• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 00:04:09 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 00:04:09 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 15, 2025, 18:42:40 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 150
Total: 201
George_RT
elizabeth
Pavloska
kkon
Leou
Guts
evax
Spyridon01101
Fraser
Βασιλης
cealexop
stmanzaf
dimitire
AA RE LEWN
mavropan
ELEF
ligditsa
dimitris585
kofius
ArchieHadCells
pdiamantis
chrisdardas
fpapat
glavdakis
dorapangeiou
Arakapas
victoria
Ioannakoliou
Karkarias
gp6
jkara
arkou
anon
_iliaskaz_
cheinopor
Katarameno
filkilkis
Nikos_313
kassamanwlhs
chaniotism
konsntai
thegreekbaron
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
johnmax
Vasilikikr
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44555 times)
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #210 on: November 13, 2013, 01:41:13 am »

τώρα που το πολυαγαπημένο Falafel House μας άφησε χρόνους,ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΟΥ  ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ

Υλικά
1/2 κούπα φασόλια βρασμένα από φασολάδα ή φασόλια γίγαντες,χωρίς το ζουμί
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
αλάτι,πιπέρι
λίγο λάδι
1/2 κ.γ χυμό λεμόνι
1 περίπου κ.σ ταχίνι

Εκτέλεση
Τα βάζουμε ούλα στο blender και τα αλέθουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε λάδι,λεμόνι κ αλάτι πιπέρι.


Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #211 on: August 25, 2014, 15:31:49 pm »

Ένα είναι το μυστικό για να έχουν τα φασολάκια ακαταμάχητη γεύση:τα σβήνουμε με τσίπουρο,μπόλικο τσίπουρο!
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #212 on: January 06, 2015, 17:28:11 pm »

Σούπα με πατάτες και πέστο βασιλικού

Υλικα για 2 άτομα

2 μεσαίες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ πέστο βασιλικού
1 κ.γ κεφαλοτύρι
λίγο άνιθο
μισή κούπα γάλα εβαπορέ
αλάτι,πιπέρι,τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεσις

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο ολάκερο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Με κουτάλι πετάμε το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες.Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας,αλατοπιπερώνουμε.Ρίχνουμε νερό να καλύψει τις πατάτες και λίγο παραπάνω.Ρίχνουμε τον άνιθο.Βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται προβάλλοντας μια μικρή αντίσταση(δε θέλω μαλακίες με την αντίσταση).Τότε, βγάζουμε κάποιες από τις πατάτες και 1 περίπου κουταλιά απ το ζουμάκι και τις πολτοποιούμε είτε σε μπλέντερ είτε με το χέρι.Επαναφέρουμε τον πουρέ στην κατασαρόλα.Ρίχνουμε το εβαπορέ, το μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε,συμπληρώνουμε με μοσχοκάρυδο ή εβαπορέ κατα τα γούστα μας.Βάζουμε λίγο νεράκι ακόμη κι αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μπολάκια με το τριμμένο τυράκι.

Σημείωσις:
Μπορούμε να πολτοποιήσουμε όλες τις πατάτες για να γίνει βελουτέ η σούπα ή να πολτοποιήσουμε τις περισσότερες και να βάλουμε περισσότερο νεράκι. Γενικά οι ποσότητες είναι ενδεικτικές στα πάντα. Για ένα πιο κίτς αποτέλεσμα προσθέστε 1 κ.σ τραχανά ξινό.
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #213 on: January 06, 2015, 18:02:41 pm »

Το πέστο ξέχασες.
Μήπως είναι τού μάτς?
Θα μπει μετά στο πχιάτο για ντεκόρ εν είδει μεσογειακού σάουρ κριμ?
Το φτιάχνουμε μόνοι μας μερακλίδικο ή το αγοράζουμε ?

Δεν είναι ο βασιλικός τέτοια εποχή σε κατάσταση να τον μαδήσεις.

Βρίσκω την προσθήκη του τραχανά εξόχως ενδιαφέρουσα, θεωρώ ότι θα προσέδιδε μια μεταμοντέρνα ρουστίκ διάσταση στον υπό εξέτασιν αχταρμά.

edit: Και το κυριότερο, στα πόσα Ohm αντίσταση βγαίνει η πατάτα?
Logged
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #214 on: January 06, 2015, 18:07:14 pm »

Quote from: Jericho on January 06, 2015, 18:02:41 pm
Το πέστο ξέχασες.


xaxaxa οντως
το βάζουμε ακριβώς πριν βάλουμε το εβαπορέ

Quote from: Jericho on January 06, 2015, 18:02:41 pm

Το φτιάχνουμε μόνοι μας μερακλίδικο ή το αγοράζουμε ?

εμένα το φτιάχνει η μαμά μου τα καλοκαίρια
 Tongue

Quote from: Jericho on January 06, 2015, 18:02:41 pm
στα πόσα Ohm αντίσταση βγαίνει η πατάτα?

~100
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #215 on: January 06, 2015, 18:36:23 pm »

7/10

Υφή αραιού πουρέ, δυσπεψία από υπερκατανάλωση αμύλου και λιπαρών, έλλειψη δημιουργικότητας, μπαγιάτικο πέστο που το βάζεις παντού για να τελειώσει.

https://www.vivaperu.co.uk/2014/peruvian/recipes/sauces/peru-inspired-pesto/

(τα εξωτικά συστατικά παραποιούνται ή παραλείπονται)
« Last Edit: January 06, 2015, 20:58:37 pm by Jericho » Logged
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #216 on: January 06, 2015, 18:43:26 pm »

Quote from: Jericho on January 06, 2015, 18:36:23 pm
7/10

Υφή αραιού πουρέ, κίνδυνος δυσπεψίας από υπερκατανάλωση λιπαρών και αμύλου, έλλειψη δημιουργικότητας, μπαγιάτικο πέστο που το βάζεις παντού για να τελειώσει.

https://www.vivaperu.co.uk/2014/peruvian/recipes/sauces/peru-inspired-pesto/

(τα εξωτικά συστατικά παραποιούνται ή παραλείπονται)
να το συζητήσουμε το θέμα
1.διαφωνώ για την υφή αραιού πουρέ,μπορείς αν θες να το κάνεις έτσι μπορείς και να το κάνεις πιο πηχτό (αφαιρώντας νερό) ή να πολτοποιήσεις 2 κυβοπάτατα και απλά να χυλώσει λιγάκι

2.γιατί υπερκατανάλωση λιπαρών;
αμύλου το δέχομαι,αλλά σίγά τί λιπαρά έχει
πάντως κι εμένα μου κατσε βαριά για σούπα, άσετα με το ότι ξαναπεινάω  Tongue

3.η έλλειψη δημιουργικότητας οφείλεται στην έλλειψη υλικών
 δλδ νταξ ο τραχανάς δεν ήταν μεγάλη έμπνευση;

4.το πέστο της μαμάς μου δε μπαγιατεύει ΠΟΤΕ

5.σας ευχαριστώ για τη βαθμολογία σας
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
RFed the King
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 4187



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #217 on: January 06, 2015, 20:02:38 pm »

Quote from: png on February 09, 2011, 03:46:40 am
Η ντοματόσουπα της πουνουτζού

Υλικά:
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
ρύζι καρολίνα
μανιτάρια

Εκτέλεση:
1.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
2.Ρίχνουμε τα μανιτάρια (στο μεταξύ ανακατεύουμε)
3.Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφού τις περνάμε από τρίφτη, τις προσθέτουμε.
4.Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε αλάτι, και τα συναφή
5.Ρίχνουμε το ρύζι
6.Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό
7.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (υπολόγιζε κάνα τέταρτο, ανάλογα τον φούρνο)

σερβίρεται ζεστό, με τριμμένο σκληρό τυρί από πάνω (εγώ τώρα πχ, είχα παρμεζάνα)

Καλή όρεξη!

( Tongue )

Αυτο φανταζει παρα πολυ νοστιμο και ευκολο!
Επιτελους κατι ευκολο!!!!
Πρινσες πολυ ωραια αυτα που ανεβαζεις αλλα μου φαινονται δυσκολα Tongue
Logged

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #218 on: January 06, 2015, 21:00:08 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on January 06, 2015, 18:43:26 pm
Quote from: Jericho on January 06, 2015, 18:36:23 pm
7/10

Υφή αραιού πουρέ, κίνδυνος δυσπεψίας από υπερκατανάλωση λιπαρών και αμύλου, έλλειψη δημιουργικότητας, μπαγιάτικο πέστο που το βάζεις παντού για να τελειώσει.

https://www.vivaperu.co.uk/2014/peruvian/recipes/sauces/peru-inspired-pesto/

(τα εξωτικά συστατικά παραποιούνται ή παραλείπονται)
να το συζητήσουμε το θέμα
1.διαφωνώ για την υφή αραιού πουρέ,μπορείς αν θες να το κάνεις έτσι μπορείς και να το κάνεις πιο πηχτό (αφαιρώντας νερό) ή να πολτοποιήσεις 2 κυβοπάτατα και απλά να χυλώσει λιγάκι

2.γιατί υπερκατανάλωση λιπαρών;
αμύλου το δέχομαι,αλλά σίγά τί λιπαρά έχει
πάντως κι εμένα μου κατσε βαριά για σούπα, άσετα με το ότι ξαναπεινάω  Tongue

3.η έλλειψη δημιουργικότητας οφείλεται στην έλλειψη υλικών
 δλδ νταξ ο τραχανάς δεν ήταν μεγάλη έμπνευση;

4.το πέστο της μαμάς μου δε μπαγιατεύει ΠΟΤΕ

5.σας ευχαριστώ για τη βαθμολογία σας

Τίποτες.

Η επιεικής βαθμολογία είναι αναγκαία προκάλυψη μιας κακοπροάιρετης κριτικής.
Logged
Katarameno
Διεστραμμένος
**********
Posts: 23573


Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #219 on: January 12, 2015, 01:39:46 am »

Συνταγή δική μου  Cheesy (νομίζω  Sad)

Παίρνεις καλαμπόκι σε σακκουλάκι από το σούπερ μάρκετ. Θείος Γκάνιας τέτοια.
Το ρίχνεις μέσα στο κατσαρολάκι (Edit - Correction : το ανοίγεις εννοείται γιατί η βλακεία είναι ανίκητη, ποτέ δε ξέρεις)
Ανάβεις το μάτι
Αφήνεις να βράσει το νερό δηλαδή να βγαίνουν μπουρμπουλίθρες και ατμοί  Cheesy (μιλάει ο Master Chef, μη γελάτε)
Τα βγάζεις κάποτε, μη λιώσουν κιόλας.
ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΙ Όχι πονηρά ανεπίδεκτοι, το μάτι της κουζίνας.
Τα βάζεις σε ένα μπωλ μεγάλο, σαλατιέρα το λένε?
Ρίχνεις μπόλικο αλατάκι.
Προσοχή, αν έφτασες εδώ θα ακολουθήσεις και τα υπόλοιπα της συνταγής (αναγκαστικά  Grin)
Παίρνεις μέλι (ναι μέλι, προτείνεται Σίθων, διότι είναι γαμάτο παρθένο και πεντανόστιμο, γενικά ένα μέλι αλλά όχι τις βραζιλιάνικες ζελατίνες που πουλάνε κάποια μάρκετ)
Ρίχνεις μπόλικο από πάνω στα καλαμπόκια  Cheesy
ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΙ
Να καλύψει το μέλι τουλάχιστον την μισή επιφάνεια.
Ρίχνεις και ρίγανη !  Cheesy
ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΙ
Έτοιμο το .... φαγητό ? γλύκισμα ?  tomato tomato tomato

(Διευκρίνηση : δεν βάζουμε ντομάτες)

Αντί για ντομάτες και στεφάνια, ελάτε να δείρουμε φιλικά την Αιμιλία έτσι λίγο να της στρίψουμε τις ρώγες

Καλά δοκιμάστε το αν αντέχετε Tongue
ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ
Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #220 on: January 12, 2015, 02:05:13 am »

http://www.midwestliving.com/recipe/sweet-corn-bruschetta/

Almost.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #221 on: January 12, 2015, 02:54:18 am »

Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 15, 2010, 00:21:35 am
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
« Last Edit: February 05, 2015, 14:55:39 pm by Mathematica » Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #222 on: January 12, 2015, 03:21:58 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 02:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 15, 2010, 00:21:35 am
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Με συγκίνησες, γαμώτο.
Logged
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #223 on: January 29, 2015, 00:43:29 am »

Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/
Logged
τσαι-borg
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1703


Central to nowhere.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #224 on: January 29, 2015, 01:05:01 am »

Quote from: Jericho on January 29, 2015, 00:43:29 am
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/

να μου χαθείς βραδιάτικα.
έκανε "γκλουπ" το στομάχι μου.
Logged

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...