• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:15:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:15:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 79
Guests: 122
Total: 201
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
PurpleWitch
noys
itsikou
mpournaz
chidi anagonye
dinoschalv
Amalia
giorgosss03
aorologas
dimitris585
kourasan!
marnas
Mr Z
gp6
Ks
noimaginationforthis
abcdefg
giorgos_skl
Ioannakoliou
atampakc
Panagismark
Pepe The Frog
Crainer
Kv
Local Rider
despoina15
alexbaroutes
Antreas17
kosovi
kathrin_p
mavrhs
Δημητρης Αξιμιωτης
victoria ginikopoulou
Argyriou
Captain
JiMan5
Sanaia
chryssana
kkon
HlektrikhPatata
andreaspaper
nmpampal
Minmaxeng
Antonis Mak
moutdimi
aggp
AristeidisM
George_RT
Nikos_313
maria.r
thegreekbaron
Chaidec
jimalexoud
Chrisapostol
AggelosZ
al3xts
Gagauss
anstaik
Petros Ts
Juror8
pdiamantis
Chr1sgr
cremidhs
jkara
ore525
Konstantina Karamani
sassi
meliou
Fotis
Petran25
gntitsios
Evripidis
thanosn
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44657 times)
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #225 on: January 29, 2015, 01:28:39 am »

Στο θέμα φαΐ έχω όραμα.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #226 on: January 29, 2015, 01:29:25 am »

Quote from: Jericho on January 29, 2015, 00:43:29 am
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/


ρε συ γενικα προτιμω να φτιαχνω τη δικη μου ζυμη για τις πιτες
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #227 on: January 29, 2015, 01:51:23 am »

Quote from: Mathematica on January 29, 2015, 01:29:25 am
Quote from: Jericho on January 29, 2015, 00:43:29 am
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/

ρε συ γενικα προτιμω να φτιαχνω τη δικη μου ζυμη για τις πιτες

Αν το φτιάχνεις μόνη σου, το σέβομαι.

Αν το φτιάξει άλλος και μετά από 3 ώρες στην κουζίνα του πεις αυτό, δικαιολογώ και τάκλιν στην καρωτίδα.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #228 on: January 29, 2015, 01:54:25 am »

xD φανταζεσαι? "ε καλο ηταν ΑΛΛΑ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ"
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #229 on: January 29, 2015, 01:58:57 am »

Quote from: Mathematica on January 29, 2015, 01:54:25 am
xD φανταζεσαι? "ε καλο ηταν ΑΛΛΑ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ"

Όχι, έχει απλά τη συνταγή για τη ζύμη χωριστά, δε βάζει έτοιμη. Νόμιζα ότι εννοείς με δική σου συνταγή και όχι με αυτή, δηλαδή ακόμα χειρότερα.

Και εν πάση περιπτώσει, κάποιοι/κάποιες δεν ικανοποιούνται με τίποτα.  
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #230 on: January 29, 2015, 14:16:09 pm »

aaaa den tin eixa dei!!!
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #231 on: February 16, 2015, 02:53:26 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 02:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 15, 2010, 00:21:35 am
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Ok. Ας ανεβάσουμε επίπεδο τότε.

http://ricette.giallozafferano.it/Raviolone-al-tuorlo-fondente-con-ricotta-e-spinaci.html
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #232 on: February 16, 2015, 02:59:26 am »

πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #233 on: February 16, 2015, 04:00:59 am »

http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-mele-e-speck.html

Πολύ καλύτερο από όσο δείχνει.

Quote from: Mathematica on February 16, 2015, 02:59:26 am
πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)

Might as well consider this : http://alteforchette.blogspot.gr/2011/09/risotto-ai-funghi-porcini-e-noci.html
(με έμφαση στην πρώτη ύλη)
« Last Edit: February 16, 2015, 04:09:12 am by Jericho » Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #234 on: February 16, 2015, 10:43:34 am »

Λάδι βάζεις ελάχιστο για να μην κολήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τη βράση!
Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #235 on: February 16, 2015, 10:48:07 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 02:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 15, 2010, 00:21:35 am
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Μικρή σου δίναν καρμπονάρα μόνο με κρέμα γάλακτος και σου στερούσαν τέτοια γκουρμεδιά και σου έχει μείνει ψυχολογικό;
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #236 on: February 16, 2015, 13:30:21 pm »

ειδικα ο πατερας μου δεν θα βαφτιζε ποτε καρμποναρα κατι π εχει κρεμα γαλακτος
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #237 on: February 16, 2015, 13:31:09 pm »

Quote from: Jericho on February 16, 2015, 04:00:59 am
http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-mele-e-speck.html

Πολύ καλύτερο από όσο δείχνει.

Quote from: Mathematica on February 16, 2015, 02:59:26 am
πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)

Might as well consider this : http://alteforchette.blogspot.gr/2011/09/risotto-ai-funghi-porcini-e-noci.html
(με έμφαση στην πρώτη ύλη)

δεν τρωω καρυδια :/
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #238 on: February 16, 2015, 19:34:23 pm »

Quote from: Silvo the Beautiful on February 16, 2015, 10:43:34 am
Λάδι βάζεις ελάχιστο για να μην κολήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τη βράση!

Με τη μάνα σου μένεις ρε ξεφτίλα, θα μας μάθεις να μαγειρεύουμε?
Logged
png
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 2101



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #239 on: February 16, 2015, 23:29:47 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on November 01, 2013, 00:11:32 am
Tραχανάς ξινός με ξινόγαλο και γάλα

Υλικά(για 2 πιάτα):
3 κ.σ τραχανά ξινό
4 ποτήρια νερό
1 κούπα γάλα
2 σφηνάκια ξινόγαλο('γειά μας!)
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το νερο και τον τραχανά στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράζουν,ανακατεύοντας πολύ συχνά.Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για ένα τεταρτάκι σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας λιγότερο συχνά.Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.That's it!!

*μάτια-καρδούλες*
Logged

τακτοποιημένο χάος
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...