• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:03:56 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:03:56 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 135
Total: 191
fpapat
papaloui
ntoulker
ntsiakiri
kofius
iliaspapam
Orgianelis
Zoe06
vaggos
elias_farhood
mett
despoina15
HamesJetfield
petrtheo
Chr1sgr
cchristodoulou
AgaG
Bakalis Thanasis
pdiamantis
RAFI
Notac
Alex Kosmas
tasos potsakis
DioBadiavas
Nikos_313
witchingHour
gpapailio
evgeniaz
Aria10
manos_diakakis
valentini
Stelios Leivas
Michalis Tsialis
anna.ts
ThanosV
maik
mpilas_giwrgos
kostas.de
andripappa
alexfot
thomasdt
truethessalonikios
iliaskou
grammaths
gcheristanidhs
christina02
alextsigilis
johnnypap
bougatsa
Αρχιτέκτων
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση  (Read 11478 times)
Cyberkat
Guest
Απ: Συνάντηση - Συζήτηση για την στάση της ΠΚΣ στη Συνέλευση
« Reply #15 on: May 30, 2006, 15:46:59 pm »

Απαντώ ως ανένταχτη, "ανένταχτη", οιωνεί ανένταχτη ή ψευτοαγωνίστρια (μεταξύ σοβαρού και αστείου).

Προσωπικά συμφωνώ με όλες τις θέσεις της ΠΚΣ, μία προς μία, και βρήκα το πλαίσιο σας αρτιότατο. Διαφωνώ στην βασική θέση που αφορά τον δικό μου αγώνα ως φοιτήτριας, στο γεγονός ότι το πλαίσιο είναι κατά της κατάληψης διαρκείας και προτείνει το σχήμα 4 μέρες μάθημα-1 μέρα κατάληψη και στο ακόμη καλύτερο που είχε ακουστεί την προηγούμενη βδομάδα 5 μέρες εξεταστική-κατάληψη το Σαββατοκύριακο. Διαφωνώ γιατί γνωρίζω ότι εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτο. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να ενταχτεί στα πλαίσια του διαρκούς αγώνα, που όλοι υποστηρίζουμε, η κατάληψη διαρκείας που έχει κερδίσει όλους του φοιτητές σαν μέσο μάχης. Γιατί?
Γιατί η τόσο μαζική κινητοποίηση των μισών φοιτητών του τμήματος χαρακτηρίζεται φούσκα και προαναγγέλεται ότι αποκλείεται να διατηρήσει την δυναμική της και τον Σεπτέμβριο? Η ΠΚΣ ως οργανωμένος πόλος συσπείρωσης, είναι πράγματι πολύ οργανωμένη, αλλά αυτή τη φορά δεν αποτελεί πόλο συσπείρωσης. Εγώ πιστεύω ειλικρινά ότι αν βρισκόμασταν όλοι μαζί στο συντονιστικό με διάθεση συνεργασίας θα μπορούσε να βγει ένα κοινό πλαίσιο και οι πιθανότητες επιτυχίας της κινητοποίησης θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν η κατάληψη είχε την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΚΣ. Οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των δύο πλαισίων είναι πολύ μικρές για να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Εξάλλου τα βασικά σας επιχειρήματα κατά του κοινού πλαισίου (αυτά που ακούστηκαν χθες για παράδειγμα) ήταν
1) οι παραδοσιακές πολιτικές θέσεις των ΕΑΑΚ (ΕΝΟΣ από τα σχήματα που συμμετέχουν στο κοινό πλαίσιο) δείχνουν ανοχή στα σχέδια της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι τα ΕΑΑΚ δεν προβάλλουν τις πολιτικές τους θέσεις στο κοινό πλαίσιο, το οποίο κατά βάση είναι σύμφωνο με εσάς, επίσης θεωρείται ύποπτο ή τουλάχιστον αντιδεοντολογικό. Ρωτάω εγώ: δεν έχουν δικαίωμα τα ΕΑΑΚ να στηρίξουν τον κοινό αγώνα, ειδικά εφόσον στηρίζουν τις κοινές θέσεις.
2) το κοινό πλαίσιο υποστηρίχτηκε από την ΠΑΣΠ. Το δικό σας πλαίσιο ψηφίστηκε από την ΔΑΠ της Οδοντριατρικής Αθηνών αν δεν κάνω λάθος για να μην γίνει η κατάληψη διαρκείας.
3) στο κοινό πλαίσιο δεν αναφέρεται ρητά πόση αύξηση του ποσοστού του προυπολογισμού για την παιδεία απαιτούμε ενώ εσείς αναφέρετε ρητά 15%. Δηλαδή θα μπορούσε να μας δώσει η κυβέρνηση αύξηση 0.3% και να είμαστε ευτυχισμένοι. Είναι λίγο απίθανο.
Και άλλα που δεν θυμάμαι, κανένα δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ισχυρό ώστε να μας εμποδίσει να συνεργαστούμε.
Η προσωπική μου διάγνωση είναι ότι πάσχετε από το σύνδρομο "Άρη Βελουχιώτη". Όταν ο Άρης κάνει αντίσταση, η ηγεσία του ΚΚΕ πνίγεται στην ιδεολογική σημασιολογία της αγωνιστικής αποτελεσματικότητας.
Συνεπώς πάρτε το χαμπάρι, ο λόγος που δεν κινητοποιούμαστε κάτω από το πλαίσιο της ΠΚΣ δεν είναι η ΠΚΣ, είναι το γεγονός ότι η ΠΚΣ είναι κατά της κατάληψης! Διαφωνούμε στο βασικότερο, στην μορφή του αγώνα. Μην μου πεις ότι αυτό δεν είναι αρκετό ή τουλάχιστον εξίσου σημαντικό με τις πολιτικές θέσεις.

Τέλος, οι γελοιότητες που γράφονται κατά της ΠΚΣ κατά καιρούς στο forum και οι ανάλογες απόψεις που ακούγονται και έξω, δεν διαφέρουν από την σταθερή στρατηγική να χαρακτηρίζεται οποιοσδήποτε διαφωνεί μαζί σας αντικομμουνιστής, αντι-ΠΚΣ, κομπλεξικός με την ΠΚΣ, ρουφιάνος και άλλα παραπλήσια.

Στο α' ερώτημα, αν έχεις την καλοσύνη κάνε μια αναγωγή της "ειδίκευσης μέσα στο πτυχίο" στην δικιά μας σχολή. Στο πλαίσιο σας γράφετε "Όλη η απαραίτητη για το αντικείμενο των σπουδών γνώση μέσα στο πτυχίο. Απόκτηση επιστημονικής ειδίκευσης στο αντικείμενο σπουδών". Προτείνετε αλλαγή ή διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος? Λέτε επίσης όχι σπάσιμο σε κύκλους σπουδών. Όλα αυτά πως αντιβαίνουν στην απαίτηση για εννιαίο πτυχίο? Προσωπικά το εννιαίο πτυχίο το αντιλαμβάνομαι περίπου όπως είναι το δικό μας. Δηλαδή χωρίς σπάσιμο σε κύκλους σπουδών και με ειδίκευση (τομέας). Αν και αμφιβάλλω ότι είναι η καλύτερη λύση. Ποια ακριβώς είναι η πρότασή σας?
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #16 on: May 30, 2006, 15:48:07 pm »

@ DUO:

Γιατί θεωρείς ότι τα όσα έγραψα εγώ εκφράζουν την ΠΚΣ;

Ναι, δεν γράφει μόνο ο Αλιάκμων μεγάλα μηνύματα.
Πρόσεξε λίγο.

Η συζήτηση πηγαίνει οφφ τόπικ για αυτό θα ανοίξω καινούργιο για να τα συζητήσουμε γιατί με ενδιαφέρει αρκετά.

(sorry CyberKat αλλά νόμιζα είχα γράψει σε ποιόν αναφερόμουν)
« Last Edit: May 30, 2006, 16:22:55 pm by Turambar » Logged

byeeee
Cyberkat
Guest
« Reply #17 on: May 30, 2006, 15:52:56 pm »

Turambar έχω χαθεί λίγο. Σε εμένα απαντάς?

Το δικό μου μήνυμα υποτίθεται ότι ήταν απάντηση στον aliakmwn ή σε κάποιο άλλο μέλος της ΠΚΣ αλλά παρεμβλήθηκαν 5-6 μηνύματα.
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #18 on: May 30, 2006, 15:59:11 pm »

Quote from: Cyberkat on May 30, 2006, 15:52:56 pm
Turambar έχω χαθεί λίγο. Σε εμένα απαντάς?

Το δικό μου μήνυμα υποτίθεται ότι ήταν απάντηση στον aliakmwn ή σε κάποιο άλλο μέλος της ΠΚΣ αλλά παρεμβλήθηκαν 5-6 μηνύματα.

Στον Duo έχω την εντύπωση  Smiley, αν και ακόμη δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το topic.  Undecided
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #19 on: May 30, 2006, 20:32:08 pm »

1) οι παραδοσιακές πολιτικές θέσεις των ΕΑΑΚ (ΕΝΟΣ από τα σχήματα που συμμετέχουν στο κοινό πλαίσιο) δείχνουν ανοχή στα σχέδια της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι τα ΕΑΑΚ δεν προβάλλουν τις πολιτικές τους θέσεις στο κοινό πλαίσιο, το οποίο κατά βάση είναι σύμφωνο με εσάς, επίσης θεωρείται ύποπτο ή τουλάχιστον αντιδεοντολογικό. Ρωτάω εγώ: δεν έχουν δικαίωμα τα ΕΑΑΚ να στηρίξουν τον κοινό αγώνα, ειδικά εφόσον στηρίζουν τις κοινές θέσεις.
2) το κοινό πλαίσιο υποστηρίχτηκε από την ΠΑΣΠ. Το δικό σας πλαίσιο ψηφίστηκε από την ΔΑΠ της Οδοντριατρικής Αθηνών αν δεν κάνω λάθος για να μην γίνει η κατάληψη διαρκείας.
3) στο κοινό πλαίσιο δεν αναφέρεται ρητά πόση αύξηση του ποσοστού του προυπολογισμού για την παιδεία απαιτούμε ενώ εσείς αναφέρετε ρητά 15%. Δηλαδή θα μπορούσε να μας δώσει η κυβέρνηση αύξηση 0.3% και να είμαστε ευτυχισμένοι. Είναι λίγο απίθανο.
Και άλλα που δεν θυμάμαι, κανένα δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ισχυρό ώστε να μας εμποδίσει να συνεργαστούμε.
Η προσωπική μου διάγνωση είναι ότι πάσχετε από το σύνδρομο "Άρη Βελουχιώτη". Όταν ο Άρης κάνει αντίσταση, η ηγεσία του ΚΚΕ πνίγεται στην ιδεολογική σημασιολογία της αγωνιστικής αποτελεσματικότητας.
Συνεπώς πάρτε το χαμπάρι, ο λόγος που δεν κινητοποιούμαστε κάτω από το πλαίσιο της ΠΚΣ δεν είναι η ΠΚΣ, είναι το γεγονός ότι η ΠΚΣ είναι κατά της κατάληψης! Διαφωνούμε στο βασικότερο, στην μορφή του αγώνα. Μην μου πεις ότι αυτό δεν είναι αρκετό ή τουλάχιστον εξίσου σημαντικό με τις πολιτικές θέσεις.

Κι εγώ συμφωνώ ότι αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι που η ΠΚΣ δε θέλησε να συνταχθεί με το πλαίσιο του συντονιστικού.

Δεν πιστεύω,ωστόσο,ότι υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι διαφωνίας,αντίθετα υποστηρίζω ότι οι λόγοι είναι "πλασματικοί".

Παρόλα αυτά πολύ θα ήθελα στην επόμενη ΓΣ να δω μια ΠΚΣ,που θα ρθει μαζί μας,και αντί να προσπαθεί να ρίχνει λάσπη και να μειώνει την απόπειρα κάποιων να κάνουν κάτι από κοινού,θα αντικρίσει κατάματα το πραγματικό πρόβλημα,καθώς επίσης και το γεγονός ότι 111 άτομα εκεί μέσα ήρθαν μόνο και μόνο για να ψηφίσουν ενάντια σε μια κατάληψη.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
aliakmwn
Guest
« Reply #20 on: May 30, 2006, 20:37:50 pm »

Quote from: cecs on May 30, 2006, 20:32:08 pm
[..η ΠΚΣ..] θα αντικρίσει κατάματα το πραγματικό πρόβλημα,καθώς επίσης και το γεγονός ότι 111 άτομα εκεί μέσα ήρθαν μόνο και μόνο για να ψηφίσουν ενάντια σε μια κατάληψη.

Κατα τη γνωμη μας, το γεγονος οτι 111 ατομα εκει μεσα ηρθαν μονο και μονο για να ψηφισουν εναντια σε μια καταληψη, ειναι μερος του συνολικου προβληματος, οπως επισης μερος του συνολικου προβληματος ειναι πως τα "αντιπαλα" 702 ατομα ψηφισαν απλα και μονο "υπερ της καταληψης" Wink
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: May 30, 2006, 20:39:34 pm »

Το πρώτο σκέλος σωστό.

Όσον αφορά το 2ο μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι! Wink

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #22 on: May 30, 2006, 20:47:46 pm »

Ίσως κάποιοι από τους 702 να θέλουν να φύγουν διακοπές...

Ίσως και κάποιοι από τους 155 της ΠΚΣ, ντράπηκαν να ψηφίσουν ΔΑΠ διότι αντιλαμβάνονται ότι το υποψήφιο νομοσχέδιο "μπάζει", οπότε ψήφισαν ΠΚΣ για να μην χάσουν την εξεταστική τους. Κοινώς οι άλλοι να κάνουν πορείες κτλ, και αυτοί να κάτσουν σπίτι για διάβασμα.

Αλλά όλα όσα γράφω και γράφετε είναι σε υποθετική βάση. Η ιστορία θα δείξει...
aliakmwn
Guest
« Reply #23 on: May 30, 2006, 20:52:39 pm »

Εγω δεν ειπα οτι 702 ψηφισαν διακοπες... Εγω ειπα οτι ψηφισαν καταληψη.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #24 on: May 30, 2006, 20:57:44 pm »

Quote from: aliakmwn on May 30, 2006, 20:52:39 pm
Εγω δεν ειπα οτι 702 ψηφισαν διακοπες... Εγω ειπα οτι ψηφισαν καταληψη.

Το ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου. Θεωρώ πως όσοι ψήφισαν μόνο κατάληψη, θα φύγουν για διακοπές...  Wink
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: May 30, 2006, 21:05:00 pm »

Θα δείξει παιδιά,ας μην προτρέχουμε και προδικάζουμε καταστάσεις,γιατί μπορεί να αδικήσουμε...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #26 on: May 30, 2006, 21:20:46 pm »

Γνώμη μου είναι πως όντως υπήρχαν παιδιά που ψήφισαν για να παν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική.
Υπήρχαν όμως και άλλοι που ήταν σήμερα στο συντονιστικό,υπήρχαν και θα υπάρχουν σ'όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν και θα γίνουν αυτές τις μέρες.
Παιδιά που δεν τους νοιάζει μόνον η καλοπέρασή τους σε κάποια παραλία --γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί εγωιστές--.
Ας μην καταδικάζουμε την κατάληψη και να μιλάμε τόσο αρνητικά για μια πλειοψηφία τέτοιου βεληνεκούς.Το θεωρώ άδικο.
Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα της κατάληψης θα είναι το επιθυμητό,δηλ να μην περάσει ο νόμος.Αλλά ξέρω πως η κατάληψη αυτή έγινε έναυσμα για πολλούς να σκεφτούν παραπάνω,να διαμορφώσουν άποψη,να μη φοβηθούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους.Και συγκαταλέγω τον εαυτό μου σ'όλους αυτούς.Γιατί για μια φορά την ώρα που έπρεπε και εγώ και πολλοί συμφοιτητές μου,αφήσαμε τα κυκλώματα,τα ψηφιακά και ό,τι άλλο μας απασχολούσε και αφιερώσαμε χρόνο για κάτι ανώτερο... Η κατάληψη μας βοήθησε να προβληματιστούμε και αυτό πιστεύω ότι έιναι μια κατάκτηση,άσχετα από το πλαίσιο που ψήφισε ο καθένας μας.

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
« Reply #27 on: May 31, 2006, 03:15:01 am »

Έλεγα να μη γράψω, αλλά δεν πάει άλλο... παραθέτω αποσπάσματα από την τοποθέτησή μου στη συνέλευση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεχόμαστε επίθεση. Επίθεση άμεση και συγκεκριμένη με στόχο τη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Άμεση και καίρια πρέπει να είναι και η απάντησή μας.

Μπορούμε να νικήσουμε; Στη Γαλλία οι φοιτητές νίκησαν. Πώς αμύνθηκαν αποτελεσματικά στη Γαλλία; Χρησιμοποίησαν τα πιο αποτελεσματικά όπλα που είχαν στη διάθεσή τους. Καταρχάς έκαναν καταλήψεις διαρκείας, με μαζικές επιτροπές αγώνα. Εξάπλωσαν τις καταλήψεις τόσο σε άλλες σχολές όσο και σε χώρους εκτός Πανεπιστημίου. Έκαναν εκδηλώσεις για συγκεκριμένα ζητήματα.

Αλλά το σημείο-κλειδί που τους χάρισε τη νίκη ήταν η σύνδεση με τους εργαζόμενους. Πήγαν σε όσο περισσότερα συνδικάτα μπορούσαν και τους έβαλαν πίεση για να κηρύξουν γενική απεργία. Και τα κατάφεραν. Στα καθ'ημάς οι καθηγητές έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας. Εμείς τι κάνουμε; Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους καθηγητές μας ενάντια στα νέα μέτρα;

[...]

Το άλλο καίριο σημείο είναι η ενότητα της αριστεράς. Στη Γαλλία οι φοιτητές βγήκαν στο δρόμο με ένα μόνο σύνθημα: "Όχι στο CPE". "Όχι στο νέο νόμο". Δεν έβαλαν "προχωρημένα" αιτήματα για το χαρακτήρα της παιδείας. Έτσι συσπείρωσαν και κόσμο που ίσως δεν είχε και τόσο ξεκαθαρισμένες πολιτικές θέσεις και πέτυχαν τη μαζικότητα που ήταν απαραίτητη για να νικήσουν.

Οι συνειδήσεις, καλώς ή κακώς, δε χτίζονται με βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις και με πρόταξη μιας καθαρής ιδεολογίας εν είδει κηρύγματος. Οι συνειδήσεις διαμορφώνονται μέσα από τις μικρές μάχες και νίκες του κινήματος. Έτσι ριζοσπαστικοποιείται ο κόσμος, και όχι με ένα καθαρό πολιτικά πλαίσιο. [...]

...άσε που διαφωνούμε σε χίλια μύρια με το πλαίσιο της ΠΚΣ...

Τώρα για να ξεκαθαριστούν κάποια σημεία: Προφανώς αν μπει μια πρόταση στο κοινό πλαίσιο με την οποία κάποια παράταξη διαφωνεί *κάθετα*, η παράταξη θα φύγει από το κοινό πλαίσιο. Άρα υπάρχει εκ των πραγμάτων ένα άτυπο "βέτο" με την έννοια ότι όσες δυνάμεις και αν έχεις, αν θέλεις να γίνει κοινό πλαίσιο με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο από ένα φάσμα απόψεων πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Κι εμείς θα θέλαμε πχ να γράφει το πλαίσιο "για ένα σοσιαλιστικό πανεπιστήμιο" αλλά αμφιβάλλω αν κάτι τέτοιο θα κινητοποιούσε τον κόσμο. (Πάντως η απουσία σύνδεσης με το εργατικό ήταν όντως μεγάλη έλλειψη που ελπίζω ότι στην πράξη θα αναπληρωθεί).

"Καπέλωμα" εγώ δεν είδα πουθενά. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σ'αυτόν που διατυπώνει την κατηγορία.

"Παραπλάνηση" των ανένταχτων φοιτητών επίσης δεν είδα. Πολιτικοποίηση είδα και χαίρομαι όσο δεν παίρνει γι'αυτό. Ξαφνικά όλος ο φοιτητόκοσμος ασχολείται με την πολιτική. Στη συνέλευση ένα σωρό συμφοιτητές μου πήραν την Εργατική Αριστερά. Έστω κι αν ήταν μόνο για το άρθρο με τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Όποιος ενδιαφέρεται θα ψάξει και τα παραπάνω.

Και χαιρετίζω την ΠΑΣΠ που είχε τα κότσια να αντιπαρατεθεί με την ηγεσία της κάνοντας αριστερή στροφή! Ίσως μεθαύριο να αλλάξουν τροπάρι - αλλά χτες το απόγευμα ήταν μαζί μας και τους συγχαίρω για την επιλογή τους αυτή!
« Last Edit: May 31, 2006, 03:17:25 am by Nessa (ναι ναι η γνωστή!) » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #28 on: May 31, 2006, 03:35:39 am »

Quote from: Nessa (ναι ναι η γνωστή!) on May 31, 2006, 03:15:01 am

NotWorthy

byeeee
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #29 on: May 31, 2006, 13:03:50 pm »

Quote from: Nessa (ναι ναι η γνωστή!) on May 31, 2006, 03:15:01 am
Πολιτικοποίηση είδα και χαίρομαι όσο δεν παίρνει γι'αυτό. Ξαφνικά όλος ο φοιτητόκοσμος ασχολείται με την πολιτική.

Και χαιρετίζω την ΠΑΣΠ που είχε τα κότσια να αντιπαρατεθεί με την ηγεσία της κάνοντας αριστερή στροφή! Ίσως μεθαύριο να αλλάξουν τροπάρι - αλλά χτες το απόγευμα ήταν μαζί μας και τους συγχαίρω για την επιλογή τους αυτή!

Βλέπω Νέσσα μου ότι συμφωνούμε απόλυτα περί πολιτικοποίησης,όσο για την ΠΑΣΠ δεν ξέρω αν θα την οφελήσει αυτή η στροφή(δε θα το κρίνω εγώ αυτό),πάντως καλώς ή κακώς πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας επιβάλλεται να υπάρχει για να πετύχουμε!

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8 Go Up Print
Jump to: