• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:49:21 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:49:21 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426694
Total Topics: 31710
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 71
Guests: 137
Total: 208
bougatsa
chrysa.tsilika
MASV
hevidis3524
antontsiorvas
kpapama
Joaakim
gpapmtb
kstavroulis
elias_farhood
Bill g
christina02
xarisagraf
chris_p30
kkotsopo
george14
Cersei Tsoulannister
redwolf
dkoukn
Ariadni
Elenit
statiris
kalantzopoulos
bsp
mpournaz
dimitrisif
kokkinosgior
soktas
evangeliaap
gianst
fpapat
lapin
MarakiT
tasos potsakis
Χρήστος Κίτσος
user182
Sofiana
Athinaaz
telhs
anastas1a
makis1941
dem05
tzortzis
GeorgeChri
artemissamaras_
spoun
Sanaia
gianniss
evitzv
ellimoschou
gstom
AggelosZ
Papalamprous humor
Nicotre
Nikospneumatikos
natavhoo
jimalexoud
akpapako
Alex Kosmas
PAPARI69
soti
acolak
airam
aachmet
JiMan5
xanthosp
akiousia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17 Go Down Print
Author Topic: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  (Read 23762 times)
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #45 on: August 24, 2006, 03:27:53 am »

Συμφωνω απολυτα και εγω αυτο θελω να περασω.Τους εκμεταλλευτηκαμε, τους βρηκαμε φτωχους, ε, μας εκαναν και κανα δυο εγκληματα(λες και εμεις δεν τους προκαλουμε καθολου) και τωρα κλαιγομαστε που τα αξια παιδια τους μας τρωνε τις δουλειες και τις θεσεις στα Πανεπιστημια...

Το γιατι ανοιξε η ΝΔ τα συνορα ετσι αδιακριτα. εν μια νυκτι δεν το ξερω και δεν το καταλαβαινω.Εχω ακουσει σεναρια οικονομικα, πολιτικοδιπλωματικα και συνωμοτικα ακομα αλλα ακρη δεν βγαζω...Να μας πει το παιδι της Ανοιξης και των Λουλουδιων Αντ.Σαμαρας.

Τελευταια παρατηρηση για αποψε..Θα ηθελα πολυ να μαθω και θα το ψαξω εν καιρω τι πραγματικα εγινε απο πλευρας εγκληματικοτας οταν ηρθαν οι κυνηγημενοι Μικρασιατες στην Ελλαδα. Αν και το εμπορικο τους δαιμονιο και η αστικη τους παιδεια τους βοηθησαν περισσοτερο να μεγαλουργησουν μετα απο μια μονο γενια...
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #46 on: August 24, 2006, 03:29:27 am »

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 03:04:53 am

Τα υπολοιπα:θα δουλεψουμε απο λιγο ολοι, καπως θα τα βολεψουμε, θα οργανωσουμε την παραγωγη ειναι ανεφικτα και εχουν αποτυχει.

1ον. τώρα και εσύ γίνεσαι ισοπεδωτικός....μόνο γενικόλογη όπως την παρουσιάζεις δεν είναι η μαρξιστική θεωρία....

2ον και κυριότερον βοήθησέ με να κατταλάβω....θεωρείς δηλαδή ότι για τα προβλήματα της οικονομίας φταίνε οι εργαζόμενοι που δε δουλεύουν????(κοίτα να δεις τι με έκανες και έγραψα)

Το κοστος για τους Ελληνες ηταν κι αυτο πολυ μεγαλο. Ξεμαθαν και τη λιγη δουλεια που εκαναν και εγιναν ολοι γαιοκτημονες και χρηματιστες.

μην περιμένει κανείς τώρα να το σχολιάσω αυτό...

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #47 on: August 24, 2006, 03:33:46 am »

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 03:27:53 am
Τελευταια παρατηρηση για αποψε..Θα ηθελα πολυ να μαθω και θα το ψαξω εν καιρω τι πραγματικα εγινε απο πλευρας εγκληματικοτας οταν ηρθαν οι κυνηγημενοι Μικρασιατες στην Ελλαδα. Αν και το εμπορικο τους δαιμονιο και η αστικη τους παιδεια τους βοηθησαν περισσοτερο να μεγαλουργησουν μετα απο μια μονο γενια...

έπαιξε ρόλο νομίζω ότι τους υπόδεχτηκε και μια κυβέρνηση τότε που έμοιαζε κάπως προετοιμασμένη...παρά την κατάστροφη.....

.Να μας πει το παιδι της Ανοιξης και των Λουλουδιων Αντ.Σαμαρας.

Grin Grin Grin ....φυσικά φταίει κι ο Αντωνάκης....αλλά κι ο Μητσοτάκης δεν πάει πίσω...

www.twitter.com/apostolos1986
NetBuster

View Profile
« Reply #48 on: August 24, 2006, 03:39:44 am »

Quote from: takis on August 24, 2006, 03:29:27 am

Τα υπολοιπα:θα δουλεψουμε απο λιγο ολοι, καπως θα τα βολεψουμε, θα οργανωσουμε την παραγωγη ειναι ανεφικτα και εχουν αποτυχει.

1ον. τώρα και εσύ γίνεσαι ισοπεδωτικός....μόνο γενικόλογη όπως την παρουσιάζεις δεν είναι η μαρξιστική θεωρία....

2ον και κυριότερον βοήθησέ με να κατταλάβω....θεωρείς δηλαδή ότι για τα προβλήματα της οικονομίας φταίνε οι εργαζόμενοι που δε δουλεύουν????(κοίτα να δεις τι με έκανες και έγραψα)

1.Δεν θεωρω γενικολογη τη Μαρξιστικη Θεωρια...Απλα δεν εχει βαση 150 χρονια μετα..

2.Κατα τη γνωμη μου για τα προβληματα της οικονομιας φταινε οι αγκυλωσεις της οικονομιας και ο φοβος απεναντι στην ελευθερη αγορα.
Οι παραλογες (υπαρχουν και λογικες - το πιστευω αυτο) διεκδικησεις κοινωνικων ομαδων που θιγουν ατομικα δικαιωματα αλλων συνανθρωπων..
Δεν ειπα πουθενα οτι φταινε οι εργαζομενοι που δε δουλευουν...Απλα λεω οτι φταιει η ελλειψη ευελιξιας.Απο το κρατος που ειναι αργοκινητο καραβι, τον πολιτη που δεν εχει επιχειρηματικους οριζοντες, φιλοδοξιες και φαντασια εως και τις επιχειρησεις που δεν ξερουν πως να προοδευσουν.
NetBuster

View Profile
Re: Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #49 on: August 24, 2006, 03:44:12 am »

Quote from: apostolos1986 on August 24, 2006, 03:33:46 am

έπαιξε ρόλο νομίζω ότι τους υπόδεχτηκε και μια κυβέρνηση τότε που έμοιαζε κάπως προετοιμασμένη...παρά την κατάστροφη.....

Λες να μην ξερανε τι προκαλεσαν? Ξεριζωσανε με τα λαθη τους (καλα η κυβερνηση αλλαξε μετα την Καταστροφη) τοσο κοσμο...Δεν τουε επαιρνε.Στην τελικη αλλο να δεχεσαι Ελληνες και αλλο ξενους...  edit || εννοω πως αλλιως δεχεσαι καποιον πουμιλας μαζι του και τον καταλαβαινεις, και αλλιως εναν που δεν μπορει να ου πει την ιστορια του...κανενα εθνικιστικο σχολιο δεν διαλανθανει εδω...να φυλαγομαστε Tongue

Quote from: apostolos1986 on August 24, 2006, 03:33:46 am

Grin Grin Grin ....φυσικά φταίει κι ο Αντωνάκης....αλλά κι ο Μητσοτάκης δεν πάει πίσω...

Ο Μητσοτακης δεν εφταιγε.Ο Μητσοτακης απλα του εδωσε την εντολη... Cheesy
Να μαζευομαστε ομως γιατι δεν ξερεις τι μας επιφυλασσει το στομα του.. lips_sealed
« Last Edit: August 24, 2006, 04:31:30 am by NetBuster » Logged
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #50 on: August 24, 2006, 03:54:01 am »

δηλαδή είχε 150 χρόνια πριν και δεν έχει τώρα???άμα την είχες μελετίσει λίγο(τα βασικά της σημεία μόνο) ακόμα και που διαφωνείς θα είχες άλλη άποψη...

ο πολίτης δεν έχει επιχειρηματικούς ορίζοντες όχι επειδή δε θέλει αλλά επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν για να τους δει....και αυτό ειρωνεύομαι εδώ και τόση ώρα...

εσείς θεωρείτε ότι ζείτει στο σύστημα των ίσων ευκαιριών και ότι αυτός που στρώνει τον κώλο του κάτω και δουλεύει κερδίζει(κάτι άλλο μου θυμίζει αυτό)...
και μάλιστα μπορεί να γίνει και μεγάλος....με τι άραγε???

με τι μισθωτή εργασία??ας γελάσω...
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #51 on: August 24, 2006, 03:55:11 am »

διευκρίνιση....

υπάρχουν πολίτες και Πολίτες....

πλάκα πλάκα ρε NetBuster μήπως ο Βερέμης και οι υπόλοιποι σοφοί έχουν δίκιο???
« Last Edit: August 24, 2006, 03:59:56 am by takis » Logged
NetBuster

View Profile
« Reply #52 on: August 24, 2006, 04:12:53 am »

Quote from: takis on August 24, 2006, 03:54:01 am
δηλαδή είχε 150 χρόνια πριν και δεν έχει τώρα???άμα την είχες μελετίσει λίγο(τα βασικά της σημεία μόνο) ακόμα και που διαφωνείς θα είχες άλλη άποψη...

ο πολίτης δεν έχει επιχειρηματικούς ορίζοντες όχι επειδή δε θέλει αλλά επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν για να τους δει....και αυτό ειρωνεύομαι εδώ και τόση ώρα...

εσείς θεωρείτε ότι ζείτει στο σύστημα των ίσων ευκαιριών και ότι αυτός που στρώνει τον κώλο του κάτω και δουλεύει κερδίζει(κάτι άλλο μου θυμίζει αυτό)...
και μάλιστα μπορεί να γίνει και μεγάλος....με τι άραγε???

με τι μισθωτή εργασία??ας γελάσω...

1.Στο βαθος που την εχω μελετησει εχω αναπτυξει τις ενστασεις μου. Ξερεις κατι? Οι φιλελευθερες ιδεες ειναι πιο παλιες, πανε 500 χρονια πισω.
Στεκουν ομως με τη βοηθεια οικονομολογων μεχρι σημερα. Η Μαρξιστικη θεωρια πραγματι εβρισκε εφαρμογη στην Πρωτη Βιομηχανικη Επανασταση το εχουν παραδεχθει ακομα και οι μεγαλυτεροι οικονομολογοι του κεφαλαιοκρατικου. Τωρα ομως βρισκομαστε στην Τριτη...Ειμαστε πολυ πολυ μακρια..Αλλα μην ξεχναμε οτι ο ιδιος ο Ενγκελς παραδεχθηκε οτι αυτα που εγραφε περι αιτιοκρατικης πτωσης της κεφαλαιοκρατιας συμφωνα με τη θεωρια που αναπτυχθηκε δεν ισχυουν πια ξεπεραστηκαν..Δε νομιχω να υπαρχει μεγαλυτερη επιβεβαιωση μετα φυσικα την καταρρευση του Υπαρκτου Σοσιαλισμου.

2.Εξακολουθεις να κοιτας ευθεια μπροστα σου στη μισθωτη εργασια.Ρε γμτ αυτο λεω τοση ωρα.Δεν μιλαμε για ονειρα δημοσιουπαλλισμου αλλα για καινοτομια, επιχειρειν, φαντασια και δημιουργικοτητα. Αυτα που ελεγα περι MS, Google, Yahoo, Apple...Ολοι αυτοι ξεκινησαν χωρις πτυχια ΗΜΜΥ, Computer Science και μας εδωσαν αυτα που σημερα ειναι τα τοπ προιοντα - υπηρεσιες στιν πλανητη(η 3η επνασταση που λεγαμε)...Ολα απο ενα μικρο γκαραζ στο σπιτι τους....Αλλοι μπροστα στο πισι τους οπως εμεις τωρα γινανε microsoft millionaires επειδη ειχαν μια καλη ιδεα και ορεξη να φτιαξουν μια μαγκια.Συγκρινε το με τη δυστυχια ενος ΔΥ που εξυπηρετει καθε μερα για τα ιδια πραγματα
stelios_
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #53 on: August 24, 2006, 05:20:54 am »

Πραγματικά  εντυπωσιάστηκα από την άμεση και ταχεία ανταπόκριση τόσων στον θέμα που έθεσα. Προσπάθησα να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά, χωρίς να κομματιάζω το κείμενο αλλά ενιαία. Νομίζω πως η παράθεση αποσπασμάτων μπορεί να αλλοιώσει πολλές φορές το συνολικό νόημα, απομονώνοντας λέξεις ή φράσεις. Απάντησα στα 4 πρώτα δημοσιεύματα, που αφορούν την δική μου δημοσίευση. Αν δεν κάλυψα κάποιον σε κάποιο σχόλιο του μπορεί να με ρωτήσει.

Aurelious

Μου άρεσε η δομή της απάντησης σου. Θα συνεχίσω τον διάλογο λέγοντας την γνώμη μου γι αυτά που ανέφερες. Αν δεν σου αρέσει η πολιτική κάποιων ναι δεν τους ψηφίζεις, αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα όμως αποτελεί συνθήκη αναγκαία μα όχι ικανή για μια πραγματική δημοκρατία. Σε μια πραγματική δημοκρατία οι πολίτες δεν είναι πρόβατα με υποτιθέμενα πολιτικά δικαιώματα που η ,όχι τυχαία, ελλειπή τους παιδεία και η ,όχι τυχαία,  επίσης, οικονομική τους εξαθλίωση ακυρώνει τα δικαιώματά τους αυτά και τους μετατρέπει σε επικίνδυνους για την πολιτεία πολίτες.
Αλλά ας επικεντρωθούμε στο κύριο θέμα συζήτησης. Η έννοια λαθρομετανάστης έχει σχέση με την έννοια σύνορα οργανωμένο κράτος δηλαδή, όχι σαν ένα χωράφι που το κάνουμε ότι θέλουμε αλλά σαν ένα χωράφι όπου ζει μια οργανωμένη κοινωνία ανθρώπων (εκτός αν είμαστε κατά της ύπαρξης οργανωμένων κοινωνιών με οργάνωση και κανόνες για την σωστή λειτουργία τους και προτιμούμε να ζούμε στα σπήλαια υπό αναρχικό καθεστώς, αν είναι έτσι απλά λυπάμαι). Και σε αυτά τα χωράφια σου δυστυχώς ο καθένας πέφτει σαν μια στάλα βροχής όπου τύχει, όπως ακριβώς και στο χωράφι το ίδιο ο κάθε άνθρωπος πέφτει σαν μια στάλα βροχής όπου τύχει. Είναι η διαπίστωση της τραγικής πλευράς της ζωής, δεν ειρωνεύομαι. Όμως η λαθρομετανάστευση δεν αποτελεί πρακτική λύση για το πρόβλημα. Είναι δυνατόν να  απορροφηθούν ποτέ όλοι οι δυστυχείς κάτοικοι των υποανάπτυκτων χωρών από τις αναπτυγμένες? Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι οι αναπτυγμένες να επιβαρύνονται απορροφώντας μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού των «αναπτυσσόμενων» χωρών ενώ στην Αφρική ακόμα θα πεινάνε.  Απλά θα παίζουμε το παιχνίδι τους, θα εκμεταλλεύονται την ανθρωπιά μας και θα δημιουργούν αυτό που θέλουν, πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Μόνη λύση για το πρόβλημα είναι να αναπτυχθούν οι υποανάπτυκτες χώρες, η ριζική ρήξη του συστήματος και όχι η υποβοήθησή του με σύμμαχο την ανθρωπιά. Η μετανάστευση δεν είναι επαρκής λύση. Είναι η λύση που μας επιβάλλουν γιατί τους βολεύει ως λύση. Εξάλλου δεν νομίζω να συμβαίνει τυχαία.
Τα σύνορα στην σημερινή αυστηρή τους μορφή δεν μετρούν και παρά πολλά χρόνια ζωής, σε σχέση με την ανθρώπινη ιστορία.
Η λαθρομετανάστευση στην σημερινή της μορφή δεν μετρά και πάρα πολλά χρόνια ζωης, σε σχέση με την ανθρώπινη ιστορία.

Σε δεύτερο επίπεδο αυτά που λέω δεν είναι άκυρα για τους εξής λόγους.

1) Ο επιβαλλόμενος νεοπολιτισμός της coca cola μπορεί να επιβληθεί πολύ πιο εύκολα σε κοινωνίες πολυπολιτισμικές. Δεν υπάρχει η πολυπολιτισμικότητα της ανεκτικότητας και η άλλη που λες. Η λέξη αυτή αναφέρεται στην σύσταση μιας κοινωνίας και σημαίνει πως απαρτίζεται από άτομα διαφορετικών πολιτισμών. Το 2ο που λες είναι η απελευθέρωση του εμπορίου ως συνέπεια της παγκοσμιοποίησης, άλλο θέμα.
2)Πρόκειται να μας ξεκάνουν από Έλληνες (Έλληνες το παράδειγμα), με λίγα λόγια τα έθνη θα σβήσουν και θα σου πω γιατί. Οι μετανάστες είναι τώρα αδύναμοι μα σε λίγα χρόνια θα ενσωματωθούν και οι χιλιάδες μικτοί γάμοι που θα γίνουν θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας νέας πληθυσμιακής πραγματικότητας που το πολιτισμικό της κενό θα συμπληρώσει η coca cola αφού οι ελληνοαλβανοαφρικανοκινεζοπακιστανοι δεν θα κουβαλάνε και πολλά από τον πολιτισμό των προγόνων τους ,όπως συμβαίνει στις Η.Π.Α. ,μια πολυπολιτισμική κοινωνία 4++(το λιγότερο) γενιάς. Έτσι ο ελληνοκινέζος 4 ης γενιάς δεν θα ξέρει ούτε από Ελλάδα ούτε από Κίνα αλλά μόνο από coca cola.
3)Οι αλληλεπιδράσεις δεν είναι κακές, προωθούν τον πολιτισμό. Καμία από αυτές που λες όμως δεν έγινε με πληθυσμιακές αναμίξεις αλλά απλά με αλληλεπιδράσεις. Επίσης καμία δεν έγινε με επιβολή. Ας μαθαίνουμε γαλλικά, ας ακούμε αγγλικά τραγούδια, ας τρώμε κινέζικα (για το φοινικικό αλφάβητο έχω ενστάσεις αλλά δεν το σχολιάζω) αλλά ας μην καταλήξουμε να μην κάνουμε τίποτα από αυτά γιατί θα έχουν χαθεί .
Αυτά

Turambar

Δεν θα παίζω με τις λέξεις. Κάποτε οι άνθρωποι βγήκαν από τα σπήλαια και δημιούργησαν οργανωμένες κοινωνίες με κανόνες.(αν μας αρέσει η αναρχία είναι άλλο) Στην οργανωμένη μας κοινωνία οι κανόνες που είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή της τους καθιστούν ΛΑΘΡΟμετανάστες. Κοίτα, αν διαβάσεις και πιο πάνω θα δεις πως καταλαβαίνω πως οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και μέριμνα, αλλά αυτά δεν είναι ριζικές λύσεις, είναι προσωρινές λύσεις που σώζουν λίγους και δημιουργούν και πολυπολιτισμικές κοινωνίες που εξήγησα γιατί τις θεωρώ επικίνδυνες.
Και τις θεωρώ επικίνδυνες γιατί η πολυπολιτισμικότητα   φέρνει αυτό που λέω(τις κοινωνίες χωρίς συνοχή, τις κοινωνίες των Mac donalts και της coca cola, τις κοινωνίες χωρίς ιδανικά, που εύκολα ελέγχονται (πράγμα με το οποίο διαφωνείς)). Απόδειξη οι σημερινές ήδη υπάρχουσες πολυπολιτισμίκες κοινωνίες όπως οι ΗΠΑ. Η παγκοσμιοποίηση την οποία αναφέρεις προωθεί αυτό το μοντέλο κοινωνιών, βολεύει τις εταιρείες και τα συμφέροντα κάποιων.
Από την αρχή της ανθρωπότητας και την ανάπτυξη στοιχειώδους πολιτισμού, οι κοινωνίες επηρέαζαν η μία την άλλη, όμως ποτέ οι πληθυσμιακές αναμίξεις δεν ήταν τόσο έντονες ώστε να κινδυνεύσει η ύπαρξη των εθνών (απόδειξη: τα έθνη υπάρχουν ακόμα). Οι διάφορες αλληλεπιδράσεις ήταν χρήσιμες και προώθησαν τον πολιτισμό. Άλλο όμως αλληλεπίδραση και άλλο ανάμιξη και πολτοποίηση, τότε δεν μένει τίποτα.
Για την στάση των ελληνικών κυβερνήσεων εννοείται πως διαφωνώ, εγώ θα πρότεινα οργανωμένη και ελεγχόμενη εισροή μεταναστών ΑΝ κρίνονταν χρήσιμο.
Παρακάτω σε κάποιο σημείο λες πως η μετανάστευση δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόγειο της και καιρός να την συνηθίσουμε, επίτρεψε μου να μην θέλω να την συνηθίσω. Ο κόσμος είναι τόσο άδικα χωρισμένος σε φτωχούς και πλούσιους, όμως η μετανάστευση δεν είναι λύση, είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον ευατο μας, σώζουμε λίγους και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κάποιον που θέλουν να βλέπουμε την μετανάστευση ως λύση. Μέχρι εκεί φτάνουν τα οράματά μας?
Abbis

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο δημοσίευσης του πρώτου σου κειμένου. Δεν μου προσφέρει καμία νέα πληροφορία. Είναι δεδομένη η άσχημη κατάσταση των χωρών των λαθρομεταναστών και πως αυτή οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. (ελπίζω να μην υπέθεσες πως δεν ξέρω την κατάσταση αυτών των χωρών ή πως είμαι απάνθρωπος και δεν με νοιάζει για τους συνανθρώπους μου). Διάβασε παραπάνω για να δεις γιατί πιστεύω πως η μετανάστευση είναι μια παγίδα και γιατί αυτή η εξαθλίωση δημιουργείται σκόπιμα για να προωθηθεί η μετανάστευση.

Το 2ο κείμενο πραγματικά απορώ γιατί το δημοσίευσες. Γιατί να ενδιαφερθούμε για τις απόψεις του κυρίου καρακατσάλου μέλους του κκε?. 
Δηλαδή δεν κατάλαβα, τι είναι εδώ? χώρος προώθησης των απόψεων του κκε ή άλλων κομμάτων ή χώρος συζήτησης.
Πες μας τις δικές σου απόψεις και άσε τα κόμματα εδώ.

Nesssa

Για τους ΛΑΘΡΟμεταναστες και τον συγκεκριμένο όρο διάβασε και παραπάνω, θα καλυφθείς. Εγώ μαζί σου είμαι, κανείς δεν είναι λαθραίος. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα ο κόσμος να ήταν έτσι που να μην χρειαζόταν κανείς να γίνεται μετανάστης.
Επειδή όμως ο κόσμος είναι σκατά αναγκαστήκαμε να βάλουμε στις κοινωνίες μας κανόνες μήπως και γίνουν βιώσιμες και δυστυχώς αυτοί οι κανόνες τους καθιστούν λαθρομετανάστες. Αλλά εσύ θεωρείς την μετανάστευση ως λύση? Σώζουμε λίγους και κάνουμε την χάρη στο καπιταλιστικό μοντέλο που λες(το καπιταλιστικό μοντέλο προωθεί την παγκοσμιοποίηση η οποία για να φτάσει στην τελική της μορφή χρειάζεται την δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών, πράγμα που θα επιτευχθεί με την λαθρομετανάστευση(τίποτα τυχαίο))

Αυτό
 το κούρεμα και η εργατική αλληλεγγύη που κολλάει? Σίγουρα το κούρεμα είναι κάτι καλό, βοηθάει να σκέφτεσαι πιο εύκολα. Να υπάρχει και εργατική αλληλεγγύη.
Κοινωνία χωρίς συνοχή όμως είναι καταδικασμένη.

Οι απόψεις μου για τα υπόλοιπα που λες καλύπτονται από αυτά που έχω ήδη γράψει, απλά εκεί που λέω «Μήπως κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανθρωπιά που οφείλουμε να δείξουμε στους πρόσφυγες και συνάνθρωπους μας?» δεν εννοώ αυτό που κατάλαβες αλλά εννοώ μήπως το καπιταλιστικό σύστημα που θέλει να επιβάλει την παγκοσμιοποίηση και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες εκμεταλλεύεται την ανθρωπιά που πρέπει να  δείξουμε στους συνανθρώπους μας ώστε να προωθήσει την μετανάστευση.

Γιατί προβλέπεις ότι δεν θα τα πάμε καλά? Δεν σου αρέσει να διαφωνούν μαζί σου? Κρίμα.
Αν είναι έτσι δεν έχει νόημα να συζητάς. 

Ολύμπιος

Εκπλήσσομαι που πιστεύεις πως η αθρόα εισροή των λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε πρωτοβουλία των ελληνικών κυβερνήσεων για το καλό της οικονομίας την στιγμή που μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προφανώς τα αίτια του κρύβονται σε συμφέρονται παγκόσμιου βεληνεκούς.
Δεν αμφισβητώ ούτε ασχολούμαι με τα ενδεχόμενα και πρόσκαιρα οφέλη  του φαινομένου στην ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι όμως οι μακροπρόθεσμες συνέπειές του. Αν διαβάσεις τις απόψεις μου παραπάνω, θα καταλάβεις ποιες συνέπειες φοβάμαι. .
« Last Edit: January 31, 2007, 15:27:50 pm by stelios_ » Logged
Nessa
Guest
Απ: Re: Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #54 on: August 24, 2006, 08:48:25 am »

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 02:48:02 am
Υπαρχει η Βενεζουελα, η Κουβα, σε λιγο η Βολιβια και η ΕΣΣΔ...Βεβαια, και η Β.Κορεα...Ελα τωρα βρε Νεσσα.  Απαντηση ειναι αυτο?
Αυτά τα κράτη δεν έχουν/είχαν σοσιαλισμό.

Προφανώς ούτε και η Αλβανία του Χότζα...
« Last Edit: August 24, 2006, 08:53:07 am by Nessa » Logged
Nessa
Guest
Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #55 on: August 24, 2006, 09:07:37 am »

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 04:12:53 am
1.Στο βαθος που την εχω μελετησει εχω αναπτυξει τις ενστασεις μου. Ξερεις κατι? Οι φιλελευθερες ιδεες ειναι πιο παλιες, πανε 500 χρονια πισω.
Στεκουν ομως με τη βοηθεια οικονομολογων μεχρι σημερα. Η Μαρξιστικη θεωρια πραγματι εβρισκε εφαρμογη στην Πρωτη Βιομηχανικη Επανασταση το εχουν παραδεχθει ακομα και οι μεγαλυτεροι οικονομολογοι του κεφαλαιοκρατικου. Τωρα ομως βρισκομαστε στην Τριτη...Ειμαστε πολυ πολυ μακρια..Αλλα μην ξεχναμε οτι ο ιδιος ο Ενγκελς παραδεχθηκε οτι αυτα που εγραφε περι αιτιοκρατικης πτωσης της κεφαλαιοκρατιας συμφωνα με τη θεωρια που αναπτυχθηκε δεν ισχυουν πια ξεπεραστηκαν..Δε νομιχω να υπαρχει μεγαλυτερη επιβεβαιωση μετα φυσικα την καταρρευση του Υπαρκτου Σοσιαλισμου.
Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ δεν ήρθε σαν έκπληξη. Οι μαρξιστές πριν ακόμα και από το 1917 ήξεραν ότι δε μπορεί να επιβιώσει σοσιαλισμός στη Ρωσία. Ο ίδιος ο Λένιν έλεγε ότι αν δε γινόταν σοσιαλιστική επανάσταση στη Γερμανία θα χανόταν η επανάσταση και στη Ρωσία. Άρα δε διαψεύστηκε η μαρξιστική θεωρία, ίσα ίσα που επιβεβαιώθηκε.

Η μαρξιστική θεωρία ισχύει όσο έχουμε καπιταλισμό. Αν αλλάξει το σύστημα, τότε θα ξεπεραστεί.

Quote from: NetBuster on August 24, 2006, 04:12:53 am
2.Εξακολουθεις να κοιτας ευθεια μπροστα σου στη μισθωτη εργασια.Ρε γμτ αυτο λεω τοση ωρα.Δεν μιλαμε για ονειρα δημοσιουπαλλισμου αλλα για καινοτομια, επιχειρειν, φαντασια και δημιουργικοτητα. Αυτα που ελεγα περι MS, Google, Yahoo, Apple...Ολοι αυτοι ξεκινησαν χωρις πτυχια ΗΜΜΥ, Computer Science και μας εδωσαν αυτα που σημερα ειναι τα τοπ προιοντα - υπηρεσιες στιν πλανητη(η 3η επνασταση που λεγαμε)...Ολα απο ενα μικρο γκαραζ στο σπιτι τους....Αλλοι μπροστα στο πισι τους οπως εμεις τωρα γινανε microsoft millionaires επειδη ειχαν μια καλη ιδεα και ορεξη να φτιαξουν μια μαγκια.Συγκρινε το με τη δυστυχια ενος ΔΥ που εξυπηρετει καθε μερα για τα ιδια πραγματα
Μα αυτοί έχουν άλλους να δουλεύουν γι'αυτούς! Τ όνειρό σου να γίνεις πλούσιος με αυτόν τον τρόπο πατάει πάντα πάνω στην εργασία άλλων! Γι'αυτό και δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι επιχειρηματίες. Τη δουλειά ποιος θα την κάνει;

Μπορείς να ξεφύγεις λίγο από την καπιταλιστική λογική; Δε χρειάζεται να κατέχεις κεφάλαιο για να πραγματοποιήσεις μια καλή ιδέα. Πηγαίνεις σε ένα εργατικό συμβούλιο, καταθέτεις την ιδέα σου, αν έχει ενδιαφέρον την εφαρμόζετε, και η κοινότητα θα σας πληρώσει όλους για τον κόπο σας. Οι ανάγκες όλων θα εκπληρωθούν αυτόματα χωρίς να εξαρτάστε από τους νόμους της αγοράς.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #56 on: August 24, 2006, 09:30:37 am »

Quote from: Turambar on August 24, 2006, 00:51:56 am
με ποιά λογική πληρώνει κάποιος διαφορετικά κάποιον που είναι έλληνας και κάποιον που είναι μετανάστης. προφανώς συγκρίνεις άσχετες δουλειές και συνθηκες ασφάλησης. Δεν καταλαβαίνω πλήρως την σύγκριση.

Δεν πληρώνονται διαφορετικά!
Η σύμβαση είναι 18 έουρο!Που σημαίνει πρέπει νε δίνεις στο μετανάστη 18 έουρο(17,6 πιο ακριβές)!
Παρόλα αυτά πληρώνονται 25 έουρο!Και Έλληνας να ήταν τόσα θα έπαιρνε!
22-23 χωρίς το ένσημο παίρνουν όλοι στα εργοστάσια και οι Αλβανοί
Εξαίρεση αποτελούν συμβάσεις που έκανε το εργοστάσιο
με ξένες χώρες!Σε αυτήν την περίπτωση είναι 17,6 όπως γράφει στη σύμβαση!

όσο για τις τράπεζες και τα καρτέλ τους...

live your myth in capitalism...

αυτή η ψευδαίσθηση ότι η μιζέρια είναι προσωρινή και σε κάποια φάση τα πράγματα θα στρώσουν και θα τα κονομήσουμε, είναι το καρότο που κοιμίζει τους λαούς και δεν επαναστατούν. και όταν λέω λαούς, εννοώ τους ΠΑΝΤΕΣ (εκτός από αυτούς που δεν δουλέψαν ούτε σαν χρηματιστές). Γιατί ο καπιταλισμός είναι το σύστημα της δυστυχίσμενης (και άμα σου κάτσει) ευημερίας.

Σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων και παραπάνω από την κατοικία μου όλοι έχουν πάρει δάνειο και έχουν προκόψει εκτός από ελάχιστους 1% περίπου οι οποίοι δεν ξεπλήρωναν τα δάνεια γιατί περίμεναν να έχουν ειδική μεταχείριση και να τη γλυτώσουν φτηνά!Άλλοι πάλι έχουν και κεφάλαιο σε εργοστάσια!
Οι Έλληνες παρόλο άνεργοι προτιμούν την καφετέρια και το καθησιό παρά το να δραστηριοποιηθούν ή τουλάχιστον να δουλέψουν εργάτες κάπου!Ετσι και αλλιώς διαφορά στα μεροκάματα δεν υπάρχει  και από το να κάθεσαι και να ζεις εις βάρος των γονιών σου περιμένοντας το βόλεμα από "κάπου" είναι καλύτερο!
Άμα πας να τους το πεις όμως θα σου λένε ο καπιταλισμός... και οι καπιταλιστες... και αυτά που λέγονται πάνω κάτω από σένα!

Το αν θα τα καταφέρεις μικρή σημασία έχει για μένα!Το πολύ πολύ να σου πάρουν αυτά που αγόρασες με τα χρήματα που πήρες και αυτά που έβγαλες όσο δούλευες και κάτι που θα έβαλες υποθήκη!Από εκεί και πέρα δεν χάθηκε ο κόσμος συνεχίζεις τη ζωή σου!
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, τη δυνατότητα να αρπάξεις την τύχη στα χέρια σου!Και να μην περιμένεις να φιλοτιμηθούν άλλοι και να περιμένεις και ... και μετά  bang_head και να λες πως θα ξεμπλέξω τώρα?! Sad Καλή ώρα όταν πας σε μία "οργανωμένη " δημόσια υπηρεσία που αλλάζουν ανα τρίμηνο υπαλλήλους (συμβασιούχους) που κάθε φορά τα μαθαίνουν από την αρχή και που δεν τους νοιάζει η δουλειά τους αφού θα πληρωθούνε όπως και να έχει!)

Είναι όλα θέμα προσφοράς-ζήτησης όπως είπε και ο NetBuster και όπου κομπλάρει αυτό φταίει η ανικανότητα των ανθρώπων!

Υ.Γ. Γιατί φωνάζεις?

Αφού με κάνεις να ποστάρω τα ίδια και τα ίδια!
Προφανώς διάβασες τα τελευταία μου post μόνο αλλά τι να κάνουμε πρέπει να τα διαβάσεις όλα για να έχεις καλύτερη εικόνα του τι είπα(μάλλον έγραψα)!

Quote from: takis on August 24, 2006, 01:56:35 am
πραγματικά πιστεύω το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι νομίζω αντιπροσωπευτικότατο των πιστεύω σου.Θα μπορούσα να κάτσω να γράψω άπειρα πράγματα αλλά λέω να αφήσω άλλους να το κάνουν-πιο ορεξάτους!!!

έχω όμως να κάνω μια πρόταση...δε βάζουμε το το παραπάνω προς ψήφιση???? Tongue

να δούμε ρε παιδί μου πόσοι συμφωνούν με αυτά που γράφεις...

Υ.Γ καλά εεε....που είναι ο aliakmwn oeo....γύρνα όπου και αν είσαι μας πήρανε φαλάγγι....(δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό μουάχαχαχα Grin)

Η άγνοια είναι ευλογία! Wink
Για να τα κάνεις αυτά θέλει τσαγανό!Δεν το έχουν όλοι!Σε καταλαβαίνω! Smiley

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Nessa
Guest
« Reply #57 on: August 24, 2006, 09:34:57 am »

Quote from: stelios_ on August 24, 2006, 05:20:54 am
Είναι δυνατόν να  απορροφηθούν ποτέ όλοι οι δυστυχείς κάτοικοι των υποανάπτυκτων χωρών από τις αναπτυγμένες?
Μα δεν έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού. Το αντίθετο μάλιστα!

Απλά θα παίζουμε το παιχνίδι τους, θα εκμεταλλεύονται την ανθρωπιά μας και θα δημιουργούν αυτό που θέλουν, πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
Δε μπορώ να καταλάβω τι σε ενοχλούν οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Μόνη λύση για το πρόβλημα είναι να αναπτυχθούν οι υποανάπτυκτες χώρες, η ριζική ρήξη του συστήματος και όχι η υποβοήθησή του με σύμμαχο την ανθρωπιά.
Προφανώς, πρέπει να διαγραφούν άμεσα τα χρέη των αναπτυσσόμενων χωρών. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απαγορεύσουμε τη μετανάστευση.

Η μετανάστευση δεν είναι επαρκής λύση. Είναι η λύση που μας επιβάλλουν γιατί τους βολεύει ως λύση. Εξάλλου δεν νομίζω να συμβαίνει τυχαία.
Η λαθρομετανάστευση τους βολεύει (τους, όχι μας, δεν εκμεταλλεύονται οι Έλληνες τους μετανάστες, οι Έλληνες καπιταλιστές τους εκμεταλλεύονται) γιατί εξασφαλίζουν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Στην οργανωμένη μας κοινωνία οι κανόνες που είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή της τους καθιστούν ΛΑΘΡΟμετανάστες.
Οι νόμοι που τους καθιστούν παράνομους σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Για την επιβίωση του καπιταλισμού, ίσως. Τι φταίει ο Αλβανός εργάτης που κάθε λίγο και λιγάκι βαφτίζεται παράνομος λόγω γραφειοκρατικών τερτιπιών; Έχω γνωστό που είναι εδώ 10 χρόνια και η γυναίκα του είναι ακόμα στην Αλβανία. Το ζευγάρι ζει χωρισμένο επί 10 χρόνια για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, επειδή κάθε τρεις και δύο ο άνθρωπος "βγαίνει" παράνομος!

Από την αρχή της ανθρωπότητας και την ανάπτυξη στοιχειώδους πολιτισμού, οι κοινωνίες επηρέαζαν η μία την άλλη, όμως ποτέ οι πληθυσμιακές αναμίξεις δεν ήταν τόσο έντονες ώστε να κινδυνεύσει η ύπαρξη των εθνών (απόδειξη: τα έθνη υπάρχουν ακόμα). Οι διάφορες αλληλεπιδράσεις ήταν χρήσιμες και προώθησαν τον πολιτισμό. Άλλο όμως αλληλεπίδραση και άλλο ανάμιξη και πολτοποίηση, τότε δεν μένει τίποτα.
Τα πιο όμορφα και χρήσιμα στοιχεία κάθε παράδοσης συνήθως διατηρούνται. Γιατί φοβάσαι την αλλαγή;

(το καπιταλιστικό μοντέλο προωθεί την παγκοσμιοποίηση η οποία για να φτάσει στην τελική της μορφή χρειάζεται την δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών, πράγμα που θα επιτευχθεί με την λαθρομετανάστευση(τίποτα τυχαίο))
Η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει να κάνει με την οικονομική παγκοσμιοποίηση.

Κοινωνία χωρίς συνοχή όμως είναι καταδικασμένη.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Γιατί προβλέπεις ότι δεν θα τα πάμε καλά? Δεν σου αρέσει να διαφωνούν μαζί σου?
Γιατί δε συζητάμε πάνω σε κοινή βάση.

Εκπλήσσομαι που πιστεύεις πως η αθρόα εισροή των λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε πρωτοβουλία των ελληνικών κυβερνήσεων για το καλό της οικονομίας την στιγμή που μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προφανώς τα αίτια του κρύβονται σε συμφέρονται παγκόσμιου βεληνεκούς.
Η μετανάστευση συμφέρει την αστική τάξη της εκάστοτε ανεπτυγμένης χώρας.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #58 on: August 24, 2006, 09:50:05 am »

Quote from: Nessa on August 24, 2006, 09:34:57 am
Η λαθρομετανάστευση τους βολεύει (τους, όχι μας, δεν εκμεταλλεύονται οι Έλληνες τους μετανάστες, οι Έλληνες καπιταλιστές τους εκμεταλλεύονται) γιατί εξασφαλίζουν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Μα καλά επικοινωνείς?
Κοπέλα μου αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες θα πήγαινες να ψωνίσεις και θα έβλεπες τις διπλάσιες τιμές από αυτές που είναι τώρα, ειδικά στα μανάβικα!
Άμα δεν είχαν ανοίξει τα σύνορα τότε με τον πόλεμο στο Ιράκ και την πετραιλα'ι'κή κρίση (αν θυμάμαι καλά μέσα σε τρία χρόνια η βενζίνα από 50 δρχ πήγε 200δρχ) που επακολούθησε με αποτέλεσμα το γνωστο πληθωρισμό το 90-93, τότε σχεδόν όλες οι "σοβαρες"επιχειρήσεις(οι παραγωγικές) αυτές που έδιναν αξία στο ελληνικό νόμισμα θα είχαν φύγει στις δίπλα χώρες και αν δεν φεύγαν θα κλείνανε αφού θα μπαίναν μέσα!Ήρθαν οι εργάτες τότε όμως και ήταν ισοδυναμη λύση!
Άμα φύγουν τώρα όλοι οι μετανάστες είμαστε μέσα για μέσα με τη συνήθεια που έχει επικρατήσει!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Nessa
Guest
« Reply #59 on: August 24, 2006, 10:02:39 am »

Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 09:50:05 am
Μα καλά επικοινωνείς?
Κοπέλα μου αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες θα πήγαινες να ψωνίσεις και θα έβλεπες τις διπλάσιες τιμές από αυτές που είναι τώρα, ειδικά στα μανάβικα!
Όχι, δε θα ήταν διπλάσιες οι τιμές... ο κάθε επιχειρηματίας κοιτάει να κερδίσει όπως μπορεί, από τον αγοραστή και από την εκμετάλλευση των εργατών. Το να πιστεύεις ότι η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ορισμένων εργατών από τους εργοδότες θα κάνει τους τελευταίους να κατεβάσουν τις τιμές δεν έχει λογική βάση. Αυτός θα βγάζει περισσότερα από την εκμετάλλευση του εργάτη. Ε, και; Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει ικανοποιημένος και θα σου κάνει τη χάρη να σου δίνει τα προϊόντα του μισοτιμής; Οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση και με τον ανταγωνισμό. Όσο τον παίρνει, θα τις ανεβάζει.

Quote from: Ολύμπιος on August 24, 2006, 09:50:05 am
Άμα δεν είχαν ανοίξει τα σύνορα τότε με τον πόλεμο στο Ιράκ και την πετραιλα'ι'κή κρίση (αν θυμάμαι καλά μέσα σε τρία χρόνια η βενζίνα από 50 δρχ πήγε 200δρχ) που επακολούθησε με αποτέλεσμα το γνωστο πληθωρισμό το 90-93, τότε σχεδόν όλες οι "σοβαρες"επιχειρήσεις(οι παραγωγικές) αυτές που έδιναν αξία στο ελληνικό νόμισμα θα είχαν φύγει στις δίπλα χώρες και αν δεν φεύγαν θα κλείνανε αφού θα μπαίναν μέσα!Ήρθαν οι εργάτες τότε όμως και ήταν ισοδυναμη λύση!
Σιγά που ήρθαν οι εταιρίες και μας σώσανε! Εγώ τι κέρδος έχω από αυτό; Που και να είχα κέρδος, και πάλι δε θα ανεχόμουνα να δουλεύει δίπλα μου ο άλλος σκλάβος για να περνάω εγώ καλά.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17 Go Up Print
Jump to: