• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 20:02:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 20:02:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 19:59:00]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[Today at 17:30:47]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[Today at 17:06:37]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[Today at 13:25:49]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[Today at 09:51:26]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 01:40:22]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[Today at 01:30:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:04:15]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:59:05]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427645
Total Topics: 31739
Online Today: 142
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 17
Guests: 121
Total: 138
Retroman07
Katarameno
thomasdt
chris123
femanak
jimalexoud
johnnypap
stavros0201
alextsigilis
cheinopor
Saint_GR
kouf
filkilkis
George_RT
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 46017 times)
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #225 on: January 29, 2015, 01:28:39 am »

Στο θέμα φαΐ έχω όραμα.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #226 on: January 29, 2015, 01:29:25 am »

Quote from: Jericho on January 29, 2015, 00:43:29 am
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/


ρε συ γενικα προτιμω να φτιαχνω τη δικη μου ζυμη για τις πιτες
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #227 on: January 29, 2015, 01:51:23 am »

Quote from: Mathematica on January 29, 2015, 01:29:25 am
Quote from: Jericho on January 29, 2015, 00:43:29 am
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/

ρε συ γενικα προτιμω να φτιαχνω τη δικη μου ζυμη για τις πιτες

Αν το φτιάχνεις μόνη σου, το σέβομαι.

Αν το φτιάξει άλλος και μετά από 3 ώρες στην κουζίνα του πεις αυτό, δικαιολογώ και τάκλιν στην καρωτίδα.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #228 on: January 29, 2015, 01:54:25 am »

xD φανταζεσαι? "ε καλο ηταν ΑΛΛΑ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ"
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #229 on: January 29, 2015, 01:58:57 am »

Quote from: Mathematica on January 29, 2015, 01:54:25 am
xD φανταζεσαι? "ε καλο ηταν ΑΛΛΑ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ"

Όχι, έχει απλά τη συνταγή για τη ζύμη χωριστά, δε βάζει έτοιμη. Νόμιζα ότι εννοείς με δική σου συνταγή και όχι με αυτή, δηλαδή ακόμα χειρότερα.

Και εν πάση περιπτώσει, κάποιοι/κάποιες δεν ικανοποιούνται με τίποτα.  
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #230 on: January 29, 2015, 14:16:09 pm »

aaaa den tin eixa dei!!!
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #231 on: February 16, 2015, 02:53:26 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 02:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 15, 2010, 00:21:35 am
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Ok. Ας ανεβάσουμε επίπεδο τότε.

http://ricette.giallozafferano.it/Raviolone-al-tuorlo-fondente-con-ricotta-e-spinaci.html
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #232 on: February 16, 2015, 02:59:26 am »

πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #233 on: February 16, 2015, 04:00:59 am »

http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-mele-e-speck.html

Πολύ καλύτερο από όσο δείχνει.

Quote from: Mathematica on February 16, 2015, 02:59:26 am
πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)

Might as well consider this : http://alteforchette.blogspot.gr/2011/09/risotto-ai-funghi-porcini-e-noci.html
(με έμφαση στην πρώτη ύλη)
« Last Edit: February 16, 2015, 04:09:12 am by Jericho » Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #234 on: February 16, 2015, 10:43:34 am »

Λάδι βάζεις ελάχιστο για να μην κολήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τη βράση!
Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #235 on: February 16, 2015, 10:48:07 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 02:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 15, 2010, 00:21:35 am
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Μικρή σου δίναν καρμπονάρα μόνο με κρέμα γάλακτος και σου στερούσαν τέτοια γκουρμεδιά και σου έχει μείνει ψυχολογικό;
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #236 on: February 16, 2015, 13:30:21 pm »

ειδικα ο πατερας μου δεν θα βαφτιζε ποτε καρμποναρα κατι π εχει κρεμα γαλακτος
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #237 on: February 16, 2015, 13:31:09 pm »

Quote from: Jericho on February 16, 2015, 04:00:59 am
http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-mele-e-speck.html

Πολύ καλύτερο από όσο δείχνει.

Quote from: Mathematica on February 16, 2015, 02:59:26 am
πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)

Might as well consider this : http://alteforchette.blogspot.gr/2011/09/risotto-ai-funghi-porcini-e-noci.html
(με έμφαση στην πρώτη ύλη)

δεν τρωω καρυδια :/
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #238 on: February 16, 2015, 19:34:23 pm »

Quote from: Silvo the Beautiful on February 16, 2015, 10:43:34 am
Λάδι βάζεις ελάχιστο για να μην κολήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τη βράση!

Με τη μάνα σου μένεις ρε ξεφτίλα, θα μας μάθεις να μαγειρεύουμε?
Logged
png
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 2101



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #239 on: February 16, 2015, 23:29:47 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on November 01, 2013, 00:11:32 am
Tραχανάς ξινός με ξινόγαλο και γάλα

Υλικά(για 2 πιάτα):
3 κ.σ τραχανά ξινό
4 ποτήρια νερό
1 κούπα γάλα
2 σφηνάκια ξινόγαλο('γειά μας!)
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το νερο και τον τραχανά στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράζουν,ανακατεύοντας πολύ συχνά.Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για ένα τεταρτάκι σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας λιγότερο συχνά.Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.That's it!!

*μάτια-καρδούλες*
Logged

τακτοποιημένο χάος
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...