• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:24:37 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:24:37 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 84
Guests: 103
Total: 187
kriton
George_RT
fpapat
tpt
antontsiorvas
Captain
maik
stefpapa21
vag3
vagk
estoimea
marilita
smoul
vasilis saitis
aimgk
Tasaras
nasos
IoannisMich
cheefler
tasos_ntv
Dimos Bachlas
dimitriskon
rigas_s
nikitask
boulionis
Δημητρης Αξιμιωτης
lefterish
G.V.
θσερναμε
Yamal
Bigie_Cheese
genethalsss74
Ulmo
johnnypap
VagT
swkraths
kapoutsi
Local Rider
kostas.de
glavdakis
giannisd
jimalexoud
sassi
Napoleontas
Νικη
mprova
geo66
chaniotism
giorgosss03
Solon
maranageo
DKarakatsanis
Κaraflodaimonas
athena_apo
stefanos123
Gianbou
difis
Evripidis
alexandra_
vpoug
kokkinosgior
hacky
Carot1456
tzesi
andripappa
pxanthob
ariadnipm
Pastellaki
Cersei Tsoulannister
prigians
Born_Confused
fkaravi
Billyskotsikas
Νικηφόρος Πατσιούρας
grethem
summersunshine
σπυρτσιωμ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Τηλεπικοινωνιακού Κύκλου > 8ο Εξάμηνο > Υποχρεωτικά Μαθήματα > Οπτικές Επικοινωνίες (Moderators: Don, kathrin_p) > [Οπτικές Επικοινωνίες] Πρώτη Εργασία 2016
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: [Οπτικές Επικοινωνίες] Πρώτη Εργασία 2016  (Read 4275 times)
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Οπτικές Επικοινωνίες] Πρώτη Εργασία 2016
« Reply #15 on: April 09, 2016, 13:43:45 pm »

Quote from: Κυναίγειρος on April 09, 2016, 04:16:17 am
Κάτι τέτοιο έβγαλα

http://s18.postimg.org/wvt7ec721/optikes2sosto.jpg

Η μορφή της καμπύλης είναι σίγουρα αυτή. Στον Κριεζή δεν άρεσαν πολύ οι τιμές του άξονα y, ίσως υπάρχει κάποιο λάθος στις πράξεις, αν και τις έχω ελέγξει.

Η μορφή φαίνεται σωστή. Οι τιμές όντως είναι πολύ μεγάλες (εκτείνεται ο ρυθμός σε επιφάνεια 150 φορές αυτής του πυρήνα?) για α=const βγαίνει ίδια μορφή. Όμως ουσιαστικά το α δεν μεταβάλλεται για να αλλάξει το V? Οπότε το α δεν πρέπει να φεύγει γενικά μέχρι το τέλος. Στις πράξεις που κάνω μετά από αλλαγ'η μεταβλητής μένει ένα α στον παρονομαστή (μετά την κανονικοποίηση). Εσένα απαλείφονται?
« Last Edit: April 09, 2016, 14:42:34 pm by PanteGrv » Logged

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
AckermanMik
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Όμορφη μικρή κουκλίτσα

View Profile
« Reply #16 on: April 09, 2016, 13:52:00 pm »

Εμενα μου βγαινει αυτο κανονικοποιημενο ως προς τον πυρηνα.

Quote from: opcode on September 26, 2015, 16:01:50 pm
Μια χαρά βγαίνουν όλα ... αν έχεις όρεξη για διάβασμα φυσικά. Ααα και Ευφυή Συστήματα Ρομπότ μην ξεχάσεις. Σπανίως βλέπεις τα δύο σμαράγδια της σχολής να διδάσκουν μαζί ένα μάθημα αυτομάτου ελέγχου. Είναι σαν να σου διδάσκει αρχιτεκτονική υπολογιστών ο Turing με τον Von Neumann.  Cheesy
AckermanMik
Veteran

Όμορφη μικρή κουκλίτσα

View Profile
« Reply #17 on: April 09, 2016, 17:32:52 pm »

Quote from: PanteGrv on April 09, 2016, 13:43:45 pm
Η μορφή φαίνεται σωστή. Οι τιμές όντως είναι πολύ μεγάλες (εκτείνεται ο ρυθμός σε επιφάνεια 150 φορές αυτής του πυρήνα?) για α=const βγαίνει ίδια μορφή. Όμως ουσιαστικά το α δεν μεταβάλλεται για να αλλάξει το V? Οπότε το α δεν πρέπει να φεύγει γενικά μέχρι το τέλος. Στις πράξεις που κάνω μετά από αλλαγ'η μεταβλητής μένει ένα α στον παρονομαστή (μετά την κανονικοποίηση). Εσένα απαλείφονται?

Εμένα PanteGrv η αριθμητική ολοκληρωση τουλάχιστον δίνει ανεξαρτησία ως προς α της κανονικοποιημένης καμπύλης.
« Last Edit: April 09, 2016, 22:33:21 pm by ΧοντρήΠατάτα » Logged

Μια χαρά βγαίνουν όλα ... αν έχεις όρεξη για διάβασμα φυσικά. Ααα και Ευφυή Συστήματα Ρομπότ μην ξεχάσεις. Σπανίως βλέπεις τα δύο σμαράγδια της σχολής να διδάσκουν μαζί ένα μάθημα αυτομάτου ελέγχου. Είναι σαν να σου διδάσκει αρχιτεκτονική υπολογιστών ο Turing με τον Von Neumann.  Cheesy
Κυναίγειρος
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #18 on: April 09, 2016, 18:42:08 pm »

Το α το πήρα σταθερό (και ίσο με 1) γιατί το τελικό κανονικοποιημένο Αeff ειναι ανεξάρτητο της ακτίνας (αδιάστατο). Το διάγραμμα που βγάζεις είναι χαρακτηριστικο για οποιαδήποτε μονόρρυθμη ίνα βηματικού δεικτη διάθλασης. Η αλλαγή μεταβλητής απ όσο θυμάμαι όντως αφήνει ένα α κάπου, αλλά στον παρονομαστή δε μπορείς να κάνεις ούτε αλλαγή μεταβλητής ούτε τίποτα. Εγώ πήρα ακτίνα 1 μm, εβγαλα το Aeff και διαίρεσα με π*1μm^2
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: April 09, 2016, 22:29:01 pm »

Quote from: Κυναίγειρος on April 09, 2016, 18:42:08 pm
Το α το πήρα σταθερό (και ίσο με 1) γιατί το τελικό κανονικοποιημένο Αeff ειναι ανεξάρτητο της ακτίνας (αδιάστατο). Το διάγραμμα που βγάζεις είναι χαρακτηριστικο για οποιαδήποτε μονόρρυθμη ίνα βηματικού δεικτη διάθλασης. Η αλλαγή μεταβλητής απ όσο θυμάμαι όντως αφήνει ένα α κάπου, αλλά στον παρονομαστή δε μπορείς να κάνεις ούτε αλλαγή μεταβλητής ούτε τίποτα. Εγώ πήρα ακτίνα 1 μm, εβγαλα το Aeff και διαίρεσα με π*1μm^2

Αλλαγή μεταβλητής r->r/a. Προκύπτει α^2 αριθμητή α παρονομαστή (βγαίνουν έξω) και ολοκληρώματα από το 0 έως το 1 και από το 1 έως το άπειρο που βγαίνουν. Διαρείς με π*α^2 άρα μένει ένα α στον παρονομαστή. Το ερώτημα είναι εν τέλει μπορούμε να το θεωρήσουμε σταθερό? Πως μεταβάλλεται το V, αν όχι με μεταβολή του α? Σε αυτό παραπέμπει νομίζω και η αρχική εκφώνηση της άσκησης. Οπότε αν έχουμε τώρα μεταβολή ανάλογη ως προς 1/V (έστω), αποδίδοντας την μεταβολή στην αλλαγή του α δεν θα πάει 1/V^2, λόγω του α που μένει στον παρονομαστή?

Quote from: ΧοντρήΠατάτα on April 09, 2016, 17:32:52 pm
Εμένα η αριθμητική ολοκληρωση τουλάχιστον δίνει ανεξαρτησία ως προς α της κανονικοποιημένης καμπύλης.

κατ αρχήν βγάλε το όνομά μου γαμώ την μπαναγία σε παρακαλώ Tongue Tongue πως γίνεται η αριθμητική ολοκλήρωση να βγάζει ανεξαρτησία από το άγνωστο α, και η αναλυτική λύση με αλλαγή μεταβλητής να βγάζει ότι εξαρτάται?

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
AckermanMik
Veteran

Όμορφη μικρή κουκλίτσα

View Profile
« Reply #20 on: April 09, 2016, 22:34:36 pm »

Quote from: PanteGrv on April 09, 2016, 22:29:01 pm
Αλλαγή μεταβλητής r->r/a. Προκύπτει α^2 αριθμητή α παρονομαστή (βγαίνουν έξω) και ολοκληρώματα από το 0 έως το 1 και από το 1 έως το άπειρο που βγαίνουν. Διαρείς με π*α^2 άρα μένει ένα α στον παρονομαστή. Το ερώτημα είναι εν τέλει μπορούμε να το θεωρήσουμε σταθερό? Πως μεταβάλλεται το V, αν όχι με μεταβολή του α? Σε αυτό παραπέμπει νομίζω και η αρχική εκφώνηση της άσκησης. Οπότε αν έχουμε τώρα μεταβολή ανάλογη ως προς 1/V (έστω), αποδίδοντας την μεταβολή στην αλλαγή του α δεν θα πάει 1/V^2, λόγω του α που μένει στον παρονομαστή?

κατ αρχήν βγάλε το όνομά μου γαμώ την μπαναγία σε παρακαλώ Tongue Tongue πως γίνεται η αριθμητική ολοκλήρωση να βγάζει ανεξαρτησία από το άγνωστο α, και η αναλυτική λύση με αλλαγή μεταβλητής να βγάζει ότι εξαρτάται?

Κάτι έχετε κάνει λάθος, ή κάτι έχω κάνει λάθος. Αν και δε μου φαινεται λογικό να βγάλουμε ένα διαγραμμα που εξαρτάται από το α.

Μουργόλυκος
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: April 10, 2016, 23:00:49 pm »

Και γω εβγαλα ανεξαρτησια απο α. Απλα το διαγραμμα μου βγηκε ετσι. Δεν μπορω να βρω λαθος στις πραξεις οσο και να ψαχνω...
Κυναίγειρος
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #22 on: April 10, 2016, 23:15:22 pm »

Quote from: PanteGrv on April 09, 2016, 22:29:01 pm

Μηπως σου προκυπτει α^4 αριθμητη και α^2 παρονομαστη; ο αριθμητης ειναι ολοκληρος στο τετραγωνο, ενω ο παρονομαστης οχι.. δεν εχω μπροστα μου τις πραξεις, αλλα τα α σίγουρα πρεπει να φευγουν στο Aeff normalized
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: April 10, 2016, 23:36:44 pm »

Nαι πράγματι είχα κάνει λάθος στις πράξεις, τα α φεύγουν αφού διαιρέσω  Cheesy

P.D. Ouspensky
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: April 11, 2016, 00:44:50 am »

Quote from: Κυναίγειρος on April 10, 2016, 23:15:22 pm

Τελικά βγάζω το ίδιο με εσένα. Υποπτεύομαι ότι οι μεγάλες τιμές οφείλονται στο ότι για μικρό V o ρυθμός ανοίγεται πολύ στον χώρο. ¨Οταν το V αυξάνεται, ο ρυθμός μαζεύεται. Αν δοκιμάσεις να μειώσεις τα όρια ολοκλήρωσης και να τα βάλεις μέχρι 5*α πχ αντί για το άπειρο, τότε θα δεις ότι βγαίνει πολύ πιο λογικό διάγραμμα (απλά δεν είναι το σωστό για μικρά V). Υποθετικά αλλά με κάποια δόση πεποίθησης! Tongue

P.D. Ouspensky
Κυναίγειρος
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #25 on: April 11, 2016, 01:32:22 am »

https://www.rp-photonics.com/mode_radius.html

Αν είναι σωστή η σελίδα, οι δικές μας τιμές φαίνονται πιο κοντά στα πραγματικά αποτελέσματα, παρά του Γιώργου. Βέβαια με μια πρώτη ματιά, του Γιώργου φαίνεται πιο ομαλό. Ο Κριεζής πάντως είπε να ξαναδώ τις τιμές, αλλά κι αυτός δε θυμόταν ακριβώς ποιό ήταν το σωστό διάγραμμα, οπότε δεν είναι σίγουρα λάθος.
Το να βάλεις πχ 5α αντί για άπειρο στο άνω όριο ολοκλήρωσης, μάλλον θα σε οδηγήσει σε πιο προσεγγιστικό διάγραμμα, παρά στο ρεαλιστικό. Ο ορισμός είναι μέχρι άπειρο
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #26 on: April 11, 2016, 01:49:36 am »

Quote from: Κυναίγειρος on April 11, 2016, 01:32:22 am

Σε βρίσκω ψαγμένο! Πράγματι έτσι είναι, και τα νούμερα φαντάζουν μεγάλα αλλά ουσιαστικά μιλάμε για w = 12*a στο V=0.8 για εμάς, πράγμα καθόλου απίθανο.

Ναι το διάγραμμα δεν είναι το σωστό για 5*α δεν είπα κάτι άλλο. Απλά θα έχεις κόψει το μεγάλο άπλωμα του ρυθμού και θα βλέπεις κάτι πιο ομαλό, αλλά λάθος. Και το λέω αυτό γιατί ο Κριεζής υπολόγιζε ότι θα το κάνουμε όπως μου είπε "αριθμητικά", οπότε θα κάναμε ας πούμε για μέχρι 10*α, οπότε τότε το διάγραμμα δεν θα ήταν τόσο ακραίο. Τώρα που το κάναμε ως το άπειρο υπάρχει αυτή η διαφορά για μικρά V. Δοκίμασε να το τρέξεις ως 5 ή 10α να δες τι βγαίνει

P.D. Ouspensky
Κυναίγειρος
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #27 on: April 11, 2016, 02:31:08 am »

Η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα ιδιαιτερα τι εννοουσε οταν ειπε αριθμητικα η αναλυτικα. Αναλυτικα δεν βγαινουν με τιποτα, εδω θελει βιβλιογραφια μονο και μονο για να βρεις καταλληλο τυπολογιο bessel. Αριθμητικα, το matlab δεχεται το inf στα συγκεκριμενα ολοκληρωματα, με την εντολη integral(). Οποτε δεν καταλαβα που ακριβως στοχευουν οι διευκρινισεις.
Αναλυτικη ολοκληρωση ισως εννοει την εντολη int(), η οποια για συγκεκριμενο a, V, w/u, ισως να δινει αποτελεσμα (πχ για symbolic a δεν δινει με τιποτα). Θα τα δοκιμασω απο πεμπτη, γιατι ειμαι εκτος
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #28 on: April 11, 2016, 03:36:59 am »

Quote from: Κυναίγειρος on April 11, 2016, 02:31:08 am
Η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα ιδιαιτερα τι εννοουσε οταν ειπε αριθμητικα η αναλυτικα. Αναλυτικα δεν βγαινουν με τιποτα, εδω θελει βιβλιογραφια μονο και μονο για να βρεις καταλληλο τυπολογιο bessel. Αριθμητικα, το matlab δεχεται το inf στα συγκεκριμενα ολοκληρωματα, με την εντολη integral(). Οποτε δεν καταλαβα που ακριβως στοχευουν οι διευκρινισεις.
Αναλυτικη ολοκληρωση ισως εννοει την εντολη int(), η οποια για συγκεκριμενο a, V, w/u, ισως να δινει αποτελεσμα (πχ για symbolic a δεν δινει με τιποτα). Θα τα δοκιμασω απο πεμπτη, γιατι ειμαι εκτος

ναι η int είναι όσο πιο αναλυτική γίνεται Tongue ο Κριεζής εννοούσε κάτι πολύ πιο απλό, γι αυτό ο περιορισμός στο x-y plane: να φτιάξουμε πίνακες με τιμές των συναρτήσεων κλπ, δλδ να υλοποιήσουμε εμείς την προσεγγιστική ολοκλήρωση (που μας κάνει έτοιμη η integral!). Άρα εν τέλει κάτι πολύ πιο μπελαλίδικο Tongue

P.D. Ouspensky
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: