• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:44:58 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:44:58 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 60
Guests: 121
Total: 181
Fotis
manwlakhs
kourkou
RAFI
Tsomp
andreaspaper
andripappa
idchatzi
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Maximos7
KZerenidis
fivosfivos1
thathas12
AA RE LEWN
Kwst@ss_
dimitrisadamou
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
chaniotism
Athinaaz
georsoti
Ntinomanolo123
glavdakis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 58 Go Down Print
Author Topic: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία  (Read 100002 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #795 on: July 22, 2008, 21:37:07 pm »

Quote from: schelo on July 18, 2008, 18:49:34 pm
Νεσσα Κορίτσι μου, κοίτα να πάρεις το πτυχίο κ τράβα να βρείς κανένα καλό παιδί να παντρευτείς κ άσε τα της μακεδονίας κυρίως σε εμάς τους έλληνες μακεδόνες που ματώνει η καρδιά μας με αυτά που ακούμε κ που βλέπουμε.

Δε θα μου πεις εσύ τι θα κάνω, έτσι μικρέ;

Κανένας δε βλέπω να σχολιάζει το συνημμένο που είχα ανεβάσει, τη "συζήτηση στη φιλοσοφική". Προφανώς κανένας δεν ενδιαφέρθηκε αρκετά ώστε να κάτσει να διαβάσει μια σοβαρή ανάλυση.

Μη σώσεις να διαβάσεις ιστορία ποτέ αγορίνα μου. Κάτσε αμόρφωτος στο σπίτι σου να χάφτεις ό,τι σου λέει η τηλεόραση και να "πονάει η καρδιά σου" για ό,τι σου υποδεικνύουν.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #796 on: July 22, 2008, 21:50:11 pm »

Το link: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=6234.msg450364#msg450364

Είναι τα πρακτικά από μία συζήτηση στη φιλοσοφική τον καιρό που γίνονταν τα πρώτα συλλαλητήρια για το μακεδονικό.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #797 on: July 23, 2008, 01:12:20 am »

Quote from: Nessa NetMonster on July 22, 2008, 21:50:11 pm
Το link: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=6234.msg450364#msg450364

Είναι τα πρακτικά από μία συζήτηση στη φιλοσοφική τον καιρό που γίνονταν τα πρώτα συλλαλητήρια για το μακεδονικό.

αν και αρκετά αργοπορημένη η απάντησή μου, πρόκειται για πολύ σοβαρή πηγή και κείμενα....
πραγματικά ντράπηκα για το τί εθνοκαθάρσεις έχει κάνει το ελληνικό κράτος στην περιοχή της Μακεδονίας, όπως και για τις ελλειπείς ή αλλοιωμένες ιστορικές γνώσεις δίνει στα παιδιά στα σχολεία.....
schelo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

No personal text

View Profile
« Reply #798 on: July 23, 2008, 02:40:17 am »

Quote from: Nessa NetMonster on July 22, 2008, 21:37:07 pm
Μη σώσεις να διαβάσεις ιστορία ποτέ αγορίνα μου. Κάτσε αμόρφωτος στο σπίτι σου να χάφτεις ό,τι σου λέει η τηλεόραση και να "πονάει η καρδιά σου" για ό,τι σου υποδεικνύουν.

Hello im back
     Αααα μάλιστα. Κρατώ το εκδόσεις "κινήσεις αριστερών". Η κάπως έτσι. Δηλ. εσύ διαβάζεις την ιστορία όπως την βλέπει η αριστερά. Αντικειμενικότατη σε βρίσκω. Και γιατί όχι. Δικαίωμα σου. Όσο θα τα βλέπουμε τα εθνικά θέματα μέσα απο κομματικούς φακούς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τραγικά λάθη μεγάλη μου αριστερή συναδέλφισα. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις φυσικά. Εγώ και η Μακεδονία τη σου φταίξαμε. Και αν δεν κάνω λάθος το ΚΚ συνεχίζει να έχει, και πάντα είχε δηλ., μια πατριωτική φλέβα.Εσύ πως έτσι ?.Ας τα αφήσουμε όμως αυτά. Καλοκαίρι είναι χαρά μου.... Roll Eyes

Να σε βγάλω κανένα βράδυ να σε κυκλοφορήσω στην Σαλόνικα. Να δεις την πραγματική ομορφιά των Μακεδόνων και της Μακεδονίας. Από τα βιβλία και τα φυλλάδια δεν θα το καταλάβεις. Που ξέρεις μπορεί να αρχίση να πονά και εσένα η καρδιά σου... 8). Εκεί έξω είναι η ζωή.
   Θα πάμε για καφέ στην παραλία, μετά για φαγητό στο μοδιάνο και τέλος στον Πλούταρχο. Εγώ θα σου πετώ λουλούδια και εσύ θα μου μιλάς για τον Στάλιν φορώντας Τζάκετ αμερικανικής ραφής. Τα χαράματα θα σε παώ στο Επταπύργιο να σε κάνω καντάδα. Αυτά. Δεν φιλώ ποτέ στο 1ο Ραντεβού.
  Μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να την αγαπήσεις την Μακεδονία και την Ελλάδα εσύ και οι φίλοι σου.     

Αν πάλι έχεις δεσμό ζητώ συγνώμη απο εσένα και το αγόρι σου. Εμείς οι μακεδόνες δεν κλέβουμε της γυναίκες των άλλον. Είμαστε εντάξει καρντάσια.   Wink

Και μην με αρχίσεις με τα παρατεταμένα ουάοουυ γιατί θα με ξενερώσεις και δεν θα σε   πάω πουθενά.

Καληνύχτα γλυκιά μου.

Νο Signature
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #799 on: July 23, 2008, 02:45:40 am »

schelo

αλλα λογια να αγαπιόμαστε.... (όπως είπε κ κάποιος σε παραδιπλανό τόπικ κ μ' άρεσε η έκφραση  Cheesy)

καλό είναι να κοιτάμε τις πηγές οσων διαβάζονται, αλλά καλύτερο είναι να τα διαβάζουμε κιόλας. Με ανοιχτό μυαλό, χωρίς παρωπίδες.
Κατηγορείς τη Νέσσα για μεροληπτική αντιμετώπιση και κάνεις ακριβώς το ίδιο.
Κομματικές σκοπιμοτητες δεν έχει μόνο το ΚΚΕ, έχουν και οι υπόλοιποι. Κι αυτοί κόμματα είναι, και μάλιστα  με μεγαλύτερη επιρροή αφου ελέγχουν την παιδεία, τα media κτλ και εσύ αυτή τη στιγμή αναπαράγεις την άποψή τους.

Ει, ψιτ, καρντάσι, η Μακεδονία ήταν όμορφη και όταν στα χωριά χόρευαν σλάβικους χορους χαμογελαστοί άνθρωποι....
πάνω κάτω στα χρόνια που η μητέρα μου πήγε δασκάλα στα χωριά της Αριδαίας τα παιδιά μιλούσαν σλαβόφωνα... κι αυτά τα παιδιά όμορφα ήταν.... μόνο που τα κάναμε να μιλάνε ελληνικά με το έτσι θέλω.... Wink

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #800 on: July 23, 2008, 11:54:51 am »

schelo παιδί μου.

Καταρχάς δεν ξέρω αν έχω κομματικές παρωπίδες, αλλά είμαι ευτυχής που δεν έχω εθνικιστικές παρωπίδες. Η ιστορία είναι μία, όχι αριστερή ή δεξιά. Όταν διαβάζεις ιστορία διαβάζεις γεγονότα που είτε συνέβησαν είτε δε συνέβησαν (στη δεύτερη περίπτωση έχουμε πλαστογράφηση). Όταν διαβάζεις ιστορία κοιτάζεις τις πρωτογενείς πηγές, αυτές που προέρχονται από την ίδια εποχή με τα γεγονότα.

Επίσης (αν και ξέρω εκ πείρας ότι από το ένα αυτί θα μπεί και από το άλλο θα βγει) θα επισημάνω ότι, αν και αριστερή, δεν έχω καμία σχέση με το ΚΚ ή το Στάλιν.

Τέλος, παρόλο που με δελεάζει η πρότασή σου να αγαπήσω την ομορφιά της Ελλάδας μέσα από το πολιτιστικό της επίπεδο που εκφράζει ο Πλούταρχος και τα γραφικά της τοπία όπως ο καταγάλανος Θερμαϊκός, θα αναγκαστώ να αρνηθώ για τους εξής λόγους.

1) Δε θέλω να σε βάλω να ξοδεύεσαι και να στερήσω από ένα εργαζόμενο φτωχόπαιδο του λαού την ευκαιρία να βάλει μερικά λεφτά στην άκρη και να πάρει επιτέλους ένα πανάκριβο "Labtop" (όλοι εμείς που σου τη λέμε έχουμε 10 laptop ο καθένας και καταγόμαστε από εφοπλιστές - επίσης, περάσαμε εδώ επειδή πήγαμε σε ιδιωτικό κολέγιο και σε φροντιστήριο, κάναμε ιδιαίτερα, εγκαταστήσαμε στον εγκέφαλό μας το αμύθητης αξίας top secret τσιπάκι με όλα τα μαθήματα και δωροδοκήσαμε τους διορθωτές των Πανελλαδικών με μερικά εκατομμύρια ευρώ).

2) Όπως πολύ σωστά μάντεψες, σκοπός της ζωής μου είναι αφού πάρω το πτυχίο να βρω ένα καλό παιδί να παντρευτώ, να κάνουμε 6 παιδιά (παιδιά, όχι κορίτσια), να γίνω μια καλή νοικοκυρά και να σκάσει από τη ζήλια της η γειτόνισσα η Πόπη από το χωριό. Άρα δε μπορώ να βγαίνω με αγόρια, γιατί θα με κακολογήσουν και μετά η προξενήτρα δε θα μπορεί να μου βρει τίποτα (αν κυκλοφορήσουν φήμες ότι η νύφη δεν είναι παρθένα χαλάει το προξενιό, καταλαβαίνεις).

3) Ήδη αγαπώ τον τόπο μου, και αν τον αγαπήσω περισσότερο ή λιγότερο δε θα αλλάξει τίποτα. Ο τόπος φτιάχνεται από τους κατοίκους του - άσχετα αν είναι Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι, Πακιστανοί, ή Μακεδόνες (εννοώ εθνικά Μακεδόνες).

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #801 on: July 23, 2008, 11:55:41 am »

Το ΚΚΕ by the way θεωρεί το θέμα της ύπαρξης "μακεδονικής" μειονότητας ανύπαρκτο και δεν τίθεται υπέρ του σκέτου "Μακεδονία" αλλά του να υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός.

(Stalin)^2
Guest
« Reply #802 on: July 23, 2008, 12:28:34 pm »

Quote from: schelo on July 23, 2008, 02:40:17 am
Quote from: Nessa NetMonster on July 22, 2008, 21:37:07 pm

Hello im back
     Αααα μάλιστα. Κρατώ το εκδόσεις "κινήσεις αριστερών". Η κάπως έτσι. Δηλ. εσύ διαβάζεις την ιστορία όπως την βλέπει η αριστερά. Αντικειμενικότατη σε βρίσκω. Και γιατί όχι. Δικαίωμα σου. Όσο θα τα βλέπουμε τα εθνικά θέματα μέσα απο κομματικούς φακούς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τραγικά λάθη μεγάλη μου αριστερή συναδέλφισα. Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις φυσικά. Εγώ και η Μακεδονία τη σου φταίξαμε. Και αν δεν κάνω λάθος το ΚΚ συνεχίζει να έχει, και πάντα είχε δηλ., μια πατριωτική φλέβα.Εσύ πως έτσι ?.Ας τα αφήσουμε όμως αυτά. Καλοκαίρι είναι χαρά μου.... Roll Eyes

Να σε βγάλω κανένα βράδυ να σε κυκλοφορήσω στην Σαλόνικα. Να δεις την πραγματική ομορφιά των Μακεδόνων και της Μακεδονίας. Από τα βιβλία και τα φυλλάδια δεν θα το καταλάβεις. Που ξέρεις μπορεί να αρχίση να πονά και εσένα η καρδιά σου... 8). Εκεί έξω είναι η ζωή.
   Θα πάμε για καφέ στην παραλία, μετά για φαγητό στο μοδιάνο και τέλος στον Πλούταρχο. Εγώ θα σου πετώ λουλούδια και εσύ θα μου μιλάς για τον Στάλιν φορώντας Τζάκετ αμερικανικής ραφής. Τα χαράματα θα σε παώ στο Επταπύργιο να σε κάνω καντάδα. Αυτά. Δεν φιλώ ποτέ στο 1ο Ραντεβού.
  Μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα να την αγαπήσεις την Μακεδονία και την Ελλάδα εσύ και οι φίλοι σου.    

Αν πάλι έχεις δεσμό ζητώ συγνώμη απο εσένα και το αγόρι σου. Εμείς οι μακεδόνες δεν κλέβουμε της γυναίκες των άλλον. Είμαστε εντάξει καρντάσια.   Wink

Και μην με αρχίσεις με τα παρατεταμένα ουάοουυ γιατί θα με ξενερώσεις και δεν θα σε   πάω πουθενά.

Καληνύχτα γλυκιά μου.

Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς;...

Το ότι έχεις ταυτίσει την αριστερά με το ΚΚΕ; (Αλίμονο αν η αριστερά στην Ελλάδα ήταν το ΚΚΕ... Δηλαδή αριστερά είναι, αλλά μεταρρυθμιστική, ρεφορμιστική. Υπάρχει και η επαναστατική αριστερά ωστόσο...Βέβαια δεν νομίζω πως η Νέσσα ανήκει εκεί, τέλοσπάντων.)

Το ότι νομίζεις ότι η ζωή είναι η μπαρότσαρκα που καταλήγει στον Πλούταρχο και μετά στο επταπύργιο για χαλβάδιασμα;

Το ότι κατηγορείς τη Νέσσα για Σταλινισμό; Έλεος, μάθε λίγο τί πρεσβεύει κάθε τάση στην αριστερά και μετά τη σχολιάζεις...Τί σου λέω τώρα...

Να σε ενημερώσω πάντως φίλε μου πως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η αγάπη για την πατρίδα (που βεβαίως βεβαίως συνεπάγεται μίσος για ό,τι δεν είναι πατρίδα) και το overdose γαλανόλευκης είναι οι κύριοι υπαίτιο εμφάνησης καρκίνου στον εγκέφαλο. Βέβαια πολλοί προτιμούν να θυσιαστούν για την πατρίδα τους...
(Stalin)^2
Guest
« Reply #803 on: July 23, 2008, 12:31:48 pm »

Quote from: pandora on July 23, 2008, 02:45:40 am
schelo

αλλα λογια να αγαπιόμαστε.... (όπως είπε κ κάποιος σε παραδιπλανό τόπικ κ μ' άρεσε η έκφραση  Cheesy)

καλό είναι να κοιτάμε τις πηγές οσων διαβάζονται, αλλά καλύτερο είναι να τα διαβάζουμε κιόλας. Με ανοιχτό μυαλό, χωρίς παρωπίδες.
Κατηγορείς τη Νέσσα για μεροληπτική αντιμετώπιση και κάνεις ακριβώς το ίδιο.
Κομματικές σκοπιμοτητες δεν έχει μόνο το ΚΚΕ, έχουν και οι υπόλοιποι. Κι αυτοί κόμματα είναι, και μάλιστα  με μεγαλύτερη επιρροή αφου ελέγχουν την παιδεία, τα media κτλ και εσύ αυτή τη στιγμή αναπαράγεις την άποψή τους.

Ει, ψιτ, καρντάσι, η Μακεδονία ήταν όμορφη και όταν στα χωριά χόρευαν σλάβικους χορους χαμογελαστοί άνθρωποι....
πάνω κάτω στα χρόνια που η μητέρα μου πήγε δασκάλα στα χωριά της Αριδαίας τα παιδιά μιλούσαν σλαβόφωνα... κι αυτά τα παιδιά όμορφα ήταν.... μόνο που τα κάναμε να μιλάνε ελληνικά με το έτσι θέλω.... Wink

τα εκπολιτίσαμε αγαπητή μου...  ακολουθώντας το παράδειγμα του προγόνου μας.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #804 on: July 23, 2008, 12:34:37 pm »

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on July 23, 2008, 12:31:48 pm
του προγόνου μας.

Huh

μεγας αλεξανδρος?
(Stalin)^2
Guest
« Reply #805 on: July 23, 2008, 12:41:11 pm »

ε ναι.. και πολλοί άλλοι βέβαια, δόξα τω θεώ είχαμε πολλούς χασάπακλες ως έθνος...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #806 on: July 23, 2008, 12:44:46 pm »

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on July 23, 2008, 12:41:11 pm
ε ναι.. και πολλοί άλλοι βέβαια, δόξα τω θεώ είχαμε πολλούς χασάπακλες ως έθνος...

το αρθρο της Νεσσας λέει πολλά και ενδιαφεροντα πάντως.... αξίζει να διαβαστεί.....
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #807 on: July 23, 2008, 13:37:53 pm »

Δεν ξέρω αν προκαλείται από "κεκτημένη" νοητική αδράνεια η αποτυχία του να αποδεχθεί την ιστορία ως ενιαία, και την άρνηση να τοποθετήσει τα γεγονότα και τις έννοιες στο κατάλληλο ιστορικό πλαίσιο, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα, "χασάπακλες" "εκπολιτιστές" "ιμπεριαλιστές", έννοιες με μερικά χρόνια ζωής μόνο, δεν δύνανται να χαρακτηρίσουν ιστορικές μονάδες, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι τα παραπάνω ήταν κάτι παραπάνω από αποδεκτά και νόρμες που αποδέχονταν στην πλειοψηφία τους οι λαοί.

Ήταν θεμιτά.

pay close attention
schelo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

No personal text

View Profile
« Reply #808 on: July 23, 2008, 19:33:08 pm »

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΛΙΤΗΣ: Φυσικά και δεν υπάρχει μειονότητα

O Δήμαρχος της Μελίτης, Κώστας Τσακμάκης, σοβαρός, μετρημένος και σοφός για την ηλικία του πολιτικός, τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Έχει την ίδια καταγωγή και γλώσσα με τον γράφοντα εδώ, αλλά και με τη θλιβερή κουστωδία των γραφικών ΒοσκοπουλοΠασοηδωΣτοιδοΤραικων. Έχετε ακούσει ένα σωρό δίγλωσσους συμπατριώτες μου Φλωρινιώτες (και τον Γιώργο Λιάνη) να ξεκαθαρίζουν ότι φυσικά και δεν θεωρούν τον εαυτό τους άλλης εθνικότητας. Φυσικά και το γεγονός, ότι η γιαγιά μας, μας τραγουδούσε "μπάμπι μι κούπι τσέρενι τσουράπι" κι όχι "κοιμήσου αγγελούδι μου" δεν μας κάνει "μειονότητα".
Γιατί λοιπόν ρε Βοσκόπουλε, έχεις αναστατώσει το σύμπαν και κοντεύεις να φέρεις σε πολεμο δύο γειτονικά κράτη που είχαν άριστες σχέσεις; Βγες στην πλατεία της Μελίκης αύριο βράδυ και τραγούδα πέντε ώρες στα ντόπια. ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ; Αν αρχίσεις να τραγουδάς όμως τα "μπριγκάτε γκρίτσκι" (φύγετε Έλληνες) και τα άλλα ηλίθια ανθελληνικά τραγούδια (ξέρεις εσύ), τι περιμένεις; Δηλαδή αν πάει ένας πόντιος και τραγουδήσει στο πανηγύρι της Τραπεζούντας "φύγετε βρωμότουρκοι από τα μέρη μας" τι περιμένεις ότι θα του κάνουν; Εσύ τι λες Ντέντε;
Νας ντέτε..

Πηγή
Blog taxalia

Νο Signature
schelo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

No personal text

View Profile
« Reply #809 on: July 23, 2008, 19:42:56 pm »

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-343, FAX: 2310 271- 501
e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ανακοινώνει τα εξής:
Η νωπή επιστολή Γκρούεφσκι προς Καραμανλή επιχειρεί μια «φυγή προς τα εμπρός»,
στην πραγματικότητα φυγή προς τα πίσω. Οι στόχοι της είναι προφανείς: ο απεγκλωβισμός
των Σκοπίων από το αυτοκαταστροφικό του αδιέξοδο, η εξαγωγή του επεκτατικού
ολοκληρωτικού «μακεδονισμού» στη διεθνή κοινότητα υπό το περίβλημα των διεθνών
κανόνων για τα υποτιθέμενα «ανθρώπινα δικαιώματα» στην ελληνική Μακεδονία και ο
υποτιθέμενος «εκβιασμός» της Ελλάδος σε υποταγή.
Η επιστολή Γκρούεφσκι εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό προκλήσεων σε
στενή συνεργασία με ισχυρά ξένα κέντρα τα οποία προωθούν σταθερά την κονιορτοποίηση
των Βαλκανίων σε μη βιώσιμα κράτη και τον κατακερματισμό των κοινωνιών σε
αντιμαχόμενες ομάδες και σε εθνικές μειονότητες, ακόμη και ανύπαρκτες ή εισαγόμενες, έτσι
ώστε να επικυριαρχεί ως «προστάτης» όλων ο Μεγάλος Αδελφός.
Η επιστολή Γκρούεφσκι, που ανακοινώθηκε την 14η Ιουλίου 2008, απεστάλη σε
επιλεγμένη ημερομηνία ώστε το έωλο περιεχόμενό της να ολοκληρωθεί και να
«επιβεβαιωθεί» με τα ακόλουθα προγραμματισμένα γεγονότα και ιστορικά σύμβολα:
1. Την 20ή Ιουλίου το Κράτος των Σκοπίων εορτάζει την εθνική επέτειό του. Τιμά την
εξέγερση του ΄Ηλιντεν το 1903, την οποία το ισχύον σήμερα Σύνταγμα έχει
ανακηρύξει ετεροχρονισμένα σαν ιστορική αφετηρία της ψευδώνυμης «Δημοκρατίας
της Μακεδονίας» και σαν Εθνεγερσία του ψευδωνύμου «μακεδονικού ΄Εθνους».
2. Την 20ή Ιουλίου εφέτος, όπως κάθε χρόνο, ο σύλλογος των αυτοκαλουμένων
«Προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή από την ελληνική Μακεδονία,
με έδρα το μεθοριακό Μοναστήρι (Bitola), αποκορυφώνει τις καθιερωμένες
ανθελληνικές εκδηλώσεις του στο πλησιόχωρο Τίρνοβο, παλαιό βλαχοχώρι, όπου
κορυφαίος εκπρόσωπος του καθεστώτος είναι κεντρικός ομιλητής με στόχο την
ελληνική Μακεδονία και την ελληνική κυβέρνηση. Προσκεκλημένος είναι ο
Πρωθυπουργός Γκρούεφσκι.
3. Την 20ή Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο, τελείται ταυτόχρονα, λόγω της εορτής του
Προφήτη Ηλία, μεγάλο πανηγύρι στο μεθοριακό χωριό Μελίτη της Φλώρινας προς το
οποίο εφέτος κινητοποιούνται εξωγενείς παράγοντες αποσταθεροποίησης με βιτρίνα
το γνωστό «Ουράνιο Τόξο» της μηδαμινής μειοψηφίας και με διεθνή βοήθεια.
Προγραμματίζεται μαζική εισαγωγή «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» από το
εξωτερικό, ώστε να δημιουργηθεί σκηνικό ταυτόσημο με την επιστολή Γκρούεφσκι
και να προκληθεί διεθνής δημοσιότητα.
4. Τα Μ.Μ.Ε των Σκοπίων ανεκοίνωσαν ότι οι ανάλογες μαζικές προκλήσεις έχουν
προγραμματισθεί σε δικό τους έδαφος μπροστά στους μεθοριακούς σταθμούς της
ελληνικής Μακεδονίας.
Τα έωλα ζητήματα, που θέτει η επιστολή Γκρούεφσκι, είναι γνωστά και επαναφέρονται
στην ελληνική κυβέρνηση περιοδικά από το έτος 1950. ΄Αγνωστα μέχρι σήμερα είναι τα
άκρως απόρρητα έγγραφα της Γιουγκοσλαβίας, τα οποία αποκαλύπτουν πώς η ομοσπονδιακή
κυβέρνηση του Βελιγραδίου και η ομόσπονδη τοπική κυβέρνηση των Σκοπίων χειρίσθηκαν
μεταξύ 1950-1967 τα ζητήματα αυτά: φυγόδικοι δοσίλογοι συνεργάτες των Βουλγάρων
κατακτητών, φυγάδες αυτονομιστές μετά τη σύγκρουσή τους με τον Δ.Σ.Ε. του Κ.Κ.Ε.,
2
πρόσφυγες του Εμφυλίου, φρόνημα αυτών, επαναπατρισμός τους και νόμιμα περιουσιακά
δικαιώματά τους ή ανύπαρκτα δικαιώματά τους.
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών προμηθεύθηκε όλα αυτά τα άκρως απόρρητα
έγγραφα και ολοκλήρωσε τη συλλογική επιστημονική μελέτη αυτών, η οποία βρίσκεται
σήμερα στο στάδιο της εκτυπώσεως και κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο 2008.
Συνεπώς, είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα τουλάχιστον που γνωρίζουμε ολόκληρη την
Αλήθεια σε αντίθεση προς τις μισές αλήθειες και τα αντίστοιχα μισά ψέματα. Παραδίδεται
σύντομα στον ελληνικό Λαό, στην επιστήμη διεθνώς και στην διεθνή κοινότητα με
εδραιωμένη την πεποίθηση ότι γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος.
Τέλος, ευχαριστούμε εγκάρδια τον γείτονα Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι διότι, με
όλες τις πολιτικές ενέργειές του, επικυρώνει και εδραιώνει διεθνώς όλες τις θέσεις της
Ελλάδος όσον αφορά τη χρήση του κλοπιμαίου Ονόματός μας.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Μέρτζος
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Πηγή
Blog taxalia

Νο Signature
Pages: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 58 Go Up Print
Jump to: