• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:33:16 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:33:16 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 90
Guests: 107
Total: 197
eplysia
lefterish
koskyr
chrismzag
antwnis
nikitask
anastas1a
artemissamaras_
dimitris585
dorapangeiou
cealexop
faidonchatz
dimitrisblioumis
vagelismo
Fenia04
george14
eirinistyl
Captain
mavrhs
Pcsc
lasef
mdimitrig
chris123
xeniam
Billyskotsikas
gramniko
andrpats
chris_krkls
idchatzi
Mardouk75
mor
ඞ
Anastasiam
gpapadimi
jimalexoud
asemas
alice
Giorgossou
tasos_ntv
tsaliki
gntitsios
athenamits
PolarBear
tzortzis
mixkats
kokkinosgior
marilita
Theislander
cpapadd
HlektrikhPatata
vlasiosv
thomaitheodosiadou
Kyriacos
mrodi
drimagm
marysmr
mimaki
Vromofona Kathikia
kkalamar
ariadnipm
mmikelo
andripappa
athizoi
victoria
Kaniki
chaniotism
mkoutsouk
Dimos Bachlas
harischris
kpap17
kosovi
pipitsenko
ppoug
Nikos.Ts
gmout
cremidhs
apapagd
filkilkis
anastasis34
spoun
kevangelo
teeeoooo
petralexiou
qwertyuiop
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 Go Down Print
Author Topic: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  (Read 23726 times)
Nessa
Guest
Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #75 on: August 24, 2006, 14:46:29 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 14:41:11 pm
Αφού δεν ξέρεις πως δουλεύει το πράγμα μην γράφεις ότι να 'ναι!
Μπα; Εξήγα μας εσύ που ξέρεις.

Όλοι στο ίδιο σκάφος είμαστε!
Αν η κατάσταση του κράτους χειροτερεύει χειροτερεύει και η δικιά μας θέση!
Ένα έχω να πω: "Με τέτοια μυαλά πάμε κατά διαόλου!"

Έχεις κι εσύ κέρδος!Ξύπνα!Ως καταναλωτής από το φθηνότερο κόστος παραγωγής!
Σου έχω εξηγήσει ότι ΔΕΝ έχω προσωπικό κέρδος.
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #76 on: August 24, 2006, 14:48:12 pm »

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 14:29:03 pm
Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 10:54:41 am
Οποτε μιλαμε για το μαγικο νησι Sociala καπου στο Β.Πολο.
Όχι, μιλάμε για μια κοινωνία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά που την πλησίασε η επανάσταση του '17.
Το ιδιο λεμε... Smiley

Πιαστηκες απο την τελευταια αποστροφη μου και μου ειπες παλι, οτι πετυχαινε δεν πετυχαινε η επανασταση παλι δικιο θα ειχες...
Μα αφού έτσι είναι. Δε διαψεύστηκε η μαρξιστική θεωρία. Έτσι κι αλλιώς κανένας δεν είχε την παράλογη προσδοκία η Ρωσία, η τελευταία τρύπα του ζουρνά, να καταφέρει να φτιάξει σοσιαλισμό.
Aφου οτι και να πω εσυ εχεις δικιο, τοτε δε λεω τιποτα.

Ποια εκμεταλλευση του κοπου των αλλων Νεσσα? Μονοι τους τις εφτιαξαν τις επιχειρησεις τους. Και οταν προσελαβαν υπαλληλους τους ζητησαν να προτεινουν συνεχως καινοτομιες. Εχεις διαβασει ποτε για την οργανωση της Google? Στην τελικη τι μου λες, οτι αυτοι οι τυποι δεν ειχαν ιδεα απο το αντικειμενο τους και απλα εβαλαν λεφτα και καποιους αλλους να δουλευουν σαν τα σκυλια?
Δουλεύουν και αυτοί, αλλά εκμεταλλεύονται και τους άλλους. Έχεις μια επιχείρηση, μπορεί να δουλεύεις εσύ, δουλεύουν όμως και οι υπάλληλοι και τη δουλειά των υπαλλήλων την καρπώνεσαι εσύ... αυτή είναι η αδικία.
Κανεις πως δεν καταλαβαινεις ή δεν μπορεις? Αυτη τη στιγμη καποια παιδια ξεκινησαν με μηδενικη εκμεταλλευση του κοπου αλλων και εφτιαξαν κατι. Οι υπαλληλοι τους απολαμβανουν ενος εξαιρετικα ανταποδοτικου ως προς την προσφορα τους καθεστωτος. Η εταιρεια τους προσφερει χρονο και χρημα(δηλαδη χρημα^2) για να φτιαξουν μια υπηρεσια - ενα προιον. Αυτο θα το εκμεταλλευθουν για να κερδισουν και να επανεπενδυσουν.ΟΚ?Αν ο υπαλληλος νομιζει οτι η εταιρεια θα του καταβροχθισει την ιδεα μπορει να γινει freelancer και να την προωθησει μονος του. Ετσι γινεται στην ελευθερη οικονομια. Αν αυτη αξιζει τοτε θα βγαλει λεφτα αν οχι την εβαψε.So simple.Συνηθως ετσι δημιουργουνται νεες εταιρειες που τρωνε τις παλιες.Ανταγωνισμος και μαλιστα ανισος υπερ των σπιρτοζων νεων εταιρειων.

Οσο για το εαν το εργατικο συμβουλιο που θα αποτελειται απο ανθρωπους που δεν εχουν ιδεα τι εχω στο κεφαλι μου..
Μα δε θα πας σε άσχετους! Θα είναι μορφωμένοι άνθρωποι σχετικοί με το αντικείμενο.
Κι αν θελω να φτιαξω μια ιστοσελιδα για τα ανθρωπινα δικαιωματα??Θα μ'αφησουν?Κι αν θελω να δημιουργησω μια εικονικη - internetικη πυλη αντιδρασης? Θα συμφωνησουν? (Η απαντηση "δε θα χρειαζεται" ειναι πολλα χλμ offside)

Για πες μου θα συμφωνουν ολοι με την ιδεα μου?
Θα προσπαθήσεις να πείσεις την πλειοψηφία.
Κι αν αρνηθει το συμβουλιο να την πραγματωσει? Θα χαθει?
Ναι, αλλά να σου το πω λίγο ανάποδα: Πες ότι έχεις μια ιδέα που είναι για τα μπάζα και βρίσκεσαι στον καπιταλισμό. Επειδή είσαι λεφτάς ξοδεύεις όσους πόρους θέλεις και τελικά βγάζεις μια μαλακία. Δεν έχεις κάνει κακό στην ανθρωπότητα ξοδεύοντας πολύτιμα υλικά/χρόνο/κλπ;
Τους δικους μου πορους σπαταλησα, εγω χρεωθηκα στην τραπεζα, εγω εχασα τον χρονο μου.Ποια ανθρωποτητα και green horses?

Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #77 on: August 24, 2006, 14:55:28 pm »

Δουλεύουν και αυτοί, αλλά εκμεταλλεύονται και τους άλλους. Έχεις μια επιχείρηση, μπορεί να δουλεύεις εσύ, δουλεύουν όμως και οι υπάλληλοι και τη δουλειά των υπαλλήλων την καρπώνεσαι εσύ... αυτή είναι η αδικία.

Άμα δεν ήταν "αυτοί" οι  "άλλους" δεν θα δουλεύαν!
Κίνητρο για τους "αλλοι" ήταν ότι θα τα κονομήσουν και κάναν ότι κάναν!
Άμα ήταν για ένα μισθουλάκο να παίρνουν σιγά μην πονοκεφαλιάζανε!
Αυτά ένα μωρό να ρωτήσεις θα στα πει!
Δεν είναι αδικία, είναι θέμα του ποιος προσφέρει καλύτερη οργάνωση στη παραγωγή (προσφορά-ζήτηση) για βελτιστοποίηση της απόδοσης!Άμα περιμένεις από τον καναπέ να τους ανταγωνιστεί κάποιος , εεεεε ναι θα σου πάρουν τα σώβρακα αφού θα είναι μονοπώλιο!

Ναι, αλλά να σου το πω λίγο ανάποδα: Πες ότι έχεις μια ιδέα που είναι για τα μπάζα και βρίσκεσαι στον καπιταλισμό. Επειδή είσαι λεφτάς ξοδεύεις όσους πόρους θέλεις και τελικά βγάζεις μια μαλακία. Δεν έχεις κάνει κακό στην ανθρωπότητα ξοδεύοντας πολύτιμα υλικά/χρόνο/κλπ;

Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αν κάτι τέτοιο θα βγει καλό!
Αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να κρίνει κάποιον για το αν μπορεί να κρίνει κάτι τέτοιο!
Φασιστικές αντιλήψεις!:
"Εσύ και η ιδέα σου μεγάλε είστε για τα μπάζα"
Δεν ξοδεύει τίποτα ,ίσα ίσα που προσφέρει δουλειά με την επένδυση που κάνει!
Τα λεφτά δικά του και δεν μας νοιάζει τι θα απογίνουν!
Βέβαια θα προτιμούσαμε να πιάσουν τόπο γιατί θα προσφέρει στην κοινωνία!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Nessa
Guest
« Reply #78 on: August 24, 2006, 15:02:53 pm »

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 14:48:12 pm
Κανεις πως δεν καταλαβαινεις ή δεν μπορεις? Αυτη τη στιγμη καποια παιδια ξεκινησαν με μηδενικη εκμεταλλευση του κοπου αλλων και εφτιαξαν κατι. Οι υπαλληλοι τους απολαμβανουν ενος εξαιρετικα ανταποδοτικου ως προς την προσφορα τους καθεστωτος. Η εταιρεια τους προσφερει χρονο και χρημα(δηλαδη χρημα^2) για να φτιαξουν μια υπηρεσια - ενα προιον. Αυτο θα το εκμεταλλευθουν για να κερδισουν και να επανεπενδυσουν.ΟΚ?Αν ο υπαλληλος νομιζει οτι η εταιρεια θα του καταβροχθισει την ιδεα μπορει να γινει freelancer και να την προωθησει μονος του. Ετσι γινεται στην ελευθερη οικονομια. Αν αυτη αξιζει τοτε θα βγαλει λεφτα αν οχι την εβαψε.So simple.Συνηθως ετσι δημιουργουνται νεες εταιρειες που τρωνε τις παλιες.Ανταγωνισμος και μαλιστα ανισος υπερ των σπιρτοζων νεων εταιρειων.
Από τη στιγμή που απασχολούν έστω και έναν υπάλληλο, τον αδικούν. Η μισθωτή εργασία είναι εκ των πραγμάτων άδικη, γιατί ο εργοδότης καρπώνεται την υπεραξία. So simple. Wink

Κι αν θελω να φτιαξω μια ιστοσελιδα για τα ανθρωπινα δικαιωματα??Θα μ'αφησουν?Κι αν θελω να δημιουργησω μια εικονικη - internetικη πυλη αντιδρασης? Θα συμφωνησουν?
Φυσικά! Για ανθρώπους μιλάμε, όχι για τέρατα!

Τους δικους μου πορους σπαταλησα, εγω χρεωθηκα στην τραπεζα, εγω εχασα τον χρονο μου.Ποια ανθρωποτητα και green horses?
Σπατάλησες πόρους που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για κάτι παραγωγικό. Το ότι τους βαφτίζεις "δικούς σου" δε σημαίνει τίποτα.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #79 on: August 24, 2006, 15:07:45 pm »

Quote from: Sanctifier on August 24, 2006, 01:51:06 am
Quote from: Turambar on August 24, 2006, 00:51:56 am
αυτή η ψευδαίσθηση ότι η μιζέρια είναι προσωρινή και σε κάποια φάση τα πράγματα θα στρώσουν και θα τα κονομήσουμε, είναι το καρότο που κοιμίζει τους λαούς και δεν επαναστατούν. και όταν λέω λαούς, εννοώ τους ΠΑΝΤΕΣ (εκτός από αυτούς που δεν δουλέψαν ούτε σαν χρηματιστές). Γιατί ο καπιταλισμός είναι το σύστημα της δυστυχίσμενης (και άμα σου κάτσει) ευημερίας.
Υ.Γ. Γιατί φωνάζεις?

Να με συγχωρει η χαρη σου Τυram μου αλλα οι λαοι να κανουν επανασταση, και να ερθει τι δηλαδή;
(την αποψη σου θελω πανω στο ιδεατο συστημα που φανταζεσαι).

Επισης λεμε οτι ο καπιταλισμος φταιει που εχουμε μεταναστες, ο καπιταλισμος φταιει που τους εκμεταλλευονται, κι ομως οι μεταναστες σε καπιταλιστικες χωρες οδευουν.
Αφου ο καπιταλισμος φταιει για ολα γιατι δεν οδευουν σε αλλα κρατη οπου υπαρχουν αλλα συστηματα πιο ανθρωπινα;

αν και με κάλυψη η Νέσσα,

από καπιταλιστικές κοινωνίες έρχονται φίλτατε.. 8)

byeeee
Nessa
Guest
« Reply #80 on: August 24, 2006, 15:09:20 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 14:55:28 pm
Κανείς δεν μπορεί να κρίνει αν κάτι τέτοιο θα βγει καλό!
Αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να κρίνει κάποιον για το αν μπορεί να κρίνει κάτι τέτοιο!
Φασιστικές αντιλήψεις!:
"Εσύ και η ιδέα σου μεγάλε είστε για τα μπάζα"
"Εκτρέφω αγελάδες και σκεφτόμουνα, να, ότι αν τους έριχνα λίγο πετρέλαιο στο νερό ίσως να βγάζανε περισσότερο γάλα."

Και φαντάσου τώρα μια περιοχή ολόκληρη να πίνει γάλα αποκλειστικά από αυτές τις αγελάδες Cheesy

Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 14:55:28 pm
Δεν ξοδεύει τίποτα ,ίσα ίσα που προσφέρει δουλειά με την επένδυση που κάνει!
Αυτό μου το λες για καλό; Το να απασχολείται κόσμος σε κάτι μη παραγωγικό;
NetBuster

View Profile
« Reply #81 on: August 24, 2006, 15:10:04 pm »

Τι να προσπαθω να σε πεισω δεν εχει νοημα....Προσπαθησε απλα να ακολουθησεις τους συλλογισμους του αλλου και οχι να ψαχνεις τροπο να του την πεις...

Για το πρωτο:"Καρπωνετα" και την ζημια να ξερεις. Wink

Για το τελευταιο:Οι ποροι ανηκαν σε αλλους ή στην ανθρωποτητα(οπως θελεις).Τους  αγορασε, τους χρησιομοποιησε.Αν το εκανε ανεπιτυχως η απωλεια αξιας μειωνεται καθως το χρημα μετακινειται στην αγορα. Αν το εκανε επιτυχως, στο ισοζυγιο προσθεσε και αυτο που παραγει.
Αυτο σου λεει και ο Ολυμπιος...

Αν ομως κανει λαθος το εργατικο συμβουλιο??
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #82 on: August 24, 2006, 15:10:54 pm »

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 15:02:53 pm
Σπατάλησες πόρους που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για κάτι παραγωγικό. Το ότι τους βαφτίζεις "δικούς σου" δε σημαίνει τίποτα.

Δεν τους βαφτίζει είναι αφού είτε δούλεψε, είτε τα κληρονόμησε από κάποιον που δούλεψε και τα βγαλε ,είτε τέλος έκανε δάνειο και καταχρεώθηκε για αυτό και ξέρει καλύτερα τι κάνει από το κράτος όπου ο κάθε τενεκές έχει και άποψη και άμα έχει θέση ψηλή ας τα να πάνε!
Δες την Ολυμπιακή!

Κοπέλα μου (φθηνότερο κόστος παραγωγής)+(ανταγωνισμός)= φνηνότερα προ'ι'όντα για σένα! Τον καταναλωτή ! Έχεις Κέρδος!Ελεος Για πολλοστή φορά

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 15:02:53 pm
Από τη στιγμή που απασχολούν έστω και έναν υπάλληλο, τον αδικούν. Η μισθωτή εργασία είναι εκ των πραγμάτων άδικη, γιατί ο εργοδότης καρπώνεται την υπεραξία. So simple. Wink

Οι υπάλληλοι δεν θα είχαν δουλειά αν δεν τα κονομούσαν οι άλλοι γιατί οι άλλοι δεν θα δημιουργούσαν τίποτα!Λείπει το κίνητρο!Ελεος

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
stelios_
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #83 on: August 24, 2006, 15:12:46 pm »

Nessa

Συνεχίζει να μην μου αρέσει ο τρόπος απάντησης με παράθεση αποσπασμάτων. Θα απαντήσω με τη σειρά σε αυτά που λες.

Δεν έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού λες. Εκπλήσσομαι, κοιτά πιο ανοιχτά. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Αλλά όσο πρόβλημα και να μην έχουμε και ακόμα και όλες οι αναπτυγμένες χώρες να μην είχαν, ο τεράστιος παγκόσμιος πληθυσμιακός όγκος που ζει υπό άθλιες συνθήκες δεν μπορεί να απορροφηθεί (ούτε καν σε αξιόλογο ποσοστό). Άρα η μετανάστευση δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα της φτώχειας. Μόνο τις εθνικές κοινωνίες θα καταφέρει να αλλοιώσει πληθυσμιακά.

Άρα λύση για την καταπολέμηση των ανισοτήτων είναι η ανάπτυξη των υπανάπτυκτων χωρών με διαγραφή των χρεών τους, χρηματοδότηση, επενδύσεις και ότι άλλο χρειάζεται, δεν ξέρω. Αυτό πρέπει να επιζητούμε και όχι να σώζουμε ελάχιστους και το πρόβλημα να παραμένει τεράστιο. Είναι σαν να τους κοροϊδεύουμε και σαν να κοροϊδεύουμε και τον ευατό μας. 

Η μετανάστευση οδηγεί μόνο στις πληθυσμιακές προσμίξεις και τον πολυπολιτισμό. Οδηγεί στην δημιουργία κοινωνικών μοντέλων τέτοιων που ευνοούν την επιβολή της παγκοσμιοποίησης και του νεοπολιτισμού των εταιριών.(δεν είναι τυχαίο φαινόμενο, δημιουργείται και προωθείται από αυτούς που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ένα τόσο εκτεταμένο φαινόμενο που βολεύει μάλιστα και τους ισχυρούς, ούτε μπορεί να προωθείται από τους καπιταλιστές των επιμέρους χωρών που έχουν περιορισμένη γεωγραφική δύναμη-οι  καπιταλιστικές  των επιμέρους χωρών απλά εκμεταλλεύονται προσωρινά την κατάσταση) Αυτό που λες ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί με ενοχλούν οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες το εννοείς ή είναι σχήμα λόγου? Γιατί αν το εννοείς, έχω γράψει τόσα και είναι κρίμα. Αν πάλι κατάλαβες και απλά διαφωνείς, αυτό είναι άλλο.

Οι νόμοι που καθιστούν παράνομους τους λαθρομετανάστες στοχεύουν στο να διατηρήσουν την υπάρχουσα κοινωνία στην σημερινή της μορφή. Η παραβίαση των νόμων αυτών θα οδηγήσει στην μετεξέλιξη της κοινωνίας σε μία νέα με διαφορετική μορφή. Άρα η προυπάρχουσα κοινωνία δεν θα επιβιώσει αφού θα αντικατασταθεί από μία νέα. Τώρα αν αυτή η νέα θα είναι καλύτερη η χειρότερη είναι άλλο θέμα.
Οπότε προσωρινά μέχρι να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μετατρέψουμε την μέχρι τώρα εθνική μας κοινωνία σε πολυπολιτισμική οι μετανάστες θα είναι λαθρομετανάστες (αφού μπορεί να προτιμούμε το εθνικό κοινωνικό μοντέλο άρα οι μετανάστευση είναι απειλή για την επιβίωσή του άρα σύμφωνα με τους νόμους που φροντίζουν για την επιβίωσή του είναι λαθρομετανάστευση).
Αν όμως ο ελληνικός λαός που ποτέ δεν ρωτήθηκε θέλει να ζει σε κοινωνία όχι πολυπολιτισμική τότε εσύ τι έχεις να πεις? Μήπως να τον ρωτήσουμε κάποτε? 

Αυτά που λες για τον καπιταλισμό και την εκμετάλλευση των μεταναστών είναι προσωρινά φαινόμενα. Σε μερικές δεκαετίες που θα αφομοιωθεί πλήρως ο νέος πληθυσμός αυτό που θα έχει μένει θα είναι μόνο η αλλοίωση της  πληθυσμιακής και κοινωνικής μας δομής.

Η πολυπολιτισμικότητα έχει να κάνει με την παγκοσμιοποίηση.

Κοινωνία χωρίς συνοχή είναι καταδικασμένη. Δεν το καταλαβαίνεις αυτό. Κρίμα, είναι πολύ σαφές και πολύ λογικό.

Επειδή δεν συζητάμε σε κοινή βάση δεν θα τα πάμε καλά? Εγώ τα πάω καλά με οποιονδήποτε συζητώ, δεν γίνεται να έχω με όλους κοινή βάση. Αν εσύ έχεις πρόβλημα να συζητάς με άτομα με μη κοινή βάση, μη συζητάς.

Για το τελευταίο που λες η μετανάστευση, ναι, συμφέρει την αστική τάξη της κάθε χώρας, αυτό όμως σε βραχυπρόθεσμη βάση(σε λίγα χρόνια οι πληθυσμοί θα αφομοιωθούν πλήρως). Σε μακροπρόθεσμη βάση συμφέρει την εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης και την μετεξέλιξη των κοινωνιών σε πολυπολιτισμικές. Εμείς να βλέπουμε μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα? Και αν δούμε μακροπρόθεσμα και δεν μας αρέσει αυτό που πάει να γίνει, τι γνώμη να έχουμε για την μετανάστευση.(προσπαθώ να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται για να καταλαβαίνεις)

Και κάτι άλλο, στατιστικά η εγκληματικότητα δεν είναι πολλαπλάσια στους Έλληνες, αυτό είναι ψέμα γιατί αν αναγάγουμε τα ποσοστά στα πληθυσμιακά μεγέθη οι μετανάστες ξαφνικά αποκτούν πολλαπλάσια ποσοστά εγκληματικότητας. Άλλα δεν με απασχολούν προσωρινές καταστάσεις. Η αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας  με απασχολεί μόνο. 

Aurelious

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν σύνορα όπως τώρα εξαιτίας της διαφορετικής δομής των κοινωνιών, πόλεις – κράτη, κάθε πόλη κράτος όμως είχε σαφές πεδίο κυριαρχίας, ελέγχου και επιρροής. Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή οργάνωση χωρίς σύνορα. Η αναρχία είναι το πολίτευμα του παραδείσου, προϋποθέτει λιγότερα ένστικτα βαρβαρότητας και περισσότερη συνειδητότητα. Νομίζεις αν εφαρμοστεί τώρα αυτό το πολίτευμα οι άνθρωποι θα αποκτήσουν αυτόματα συνειδητότητα?
Αν κάποτε αποκτήσουν να το εφαρμόσουμε, αλλά αν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη θα επέλθει το χάος και η εκμετάλλευση του ανίσχυρου που δεν υπάρχουν κανόνες να τον προστατεύσουν (όχι ότι τώρα δεν υπάρχει εκμετάλλευση- φαντάσου να είχαμε και αναρχία)

1 ) Πως είναι δυνατόν να μην γίνουν πληθυσμιακές προσμίξεις και να μην οδηγηθούμε στην πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωση? Μπορείς να το εγγυηθείς? Εκεί αποσκοπεί η μετανάστευση, στην δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών. Στις ΗΠΑ το πιο σύγχρονο μοντέλο πολυπολιτισμικής κοινωνίας δεν είχαμε προσμίξεις? Αλλά και να μην αναμιχθούν οι πληθυσμοί μεταξύ τους, όπως λες, σου αρέσουν οι γκετοποιημένες κοινωνίες?
2 )Καλά πως είναι δυνατόν να σταθώ εμπόδιο στην σχέση του Πακιστανού με την Ελληνίδα, με παρεξήγησες. Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Αυτό που λέω εγώ είναι πως δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο των πληθυσμιακών αναμίξεων αποτρέποντας την μετανάστευση από την αρχή και αυτό για να αποτρέψουμε την δημιουργία πολυπολιτισμικών ή γκετοποιημένων κοινωνιών. Τελικά θα γίνουν αναμίξεις η όχι? Αποφάσισε. Αναμίξεις και αλληλεπιδράσεις πάντα υπήρχαν, η διαφορά είναι όμως πως τώρα η παγκόσμια τάση που προωθείται είναι η καταστροφή των εθνών και η αντικατάστασή τους από πολυπολιτισμικές κοινωνίες ώστε να επιτευχθεί η τελική φάση της πολυπόθητης παγκοσμιοποίησης που υπαγορεύει ρητά την καταστροφή των εθνών.

Leventis

Μην ασχολείσαι με τις προσωρινές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης όπως η εγκληματικότητα και η ανεργία. Κοίτα μακρύτερα την πληθυσμιακή και πολιτισμική αλλοίωση. Αυτά θα μείνουν. Τα άλλα θα σβήσουν καθώς οι ξένοι πληθυσμοί θα απορροφούνται. Η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε πολυπολιτισμική και αν αυτό το θέλουμε έχει σημασία.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #84 on: August 24, 2006, 15:17:54 pm »

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 15:09:20 pm
"Εκτρέφω αγελάδες και σκεφτόμουνα, να, ότι αν τους έριχνα λίγο πετρέλαιο στο νερό ίσως να βγάζανε περισσότερο γάλα."

Και φαντάσου τώρα μια περιοχή ολόκληρη να πίνει γάλα αποκλειστικά από αυτές τις αγελάδες Cheesy

Αυτό ίσως το έκανε μία ιδιοφυ'ί'α σαν και σένα! Grin

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 15:09:20 pm
Αυτό μου το λες για καλό; Το να απασχολείται κόσμος σε κάτι μη παραγωγικό;

Ξες εσύ από πριν τι είναι παραγωγικό και τι όχι? Grin
Οχι άλλο κάρβουνο
Αφού ξες τράβα κάνε δάνειο να μεγαλουργήσεις! και να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου!
Τα υπερκέρδη οι εταιρείες τα έχουνε!Οπότε θα πάρεις ένα μέρος της πίτας!
Το δάνειο θα το ξεχρεώσεις σε 3 χρόνια!

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Nessa
Guest
« Reply #85 on: August 24, 2006, 15:18:23 pm »

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 15:10:04 pm
Τι να προσπαθω να σε πεισω δεν εχει νοημα....Προσπαθησε απλα να ακολουθησεις τους συλλογισμους του αλλου και οχι να ψαχνεις τροπο να του την πεις...
Μα αυτό κάνω! Μην είσαι προκατειλημμένος!

Τι ζημιά προκαλεί ο μισθωτός στο αφεντικό του;

Για το τελευταιο:Οι ποροι ανηκαν σε αλλους ή στην ανθρωποτητα(οπως θελεις).Τους  αγορασε, τους χρησιομοποιησε.Αν το εκανε ανεπιτυχως η απωλεια αξιας μειωνεται καθως το χρημα μετακινειται στην αγορα. Αν το εκανε επιτυχως, στο ισοζυγιο προσθεσε και αυτο που παραγει.
Ε, ωραία, παίρνεις ένα δάνειο-μαμούθ από την τράπεζα, αγοράζεις 10000 Tongue αγελάδες και τις δηλητηριάζεις. Δεν έχασε η κοινωνία;

Ε, θα πας στο παραδίπλα! Αν όντως είναι καλή η ιδέα σου, κάποτε θα εφαρμοστεί. Όλοι ηλίθιοι θα είναι; Grin
Nessa
Guest
« Reply #86 on: August 24, 2006, 15:22:53 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 15:10:54 pm
Κοπέλα μου (φθηνότερο κόστος παραγωγής)+(ανταγωνισμός)= φνηνότερα προ'ι'όντα για σένα! Τον καταναλωτή ! Έχεις Κέρδος!
Ο ανταγωνισμός όντως ρίχνει τις τιμές. Το "φθηνότερο κόστος παραγωγής" όμως είναι κάτι σχετικό. Στο κάτω κάτω κι εγώ εργαζόμενη (θα) είμαι, κι εμένα κάποιος (θα) με πληρώνει. Δε θα είναι φθηνότερα τα προϊόντα αν κατέβουν οι τιμές αλλά συγχρόνως πληρώνομαι κι εγώ λιγότερο! Γι'αυτό συνδικαλιζόμαστε και συμμαχούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, είτε είναι ντόπιοι είτε όχι.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #87 on: August 24, 2006, 15:24:46 pm »

Quote from: stelios_ on August 24, 2006, 05:20:54 am

Turambar

Δεν θα παίζω με τις λέξεις. Κάποτε οι άνθρωποι βγήκαν από τα σπήλαια και δημιούργησαν οργανωμένες κοινωνίες με κανόνες.(αν μας αρέσει η αναρχία είναι άλλο) Στην οργανωμένη μας κοινωνία οι κανόνες που είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή της τους καθιστούν ΛΑΘΡΟμετανάστες. Κοίτα, αν διαβάσεις και πιο πάνω θα δεις πως καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και μέριμνα, αλλά αυτά δεν είναι ριζικές λύσεις, είναι προσωρινές λύσεις που σώζουν λίγους και δημιουργούν και πολυπολιτισμικές κοινωνίες που εξήγησα γιατί τις θεωρώ επικίνδυνες.

Όταν είπα να του φερθούμε καλά και με προσοχή, εννοούσα η κοινωνία μας. Να τους αποδεχθεί ως μέλη της κοινωνίας πλήρως. Όχι να περιμένουμε να βαφτιστούν για να τους βάλουμε στα σπίτια μας ή να πάμε στα δικά τους λες και θα μυαστούμε. Όχι να απαιτούμε να ξορκίζουν την εθνική τους συνείδηση για να τους αποδεχθούμε δίπλα στο σπίτι μας σαν γείτονες και όχι σαν ενοχλητικοί ξένοι.
Το κράτος θα πρέπει από τη μεριά του να τους φέρεται σωστά και όχι να κάνει διακρίσεις. Και αυτό είναι δεδομένο θαρρώ

Και τις θεωρώ επικίνδυνες γιατί η πολυπολιτισμικότητα   φέρνει αυτό που λέω(τις κοινωνίες χωρίς συνοχή, τις κοινωνίες των Mac donalts και της coca cola, τις κοινωνίες χωρίς ιδανικά, που εύκολα ελέγχονται (πράγμα με το οποίο διαφωνείς)). Απόδειξη οι σημερινές ήδη υπάρχουσες πολυπολιτισμίκες κοινωνίες όπως οι ΗΠΑ. Η παγκοσμιοποίηση την οποία αναφέρεις προωθεί αυτό το μοντέλο κοινωνιών, βολεύει τις εταιρείες και τα συμφέροντα κάποιων.

Η κοινωνία των ΗΠΑ εξαρχής στήθηκε στην κοινωνική ανισότητα και στην εκμετάλευση. Είναι άτυχο παράδειγμα. Επίσης η κουλτούρα της ελέγχεται κατά μεγάλο βαθμό από την βιομηχανία του μάρκετινγκ. Τέλος το γεγονός ότι εμείς υιοθετούμε τα πρότυπα την κουλτούρα τους, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και άκυρη.
Αυτό που με ενοχλεί είναι η έντονη αμάθεια και η ευκολία με την οποιά χειραγωγούνται αυτοί οι άνθρωποι. Το πώς θέλου να ζουν στην τελική είναι δικαίωμα τους.

Άλλωστε σύγκρινε την πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη με την πιο καθαρόαιμη κουλτούρα των κεντρικών πολιτειών. Θα καταλάβεις εύκολα τι είναι πιο όμορφο.

Από την αρχή της ανθρωπότητας και την ανάπτυξη στοιχειώδους πολιτισμού, οι κοινωνίες επηρέαζαν η μία την άλλη, όμως ποτέ οι πληθυσμιακές αναμίξεις δεν ήταν τόσο έντονες ώστε να κινδυνεύσει η ύπαρξη των εθνών (απόδειξη: τα έθνη υπάρχουν ακόμα). Οι διάφορες αλληλεπιδράσεις ήταν χρήσιμες και προώθησαν τον πολιτισμό. Άλλο όμως αλληλεπίδραση και άλλο ανάμιξη και πολτοποίηση, τότε δεν μένει τίποτα.
Για την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων εννοείται πως διαφωνώ, εγώ θα πρότεινα οργανωμένη και ελεγχόμενη εισροή μεταναστών ΑΝ κρίνονταν χρήσιμο.

Η έννοια του έθνους είναι πολύ καινούρια στην ανθρώπινη ιστορία. Ποτέ άλλωτε τα σύνορα μεταξύ των λαών δεν ήταν τόσο σαφή και η μετακίνηση πληθυσμών τόσο απαγορευμένη. Κάνω λάθος;
Ταξιδεύοντας πριν 5 αιώνες από τη μία χώρα σε μία άλλη θα περνούσες σταδιακά από την κουλτούρα της μίας στην κουλτούρα της άλλης. Οι γείτονες ήταν γείτονες ανεξάρτητα που δίναν τους φόρους τους. Τώρα αν περάσεις τα σύνορα της ελλάδας και πας στην Αλβανία θα περάσεις σε έναν άλλο κόσμο.
Η ανάγκη να νιώσουμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εμεις και οι ΑΛΛΟΙ είναι οι άλλοι, είναι μια ανάγκη αταβιστική που μου της έβαλαν τα κράτη για να νιώθουμε ενωμενοι και να μη θέλουμε να φύγουμε.

Παρακάτω σε κάποιο σημείο λες πως η μετανάστευση δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόγειο της και καιρός να την συνηθίσουμε, επίτρεψε μου να μην θέλω να την συνηθίσω. Ο κόσμος είναι τόσο άδικα χωρισμένος σε φτωχούς και πλούσιους, όμως η μετανάστευση δεν είναι λύση, είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον ευατο μας, σώζουμε λίγους και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κάποιον που θέλουν να βλέπουμε την μετανάστευση ως λύση. Μέχρι εκεί φτάνουν τα οράματά μας?

Δε μπορούμε με μέτρα αστυνόμευσης να λύσουμε το  πρόβλημα και αυτό τουλάχιστον θα πρέπει (αν όχι να το συνηθίσεις) να το καταλάβεις. Όλος ο κόσμος φεύγει από τα προβλήματα του και πάει σε καλύτερες συνθήκες. Είναι στην φύση του ανθρώπου αυτό και το κάνει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο χόμο σάπιενς. Τώρα όμως κάποιοι γίνονται αφεντικά και προστατεύουν μια περιοχή, που κατά την ταπεινή μου άποψη μπορούν άνετα να τη μοιραστούν.
Τώρα, όσο το καπιταλιστικό συστημα δυναμώνε μέρα με τη μέρα και επιβάλει τους κανόνες του παντού, τόσο οι διαφορές θα μεγενθύνονται και ο κόσμος θα νιώθει την ανάγκη να μετακινηθεί. Είμαστε στην αρχή αυτού του φαινομένου και οι τοίχοι και οι ηλεκτροφόροι φράχτες που στήνονται ανά τον κόσμο δεν θα σταματήσουν τους ανθρώπους. Απλά θα σκοτώνονται περισσότεροι στην προσπάθεια. Μπράβο στους εμπνευστές τους.

byeeee
NetBuster

View Profile
Re: Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #88 on: August 24, 2006, 15:25:53 pm »

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 15:18:23 pm
Μα αυτό κάνω! Μην είσαι προκατειλημμένος!
Εγω ειμαι προκατειλλημενος?Διαβασε την τελευταια παραθεση και καταλαβε επιτελους τι διαολο γραφω.ΑΜΑΝ!!

Τι ζημιά προκαλεί ο μισθωτός στο αφεντικό του;
Μπορει(λεω μπορει) να μην ειναι καλος στη δουλεια του.

Ε, ωραία, παίρνεις ένα δάνειο-μαμούθ από την τράπεζα, αγοράζεις 10000 Tongue αγελάδες και τις δηλητηριάζεις. Δεν έχασε η κοινωνία;
Σοφιστειες που ακομα και επιφανειακα δεν οδηγουν στο συμπερασμα που θελεις....ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ στο quote?? Aκομα και να τις δηλητηριασει(που δε θα το κανει ποτε εκτος αν ειναι ψυχανωμαλος) εχει αγορασει 10000 αγελαδες απο τον κτηνοτροφο με ΛΕΦΤΑ τα οποια 
ο κτηνοτροφος θα χρησιμοποιησει.Η κοινωνια εχει χασει απλα μια ευκαιρια για εξαιρετικο παστεριωμενο γαλα... Grin Grin Grin

Ε, θα πας στο παραδίπλα! Αν όντως είναι καλή η ιδέα σου, κάποτε θα εφαρμοστεί. Όλοι ηλίθιοι θα είναι; Grin
Σωστα ειναι πολυ συμφερον να κανεις το γυρολογο.Ασε μας ρε Νεσσα τι επιχειρημα ειναι αυτο???
NetBuster

View Profile
Re: Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #89 on: August 24, 2006, 15:26:44 pm »

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 15:22:53 pm
Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 15:10:54 pm
Κοπέλα μου (φθηνότερο κόστος παραγωγής)+(ανταγωνισμός)= φνηνότερα προ'ι'όντα για σένα! Τον καταναλωτή ! Έχεις Κέρδος!
Ο ανταγωνισμός όντως ρίχνει τις τιμές. Το "φθηνότερο κόστος παραγωγής" όμως είναι κάτι σχετικό. Στο κάτω κάτω κι εγώ εργαζόμενη (θα) είμαι, κι εμένα κάποιος (θα) με πληρώνει. Δε θα είναι φθηνότερα τα προϊόντα αν κατέβουν οι τιμές αλλά συγχρόνως πληρώνομαι κι εγώ λιγότερο! Γι'αυτό συνδικαλιζόμαστε και συμμαχούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, είτε είναι ντόπιοι είτε όχι.
Καλη μου κοπελα το κερδος του μειωνει>>>>>>>την υπεραξια  που παραγεις ....

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 Go Up Print
Jump to: