• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:36:31 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:36:31 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426682
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 60
Guests: 72
Total: 132
Filpan10
AristeidisM
george14
Mr White
kyriazak
kvas
sigklitiki
antreassv
vkarapas
vagk
Passerby
ioathemar
Spyridon01101
xaotikos
George_RT
freakyy
DimitrisL
smaragdis
giorgosc
JTS
alexkont
mmikelo
kostas.13v
Saint_GR
tzortzis
Thalasotsanta
dkoukn
xarisagraf
AcademicWeapon!
menelaras
atpvk
mpizos
Markella
jojos
spyros36
ggougous
Toaoutplasedakitoubiseswa
chrisbetas
unreasonable
Tasaris
mike1996
mrotskos
paristetos
sassi
Poli
Pastellaki
Nekt
witchingHour
soph553
chriskazakos
ThanosTheTT
nataliakara
spoun
stloukas
jimalexoud
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Αναζήτηση Εργασίας (Moderator: Nikos_313) > Επιλογή τομέα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Επιλογή τομέα  (Read 6291 times)
elgerak
Guest
Επιλογή τομέα
« on: February 11, 2004, 18:14:20 pm »

Ηρθε η στιγμή της μεγαλης αποφασης.
Ειμαι στο 5 εξαμηνο....  Ποιό τομέα επιλέγω;          

Η επιλογη  μου θα βασιστεί
στην κληση που εχω σε συγκεκριμένα μαθηματα,

στο ενδιαφερον μου για καποιους τομεις της τεχνολογιας ( και αντιστοιχα στα συγκεκριμενα μαθηματα),

ή

στις δυνατοτητες επαγγελματικής αποκαταστασης που παρεχει;

Αυτη η ερωτηση ειναι πολυ γενικη και η απαντηση της μαλλον προκυπτει απο απο τον συγκερασμο ολων αυτων των λογων...

Ομως ποιο λογο να θεσουμε ως συμαντικοτερο;

Εμένα πχ. μου αρεσουν τα linux, unix, θέλω να μαθω για τη δομή ενός υπολογιστη και να ασχοληθω με τη ρομποτική και την τεχνιτη νοημοσυνη (( ονειρα θερινής νυχτός;))

Παρεχει τετειες δυνατοτητες η σχολη;

Αν παω ηλεκτρονικός υπάρχουν δυνατοτητες επαγκελματικής αποκαταστασης στην ελλαδα; η να προτιμήσω τηλεπικοινωνιες μιας και ο ηλεκτρομαγνητισμος ειναι απο τα αγαπημένα μου μαθηματα.....        ???
Cyberkat
Guest
ΤΗΜΜΥ ή περίπτερο? ιδού η απορία
« Reply #1 on: February 11, 2004, 18:33:47 pm »

elgerak, καλύτερα φίλε μου κόψε ένα πόδι και βγάλε άδεια για περίπτερο. Με τα ποσοστά της ανεγίας στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαικά σημασία δεν έχει ο τομέας. Ελπίδες έχεις μόνο αν 1.ο μπαμπάς σου είναι ο Κόκκαλης  2.η μητέρα σου η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη  3.είσαι ο ίδιος βαθιά χωμένο κομματικό στέλεχος 4.ανακαλύψεις στην αυλή σου κοίτασμα πετρελαίου  Αυτά ... οπότε αν δεν θέλεις να κόψεις πόδι, μάθε κιθάρα και κάνε καριέρα παίζοντας στην Αγ.Σοφίας.
Ευχαρίστως να συνεταιριστούμε ως μπάντα.
Χαιρετώ
Wiwol
Guest
Re:Επιλογή τομέα
« Reply #2 on: February 11, 2004, 19:08:03 pm »

Πολλύ απασιοδοξία ρε Cyberγάτα.

Εγώ πάλη λέω οτι η αγορά ζητάει σε μόνιμη βάση ηλεκτρολόγους μηχανικούς κυρίως με καλό μαθηματικό υπόβαθρο. Αυτό δεν σημαίνει οτι υπάρχουν με το κιλό δουλείες που δίνουν 3000Ε μισθό (όπως ακούω απο κάτι νέους) αλλα σίγουρα έχεις μια επαγγελαμτική αποκατάσταση.

linux, unix, δομή ενός υπολογιστη, ρομποτική και τεχνιτη νοημοσυνη
είναι ακριβώς το αντεικήμενο του τομέα Ηλεκτρονικής. Και απο εκεί έχεις πάρα πολλές δυνατότητες επαγγ. αποκατάστασης.

Αν θέλεις να πιάσεις το όνειρο....κυνήγα το   Wink

Να ξέρεις επίσης οτι είσαι Ηλετρκολόγος μηχανικός. Ο τομέας είναι εξιδήκευση.

Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #3 on: February 11, 2004, 21:37:11 pm »

Τι περίπτερο ρε Cyberkat...

ο κολλητός μου και συμμαθητής μου από 10 χρονών παιδιά, είναι κομμωτής και με 1,5 χρόνο "σπουδές" σήμερα καθαρίζει 3000-3500 το μήνα ...και όλη μέρα βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα γκομενάκια που κυκλοφορούν.

Btw ....

Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο: Σε μερικές σχολές κομμωτικής έχουν ηλεκτρολογικό μάθημα(!!!) ...για να μπορείς και εσύ φίλε κομμωτή να επισκευάζεις μόνος σου το "σεσουάρ" και την "τοστιέρα" σου!

Θέλω να καταγγείλω οτι οι κομμωτές, απειλούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
Φίλοι ηλεκτρολόγοι ετοιμαστείτε για κινητοποιήσεις.
« Last Edit: February 11, 2004, 21:47:01 pm by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #4 on: February 12, 2004, 02:37:47 am »

Quote from: Lurpak on February 11, 2004, 21:37:11 pm
Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο: Σε μερικές σχολές κομμωτικής έχουν ηλεκτρολογικό μάθημα(!!!) ...για να μπορείς και εσύ φίλε κομμωτή να επισκευάζεις μόνος σου το "σεσουάρ" και την "τοστιέρα" σου!
Grin  Grin Έλεος...!!!!

Πιστεύω elgerak η σωστή επιλογή είναι να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει... Και από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης αν κάνεις κάτι που σου αρέσει βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά και από κάτι άλλο που υποτίθεται ότι είναι καλύτερο μόνο και μόνο γιατί θα έχεις το μεράκι να ψάξεις περισσότερο..

Και με τους μπογιατζήδες/υδραυλικούς κτλ κτλ κλείνεις ραντεβού και άμα θέλουν έρχονται (και όταν έρχονται τα παίρνουν καλά  Angry )

Cyberkat
Guest
« Reply #5 on: February 12, 2004, 11:26:17 am »

Lurpak και Rattlehead έχετε δίκιο, συμπληρώνω λοιπόν ότι elgerak παράτα την καταραμένη σχολή, που και μας βγαίνει η πίστη να την τελειώσουμε και σπαταλάμε τόσα χρόνια διαβάζοντας (λέμε τώρα) ενώ θα μπορούσαμε να επιδιδόμστε σε ατελείωτες ακολασίες που εν πάσει περιπτώση δεν σώζουν την ψυχή σου αλλά σου δίνουν ένα καλό υλικό για φαντασιώσεις στα γεράματα, και διάλεξε ένα από τα παρακάτω πολλά υποσχόμενα και καθ' όλα αξιοπρεπή επαγγέλματα
1.κομμωτής
2.υδραυλικός
3.μπογιατζής
4.ανάπηρος με άδεια για περίπτερο
5.πλανόδιος μουσικός
6.ληστής (στο στυλ μισός Ρομπέν των Δασών, να κλέβεις από τους πλούσιους μεν αλλά να τα κρατάς για τον ευατό σου δε)
7.αργόσχολος νέος με εξασφαλισμένο εκ πατρικής περιουσίας κεφάλαιο Grin
wiwol, θα έλεγα ότι είμαι απλώς ρεαλίστρια και διαφωνώ καθέτως ως προς το ότι υπάρχει ζήτηση για μηχανικούς με μαθηματικό υπόβαθρο.
Τι σχέση έχει το μαθηματικό υπόβαθρο με οτιδήποτε? Όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, όση ζήτηση υπάρχει αφορά μηχανικούς τεχνοκράτες με εξειδικευμένο στραμένο προς τον βιομηχανικό ή οικονομικό-επιχειρηματικό τομέα μεταπτυχιακό. Μετά συμπαθήσεως μόλις τελειώσουμε την σχολή η σχέση μας με τα μαθηματικά θα εξαντλείται στην απλή μέθοδο των τριών καθαρά για οικιακή χρήση "ένα κιλό τυρί 4 ευρώ, μισό κιλό πόσο?"  Wink
Αυτά...και καλή επιτυχία σε ότι απέμεινε από αυτήν την εξεταστική σε όλους!
KitKat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #6 on: February 12, 2004, 12:14:03 pm »

Ρε παιδιά νομίζω ότι το θέμα ήταν η επίλογη τομέα, κι όχι το κατά πόσο έπρεπε να γίνουμε υδραυλικοί... ας συζητηθούν αλλού αυτά! Μπαίνει κάποιος να διαβάσει καμιά σοβαρή γνώμη για την επιλογή του και διαβάζει προτροπές για "ακολασίες" και του στυλ "παράτα τη σχολή"... ας σοβαρευτούμε λίγο!
ΥΓ: Υπάρχει και το fititis.gr και άλλα παρεμφερή για όσους δεν τα έχουν ανακαλύψει.

Είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες.
Όταν τ' ανοίγω βλέπω μπρος μου ό,τι κι αν τύχει
Όταν τα κλείνω βλέπω μπρος μου ό,τι ποθώ
elgerak
Guest
« Reply #7 on: February 12, 2004, 14:31:08 pm »

Τελικά το θεμα της επιλογής τομέα μετατράπηκε στις επαγγελματικες δυνατότητες που παρεχει η σχολή και νομίζω οτι σωστα οδηγήθηκε εκει αφου θα πρεπει να βρουμε ποια δουλεια μπορει να ικανοποιήσει περισσοτερο τις αναγκες μας( χρημα, ενδιαφερον για αυτην).
      Πρεπει παντως να πω οτι το θεμα της επαγγελματικης αποκαταστασης τωρα τελευταια εμφανιζεται συχνα σις συζητησεις των ηλεκτρολογων.  Ακομα και ο Μαργαρης παρενεβει για να μας χαρακτηρισει "μαλθακους" και στην συνεχεια να πει οτι οι καλοι παντα βρισκουν δουλεια...
      Σε μια συζητηση που ειχα με ενα φιλο, μου ειπε οτι μιλοντας με μια γνωστή του ηλεκτρολογο , του παραπονεθηκε οτι εκτος απο την υψηλη ανεργία , προτιμουνται οι αντρες. Οταν τη ρωτησε γιατι αυτη απαντησε οτι τουλαχιστον αυτοι ,αν χρειαστει, μπορουν να κουβαλανε πραγματα....
      Βεβαια αγαπητη Cybercat... εσυ δε θα γινεις ουτε ρομπεν των δασων ουτε περιπτερου με σπασμενο ποδι (παντως θα σου προτινα να βαλεις γυαλια και να κανεις τον τυφλο, θα σου βγει λιγοτερο ανωδυνο).
      Οποτε το θεμα ειναι μετα τη σχολή τι....
α) Ανεργος
β) σε καμια βιομηχανία( παραγωγική μοναδα)
γ) σε κανενα παροχέα ιντερνετ
δ) σε κανενα ιντερνετ καφε

Τι δινατοτητές εχεις εντός των συνόρων;
Cyberkat
Guest
« Reply #8 on: February 12, 2004, 15:23:48 pm »

elgerak έθεσες το θέμα στην σωστή του βάση. Τι μπορεί να κάνει κανείς επαγγελματικά εντός συνόρων, αυτό που θα κάνει θα είναι ανάλογο του πτυχίου του, μήπως ο μισθός θα αρχίζει από πενταροδεκάρες και θα αυξάνεται γραμμικά με συντελεστή 0.004?
Μήπως η δουλειά που θα κληθούμε να κάνουμε θα είναι μια ανιαρή επανάληψη του ίδιου πράγματος, όπως και κάθε δουλειά που δεν περιλαμβάνει έρευνα, που είναι μια λέξη άγνωστη στη Ελλάδα?
Αυτά σκέφτομαι γι' αυτό και είμαι σχετικά απαισιόδοξη.
Όσο για τον τομέα, νομίζω ότι έχει άμεση σχέση με τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης γιατί αλλιώς ο καθένας θα διάλεγε αυτό που του άρεζε και δεν θα κάναμε αυτήν τη συζήτηση Kirkat.

ΥΓ  Υπόσχομαι υπεύθυνα να μην ξαναχρησιμοποιήσω φράσεις ή λέξεις που να κρύβουν χιούμορ ή σαρκασμό έτσι ώστε να μην υποβιβάσω το επίπεδο της συζήτησης και κατ' επέκταση της σχολής μας που αντιπροσωπεύεται μόνο από σοβαρά άτομα. Επίσης γράφω το fititis.gr και λέξεις όπως σεξ, ακολασία, λαιμαργία, λαγνεία στην μαύρη λίστα και αρχίζω εντατική προσευχή. Ασ σοβαρευτούμε λίγο! 8)
Wiwol
Guest
« Reply #9 on: February 12, 2004, 15:32:45 pm »

pistevo oti prepei na doseis megalyterh bash sta logia tou malgari.....

kati tha kserei. den nomizeis?  

ama theleis na teleioseis apla thn sxolh aron aron.....meta h se sozei h magia sou.....  h exeis tis epiloges pou anafereis....

entos h ektos tis xoras den  exei diafora.

an nomizeis oti sthn ellada den tha breis douleia kai oti tha breis sto eksoteriko me ta idia prosonta eisai polly gelasmenos!
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #10 on: February 12, 2004, 17:47:10 pm »

Χμ...όλοι περάσαμε από αυτή την κατάσταση!  Κατηγορηματικά θα πω να διαλέξεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σου και την κλίση σου.  Δυστυχώς η ευτυχώς, τα πράγματα στο αντικείμενό μας αλλάζουν πολύ γρήγορα, και ό,τι φαίνεται να έχει τώρα καλές προοπτικές, μπορεί να περνάει κρίση σε πέντε χρόνια.  

Από ό,τι φαίνεται, σε ενδιαφέρει περισσότερο ο τομέας Ηλεκτρονικής.  Αν και εγώ είμαι Τηλεπικοινωνιακή, από όσο ξέρω, ναι, διδάσκονται αυτά τα πράγματα για τα οποία ενδιαφέρεσαι.  Τώρα, κατά πόσον στην Ελλάδα υπάρχουν καλές προοπτικές αργότερα, αυτό είναι άλλο θέμα.  Ας πει και κάποιος που ξέρει περισσότερα!  

Κατά τα άλλα, για καλύτερη ενημέρωση, κοίτα τον οδηγό σπουδών, ρώτησε τους συμβούλους καθηγητές (νομίζω Μάργαρης, Παπαγιάννης και κάποιος άλλος;), καθώς και όποιον άλλο καθηγητή εμπιστεύεσαι, τυχόν γνωστούς ηλεκτρολόγους που ήδη δουλεύουν και κοίτα και τις διπλωματικές, στη σελίδα της βιβλιοθήκης στο δίκτυο.  
KitKat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #11 on: February 13, 2004, 11:28:32 am »

Quote from: Cyberkat on February 12, 2004, 15:23:48 pm
Όσο για τον τομέα, νομίζω ότι έχει άμεση σχέση με τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης γιατί αλλιώς ο καθένας θα διάλεγε αυτό που του άρεζε και δεν θα κάναμε αυτήν τη συζήτηση Kirkat.

ΥΓ  Υπόσχομαι υπεύθυνα να μην ξαναχρησιμοποιήσω φράσεις ή λέξεις που να κρύβουν χιούμορ ή σαρκασμό έτσι ώστε να μην υποβιβάσω το επίπεδο της συζήτησης και κατ' επέκταση της σχολής μας που αντιπροσωπεύεται μόνο από σοβαρά άτομα. Επίσης γράφω το fititis.gr και λέξεις όπως σεξ, ακολασία, λαιμαργία, λαγνεία στην μαύρη λίστα και αρχίζω εντατική προσευχή. Ασ σοβαρευτούμε λίγο! 8)

Το θέμα είναι η "επιλογή τομέα". Το ξαναλέω. Δε νομίζω ότι εσύ η ίδια θα κόψεις το πόδι σου για να ανοίξεις περίπτερο, όποιος έχει τα κότσια ας το κάνει, αλλά ας αφήσουμε τις μεγάλες κουβέντες. By the way, η συζήτηση περί "μέσου", ανεργίας κλπ έχει καταντήσει μπανάλ, έλεος πια, ΝΑΙ, κανένας δε θα έρθει μόλις πάρεις το πτυχίο σου να σε παρακαλάει να δουλέψεις γι'αυτόν, αλλά δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ, θα πρηζόταν αυτή τη στιγμή στα αμφιθέατρα (?) του ΤΗΜΜΥ. Και χόμπυ του να ήταν, θα το κρατούσε σ'αυτό το επίπεδο.
Κι επειδή θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα, απόλυτα ( δεν είναι τυχαίο, να ακούτε τους πιο "μεγάλους"  Smiley) , ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΜΕΑ.
ΥΓ: Αλλά και πάλι, αν κάποιος ξέρει ποιος τομέας έχει σαφώς περισσότερη ζήτηση απ'τους άλλους, ας μας το πει και σ'εμάς.
ΥΓ2: Ξέρετε τι ζήτηση έχουν πια οι δάσκαλοι? Και ούτε διάβασμα ούτε τίποτα.  ʼντε βουρρρρ... αλλιώς στοπ τη γκρίνια επιτέλους!!!.........

Cyberkat
Guest
« Reply #12 on: February 13, 2004, 13:46:56 pm »

Kitkat, σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι οι δουλειές μοιράζονται με αξιοκρατικά κριτήρια μεταξύ των υποψηφίων? Δεν είπα ότι ντε και καλά θα μείνουμε άνεργοι. Εννοώ ότι όταν με το καλό τελειώσεις την σχολή και αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά, είναι πολύ πιθανόν να χάσεις πολλές θέσεις από άλλους, οι οποίοι, με τις ίδιες ή χειρότερες από τις δικές σου επιβεβαιωμένες μέσω βαθμών, μεταπτυχιακών κλπ ικανότητες, είτε έχουν "μέσον" όπως είπες, είτε έγλειφαν καθηγητές στην σχολή και έχουν στυστατικές επιστολές. Και αν αυτό δε συμβεί, εγώ θα χαρώ πάρα πολύ αλλά δεν νομίζω ότι λειτουργεί έτσι το σύστημα στην Ελλάδα.
Και επειδή όλη την ώρα γκρινιάζουμε και λέμε στη Ελλάδα το ένα στην Ελλάδα το άλλο...αυτό δε σημαίνει ότι αυτά που λέμε δεν ισχύουν. Σύγκρινε το ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων ανά άτομο της Ελλάδας και το αντίστοιχο της Γερμανίας π.χ και θα καταλάβεις τι εννοώ. Και όλη αυτή η γραφειοκρατία δεν είναι κάτι που μπορεί να εξυγιανθεί από την μια μέρα στην άλλη.
Πάλι καλά που εμείς ως ηλεκτρολόγοι μηχανικοί έχουμε  δυνατότητες πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πάλι εκεί οι μισθοί είναι πενιχροί λόγω "ελεύθερης οικονομίας και ανταγωνισμού".
Συμφωνώ ότι η επαγγελματική αποκατάσταση δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο στην επιλογή τομέα αλλά αυτό όχι γιατί δεν έχει σχέση (αν θέλεις να δουλέψεις στην Θεσσαλονίκη π.χ νομίζω ότι είναι αρκετά πιο εύκολο να προσληφθείς ως τηλεπικοινωνακός λόγω των εταιριών κινητής τηλεφωνίας κλπ), αλλά γιατί ότι και να διαλέξεις τελικά υπάρχουν χίλιοι δυό άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο.
Ξέρω ότι δεν εννοείς αυτό, αλλά δεν βλέπω για ποιό λόγο δεν πρέπει να γκρινιάζουμε όταν το διδακτικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο είναι αστα να πάνε, όταν οι καθηγητές κάνουν αποχή, δηλαδή απεργία μετ' αποδοχών, με κύριο αίτημα το μισθολογικό και όταν τελικά όλος ο κόσμος εργάζεται για να αυξήσει αυτούς τους περίφημους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, χωρίς να αυτοί να έχουν καμία ευνοική συνέπεια στην αγοραστική του δύναμη, που είναι και του ζητούμενο.
Γιατι ναι μεν ο σκοπός των σπουδών είναι η γνώση και η εκπαίδευση αλλά με θεωρίες δεν αγοράζεις ούτε μαστίχες.
Γι' αυτό τα λέω αυτά περί περιπτέρου και δεν κάνω πλάκα.
Όσο πιο νωρίς αποσυρθείς από το κυνήγι, με φοβερό προσωπικό κόστος βέβαια, τόσο το καλύτερο.
Φιλικά
Cyberkat

KitKat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #13 on: February 13, 2004, 18:03:49 pm »

Δεν συμφωνώ ότι το διδακτικό επίπεδο στο πανεπιστήμιο είναι άσ'τα να πάνε... το οικονομικό ναι (όσον αφορά στα χρήματα που δαπανώνται για έργα υποδομής), ΟΚ, το ότι η δουλειά που γίνεται δεν είναι η καλύτερη δυνατή, οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο ότι -όπως έχουμε συζητήσει άπειρες φορές- απλά ΔΕ χωράμε.

Πέρα απ' αυτό, συμφωνώ στα υπόλοιπα που λες και την έννοια του μέσου όλοι τη νιώθουμε γύρω μας και μάλιστα όχι μόνο σε εργασιακό αλλά και σε πολλά επίπεδα, με τον έναν η τον άλλο τρόπο. Απλά το μόνο στο οποίο διαφωνώ είναι η μοιρολατρία, να γκρινιάζουμε απλά γιατί μάθαμε να γκρινιάζουμε... ναι, θα μου φάει τη θέση κάποιος που έχει μέσο, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνω ΕΓΩ παίρνοντας αυτό σαν δεδομένο. Το ξέρω αυτό, αλλά τη σχολή ως τώρα δεν την έχω παρατήσει, ούτε πιστεύω θα το κάνω.

Και κάτι για την επιλογή τομέα: Έστω είμαι μεταξύ των Α και Β. Έστω και ότι ο Α έχει "περισσότερη δουλειά", ή έτσι λένε (προσωπικά δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό για κάποιον από τους τομείς της σχολής μας). Θεωρώντας ότι
"μ' αρέσει" => "έχω όρεξη να σχοληθώ" => "μπορώ να γίνω καλός",
αν μ'αρέσει ο τομέας Β, θα μπορέσω να γίνω καλός στη δουλειά μου (καλώς εχόντων των πραγμάτων) επιλέγοντάς τον. Αν επιλέξω τον Α επειδή "έχει περισσότερη ζήτηση", θα κάνω κάτι που ενδεχομένως δε μ'αρέσει, δηλαδή θα γίνω ένας μέτριος Α-κός. Και μάλλον πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα έχω να βρώ μια "καλή δουλειά" όντας ένας "καλός" Β-κός, παρά ένας μέτριος Α-κός.
(όπου Α,Β ε {ενεργεια-, ηλεκτρονι-, τηλεπικοινωνια-} )
Εκεί κολλάει το ότι το θέμα την ανεργίας δεν έχει να κάνει με αυτό που συζητάμε. Νομίζω όποιον και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει: Διάλεξε αυτό που σου αρέσει.
« Last Edit: February 13, 2004, 18:06:36 pm by KitKat » Logged

mmjrules
Νεούλης/Νεούλα
*

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

View Profile WWW
« Reply #14 on: February 13, 2004, 23:14:46 pm »

Αγαπητέ(ή?) Ελγεράκ,
και γώ όπως όλοι έφτασα σε αυτό το σημείο στη σχολή,αλλά πριν φτάσουμε εκεί,ένα μικρό φλας-μπάκουρο:

Όταν μπήκα στη σχολή ήμουν πολύ ακμαίος φοιτητής(και γαμώ κοινως 8) ).Αρχική μου επιθυμία ήταν να γίνω Τηλεπικοινωνιακός όπου ήταν και τα λεφτά,αλλά και τα ενδιαφέροντα μου

Με τον καιρό όμως άρχισε να με πιάνει η ρεμούλα και η βαρεμάρα.Όσο μεγαλώνεις δεν σε καίει και τόσο,δεν μπορείς να συγκεντρωθείς το ίδιο,απογοητεύεσαι απο  πολλά και γενικά βολεύεσαι κάπως και ο νεανικός σου ενθουσιασμός σβήνουν

Επίσης είδα ότι τηλεπ δεν σκάμπαζα και πολυ(έχω δάσει Πεδίο 2 4-5 φορές,όλες με 3 κατέληξαν! Roll Eyes)ενώ ηλεκ γιούχου!(Ηλ1:8,5 Ηλεκ2:6 Ψηφ1:7 Ψηφ2:8,5 θανκ γιου βει ματς!)

Οπότε η επιλογή μου καθορίστηκε και από αυτά.Βασικά κάτσε και σκέψου που αποδίδεις,που σου αρέσει και τί κατανοείς πιο εύκολα.Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι "φτιαγμένοι" για κάποια πράγματα και αλλού δεν κολλάνε.Εγω δεν περνάς Πεδιο2 με τίποτα και άλλος δυσκολεύεταοι σε μαθήματα που μου ΄φανηκαν γελοία.Είναι το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος του καθένα.Κάτσε και δες τι ταιρειάζει καλύτερα σε σένα και τότε θα είναι εύκολοη η επιλογή!

Μεϊ δε φορς μπι γουιθ γιου!
« Last Edit: February 13, 2004, 23:18:08 pm by mmjrules » Logged

Draco Dormiens Nunquam Titillandus!
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: