• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
December 20, 2025, 00:37:03 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
December 20, 2025, 00:37:03 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Των συνειρμών το παίγνιο....
by tartoufos
[December 19, 2025, 23:58:46 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[December 19, 2025, 18:43:37 pm]

Απορίες σχετικά με την εξ...
by Nikos_313
[December 19, 2025, 18:39:53 pm]

Σαν Σήμερα...
by tartoufos
[December 19, 2025, 14:31:16 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by tartoufos
[December 19, 2025, 04:12:19 am]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by chatzikys
[December 18, 2025, 16:50:50 pm]

Τα δύο πρόσωπα του Γιάννη...
by Elliot Alderson
[December 18, 2025, 13:24:33 pm]

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ...
by tartoufos
[December 18, 2025, 01:25:35 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by chatzikys
[December 17, 2025, 20:07:35 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[December 17, 2025, 12:04:06 pm]

[ΟΔΕ] Γενικές απορίες,ασκ...
by Nikos_313
[December 16, 2025, 23:14:18 pm]

[Στοχαστικά Σήματα και Δι...
by Nikos_313
[December 16, 2025, 23:12:27 pm]

πώληση παλμογράφου και πο...
by botrinis
[December 16, 2025, 21:59:34 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by tartoufos
[December 16, 2025, 21:54:47 pm]

Υποτιμημένες για εσάς ται...
by tartoufos
[December 16, 2025, 12:28:56 pm]

Αναγνωριση μαθηματων
by The Web
[December 15, 2025, 12:33:40 pm]

Αιτήσεις ορκωμοσίας επανα...
by Elliot Alderson
[December 14, 2025, 15:18:37 pm]

Δυσκολία με την Φυσική στ...
by Mr Watson
[December 13, 2025, 22:37:02 pm]

Υποβολή αιτήσεων Erasmus+...
by PolarBear
[December 13, 2025, 21:01:46 pm]

Η μάστιγα των Ρευματοκλοπ...
by chatzikys
[December 13, 2025, 09:53:40 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10248
Latest: nikmallior
Stats
Total Posts: 1429595
Total Topics: 31878
Online Today: 287
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 07:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 230
Total: 237
Ebasios
stefanos hios
mariamil
sassi
valentini
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 52020 times)
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #225 on: January 29, 2015, 00:28:39 am »

Στο θέμα φαΐ έχω όραμα.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #226 on: January 29, 2015, 00:29:25 am »

Quote from: Jericho on January 28, 2015, 23:43:29 pm
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/


ρε συ γενικα προτιμω να φτιαχνω τη δικη μου ζυμη για τις πιτες
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #227 on: January 29, 2015, 00:51:23 am »

Quote from: Mathematica on January 29, 2015, 00:29:25 am
Quote from: Jericho on January 28, 2015, 23:43:29 pm
Combine and Profit.

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Rum-Raisin-Apple-Pie-236430

http://www.foodrenegade.com/no-churn-ice-cream-honey-cinnamon/

ρε συ γενικα προτιμω να φτιαχνω τη δικη μου ζυμη για τις πιτες

Αν το φτιάχνεις μόνη σου, το σέβομαι.

Αν το φτιάξει άλλος και μετά από 3 ώρες στην κουζίνα του πεις αυτό, δικαιολογώ και τάκλιν στην καρωτίδα.
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #228 on: January 29, 2015, 00:54:25 am »

xD φανταζεσαι? "ε καλο ηταν ΑΛΛΑ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ"
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #229 on: January 29, 2015, 00:58:57 am »

Quote from: Mathematica on January 29, 2015, 00:54:25 am
xD φανταζεσαι? "ε καλο ηταν ΑΛΛΑ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ"

Όχι, έχει απλά τη συνταγή για τη ζύμη χωριστά, δε βάζει έτοιμη. Νόμιζα ότι εννοείς με δική σου συνταγή και όχι με αυτή, δηλαδή ακόμα χειρότερα.

Και εν πάση περιπτώσει, κάποιοι/κάποιες δεν ικανοποιούνται με τίποτα.  
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #230 on: January 29, 2015, 13:16:09 pm »

aaaa den tin eixa dei!!!
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #231 on: February 16, 2015, 01:53:26 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 01:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 14, 2010, 23:21:35 pm
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Ok. Ας ανεβάσουμε επίπεδο τότε.

http://ricette.giallozafferano.it/Raviolone-al-tuorlo-fondente-con-ricotta-e-spinaci.html
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #232 on: February 16, 2015, 01:59:26 am »

πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #233 on: February 16, 2015, 03:00:59 am »

http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-mele-e-speck.html

Πολύ καλύτερο από όσο δείχνει.

Quote from: Mathematica on February 16, 2015, 01:59:26 am
πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)

Might as well consider this : http://alteforchette.blogspot.gr/2011/09/risotto-ai-funghi-porcini-e-noci.html
(με έμφαση στην πρώτη ύλη)
« Last Edit: February 16, 2015, 03:09:12 am by Jericho » Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #234 on: February 16, 2015, 09:43:34 am »

Λάδι βάζεις ελάχιστο για να μην κολήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τη βράση!
Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #235 on: February 16, 2015, 09:48:07 am »

Quote from: Mathematica on January 12, 2015, 01:54:18 am
Quote from: Ευχαριστο Διαλειμμα on June 14, 2010, 23:21:35 pm
Για παμε απο την αρχη:

Βαζεις νερο να βρασει, με λιγο λαδι (1 κουταλια της σουπας ας πουμε) και το αλατιζεις (μπορεις να το κανεις και οταν θα ριξεις τα μακαρονια το αλατισμα αλλα μπορει να το ξεχασεις για αυτο καλυτερα στην αρχη.
Επειτα αφου το νερο βρασει περνεις περιπου το 1/3 του χαρτιου μακαρονια, τα σπας στη μεση και τα ριχνεις στην κατσαρολα.
Κατα προτιμιση ριξτα καθετα στο κεντρο της κατσαρολας για να απλωσουν. Tongue
Αφου τα βρασεις (περιπου 10-15 λεπτα) τα στραγγιζεις, ριχνεις λιγο βουτηρο (μια κουταλια της σουπας) στην κατσορολα και περιμενεις λιγα δευτερολεπτα να λιωσει. Οταν λιωσει ριχνεις τα μακαρονια και ανακατεβεις ΑΜΕΣΩΣ γιατι αλλιως θα κολησουν για περιπου 30 δευτερολεπτα εως ενα λεπτο.

Την κρεμα γαλακτος την ριχνεις οταν σερβιρεις το πιατο.
Για το μπεικον δεν εχω αποψη.

Εναλακτικα μπορεις να τα βαλεις σε ενα ταψι τα μακαρονια (μετα το βρασιμο και το βουτηρο). Επειτα ριχνεις κρεμα γαλακτος, τυρι τριμμενο, κομματακια γαλοπουλας ή μπεικον ή ζαμπον και το βαζεις στο φουρνο να ψηθει λιγακι. Σε ζεσταμενο φουρνο (εχει ηδη πιασει 200+ βαθμους) περιπου 20 λεπτα και τελος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ

Η ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ, PARMIGGIANO, GUANCIALE (Η PANCETTA H BACON KAΠΝΙΣΤΟ) KAI ΠΙΠΕΡΙ

ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΡΑΣΕΣ 100 ΜΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΠΑΣ, ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Μικρή σου δίναν καρμπονάρα μόνο με κρέμα γάλακτος και σου στερούσαν τέτοια γκουρμεδιά και σου έχει μείνει ψυχολογικό;
Logged
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #236 on: February 16, 2015, 12:30:21 pm »

ειδικα ο πατερας μου δεν θα βαφτιζε ποτε καρμποναρα κατι π εχει κρεμα γαλακτος
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Mathematica
Καταστραμμένος
********
Posts: 5465


Apples in the human world are worth the trip.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #237 on: February 16, 2015, 12:31:09 pm »

Quote from: Jericho on February 16, 2015, 03:00:59 am
http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-mele-e-speck.html

Πολύ καλύτερο από όσο δείχνει.

Quote from: Mathematica on February 16, 2015, 01:59:26 am
πρεπει να δοκιμασεις το risotto με μανιταρια porcini που κανω (εφαγα κ σημερα)

Might as well consider this : http://alteforchette.blogspot.gr/2011/09/risotto-ai-funghi-porcini-e-noci.html
(με έμφαση στην πρώτη ύλη)

δεν τρωω καρυδια :/
Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Jericho
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #238 on: February 16, 2015, 18:34:23 pm »

Quote from: Silvo the Beautiful on February 16, 2015, 09:43:34 am
Λάδι βάζεις ελάχιστο για να μην κολήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους κατά τη βράση!

Με τη μάνα σου μένεις ρε ξεφτίλα, θα μας μάθεις να μαγειρεύουμε?
Logged
png
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 2101



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #239 on: February 16, 2015, 22:29:47 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on October 31, 2013, 23:11:32 pm
Tραχανάς ξινός με ξινόγαλο και γάλα

Υλικά(για 2 πιάτα):
3 κ.σ τραχανά ξινό
4 ποτήρια νερό
1 κούπα γάλα
2 σφηνάκια ξινόγαλο('γειά μας!)
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το νερο και τον τραχανά στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράζουν,ανακατεύοντας πολύ συχνά.Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για ένα τεταρτάκι σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας λιγότερο συχνά.Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.That's it!!

*μάτια-καρδούλες*
Logged

τακτοποιημένο χάος
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...