• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:58:40 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:58:40 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 115
Total: 176
gpr000
Amalia
Angelagfb
difis
Nicotre
spoun
tzortzis
GeorgeGk
Giorgos2222
vajulin
mariaxalk
gkougeor
steliosakritidis
theofr
taniakrg
Tsomp
eed
lasef
atampakc
george14
efthmakr
Aristidis Aristidou
gpapailio
ArchieHadCells
Summand
swthrhs
witchingHour
Leftor
DarkMagiK06
andripappa
idchatzi
Σταυρος23
RAFI
Evripidis
ඞ
chaniotism
Fotis
manwlakhs
kourkou
andreaspaper
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 58 Go Down Print
Author Topic: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία  (Read 100090 times)
SarumaN
Guest
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #585 on: March 12, 2008, 13:30:01 pm »

Quote from: xristoforos_ on March 12, 2008, 12:57:03 pm
Quote from: Karaμazoβ on March 12, 2008, 11:36:01 am
Quote from: xristoforos_ on March 12, 2008, 09:24:26 am
Quote from: Karaμazoβ on March 12, 2008, 01:15:37 am
Τωρα εχει μια σχετικη  εκπομπη ο Τσιμας!!
χάσιμο χρόνου...τουλάχιστον...
Γιατι ρε καλή μου φανηκε...

δεν θες να το συζητήσουμε αυτό τώρα...

ixic_/coming to thess Cheesy - for a while
Πολλά ενδιαφέροντα ακούστηκαν χθες
(edit)Κατ'αρχάς, μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να βρω την δήλωση του πρώην υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων, Ντένκο Μαλέφσκι. Τι είπε λοιπόν αυτός ο απίστευτος τύπος:
«Η ιδέα πως ο Μέγας Αλέξανδρος μας ανήκει ήταν στα μυαλά μερικών περιθωριακών ομάδων μόνο. Ήταν ασήμαντη στα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παλιά Βαλκανικά Έθνη έχουν μάθει να νομιμοποιούνται μέσω της ιστορίας. Στα Βαλκάνια, για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία δύο χιλιάδες, τρεις χιλιάδες χρόνια.
Αφού λοιπόν μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια ιστορία, την εφηύραμε!».


«Η πίεση που δεχτήκαμε από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθούμε εμείς οι μετριοπαθείς και την θέση μας να πάρουν τα ριζοσπαστικά εθνικιστικά στοιχεία.
Αφού λοιπόν δεν μας επιτρέψατε να υπάρξουμε με αξιοπρέπεια ως κράτος δίπλα σας και δεν μας δώσατε τον χρόνο να λύσουμε σιγά σιγά τα προβλήματά μας, τις ιστορικές μας διαφορές, μας υποχρεώσατε να αρχίσουμε να σκάβουμε κι εμείς την ιστορία όσο βαθιά σκάβετε κι εσείς.

Εσείς μας οδηγήσατε στην αγκαλιά των ακραίων εθνικιστών που τώρα λένε πως είμαστε απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η αντίδρασή σας ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, σαν να θέλατε να συμβεί αυτό που συνέβη».
Παραδέχεται δηλαδή ότι όλη αυτή η ιστορία είναι κατασκευασμένη και ουδεμία σχέση έχουν αυτοί με τον Μέγα Αλέξανδρο και γενικά με την αρχαία Μακεδονία

Κατά δεύτερον, ειπώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρεογκίεφσκι, ένας απ' τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της προπαγάνδας των Σκοπιανών στο παρελθόν, μαζί με χιλιάδες άλλους Σκοπιανούς, πήρε Βουλγαρική υπηκοότητα. Οι Βούλγαροι δέχονται τους Σκοπιανούς σαν Βούλγαρους στο έθνος και τους δίνουν όπως όπως την Βουλγαρική υπηκοότητα.Δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανοί έχουν δεχτεί μέχρι σήμερα την Βουλγαρική υπηκοότητα.Οι Σκοπιανοί εθνικιστές προσπαθούν να το εμποδίσουν αυτό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που ακούστηκαν στην εκπομπή όποιος Σκοπιανός ζητά Βουλγαρική υπηκοότητα απολύεται απ'το δημόσιο και δέχεται απειλές για την ζωή του( τι απέγινε η αυτοδιάθεση των λαών??)
Μεταφέρω από εδώ http://www.omogenia.com/forums/showthreaded.php/Cat/0/Number/47343/an/0/page/0

Οι Σκοπιανοί  μεταλλάσσονται σε  Βούλγαρους!




ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ »Λ.Γκεοργκιέφσκι ,

Πάνω που πείσθηκαν οι «Πατριώτες Ηγέτες» μας να υποχωρήσουν στο θέμα της ονομασίας της FYROM , οι Σκοπιανοί άρχισαν ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την ευγενική «Ψευδο»Μακεδονική» τους καταγωγή και μεταλλάσσονται σε Βούλγαρους!

Πρωταγωνιστή τον πρώην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ της FYROM κ. Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι. Αυτός λοιπόν ο εθνικιστής πολιτικός , αρχηγός του V.M.R.O , που χρησιμοποίησε ως βάση της πολιτικής του καριέρας στα Σκόπια τον φανατικό αποφάσισε τελικά ότι ΔΕΝ είναι «Μακεδόνας» αλλά Βούλγαρος! Και φυσικά ΔΕΝ έμεινε στα λόγια, ζήτησε κι έλαβε την Βουλγαρική Υπηκοότητα και πλέον ετοιμάζεται να πολιτευθεί στην χώρα της Βουλγαρίας ως καθαρόαιμος Βούλγαρος πολίτης.
Ήδη οκτώ ( 8 ) μέλη του Κοινοβουλίου της και 15 δήμαρχοι από τα Σκόπια απέκτησαν διπλό διαβατήριο. Το διάταγμα που του αναγνωρίζει τη βουλγαρική υπηκοότητα, τουτέστιν την ευρωπαϊκή, υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας Ανγκελ Μάριν. Εκτός συνόρων ο Γκεοργκιέφσκι επέλεξε ως τόπο κατοικίας το Μπλάγκοβγκραντ.
Βέβαια ο Γκεοργκιέφσκι , που ανακάλυψε ότι είναι Βούλγαρος δεν είναι μόνος του. Τουλάχιστον 20.000 (!) Σκοπιανοί υπήκοοι της FYROM έκαναν την ίδια ανακάλυψη, απαρνήθηκαν περήφανα την «Μ» τους καταγωγή και πήραν Βουλγαρικά Διαβατήρια. Στην ουρά για την «μετάλλαξη» περιμένουν επιπλέον 40.000 Σκοπιανοί υπήκοοι.
Οι Βούλγαροι εθνικιστές καλούν ΟΛΟΥΣ τους Σκοπιανούς να κάνουν το ίδιο πράγμα κι επιτέλους να αναγνωρίσουν την πραγματική τους Βουλγαρική καταγωγή. Ως γνωστόν, οι Βούλγαροι ουδέποτε αναγνώρισαν «Μακ» γλώσσα και «Μακ» έθνος. Μάλιστα σε κάθε επίσκεψη Σκοπιανών αξιωματούχων στην Βουλγαρία, οι αρχές αρνούνται πεισματικά να παρέχουν διερμηνείς καθώς θεωρούν την Σκοπιανή γλώσσα ταυτόσημη με την Βουλγαρική.
Αυτό λοιπόν είναι ένα καλό παράδειγμα ΡΕΥΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
Δεν είναι από τα πράγμα που αλλάζει κανείς εύκολα χάριν της ελπίδας για μελλοντικές καλύτερες ημέρες. Οι περήφανοι «Μακ» της γείτονος FYROM δεν έχουν τέτοια προβλήματα όμως και δεν τους απασχολούν τέτοιες μικρολεπτομέρειες.

Quote from: xristoforos_ on March 12, 2008, 13:07:17 pm
(edit)

πάντως,,,,λίγο in topic....άμα έχει link κανείς από την εν λόγω εκπομπή... (greek-movies?!)...ας το επισυνάψει...
θα είχε ενδιαφέρον αργότερα να ασχοληθούμε με μερικά από τα θέματα που θίγει...

ixic_
πήγαινε εδώ http://www.megatv.com/erevna/default.asp?catid=13083&subid=2&tag=9312&pubid=292693
πέρα από το trailer άμα πας το ποντίκι πάνω από το βίντεο μπορεί να επιλέξεις να δεις ένα απόσπασμα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και κάτι σχετικό. Μία ευχάριστη είδηση: Οι φίλοι μας οι Αλβανοί του Τετόβου απειλούν να ρίξουν την εθνικιστική κυβέρνηση του Γκρουέφσκι.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11807&subid=2&pubid=628496&tag=7948
Είτε ο Σαλί Μπερίσα δεν το εννοούσε για το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια που «έκλεισε», είτε τα Σκόπια «απειλούν» τη Δύση με κλιμάκωση της αστάθειας στην περιοχή.

Όπως και αν ερμηνευτεί πάντως, η κίνηση του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, ζητά πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες, πλειάδα νομοθετικών ρυθμίσεων, απειλώντας να άρει τη στήριξη στην κυβέρνηση.

Νέες διεκδικήσεις Αλβανών στην ΠΓΔΜ

Συγκεκριμένα, οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ ζητούν από το VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι:

    * ψήφιση νόμου για κοινωνική αποκατάσταση πρώην αγωνιστών του UCK, που το 2001 ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ
    * ψήφιση νόμου για αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας σε θεσμικό επίπεδο
    * άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την ΠΓΔΜ
    * αύξηση του αριθμού των Αλβανών στη δημόσια διοίκηση στην ΠΓΔΜ
    * διευθέτηση του ζητήματος της χρησιμοποίησης του αλβανικού εθνικού συμβόλου
    * κλείσιμο τεσσάρων υποθέσεων που ερευνούσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία-ICTY- (πρόκειται για τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες υπήρξαν υποψίες για διάπραξη εγκλημάτων από την πλευρά των αγωνιστών του UCK στις συγκρούσεις του 2001. Το ICTY διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων και τις επέστρεψε στην Δικαιοσύνη της ΠΓΔΜ.

«Τα αιτήματα ή σας ρίχνουμε»


Το DPA ζήτησε από τον πρωθυπουργό, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, τα έξι αυτά αιτήματα να διευθετηθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι από τις 2 έως τις 4 Απριλίου. "Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, κ. Γκρούεφσκι, δεν δείξει ετοιμότητα για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, τότε τις επόμενες ημέρες, το DPA θα αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον κυβερνητικό συνασπισμό", αναφέρεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση από το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι.

Σε περίπτωση που το DPA αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι θα απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Μέντουχ Θάτσι, είχε απειλήσει και τον περασμένο Ιούνιο ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, λόγω διαφωνιών με τον κ. Γκρούεφσκι για τον χειρισμό θεμάτων που αφορούν τη θέση και τα δικαιώματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει στην πραγματοποίηση των απειλών αυτών.

Διαψεύδεται ο Μπερίσα

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Αλβανός πρόεδρος Σαλί Μπερίσα είχε υποστηρίξει ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, ολοκληρώθηκε η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό συνόρων, όσον αφορά το αλβανικό στοιχείο. Αν και υπάρχουν Αλβανοί και στη νότια Σερβία, στο Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσημη Αλβανία θεωρεί ότι τα δικαιώματά τους πρέπει να γίνουν σεβαστά, αλλά η ιδέα για εκ νέου επαναπροδιορισμό των συνόρων είναι αντιπαραγωγική, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα ένταση και ανασφάλεια για τα επόμενα 15-20 χρόνια, περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να προσεγγίσει την ΕΕ.

Ωστόσο, μία ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό την παρούσα περίοδο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές εντάσεις στην ΠΓΔΜ, ειδικά μάλιστα εάν εκληφθεί ως «προδοσία» από τους σλαβόφωνους κατοίκους που εναγωνίως επιδιώκουν την κατοχύρωση της εθνικής τους ταυτότητας υπό το όνομα της Μακεδονίας. Εντάσεις, που κάλλιστα μπορεί να κάνουν την αλβανική πλευρά να αναθεωρήσει τη στάση της (ή να την... αποκαλύψει).

Σε κάθε περίπτωση, επίσης, η επαπειλούμενη κατάρρευση της κυβέρνησης και η πρόκληση αστάθειας είναι σίγουρα ένα τελευταίο χαρτί πίεσης στα χέρια της ΠΓΔΜ, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ.
« Last Edit: March 12, 2008, 15:56:53 pm by SarumaN » Logged
SarumaN
Guest
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #586 on: March 12, 2008, 14:24:35 pm »

Σάββατο, 8 Μάρτιος 2008
Ζαχαριάδης V Βαφειάδης για το Μακεδονικό


Είναι ενδιαφέρον για την ιστορία της Μακεδονίας να αναφερθούμε πώς μερικοί ηγέτες της Αρι­στεράς αισθάνθηκαν μετά τον Εμφύλιο. Η πολιτική του Ζαχαριάδη έγινε θέμα κριτικής σε δημόσιες δηλώσεις και σε βιβλία γραμμένα από διάφορους κομμουνιστές ηγέτες, οι οποίοι είχαν διαφύγει στις χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού στο τέλος του πολέμου και έζησαν στην εξορία για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, αισθάνονταν ότι ο Στάλιν είχε χρησιμοποιήσει τους Έλληνες αντάρτες για να διευθετήσει τα σύνο­ρα της Ελλάδας. Είδαν τις αποφάσεις της Ε' Ολομέλειας του ΚΚΕ και του Δεύτερου Συνεδρίου του ΝΟΦ ως επιτήδειο καμουφλάρισμα για να καλύψουν το γυμνό αλυτρωτισμό εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας, σχέδιο που το είχε εγκρίνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ (Παπαϊ­ωάννου, 1990)

Στα απομνημονεύματα του ο Μάρκος Βαφειάδης τόνισε ότι ο Ζαχα­ριάδης ποτέ δεν άλλαξε γνώμη για τις προθέσεις του να δώσει την ελπιεζόμενων δημοκρατικών πολιτών... ή μια αυθόρμητη εκδή­λωση αυτοάμυνας εναντίον καταπίεσης από τους Βρετανούς και τους Έλληνες. «Η κυρία αιτία να πολεμήσουμε την ελληνική κυβέρνηση ήταν το Μακεδόνικο ζήτημα».



Η καταπληκτική ομολογία του Μάρκου επιβεβαιώ­θηκε και από τον ίδιο τον Ζαχαριάδη, ο οποίος δήλωσε στις 14 Οκτω­βρίου του 1950, ένα χρόνο μετά την ήττα του ΔΣΕ:

«Το ΚΚΕ αναγνωρί­ζει το δικαίωμα αυτονομίας, και ακόμη αυτό της απόσχισης για τους Σλαβομακεδόνες της Μακεδονίας του Αιγαίου. Η Ε' Ολομέλεια έπραξε ορθά με την ψήφο της για απόσχιση».

Περιττό να λεχθεί εδώ ότι η Ε' Ολομέλεια ήταν υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ζαχαριάδη.

Ο Δημήτρης Βλαντάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έγραψε στο βιβλίο του (1981) «Εμφύλιος Πόλεμος, 1945-1949»: «Ο Ζαχαριάδης ενήργησε σαν να ήταν σκλάβος της σοβιετικής ηγεσίας».
Στο πρώτο του βιβλίο (1977) «Η Προδομένη Επανάσταση» ο Βλαντάς έγραψε: «Η δεύτερη βασική αιτία για την ήττα ήταν η ηγεσία του ΚΚΣΕ [Στάλιν]. Από το Μάρτιο του 1946 ώθησε το ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο για να εξυπηρετήσει τα ρωσικά συμφέροντα... Θα ήταν απίστευτο να φανταστεί κανείς ότι... η ηγεσία του ΚΚΕ θ' άρ­χιζε έναν ένοπλο αγώνα χωρίς την υπόσχεση για βοήθεια από την ηγεσία των Σοβιετικών».
Ο βασικός ρόλος που έπαιξε ο τιτοϊκός κομμουνισμός στον Εμφύλιο σε συνάρτηση με την ελληνική Μακεδονία σχολιάστηκε επίσης και από το Γιάννη Ιωαννίδη (1979), δεύτερος στην ηγεσία του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, ο οποίος έγραψε στο τέλος του Εμφυ­λίου: «Ο Τίτο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τους αντάρτες του ΚΚΕ για δικούς του αλυτρωτικούς σκοπούς κατά της ελληνικής Μακεδονίας».
 mountza mountza mountza
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/03/v.html
Logged
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3587


Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #587 on: March 12, 2008, 23:41:35 pm »

Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία, αλλά προχθές νομίζω άκουσα να παίζουν στη γειτονιά διάφοροι ύμνοι με μακεδονικό περιεχόμενο, και μάλιστα δυνατά.

Ίσως να περάσαμε στην αντεπίθεση...
Logged


Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 2520


Legalizacion


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #588 on: March 12, 2008, 23:55:51 pm »

To lili Marleen παίζανε?
Logged

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3587


Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #589 on: March 13, 2008, 00:04:12 am »

Εβαζε και κάτι στρατιωτικά εμβατήρια.
Και τον εθνικό ύμνο...
αυτά δεν έχουν ναζιστικό περιεχόμενο
Logged


Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 2520


Legalizacion


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #590 on: March 13, 2008, 00:12:08 am »

Στρατιωτικά εμβατήρια ε; χμμμμ
Logged

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3587


Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #591 on: March 13, 2008, 00:14:17 am »

ελληνικά στρατιωτικά εμβατήρια  Tongue
Logged


Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #592 on: March 13, 2008, 02:51:10 am »

Το εμβατήριο του Λοΐζου το παίξανε;
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #593 on: March 13, 2008, 12:35:25 pm »

Quote from: AgentCain on March 12, 2008, 23:41:35 pm
Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία, αλλά προχθές νομίζω άκουσα να παίζουν στη γειτονιά διάφοροι ύμνοι με μακεδονικό περιεχόμενο, και μάλιστα δυνατά.

Ίσως να περάσαμε στην αντεπίθεση...

Quote from: AgentCain on March 13, 2008, 00:14:17 am
ελληνικά στρατιωτικά εμβατήρια  Tongue

 bang_head
Logged

Daphnekasgr
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 2348


Αφού η ψυχή μου είναι στους ηλεκτρολόγους!


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #594 on: March 13, 2008, 17:07:25 pm »

Quote from: xristoforos_ on March 12, 2008, 09:24:26 am
θα χει τοποθετήσει καμία νέα κεραία η cosmofon κοντά στα σύνορα...
ή το πιο πιθανό...αφού έπιασες και t-mob...να ήταν εκτός λειτουργείας η αντίστοιχη ελληνική κεραία της εταιρίας σου...

αλλά αυτά είναι για τους τηλέπ....

το πιο ωραίο όμως πιο είναι;
η MKD Cosmofon είναι θυγατρική της Cosmote στα σκόπια...Cheesy
MKD Smiley

ixic_

Quote from: Karaμazoβ on March 12, 2008, 01:15:37 am
Τωρα εχει μια σχετικη  εκπομπη ο Τσιμας!!
χάσιμο χρόνου...τουλάχιστον...

Βασικά, το θέμα μου δεν ήταν ότι ήμουν μέσα στην Ελλάδα και έπιασα δίκτυο από τα Σκόπια.. Αυτό δεν μου φαίνεται παράλογο ή κάτι.. Το θέμα είναι ότι στο σήμα που στέλνουν.. γράφουν MKD cosmofon...ή T-mobilMK .. Δηλαδή έχουν το μακεδονία σαν ονομα στην εταιρια τους!
« Last Edit: March 13, 2008, 17:09:50 pm by Daphnekasgr » Logged

Κοιμάμαι ακόμα με τον αρκούδο μου...


Κοντά μου πάντα θα υποφέρεις..
σου το χα πει ένα πρωί βροχερό..
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3527



View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #595 on: March 13, 2008, 17:14:30 pm »

Quote from: Daphnekasgr on March 13, 2008, 17:07:25 pm


Βασικά, το θέμα μου δεν ήταν ότι ήμουν μέσα στην Ελλάδα και έπιασα δίκτυο από τα Σκόπια.. Αυτό δεν μου φαίνεται παράλογο ή κάτι.. Το θέμα είναι ότι στο σήμα που στέλνουν.. γράφουν MKD cosmofon...ή T-mobilMK .. Δηλαδή έχουν το μακεδονία σαν ονομα στην εταιρια τους!

Καταρχάς για να καταλάβουμε τι παίζει, η CosmoFon είναι του ομίλου Cosmote.
Tώρα το τρίγραμμα MKD έχει υιοθετηθεί από όλους τους οργανισμούς ως διακριτικό. Από πινακίδες αυτοκινήτων έως τη FIFA.

Οι αγκυλώσεις μας μας οδηγούν στο να μην ανοιγόμαστε στα Σκόπια, μία αγορά που με ανοικτά σύνορα θα αύξανε τη δική μας κατά 25%.
Με όλα τα πολιτιστικά, παγκοσμιοποιητικά, κοινωνικά επακόλουθα του ελεύθερου εμπορίου.
Logged
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2479

I'm not insane! My mother had me tested


View Profile WWW
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #596 on: March 15, 2008, 03:45:29 am »

Quote from: Guybrush on March 13, 2008, 17:14:30 pm
μία αγορά που με ανοικτά σύνορα θα αύξανε τη δική μας κατά 25%.
Με όλα τα πολιτιστικά, παγκοσμιοποιητικά, κοινωνικά επακόλουθα του ελεύθερου εμπορίου.

Βέβαια... αφού ο γείτονας τα ξεπουλάει όλα, ας αγοράσουμε...    Tongue

Ελπίζω μονάχα εκτός από ισολογισμούς, να δημοσιεύονται και οι απολογισμοί από τα ανάλογα παραδείγματα της ""ελεύθερης" αγοράς" που εκμεταλλεύεται την μοναδική επιλογή που παρέχει στο θύμα: να ξεπουληθεί
Logged

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3049


αλλάζοντας...


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #597 on: March 15, 2008, 14:12:29 pm »

Quote
.. γράφουν MKD cosmofon...ή T-mobilMK .. Δηλαδή έχουν το μακεδονία σαν ονομα στην εταιρια τους!

ναι ...παντού...εννοείται...αφού αυτό θεωρούν ότι είναι το όνομά τους...

το ωραίο...και το ενδιαφέρον...δεν είναι η t-mobile,,,που είναι ένα διεθνής (γερμανικός...νομίζω) τηλεπικοινωνιακός πάροχος...η οποία πολλώς εχέστη περί του ονόματος...

το ενδιαφέρον είναι η cosmofon που είναι θυγατρική της cosmote...Cheesy και φυσικά χρησιμοποιεί αυτό το MKD...

όσοι ποτέ τύχει να περάσετε απο τον σιδ. σταθμό των σκοπίων...ρίξτε μια ματιά τριγύρω...θα δείτε μια πολύ ωραία ταμπέλα των κεντρικών γραφείων της cosmofon Smiley

ixic_/poli xaroumenos auti ti stigmi gia na mpleksei se sovares sizitiseis

Quote
Οι αγκυλώσεις μας μας οδηγούν στο να μην ανοιγόμαστε στα Σκόπια, μία αγορά που με ανοικτά σύνορα θα αύξανε τη δική μας κατά 25%.

είσαι σίγουρος γι αυτό που λες; Tongue
Logged

βαθειά...
SarumaN
Guest
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #598 on: March 15, 2008, 21:16:06 pm »

Quote from: xristoforos_ on March 15, 2008, 14:12:29 pm
Quote
.. γράφουν MKD cosmofon...ή T-mobilMK .. Δηλαδή έχουν το μακεδονία σαν ονομα στην εταιρια τους!
ixic_/poli xaroumenos auti ti stigmi gia na mpleksei se sovares sizitiseis

Όταν σου περάσει η χαρά 8) θα ήθελα απάντηση για τα δύο θέματα που έθιξα παραπάνω (δήλωση Μαλέφσκι και "μετάλλαξη" Γκεοργκιέφσκι) όπως και για τα δυο αποσπάσματα από κάτω :

Alexander of Macedon I :

5-They at once, hearing this, made haste to the outpost, where they found Alexander, who addressed them as follows:"Men of Athens, that which I am about to say I trust to your honour; and I charge you to keep it secret from all excepting Pausanias, if you would not bring me to destruction. Had I not greatly at heart the common welfare of Greece, I should not have come to tell you; but I am myself a Greek by descent, and I would not willingly see Greece exchange freedom for slavery. Know then that Mardonius and his army cannot obtain favourable omens; had it not been for this, they would have fought with you long ago. Now, however, they have determined to let the victims pass unheeded, and, as soon as day dawns, to engage in battle. Mardonius, I imagine, is afraid that, if he delays, you will increase in number. Make ready then to receive him. Should he however still defer the combat, do you abide where you are; for his provisions will not hold out many more days. If ye prosper in this war, forget not to do something for my freedom; consider the risk I have run, out of zeal for the Greek cause, to acquaint you with what Mardonius intends, and to save you from being surprised by the barbarians. I am Alexander of Macedon. "

Herodotus Book IX ,45,(Kalliopi)


Alexander's letter to Persian king Darius in response to a truce plea:


" ...Your ancestors came to Macedonia and the rest of Hellas and did us great harm, though we had done them no prior injury. I have been appointed leader of the Greeks, and wanting to punish the Persians I have come to Asia, which I took from you..."

Arrian, Anabasis of Alexander II, 14, 4 (Loeb, P. A. Brunt) - Arrianos II (Anabasis) Historian, 95-175 AD
Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: Τα Σκόπια και το όνομα Μακεδονία
« Reply #599 on: March 15, 2008, 21:38:32 pm »

http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=967&Itemid=42
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 58 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...