• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:00:13 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:00:13 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 113
Total: 148
dr.giorgos
victoria
Anatolim
0restis
zgeorgitz
Yamal
Nekt
astepoul
Zaxarenia
mayia psarikoglou
dimitris585
ThanosV
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
fkagk
ඞ
Nikos_313
mavropan
acolak
Saint_GR
panos98
Athinaaz
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Επιλογή τομέα 2016
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Τι τομέα θα επιλέξω;
Ενεργειακό - 13 (20%)
Ηλεκτρονικής - 28 (43.1%)
Τηλεπ - 24 (36.9%)
Total Voters: 64

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Down Print
Author Topic: Επιλογή τομέα 2016  (Read 11351 times)
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
Re: Επιλογή τομέα 2016
« Reply #45 on: February 22, 2016, 00:08:02 am »

Quote from: Firkraag on February 21, 2016, 23:25:02 pm
Να πάτε ηλεκτρονικής μόνο αν σας ενδιαφέρει το software.Αν σας ενδιαφέρει το hardware τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε σχολή.

Και ΣΑΕ. Είναι μια επιλογή

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
Mumm-ra ο παντοντινός
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #46 on: February 22, 2016, 01:36:16 am »

Quote from: c0ndemn3d on February 22, 2016, 00:08:02 am
Να πάτε ηλεκτρονικής μόνο αν σας ενδιαφέρει το software.Αν σας ενδιαφέρει το hardware τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε σχολή.

Με Ροβιθάκη και Δουλγέρη? Να μου λείπεται.
Μ Α Κ Ρ Ι Α
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #47 on: February 22, 2016, 01:43:59 am »

Quote from: Mumm-ra ο παντοντινός on February 22, 2016, 01:36:16 am
Quote from: c0ndemn3d on February 22, 2016, 00:08:02 am

Με Ροβιθάκη και Δουλγέρη? Να μου λείπεται.
Μ Α Κ Ρ Ι Α
Θυμαμαι εκεινη τη φορα πουπηρανε ΣΑΕ 3 6 ατομα και ο μεγαλυτερος βαθμος ηταν 6.5.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Mumm-ra ο παντοντινός
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #48 on: February 22, 2016, 01:46:43 am »

Ξες τι δεν μπορώ να καταλάβω,αν ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ που το κάνουν αυτό.Πχ αν το κάνουν επίτηδες για να μην παίρνει κανένας τα μαθήματα τους για να ξύνονται.
Δεν παίζει να μην καταλαβαίνουν τι κάνουν
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #49 on: February 22, 2016, 01:54:56 am »

Ενας απο αυτους που τα πηρανε μου ελεγε οτι κανανε φασαρια, γιατι τους βγηκε η παναγια με την εργασια και στο τελος τους περασανε και χαριστικα ταχα μου. Η Δουλγερη απλα ειπε "Δεν καταλαβαινω τι εγινε και δεν γραψατε".

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
themis93
Θαμώνας

View Profile
« Reply #50 on: February 22, 2016, 02:29:16 am »

Quote from: Grecs on February 22, 2016, 01:54:56 am
Ενας απο αυτους που τα πηρανε μου ελεγε οτι κανανε φασαρια, γιατι τους βγηκε η παναγια με την εργασια και στο τελος τους περασανε και χαριστικα ταχα μου. Η Δουλγερη απλα ειπε "Δεν καταλαβαινω τι εγινε και δεν γραψατε".

Κυκλοφορει φήμη ότι ο Γιούλτσης ζήτησε και συγγνώμη επειδή έβαλε στις ειδικές κεραίες δύσκολη εργασία. Για να καταλάβετε το διαφορετικό επίπεδο καθηγητών
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #51 on: February 22, 2016, 03:15:44 am »

Μολις ειδα το review των Μαμρα και Θεμης. Και γελασα. Φυσικα και συμφωνω. Να πω επισης οτι στο εξωτερικο οταν λενε Ηλεκτρονικη εννοουν το μπασταρδεμα hardware και σηματοειδων-μικροκυματων απο τους δικους μας  τηλεπ. Επισης να πω για τον Θεμη που συμπεριλαμβανει τον Χατζοπουλο στους σοβαρους,  να κραταει μια πισινη γιατι πολλα ειναι βιτρινα και απο περιεχομενο τιποτα.

Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρελός παπάς με βάφτισε!!!

View Profile
« Reply #52 on: February 22, 2016, 03:38:14 am »

γενικα η φαση αμα γουσταρεις αναλογικη/ψηφιακη σχεδιαση αρχιτεκτονικη υπολογιστων κτλ τοτε θα πρεπει να φας απειρο ψαξιμο μονος σου με μεθηματα απο το εξωτερικο και πολυ δουλεια δικια σου και απλα η σχολη θα σου προσφερει ενα διπλωμα που θα επισημοποιει οτι τα ξερεις
απο τα μαθηματα της σχολης δεν θα μαθεις και πολλα και θα φας πολυ ξενερωμα

People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy.
It is in a glass jar on my desk.
Master_Prichter
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #53 on: February 22, 2016, 13:51:59 pm »

Δεν ξέρω τι σημασία έχει αυτό, αλλά εγώ Ηλεκτρονική πήγα και δεν το μετάνοιωσα. Και τα 2 μαθήματα Assembly μου άρεσαν, και τα Ασαφή, και η Κβαντική, ως κι αυτή η Ρομποτική---απ' το τι έμαθα απ' το καθένα, πάντα. Δεν μπορώ να αποτρέψω κόσμο απ' τον τομέα μου, αλλά απ' την άλλη δεν έχω κάτι να αντικρούσω τις προειδοποιήσεις που αναφέρουν οι υπόλοιποι.

Πείτε με ανώμαλο, αλλά αν υπάρχει ένα μάθημα που να νιώθω ότι ήταν 100% έξω απ' το αντικείμενό μου, αυτό ήταν... η Τεχνολογία Λογισμικού. Δεν ξέρω γιατί.

Quote from: Grecs on February 22, 2016, 01:54:56 am
...ΟΚ, δεν ξέρει, το δεχόμαστε... ενδιαφέρεται να μάθει τουλάχιστον; Ρωτάω επειδή έχω βαρεθεί τους καθηγητές που έχουν τη νοοτροπία ότι "Για την επίδοση των φοιτητών, ευθύνεται οτιδήποτε άλλο εκτός από μένα. Εγώ κάνω αυτό που (θεωρώ ότι) υποχρεούμαι, και τα αποτελέσματα οφείλονται... ξέρω γω; Στον πληθωρισμό της Zimbabwe μάλλον."
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #54 on: February 22, 2016, 13:56:46 pm »

Quote from: themis93 on February 21, 2016, 23:21:06 pm
Ξέχασα να αναφέρω ότι τα μαθήματα του Μητράκου είναι ό,τι πιο απαράδεκτο θα δείτε στη σχολή, και από θέμα διδασκαλίας/σημειώσεων αλλά και από θέμα αντικειμένου.

Μα γιατί το λες αυτό; Πού αλλού θα μάθεις πώς ήταν τα δίκτυα το 1990;

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
megali mpougatsa
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #55 on: February 22, 2016, 14:05:50 pm »

Ξέχασα να αναφέρω ότι τα μαθήματα του Μητράκου είναι ό,τι πιο απαράδεκτο θα δείτε στη σχολή, και από θέμα διδασκαλίας/σημειώσεων αλλά και από θέμα αντικειμένου.

Εντάξει, έχουμε επισημάνει μεν κάποια ελαττώματα των Δικτύων, αλλά νομίζω είναι υπερβολικό αυτό που λες, στην σχολή και τον τομέα που έχει Μετρήσεις 2, Ψηφιακά 2 & 3, Βιομηχανική Πληροφορική, ASIC και άλλα τραγικά...
gmtms
Guest
« Reply #56 on: February 22, 2016, 14:17:40 pm »

Μια χαρά μου φάνηκε η ηλεκτρονική ως τομέας σε σύγκριση με την υπόλοιπη σχολή και τα μαθήματα των άλλων τομέων. Σίγουρα το hardware είναι υποβιβασμένο και σίγουρα υπάρχουν πολλά μαθήματα που δεν διδάσκονται σωστά. Υπάρχουν όμως πολλά πολύ ωραία μαθήματα στα τελευταία ιδίως εξάμηνα, και η τριβή με τις (ομολουγομένως άπειρες) εργασίες νιώθω ότι μου έμαθε πολλά.

Όσον αφορά τα δίκτυα, ήταν ένα απλό μάθημα χαμηλού επιπέδου. Δεν καταλαβαίνω προς τι όλο αυτό το μίσος, ο μητράκος είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος και κάνει αξιοπρεπέστατη διδασκαλία. Το αντικείμενο είναι σίγουρα πεπαλαιωμένο αλλά αυτό είναι το μάθημα. Οι εργασίες και τα προαιρετικά τους τμήματα ιδίως επέτρεπαν να ασχοληθείς με κάτι πιο μοντέρνο (ή κάτι πιο παλό) αν ήθελες. Ντάξει, η εξέταση ήταν σίγουρα τραγική και στα δύο μαθήματα αλλά τουλάχιστον είναι κάτι που μπορείς να περάσεις νύχτα αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου.
themis93
Θαμώνας

View Profile
« Reply #57 on: February 22, 2016, 14:20:24 pm »

Quote from: megali mpougatsa on February 22, 2016, 14:05:50 pm

Εντάξει, έχουμε επισημάνει μεν κάποια ελαττώματα των Δικτύων, αλλά νομίζω είναι υπερβολικό αυτό που λες, στην σχολή και τον τομέα που έχει Μετρήσεις 2, Ψηφιακά 2 & 3, Βιομηχανική Πληροφορική, ASIC και άλλα τραγικά...

ο σδοκ είναι πάντα εκτός συναγωνισμού και ο χασάπης έχει το ακαταλόγιστο λόγω προσωπικών θεμάτων.... όσο για τις μετρήσεις συμφωνώ!
gmtms
Guest
« Reply #58 on: February 22, 2016, 14:40:13 pm »

Quote from: Mumm-ra ο παντοντινός on February 21, 2016, 19:03:29 pm
Ηλεκτρονική... Από που να αρχίσει και από που να τελειώσει κανείς.Τομέας με κρίση ταυτότητας,μπασταρδεμένος με προγραμματισμό και λογισμικό και εξίσου μπερδεμένους φαν που θα  υποστηρίξουν ότι το software και το software engineering εμπίπτουν στον κλάδο μας (γελάνε και οι πέτρες).Είναι ο τομέας του πίτα γύρο με από όλα.Λίγο απ'ολα και τελικά... τίποτα.

Παρουσιάζεις κάτι που αντιλαμβάνομαι για θετικό, ως πλήρως αρνητικό. Τι θα πεί 'τελικά τίποτα'; Θεωρείς ότι δεν σου έχει προσφέρει γνώσεις ο τομέας επειδή αναγκάστηκες να ασχοληθείς με διαφορετικά ακαδημαϊκά αντικείμενα; Τσέκαρε τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών των τμημάτων πληροφορικής είτε του ΑΠΘ είτε του ΠαΜακ.
http://www.csd.auth.gr/el/studies/undergraduate/directions-of-study
Μας δίνονται οι επιλογές να υπερκαλύψουμε σχεδόν το σύνολο των αντικειμένων που καλύπτουν, συν τις πρόσθετες γνώσεις των προηγούμενων εξαμήνων, συν τα υπόλοιπα υποχρεωτικά που κάνεις στα πλαίσια του τομέα. Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα εξειδίκευσης της πληροφορικής ΑΠΘ που να μη διδασκόμαστε, με εξαίρεση κάτι επιχειρησιακές έρευνες κτλ. Αναμφισβήτητα εξειδικευόμαστε λιγότερο- καθώς θα αναγκαστείς να πάρεις κάποια (πολλά;) μαθήματα που δεν σε ενδιαφέρουν εις βάρος άλλων που θα ήθελες αλλά δεν μπορείς.
Αλλά αν εμείς δεν είμαστε εν δυνάμει software-αδες, έχοντας κάνει προφανώς τις κατάλληλες επιλογές, δεν είναι ούτε και οι απόφοιτοι της πληροφορικής; Ποιοί είναι, τότε;

Τέλος όσον αφορά το software engineering, που αποτελεί έναν πλήρως αυτόνομο ακαδημαϊκά τομέα, εδώ είναι τα guidelines του IEEE για την οργάνωση ενός σχετικού προπτυχιακού προγράμματος.
http://sites.computer.org/ccse/SE2004Volume.pdf
Προφανώς και δεν βγαίνεις software engineer τελειώνοντας ηλεκτρονική. Ποιός σου είπε ότι θα είσαι; Δεν υστερείς όμως και σημαντικά έναντι κάποιου που έχει ένα τέτοιου είδους πτυχίο, και έχεις όλο το απαραίτητο υπόβαθρο ώστε να γίνεις μελλοντικά αν κάτι τέτοιο σε ψήνει.
Mumm-ra ο παντοντινός
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #59 on: February 22, 2016, 17:22:25 pm »

Quote from: gmtms on February 22, 2016, 14:40:13 pm
Παρουσιάζεις κάτι που αντιλαμβάνομαι για θετικό, ως πλήρως αρνητικό. Τι θα πεί 'τελικά τίποτα'; Θεωρείς ότι δεν σου έχει προσφέρει γνώσεις ο τομέας επειδή αναγκάστηκες να ασχοληθείς με διαφορετικά ακαδημαϊκά αντικείμενα; Τσέκαρε τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών των τμημάτων πληροφορικής είτε του ΑΠΘ είτε του ΠαΜακ.
http://www.csd.auth.gr/el/studies/undergraduate/directions-of-study
Συνάδερφε,σε άλλο πλανήτη ζεις? Μου παραθέτεις τα προγράμματα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΩΝ για να δω τι? Ότι δεν είμαι με την βούλα πληροφορική? Αυτό μας έλειπε κιόλας.Ο τομέας έχει ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ σε softwaro-κρατούμενο/πληροφορικάριο τομέα λόγω έλλειψης $$ και προσωπικού.Βλέπεις το hardware θέλει υποδομές και φράγκα,όχι 2-3 pc σε ένα εργαστήρι και καθάρισες.
Σε παραπέμπω λοιπόν και γω με την σειρά μου,να συγκρίνεις προγράμματα σπουδών ELECTRICAL ENGINEERING στο εξωτερικό.Ας μην ανακαλύπτουμε συνέχεια την Αμερική κύριοι.

Quote from: gmtms on February 22, 2016, 14:40:13 pm
Μας δίνονται οι επιλογές να υπερκαλύψουμε σχεδόν το σύνολο των αντικειμένων που καλύπτουν, συν τις πρόσθετες γνώσεις των προηγούμενων εξαμήνων, συν τα υπόλοιπα υποχρεωτικά που κάνεις στα πλαίσια του τομέα. Πραγματικά δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα εξειδίκευσης της πληροφορικής ΑΠΘ που να μη διδασκόμαστε, με εξαίρεση κάτι επιχειρησιακές έρευνες κτλ. Αναμφισβήτητα εξειδικευόμαστε λιγότερο- καθώς θα αναγκαστείς να πάρεις κάποια (πολλά;) μαθήματα που δεν σε ενδιαφέρουν εις βάρος άλλων που θα ήθελες αλλά δεν μπορείς.
Αλλά αν εμείς δεν είμαστε εν δυνάμει software-αδες, έχοντας κάνει προφανώς τις κατάλληλες επιλογές, δεν είναι ούτε και οι απόφοιτοι της πληροφορικής; Ποιοί είναι, τότε;
Να υπερκαλύψουμε?? OMG δηλαδή.Κάνεις δίκτυα=> είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με τα δίκτυα, παίρνεις 3-4 ψηφιακά=>βγαίνεις ΑΣΧΕΤΟΣ με τα ψηφιακά, παίρνεις ηλεκτρονικές και αποκομίζεις ελάχιστα πράγματα.Και η λίστα συνεχίζεται... Δεν εξειδικεύεσαι ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΔΕΝ εξειδικεύεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ.
Και όσο για το πλήθος των μαθημάτων συμφωνώ,δεν είναι επί του παρόντος να το συζητήσουμε παρ' όλα αυτά

« Last Edit: February 22, 2016, 17:28:43 pm by Mumm-ra ο παντοντινός » Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Up Print
Jump to: