• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:22:36 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:22:36 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 121
Total: 199
cealexop
evgns
vpoug
balligeorgia
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
dimitrisblioumis
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
DemetriosL
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
pxanthob
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
LelisNiko
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
Aftzidou
iliaspapas
Petross
AODON
gkarapip
kgakisb
AlexKyr
MomostheGreen
Pastellaki
Farmakis Aggelos
Roidos
gkyrodi
ΦΙδανης Αριστοτελης
ThanosKoutsoump
aggp
astepoul
rigas_s
pantoulis
3rdDegreeBurn
gorilaki
DimKaratzas
VaiosG
ant2946
tzortzis
Giorgos2222
chrisdardas
Sotiris_atha
vagk
θσερναμε
npalami
grammaths
difis
Panagopf
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Down Print
Author Topic: ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ...  (Read 16970 times)
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
Re: ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ...
« Reply #75 on: September 27, 2006, 19:23:20 pm »

Eλάτε τώρα σύντροφοι με τους Δασκάλους, εν τάξει, είναι υπεύθυνη η δουλειά τους (ειδικά στις πρώτες τάξεις που τα παιδιά είναι πολύ πολύ μικρά), αλλά δεν ανήκουν στην πιο "ριγμένη" κατηγορία υπαλλήλων. στο κάτω κάτω, 3 μήνες διακόπες + Χριστούγεννα+Πάσχα, τους κατατάσσουν στις πιο ελιτίστικες κατηγορίες εργαζομένων. Τα 1200-1300 είναι (σχετικά) λίγα χρήματα για κάθε οικογενειάρχη πλέον. Τι να πουν και άλλες κατηγορίες Δ.Υ. (στρατιωτικοί,πυροσβέστες,γιατροί,μηχανικοί,γραμματείς κ' φαρισαίοι) που και τα ίδια (ή και λιγότερα) χρήματα παίρνουνε, και δεν έχουν το ίδιο περιβάλλον εργασίας. Γιατί, αν είναι δύσκολο να βάλεις 20 εξάχρονα σε μια πειθαρχία, τι κάνεις με 30 εξαγριωμένους πολίτες σε μια ουρά? Αλλά, έλεος πλέον...εντάξει, Ριζοσπάστης και ξερό ψωμί, αλλά μήπως χάνεται κάπου το μέτρο?  Γιατί, τι να πεί και ο εργάτης με τα 600 ευρώ που δουλεύει 8 ώρες την ημέρα, με τον φόβο της απόλυσης, κουβαλώντας σακιά, και με 20 μέρες άδεια τον χρόνο, όταν ακούει πως κάποιοι παίρνουν τα διπλά και-ουσιαστικά-κάθονται? Βέβαια, η συζήτηση είναι άκαρπη, και τα ερωτήματα ρητορικά, διότι δεν πρόκειται να έρθετε σε επαφή με αυτόν τον κόσμο. Εσείς θα γίνετε Μηχανικάρες....

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #76 on: September 27, 2006, 19:34:31 pm »

...
« Last Edit: October 13, 2009, 15:23:00 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #77 on: September 27, 2006, 22:02:59 pm »

Αξιζει να σημειωθει παντως οτι οπως δηλωσε χτες ο κ. Βενιζελος στην εκπομπη της ΝΕΤ Προσκηνιο (και η υπουργος που ηταν διπλα του δεν τον διεψευσε):
Αυτο το επιδομα που ζητούν οι δάσκαλοι είναι λεφτά που εδώ και χρόνια τούς χρωστάει το κράτος και αν πάνε στα δικαστήρια και τα διεκδικήσουν θα δικαιωθούν. Συνεπώς η κυβέρνηση δεν τους κάνει κάποια παραπάνω χάρη δίνοντάς τους αυτά τα λεφτά, αλλά είναι υποχρεωμένη να τους τα δώσει γιατί τους τα χρωστάει το κράτος.

Σμηνία, το γεγονός ότι υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων πολύ πιο κακοπληρωμένοι δεν σημαίνει ότι ο αγώνας των δασκάλων είναι άδικος. Έτερον εκάτερον. Εκτός και αν υποστηρίζουμε ότι η λύση στην εισοδηματική αδικία είναι να πέσουν οι μισθοί όλων, οπότε όλοι να είναι κακοπληρωμένοι.

Και οι δάσκαλοι έχουν δίκιο να ζητούν το επίδομα που ζητούν (αφού όπως είπα τους το χρωστάει το κράτος) αλλά και οι εργαζόμενοι που αμείβονται με 700-800 ευρώ έχουν και αυτοί δίκιο να ζητούν αύξηση του εισοδήματός τους. Το δίκιο του ενός δεν αναιρεί το δίκιο του άλλου, ούτε τα συμφέροντά τους είναι συγκρουόμενα.
Ποτέ οι εργαζόμενοι δεν ωφελήθηκαν όταν έσπερναν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #78 on: September 27, 2006, 22:19:46 pm »

Quote from: NetBuster on September 27, 2006, 18:58:53 pm
Πολλοι αλλοι ΔΥ που αναλογα με τη θεση τους εχουν και πτυχια αμειβονται οσο αμειβονται, κανουν 1 μηνα διακοπες και οχι 3, και κουραζονται το ιδιο. Δηλαδη ο υπαλληλος στοτ γκισε που εχει βγαλει Λογιστικη τι ειναι και δεν τα εχει ολα αυτα??
Τι προβληματα υγειας εχει ενας δασκαλος/καθηγητης που δεν τα εχει ενας ΔΥ?
Ένας δάσκαλος μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας θα έχει προβλήματα με το λαιμό του (φαρυγγήτιδες), η στατιστική υποστηρίζει. Έχω και παραδείγματα από όλους του δασκάλους μου (λολ) και της μητέρας μου.

Το δασκαλίκι βαρύ, δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας... Ψυχολογική φθορά, όχι απλή κούραση ρουτίνας.. ξέρω τι λέω, παιδάκι δασκάλας τι άκουγα...

Quote from: NetBuster on September 27, 2006, 18:58:53 pm
edit|| Η ευνοικη μεταχειριση κινειται στα ορια του "κανω τα στραβα ματια αν κανεις δευτερη δουλεια-φροντιστηριο, γιατι το συστημα παιδειας ειναι θεοστραβο και γιατι αλλιως δεν μπορεις να ζησεις".
Δεν κάνουν όλοι.
Από δασκάλους (1βάθμια) πολύ λίγοι είναι αυτοί που κάνουν.

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 27, 2006, 19:23:20 pm
Γιατί, αν είναι δύσκολο να βάλεις 20 εξάχρονα σε μια πειθαρχία, τι κάνεις με 30 εξαγριωμένους πολίτες σε μια ουρά?
λολ... αυτή η συγκριτική λογική ενώ δεν ξέρετε καταστάσεις τις κρίνετε...

Νομίζω ότι επειδή βλέπουμε τον δάσκαλο σαν δημόσιο υπάλληλο δεν πάμε μπροστά... οι γονείς (ΔΥ και αυτοί αλλά επειδή ζηλεύουν) με την απαξίωση, το κράτος με την υποχρηματοδότηση και αδιαφορία...
->Δε μας συμφέρει να πιάνουμε τους δάσκαλους στο στόμα με τέτοιο ύφος...
« Last Edit: September 27, 2006, 22:27:29 pm by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #79 on: September 27, 2006, 23:09:06 pm »

Γιατί, τι να πεί και ο εργάτης με τα 600 ευρώ που δουλεύει 8 ώρες την ημέρα, με τον φόβο της απόλυσης, κουβαλώντας σακιά, και με 20 μέρες άδεια τον χρόνο, όταν ακούει πως κάποιοι παίρνουν τα διπλά και-ουσιαστικά-κάθονται?

Φίλτατε Σμηνία και προς νετμπάστερ, είναι άσκοπο να συγκρίνεις κατηγορίες εργαζομένων, ο ένας τόσο και έτσι κ  ο άλλος γιουβέτσι και ούτω καθεξής  γιατί στην πραγματικότητα δεν κλέβει ο ένας τον άλλο, στην προκειμένη περίπτωση οι δάσκαλοι  κάποια άλλη κατηγορία εργαζομένων αλλά τους κλέβουν  όλους καποιοι άλλοι που βγάζουν τρισ. ευρώ χωρίς να κουνάνε το δαχτυλάκι τους μάλιστα...(δε πιστεύω να θες εξήγηση για ποιους λέω)

αλλά αυτή τη σύγκριση δεν μπήκες στο κόπο να τη κάνεις, τον πλησίον σου πήγες να ρίξεις-αυτόν που σε ληστεύει δεν τον βλέπεις??  Αυτή είναι και στρατηγική των κυβερνήσεων, να κοντράρονται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους χωρίς να βλέπουν τον κοινό εχθρό( Διπλωματούχοι με Τειτζήδες, καθηγητές με δασκάλους κτλ)

Το κριτίριο πιστεύω είναι κατά πόσον ο κάθε εργαζόμενος εξασφαλίζει το προς το ζην με το μισθό που παίρνει...Επιπλέον
Βέβαια, η συζήτηση είναι άκαρπη, και τα ερωτήματα ρητορικά, διότι δεν πρόκειται να έρθετε σε επαφή με αυτόν τον κόσμο. Εσείς θα γίνετε Μηχανικάρες....

τα ερωτήματα είναι ανούσια σύμφωνα με τα παραπάνω λεγόμενα μου και όσο για τις Μηχανικάρες που λές νομίζω ότι ταιριάζει στον ακριβώς αντίθετο τρόπο σκέψης από τον δικό μας.Αν ίσχυε θα έπρεπε να λέμε τι μας νοιάζουν οι δάσκαλοι να πάνε να γαμ...

και τέλος
Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 27, 2006, 19:34:31 pm
Υ.Γ. Βέβαια, δεν σημαίνει πως συμμερίζομαι τις απόψεις της Υπουργού. Απλά επειδή ανήκω στην κατηγορία των εργαζομένων-αυτοαπασχολούμενων που πληρώνουν μεν εισφορές, φόρους κλπ χωρίς να έχουν κάτι λαμβάνειν (δεν έχω αρρωστήσει, δεν έχω στείλει παιδιά σχολείο, δεν έχω χρειάστει τίποτα απο το κράτος γενικά), αλλά το εισόδημα μου δεν ξεπερνά τα 700-800 ευρώ μηνιαίως και αυτά με πολύ-πολύ κυνήγι, μου φαίνεται πολυτέλεια να λένε κάποιοι για τα 1000 οτι δεν τους φτάνουν...ειδικά οταν τους πληρώνω εγώ που βγάζω λιγότερα.

εδώ αρχηγέ αγνοείς αγνωείς απλά τα στοιχειώδη....(κανόνες δόμησης και λειτουργίας της κοινωνίας και του κράτους-ακόμα και του αστικού)

1ον)ενόειται πως λαμβάνεις και θα λάβεις και στο μέλλον.Δηλάδή ας πούμε οι φόροι σου που πάνε στην παιδεία σε καθιστούν ριγμένο επειδή δεν έχεις παδιά να πάνε σχολείο??δε ζούμε μόνοι μας ξέρεις..εσύ αύριο θα περιμένεις να βρεις ένα νέο φάρμακο που θα το ανακαλύψει ποιος??θα περιμένεις να βρεις πολιτικό μηχ να σου χτίσει το σπίτι και πάει λέγοντας..

2ον) γιατί ρε φίλε πληρώνεις εσύ το δημόσιο υπάλληλο και δε πληρώνει εκέινος εσένα??και εκείνος εργάζόμενος δεν είναι?? δεν πληρώνει φόρους???για σκέψου του λίγο να δεις τη αποτίμιση της εργασίας...

Αυτά τα ολίγα στοιχειώδη με φιλικούς και ενεργειακούς χαιρετισμούς
« Last Edit: September 27, 2006, 23:26:24 pm by takis » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #80 on: September 28, 2006, 02:26:59 am »

Από το Έψιλλον της ΚΕ 17/9/2006

Αν ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος είχε 40 άτομα στο γραφείο του, ταυτόχρονα, και όλα είχαν διαφορετικές ανάγκες, και κάποιοι δεν ήθελαν να βρίσκονται εκεί, και έκαναν φασαρία, και έπρεπε - μόνος του - να τους φερθεί με τέλειο επαγγελματισμό για 9 μήνες, τότε θα έπαιρνε μια ιδέα για το πώς είναι η δουλειά του δασκάλου
Ντόναλτ Ντ. Κουίν
αμερικάνος μαθηματικός

το είχα βρει υπερβολικά φτιαχτό, αλλά μερικοί απλά δε μπορούν να κατανοήσουν αυτό που κάνει ο άλλος...

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #81 on: September 28, 2006, 03:05:49 am »

....
« Last Edit: October 13, 2009, 15:22:02 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #82 on: September 28, 2006, 03:28:52 am »

Quote from: Turambar on September 28, 2006, 02:26:59 am
Από το Έψιλλον της ΚΕ 17/9/2006

Αν ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος είχε 40 άτομα στο γραφείο του, ταυτόχρονα, και όλα είχαν διαφορετικές ανάγκες, και κάποιοι δεν ήθελαν να βρίσκονται εκεί, και έκαναν φασαρία, και έπρεπε - μόνος του - να τους φερθεί με τέλειο επαγγελματισμό για 9 μήνες, τότε θα έπαιρνε μια ιδέα για το πώς είναι η δουλειά του δασκάλου
Ντόναλτ Ντ. Κουίν
αμερικάνος μαθηματικός

το είχα βρει υπερβολικά φτιαχτό, αλλά μερικοί απλά δε μπορούν να κατανοήσουν αυτό που κάνει ο άλλος...

Θέλει να μας πεί πως ο γιατρός στα επείγοντα ενός νοσοκομείου έχει 1-2 περιστατικούλια το χρόνο, όπου όλοι πάνε χαμογελαστοί με τις καλύτερες διαθέσεις, του φιλάνε τα χέρια και μετά φεύγουν περδίκια ενώ αυτός τους χαιρετάει αγκαλιά με 2 σέξι νοσοκόμες??
Η πως ένας δικηγόρος πηγαίνει σε δίκες όπου κατηγορούνται για παράνομο κυνήγι πεταλούδας ορισμένοι φυσιοδίφες, και ο εισαγγελέας προτείνει μελωδικότατα ως ποινή να αναγκαστούν να φάνε δύο ολόκληρα κομμάτια τούρτας σοκολάτας για τιμωρία?
Γιατί ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ζούν σε τέτοιες παραμυθένιες συνθήκες. Μην κοιτάς τον Κρεμαστινό ή τον Λυκουρέζο. Αυτοί είναι οι επιτυχημένοι.
Κοίτα τους Γιατρουδάκους στον "Ευαγγελισμό" Σάββατο βράδυ, με τροχαία, με κόσμο που έρχεται κομμάτια και όλο το συγγενολόι απο πίσω να βρίζει και να καταριέται, να χαιρετάν και κάνας δυό τον μάταιο τούτο κόσμο μπροστά σου και τις μανάδες τους να κοπανιούνται, να σου έρχονται πιωμένοι απο συμπλοκές με χειροπέδες και να σε κλωτσάνε, να σε φτύνουν και να σε δαγκώνουν κατουρημένοι και άπλυτοι και πολλά άλλα ωραία. Και ο άλλος σπούδασε 6 χρόνια για να ζεί αυτό το θρίλερ καθημερινά.
Και αυτοί καλά. Οι δικηγόροι? Που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα? Έχεις δεί δικηγόρους χωρίς γραφεία, με μια ξεσκισμένη τσάντα και ένα λιωμένο σακάκι να περιφέρονται στην Ευελπίδων και να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιός θα αναλάβει έναν Λαθρομετανάστη, ένα βαποράκι, μια πόρνη? έχεις ακούσει πώς πέφτουν τα χρόνια σαν στραγάλια? 10 χρόνια, 15 χρόνια, 20 χρόνια...σε δίκες της μισής ώρας. Σε βιοπαλαιστές, σε ατυχήσαντες. Σε οικογενειάρχες. Σε Γιάννηδες Αγιάννηδες με οικογένεια και παιδιά. Και σαν δικηγόρος ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί σε αυτόν που φυλακίζεται και σε αυτούς που αφήνει έξω. Γιατί έχεις πάει και μέχρι τις Φυλακές, και ξέρεις πως δεν είναι να μείνεις εκεί ούτε ένα λεπτό.
Δεν έχω κάνει ούτε δικηγόρος, ούτε γιατρός, αλλά και σε νοσοκομείο έχω βρεθεί, και σε Δικαστήριο. Και δεν ηταν να κάθεσαι εκεί ούτε στιγμή! 

Εν κατακλείδι: Δίκιο έχουν οι Δάσκαλοι που φωνάζουν, διότι τα 1200-1300 ευρώ για έναν οικογενειάρχη δεν φτάνουν ούτε για τσίχλες. Αλλά...ούτε την τρομερή και φοβερή δουλειά κάνουν, ούτε ψυχοφθόρα είναι, ούτε τίποτα. Μια δουλειά κάνουν, όπως πολλές άλλες, και αμοίβονται περίπου όσο αμοίβονται όλοι οι άλλοι. Με δεδομένο επίσης οτι εργάζονται 5-6 ώρες ημερησίως, πενθήμερο, και για 8 μήνες ετησίως, εύκολα εγείρεται ένα αίσθημα αδικίας απο τους άλλους εργαζόμενους. Αν θέλουν γιατί δεν κάθονται και το καλοκαίρι να κάνουν κάποια δουλειά μέσα στα σχολεία? Όλο και κάτι μπορούν να βρούν να κάνουν. Ας το προτείνουν λοιπόν στην υπουργό. Τα λεφτά που δικαιούνται, και εφ'όσον δικαιώθηκαν απο Δικαστήρια κλπ, καλώς και τα ζητάνε. Αλλά ας μην μας λένε πια και οτι σκοτώνονται...
« Last Edit: September 28, 2006, 03:45:31 am by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #83 on: September 28, 2006, 03:58:18 am »

έχεις δουλέψει εσύ ή κάποιος πολύ στενός σου άνθρωπος ως δάσκαλος ή ως καθηγητής;

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #84 on: September 28, 2006, 04:59:33 am »

....
« Last Edit: October 13, 2009, 15:18:09 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #85 on: September 28, 2006, 09:15:42 am »

Υπάρχει κανείς που να αγάπησε τον δάσκαλό του;
 :'(

Προς Μοντερεταδόρες:
Κάντε σας παρακαλώ ένα τόπικ με θέμα τους δασκάλους. τους δημοσίους υπαλλήλους και τον Μίλτον Φρίντμαν. Wink
Αφήστε αυτό ήσυχο, να βάζουμε καμιά ωραία φωτογραφία την κας Γιαννάκου και να σχολιάζουμε τη δράση της..  Grin
« Last Edit: September 28, 2006, 09:18:32 am by dimakis » Logged
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #86 on: September 28, 2006, 10:13:43 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 28, 2006, 03:05:49 am
Μην ανησυχεις, και ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός (πάααααρα πολλα χρόνια, 32+) και εγώ κάνω μαθήματα σε διάφορες σχολές όπως κάποια Ι.Ε.Κ., και, πιστεψέ με, θα προτιμούσα να είχα μερικά νήπια όπως είχε μια πρώην μου που τα έκανε και χάζι και με μια φωνή στεκόντουσαν όλα σούζα, παρά 20 μαντραχαλάδες που ρεύονται, βρίζονται, κλάνουν και ο,τι άλλο μπορείς να φανταστείς μόλις γυρίσω να γράψω στον πίνακα.
Γι'αυτό είναι δύσκολη η δουλειά του δασκάλου, δεν μπορούν όλοι να επιβληθούν στους μαθητές. Κάποιοι επιλέγουν να μην το κάνουν αν δουν ότι δεν τα καταφέρουν και , όπως λες, συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο Δάσκαλος όμως, αυτός που σου αφήνει μέροςι της γνώσης του και της ανθρωπιάς του, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος.
Και είναι ντροπή να αδιαφορείς για τις ανάγκες του, αυτού στου οποίου τις πλάτες στηρίζεται η παιδεία των μικρών σου.

Και καλά οι δάσκαλοι, στην εκπαίδευσή τους είχαν και υποχρεωτικά μαθήματα ψυχολογίας. Οι καθηγητές μαντέψτε... κάτι σεμινάρια και αν...
Εντελώς διαφορετική νοοτροπία.
Τελειώνει ένας το Φυσικό και έχει μέσο (θεωρητικά σήμερα όχι, κάτω η διαφθορά) και τον διορίζουν... βρίσκεται μπροστά σε τέρατα...

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 28, 2006, 04:59:33 am
Το έχω ήδη απαντήσει. Είχα 2 "πρώην" δασκάλες, τον πατέρα μου καθηγητή σε Λύκειο (και φυσικά, όλη του την παρέα), και εγώ δουλεύω με κάποιες ώρες σε Ι.Ε.Κ. και Τ.Ε.Ι. Και για να μην με ρωτήσεις για Δικηγόρους και Γιατρούς, έχω θείο Δικαστή (πρώην δικηγόρο δλδ) και μάνα και αδερφή οδοντίατρο και γιατρό αντίστοιχα._
Τι είναι όλο αυτό βρε συ σμηνία, το δίπλωμά σου σε γνωριμιομηχανική? Tongue
Κι εγώ λέω ό τι θέλω στους γνωστούς μου που είμαι φοιτητής ηλεκτρολόγων, τι σημαίνει, ότι και αυτοί έχουν την εμπειρία μου...?
Καλά, την κουβέντα λέμε τώρα, θα πεις και συ και ο άλλος την άποψή του. Αλλά όχι τελεία και παύλα...
Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 28, 2006, 04:59:33 am
._
« Last Edit: September 28, 2006, 10:15:49 am by 4Dcube » Logged

takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #87 on: September 28, 2006, 10:59:42 am »

Ρε Σμηνία πραγματικά απορώ,διαβάζεις τα μηνύματα των άλλων η τα κάνεις μια περίληψη???

Τα επεξεργάζεσαι καθόλου???
Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 28, 2006, 03:05:49 am

Όσο για τους "άλλους" που μας ρουφάνε το αίμα, δεν σχολιάζω τίποτα. Αν μπορέσει κάποιος να τους στείλει φυλακή, μπράβο του και μαγκιά του. Αλλιώς, κυνηγάμε φαντάσματα.

τελικά χρειάζεσαι επεξήγηση. Quiz: όποιος βρει ποιους εννοώ κερδίζει 3ημερο στο λαγονήσι Tongue
(ξαναδιάβασε το μην μου φίλε)

και συνεχίζοντας : πληρώνεις πληρώνεις πληρώνεις πληρώνεις αμάν πια ρε φίλε τι είσαι, ολόκληρη βιομηχανία που παράγει το χ%  του ΑΕΠ??? και δίνεις δουλειά σε όλους αυτούς???

τώρα για το αν οι δημόσιοι  υπάλληλοι έχουν καλύτερους όρους εργασίας ή λουφάρουν...χαίρω πολύ είναι και αυτό απόροια του στρεβλού πολιτικοοικονομικού μας συστήματος.Στο ξαναλέω και απαντώ στο quiz μην καταφέρεσαι εναντίον της κάθε ομάδας εργαζομένων.Για τους βιομηχάνους  που αξιωματικά τους ανήκουν τα πάντα, όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, εκμεταλεύονται την παραγωγική δύναμη της χώρας τους εργαζομένους δηλαδή δίνοντάς τους ψίχουλα ίσα ίσα για να υπάρχουν και κερδίζουν τρις ευρώ χωρίς να κουνάνε το δαχτυλάκι τους γιατι δε λες τίποτα???
Αυτοί είναι οι αντίπαλοι σου και το πολιτικό σύστημα που τους στηρίζει και όχι ο κάθε εργαζόμενος, πάρτο χαμπάρι.

Υ.Γ1 Σμηνία προσπάθησε να μελετήσεις και την άλλη άποψη πρώτα όχι απλά να γράφεις για να γράφεις(υπάρχει πολύ υλικό στο site ανεβάζει ο abbis ανεληπέστατα)

Υ.Γ2προς κύβο και τυραμπαρ, τώρα τι προσπαθείτε ρε παίδες να αποδείξετε ότι οι δάσκαλοι δουλεύουν ή όχι??ασκοπό δεν είναι??διαφωνείτε με αυτά που λέω??
« Last Edit: September 28, 2006, 11:02:05 am by takis » Logged
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #88 on: September 28, 2006, 11:37:15 am »

Quote from: takis on September 28, 2006, 10:59:42 am
Υ.Γ2προς κύβο και τυραμπαρ, τώρα τι προσπαθείτε ρε παίδες να αποδείξετε ότι οι δάσκαλοι δουλεύουν ή όχι??ασκοπό δεν είναι??διαφωνείτε με αυτά που λέω??
Άντε πάλι κολοκυθιά... Roll Eyes
Για να σου απαντήσω μη χρησιμοποιώντας το "ξαναδιάβασέ με" σου λέω απλά όχι (στο πρώτο ερώτημα).

sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #89 on: September 28, 2006, 13:42:24 pm »

...
« Last Edit: October 13, 2009, 15:17:25 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Up Print
Jump to: