• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:35:48 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:35:48 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 106
Total: 157
Giorgos2222
Mikekmp
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
aalmpanb
babis.o.sougias
Maximos7
Deviate
sigklitiki
miltan8
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
acolak
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Born_Confused
ELEF
sassi
gkyrodi
jimalexoud
HlektrikhPatata
iliaskou
noys
vpoug
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Επιλογή τομέα 2016
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τι τομέα θα επιλέξω;
Ενεργειακό - 13 (20%)
Ηλεκτρονικής - 28 (43.1%)
Τηλεπ - 24 (36.9%)
Total Voters: 64

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Down Print
Author Topic: Επιλογή τομέα 2016  (Read 11346 times)
gmtms
Guest
Re: Επιλογή τομέα 2016
« Reply #60 on: February 22, 2016, 17:36:24 pm »

Με συγχωρείς, παρανόησα. Νόμισα πώς έλεγες πώς βγαίνοντας από τον τομέα ηλεκτρονικής δεν θα έχεις softwar-ικές γνώσεις.

Αυτό που λες ισχύει- ο τομέας ονομάζεται ηλεκτρονικής και υπολογιστών, όμως, οπότε δικαιολογείται κατ'εμέ η ύπαρξη τέτοιων μαθημάτων. Ίσως το πρόβλημα να είναι η συνύπαρξη των δύο αυτών αντικειμένων, βέβαια, γιατί αν και συσχετίζονται δεν είναι δυνατό να αφιερωθεί ο μέγιστος δυνατός χρόνος και στα δύο. Και μάλλον άλλες προσδοκίες είχες εσύ παίρνοντας τον τομέα και άλλες εγώ, και τελικά κανείς μας δεν είναι 100% ικανοποιημένος.

Νομίζω όμως ότι ο αριθμός hardwarικων μαθημάτων είναι αρκετά οκ αν συμπεριλάβεις και τα διαθέσιμα επιλογής, και το πρόγραμμα σπουδών ακόμα κι έτσι δεν απέχει από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Τώρα το πόσο καλά διδάσκονται τα μαθήματα αυτά και οι ελλείψεις του τμήματος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο..

Εν τέλει δεν ξέρω κατά πόσο όντως είσαι άσχετος (ή μάλλον πόσο πιο σχετικοί είναι οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί του εξωτερικού). Πιστεύω πάντως ότι ο τομέας σου παρέχει τις βασικές γνώσεις για μελλοντική εξειδίκευση σε οποιουδήποτε σχετικού αντικειμένου μεταπτυχιακό, που αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε. Τι ακριβώς περίμενες να βγεις από τη σχολή;
Eilex
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #61 on: February 22, 2016, 17:42:29 pm »

Quote from: gmtms on February 22, 2016, 17:36:24 pm
Εν τέλει δεν ξέρω κατά πόσο όντως είσαι άσχετος (ή μάλλον πόσο πιο σχετικοί είναι οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί του εξωτερικού). Πιστεύω πάντως ότι ο τομέας σου παρέχει τις βασικές γνώσεις για μελλοντική εξειδίκευση σε οποιουδήποτε σχετικού αντικειμένου μεταπτυχιακό, που αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε. Τι ακριβώς περίμενες να βγεις από τη σχολή;

Αυτή είναι μάλλον η μεγαλύτερη κατάντια της σχολής μας.Ότι όλοι λέμε να βγούμε από την σχολή που διαρκεί και 5 χρόνια και για να εξιδεικευτούμε χρειαζόμαστε μεταπτυχιακό.Παρόλα αυτά συμφωνώ ότι στον τομέα τις βασικές γνώσεις τις παίρνουμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμβαθύνουμε σε κάποιο αντικείμενο.
gmtms
Guest
« Reply #62 on: February 22, 2016, 17:50:42 pm »

Απλά αναγκαστήκαμε όλοι να υπομείνουμε στα πρώτα κυρίως έτη μαθήματα τελείως άσχετα με τον τομέα που τελικά επιλέξαμε, τα οποία αν τα βάλεις κάτω και τα μετρήσεις τελικά βγαίνουν πολλά.
Αυτό όμως είναι που έκανε το πτυχίο σου 5ετές και εσένα μηχανικό, όμως, και αυτό είναι που μας δίνει τη δυνατότητα σε μεταπτυχιακό επίπεδο να πάρουμε 30 διαφορετικές κατευθύνσεις. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο το κατάντια είναι καλή λέξη.
quino
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: February 22, 2016, 17:56:39 pm »

Με συγχωρείς, παρανόησα. Νόμισα πώς έλεγες πώς βγαίνοντας από τον τομέα ηλεκτρονικής δεν θα έχεις softwar-ικές γνώσεις.

Αυτό που λες ισχύει- ο τομέας ονομάζεται ηλεκτρονικής και υπολογιστών, όμως, οπότε δικαιολογείται κατ'εμέ η ύπαρξη τέτοιων μαθημάτων. Ίσως το πρόβλημα να είναι η συνύπαρξη των δύο αυτών αντικειμένων, βέβαια, γιατί αν και συσχετίζονται δεν είναι δυνατό να αφιερωθεί ο μέγιστος δυνατός χρόνος και στα δύο. Και μάλλον άλλες προσδοκίες είχες εσύ παίρνοντας τον τομέα και άλλες εγώ, και τελικά κανείς μας δεν είναι 100% ικανοποιημένος.

Νομίζω όμως ότι ο αριθμός hardwarικων μαθημάτων είναι αρκετά οκ αν συμπεριλάβεις και τα διαθέσιμα επιλογής, και το πρόγραμμα σπουδών ακόμα κι έτσι δεν απέχει από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Τώρα το πόσο καλά διδάσκονται τα μαθήματα αυτά και οι ελλείψεις του τμήματος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο..

Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αυτό που κάνουμε στον τομέα είναι κύκλος master ! Κανονικά βγαίνοντας από τη σχολή δε θα έπρεπε να χρειάζεσαι και 2ο master, εκτός και αν ήθελες να αλλάξεις εξειδίκευση ! Το λέω αυτό γιατί έχω αρχίσει να ψάχνω για μεταπτυχιακά και στην Ολλανδία ή την Ελβετία σε σοβαρά πανεπιστήμια  έχουν για παραδειγμα κύκλο master electrical engineering and information technology .
Eilex
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #64 on: February 22, 2016, 17:57:53 pm »

Quote from: gmtms on February 22, 2016, 17:50:42 pm
Απλά αναγκαστήκαμε όλοι να υπομείνουμε στα πρώτα κυρίως έτη μαθήματα τελείως άσχετα με τον τομέα που τελικά επιλέξαμε, τα οποία αν τα βάλεις κάτω και τα μετρήσεις τελικά βγαίνουν πολλά.
Αυτό όμως είναι που έκανε το πτυχίο σου 5ετές και εσένα μηχανικό, όμως, και αυτό είναι που μας δίνει τη δυνατότητα σε μεταπτυχιακό επίπεδο να πάρουμε 30 διαφορετικές κατευθύνσεις. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο το κατάντια είναι καλή λέξη.
Το θέμα είναι ότι εφόσον υπάρχουν 3 τομείς θα έπρεπε μετά να έχει κανείς τα κατάλληλα εφόδια να δουλέψει πάνω στο αντικείμενο που ήθελε.Ουσιαστικά αναγκάζεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό για να πεις ότι εμβάθυνες.Όσο για τους δρόμους που ανοίγονται μετά το πτυχίο δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω γιατί όντως μαθαίνεις και βλέπεις χίλια δυο πράγματα στην σχόλη.Απλά άμα κάποιος δεν ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του θα είχε μάλλον πρόβλημα στην δουλειά λόγω γνώσεων.
gmtms
Guest
« Reply #65 on: February 22, 2016, 18:01:49 pm »

Quote from: quino on February 22, 2016, 17:56:39 pm
Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο αυτό που κάνουμε στον τομέα είναι κύκλος master ! Κανονικά βγαίνοντας από τη σχολή δε θα έπρεπε να χρειάζεσαι και 2ο master, εκτός και αν ήθελες να αλλάξεις εξειδίκευση ! Το λέω αυτό γιατί έχω αρχίσει να ψάχνω για μεταπτυχιακά και στην Ολλανδία ή την Ελβετία σε σοβαρά πανεπιστήμια  έχουν για παραδειγμα κύκλο master electrical engineering and information technology .

Μπορείς, σε περιπτώσεις, να πας κατευθείαν για διδακτορικό εφόσον οι γνώσεις που έχεις (read: τα μαθήματα που επέλεξες και οι βαθμοί σου σε αυτά) αντιστοιχούν σε αυτό που λες κύκλο master.
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #66 on: February 22, 2016, 20:22:47 pm »

Quote from: Grecs on February 22, 2016, 01:54:56 am
"Δεν καταλαβαινω τι εγινε και δεν γραψατε".

Αυτό το λένε πάντα και οι 2 και είναι τόσο γαμάτο

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
mfilip
Θαμώνας

View Profile
« Reply #67 on: February 24, 2016, 14:38:19 pm »

αναμεσα σε ενεργεια και τηλεπικοινωνιες, μπορεις καποιος να μου πει με συγκεκριμενα επιχειρηματα τι θα απερριπτε και τι θα επελεγε?
ablaoublas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Are you feeling lucky ?

View Profile
« Reply #68 on: February 24, 2016, 14:47:39 pm »

Quote from: mfilip on February 24, 2016, 14:38:19 pm
αναμεσα σε ενεργεια και τηλεπικοινωνιες, μπορεις καποιος να μου πει με συγκεκριμενα επιχειρηματα τι θα απερριπτε και τι θα επελεγε?

+1000

https://www.youtube.com/watch?v=WEivBoS_bnI
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

if cats could talk, they wouldn't.

View Profile
« Reply #69 on: February 24, 2016, 16:26:09 pm »

Quote from: ablaoublas on February 24, 2016, 14:47:39 pm

+1000

τηλεπ να πάτε. (ενεργειακός)

------------------------------------TIPS FOR SUCCESS------------------------------
If you run out of handsoap, simply boil water and dip your hands into it. Heat kills bacteria.

When a zombie tells you that they want brains, what they mean is they want an education. Don't be afraid to help them.

Don't study until the night before a big exam. This will ensure that all the information is fresh in your mind.
quino

View Profile
« Reply #70 on: February 24, 2016, 16:36:35 pm »

Γενικά σαν αντικείμενα δεν έχουν και πολύ σχέση ! Αν σου αρέσουν οι μηχανές και τα σηε , ενέργεια δαγκωτό! Αν σου αρέσουν κεραίες και τέτοια πράγματα τηλεπ! Αν είσαι τελείως αναποφάσιστος, τι να πω, τηλέπ για το οικογενειακό κλίμα ? (είμαι ενεργειακή)  Tongue
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #71 on: February 24, 2016, 16:40:31 pm »

Να πεταχτώ εδώ εγώ και να πω την κοτσάνα μου. Πρακτικά αποφοίτησα το 2011 και μετά από μερικά χρόνια δουλειά στο καθαρά hardware κομμάτι της ηλεκτρονικής (digital asic design engineer είμαι) έχω να πω τα εξής:

1) Για αναλογικά ηλεκτρονικά , αν πάρετε όλα τα επιλογής, είστε μισο-έτοιμοι για αγορά εργασίας με την έννοια ότι στην πρώτη μέρα της δουλειάς δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα μόνοι σας, αλλά υπάρχει υπόβαθρο σε 4-6 μήνες training να ενσωματωθείτε καλά στην ομάδα
2) Για ψηφιακά ηλεκτρονικά, θα νομίζετε ότι μιλάμε άλλη γλώσσα. Αν εξαιρέσεις μια φιλότιμη προσπάθεια του πέτρου στα μίκρο , κατά τα άλλα ακόμη και όσοι πάρουν όλα τα διαθέσιμα μαθήματα ψηφιακών δεν ξέρουν που τους πάν τα 4. Και αυτό ισχύει και για τα "δύσκολα"ψηφιακά, πχ asic , Digital signal processing κλπ, αλλά και για πιο απλά πράγματα όπως pcb
3) Για ΣΑΕ, από συνάδελφο που αποφοιτήσαμε μαζί και κάνει phd τώρα λέει ότι είμαστε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Και τον πιστεύω, έχοντας δει πόσο πόνο δίνουν οι σαετζίδες στην σχολή
4) Software engineering: Έτσι κ'έτσι, κυρίως πρέπει να το ψάξει ο καθένας. Πάντως 10 βασικά πράγματα μαθαίνεις, και πάρα πολλοί απόφοιτοι του τμήματος διάλεξαν αυτή την επαγγελματική πορεία

YARRRRRRRRRRRRRR
fasoul

View Profile
« Reply #72 on: February 24, 2016, 20:16:51 pm »

Έχουμε και λέμε (απ' όσο ξέρω δηλαδή ως τηλεπάς):

Ενέργεια: Ο τομέας ασχολείται με ηλεκτρικές μηχανές, ΣΗΕ (ακα συνέχεια των ΕΕΤ),πυρηνική τεχνολογία, ηλεκτρονικά ισχύος, οικονομικά
και υλικά Puke. Γενικά πολλά μαθήματα έχουν στην εξέτασή τους και θεωρία, ενώ οι διάφορες αναλύσεις
είναι συνήθως ελάχιστα μαθηματικοποιημένες. Μπορεί να μην έχει με τους καθηγητές το οικογενειακό κλίμα των τηλεπ, αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση με τον μπρουταλισμό της ηλεκτρονικής. Όσον αφορά για το πώς εξετάζουν, αν είναι περίεργοι κτλ δεν έχω ιδέα  Kiss

Τηλεπικοινωνίες:
Ο τομέας ασχολείται με επεξεργασία σήματος, εφαρμογές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, Ακουστική-Ηλεκτρακουστική, Οπτικές διατάξεις και την ανάλυση και σχεδίαση συστημάτων τηλεπικοινωνιών (περιλαμβάνει δίκτυα τηλεπ, ψηφιακές τηλεπ, κινητές τηλεπ κτλ). Γενικά οι αναλύσεις περιλαμβάνουν αρκετά μαθηματικά (όχι τρομερής δυσκολίας, συνήθως ατελείωτες άλγεβρες και λογισμοί, με διακριτές δόσεις πιθανοθεωρίας).  Οι περισσότεροι καθηγητές είναι αρκετά εντάξει και με τις διάφορες εργασίες που βάζουν σου επιτρέπουν να πάρεις και βαθμό.

Συμπεράσματα: -Αν είσαι ο τύπος που θες ό,τι τύπο βλέπεις να καταλαβαίνεις από πού προκύπτει και πώς αποδεικνύεται είσαι   
                                  για τηλεπ
                                 -Αν σε κουράζουν τα πολλά μαθηματικά και θες απλά να βλέπεις την ουσία του πρακτικού κομματιού είσαι για
                                  ενέργεια
                                 -Αν είσαι ο τύπος που θέλει πολύ κόσμο στην αίθουσα πανε ενέργεια
                                 -Αν σου άρεσε κάτι απ τα περιεχόμενα των τομέων πάνε στον αντίστοιχο τομέα
                                 -Αν έχεις κάποιο έρωτα με μαθηματικά/φυσική πάνε τηλεπ (αν και μάλλον έχεις διαλέξει λάθος σχολή)
                                 -Αν σ αρέσει ο προγραμματισμός τύπου μάτλαμπ (αν και δύσκολα να έχεις κάνει στη φάση που βρίσκεσαι) 
                                  πάνε τηλεπ, η ενέργεια δεν έχει καθόλου προγραμματισμό
                                 -Αν είσαι της παρέας, του γλεντιού, του μεζέ και της ρετσίνας πάνε τηλεπ, οι ενεργειακοί είναι ξενέρωτοι 
                                  ivres

υγ: Ας με συμπληρώσει κανένας ενεργειακός αν υπάρχει κάτι που ξέχασα ή διατύπωσα εσφαλμένα bonjour

Αν θέλεις, λέω αν θέλεις, δεσμά
φάε ιδεολογία
Nerevar
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

I'm Pickle Rick!

View Profile
« Reply #73 on: February 24, 2016, 20:31:59 pm »

Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν επέλεξα τηλεπ τομέα αντί ηλεκτρονικής.

Διαχωρισμός του τομέα ηλεκτρονικής σε 2 τομείς hardware και software,αλλά ποιος θα επιλέξει τον πρώτο όταν ο σδοκ θα έχει τα μισά μαθήματα?

A pirate i was meant to be.
kaspas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #74 on: February 26, 2016, 00:03:31 am »

Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης και αν ναι πόσα εξάμηνα χάνουμε;
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Up Print
Jump to: