• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:51:19 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:51:19 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 119
Total: 175
atampakc
gpapailio
lasef
swthrhs
ArchieHadCells
Aristidis Aristidou
witchingHour
Leftor
DarkMagiK06
andripappa
idchatzi
Σταυρος23
RAFI
Evripidis
ඞ
chaniotism
Summand
Fotis
manwlakhs
kourkou
Tsomp
andreaspaper
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Maximos7
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 58 Go Down Print
Author Topic: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία  (Read 100042 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #810 on: July 23, 2008, 19:58:27 pm »

Quote from: schelo on July 23, 2008, 19:33:08 pm
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΛΙΤΗΣ: Φυσικά και δεν υπάρχει μειονότητα

O Δήμαρχος της Μελίτης, Κώστας Τσακμάκης, σοβαρός, μετρημένος και σοφός για την ηλικία του πολιτικός, τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Έχει την ίδια καταγωγή και γλώσσα με τον γράφοντα εδώ, αλλά και με τη θλιβερή κουστωδία των γραφικών ΒοσκοπουλοΠασοηδωΣτοιδοΤραικων. Έχετε ακούσει ένα σωρό δίγλωσσους συμπατριώτες μου Φλωρινιώτες (και τον Γιώργο Λιάνη) να ξεκαθαρίζουν ότι φυσικά και δεν θεωρούν τον εαυτό τους άλλης εθνικότητας. Φυσικά και το γεγονός, ότι η γιαγιά μας, μας τραγουδούσε "μπάμπι μι κούπι τσέρενι τσουράπι" κι όχι "κοιμήσου αγγελούδι μου" δεν μας κάνει "μειονότητα".
Γιατί λοιπόν ρε Βοσκόπουλε, έχεις αναστατώσει το σύμπαν και κοντεύεις να φέρεις σε πολεμο δύο γειτονικά κράτη που είχαν άριστες σχέσεις; Βγες στην πλατεία της Μελίκης αύριο βράδυ και τραγούδα πέντε ώρες στα ντόπια. ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ; Αν αρχίσεις να τραγουδάς όμως τα "μπριγκάτε γκρίτσκι" (φύγετε Έλληνες) και τα άλλα ηλίθια ανθελληνικά τραγούδια (ξέρεις εσύ), τι περιμένεις; Δηλαδή αν πάει ένας πόντιος και τραγουδήσει στο πανηγύρι της Τραπεζούντας "φύγετε βρωμότουρκοι από τα μέρη μας" τι περιμένεις ότι θα του κάνουν; Εσύ τι λες Ντέντε;
Νας ντέτε..

Πηγή
Blog taxalia

Αντιγράφω από το κείμενο που ανέβασα και που λίγοι τελικά αξιώθηκαν να διαβάσουν:

"Δ. ΛΙΘΟΞΟΟΥ: Να φέρω κι άλλο ένα παράδειγμα για να δείτε με την πολιτική του ελληνικού κράτους, που δεν είναι μια πολιτική ένταξης μέσα σε μια ισοπολιτεία, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ΔΑΣΕ που έχουν υπογράψει (το δικαίωμα στον αυτοκαθορισμό), αλλά έχει μια λογική "δεν υπάρχεις γιατί εγώ έτσι θέλω", το πού μπορούμε να οδηγηθούμε.

Υπάρχει ένα χωριό που λέγεται Μελίτη, παλιά ονομασία Βοσταράνι. Κάθε χρόνο γινόταν εκεί ένα τοπικό πανηγύρι και συγκεντρώνονταν κάποιοι άνθρωποι, παίζανε τα τραγούδια τους, χόρευαν τους χορούς τους. Ο νομάρχης πέρυσι αποφάσισε ότι καλό είναι να απαγορεύσουμε να γίνονται αυτά τα "έκτροπα" στο νομό μας. Αποτέλεσμα ήταν ότι συγκεντρώθηκαν κάποιες χιλιάδες και έκαψαν και ελληνικές σημαίες.

Τ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το καλοκαίρι του '90 (2 Αυγούστου) έγινε το πανηγύρι, ήρθε ο νομάρχης και η Αστυνομία, το διαλύσανε, ήταν οι ντόπιοι κάτοικοι, 500-600 περίπου. Φέτος το απαγορεύσανε εκ των προτέρων, με επίσημη απαγόρευση. Οπότε κατέβηκαν απ' όλα τα χωριά ντόπιοι, 5-6000 κάτοικοι και θα γινόταν σφαγείο."

Αυτά για τη Μελίτη και για την πολιτισμική ελευθερία εκεί...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
schelo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

No personal text

View Profile
« Reply #811 on: July 23, 2008, 20:37:28 pm »

Ακούστε δω συνάδελφοι.
       Ο παππούς μου ήταν  έλληνας γηγενείς μακεδόνας απο το Γεύγελη ( έτσι το έλεγαν και όχι η γεύγελη ) και οι γαγιά μου διγενή μακεδόνισα ελληνίδα απο πόλη της κεντρικής μακεδονίας. Αυτό από του πατέρα μου την μεριά. Και οι δύο γέροντες κ ο πατέρας μου και τα αδέρφια του μιλούαν αυτό το ιδίωμα. Αν τους ρωτήσεις τι  είναι θα σου πουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ με καημό και περιφάνεια κ χωρίς να έχουν λόγο να κρύψουν κάτι. Ο Πατέρας μου ακόμα δακρύζει με αυτά που ακούει  για την δήθεν σλαβομακεδονική του οντότητα και εξοργίζετε. Ο παππούς μέχρι την ημέρα που πέθανε έβριζε των ΕΛΛΗΝΑ γηγενή ΜΑΚΕΔΟΝΑ γείτονα του διότι όπως έλεγε χαρακτηριστικά "πουλήθηκε για ένα κιλό ζάχαρη στους βουλγάρους". Τέτοιοι είναι αυτοί που αυτοαποκαλούντε σλαβομακεδόνες. Ή είναι βούλγαροι εθνικά εάν δεν είναι έλληνες. 
        Ο παππούς μου απο το γεύγελη, μας άφησε ένα ψαλτήριο στα ελληνικά του 1846, όπου ο παππούς του ( δηλ. ο προπροπαππούς μου ) είχε γραμμένο το όνομα του στα ελληνικά , είναι γεμάτο ελληνικές σημειώσεις με καληγραφικά μάλιστα γράμματα και κάπου χαρακτηριστικά γράφει "ζητώ την Ελλάδα". Το ίδια και από την μεριά της γιαγιάς μου που είχαν εκαντοτάδες χρόνια ονόματα όπως οδυσσέας, αριστοτέλης, αλέξανδρος, ευρωμέδι κτλ.
     Δεν θα βγάλετε εσείς και οι ιδεολογία σας, εμένα και την οικογένεια μου με το ζόρι σλαβομακεδόνες. Και σας το λέω με παράπονο αυτό.Εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντα έλληνες. Οι άλλοι ήταν απλά Βούλγαροι, τούρκοι, ρουμάνοι κτλ. Και το κοινό που είχαν ήταν αυτό το ιδίωμα.Δεν υπάρχει τέτοια φυλή των σλαβομακεδόνων. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. Δεν υπάρχουν σλαβομακεδόνες. Υπάρχουν μακεδόνες και είναι έλληνες. Όπως έλληνες είστε και εσείς.
    Με τον καιρό θα σας λέω και άλλα. Εμπειρίες και όχι παπαγαλίες απο τα φυλλάδια των polit buero. Ακούστε και την άλλη άποψη.
        2-3000 ηλίθιοι και περίεργοι που θέλουν να αποκαλούντε σλάβομακεδόνες  δεν θα σπιλόσουν ( λάθος το έγραψα σίγουρα ) εκατοντάδες χιλιάδες μακεδόνες έλληνες όπως εμάς.
      Με αυτές σας της απόψεις δεν βοηθάτε την Ελλάδα. Και το ξαναλέω, κ εσείς Έλληνες είστε.

Νessa πάντα υπάρχουν φράγκα για ένα ωραίο βράδυ. Φτωχοί μεν αλλά όχι και ξεφτύλες. 8)

Νο Signature
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #812 on: July 23, 2008, 20:44:35 pm »

Είναι παράλογα αυτά που λες. Προφανώς κανείς δε θέλει "να κάνει με το ζόρι σλαβομακεδόνα κάποιον που δε θέλει". Όποιος αυτοπροσδιορίζεται εθνικά ως Έλληνας (όπως εσύ και η οικογένειά σου) μπορεί να λέγεται Έλληνας, όποιος αυτοπροσδιορίζεται εθνικά ως Μακεδόνας (όπως ο γείτονας του παππού σου) ανήκει σε μια εθνική μειονότητα που αριθμεί αρκετές χιλιάδες και δικαιούται να ονομάζεται μακεδονική.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
« Reply #813 on: July 23, 2008, 20:49:09 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on July 23, 2008, 20:44:35 pm
Είναι παράλογα αυτά που λες. Προφανώς κανείς δε θέλει "να κάνει με το ζόρι σλαβομακεδόνα κάποιον που δε θέλει". Όποιος αυτοπροσδιορίζεται εθνικά ως Έλληνας (όπως εσύ και η οικογένειά σου) μπορεί να λέγεται Έλληνας, όποιος αυτοπροσδιορίζεται εθνικά ως Μακεδόνας (όπως ο γείτονας του παππού σου) ανήκει σε μια εθνική μειονότητα που αριθμεί αρκετές χιλιάδες και δικαιούται να ονομάζεται μακεδονική.

nesa εσυ πως προσδιορίζεσαι εθνικά?

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #814 on: July 23, 2008, 21:34:44 pm »

Δεν έχω εθνική συνείδηση.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
schelo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

No personal text

View Profile
« Reply #815 on: July 23, 2008, 22:02:53 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on July 23, 2008, 20:44:35 pm
.....όποιος αυτοπροσδιορίζεται εθνικά ως Μακεδόνας (όπως ο γείτονας του παππού σου) ανήκει σε μια εθνική μειονότητα που αριθμεί αρκετές χιλιάδες και δικαιούται να ονομάζεται μακεδονική.

Άνθρωποι σαν αυτόν τον μπούφο πουλήθηκαν, πχ απο κέρδος, φτώχεια, κομματική ιδεολογία κτλ. Άλλοι έπεσαν σε πλάνη η δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Από φόβο, άγνοια, χρηματισμό. Ο γείτονας όμως ήταν έλληνας 100%. Μα κανείς δεν ήταν σλαβομακεδόνας. Έλληνες ήταν και Βούλγαροι σε σύγκρουση μεταξύ τους τότε, και σε σύγκρουση με των κοινό εχθρό των Τούρκο.

Και εγώ αν είναι αύριο θα μαζέψω 100 φίλους και θα αυτοαποκαλούμαστε νεφελίμ και ελοχίμ και θα διεκδικήσουμε το κτήριο του πολυτεχνείου, διότι υπάρχει η θεωρία για το ηλεκτρόνιο του Θεού. ( Ηλεκτρόνιο ---> σχολή---->πολυτεχνείο ) Θα μας στηρίξεις συντρόφισα ????. Θες να το πάμε έτσι ?. Θα πέσει πολύ γέλιο.
   Και όσο μεγάλη ηλιθιότητα ήταν αυτό που είπα εγώ αλλά τόσο είναι και η ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας και αυτά που λέγοντε από την αριστερά.
     Και αν δεν κάνω λάθος τα έθνη προσδιορίζοντε στον χρόνο από αρχαιολογικούς τόπους, έθιμα, ονόματα, γραφή, γλώσσα, κτλ. Αυτοί οι πλανεμένοι γραφικοί σλαβοπαπατζήδες μόνο ένα ιδίωμα έχουν. Και δυστηχώς για αυτούς το μιλούσαν Έλληνες ( εμείς ), Βούλγαροι ( αυτοί ), Εβραίοι, Τούρκοι, Ρουμάνοι. Δηλ. όλοι. Και φυσικά όλοι αυτοί μιλούσαν και την γλώσσα τους. Και σου συνιστώ να μελετήσεις την γλωσσολογικού σύνθεση αυτού του ιδιώματος. Στην Εκκλησία της μονής αγίας τριάδας στην έδεσσα ( όπως και σε όλες της εκκλησίες της μακεδονίας ), οι εικόνες του 1850 περίπου, είναι όλες με ελληνική γραφή.
     Τα αρχαία της Βεργίνας και της Πέλλας τι γραφή έχουν. Σλαβομακεδονική ???. Η γράφουν πάνω Zastava και δεν το πρόσεξα ?. Ποίηση έχουν ?. Καμιά βιβλιοθήκη που να έχει δείγματα του Σλαβομακεδονικού πολιτισμού ?. Κανένα μοναστήρι, που είναι γνωστό ότι διατηρούν πάντα αρχεία της εποχής και της περιοχής, με σλαβομακεδονικό ποίμνιο ?.  Γάμους και βαφτήσεις σε τι γλώσσα έκαμναν ?. Σε τι τροπάρια κήδευαν τους νεκρούς ?. Οι ταφόπλακες τους, μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη, σε τι γλώσσα γράφονταν ?. Δηλ. εμείς οι κακοί έλληνες τα γράφαμε ελληνικά για να τους παιδεύουμε στο πένθος και στης χαρές τους ?.Αλλά ξέχασα εσείς της αριστεράς είστε άθεοι. 
     Το θέμα αυτό χαρά μου είναι πιο σύνθετο και από ένα πολυώνυμο 10ου βαθμού. Αλλά όταν λυθεί, και η λύση εδώ είναι μία (η αλήθεια), θα ξεκαθαρίσουν πολλά. Αυτό που εσείς κάνετε είναι να πέρνετε μία έτοιμη λύση από τρίτους και να μας την πλασάρετε. Διάβασες όμως ?. Ζορίστικες ?. Άλλες πηγές πρόσεξες ?. Ήσουν αντικειμενικός ?. Καθάρισες την γκλάβα σου ( ιδίωμα--->κεφάλη) από ιδεολογίες και ιδεοληψίες ?. Σκέφτηκες ?. Ρώτησες τρίτους ?. Και τελικά το πολυώνυμο σας δεν λύνετε...

Άκυρο για των Πλούταρχο. Θα σε πάω στον Πασχάλη Τερζή όταν έρθει να βγάλουμε νταλκά και ντέρτι. Σε συμπάθησα ρε Nessa, και ας είσαι γεμάτη μπούρδες όπως η άλλη από την Δυτική ρούμελη. Και εγώ είναι μιά να μην αγαπήσω ο αλήτης....    kissy

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Νο Signature
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #816 on: July 23, 2008, 22:47:25 pm »

Quote from: schelo on July 23, 2008, 22:02:53 pm
Άνθρωποι σαν αυτόν τον μπούφο πουλήθηκαν, πχ απο κέρδος, φτώχεια, κομματική ιδεολογία κτλ. Άλλοι έπεσαν σε πλάνη η δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Από φόβο, άγνοια, χρηματισμό. Ο γείτονας όμως ήταν έλληνας 100%. Μα κανείς δεν ήταν σλαβομακεδόνας. Έλληνες ήταν και Βούλγαροι σε σύγκρουση μεταξύ τους τότε, και σε σύγκρουση με των κοινό εχθρό των Τούρκο.

Δεν ισχύει. Βαρέθηκα να παραπέμπω στα κείμενα που ανέβασα.

Και αν δεν κάνω λάθος τα έθνη προσδιορίζοντε στον χρόνο από αρχαιολογικούς τόπους, έθιμα, ονόματα, γραφή, γλώσσα, κτλ.

Με το σκεπτικό σου, αμερικανικό έθνος δεν υπάρχει. Αρχαία ιστορία δεν έχουν, γλώσσα δική τους δεν έχουν. Δεν αποτελούν έθνος;

Άκυρο για των Πλούταρχο. Θα σε πάω στον Πασχάλη Τερζή όταν έρθει να βγάλουμε νταλκά και ντέρτι. Σε συμπάθησα ρε Nessa, και ας είσαι γεμάτη μπούρδες όπως η άλλη από την Δυτική ρούμελη. Και εγώ είναι μιά να μην αγαπήσω ο αλήτης....    kissy

My dream date, με δεξιό εθνικιστή στον Τερζή Grin

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #817 on: July 24, 2008, 02:04:54 am »

Quote from: schelo on July 23, 2008, 20:37:28 pm
Εμπειρίες και όχι παπαγαλίες απο τα φυλλάδια των polit buero.

Εμπειρίες έχει και ο Ψωμιάδης. Ιστορικές - και γενικότερες - γνώσεις, και μόρφωση μας λείπουν....

Quote from: Nessa NetMonster on July 23, 2008, 22:47:25 pm
με δεξιό εθνικιστή στον Τερζή Grin

μη βιαζεσαι να βγαλεις πορισμα
οι απόψεις που υιοθετεί και εκφράζει είναι ταυτόσημες με περίπου το 80% των Θεσσαλονικέων. Προσωπικά δεν τους θεωρώ ολους εθνικιστές φασίστες.

xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #818 on: July 24, 2008, 04:05:03 am »

e tora o kathenas oti akouse apo ton papou i oti egine i itan i eidiki periptosi tis oikogeneias tou...to anagei se istoria....

den ginetai sizitisi etsi...

βαθειά...
Inquirer
Guest
« Reply #819 on: July 24, 2008, 04:07:14 am »

την ιστοριά δεν μπορούν να την αλλάξουν πολιτικά συμφέροντα
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #820 on: July 24, 2008, 04:23:03 am »

Quote from: Inquirer on July 24, 2008, 04:07:14 am
την ιστοριά δεν μπορούν να την αλλάξουν πολιτικά συμφέροντα

To να πεταξει καποιος ενα τσιτατο ειναι η μεγαλυτερη ανεση.

Η επιχειρηματολογια και η τεκμηριωση ομως απαιτουν εκτος απο δυο οργανα αναμεσα στα ποδια
ενα οργανο στο (πανω) κεφαλι.

Ι still wanna be human.
gnight

voyager
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #821 on: July 24, 2008, 11:03:55 am »

Quote from: xristoforos_ on July 24, 2008, 04:05:03 am
e tora o kathenas oti akouse apo ton papou i oti egine i itan i eidiki periptosi tis oikogeneias tou...to anagei se istoria....

Αυτό το πράγμα, έχει ειπωθεί σε πολλές συζητήσεις στο φόρουμ γύρω από ιστορικά θέματα.
Αυτό το πράγμα αποτελεί φτύσιμο στα μούτρα σε ανθρώπους που έπαθαν πολλά δεινά, από ανθρώπους που έχουν πάθει πολύ λιγότερα (ευτυχώς) στη ζωή τους.
Είναι η επέκταση του να μου πεις εσύ κάποιο κακό που σου έκανε κάποιος Χριστόφορε κι εγώ μέσα μου να σκέφτομαι α τον μαλάκα, παρανόησε, μάλλον αυτός θα έφταιγε κιόλας. Θέλω να πω πως είναι μια νοοτροπία που ξεκινά από τις σχέσεις μας με τον περίγυρο και γιγαντώνεται σε επίπεδα πολέμων και εθνών.

Εφόσον κανείς από μας δεν έζησε σε εκείνες τις εποχές, όλοι από κάποιους έχουμε ακούσει/διαβάσει για γεγονότα.
Πολλές φορές μάλιστα, οι πηγές είναι πολύ λιγότερο αθώες από την γιαγιά και τον παππού.
« Last Edit: July 24, 2008, 11:06:07 am by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
« Reply #822 on: July 24, 2008, 11:47:00 am »

Quote from: voyager on July 24, 2008, 11:03:55 am
Quote from: xristoforos_ on July 24, 2008, 04:05:03 am

Αυτό το πράγμα, έχει ειπωθεί σε πολλές συζητήσεις στο φόρουμ γύρω από ιστορικά θέματα.
Αυτό το πράγμα αποτελεί φτύσιμο στα μούτρα σε ανθρώπους που έπαθαν πολλά δεινά, από ανθρώπους που έχουν πάθει πολύ λιγότερα (ευτυχώς) στη ζωή τους.
Είναι η επέκταση του να μου πεις εσύ κάποιο κακό που σου έκανε κάποιος Χριστόφορε κι εγώ μέσα μου να σκέφτομαι α τον μαλάκα, παρανόησε, μάλλον αυτός θα έφταιγε κιόλας. Θέλω να πω πως είναι μια νοοτροπία που ξεκινά από τις σχέσεις μας με τον περίγυρο και γιγαντώνεται σε επίπεδα πολέμων και εθνών.

Εφόσον κανείς από μας δεν έζησε σε εκείνες τις εποχές, όλοι από κάποιους έχουμε ακούσει/διαβάσει για γεγονότα.
Πολλές φορές μάλιστα, οι πηγές είναι πολύ λιγότερο αθώες από την γιαγιά και τον παππού.

βλέπεις την ιστορία μονοπλευρα και ρομαντικά.
υπάρχουν 2 πλευρές για την αναζητηση της ιστορικής αλήθειας και της αποκατάστασης του δικαίου. Να αποφασίσεις σε πία πλευρά του ταξικού ποταμού της Ιστορίας θα τοποθετηθείς. Στην πλευρά της αρχουσας τάξης και των εκμεταλευτών ή στην πλευρά των λαών και των εκμεταλευόμενων.
Για παράδειγμα αν υπερασπιστείς τους Ιμπεριαλιστές (γιατι έχεις συμφέρων απο αυτούς) τότε θα έχεις κάθε δίκιο να μιλάς για "εθνικές διχόνιες" και "λυστοσυμμορίτες" του εμφυλίου 45-49.  Αν δεν έχεις συμφέροντα και συνεχίζεις να τους υπερασπίζεσαι τότε έισαι κοινώς παραπλανεμένος γεμάτος αυταπάτες.
Τωρα όσο αφορά για της εθνικιστικές εξάρσεις είναι απο τα πιο αγαπημένα και δοκιμασμένα όπλα των Ιμπεριαλιστών για να δημιουργούν έντασεις πολέμων για τις νέες μπιζνες που ετοιμάζουν. Δεν είναι τυχαίο το συνθημα απο την εποχή του κομμουνιστικού μανιφέστου, το: "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #823 on: July 24, 2008, 11:53:14 am »

Αμάν ρε voyager, δε σου λέει αυτό ο Χριστόφορος... απλά δε μπορείς να γενικεύεις από μία μεμονωμένη περίπτωση. Ο schelo νομίζει ότι ό,τι ισχύει για την οικογένειά του ισχύει και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
(Stalin)^2
Guest
« Reply #824 on: July 24, 2008, 12:11:05 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on July 23, 2008, 13:37:53 pm
Δεν ξέρω αν προκαλείται από "κεκτημένη" νοητική αδράνεια η αποτυχία του να αποδεχθεί την ιστορία ως ενιαία, και την άρνηση να τοποθετήσει τα γεγονότα και τις έννοιες στο κατάλληλο ιστορικό πλαίσιο, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα, "χασάπακλες" "εκπολιτιστές" "ιμπεριαλιστές", έννοιες με μερικά χρόνια ζωής μόνο, δεν δύνανται να χαρακτηρίσουν ιστορικές μονάδες, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι τα παραπάνω ήταν κάτι παραπάνω από αποδεκτά και νόρμες που αποδέχονταν στην πλειοψηφία τους οι λαοί.

Ήταν θεμιτά.

Καλά τώρα σοβαρολογείς;
Ήταν αποδεκτό από τους λαούς να τους κατασφάζουν; Ήταν θεμιτό το γεγονός ότι ο κάθε μακελάρης, που τύγχανε να έχει δύναμη κάποια ιστορική περίοδο (όπως πχ τότε οι μακεδόνες), να εισβάλει σε ξένα εδάφη και να υποδουλώνει τους λαούς;
Σοβαρά μιλάς;

@promitheas: δηλαδή εσύ έχεις εθνική συνείδηση;
Συμφωνώ απόλυτα με τη νέσσα ως προς αυτό. Ούτε και εγώ έχω εθνική συνείδηση, γιατί εθνική είναι η συνείδηση των δολοφόνων... Και μην επικαλεστείς την όποια αριστεροσύνη σου, γιατί και στην αριστερά υπάρχει ο εθνικισμός, όχι μόνο στη δεξιά. Και ο χώρος σου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα.

Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 58 Go Up Print
Jump to: