• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 00:27:05 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 00:27:05 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by PolarBear
[August 02, 2025, 23:35:57 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427647
Total Topics: 31739
Online Today: 109
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 89
Total: 102
bit11
immo
JoHn!
George_RT
giorgosss03
cealexop
tzortzis
Akis Papanikolaou
Mr Watson
Demits
Katarameno
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ευρώπη?Τουρκία,ποιός θα απαντήσει;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Είστε υπέρ ή κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.;
Υπέρ - 25 (39.1%)
Κατά - 39 (60.9%)
Total Voters: 62

Pages: [1] 2 3 ... 14 Go Down Print
Author Topic: Ευρώπη?Τουρκία,ποιός θα απαντήσει;  (Read 24743 times)
krak
Guest
Ευρώπη?Τουρκία,ποιός θα απαντήσει;
« on: September 09, 2005, 01:18:55 am »

Ένα τέτοιο θέμα πιστεύω ότι δεν πρέπει να περνάει ασχολίαστο και το forum  μας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαρία να εκθέσετε τις απόψεις σας.  Shocked
aliakmwn
Guest
Re: Ευρώπη?Τουρκία,ποιός θα απαντήσει;
« Reply #1 on: September 09, 2005, 01:24:41 am »

Το "δεν ξερω / δεν απαντω" γιατι δεν υπαρχει ως επιλογη?

Το "παραειμαι μαλακας για να εχω γνωμη σε ενα τετοιο σοβαρο ζητημα που ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις και χρηματιστηρια, υπερψηφιζει και καταψηφιζει συνταγματα - κοπους χρονων, και εχει διχασει την Ευρωπη σε επικινδυνο βαθμο" δεν σου φαινεται μια σοβαρη επιλογη? Roll Eyes

Εγω παντως ψηφιζω υπερ της κοκκινης...
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #2 on: September 09, 2005, 01:25:58 am »

(Ξαναγράφω την αρχική μου άποψη που βρέθηκε στον Κάδο Ανακύκλωσης...)

Καλά έκανες και το άνοιξες αυτό το θέμα, όντως πολύ επίκαιρο.
Εγώ πιστεύω ότι είναι καλό κάποτε να μπει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά με όρους εννοείται. Με την τωρινή κατάστασή της την οικονομική θα κάνει κανά...100 χρόνια να μπει!
Κακά τα ψέματα, η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ. Όμως σα χώρα μας βολεύει που το παίζουμε καταρχήν θετικοί στην ένταξη, αλλά παράλληλα η έξαρση του φανατισμού εναντίον των Ισλαμιστών στην Ευρώπη οδηγεί κορυφαίες δυνάμεις (Γαλλία, Γερμανία) να υιοθετήσουν αρχικά αρνητική στάση.
Γενικά, ψηφίζω υπέρ.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #3 on: September 09, 2005, 01:34:02 am »

Είμαι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. , γιατί μόνο μέσω της ευρωπαϊκής οδού υπάρχει πιθανότητα να εκδημκρατιστεί και να ανέβει το βιοτικό επίπεδο της Τουρκίας. Κι εμάς ως γείτονες της μας συμφέρουν και τα δύο.

Ήδη η Τουρκία έχει κάνει βήματα μπροστά σε θεματα εκδημοκρατισμού αλλά παραμένει ακόμη έτη φώτος πίσω από τα ευρωπαϊκά  κράτη!! Κατά τη γνώμη μου , η πιο σωστή διπλωματική κίνηση  της Ελλάδας ήταν η αλλαγή στασης απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας. Μ'αυτήν την έξυπνη κίνηση μας καταφέραμε να κερδίσουμε την ένταξη ολόκληρης της Κύπρου χώρις όρους και προϋποθέσεις στο Ελσίνκι .Επίσης οι ευρωπαίοι δεν κρύβονται πίσω πλέον από την Ελλάδα αλλά υποστηρίζουν εφθαρσώς ότι για να μπει η Τουρκία στην Ε.Ε. θα περάσουν περίπου 50 χρόνια(Δήλωση του πρώην Υπ.Εξωτερικών της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του συμβούλιου κορυφής της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο του 2002)
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δεχθούμε ανευ όρων την έναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε την άμεση αναγνώριση της Κύπρου  από την Τουρκία με τη βοήθεια της Γαλλία και πιθανόν της Γερμανίας  και τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου για το εάν η Τουρκία τηρεί τις υποχρεώσεις της ,όπως η τήρηση του πρωτοκολου τελωνειακής ένωσης με τα νέα κράτη μέλη συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου( δλδ την έναρξη εμπορικών σχέσεων) και την καλή γειτνίαση!!!

www.twitter.com/apostolos1986
krak
Guest
« Reply #4 on: September 09, 2005, 02:52:18 am »

Το "παραειμαι μαλακας για να εχω γνωμη σε ενα τετοιο σοβαρο ζητημα που ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις και χρηματιστηρια, υπερψηφιζει και καταψηφιζει συνταγματα - κοπους χρονων, και εχει διχασει την Ευρωπη σε επικινδυνο βαθμο" δεν σου φαινεται μια σοβαρη επιλογη?
όχι ρε δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρή επιλογή αυτό σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης ειδικά για σοβαρά ζητήματα που ανεβοκαταιβάζουν αμφότερες τις κυβερνήσεις και τα χρηματηστήρια.Αν σε ενοχλεί η ελεύθερη άποψη δικαίωμά σου να μείνεις σε μία αριστεροφασιστική χώρα που ενστερνίζετε τισ απόψεισ σου.Όσο για την επιλογή "Δεν ξέρω/ δεν απαντω"
τουσ έδωσα κάθε δικαίωμα να μην απαντησουν.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #5 on: September 09, 2005, 09:51:16 am »

Η Τουρκια ειανι ενα περιεργο ζητημα. Οπως ειναι τωρα εγω δεν πιστευω οτι πρεπει να ενταχθει. Και ξερεις γιατι;;; Γιατι αυτοι νομιζουν οτι ειναι χαλιφατο, πως ολα τους ανηκουν..... Παρα την καλη θεληση της Ελλαδας τον τελευταιο καιρο βλεπετε τι κανουν. Οι παραβιασεις εχουν αυξηθει κατακορυφα, πραγμα φυσικα που ειναι και υπαιτιοτητα της κυβερνησης που επρεπε να της κοψει τον βηχα.
Επισης, αν η Τουρκια μπει καποτε στην Ευρωπαικη Ενωση, να ξερετε πως θα εχουν πολυ ευρυτερο πεδιο παρασκηνικων διαβουλευσεων, κατι που ηδη το εχουν αναπτυξει σε μεγαλο βαθμο... Αφηστε που ετσι οπως πανε, αυτοι ειναι ικανοι να κανουν στην Ελλαδα και πολεμο μολις μπουν. Για να μπεις στην Ευρωπαικη Ενωση πρεπει να εισαι και λιγο Ευρωπαιος. Αυτοι με ποια κριτηρια να μπουν. Τα στρατιωτικο-παραστρατιωτικα. Γκριζοι λυκοι και ετσι. Αυτο που προσπαθουν ειναι να τα περασουν αυτα στο ντουκου. Και θα μου πεις ο απλος λαος ειναι καλος κτλ κτλ. Καλα δεν λεω οτι ειναι κακος, αλλα ας αντιδρασουν στην εξουσια τους. Η μονο στα Σεπτεμβριανα ειναι καλοι να αντιδρανε με το κυνηγι μαγισσων- Ελληνων της πολης και χριστιανων. Οταν δεν αναγνωριζουν ενα κρατος μελος ειναι σαν να μην αναγνωριζει ενας ανθρωπος το συκωτι του. Γινεται αυτο;;;
Η αυτα που περασαν οι Κυπριοι καλυτερα ηταν.
Ας αλλαξουν την νοοτροπια τους που ειναι ετη φωτος αντιθετη απο ευρωπαικη(σε επιπεδο πολιτικης) Εδω λενε: εμεις θελουμε να μπουμε μονο αν η ευρωπη μας θελει. Μη χασουμε το κελεπουρι. Κανουν και τους ψωροπερηφανους. Γιατι τοσους μηνες τρωνε την χυλοπιτα, αλλα κανουν την παλαβη.
Αν αλλαξουν τα πραγματα ας μπουν, αλλα οπως ειναι τωρα.... Δεν προκειται να εκδημοκρατιστουν μολις μπουν, για τον πολυ απλο λογο οτι θα εχουν δεσει το γαιδαρο τους. Και οποια διαμαρτυρια απο πλευρας ΕΕ, αυτοι θα την περασουν απλα στο ντουκου....Ετσι ειναι η νοοτροπια τους. Δε λεω οτι στην Ελλαδα ειναι ολα ροδινα, αλλα δεν ειμαστε και Τουρκια.....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #6 on: September 09, 2005, 10:16:13 am »

Quote from: krak on September 09, 2005, 02:52:18 am
όχι ρε δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρή επιλογή αυτό σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης ειδικά για σοβαρά ζητήματα που ανεβοκαταιβάζουν αμφότερες τις κυβερνήσεις και τα χρηματηστήρια.
Θα σου συνιστούσα λίγη προσοχή εδώ. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι ζεις σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα? Χθες ακόμα είδαμε ότι στην αντιπολίτευση παραλίγο να βγει εκτός κόμματος ένας βουλευτής επειδή... συμφώνησε με ένα νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Απέχουμε πολύ από τη δημοκρατία. Αλλά ακόμα και έτσι, επειδή είσαι νέος/νέα στο forum, έχει προηγηθεί συζήτηση που σχετίζεται με αυτά που σου είπε ο Αλιάκμων (νομίζω λέγεται αν πρέπει να έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου- άρα κατ' επέκταση και για σοβαρά ζητήματα). Σε παραπέμπω κι εκεί.

@Aurelious: Στα πιο πολλά από όσα είπες συμφωνώ.

Quote from: Aurelius on September 09, 2005, 09:51:16 am
Οι παραβιασεις εχουν αυξηθει κατακορυφα, πραγμα φυσικα που ειναι και υπαιτιοτητα της κυβερνησης που επρεπε να της κοψει τον βηχα.

Εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Γενικά δεν ακούω και πολύ σοβαρά ότι λένε τα ΜΜΕ. Ξέρω ότι και τα δικά μας αεροπλάνα δεν πάνε πίσω, έχουν φτάσει μέχρι την Άγκυρα. Ούτε μπορεί να κάνει κάτι η Κυβέρνηση. Το να μην αναγνωρίζει την Κύπρο όμως είναι πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό, που ενδεχομένως θα τους στοιχίσει αρκετά χρόνια στην προσπάθεια ένταξης. Όπως και τα οικονομικά κριτήρια που δεν πληροί. Τα περί ευρωπαϊσμού κτλ τα αφήνω στην άκρη, δεν τα θεωρώ σοβαρά.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #7 on: September 09, 2005, 10:52:12 am »

Αν αλλαξουν τα πραγματα ας μπουν, αλλα οπως ειναι τωρα.... Δεν προκειται να εκδημοκρατιστουν μολις μπουν, για τον πολυ απλο λογο οτι θα εχουν δεσει το γαιδαρο τους.

Η τουρκία δεν πρόκειται να εκδημοκρατιστεί μόλις μπει στην Ε.Ε. αλλα για να μπει , θα αναγκαστεί να εκσυγχρονίσει και να εκδημοκρατήσει τους θεσμούς τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων , οι οποίες είναι μακροχρόνιες.Οι 10 νέες χώρες έκαναν διαπραγματεύσης από 10 εώς 7 χρόνια και ήταν σε καλύτερη μοίρα από την Τουρκία

Εδω λενε: εμεις θελουμε να μπουμε μονο αν η ευρωπη μας θελει. Μη χασουμε το κελεπουρι. Κανουν και τους ψωροπερηφανους. Γιατι τοσους μηνες τρωνε την χυλοπιτα, αλλα κανουν την παλαβη.

Αυτά είναι τα διπλωματικά τερτίπια των Τούρκων και τίποτα παραπάνω , τα οποία τον τελευταίο καιρό αρχίζουν και ενοχλούν τους Ευρωπαίους

. Και θα μου πεις ο απλος λαος ειναι καλος κτλ κτλ. Καλα δεν λεω οτι ειναι κακος, αλλα ας αντιδρασουν στην εξουσια τους.
Πάντως στην Τουρκία υπάρχουν κινήματα , τα  οποία υποστηρίζουν τον εκδημοκρατισμό του κράτους και τον περιορισμό των στρατιωτικών. Αλλά ακόμη δεν έχουν αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα  γιατί το βιοτικό επίπεδο των Τούρκων είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αποκλείεται να ασχοληθούν με τον εκδημοκρατισμό της χώρας τους , αν πρώτα δε λύσουν τις βασικές ανάγκες τους.Ένώ μέσω της ευρωπαϊκής οδού το βιοτικό επίπεδο του τούρκου θα ανεβαίνει και θα απαιτεί συνεχώς μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

Οταν δεν αναγνωριζουν ενα κρατος μελος ειναι σαν να μην αναγνωριζει ενας ανθρωπος το συκωτι του.

Έχεις δίκιο σ'αυτό και η ελληνική με την κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να το απαιτήσει να γίνει πριν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.Αλλά δε βλέπω να έχει διάθεση ο Πρωθυπουργός να δυσαρεστήσει το κουμπάρο του!!!

www.twitter.com/apostolos1986
aliakmwn
Guest
« Reply #8 on: September 09, 2005, 12:45:32 pm »

Quote from: krak on September 09, 2005, 02:52:18 am
Το "παραειμαι μαλακας για να εχω γνωμη σε ενα τετοιο σοβαρο ζητημα που ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις και χρηματιστηρια, υπερψηφιζει και καταψηφιζει συνταγματα - κοπους χρονων, και εχει διχασει την Ευρωπη σε επικινδυνο βαθμο" δεν σου φαινεται μια σοβαρη επιλογη?
όχι ρε δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρή επιλογή αυτό σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα γιατί ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης ειδικά για σοβαρά ζητήματα που ανεβοκαταιβάζουν αμφότερες τις κυβερνήσεις και τα χρηματηστήρια.Αν σε ενοχλεί η ελεύθερη άποψη δικαίωμά σου να μείνεις σε μία αριστεροφασιστική χώρα που ενστερνίζετε τισ απόψεισ σου.Όσο για την επιλογή "Δεν ξέρω/ δεν απαντω"
τουσ έδωσα κάθε δικαίωμα να μην απαντησουν.

1) Σοβαρεψου και αλλαξε υφος...

2) Οπως ειπε και ο Alexkasgr, ποιος σου ειπε πως ζεις σε δημοκρατια?

3) [περνωντας στην ουσια] Οπως ακριβως εχω το δικαιωμα να εχω γνωμη και να την εκφραζω, αλλο τοσο εχω και το δικαιωμα να ΜΗΝ εχω γνωμη, ή να ΜΗΝ θελω να την εκφρασω. Απο 'κει κι επειτα, εαν γνωριζεις αναγνωση, ζητησα να υπαρχει μια ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, και οχι να σταματησει το δημοψηφισμα... Δεν ξερω ποιοι περιεργοι συνειρμοι σε οδηγησαν στον... αριστεροφασισμο, αλλά γενικα προσεχε τις εκφρασεις που χρησιμοποιεις γιατι εκτιθεσαι... Φυσικα ειναι χαρακτηριστικο του νεοελληνα να εχει γνωμη επι παντως επιστητου, ετσι η κυρα-Κατινα γνωριζει πολυ καλα ποια ειναι η καλυτερη γραμμη για την εξωτερικη πολιτικη της Ελλαδας και για το μελλον της ΕΕ, εχει γνωμη για τις εγχειρησεις ανοιχτης καρδιας, για τον Αρη που εχει ηδη πεσει αλλα δεν του το 'πανε, για τη γριπη των φαλαινων της Ισλανδιας καθως και για το νερο που βρεθηκε στον Πλουτωνα! (να μην ξεχασουμε και τους ΕΛ που θα 'ρθουν απο τον Σειριο για να ενεργοποιησουν το ελληνικο ντιενει)
Εγω λοιπον, συν τοις αλλοις, υπερασπιζομαι και το δικαιωμα μου ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΩ Σ' ΕΝΑ ΘΕΜΑ.

Ισως καποια στιγμη καταλαβεις (αν και αμφιβαλω, με βαση αυτον τον "αριστεροφασισμο" που τοσο ακαιρα πεταξες) οτι ειτε ο τουρκος γινει ευρωπαιος πολιτης ειτε οχι, απο τον ιδρωτα του παντα αλλοι θα κερδοσκοπουν...

Σκεψου: Στην Ευρωπη υπαρχουν δυο τασεις, μια ειναι υπερ της τουρκικης ενταξης και η αλλη κατα.

ΥΠΕΡ της ενταξης της Τουρκιας ειναι η κυρια ομαδα του κεφαλαιου, αυτοι που βλεπουν οτι ο πληθυσμος της Ευρωπης απ' τη μια γερναει, αρα δεν μπορει να ειναι παραγωγικος, κι απ' την αλλη μορφωνεται, αρα δεν μπορουν να τον κρατησουν στις χαμηλες θεσεις της παραγωγης. Χαρακτηριστικα αυτης της ομαδας: Ανηλεης υποταγη στο κερδος, αντιεργατισμος, ανευ ορων και οριων καπιταλισμος...

ΚΑΤΑ της ενταξης της Τουρκιας ειναι η κυρια ομαδα της νεοδεξιας και της συντηρησης (δεξια με την ευρυτερη εννοια) που, μια και δεν αποτελειται απο κεφαλαιοκρατες και δεν εχει να ανησυχησει για οικονομικα ζητηματα, ασχολειται με μαλακιτσες, οπως ας πουμε η "πολιτισμικη διεισδυση" ή οι "φυλετικες διαφορες" ή ο "θρησκευτικος ιμπεριαλισμος" (ναι ναι το ακουσα και αυτο!!!). Χαρακτηριστικα της ομαδας αυτης: Ρατσισμος, ξενοφοβια, υφερπων νεοφασισμος και φυσικα ημιμαθεια...

Τελος υπαρχει και η ελληνικη αποψη, που λεει "βαλτε τους μεσα μηπως και σταματησουν οι παραβιασεις"...

Αν λοιπον με καλεις να επιλεξω αναμεσα στην πολιτικη του κεφαλαιου και της εκμεταλλευσης απ' τη μια, και στην πολιτικη του ρατσισμου και της ξενοφοβιας απ' την αλλη, λυπαμαι αλλα δεν συντασσομαι ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠ' ΤΑ ΔΥΟ!

Οσο για τον εκδημοκρατισμο, λυπαμαι αλλά τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Η δημοκρατια δεν ειναι ουτε δικαιωμα ουτε δωρακι, η δημοκρατια ειναι ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ. Δημοκρατια που χαριζεται δεν μπορει να ειναι δημοκρατια. Αν ειναι να εκδημοκρατιστει η Τουρκια, θα πρεπει πρωτα να περασει στη συνειδηση του τουρκικου λαου, να ζυμωθει, και μετα να το απαιτησει... Κανενας ευρωπαιος δεν μπορει να "χαρισει" δημοκρατια... Αυτα μονο οι... αμερικανοι τα κανουν  Grin
Μην ξεχνας επισης πως για την τουρκικη ενταξη κανενας δεν ρωταει τον τουρκικο λαο... Το τουρκικο κεφαλαιο, οι τουρκοι πολιτικοι ηγετες και το μιλιταριστικο κατεστημενο αποφασιζουν...

Για το κυπριακο δεν παιρνω θεση. Καμια λυση δεν γινεται αποδεκτη απο κανεναν, και ειναι λογικο οταν οι λυσεις προερχονται απο συμφεροντα.
Η λυση ειναι να συνειδητοποιησει μια μερα ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ που αποτελειται απο την τουρκοκυπριακη και την ελληνοκυπριακη κοινοτητα οτι αν δε βρει λυση μονος του, θα ειναι για παντα ετσι. Ας παρει τα οπλα και ας πεταξει στη θαλασσα ολα τα λαμογια που τον εξουσιαζουν, ελληνες ή τουρκους, ελληνοκυπριους ή τουρκοκυπριους, καραβαναδες ή πολιτικαντηδες... Αναγνωριση κρατους σημαινει αναγνωριση κεφαλαιου, ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Πολυ που χεστηκαν οι τουρκοι για τον τουρκοκυπριακο λαο (οπως αντιστοιχα κι εμεις για τον ελληνοκυπριακο) Αν δεν τα βρουν οι δυο κοινοτητες μεταξυ τους, το προβλημα θα παραμεινει, ακομα κι αν "λυθει" στα ευρωπαϊκα πλαισια.
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #9 on: September 09, 2005, 19:15:53 pm »

Quote from: aliakmwn on September 09, 2005, 01:24:41 am
Το "δεν ξερω / δεν απαντω" γιατι δεν υπαρχει ως επιλογη?

Το "παραειμαι μαλακας για να εχω γνωμη σε ενα τετοιο σοβαρο ζητημα που ανεβοκατεβαζει κυβερνησεις και χρηματιστηρια, υπερψηφιζει και καταψηφιζει συνταγματα - κοπους χρονων, και εχει διχασει την Ευρωπη σε επικινδυνο βαθμο" δεν σου φαινεται μια σοβαρη επιλογη? Roll Eyes

Εγω παντως ψηφιζω υπερ της κοκκινης...

den tha prosfero tipota kai se auti ti sizitisi...(apo oktovrio kai meta)....
alla papse na eisai toso elitistis pia  Roll Eyes

me olo ti filiki agapi pou ksereis oti sou exo  Wink

xristoforos_
« Last Edit: September 09, 2005, 19:17:39 pm by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: September 09, 2005, 22:17:14 pm »

Το οτι πολυ απλα δεν μπορει να μπει, διοτι εχουν τοση θρασυτητα που θα κανουν οτι θελουν δεν το σκεφτεσαι αλιακμωνα. Αυτοι πιστευουν τοι ειναι ο περιουσιος λαος. Κι οτι πρεπει να τους προσκυναμε κιολας που θελουν να μπουν στην ΕΕ. Συμφωνω στα πιο πολλα που ειπες για την δημοκρατια, αλλα διαφωνω στις τασεις οι οποιες δεν θελουν την Τουρκια. Γιατι πανω ολα αν μπει η Τουρκια, θα μπουν εν μερει και οι ΗΠΑ. Οχι οτι δεν ειναι ηδη μεσα με το προτεκτορατο τους-Βρετανια. Βεβαια υπαρχουν οι εργοστασιαρχες που θελουν τους Τουρκους, αλλα υπαρχει κι ο απλος λαος, ο οποιος δεν τους θελει, γιατι δεν θα βρισκει μετα δουλεια. Γιατι αυτοι ειναι 70.000.000, και οι πιο πολλοι για εργατες. Αυτο που ειπες οτι ανεβαινει το μορφωτικο επιπεδο και αρα δεν πηγαινει κανεις σε χαμηλοτερης κοινωνικης σταθμης δουλειες, αυτο ειναι κυριως εληνικο φαινομενο. Στο εξωτερικο δεν φαγωνονται τοσο ολοι να γινουν επιστημονες.

Για τις παραβιασεις ξερω το αντιθετο, οτι εμεις κανουμε πολυ λιγες. Που ειναι και λογικο γιατι η Ελλαδα τη δουλεια εχει στην Ανατολια;; Αλλα η Τουρκια θελει να εχει δουλεια στο Αιγαιο. Επισης να ξερεις(δεν κανω πλακα), οτι οι Τουρκοι ειανι αχρηστοι οσον αφορα τους πιλοτους, και γι αυτο τους βαζουν σε ενα αεροπλανο, τους στελνουν στην Ελλαδα να αποκτησουν εμπειρια μπας και μαθουν τιποτα. Το ωραιο μ αυτους ειανι οτι διαμαρτυρηθηκαν  στην Ελληνικη κυβερνηση γιατι ο Ελληνες πιλοτοι τους εβριζαν στα τουρκικα οταν εκαναν τις παραβιασεις. Φωναζει ο κλεφτης για να φυγει ο νοικοκυρης.
Παντως ειανι και υπαιτιοτητα της κυβερνησης, για τον πολυ απλο λογο οτι αυξηθηκαν κατακορυφα. Ασε που λογω της προνομιακης θεσης της Ελλαδας, μπορουσαν να τους τριξουν αγρια τα δοντια. Οπως π.χ. να το παραουσιασουν στην ΕΕ σαν μειζον πολιτικο θεμα.Να πιεσουν τελος παντων.
Εγω δεν λεω οτι ο τουρκικος λαος δεν θελει. Αλλα οπως ειπε ο Αλιακμων αν δεν το νοιωσουν στο πετσι τους οτι το θελουν, αν δεν κανουν οι ιδιοι κατι δεν προκειται να γινει τιποτα. Ας ξεσηκωθουν. Η Ελλαδα στην περιοδο της χουντας νομιζεις καλυτερα ηταν. Στη τουρκια τωρα επικρατει κουκουλωμενη, στρατιωτικη χουντα. Ας κανουν κι αυτοι κατι. Την Ελλαδα την συμφερει να ειναι η Τουρκια μεσα,αν ειανι ηραμη. Αλλα αν μπει τωρα με αυτα που ηδη κανει, θα αποθρασσυνθει τελειως. Θα ειναι σαν ενα κακομαθημενο  που κανει μια πολυ μεγαλη ζαβολια και εσυ αντι για τιμωρια το κερνας παγωτο.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #11 on: September 10, 2005, 13:41:36 pm »

Quote from: Aurelius on September 09, 2005, 22:17:14 pm
Βεβαια υπαρχουν οι εργοστασιαρχες που θελουν τους Τουρκους, αλλα υπαρχει κι ο απλος λαος, ο οποιος δεν τους θελει, γιατι δεν θα βρισκει μετα δουλεια. Γιατι αυτοι ειναι 70.000.000, και οι πιο πολλοι για εργατες. Αυτο που ειπες οτι ανεβαινει το μορφωτικο επιπεδο και αρα δεν πηγαινει κανεις σε χαμηλοτερης κοινωνικης σταθμης δουλειες, αυτο ειναι κυριως εληνικο φαινομενο. Στο εξωτερικο δεν φαγωνονται τοσο ολοι να γινουν επιστημονες.

Σωστό. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει το φαινόμενο αυτό. Κανένας Έλληνας δε δουλεύει στο χωράφι, στην οικοδομή, φέτος διαπίστωσα και στην τουριστική επιχείριση. Παντού Αλβανοί και σια.
Μαλακία μας. Και ανοίγουν οι κυβερνήσεις παντού σχολές-φαντάσματα γιατί όλοι οι Έλληνες θέλουν να σπουδάσουν. Δεν μπορεί να σταθεί έτσι μια κοινωνία. Αλλά αυτό είναι εκτός θέματος.
Το θέμα είναι ότι όντως ο λαός της Ευρώπης είναι αρνητικός στην Τουρκία για λόγους καθαρά ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας. Φαίνεται στα δημοψηφίσματα που γίνονται.

Quote from: Aurelius on September 09, 2005, 22:17:14 pm
Για τις παραβιασεις ξερω το αντιθετο, οτι εμεις κανουμε πολυ λιγες. Που ειναι και λογικο γιατι η Ελλαδα τη δουλεια εχει στην Ανατολια;;
Παντως ειανι και υπαιτιοτητα της κυβερνησης, για τον πολυ απλο λογο οτι αυξηθηκαν κατακορυφα. Ασε που λογω της προνομιακης θεσης της Ελλαδας, μπορουσαν να τους τριξουν αγρια τα δοντια. Οπως π.χ. να το παραουσιασουν στην ΕΕ σαν μειζον πολιτικο θεμα.Να πιεσουν τελος παντων.

Το αντίθετο σου λένε. Αν ακούσεις τουρκικές ειδήσεις μιλάνε για ελληνικές προκλήσεις. Είναι η τυρρανία των ΜΜΕ στις... δημοκρατικές μας χώρες. Δεν είναι αυτό το θέμα. Ούτε το αν θα μπουν εξαρτάται από το αν είναι ήσυχοι και δεν παραβιάζουν το Αιγαίο. Πολύ που χέστηκαν οι Ευρωπαίοι για αυτό. Να μου πεις το Κυπριακό είναι όντως τροχοπέδη για την ένταξή τους.
Όπως και η οικονομία τους. Αυτή τη στιγμή η Τυορκία είναι χώρα 2 ταχυτήτων. Της (πλούσιας Ευρωπαϊκής) Κωνσταντινούπολης και των υπολοίπων. Και όταν λέω πλούσια εννοώ ότι έχει μεγάλο ποσοστό ζάμπλουτων και όλοι οι υπόλοιποι στην πείνα. Έτσι δεν πρόκειται να μπει ποτέ. Για καθαρά διπλωματικούς λόγους μας συμφέρει να είμαστε θετικοί, αφού ξέρουμε ότι ακόμα αργεί η ώρα τους.
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: September 10, 2005, 14:05:13 pm »

Σωστό. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει το φαινόμενο αυτό.
Παρεμβαίνω γιατί υπάρχουν λάθος εντυπώσεις. Το φαινόμενο να αναλαμβάνουν οι μετανάστες τις "βαριές" δουλειές που δεν καταδέχονται να κάνουν οι ημεδαποί, δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές (για να μην γενικεύσω αυθαίρετα σε όλες) ευρωπαϊκές χώρες. Σαν παράδειγμα αναφέρω τη Γερμανία και την Ολλανδία, όπου οι αντίστιχοι μετανάστες δεν είναι Αλβανοί, αλλά Τούρκοι, Κροάτες, Σέρβοι κλπ κλπ. Εκείνο που δεν υπάρχει εκεί είναι ο φόβος για τα τεχνικά επαγγέλματα και η "πανεπιστημιολαγνεία" που υπάρχει εδώ.
Για το κύριο θέμα κάποια άλλη ώρα...

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #13 on: September 10, 2005, 14:59:08 pm »

Quote from: aliakmwn on September 09, 2005, 12:45:32 pm
ΥΠΕΡ της ενταξης της Τουρκιας ειναι η κυρια ομαδα του κεφαλαιου, αυτοι που βλεπουν οτι ο πληθυσμος της Ευρωπης απ' τη μια γερναει, αρα δεν μπορει να ειναι παραγωγικος, κι απ' την αλλη μορφωνεται, αρα δεν μπορουν να τον κρατησουν στις χαμηλες θεσεις της παραγωγης. Χαρακτηριστικα αυτης της ομαδας: Ανηλεης υποταγη στο κερδος, αντιεργατισμος, ανευ ορων και οριων καπιταλισμος...

ΚΑΤΑ της ενταξης της Τουρκιας ειναι η κυρια ομαδα της νεοδεξιας και της συντηρησης (δεξια με την ευρυτερη εννοια) που, μια και δεν αποτελειται απο κεφαλαιοκρατες και δεν εχει να ανησυχησει για οικονομικα ζητηματα, ασχολειται με μαλακιτσες, οπως ας πουμε η "πολιτισμικη διεισδυση" ή οι "φυλετικες διαφορες" ή ο "θρησκευτικος ιμπεριαλισμος" (ναι ναι το ακουσα και αυτο!!!). Χαρακτηριστικα της ομαδας αυτης: Ρατσισμος, ξενοφοβια, υφερπων νεοφασισμος και φυσικα ημιμαθεια...
Είναι λίγο υπεραπλουστευτικός ο τρόπος που το θέτει ο Αλιάκμων, αλλά μπορώ να πω ότι συμφωνώ κατά 90%. Προσωπικά είμαι υπέρ της ένταξης, γιατί δεδομένου ότι η ΕΕ είναι αυτή που είναι και δεν αλλάζει (στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον) με τους σημερινούς συσχετισμούς μάλλον θα ωφεληθεί περισσότερο ο λαός της Τουρκίας μέσα στην ΕΕ παρά αν μείνουν έξω. Μεταξύ δύο κακών, που λένε...

Όσο για την Ελλάδα, είμαι σίγουρη ότι η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ δε θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #14 on: September 10, 2005, 18:07:44 pm »

Ασε τι λενε οι Τουρκοι. Ειχε παει ενας Καλυμνιος(Wink ψαρας στα Ιμια κι αυτοι το  θεωρησαν σαν πρκληση και οτι παραβιαζαμε τα νερα τους. Δεν ειναι ετσι οπως τα λες, γιατι η Ελλαδα απλα δεν εχει συμφερον. Και εχω ρωτησει ακι Ικαρο. Τι νομιζεις, οτι εχουμε λεφτα για πεταμα;;;; Για να σηκωθει ενα αεροπλανο θελει 800.000 δραχμες, σε αυρω καπου 2.500. Απ την στιγμη που δεν εχουμε κερδος γιατι να το κανουμε αυτο. Ασε που οι Ελληνες πιλοτοι,  εχουν υπερβολικα πολλες ωρες πτησης συγκριτικα με τον αριθμο τους. Δεν νομιζω να τους φορτωνουν παραπανω. Σου εξηγησσα οι Τουρκοι γιατι κανουν τοσες παραβιασεις.
Προφανως χεστηκαν οι Ευρωπαιοι. Αλλα εγω σου ειπα οτι η Ελλαδα αυτη την στιγμη βρισκεται σ προνομιακη θεση. Τωρα που οι Ευρωπαιοι ψαχνουν κατι να πιαστουν να μην δεχτουν τους Τουρκους, αυτο θα τους ερχοταν μια χαρα. Εχθρικες διαθεσεις  απεναντι σε αλο κρατος μελος. Βουτυρο στο ψωμι θα τους ηταν...

Nessa, αυτο ελειπε οι Τουρκοι να αλλαζαν την ΕΕ. Απλα αυτοι θα αποκομισουν τα κερδη και οπου μπορουν θα κανουν την παλαβη. Και με το κυπριακο τοσα χρονια δεν εγινε;;; Αυτοι ειχαν επεμβει ως εγγυητρια και καλα, επειδη η Ελλαδα πηγε να επιβαλλει πραξικοπημα στην Κυπρο. Το κακο ειανι οτι ξεχασαν να φυγουν, οπως ελεγε η συμφωνια. Και οπως με τους Ισραηλιτες στην λωριδα της Γαζας, φεραν μπολικους φτωχους, τους εδωσαν σπιτια, και τωρα το νησι εχει γεμισει Τουρκακια ενω παλια δεν υπηρχαν τοσα. Για αυτο υπαρχει και τοσο μεγαλο προβλημα. Με τις αποζημιωσεις στους κατοικους της πολης, ειδες να δωσουν τιποτα;;; Βεβαια θα μου πεις, αν μπουν στην ΕΕ θα ανγκαζονται να τα πληρωνουν οσα εχεουν κανει. Και θα εχεις δικιο. Αλλα θα σου απαντησω, οτι το αν μπεις στην ΕΕ ειανι σαν να μπεις στο πανεπιστημιο. Αμα μπεις δεν βγαινεις και αυτοι αυτο θελουν. Και αν θελουν αυτοι ολο και κατι θα κανουν, ολο θα το καθυστερουν. Λες και οτι λεει η ΕΕ ας πουμε η Ελλαδα το κανει...

Pages: [1] 2 3 ... 14 Go Up Print
Jump to: