να προλαβει μια γεννα ενος γεννετικα αρρωστου παιδιου?

Na rwthseis enan eidiko na sou eksigisei...

Μηπως να απαγορεψουμε και τους προγεννητικους ελεγχους γιατι, αν δειξουν πως υπαρχει προβλημα, σπερνουν αμφιβολιες στα ζευγαρια και τους οδηγουν σε μονοπατια "μακρια απο το δρομο του θεου"? Αχ αυτη η επιστημη... Παντα στην υπηρεσια του διαβολου!

Egw de milhsa gia dromous tou theou... De milhsa kan gia theo! Mou fainetai oti exeis kapoio symplegma (komplex) genika me to Theo kai thn ekklhsia!

Μου φαινεται πως η συζητηση εχει κορεστει...

Symfwnw, egw teleiwsa. Oti eixa na pw to eipa.

Flo
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #31 on: November 19, 2004, 23:36:16 pm »

Θίγεις 2 θέματα. Για το πρώτο
Quote from: Nessa NetMonster on November 18, 2004, 16:29:36 pm
Bouzia: Μπήκα στο site που λες... τα "στοιχεία" που βρήκα εκεί δε μου φαίνονται καθόλου έγκυρα. Πχ ισχυρίζονται ότι τα έμβρυα στη 10η εβδομάδα "μπορούν να πιάνουν μικρά αντικείμενα"!

1) Πού να τα βρουν τα μικρά αντικείμενα μέσα στη μήτρα;

2) Έστω ότι τα βρίσκουν. Αυτήν την ικανότητα την... ξεχνάνε με τη γέννηση; Γιατί τα νεογέννητα αδερφάκια μου δε μπορούσαν ούτε να ανοίξουν τα χέρια τους τους πρώτους μήνες, όχι να πιάσουν αντικείμενο.

Γενικά το επίπεδο του site μου φάνηκε πολύ χαμηλό.
έχω να πω ότι, γενικά, κάθε άνθρωπος υποστηρίζει και επιχειρηματολογεί υπέρ απόψεων που τον βολεύουν και σίγουρα δεν τον θίγουν ανεπανόρθωτα (κυρίως μέσα του). Εσύ είδες το site (ελπίζω να πρόσεξες τις επιπτώσεις στον οργανισμό της γυναίκας) και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Εντάξει εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο.
Ή μάλλον θα πω: πίστευε και μη, ερεύνα. (Δηλαδή είτε πιστεύεις είτε όχι να ερευνάς- να ψάχνεσαι- να μην ξεγελάς τον εαυτό σου. Δεν πρόκειται για παράφραση. Η εκκλησία αυτό διδάσκει. Το «πίστευε, και μη ερεύνα» δεν ξέρω που και ποιος το επινόησε). Στην προκειμένη περίπτωση, αν θέλεις, ψάξε στο Internet ή αλλού για πληροφορίες.

Τώρα για το άλλο που λες
Quote from: Nessa NetMonster on November 18, 2004, 16:29:36 pm
Παρεμπιπτόντως, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό να πιστεύεις ότι οι άθεοι (ή οι αγνωστικιστές) είναι αυτόματα και ανήθικοι. Απλά έχουν διαφορετική ηθική από τη δική σου.
Μάλλον (λέω μάλλον) δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι ο ρατσισμός. Καταρχάς για να είσαι ρατσιστής εναντίον μιας ομάδας πληθυσμού πρέπει να τρέφεις εμπαθή αισθήματα εναντίον της. Όταν ο Ντοστογιέφσκι είπε αυτό που είπε δε νομίζω να εχθρευόταν κανένα. Ακόμη, με φαντάζεσαι να λέω: ?Αυτός ο τάδε είναι πολύ αγνωστικιστής άρα δεν του κάνω παρέα και θα είμαι εχθρικός απέναντί του?; Μάλλον δεν κολλάει και πολύ, ε; Καταρχάς δεν μπορώ να ξέρω τι κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του.
Επίσης, ο άθεος, ο αγνωστικιστής, ο μυστικιστής κλπ που σέβεται τον εαυτό του δεν παραδέχεται την ηθική (τουλαχιστον έτσι λέει). Δεν μπορεί να ?έχει? δική του ηθική. Νομίζω (νομίζω λέω) η ηθική δεν είναι κάτι που είναι δικό μας. Δεν το φτιάχνουμε εμείς. Η ηθική, η αρετή γενικότερα, δεν ?σπρώχνει? τον άνθρωπο όπως κάποιο ένστικτο (πχ το ένστικτο της αυτοσυντήρησης ?σπρώχνει? τον άνθρωπο να φάει) αλλά μάλλον τον ελκύει (δεν είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε σωματικά αλλά κάτι που το διαλέγουμε).

Λέτε
Quote from: Nessa NetMonster on November 19, 2004, 13:43:16 pm
ʼσχετο: παρατήρησα ότι όλοι όσοι έσπευσαν να δηλώσουν κατά των εκτρώσεων είναι άντρες! Όποιος είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει...
Αν ρωτήσετε έναν γιατρό θα σας πει ότι ο άντρας γεννάει και η γυναίκα τίκτει. Οι άντρες εκ των πραγμάτων δεν είναι έξω απ'το χωρό! Το πρόβλημα, όπως το καταλαβαίνω, υπάρχει επειδή και οι άντρες (και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί) θέλουν να ζήσουν τη ζωούλα τους και παρατούν τις γυναίκες στο έλεος του Θεού. Σ' αυτό έχετε δίκιο. (Διαφωνώ με τη γνώμη σας για τις εκτρώσεις αλλά συμφωνώ στο ότι είμαστε απαίσιοι όταν το κάνουμε αυτό). Να τολμήσω να πω και ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν κάποιοι άνδρες.

Τέλος, επειδή θέλω να ανάψω φωτιά,
Quote from: olympia on November 19, 2004, 04:21:09 am
Δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι άλλες κοπέλες, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να δεσμεύσω τη ζωή μου με ένα ανεπιθύμητο παιδί ή ένα βεβιασμένο γάμο, μόνο και μόνο επειδή έσπασε η καπότα ή δεν ενήργησε το χάπι.
η αποχή θα αποτελούσε μέθοδο προφύλαξης; (ΜΗ με βρίσετε. Σκεφτείτε και απαντήστε.)

Πάντως, πολύ λογικά κατά τη γνώμη μου, έχουμε ξεφύγει τελείως απ?το θέμα των εκτρώσεων.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
olympia
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

welcome to my realm!

View Profile
« Reply #32 on: November 20, 2004, 00:49:07 am »

Quote from: gfloros on November 19, 2004, 16:01:12 pm
Σημαίνει ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ!! Επίσης, σημαίνει ότι ακόμα κιαν πω τη γνώμη μου, θα χαθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες...

kalo tha htan gia sena na prospathiseis na matheis kai na apokthseis gnwmh... Kaneis den sou eipe na peis th gnwmh sou dhmosia. Mporeis na th krathseis gia ton eayto sou. Den einai omws arketa kompso na pairneis thesi se ena zhthma to opoio katexeis elleipws, kai malista na yperamynesai tis ellipous topothetishs sou

Το ότι λέω πως δεν γνωρίζω, δεν σημαίνει πως δεν έχω ψάξει... Επίσης, το γεγονός ότι ψάχνουμε πληροφορίες για ένα τόσο σημαντικό θέμα, δεν σημαίνει ότι κατέχουμε την απόλυτη γνώση γύρω από αυτό. Απλώς βγάζουμε συπεράσματα, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι λανθασμένα.
Αυτό το οποίο εννοούσα, και μάλλον το διατύπωσα λανθασμένα, είναι ότι:

1. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, μα καθόλου, τι λέει η εκκλησία
2. Δεν μπορώ να μιλήσω με απόλυτη βεβαιότητα για το κατά πόσο το έμβρυο είναι άνθρωπος, και έχοντας αυτήν την άγνοια, επιλέγω να ζήσω με τις τύψεις και την ευθύνη μιας πιθανής δολοφονίας.

Έτσι απλά.

Δεν θέλω να καταριέμαι μια ζωή την κακή μου τύχη για την αποτυχία της προφύλαξης! Θέλω να αποκτήσω παιδί τότε και μόνο τότε που θα είμαι έτοιμη! Διαφορετικά θα είμαστε και οι 2 δυστυχισμένοι!

ʼσχετο! Θα ήθελα να τονίσω ότι το thread είναι εκ προημίου προκατηλλημένο εναντίων των εκτρώσεων, από τον τίτλο του και μόνο!!! Δεν νομίζετε??  ???

Take care!!  Wink

I was told "If you dream of the next world you'll find yourself swimming in a lake of fire"
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #33 on: November 20, 2004, 13:30:20 pm »

Εκείνο το "ερεύνα" ισχύει και για σένα ξέρεις. Μην κολλάς σε ένα site που έστησαν κάποιοι ηλίθιοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Quote from: bouzias on November 19, 2004, 23:36:16 pm
Μάλλον (λέω μάλλον) δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι ο ρατσισμός.

Σύμφωνα με το λεξικό μου, είναι "διάκριση και διαχωρισμός των ανθρωπων ανάλογα με το χρώμα ή την καταγωγή τους". Ο κοινωνικός ρατσισμός, στον οποίον αναφερόμουν, είναι διάκριση ανάλογα με άλλα χαρακτηριστικά (όπως η θρησκεία).

Καταρχάς για να είσαι ρατσιστής εναντίον μιας ομάδας πληθυσμού πρέπει να τρέφεις εμπαθή αισθήματα εναντίον της.

Όχι σύμφωνα με το λεξικό μου.

Επίσης, ο άθεος, ο αγνωστικιστής, ο μυστικιστής κλπ που σέβεται τον εαυτό του δεν παραδέχεται την ηθική (τουλαχιστον έτσι λέει).

Πάλι σύμφωνα με το λεξικό μου, άθεος=αυτός που δεν πιστεύει πως υπάρχει Θεός/που αρνείται την ύπαρξή του, αγνωστικιστής=αυτός που πιστεύει πως δε μπορούμε να φτάσουμε στη γνώση της ουσίας ή της αρχής των όντων (δηλ. των πρώτων αιτιών του κόσμου) γιατί η γνωστική μας δύναμη περιορίζεται στα δεδομένα της εμπειρίας, μυστικιστής=1)αυτός που πιστεύει ότι η σύλληψη του απρόσιτου στις αισθήσεις και τη διάνοια πετυχαίνεται με τη συναισθηματική ένωση με αυτό 2)αυτός που πιστεύει στην ύπαρξη και δράση απόκρυφων δυνάμεων.

Από πού βγαίνει από τα παραπάνω ότι δεν έχουν συνείδηση;

Αν ρωτήσετε έναν γιατρό θα σας πει ότι ο άντρας γεννάει και η γυναίκα τίκτει.
Shocked Δεν ξέρω ποιος "γιατρός" σου το είπε αυτό, αλλά ελπίζω να μην είναι ο προσωπικός σου γιατρός... ή τουλάχιστον ελπίζω να ξέρει περισσότερα για τα άλλα θέματα της ιατρικής από όσα ξέρει για την εγκυμοσύνη!

Και για δε μου λες, για να 'χουμε και καλό ρώτημα: Όταν "γεννά" ο άντρας πόσες ώρες κρατούν οι ωδίνες; Πόσους μήνες διαρκούν τα ανακατέματα, η δυσκοιλιότητα, οι ζαλάδες, οι λιποθυμίες; Υπάρχει περίπτωση να γεννήσει πρόωρα; Πόσοι άντρες έπαθαν μόνιμη ζημιά από τις επιπλοκές στον τοκετό; Πόσοι πέθαναν; Πόσοι γέννησαν παιδιά "αγνώστου μητρός"; Πόσους παράτησαν οι γυναίκες τους με προβληματικό παιδί και τους άφησαν να το μεγαλώσουν μόνοι τους; Πόσοι δε βρίσκουν δουλειά επειδή είναι ανύπαντροι πατεράδες; Σε πόσους γύρισαν την πλάτη οι οικογένειές τους επειδή έκαναν παιδί εκτός γάμου;
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #34 on: November 20, 2004, 22:54:36 pm »

Νομίζω ότι η συζήτηση δεν γίνεται τόσο για το προφυλακτικό που έσπασε
(ρ<0.1%)
αλλά για το προφυλακτικό που δεν φορέθηκε ποτέ...

Ξεφεύγει λίγο από το θέμα της συζήτησης. Ποιες είναι οι πηγές σου όμως;

Με μια πρόχειρη έρευνα τα δεδομένα είναι αρκετά χειρότερα... Sad

Ενδεικτικά μόνο, γιατί είναι συγκεντρωτικό αν και λίγο παλιό. Έχω και νεότερα στοιχεία, αλλά όχι τόσο εποπτικά.

Αν έχεις κάτι πιο αξιόπιστο με χαρά να το ακούσω  Smiley
« Last Edit: November 20, 2004, 22:57:12 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #35 on: November 21, 2004, 03:23:39 am »

Quote from: Nessa NetMonster on November 20, 2004, 13:30:20 pm

Αν ρωτήσετε έναν γιατρό θα σας πει ότι ο άντρας γεννάει και η γυναίκα τίκτει.
Shocked Δεν ξέρω ποιος "γιατρός" σου το είπε αυτό, αλλά ελπίζω να μην είναι ο προσωπικός σου γιατρός... ή τουλάχιστον ελπίζω να ξέρει περισσότερα για τα άλλα θέματα της ιατρικής από όσα ξέρει για την εγκυμοσύνη!

Εντάξει τώρα παίζουμε με τις λέξεις.
Αν καταλαβαίνω καλά τη φράση
θα προσπαθήσω να την πω με διαφορετικά λόγια
ο άνδρας γονιμοποιεί και
η γυναίκα κυοφορεί.
Δεν νομίζω να έχουμε και σε αυτό αντίρρηση.

@Netgull: Μην ανησυχείς δεν ξεφεύγει από το θέμα, είναι μια από τις πτυχές του.
Δεν έχω κάνει επίσημη έρευνα,
ούτε και το έψαξα σε βάθος.
Αλλά δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο από κανέναν,
εκτός βεβαια εάν δεν θέλουν να μιλήσουν για αυτό.
ΑΠό την άλλη το αρχειάκι που επισύναψες
(δεν μπόρεσα να το ανοίξω)
είναι περίπου 10 ετών (~2005-1997  +1χρόνο έρευνας).
Μέσα σε 10 έτη (θέλω να) πιστέυω
ότι τα "υλικά" έχουν βελτιωθεί.

Πέραν όμως από το πίση είναι τελικα η πιθανότητα
αστοχίας του προφυλακτικού
(που υπάρχει πάντα ανεξάρτητα του αν είναι ελάχιστη)
θέλω να προσέξεις περισσότερο το δεύτερι σκέλος της πρότασης
γιατί αυτό είναι το θέμα που ήθελα να θίξω.
ʼλλο χωρίς να φταίω έσπασε το προφυλακτικό
και άλλο συνειδητά (ή μάλλον χωρίς καθόλου συνείδηση)
ΔΕΝ φόρεσα γιατί ήθελα να γουστάρω περισσότερο
και ύστερα
(εδώ κολλάει το ασυνείδητα)
τρεχάτε να δολοφονήσετε τα έμβρυα.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #36 on: November 21, 2004, 16:07:45 pm »

Fugitive δυστυχώς το "ο άνδρας γεννά, η γυναίκα τίκτει" δε σημαίνει αυτό που καλοπροαίρετα μετέφρασες εσύ... η φράση προέρχεται από τον Αριστοτέλη, και συνοψίζει τη θεωρία ότι το παιδί είναι του άντρα, ο οποίος έχει δικαιώματα ζωής και θανάτου πάνω σε αυτό, και η γυναίκα είναι απλώς το "δοχείο" που το περιέχει, άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του. Φυσικά η βιολογία έχει προ πολλού καταρρίψει τη θεωρία του Αριστοτέλη και ό,τι αυτή συνεπάγεται, αφού το DNA του παιδιού προέρχεται μισό από τον πατέρα και μισό από τη μητέρα (το μιτοχονδριακό DNA μάλιστα προέρχεται αποκλειστικά από τη μητέρα, οπότε αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, το παιδί έχει λίγο παραπάνω από τη μητέρα του παρά από τον πατέρα του).

Εξάλλου η γυναίκα είναι αυτή που θα κουβαλήσει το έμβρυο στην κοιλιά της επί 9 μήνες μέχρι να γεννηθεί, υφιστάμενη την ταλαιπωρία, θα περάσει το μεγαλύτερο πόνο που υπάρχει με τις πολύωρες ωδίνες, θα το γεννήσει, βάζοντας την υγεία της σε κίνδυνο, και τελικά - κακά τα ψέματα - θα κληθεί να το μεγαλώσει, αφού οι άντρες κατά κανόνα ασχολούνται ελάχιστα με τα παιδιά τους... άρα δεν πρέπει να είναι δική της η απόφαση να το κρατήσει ή να το ρίξει;
Gostas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

I'm walking on sunshine...

View Profile
« Reply #37 on: November 21, 2004, 23:33:19 pm »

Τα δικαιώματα στο παιδί με βάση το ποσοστό του DNA είναι Μ@Λ@ΚΙΕΣ. Το παιδί δεν είναι ιδιοκτισία κανενός ( είναι πιο πολύ κάτι δανικό  Grin )
Τώρα ποιος πρέπει να αποφασίζει, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα. το σίγουρο είναι πως μια κοινλη απόφαση θα ήταν το καλύτερο...
και ακριβώς επειδή δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κανέναν τί θα κάνει με το σώμα του ( σωστό αυτό, αλλά μήπως μήπως το ίδιο και με το παιδί του;;  ) , πολλές φορές αποφασίζει μόνη της η γυναίκα ( ή επειδή το παλικάρι την κάνει με ελαφρά )

ʼρα τίθεται πάλι το δήλιμα:
Θα σκοτώσεις για να ζήζεις καλύτερα; Undecided
Είναι ζήτημα εγωισμού και σεβασμού της ζωής λοιπόν...

Και ναι, θέλω να δημιουργίσω τύψεις , εφόσον εγώ προσωπικά το θεωρώ φόνο . ( Πώς να δεχθώ έναν φόνο ενός αθώου αγέννητου και μάλιστα χωρίς τύψεις ).
Αλλά εσείς κλείνετε τα αυτιά και τραγουδάτε μέσα σε τρελή χαρά : " μπλα μπλα μπλα , και ο ήλιος λάμπει.... μπλα μπλα μπλα και κανείς δεν θέλω να μου δημιουργεί τύψεις .... μπλα μπλα μπλα και η ζωή είναι καλύτερη τωρααααα... Γιουπιιιιιιιιιιιιιι Grin "

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε......
« Last Edit: November 22, 2004, 01:34:33 am by fugitive » Logged

FUTURAMA 3-11 "The cyber house rules"
Fry:
-Leela...There's nothing wrong with anything.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #38 on: November 22, 2004, 03:12:44 am »

Ενώ το φόνο με τύψεις τον δέχεσαι ευκολότερα Roll Eyes

Εγώ δεν είπα ότι τα ποσοστά του DNA δίνουν δικαιώματα στους γονείς όσον αφορά το παιδί. Αυτά τα θεωρώ κι εγώ μαλακίες. Ο Αριστοτέλης είχε μια τέτοια λογική. Γι' αυτό σε συμβουλεύω άλλη φορά πριν αρχίσεις να χρησιμοποιείς τσιτάτα του στιλ "ο άντρας γεννά, η γυναίκα τίκτει" να ψάχνεις λίγο τι βρίσκεται από πίσω.

Επίσης σε συμβουλεύω άλλη φορά πριν πεις σε κάποιον ότι εθελοτυφλεί να το στηρίξεις με επιχειρήματα. Μου λες ότι κλείνω τα αυτιά μου... σε τι ακριβώς; Δε μου έδωσες έστω κι ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το έμβρυο έχει ανθρώπινη συνείδηση, αισθήματα ή μνήμη.

Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο έγκλημα ο φόνος ενός πλήρως διαμορφωμένου, ζωντανού πλάσματος, ακόμα και μιας μύγας, παρά ενός μη σχηματισμένου εμβρύου, έστω κι αν είναι ανθρώπινο.

Να υποθέσω ότι είσαι κατά της έκτρωσης και σε περίπτωση βιασμού; Angry
Gostas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #39 on: November 22, 2004, 15:24:46 pm »

1) Τη μπούρδα του Αριστοτέλη δεν τη χρησιμοποίησα εγώ....
( μάλλον μας μπερδεύεις )
2)starxi#@a αν έχει ανθρώπινη συνείδηση, αισθήματα ή μνήμη.
Δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι θα γεννιόταν ένας άνθρωπος ...
3) Τότε μη σκοτώνεις τις κατσαρίδες σου....
 ( δεν το λες σοβαρά ε;;; Καταλαβαίνεις πως υπερβάλλεις;; Μήπως έπρεπε να ανοίξουμε μια συζήτηση για τα αν πρέπει να σκοτώνουμε μύγες και κατσαρίδες και να αφίσουμε
τα έμβρυα;; )
4) Για το βιασμό ... δεν ξέρω, δύσκολη ερώτηση, θα το σκεφτώ και θα σου πώ. ( νομίζω βέβαια πως είναι ελάχιστο το ποσοστό αυτών των εκτρώσεων )
5) Όσο για τις τύψεις , μπράβο , μου την είπες.... Embarrassed
Προσπάθησε όμως να πιάσεις το νόημα αυτών που λέω...
( και μην βάζεις απλά τα δάκτυλα πιο βαθιά μέσα στα αυτιά , γιατί θα φτάσουν το ένα το άλλο  Smiley Smiley )...

ΥΓ
Μη με παρεξηγείς , δεν σου επιτίθεμαι, απλά θέλω να σε βάλω
σε μια άλλη νοοτροπία σκέψης . Kiss Kiss Kiss

Fry:
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #40 on: November 22, 2004, 15:56:07 pm »

Quote from: Gostas on November 22, 2004, 15:24:46 pm
1) Τη μπούρδα του Αριστοτέλη δεν τη χρησιμοποίησα εγώ....
( μάλλον μας μπερδεύεις )

Συγγνώμη.

2)starxi#@a αν έχει ανθρώπινη συνείδηση, αισθήματα ή μνήμη.
Δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι θα γεννιόταν ένας άνθρωπος ...

ΘΑ γεννιόταν. Κι εγώ κάθε φορά που έχω περίοδο σκοτώνω έναν εν δυνάμει άνθρωπο. Μήπως έχω την ηθική υποχρέωση κάθε φορά που είναι οι γόνιμες μέρες μου να γονιμοποιούμαι, για να μην πάει χαμένο το ωάριο;

3) Τότε μη σκοτώνεις τις κατσαρίδες σου....
 ( δεν το λες σοβαρά ε;;; Καταλαβαίνεις πως υπερβάλλεις;; Μήπως έπρεπε να ανοίξουμε μια συζήτηση για τα αν πρέπει να σκοτώνουμε μύγες και κατσαρίδες και να αφίσουμε
τα έμβρυα;; )

Το λέω σοβαρότατα. Γιατί δε νιώθεις τύψεις όταν σκοτώνεις ένα έντομο; Υπολόγισες ποτέ σου πόσο πόνο προκάλεσες, πόσες ζωούλες πήγαν χαμένες εξαιτίας σου; Συνειδητοποίησε πρώτα αυτό και ύστερα μιλάμε για έμβρυα.
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #41 on: November 22, 2004, 22:13:55 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on November 21, 2004, 16:07:45 pm
Fugitive δυστυχώς το "ο άνδρας γεννά, η γυναίκα τίκτει" δε σημαίνει αυτό που καλοπροαίρετα μετέφρασες εσύ... η φράση προέρχεται από τον Αριστοτέλη, και συνοψίζει τη θεωρία ότι το παιδί είναι του άντρα, ο οποίος έχει δικαιώματα ζωής και θανάτου πάνω σε αυτό, και η γυναίκα είναι απλώς το "δοχείο" που το περιέχει, άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του. Φυσικά η βιολογία έχει προ πολλού καταρρίψει τη θεωρία του Αριστοτέλη και ό,τι αυτή συνεπάγεται, αφού το DNA του παιδιού προέρχεται μισό από τον πατέρα και μισό από τη μητέρα (το μιτοχονδριακό DNA μάλιστα προέρχεται αποκλειστικά από τη μητέρα, οπότε αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, το παιδί έχει λίγο παραπάνω από τη μητέρα του παρά από τον πατέρα του).

Εξάλλου η γυναίκα είναι αυτή που θα κουβαλήσει το έμβρυο στην κοιλιά της επί 9 μήνες μέχρι να γεννηθεί, υφιστάμενη την ταλαιπωρία, θα περάσει το μεγαλύτερο πόνο που υπάρχει με τις πολύωρες ωδίνες, θα το γεννήσει, βάζοντας την υγεία της σε κίνδυνο, και τελικά - κακά τα ψέματα - θα κληθεί να το μεγαλώσει, αφού οι άντρες κατά κανόνα ασχολούνται ελάχιστα με τα παιδιά τους... άρα δεν πρέπει να είναι δική της η απόφαση να το κρατήσει ή να το ρίξει;
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Διαφωνώ με τον Αριστοτέλη (ΑΝ το εννοεί έτσι όπως το λες-θα το ψάξω). Πέραν τούτου εγώ ήθελα να με πω με απλά λόγια ότι το παιδί είναι και των δύο γονιών (δεν έχουν παιδί σαν ιδιοκτησία αλλά σαν γονείς) και ότι συμβάλλουν και οι δύο στη δημιουργία του. Έχεις δίκιο ότι η γυναίκα πονάει περισσότερο τουλάχιστον σωματικά, αλλά και ο άντρας όσο μπορεί συμπονεί (πονάει μαζί της-συμπαραστέκεται). Σκέψου όμως ότι πολύ πιθανόν η χαρά να είναι μεγαλύτερη στη γυναίκα απ'ότι στον άντρα.

Quote from: Nessa NetMonster on November 22, 2004, 03:12:44 am
Επίσης σε συμβουλεύω άλλη φορά πριν πεις σε κάποιον ότι εθελοτυφλεί να το στηρίξεις με επιχειρήματα. Μου λες ότι κλείνω τα αυτιά μου... σε τι ακριβώς; Δε μου έδωσες έστω κι ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το έμβρυο έχει ανθρώπινη συνείδηση, αισθήματα ή μνήμη.
Μπορείς να μας βοηθήσεις λίγο; Τι είδους στοχεία ζητάς; Εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι εσύ η ίδια έχεις συνείδηση; Ας "αποδείξουμε" πρώτα αυτό (κατά τη γνώμη αυτό αγγίζει λίγο και τα όρια του γελίου- πρόκειται για κάτι που μάλλον εννοείται) και μετά ασχολούμαστε και με το έμβρυο.
Εγώ διαφωνώ με τις εκτρώσεις επειδή το έμβρυο έχει σώμα και ψυχή και άρα ΕΙΝΑΙ άνθρωπος. Αυτό μόνο. Βέβαια αυτά ξαναειπώθηκαν...

Quote from: Nessa NetMonster on November 22, 2004, 15:56:07 pm
ΘΑ γεννιόταν. Κι εγώ κάθε φορά που έχω περίοδο σκοτώνω έναν εν δυνάμει άνθρωπο. Μήπως έχω την ηθική υποχρέωση κάθε φορά που είναι οι γόνιμες μέρες μου να γονιμοποιούμαι, για να μην πάει χαμένο το ωάριο;
Σ'αυτό κάτι είπε ο Flo πιο πάνω. Δε σκοτώνεις έναν εν δυνάμει άνθρωπο. ʼλλο ωάριο κι άλλο γονιμοποιημένο ωάριο.

Προσωπικά κουράστηκα λίγο με το να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Κάνε ό,τι θέλεις. Απλώς σκέψου μην το μετανοιώσεις κάποτε... (Δεν το λέω μόνο σε σένα, το λέω γενικά)

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #42 on: November 23, 2004, 00:34:51 am »

Quote from: bouzias on November 22, 2004, 22:13:55 pm
Σκέψου όμως ότι πολύ πιθανόν η χαρά να είναι μεγαλύτερη στη γυναίκα απ'ότι στον άντρα.
Ίσα ίσα, ένας λόγος παραπάνω...

Quote from: bouzias on November 22, 2004, 22:13:55 pm
Quote from: Nessa NetMonster on November 22, 2004, 03:12:44 am
Μπορείς να μας βοηθήσεις λίγο; Τι είδους στοχεία ζητάς;
Τα έχετε ή όχι; Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω πως πιστεύεις ότι είναι αδύνατο να αποδείξουμε αν κάτι έχει συνείδηση/ψυχή ή όχι. Το βάρος της απόδειξης όμως πέφτει στον Gosta, γιατί αυτός με κατηγόρησε ότι "κλείνω τα αφτιά μου". Και εγώ τον ρωτάω εύλογα: Σε τι;

Quote from: Nessa NetMonster on November 22, 2004, 15:56:07 pm
Σ'αυτό κάτι είπε ο Flo πιο πάνω. Δε σκοτώνεις έναν εν δυνάμει άνθρωπο. ʼλλο ωάριο κι άλλο γονιμοποιημένο ωάριο.
Επιτέλους πια, καταλάβετέ το: ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ! Ο Gostas είπε κατά λέξη "starxi#@a αν έχει ανθρώπινη συνείδηση, αισθήματα ή μνήμη.Δεν έχει σημασία.Σημασία έχει ότι θα γεννιόταν ένας άνθρωπος ..." και σε αυτό το επιχείρημα απάντησα. Από εκεί και πέρα το αν είναι άνθρωπος ή όχι είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. Δεχτείτε για μια φορά για χάρη της συζήτησης ότι το έμβρυο δεν είναι άνθρωπος, και δείτε υπό αυτό το φως πόση ισχύ έχει το επιχείρημα του Gosta. ʼσχετα με το αν συμφωνείτε με το συμπέρασμα που βγάζει.
Gostas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #43 on: November 26, 2004, 05:41:54 am »

Όχι φυσικά, γιατί αν αφήσεις μία ωορρηξία να εξελιχθεί φυσιολογικά, θα εξελιχθεί απλά σε μια ωορρηξία.
Ενώ η εγκυμοσύνη...

Το λέω σοβαρότατα. Γιατί δε νιώθεις τύψεις όταν σκοτώνεις ένα έντομο; Υπολόγισες ποτέ σου πόσο πόνο προκάλεσες, πόσες ζωούλες πήγαν χαμένες εξαιτίας σου; Συνειδητοποίησε πρώτα αυτό και ύστερα μιλάμε για έμβρυα.
Το θεωρώ εντελώς παράλόγο ( ελπίζω να μην είμαι ο μόνος.)
Σε αυτό το σημείο, συνειδητοποιώ  πως δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σε πείσω...
Οπότε αντίο προς το παρόν.

Υ.Γ.
Εσύ ή η olympia, δεν θυμάμαι , είπατε πως προσπαθούμε να σας δημιουργήσουμε τύψεις ( εμείς οι κακοί συντηρητικοί στενόμυαλοι άντρες ), ενώ εσείς έχετε καθαρή συνείδηση. Το ότι κλείνεις τα αυτιά σου σημαίνει ακριβώς αυτή την άρνηση να σκεφτείς λίγο πάνω σε αυτά που λέμε  
 ( επειδή δεν θέλεις να σου δημιουργηθούν τύψεις ). Εύχομαι να μη σου τύχει, τα λέμε,
όταν θα γίνεις λίγο πιο δεκτική. Kiss

Fry:
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #44 on: November 26, 2004, 18:45:18 pm »

Quote from: Gostas on November 26, 2004, 05:41:54 am
Όχι φυσικά, γιατί αν αφήσεις μία ωορρηξία να εξελιχθεί φυσιολογικά, θα εξελιχθεί απλά σε μια ωορρηξία.
Ενώ η εγκυμοσύνη...

Λάθος. Η ωορρηξία έτσι κι αλλιώς γίνεταιται φυσιολογικά, δεν τη σταματάω. Αυτό που λέω είναι το εξής: έχω ηθική υποχρέωση να κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό κάθε φορά που έχω ωορρηξία, έτσι ώστε να μη σκοτώσω το ωάριο; Η "φυσιολογική" εξέλιξη της ωορρηξίας είναι η εγκυμοσύνη (γι' αυτό και οι ορμές της γυναίκας αυξάνονται τις γόνιμες μέρες).

Για το άλλο που είπες... δεν κλείνω τα αφτιά μου, ίσα ίσα που συζητάμε. Αν ήθελα να κλείσω τα αφτιά μου, δε θα συζητούσα μαζί σου. Το ίδιο ισχύει και για σένα (αλλιώς κι εγώ θα μπορούσα να πω ότι κάνεις το ίδιο).
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: