• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:17:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:17:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426710
Total Topics: 31711
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 156
Total: 224
Gstremp
John120196
giatieimaiedw
thanoswyd
Angelagfb
vaggelisx
orestispail51
EvanTsir
faidonchatz
Nicotre
soule
stmanzaf
JoHn!
gpr000
Dimikioup
Mr Z
nikosmonov
Tsompanotravolta
Adreas Seg
anon
nikitask
gntitsios
maria.r
parvanitid
thomasdt
ggougous
filippovna
georkala
Leou
karaths.d
vlasiosv
evgns
jm555
vaiatyr
plapas
konsntai
giannis g
soti
gdimove
ELEF
Sgt Pepper
Fraser
ThanosKoutsoump
bougatsa
Mr Watson
mzacharop
DLHERRO
Orfanidis Stelios
teosimeon
anrkos
tsaliki
Haralampos
Trelix
Rizotto
tasos_ntv
ariadnipm
MASV
fkacori
NickSpan
mimi4426
smantzaa
statiris
marnas
Soterd52
mailon
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr (Moderator: PolarBear) > ΝΤΡΟΠΗ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Down Print
Author Topic: ΝΤΡΟΠΗ  (Read 13462 times)
aliakmwn
Guest
Απ: ΝΤΡΟΠΗ
« Reply #75 on: August 11, 2006, 20:22:26 pm »

Quote from: BOBoBAFIS on August 11, 2006, 20:14:54 pm
Quote from: aliakmwn on August 11, 2006, 19:41:33 pm
Fenix απλα μια διευκρινιση: Δεν τα διεγραψα τα μηνυματα αυτα (περι Πολυτεχνειου, μουσουλμανων κλπ) Αντιδρουσα και απαιτουσα να διαγραφουν, αλλα δεν τα διεγραφα γιατι δεν συμφωνουσε η πλειοψηφια.

Δε νομίζω ότι διαγράφηκαν μόνο για αυτό. Διαγράφηκαν επειδή ήταν ρατσιστικά και προσέβαλαν τη μνήμη νεκρών. Πιστεύω ότι η αντίδραση της πλειοψηφίας δεν αποτελεί ικανό λόγο για να διαγραφούν μηνύματα

Καλε μου ανθρωπε, σε παρακαλω, διαβασε με προσοχη:

Τα ρατσιστικα μηνυματα εναντιον μουσουλμανων ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ!! Ουτε τα περι νεκρων του Πολυτεχνειου!
ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ!!! (μηπως εγραψα το ΔΕΝ αρτιο αριθμο φορες και αναιρειται? Μετρηστε παρακαλω Grin) Ακομα εκει ειναι, εκει παραμενουν και ειναι προσβασιμα σε ολους!!!

Ζητησα να διαγραφτουν, εγραψα κατεβατα ωστε να διαγραφτουν αλλα ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ, ακριβως επειδη οι αλλοι δεν πεισθηκαν δεν πεισθηκαν!

Και επισης, δεν θεωρω καν αναγκαιο το να αντιδρασει η πλειοψηφια, για να προχωρησουμε σε διαγραφη ρατσιστικων μηνυματων! Εαν καποιος συμφοιτητης διαβασει ενα μηνυμα που του επιτιθεται ρατσιστικα και κανει παραπονα, θα ειναι ντροπη για ολους μας!!! Ανοιξε λιγο ΜΣΝ σε παρακαλω...
Nessa
Guest
« Reply #76 on: August 11, 2006, 20:23:21 pm »

Quote from: aliakmwn on August 11, 2006, 19:41:33 pm
Εαν καποιοι θελησαν να σπειρουν το φασισμο εδω μεσα, τα καταφεραν!!!!!!
Υπερβολές. pig
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #77 on: August 11, 2006, 20:40:03 pm »

Sorry ότι να ναι σήμερα  Shocked

Το τόπικ που γίνεται αναφορά στους μουσουλμάνους δε το έχω παρακολουθήσει. Για το πολυτεχνείο τα μηνύματα θα πρέπει να διαγραφούν ακόμη και αν δε υπάρχουν αντιδράσεις, αφού έτσι και αλλιώς έρχονται σε αντίθεση με το κανονισμό (ο οποίος τότε δεν υπήρχε βέβαια). Το θέμα με το Χάμπο είναι ότι επειδή γαμάει τη συζήτηση δεν ασχολείται πολύς κόσμος μαζί του.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
Re: ΝΤΡΟΠΗ
« Reply #78 on: August 11, 2006, 21:06:34 pm »

Και για να δώσω και λίγη τροφή για επιπλέον συζήτηση περί λογοκρισίας.

Αν ο χάμπος έβγαινε και έλεγε τις πίπες που λέει εδώ στο φόρουμ σε μια γενική συνέλευση του συλλόγου μας (πολ μηχ) η αντίδραση θα ήταν μάλλον βάρβαρη. Το πιο πιθανό είναι να έτρωγε ξύλο. Και οι ίδιοι οι ΔΑΠίτες θα δήλωναν αμέσως ότι δεν συμφωνούν μαζί του κλπ κλπ. Το ίδιο μας το καταστατικό και πιθανότατα και το δικό σας, δηλώνει ρητά πως μέλη που εκφράζουν απόψεις συμπαθείς προς την 7ετία και άλλες φασιστικές αντιλήψεις αντίστοιχες δεν θεωρούνται επιθυμητά. Μάλιστα ορίζει και διαγραφή μέλους απο ΔΣ κλπ σε τέτοιες περιπτώσεις. Ρητά, άμεσα, χωρίς καν συζήτηση.

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ

Γιατί έτσι προασπίζεται η δημοκρατικότητα του συλλόγου, έτσι διατηρήται ένα κάποιο επίπεδο.

ο χάμπος προτιμάει να κάνει ό,τι κάνει πίσω από τον υπολογιστάκο του και από ασφάλεια. Κλασικό, όλα τα φασιστοειδή έτσι δρουν.

Δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να πρέπει άμεσα να διαγράφονται οποιαδήποτε μηνύματα περιέχουν ρατσιστικό ή φασιστικό περιεχόμενο.

Αλλά, πάλι, αυτή είναι η άποψή μου και μόνο δική μου, take it or leave it

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Nessa
Guest
« Reply #79 on: August 11, 2006, 21:24:40 pm »

Μήπως δίνετε πολλή σημασία σε κάποιον που κάθεται και γράφει ό,τι του'ρχεται για να βγάλει την προσωπική του κάβλα; Το φόρουμ καλώς ή κακώς δεν είναι γενική συνέλευση και γενικά δεν είναι μέρος που μπαίνεις για να κάνεις προπαγάνδα.

Οι φασιστικές αντιλήψεις απαγορεύονται στη συνέλευση γιατί ακυρώνουν την ίδια τη συνέλευση ως συνδικαλιστικό όργανο. Το φόρουμ είναι απλά ένα μέρος όπου ο καθένας μπαίνει και λέει το κοντό του και το μακρύ του. Αν κάτι είναι προσβλητικό κατεβαίνει, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Βασικά δε μου αρέσει να υπερασπίζομαι το Χάμπο, αλλά αναγκάζομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα
Quote from: damien667 on August 11, 2006, 21:06:34 pm
ο χάμπος προτιμάει να κάνει ό,τι κάνει πίσω από τον υπολογιστάκο του και από ασφάλεια. Κλασικό, όλα τα φασιστοειδή έτσι δρουν.
που υπονοούν ότι αν σου τα έλεγε face to face θα έτρωγε ξύλο ή κάτι τέτοιο. Ντροπή!
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #80 on: August 11, 2006, 21:33:02 pm »

Ok Αλιάκμων sorry.

Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι ότι θέλει γράφει ο καθένας, και δεν πρέπει να υπάρχει καμία λογοκρισία σε καμία θέση, εκτός αν αυτή περιέχει υβριστικά στοιχεία.

Το ότι είναι κάποιος φασίστας και διακυρύσσει την φασιστική ιδεολογία δεν μου λέει τίποτα. Εϊναι απόλυτα θεμιτό αν γίνεται χωρίς να προσβάλλει κανέναν.
Όπως λές κι εσύ:
Εαν καποιος συμφοιτητης διαβασει ενα μηνυμα που του επιτιθεται ρατσιστικα και κανει παραπονα, θα ειναι ντροπη για ολους μας!!!

Εξάλλου κι εσύ έχεις βρίσει σε πόστ αρκετές φορές. Μή λέμε ότι θέλουμε για πόστ που "δεν συνάδουν με το κλίμα του φόρουμ". Δεν έχουμε βριστεί και λίγες φορές.

Απο εκεί και πέρα , θεωρώ το θέμα λήξαν.

(Κοντά να με βγάλετε και φασίστα... Smiley)
« Last Edit: August 11, 2006, 21:38:16 pm by Καμένος » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #81 on: August 11, 2006, 22:16:26 pm »

Εγώ πιστεύω ότι αλιάκμων δεν πρέπει να είναι μοντερέητορ στο φόρουμ.
Γιατί:

1) Ξοδεύει πολύ χρόνο στο να οργανώνει και να συμμαζεύει το φόρουμ, πράγμα που τον εμποδίζει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα διαβάσματα και τους υπόλοιπους αγώνες του (τι έγινε εκείνο τό "πρώτοι στους αγώνες, πρώτοι στα μαθήματα?")

2) Ότι και να πει και να κάνει ως μοντερέητορ(+ΠΚΣίτης, +Αλιάκμων (ιδιαίτερη κατηγορία από μόνη της)), μπαίνει από δύο και τρία φίλτρα και συχνά δε μπορεί να εκφραστεί όπως θα ήθελε πραγματικά. Θα πρέπει να αφεθεί ξανά στον αχαλίνωτο του ιδίωμα. Αεροβατεί σε πολλά τεντωμένα σκοινιά ταυτόχρονα και σιγά σιγά θα πάψει να είναι ο εαυτός του.

3) Διαφωνώ μαζί του στα περισσότερα που σκέφτεται για το ίδιο το φόρουμ*

* τον τρίτο λόγο τον έβαλα για πλάκα, αν και ισχύει ότι συνήθως διαφωνούμε, αλλά για αυτό και έχει ενδιαφέρον.

byeeee
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #82 on: August 12, 2006, 17:46:18 pm »

Quote from: Nessa on August 11, 2006, 21:24:40 pm

Βασικά δε μου αρέσει να υπερασπίζομαι το Χάμπο, αλλά αναγκάζομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα
Quote from: damien667 on August 11, 2006, 21:06:34 pm
που υπονοούν ότι αν σου τα έλεγε face to face θα έτρωγε ξύλο ή κάτι τέτοιο. Ντροπή!

Ό,τι να 'ναι

Από που το συμπέρανες αυτό. Απλά είπα ότι ο χάμπος δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πει ό,τι λέει face to face γιατί είναι κότα όπως όλα τα φασιστοειδή. Δεν είπα ότι θα τον χτυπούσα, έλεος! Αλλά αν τα έλεγε αυτά δημόσια σίγουρα κάποιοι θα αντιδρούσαν βίαια, ακούγωντας τέτοιες μ@λ@κίες.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Nessa
Guest
« Reply #83 on: August 12, 2006, 19:57:41 pm »

Τέσπα...
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #84 on: August 13, 2006, 01:06:42 am »

Λοιπόν το έχω πει και ευγενικά τώρα θα το πω και χύμα.Κοψτε τις μαλακίες με το Χάμπο.Πολλούς άλλους εδώ μέσα τους δικαιοόγείτε ,γιατί απλά τους ξέρετε και προσωπικά.Το να μιλήσετε για τη δράση του εδώ μέσα είναι αποδεκτό...Αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τον κρίνετε σαν άτομο γιατί απλά δεν τον ξέρετε.Ούτε φασιστική προπαγάνδα έχει όρεξη να κάνει ούτε να προσηλυτίσει κόσμο.Εγώ επίσης δε γουστάρω να βλέπω την προπαγάνδα του ΚΚΕ εδώ μέσα ,αλλά επειδή έχουν και αυτοί δικαίωμα έκφρασης δε μιλάω.Και εγώ διαφωνώ με τις απόψεις του Χάμπου ,αλλά δε μπορώ να του στερήσω το δικαίωμα να τις εκφράζει.Αυτά τα λίγα και βγείτε καμιά βόλτα να ξεδώσετε ,διότι μας περιμένει ένα γεμάτο δίμηνο μέχρι της 13 Οκτωβρίου(πέφτει και Παρασκευή... Cheesy).... Smiley

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
aliakmwn
Guest
« Reply #85 on: August 13, 2006, 02:14:47 am »

Η εξισωση της φασιστικης με την κομμουνιστικη προπαγανδα, αν μη τι αλλο φανερωνει αγνοια. Ειναι σαν να μου λες οτι ταυτιζεις το ΕΑΜ με τους ταγματασφαλιτες, ή οτι οι φοιτητες του Πολυτεχνειου αγωνιζονταν για το ιδιο πραγμα με αυτους που οδηγουσαν τα τανκς...
« Last Edit: August 13, 2006, 02:24:44 am by aliakmwn » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #86 on: August 13, 2006, 03:51:44 am »

Quote from: aliakmwn on August 13, 2006, 02:14:47 am
Η εξισωση της φασιστικης με την κομμουνιστικη προπαγανδα, αν μη τι αλλο φανερωνει αγνοια. Ειναι σαν να μου λες οτι ταυτιζεις το ΕΑΜ με τους ταγματασφαλιτες, ή οτι οι φοιτητες του Πολυτεχνειου αγωνιζονταν για το ιδιο πραγμα με αυτους που οδηγουσαν τα τανκς...

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου ήταν κουμουνιστές? Αν και γενικά το όλο σκεπτικό του παραπάνω ποστ είναι άστοχο κατά την άποψη μου.

Τώρα όμως εσύ μπαίνεις στο εξής, οι κουμουνιστές έχουν περισσότερο δίκιο, ή οι φασίστες έχουν περισσότερο άδικο. Αυτό κάνει την διαφορά;

Αυτό που έχω να πω ότι η προπαγάνδα με τη μορφή της συζήτησης και την προσφορά απόψεων, είναι δεκτή και  αναμενόμενη στον χώρο που είμαστε. Αν δεν εκφράσουμε την άποψη μας τι σκατά κάνουμε εδώ;

Το να αποτελούμε όμως συστηματικοί σπάμμερ, χωρίς να προσφέρουμε ούτε μία αυτούσια δικιά μας άποψη, ή έστω να κάνουμε κουβέντα βρε αδερφέ, αυτό είναι τουλάχιστον ενοχλητικό.

Μιλάω για το μέλος abbis, ο οποίος εκφράζει την άποψη του ΚΚΕ μέσα από ανακοινώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, και δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη.
Το 90% των δημοσιεύσεων του είναι αυτού του περιεχομένου ή διαφημίσεις σουβλατζίδικων.

Δε με ενοχλεί το μέλος αυτό, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο στο φόρουμ η παρουσία του εδώ. Θα ήταν πιο λογικό να ανοίξει ένα τόπικ "Νέα του ΚΚΕ" και εκεί να ενημερώνονται όσοι ενδιαφέρονται.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και κάτι τώρα για την φασιστική προπαγάνδα.

σύμφωνα με το τόπικ, οδηγός του καλού φασίστα, πολλοί θα ήταν φασίστες εδώ μέσα, όχι λόγω πεποιθήσεων αλλά λόγο συμπεριφοράς, όχι επειδή είναι επιθετικοί, ραστιστές ή επειδή θέλουν να επιβάλλουν την άποψη τους, αλλά επειδή έτσι είναι έξυπνο να φέρονται οι φασίστες, και αφού το κάνει αυτό αυτό, άρα είναι και αυτός.

Δηλαδή ο tiger ήταν φασίστας; Δεν προλάβαινες να πεις κάτι και γυρνούσε στην άμυνα και στα μισόλογα. Έλεος δηλαδή. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να ελιχθείς στο ίντερνετ, ότι πεποίθηση και να έχεις.

Ο Χάμπος μετέφερε τις μπούρδες του από τους Λιακοπουλέους, και πάνω κάτω υποστήριζε ότι οι έλληνες είναι και γαμώ τα άτομα. Αν αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι είναι εξ ορισμού κατώτεροι και κατ'επέκταση πρέπει να τους φερόμαστε κάπως, αυτό είναι θέμα δική σας ερμηνείας.

Ο Χάμπος ουδέποτε είπε να σηκωθούν να φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα.
Ούτε θυμάμαι να κατηγορεί περισσότερο τουλάχιστον από το μέσο μέσο μαζικής ενημέρωσης αυτούς, για την εγκληματικότητα στην ελλάδα.
Εγώ δεν διάβασα πουθενά να επιτείθεται στους ομοφυλόφιλους, αν και διάβασα σε αυτό το τόπικ σχετική αναφορά. Δεν ξέρω.
Έχει μια εμμονή με τον σιωνισμό, αλλά ποιός βλέπει την εξεφτυλιστική εύνοια με την οποία αντιμετωπίζεται το Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο (και χρόνια τώρα) και δεν εξεγείρεται? Το ότι το πάει παραπέρα είναι απλά ένας λάθος δρόμος πιστεύω.

Τέλος, δέχομαι ότι ήταν απίστευτα φαλλοκράτης στις εκφράσεις του, πράγμα που στην ζωντανη συζήτηση θα το θεωρούσαμε απλά καφρίλα, αλλά προφανώς στον γραπτό λόγο καλούμαστε να είμαστε πιο προσεχτικοί. Το θέμα που άνοιξε για τις κοπέλες αριστερών πεποιθήσεων, ήταν μια αποθέωση αυτής της καφρίλας και ορθώς το κρύψατε γιατί ήταν πολύ προσβλητικό.

Και ακόμα πιο τέλος, πιστεύω ότι ο Χάμπος δεν έφυγε για λόγους ευθυξίας. Την προηγούμενη φορά που έφυγε μπορεί να το έκανε για αυτό. Τώρα έφυγε γιατί το ήθελε και βρήκε τρόπο να το κάνει θεαματικά, και αυτό τον μειώνει σαν άτομο.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για να ξεκαθαρίσω ξανά την θέση μου στο όλο ζήτημα. Σε σχέση με το τι ήταν ο φασισμός και πώς έχει δράσει στην ελλάδα και στον κόσμο, στοιχεία όπως ό χάμπος είναι τουλάχιστον αστεία και η σύγκριση προκαλεί τρομερό γέλιο. Κάποιοι πιστεύεται ότι από πίσω κρύβεται ένα μεγαλοφυές σχέδιο ή πίσω από τις πατριωτικές κορώνες του Καρατζεφέρη βρίσκεται ένας νέος Χίτλερ.

Εγώ διαφωνώ. Με αυτόν τον τρόπο εσείς μεγαλώνεται το μέτωπο του φασισμού, περιθωριοποιώντας τέτοια στοιχεία, τοποθετώντας τους σε έναν χώρο που δεν ανήκουν.

Νιώθω ότι επειδή διαφωνείται μαζί με τέτοια (όχι τόσο ακραία στοιχεία - με τα οποία και εγώ διαφωνώ) τα τοποθετείτε εκεί που ξέρεται ότι θα καταδικαστούν εύκολα. Και εσείς διαλέγεται τον εύκολο δρόμο.

-------------
Αλλά αυτή πάντα είναι η άποψη μου.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #87 on: August 13, 2006, 04:12:51 am »

Quote from: Turambar on August 11, 2006, 22:16:26 pm

2) Ότι και να πει και να κάνει ως μοντερέητορ(+ΠΚΣίτης, +Αλιάκμων (ιδιαίτερη κατηγορία από μόνη της)), μπαίνει από δύο και τρία φίλτρα και συχνά δε μπορεί να εκφραστεί όπως θα ήθελε πραγματικά. Θα πρέπει να αφεθεί ξανά στον αχαλίνωτο του ιδίωμα. Αεροβατεί σε πολλά τεντωμένα σκοινιά ταυτόχρονα και σιγά σιγά θα πάψει να είναι ο εαυτός του.

Eδώ, ίσως να κάνω λάθος για τον Αλιάκμων, γιατί όπως μου τόνισε και ο ίδιος, όλα τα  χαρακτηριστηκά που έγω λέω ότι πρέπει να ισορροπει, αποτελούν αδιάσπαστα κομμάτια που συνθέτουν τον χαρακτήρα του.

Για να πω την αλήθεια, πιο πολύ το έγραψα ορμώμενος από αυτό:

Quote from: aliakmwn on August 11, 2006, 04:03:38 am
Την παρακατω απαντηση την ειχα ετοιμασει απο νωρις, αλλα αποφασισα να μην την δημοσιευσω, παρα μονον εαν το θεμα συνεχιστει. Εφ' οσον εστω και ενας θεωρει πως δεν εληξε, την δημοσιευω:

Απανταω ως administrator:
[...]
Και τωρα ως aliakmwn:
[...]

Υπενθυμιζω πως απανταω ως aliakmwn και οχι ως admin: Εξακολουθω να [...]

και από το γεγονός ότι συχνά αντιμετωπίζονται οι απόψεις του με κάποια προκατάληψη λόγω αυτών των χαρακτηριστικών. Ίσως όμως αυτή η προκατάληψη να έιναι και αυτή απαραίτητη, ή δεδομένο  κομμάτι της επικοινωνίας, όταν αυτή γίνεται συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που ήδη γνωρίζονται.

Και για να μην παρεξηγηθώ. Θεωρώ τον Αλιάκμων απαραίτητο admin. Χαιρομαι που η ΟΔ είναι εξαιρετικά μετριοπαθής και δεν θα κινηθεί προς έντονα μέτρα παρά μόνο όταν είναι τελείως απαραίτητα. Ο Αλιάκμων θέλει πιο δραστικά μέτρα πάντα, και συνήθως διαφωνώ μαζί του, αλλά το γεγονός ότι κρατάει την ορμή του, δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα άξιος admin.

Αυτά.

byeeee
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #88 on: August 13, 2006, 04:38:13 am »

Λοιπόν Τουράμπαρ είπες πολλά, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε αρκετά αλλά συγχώρεσε οποιαδήποτε παράλειψη είναι και λίγο περασμένη η ώρα...

Quote from: Turambar on August 13, 2006, 03:51:44 am

Αυτό που έχω να πω ότι η προπαγάνδα με τη μορφή της συζήτησης και την προσφορά απόψεων, είναι δεκτή και  αναμενόμενη στον χώρο που είμαστε. Αν δεν εκφράσουμε την άποψη μας τι σκατά κάνουμε εδώ;

Τι από τα παραπάνω έκανε ο χάμπος; τίποτα. Ποτέ δεν συμμετείχε "με τη μορφή συζήτησης", το αντίθετο μάλιστα, επιδίωκε συνεχώς να δυναμιτίζει το κλίμα και στην πράξη να καταστρέφει οποιαδήποτε απόπειρα για συζήτηση και καλή διάθεση συνομιλητών. Δεν χρειάζεται να παραθέσω παραδείγματα, υπάρχουν άπειρα, ακόμα κι εγώ που δεν συμμετέχω πολύ ενεργά σε αυτήν την κοινότητα γνωρίζω πάμπολλα.

Το να αποτελούμε όμως συστηματικοί σπάμμερ, χωρίς να προσφέρουμε ούτε μία αυτούσια δικιά μας άποψη, ή έστω να κάνουμε κουβέντα βρε αδερφέ, αυτό είναι τουλάχιστον ενοχλητικό.

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, όσο για το μέλος abbis προσωπικά ούτε εγώ απολαμβάνω ιδιαίτερα κάποια ποστ του, αλλά τουλάχιστον ο συγκεκριμένος δεν ενοχλεί, δεν προσβάλλει, δεν προκαλεί κανέναν. Είναι επιλογή του να μην συζητάει αυτά που ποστάρει, και στην τελική δικό του πρόβλημα. Δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με τον χάμπο όχι επειδή ο μπάμπης είναι ακροδεξιός και ο άμπις ΠΚΣίτης αλλά επειδή η συμπεριφορά του μεν καμία σχέση δεν έχει με τη συμπεριφορά του δε.

Ο Χάμπος μετέφερε τις μπούρδες του από τους Λιακοπουλέους, και πάνω κάτω υποστήριζε ότι οι έλληνες είναι και γαμώ τα άτομα. Αν αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι είναι εξ ορισμού κατώτεροι και κατ'επέκταση πρέπει να τους φερόμαστε κάπως, αυτό είναι θέμα δική σας ερμηνείας.

Ούτε θυμάμαι να κατηγορεί περισσότερο τουλάχιστον από το μέσο μέσο μαζικής ενημέρωσης αυτούς, για την εγκληματικότητα στην ελλάδα.
Εγώ δεν διάβασα πουθενά να επιτείθεται στους ομοφυλόφιλους, αν και διάβασα σε αυτό το τόπικ σχετική αναφορά. Δεν ξέρω.
Έχει μια εμμονή με τον σιωνισμό, αλλά ποιός βλέπει την εξεφτυλιστική εύνοια με την οποία αντιμετωπίζεται το Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο (και χρόνια τώρα) και δεν εξεγείρεται? Το ότι το πάει παραπέρα είναι απλά ένας λάθος δρόμος πιστεύω.

Τέλος, δέχομαι ότι ήταν απίστευτα φαλλοκράτης στις εκφράσεις του, πράγμα που στην ζωντανη συζήτηση θα το θεωρούσαμε απλά καφρίλα, αλλά προφανώς στον γραπτό λόγο καλούμαστε να είμαστε πιο προσεχτικοί. Το θέμα που άνοιξε για τις κοπέλες αριστερών πεποιθήσεων, ήταν μια αποθέωση αυτής της καφρίλας και ορθώς το κρύψατε γιατί ήταν πολύ προσβλητικό.

Εδώ επιχειρείς να υποβαθμίσεις την επικινδυνότητα του τύπου. Μα προφανώς, δεν είπε να φύγουν οι μετανάστες, δεν είπε στην Μακρόνησο οι αριστεροί (αν και αμφισβήτησε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου), προφανώς δεν είπε να θανατώσουμε τους εβραίους, προφανώς δεν είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να γίνουν σαπούνια, προφανώς δεν είπε sieg heil και arbeit macht frei.
Αλλά δηλαδή, τι; Αυτό περιμένουμε; Μα αυτά κανείς δεν τα λέει, ούτε καν ο Βορίδης! Γιατί κανείς δεν θα έλεγε ποτέ τίποτα τέτοιο δημόσια μετά τον φύρερ!

Αλλά κι εσύ τι φαντάζεσαι; Ότι ξαφνικά ας πούμε ξύπνησαν μια μέρα οι πολιτισμένοι διαβασμένοι προοδευτικοί Γερμανοί και είπαν "ας κάψουμε τον κόσμο;". Υπάρχουν ερείσματα στην κοινωνία, διάσπαρτες περιρρέουσες απόψεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται από την εκάστοτε εξουσία σαν εργαλείο. Ο ρατσισμός συνδυασμένος με την πικρία από την ήττα του Α' ΠΠ υπήρχε στη Γερμανία. Ο Χίτλερ απλά το εκμεταλλεύτηκε, το μεγιστοποίησε. Και κατέληξε όπως όλοι ξέρουμε.
Και ο Χίτλερ Καρατζαφεράκος ήταν στην αρχή. Μέχρι να ανεβεί στην εξουσία δεν είπε τίποτα ούτε για πόλεμο, ούτε για ολοκαύτωμα, ούτε για στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε για γκεστάπο. Για την αδικημένη του α' ππ Γερμανία μιλούσε. Οι μαζικές σφαγές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεκίνησαν το '42, ο Χίτλερ την εξουσία πήρε το '33, ο πόλεμος το '39 άρχισε. Στην πορεία εξελίχτηκαν έτσι τα πράγματα, γιατί υπήρχαν τα ερείσματα από την αρχή.
Αυτές οι θεωρητικά αποδεκτές απόψεις που κινούνται στα όρια είναι εν δυνάμει δυναμίτες.
Και βέβαια δεν σου λέω ότι θα έπρεπε να απαγορευτούν, αλλά καλό θα ήταν να αποκτήσουμε τα αντανακλαστικά και να συνειδητοποιήσουμε ότι θερίζεις ό,τι σπέρνεις.

Και ακόμα πιο τέλος, πιστεύω ότι ο Χάμπος δεν έφυγε για λόγους ευθυξίας. Την προηγούμενη φορά που έφυγε μπορεί να το έκανε για αυτό. Τώρα έφυγε γιατί το ήθελε και βρήκε τρόπο να το κάνει θεαματικά, και αυτό τον μειώνει σαν άτομο.

Απλά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει. Να πετάει πυροτεχνήματα και να τα κοιτάει αυτάρεσκα. Ένα τέτοιο άτομο προσβάλλει την ίδια την κοινότητα που τον ανέχτηκε.

Εγώ διαφωνώ. Με αυτόν τον τρόπο εσείς μεγαλώνεται το μέτωπο του φασισμού, περιθωριοποιώντας τέτοια στοιχεία, τοποθετώντας τους σε έναν χώρο που δεν ανήκουν.

Απλά έχω τα μάτια μου ανοιχτά και είμαι σε εγρήγορση.

Νιώθω ότι επειδή διαφωνείται μαζί με τέτοια (όχι τόσο ακραία στοιχεία - με τα οποία και εγώ διαφωνώ) τα τοποθετείτε εκεί που ξέρεται ότι θα καταδικαστούν εύκολα. Και εσείς διαλέγεται τον εύκολο δρόμο.

Ο εύκολος δρόμος θα ήταν η βία. Δεν βρίσκω και τόσο εύκολο να προσπαθείς επανειλημένως να πείσεις με ορθολογικά επιχειρήματα έναν τοίχο εν μέσω προσβλητικού κλίματος.

αυτά για αρχή
« Last Edit: August 13, 2006, 04:41:11 am by damien667 » Logged

aliakmwn
Guest
« Reply #89 on: August 13, 2006, 05:02:20 am »

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου ήταν κουμουνιστές? Αν και γενικά το όλο σκεπτικό του παραπάνω ποστ είναι άστοχο κατά την άποψη μου.

Οι κομμουνιστες αγωνιζονται για την ελευθερια και την πραγματικη, ουσιαστικη δημοκρατια, την ισοτητα των ανθρωπων, την καταργηση της εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο, την εξαφανιση των ταξικων ανισοτητων.
Οι φασιστες "αγωνιζονται" για το αιματοκυλισμα του κοσμου, την επικρατηση μιας φυλης, της εκαστοτε "Αριας", το διαχωρισμο των ανθρωπων σε ανωτερους και κατωτερους και την επιβολη των πρωτων στους δευτερους.

Το παραδειγμα με τους φοιτητες ηταν παραλληλισμος. Οχι, δεν ηταν ολοι οι φοιτητες κομμουνιστες - αν και πολλοι εξ' αυτων ηταν. Ωστοσο, οι φοιτητες αγωνιστηκαν για μια σειρα απο πραγματα (που σε μεγαλο βαθμο συμπιπτουν με τους στοχους των κομμουνιστων), ενω οι χουντικοι για τα ακριβως αντιθετα. Εκει στοχευε το παραδειγμα: Στο οτι η εξισωση κομμουνισμου και φασισμου ειναι ισοδυναμη με την εξισωση του εξεγερμενου λαου (λαθος μου που αναφερθηκα μονο σε φοιτητες, αυτοι ξεκινησαν αλλα μετα η εξεγερση διευρυνθηκε) με την αντιδραση των χουντικων.

Τώρα όμως εσύ μπαίνεις στο εξής, οι κουμουνιστές έχουν περισσότερο δίκιο, ή οι φασίστες έχουν περισσότερο άδικο. Αυτό κάνει την διαφορά;

Οχι.
Δεν υφισταται "διαφορα", ουτε και "ομοιοτητα" γιατι μιλαμε για δυο τελειως διαφορετικα πραγματα, που στηριζονται σε διαφορετικες βασεις, εχουν διαφορετικους στοχους...

Ο κομμουνισμος διακηρυσσει την αγαπη, την ισοτητα, τη συντροφικοτητα, την Ανθρωπια.
Ο φασισμος διακηρυσσει το μισος, τον πολεμο, την αλληλεξοντωση, την ανισοτητα, την εκμεταλλευση, το διαχωρισμο σε ανωτερους και κατωτερους.

Γι' αυτο και δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ αυτων των δυο. Και γι' αυτο και η φασιστικη προπαγανδα δεν ειναι επιθυμητη.

Μιλάω για το μέλος abbis, ο οποίος εκφράζει την άποψη του ΚΚΕ μέσα από ανακοινώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, και δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη.
Το 90% των δημοσιεύσεων του είναι αυτού του περιεχομένου ή διαφημίσεις σουβλατζίδικων.

Δε με ενοχλεί το μέλος αυτό, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο στο φόρουμ η παρουσία του εδώ. Θα ήταν πιο λογικό να ανοίξει ένα τόπικ "Νέα του ΚΚΕ" και εκεί να ενημερώνονται όσοι ενδιαφέρονται.

Αυτο ειναι κατι που μπορουμε να συζητησουμε. Αν θελεις, ξεκινα ενα topic. (Γιατι συνεχιζουμε σ' αυτο το topic?)

Μπορω να σου δωσω μια γρηγορη απαντηση: Ο Abbis παραθετει κειμενα με τα οποια συμφωνει. Εφοσον τα παραθετει ασχολιαστα, προφανως ταυτιζεται απολυτα μαζι τους. Δεν νομιζω πως διαφερει πολυ απο το να γραψει τις ιδιες θεσεις αλλα με αλλη σειρα ή με διαφορετικα λογια... Και τα δικα μου κειμενα τις ιδιες θεσεις με του abbis φερουν, απλως εγω τα (ξανα)γραφω μονος μου. Και επισης, δεν θυμαμαι να δημοσιευσε ποτε κατι εκτος θεματος ο abbis. Επισης αλλα μελη του forum ανεβαζουν διαρκως αρθρα απο αλλες εφημεριδες. Αν και πολλες φορες τα προσπερνω, οχι μονο δεν με ενοχλουν αλλα χαιρομαι κιολας, γιατι σπανια ανοιγω ολο τον ημερησιο τυπο που δημοσιευεται στο ιντερνετ για να ψαξω, συνηθως περιοριζομαι σε 1-2 εφημεριδες (Ριζοσπαστη και καποια αλλη Grin) κι αυτο οχι συστηματικα...

Οσο για το topic που τον παρακινεις να ανοιξει, το εχει κανει! Εχει ανοιξει ενα topic για το φεστιβαλ της ΚΝΕ και δημοσιευει εκει τις προφεστιβαλικες δραστηριοτητες που αναπτυσσονται! Οπως εχουν ανοιχθει κι αλλα παρομοια topics...

σύμφωνα με το τόπικ, οδηγός του καλού φασίστα, πολλοί θα ήταν φασίστες εδώ μέσα, όχι λόγω πεποιθήσεων αλλά λόγο συμπεριφοράς, όχι επειδή είναι επιθετικοί, ραστιστές ή επειδή θέλουν να επιβάλλουν την άποψη τους, αλλά επειδή έτσι είναι έξυπνο να φέρονται οι φασίστες, και αφού το κάνει αυτό αυτό, άρα είναι και αυτός.

Δηλαδή ο tiger ήταν φασίστας; Δεν προλάβαινες να πεις κάτι και γυρνούσε στην άμυνα και στα μισόλογα. Έλεος δηλαδή. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να ελιχθείς στο ίντερνετ, ότι πεποίθηση και να έχεις.

Αν διαβασεις με προσοχη το topic περι φασιστων, θα δεις ποσο ακυρα ειναι αυτα που εγραψες στο παραπανω quote.
Τιποτε απο αυτα που γραφεις δεν ισχυει...

Εχω απαντησει παραπανω σε ολα αυτα, σε παρακαλω να τα ξαναδιαβασεις και αν και παλι δεν καλυφθεις.............. τι να πω... Κανε ενα tour και βρες μηνυματα του Χαμπου, για να καταλαβεις την διαφορα π.χ. αναμεσα στον καθημερινο μικροαστικο μικρο-ρατσισμο (που παρεμπιπτοντως δεν τον υποτιμω καθολου) και στο φασιστικο μισος.
Σου 'χω ενα μικρο ποτ-πουρι, απο ενα μονο topic κι αυτο γιατι το διαβασα προσφατα και τα ξαναειδα... Καποια στιγμη που θα βαριεμαι απιστευτα και θα εχω ορεξη για καψιμο, θα σου βρω κι αλλα παρομοια... Μελετησε τα σε παρακαλω με προσοχη (ειναι ελαχιστες σειρες το καθενα - δεν του χρειαζονταν περισσοτερες) και τα ξαναλεμε...
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=4220.msg41932#msg41932
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=4220.msg42363#msg42363
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=4220.msg42387#msg42387
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=4220.msg42904#msg42904
Επισης, βρες την υπομονη να ξαναδιαβασεις ολοκληρο το topic περι ελληνων φοιτητων στο ΜΙΤ... Σε ολων μας τη μνημη εχει χαραχτει το topic, αλλα επειδη κι αυτο το ξαναδιαβασα προσφατα, θα ξαναθυμηθεις καποιες λεπτομερειες που οπως καθε φυσιολογικος ανθρωπος μαλλον θα εχεις ξεχασει... Δεν ειναι τα σουβλατζιδικα αυτο που πρεπει να σου μεινει...

Και ακόμα πιο τέλος, πιστεύω ότι ο Χάμπος δεν έφυγε για λόγους ευθυξίας. Την προηγούμενη φορά που έφυγε μπορεί να το έκανε για αυτό.

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!

Για να ξεκαθαρίσω ξανά την θέση μου στο όλο ζήτημα. Σε σχέση
 με το τι ήταν ο φασισμός και πώς έχει δράσει στην ελλάδα και στον κόσμο, στοιχεία όπως ό χάμπος είναι τουλάχιστον αστεία και η σύγκριση προκαλεί τρομερό γέλιο. Κάποιοι πιστεύεται ότι από πίσω κρύβεται ένα μεγαλοφυές σχέδιο ή πίσω από τις πατριωτικές κορώνες του Καρατζεφέρη βρίσκεται ένας νέος Χίτλερ.

Ο φασισμος δεν ειναι κατι στατικο. Ουτε η δημοκρατια. Ουτε στατικα ειναι, ουτε δεδομενα.
Ο φασισμος προχωρει ή υποχωρει, αναλογα με το ποσοι τον ακολουθουν.
Η δημοκρατια προχωρει ή υποχωρει, αναλογα με το ποσοι και πώς την υπερασπιζονται. Διπλα σ' αυτην και η ελευθερια.

Καθε βημα μπροστα για το φασισμο, ειναι ενα βημα υποχωρησης της δημοκρατιας.

Ο φασιστας θα τα βαλει μαζι σου, θα σε προσβαλει, θα σε συκοφαντησει, θα σε υβρισει, κι αν εχει τη δυναμη τελικα θα σε δολοφονησει ή θα σε υποταξει, απλα και μονο επειδη δεν εισαι ελληνας, ή επειδη δεν εισαι χριστιανος, ή επειδη δεν εισαι ξανθομαλλης-γαλανοματης, ή επειδη εισαι ομοφυλοφιλος, ή επειδη εισαι αναπηρος, ή επειδη ο παππους σου ηταν κομμουνιστης, ή επειδη ο λογος της περιφερειας του πεους σου προς το μηκος των μαλλιων σου ειναι μικροτερη απο 0,1 ή για οποιονδηποτε αλλο αρρωστημενο λογο μπορει να γεννησει το αδειο κεφαλι του.
Φασισμος σημαινει μισος.

Εμεις δεν κανουμε τιποτα τετοιο... Δεν μας ενοχλει ο Χαμπος, μας ενοχλουν οι αποψεις του, πολλες απο τις οποιες ειναι φασιστικες, προσβλητικες, συκοφαντικες, υβριστικες, και διακηρυσσουν το μισος!
Το αν πραγματικα τα πιστευει ή το κανει για να μας κοροϊδευει και να γελαει, ειναι αδιαφορο!

Το ιδιο ακριβως θεμα ξανασυζητησαμε οταν μιλουσαμε περι βιας... Το τι μπορει να κουβαλαει ο καθενας μεσα στο κεφαλι του, ειναι παντελως αδιαφορο. Αυτο που μετραει ειναι η πραξη του, το τι βγαινει προς τα εξω. Το τι μπορει να κρυβεις εσυ στα βαθη της σκεψης σου, δεν επηρεαζει κανεναν. Αυτο που επηρεαζει τους αλλους, ειναι αυτο που βγαζεις προς τα εξω. Αυτα τα δυο συνδεονται, αιτιο(σκεψη)-αποτελεσμα(πραξη).
Ο φασισμος δεν ειναι "αρρωστια", δεν ειναι "μικροβιο". Ειναι κινημα, ειναι τροπος αντιληψης, εχει καποια χαρακτηριστικα. Δεν χρειαζεται να πει καποιος "ειμαι φασιστας" για να τον αναγνωρισεις! (Οπως ειπε και η Cyberkat "δεν εχουν κερατα οι φασιστες!")

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Up Print
Jump to: