• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:03:28 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:03:28 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 118
Total: 174
JiMan5
DimKaratzas
superkolios
Denisivo
ore525
tmpadasn
Nikos_313
marwt
mmikelo
iliaspapam
mikebel
jimalexoud
kkon
malogeor
theofr
chrisbetas
LelisNiko
IBOURAS
aimgk
Anita
cheefler
Kyrisan
lasef
charalampos
idchatzi
pelopidt
mihanologos
mkostomanolaki
Petross
Pakapis5
Mr Watson
Retroman07
Katarameno
itsikou
ioathemar
noys
stefanos hios
Tesla_1
chrisg
ariadnipm
tasos gourd
gourgaris
emilykazani
eleftheria
georsoti
AristeidisM
thenoface
gkougeor
Tsn
bsp
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μεγαλύτερο έγκλημα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Το μεγαλύτερο έγκλημα...  (Read 30890 times)
gfloros
Guest
Re:Το μεγαλύτερο έγκλημα...
« Reply #15 on: November 17, 2004, 12:58:19 pm »

O oros epishmh thesi ths Ekklhsias mou kathetai sto stomaxi, mou fernei anagoula kai ola ta synafh. H Ekklhsia den exei epishmes theseis se tetoia problhmata, den dinei syntages, den antimetwpizei ayta ta problhmata me nomous kai proedrika diatagmata. H Ekklhsia antimetwpizei kathe periptwsh ksexwrista kai isws kai me diaforetiko tropo. Prepei na antilifthoume oloi mas oti einai adynato na apodexthei kapoios px na meinei agnos mexri na pantreytei an den akolouthisei, an den dokimasei na zhsei me ton tropo zwhs ths Ekklhsias. Gia mena h ekklhsia den einai kanones kai epishmes theseis. Einai biwmatikh h proseggish mou pros ayto pou onomazoume ekklhsia. H apodexomai ayto ton tropo zwhs h den ton apodexomai. Alla toulaxiston den ton krazw xwris na dokimasw! Yparxei bebaia kai i periptwsh kapoios na dokimasei kai na mhn ikanopoiithei, na mhn anapaythei ston tropo ayto zwhs. Einai eleytheros omws kai exei to dikaiwma ths epiloghs. Ayta einai h proswpikh mou topothetisi... Egw me liga logia pisteyw ayta. Den parousiazw oute thn epishmh thesh ths Ekklhsias oute tipota allo. Lew th gnwmh mou basizomenos sth biwmatikh empeiria pou exw ws twra...

Flo
« Last Edit: November 17, 2004, 13:06:34 pm by gfloros » Logged
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #16 on: November 17, 2004, 13:46:34 pm »

Quote from: aliakmwn on November 17, 2004, 07:22:09 am
Quote from: fugitive on November 17, 2004, 03:13:57 am
Αλλά όσον αφορά στην προφύλαξη,
η επίσημη θέση της εκκλησίας είναι
ΝΑΙ στην προφύλαξη.
Είναι 1000 φορές προτιμότερο από την έκτρωση

Sorry φιλε μου αλλα εισαι λαθος. Η εκκλησια ΔΕΝ εχει επισημη θεση ουτε για την αντισυλληψη ουτε για την προφυλαξη... Κλασσικη περιπτωση εξαπατησης δηλαδη...
Μονο για την εκτρωση εχει επισημη θεση και ειναι εναντιον (αυτο ελειπε...)

ΟΚ ίσως έγινε κάποια σύγχυση του τι θεωρείται "επίσημη".
Αυτό εγώ το ανέφερα γιατι ήταν "θέση"  μιασ συνόδου
που είχε συγκληθεί στο πρώτο διάστημα αφότου ανέλαβε
τα καθήκοντά του ο σημερινός αρχιεπίσκοπος
και ανακοινώθηκε από τον ίδιο.

Φλο όταν λέμε επίσημε θέση δεν εννοούμε προφανώς διατάγματα όπως αναφέρεις.
Όλες αυτές οι επίσημες θέσεις (οφείλουν να) είναι βασιμένες στα ιερά κείμενα και την παράδοση. Απλά πολλές φορές ανακύπτει κάποιο ζήτημα που είτε δεν αναφέρεται στα κείμενα (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο) είτε δεν είναι τόσο κατανοητό.
Οπότε χρειάζεται η εκκλησία να πάρει μια θέση, όχι ως διάταγμα, αλλά με ενημερωτικό χαρακτήρα.
Αλιάκμων το κείμενο που παρέθεσες είναι εξαιρετικό και δείχνει για άλλη μια φορά ότι η εκκλησία ΔΕΝ είναι ο βούδουλας και ο μπαμπούλας -τιμωρός όπως (θέλουν να) τη φαντάζονται μερικοί....

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #17 on: November 17, 2004, 16:14:39 pm »

Κατα την εφαρμογη της ποινικοποιησης των εκτρωσεων, η κοινωνια παρεμβαινει αμεσα και ΠΡΑΚΤΙΚΑ στη ζωη του ατομου. Αν αρνηθουμε σε μια εγκυο να "ριξει" το παιδι, αλλαζουμε τη ζωη της.
Κατα την υποστηριξη των εκτρωσεων, το ατομο παρεμβαινει εμμεσως και ιδεολογικα - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ στην καταλυση της κυριαρχιας της πλειοψηφιας και των δημοκρατικων αρχων. Αν αρνηθουμε στην κοινωνια να αποφασισει πλειοψηφικα πως η εκτρωση ειναι δολοφονια, αλλαζουμε την νοοτροπια ενος συστηματος, χωρις καμια αμεση παρεμβαση στη ζωη κανενος, εκτος απο τη σπορα θεωρητικων προβληματων...

Μπααααα... και οι δύο παρεμβάσεις είναι αρκετά άμεσες και "πρακτικές", νομίζω... Το ζουμί της υπόθεσης είναι για μένα το εξής που είπες:

πανω απο οποιοδηποτε συστημα, πανω απο οποιοδηποτε πολιτευμα, και οποιαδηποτε νοοτροπια πρεπει και μπορει να κυριαρχει ο ανθρωπος, η ζωη του, η ανεξαρτησια του, η ελευθερια του να αποφασιζει και να πραττει...
Ή αλλιώς, τα αρνητικά δικαιώματα υπερισχύουν των πολιτικών. Οπότε σκοτιστήκαμε αν καταλύονται οι δημοκρατικές αρχές, η αρχή της πλειοψηφίας, της λαϊκής κυριαρχίας κλπ κλπ (που δεν είναι και ό,τι καλύτερο εδώ που τα λέμε... αν μπορούσαμε να έχουμε πραγματική αριστοκρατία, θα καταργούσαμε τη δημοκρατία στο πιτς φιτίλι). Πάνω από όλα είναι οι ατομικές ελευθερίες.
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #18 on: November 17, 2004, 16:30:47 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on November 16, 2004, 17:37:34 pm
@bouzias: Καλά το έμβρυο να επηρεάζεται από την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας, αλλά και του πατέρα; Shocked Κάτι σε παραφυσικό μου φέρνει! Grin Έχω την εντύπωση ότι τα αποσπάσματα που παρέθεσες προέρχονται από θρησκευτικό βιβλίο Wink

Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι σημασία έχει από ποιο βιβλίο προέρχονται; Ακόμη, δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία σας με την εκκλησία. Εγώ ούτε καν ανέφερα τη λέξη εκκλησία κι εσύ επιτίθεσαι κατ'αυτόν τον τρόπο. (Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια). Στο σημείο αυτό με καλύπτει απόλυτα ο Fλο. Flo να'σαι καλά που επιτέλους τα ξεκαθαρίζεις λίγο.
Ακόμη, μάλλον δεν το έχετε ψάξει και πολύ το πράμα, όσον αφορά τον ψυχολογικό τομέα, γι'αυτό λες ότι το να επηρεάζει ο πατέρας το έμβρυο σου φαίνεται παραφυσικό. Όταν λέει ότι επηράζει κι ο πατέρας εννοεί έμμεσα. Ο πατέρας επηρεάζει άμεσα τη μητέρα και μέσω αυτής το έμβρυο. Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Τώρα αν εσύ διαφωνείς δικαίωμά σου... (Εγώ πάντως πιστεύω ότι το έμβρυο αποκτά σώμα και ψυχή απ'την αρχή της σύλληψης. Κι αυτό δεν το έβγαλα μόνος μου. Έψαξα και έμαθα. Και αυτό δέχομαι). Ακόμη, για μένα άνθρωπος είναι αυτός που έχει σώμα και ψυχή.

Αραγε το δικαιωμα ενος ανθρωπου να θεωρει ανθρωπο το ηλικιας λιγων ημερων εμβρυο και να υπερασπιζεται το δικαιωμα του στη ζωη, μπορει να επικαλυψει το δικαιωμα της μητερας να αρνειται την δυνατοτητα της να φερει στον κοσμο ενα παιδι?

Έχει μια γυναίκα αυτό δικαίωμα; (σίγουρα δε ρωτάω για το νομικό δικαίωμα).

Δεν ξέρω πώς κατέληξε εδώ που κατέληξε η συζήτηση. Εγώ αρχικά είχα σκοπό κυρίως την ενημέρωση. Για μένα οι Έλληνες κάθε χρόνο σκοτώνουν 400.000 και πλέον παιδιά. Πρόκειται για ένα έγκλημα του οποίου τις διαστάσεις δεν μπορώ να εκτιμήσω. Στον πόλεμο στο Ιρακ μέχρι τώρα δεν είχαμε τόσους νεκρούς. Οι εκτρώσεις όμως γίνονται κάθε χρόνο. Πάντως απ'τη συζήτηση μαζί σας κατάλαβα και το γιατί (ή τουλάχιστον ένα μέρος του). Γι'αυτό σας ευχαριστώ. Για μένα όλα συνοψίζονται σ'αυτό που είχε πει ο Ντοστογιέφσκι (Ρώσος συγγραφέας): "Χωρίς Θέο όλα επιτρέπονται"

Αν θέλετε στοιχεία δείτε κι εδώ: www.unborn.gr

Γιώργος Μπουζιανάς

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: November 17, 2004, 18:56:59 pm »

Kalimera kai apo mena.
Polla eipwthikan, me polla symfwnw me alla oxi. As pw ki egw dyo pragmatakia synoptika.

Kat arxin pisteyw oti prepei na diaxwrisoume ti sizitisi se dyo skeli. An einai kalo na poinikopoiithoun oi ektrwseis i oxi, diladi sto kathara nomiko skelos, kai an symfwnei i diafwnei o kathenas proswpika me tin idea tis ektrwsis, diladi sto ithiko skelos kai pio sygkekrimena stin proswpiki ithiki tou kathenos.

Sto prwto kommati ksekathara pisteyw oti oxi mono den einai kalo na poinikopoiithoun oi ektrwseis, alla einai kai epikindyno. Me dedomena idi 20 xronia nomimwn ektrwsewn kai tis diastasis twn 400.000 opws lextike ektrwsewn to xrono, mia tetoia kinisi tha eixe ws kyrio apotelesma tin dimiourgia mias terastias paranomis biomixanias kai kata synepeia mi elegxomenis kai pithanotata akoma kai epikindynis gia tis idies tis gynaikes pou tha kanoun tin ektrwsi.

Oson afora sto deytero kommati, merikes mono paratiriseis.
Ontws sto simeio tis apagoreysis i oxi tis ektrwsis pragmatopoieitai mia sygkrousi anamesa stin atomiki eleytheria kai stis koinwnikes epitages i koinwnika symferonta. Tha ithela na thesw omws kai mia alli diastasi. Efoson milame gia enan en dynamei anthrwpo (to kata poso to embryo einai i oxi anthrwpos kai apo poio simeio den tha to eksetasw, den exw ti gnwsi) milame kai gia en dynamei atomika dikaiwmata. Synepws yparxei safws kai mia sygkrousi anamesa sta atomika dikaiwmata, kai malista se ena apo ta simantikotera, ayto sti zwi, metaksy dyo atomwn. I enos atomou kai enos en dynamei atomou.

As pame ligo omws sto dikaiwma sti zwi. Themeliwdes gia to an kapoios tha dextei i oxi tin ektrwsi einai ti thewrei simantiko se mia anthrwpini zwi. Kapoios tha mporouse na pei oti simantiko einai kai mono to gegonos oti kapoios yparxei, aneksartita me to ti dyskolies, i psyxologika kataloipa mporei na tou exei afisei i zwi tou ws epakoloutho mias mi ektrwsis, me oles tis dyskolies pou mporei ayti na exei. Den thetoume diladi ws prwti proteraiotita tin poiotita tis zwis , alla ayti kai mono tin yparksi. Dedomenou episis oti yparksi simainei en dynamei beltiwsi aytis tis poiotitas zwis, oso xamili kai an einai, einai dyskolo kapoios na dextei tin ektrwsi.

Kapoios allos omws, opws i Nessa px, mporei na pei oti simantiko sti zwi einai to na exei kapoios proswpikotita i na mporei na zisi aksioprepws, kati pou ena paidi pou tha gennithei se mia problimatiki oikogeneia pithanon na min exei ti dynatotita. Me ayto to skeptiko einai pio eykolo na strafeis yper.
Na pw se ayto to simeio oti safws den pisteyw oti ola ta paidia pou genniountai se mia neari oikogeneia, i apo anypantres miteres, i megalwnoun yiothetimena klp tha exoun terastia problimata sti zwi tous. Apla oi pithanotites einai safws megalyteres.

Na episimanw akoma oti to olo thema sxetizetai se megalo bathmo me tis apaitiseis kai ta protypa pou exei kapoios gia ti zwi tou. I simerini zwi (kai anaferomai sta koinwnika protypa) einai kat eksoxin egwistiki, antagwnistiki kai apaititiki. Se ena tetoio prisma ena zeygari se neari ilikia, i mia mitera an thelete na to periorisoume mono ekei, exei dyo epiloges. I na stathei panw apo ta koinwnika protypa, pragma pou xreiazetai megala psyxika apothemata, wrimotita kai antoxes, eidika ean den yparxoun oi oikonomikes dynatotites gia na megalwsei ena paidi, i apla na apotrepsei ti dimiourgia enos paidiou se aytes tis dysmeneis gia ayto synthikes (dolofonia ean thelete, oi lekseis exoun synaisthimatiko periexomeno kai mono etsi mporoun na epireasoun ti sizitisi).

Ta parapanw sikwnoun poly nero akoma kai polli sizitisi. Ta orfanotrofeia ligotero kai oi anadoxes oikogeneies se poly megalytero bathmo apoteloun mia poly kali endiamesi lysi sto problima.

Ola ayta apoteloun mono skepseis. To zitima einai eksairetika polyploko kai pisteyw oti mono kata periptwsi mporei na eksetazetai.

Ean wstoso opwsdipote thelete mia apopsi (kathws tin exoume ayti tin anagki),ean prepei na apofasisw, balte me sta yper. Me to aplo skeptiko pou idi aneptykse o aliakmwnas - me kapoies enstaseis sta peri eleytherias.

"Χωρίς Θέο όλα επιτρέπονται"
O Theos edw, opws ton xrisimopoieies, kai opws ton xrisimopoiei i Ekklisia polles fores, erxetai apla na dimiourgisei ena allo systima nomwn kai synepws mia ekswteriki kai synoliki antimetwpisi tou zitimatos symfwna me ton ithiko kwdika mia omadas anthrwpwn.
O Ntostogiefski paramerizei omws to proswpiko systima aksiwn - ithiki -  tou kathe anthrwpou, kai tin atomiki syneidisi.
Sto bathos tou syllogismou tou exei dikio omws. Xwris kanones ola epitrepontai. Kai ola einai zitima kanonwn, epikratountwn antilipsewn, kai proswpikis ithikis. Ta opoia kai antikatoptrizei o kathenas legontas
tin apopsi tou.

"Ο άνθρωπος αποκτάει σώμα και ψυχή απ'τη στιγμή της σύλληψης. Αυτή η άμορφη μάζα, η οποία ακόμη ούτε συνείδηση, θα λέγαμε, έχει ούτε νου έχει, ούτε εκδηλώσεις ψυχής έχει, είναι άνθρωπος."
      "Από την πρώτη στιγμή που συλλαμβάνεται το παιδί, από εκείνη την πρώτη στιγμή, τίθενται οι καταβολές του ανθρώπου, που θα παρουσιαστεί έπειτα. Από εκείνη την πρώτη στιγμή δημιουργείται η δομή της υπάρξεώς του. Και από αυτή τη στιγμή αρχίζουν τα βάσανα του ανθρώπου."
      "Πολλά βάσανα της μάνας, ακόμη και του πατέρα, τα ζει και αυτό το καημένο. Δηλαδή, η όλη ψυχική κατάσταση της μητέρας επηρεάζει και το έμβρυο. Η όλη ψυχική κατάσταση του πατέρα επηρεάζει επίσης και το έμβρυο. Όταν ο πατέρας, ή πρωτίστως, όταν η μητέρα είναι ένας νευρωτικός άνθρωπος, είναι εντελώς αδύνατο να μην επηρεαστεί αυτή η άμορφη μάζα, που είναι εκεί μέσα"

Opws proswpikes apopseis einai kai ta parapanw, estw kai an graftikan se kapoio biblio. Kathara aksiwmatikou xaraktira protaseis, stis opoies mporw poly eykola na antitaksw akribws ta antitheta. Apoteloun omws gnwmi, Nessa, kai poly kala ekane o Bouzias pou ta parethese aneksartita me to poia einai i pigi tous.

Eipa tha pw synoptika, egrapsa ena katebato, kai eipa tosa liga!
Kalo apogeyma!

@aliakmwn: Koryfaio to keimenaki apo tous Schooligans! O kathenas bgazei ta symperasmata tou.  Wink
« Last Edit: November 17, 2004, 19:00:54 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #20 on: November 18, 2004, 16:29:36 pm »

Bouzia: Μπήκα στο site που λες... τα "στοιχεία" που βρήκα εκεί δε μου φαίνονται καθόλου έγκυρα. Πχ ισχυρίζονται ότι τα έμβρυα στη 10η εβδομάδα "μπορούν να πιάνουν μικρά αντικείμενα"!

1) Πού να τα βρουν τα μικρά αντικείμενα μέσα στη μήτρα;

2) Έστω ότι τα βρίσκουν. Αυτήν την ικανότητα την... ξεχνάνε με τη γέννηση; Γιατί τα νεογέννητα αδερφάκια μου δε μπορούσαν ούτε να ανοίξουν τα χέρια τους τους πρώτους μήνες, όχι να πιάσουν αντικείμενο.

Γενικά το επίπεδο του site μου φάνηκε πολύ χαμηλό.

Παρεμπιπτόντως, είναι τουλάχιστον ρατσιστικό να πιστεύεις ότι οι άθεοι (ή οι αγνωστικιστές) είναι αυτόματα και ανήθικοι. Απλά έχουν διαφορετική ηθική από τη δική σου.
olympia
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

welcome to my realm!

View Profile
« Reply #21 on: November 19, 2004, 04:21:09 am »

Λοιπόν κυρίες και κύριοι, είδα πολλές σεβαστές απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν τις διάβασα όλες λεπτομερώς ( Roll Eyes )
Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τις θεούσες, ούτε με το κατά πόσο το έμβρυο είναι άνθρωπος.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι κατα πόσο καταστρέφεται η ζωή της γυναίκας με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι άλλες κοπέλες, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να δεσμεύσω τη ζωή μου με ένα ανεπιθύμητο παιδί ή ένα βεβιασμένο γάμο, μόνο και μόνο επειδή έσπασε η καπότα ή δεν ενήργησε το χάπι. Συγχωρήστε μου το σαρκασμό και την πεζότητα, αλλά δεν έφαγα τη ζωή μου στα θρανία για να γίνω η κυρία του κυρίου, ή να πρέπει να μεγαλώνω παιδιά ενώ θα μπορώ να ταξιδεύω και γενικά να ζω τη ζωή μου, όπως επιλέγω.
Ξέρω ότι σας φαίνονται πολύ εγωιστικα και πεζά όλα αυτά, αλλά πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες περιορίζουν δραστικά τις προοπτικές της μητέρας. Γιατί στο κάτω κάτω, η μητέρα είναι που υφίσταται τις συνέπειες...

Take care!  Smiley

I was told "If you dream of the next world you'll find yourself swimming in a lake of fire"
Gostas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

I'm walking on sunshine...

View Profile
« Reply #22 on: November 19, 2004, 05:44:46 am »

Γειαα,
λοιπόν..

Αγαπητή Ολυμπία, έχεις απόλυτο δίκιο.
Αλλά έτσι κι αλλιώς η μητρότητα περιορίζει τις προοπτικές της
μητέρας, έτσι κι αλλιώς η εγκυμοσύνη βαραίνει κυρίως τη
γυναίκα, έτσι κι αλλιώς η οικογενειακή ζωή, συνήθως, σε
περιορίζει.
Τί πρέπει να γίνει; Να πάψουν να υπάρχουν;
Τώρα αν το ζήτημα το θέτεις ηλικιακά, τί να πω;
Πιστεύεις ότι αξίζει ο θάνατος κάποιου για μια καλύτερη ζωή
καποιου άλλου ( ότι γίνεται και στον πόλεμο εξάλλου ) ;
Εγώ όχι. Έτσι κι αλλιώς, μπορεί πάντα να βρεθεί μια λύση...

Δες λίγο το avatar της Nessa...... κάτι αντίστοιχο συμβαίνει
και στην έκτρωση, και είναι βάρβαρο κι απάνθρωπο πολύ.

Όσο για την απαγόρευση, μάλλον είπα μαλακία...
απλά θα γινόταν πιο ακριβά και τσαπατσούλικα.
Ενημέρωση και στήριξη χρειάζεται.
Γιατί, όπως και να το κάνουμε,
 δεν θέλουμε να μας τύχει ένα τέτοιο δίλημμα.

Εγώ πάντως, δεν παίζω το Θεό...μπορεί να αποφασίσω κάτι τρελό για εμένα ( μπορεί στα 90 να αρχίσω πρέζα ), αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος θα ζήσει ή θα πεθάνει, ποιος θα γεννηθεί ή θα πεταχτεί στα σκουπίδια σε κομματάκια.

Όποιος μπορεί, ελπίζω να είναι πολύ σίγουρος..
και ναι,  Nessa , αν μια κοπέλα αρχίσει να έχει αμφιβολίες, ο
άπληστος (αν είναι, έτσι; ) γιατρός , θα χρησιμοποιήσει το
ηλίθιο επιχείρημα για τα φράγκα.

ΥΓ
Πώς θα ήταν ο κόσμος άν η μαμά το Χίτλερ ή του Μαρξ, του
Ντεκα, του Γκάντι , του Δαλάι Λάμα, του Αϊνστάιν, του Μακρυγιάννη, του Νεύτωνα, η δικιά μου , η δικιά σου, του φίλου μου του Νίκου, του Μπλερ, του Πυθαγόρα (λέμε τώρα ) κτλ είχε κάνει έκτρωση;;
Καλύτερος;; Χειρότερος;
-Δεν ξέρω . διαφορετικός, τελείως όμως... ( λέει η θεωρία του χάους )

Αχχχ, πάλι το φιλοσοφικό μου με έπιασε....  Smiley Smiley

ʼντε, τη μπέφτω για ύπνο, καληνύχτα Cheesy Cheesy

FUTURAMA 3-11 "The cyber house rules"
Fry:
-Leela...There's nothing wrong with anything.
gfloros
Guest
« Reply #23 on: November 19, 2004, 12:47:42 pm »

Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τις θεούσες, ούτε με το κατά πόσο το έμβρυο είναι άνθρωπος.
Logiko einai... An asxolithei kaneis me to an to embryo einai anthrwpos yparxei kai i pithanothta na anakalypsei sto telos oti einai... kai tote yparxoun aytes oi rhmades oi typseis pou se kynhgoun se olh sou zwh...

Δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι άλλες κοπέλες, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να δεσμεύσω τη ζωή μου με ένα ανεπιθύμητο παιδί ή ένα βεβιασμένο γάμο, μόνο και μόνο επειδή έσπασε η καπότα ή δεν ενήργησε το χάπι. Συγχωρήστε μου το σαρκασμό και την πεζότητα, αλλά δεν έφαγα τη ζωή μου στα θρανία για να γίνω η κυρία του κυρίου, ή να πρέπει να μεγαλώνω παιδιά ενώ θα μπορώ να ταξιδεύω και γενικά να ζω τη ζωή μου, όπως επιλέγω.

Me thn idia logikh an diapistwseis se progennhtiko elegxo oti to paidi sou exei gia paradeigma (theos fylaksei) syndromo down kai exeis th dynatothta na kaneis ektrwsh, tha thn kaneis. Giati na epibaryntheis ena anepithymhto paidi to opoio tha thelei idiaiterh frontida kai den tha sou dinei th dynatothta na kaneis taksidia kai na zhseis th zwh sou opws thn thes esy sto katw katw bre aderfe?
An thymamai kala kai oi Spartiates kati tetoio den ekana?

Flo
« Last Edit: November 19, 2004, 12:49:13 pm by gfloros » Logged
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #24 on: November 19, 2004, 13:43:16 pm »

Αν ποτέ αποφασίσω να κάνω παιδί, και στον προγεννητικό έλεγχο δω ότι έχει σύνδρομο down ή κάτι άλλο τρομερό, θα το ρίξω. Δε θα αφήσω να δημιουργηθεί ένας άνθρωπος που θα βασανίζεται (βασανίζοντας κι εμένα) και θα φυτοζωεί μέχρι να πεθάνει. Οι Σπαρτιάτες (αν όντως έριχναν μωρά στον Καιάδα) δολοφονούσαν ζωντανά παιδιά, κάτι εντελώς διαφορετικό από την έκτρωση, όπου απλώς αποτρέπεις τη δημιουργία τους.

ʼσχετο: παρατήρησα ότι όλοι όσοι έσπευσαν να δηλώσουν κατά των εκτρώσεων είναι άντρες! Όποιος είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει...
gfloros
Guest
« Reply #25 on: November 19, 2004, 13:54:50 pm »

Οι Σπαρτιάτες (αν όντως έριχναν μωρά στον Καιάδα) δολοφονούσαν ζωντανά παιδιά, κάτι εντελώς διαφορετικό από την έκτρωση, όπου απλώς αποτρέπεις τη δημιουργία τους.
Pali sta idia katalhgoume! Koitakse na enhmerwtheis episthmonika gia to thema ths syllhpshs kai gennhshs enos paidiou! H ektrwsh einai DOLOFONIA enos zwntanou antrwpinou organismou. Kai na prospatheis na koitazeis pisw apo tis prakseis, sta kinhtra aytwn.

Kane mia bolta kai apo th lista! Yparxoun kai gynaikes pou tithentai kata twn ektrwsewm... Mh blepeis ta pragmata monopleyra...

Filika,

Flo
« Last Edit: November 19, 2004, 14:35:35 pm by gfloros » Logged
olympia
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

welcome to my realm!

View Profile
« Reply #26 on: November 19, 2004, 15:30:16 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on November 19, 2004, 13:43:16 pm
ʼσχετο: παρατήρησα ότι όλοι όσοι έσπευσαν να δηλώσουν κατά των εκτρώσεων είναι άντρες! Όποιος είναι έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει...

Πες τα ρε Nessa!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι! Σπεύδω να τονίσω, ότι άλλο η συνειδητή απόφαση να κάνεις οικογένεια και να βάλεις ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ περιορισμους στη ζωή σου, και άλλο η ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ εγκυμοσύνη! Νομίζω πως η διαφορά είναι σαφής!!! Οπότε ας μην τα συγκρίνουμε dearest Gostas...

Επίσης αγαπητέ Flo, όταν λέω ότι δεν θα ασχοληθώ με το αν το έμβρυο είναι άνθρωπος ή όχι, δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει... Σημαίνει ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ!! Επίσης, σημαίνει ότι ακόμα κιαν πω τη γνώμη μου, θα χαθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες...
Επιπρόσθετα, έχω την εντύπωση, ότι δεν είσαι σε θέση να με κατακρίνεις για τις αποφάσεις που λαμβάνω για τη ζωή μου, λέγοντάς μου για τύψεις. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνουν οι αποφάσεις μου και επιλέγω να ζήσω με τις τύψεις μου! 'Αλλωστε, η Nessa το έθεσε πάρα πολύ εύγλωττα! Όποιος είναι έξω από το χορό ξέρει πάρα πολλά τραγούδια... Δεν είναι η δική σου ζωή που θα καταστραφεί! Είναι της κοπέλας σου (χτύπα ξύλο, μακρια από μας!!!) ή κάποιας άλλης κοπέλας!

Αυτά!

Take care!  Wink

I was told "If you dream of the next world you'll find yourself swimming in a lake of fire"
gfloros
Guest
« Reply #27 on: November 19, 2004, 16:01:12 pm »

Σημαίνει ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ!! Επίσης, σημαίνει ότι ακόμα κιαν πω τη γνώμη μου, θα χαθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες...

kalo tha htan gia sena na prospathiseis na matheis kai na apokthseis gnwmh... Kaneis den sou eipe na peis th gnwmh sou dhmosia. Mporeis na th krathseis gia ton eayto sou. Den einai omws arketa kompso na pairneis thesi se ena zhthma to opoio katexeis elleipws, kai malista na yperamynesai tis ellipous topothetishs sou

Επιπρόσθετα, έχω την εντύπωση, ότι δεν είσαι σε θέση να με κατακρίνεις για τις αποφάσεις που λαμβάνω για τη ζωή μου, λέγοντάς μου για τύψεις.
Den katakrinw esena proswpika. Den katakrinw kai oute kan krinw kanena! Lew oti opoios anakalypsei ek twn ysterwn oti h ektrwsh pou ekane einai DOLOFONIA, tha exei typseis se olh tou th zwh. Ayto einai mia skepsh mou. An diafwneis mporeis na bgeis kai na peis oti den tha exei typseis! Ayto den shmainei oti krinw i katakrinw kapoion. Einai dikaiwma tou kathenos na apofasisei oti thelei kai na kanei th zwh tou opws thelei. Krinw, shmainei lew pws mia praksh einai swsth i lathos. Katakrinw shmainei kanw ayto pou periegrapsa sto "krinw" kai epipleon krazw, sxoliazw dysmenws ayton pou krinw. Pou eides bre Olympia mou na se katekrina???
Hmarton... Mhn petame lekseis ston aera xwris na kseroume ti shmainoun...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #28 on: November 19, 2004, 16:19:57 pm »

Τολμώ να πω πως αν θα έχει τύψεις, θα του τις έχετε δημιουργήσει εσείς με τις απόψεις σας... Εμείς που έχουμε πεισθεί ότι η έκτρωση ΔΕΝ είναι δολοφονία, δε θα είχαμε καμία απολύτως τύψη αν βρισκόμασταν σε αυτήν τη θέση.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #29 on: November 19, 2004, 18:10:57 pm »

Quote from: olympia on November 19, 2004, 04:21:09 am
Δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι άλλες κοπέλες, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να δεσμεύσω τη ζωή μου με ένα ανεπιθύμητο παιδί ή ένα βεβιασμένο γάμο, μόνο και μόνο επειδή έσπασε η καπότα ή δεν ενήργησε το χάπι.

Νομίζω ότι η συζήτηση δεν γίνεται τόσο για το προφυλακτικό που έσπασε
(ρ<0.1%)
αλλά για το προφυλακτικό που δεν φορέθηκε ποτέ...

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: