• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:00:10 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:00:10 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 113
Total: 148
dr.giorgos
victoria
Anatolim
0restis
zgeorgitz
Yamal
Nekt
astepoul
Zaxarenia
mayia psarikoglou
dimitris585
ThanosV
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
fkagk
ඞ
Nikos_313
mavropan
acolak
Saint_GR
panos98
Athinaaz
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Περί ίασης της ψυχής αφορμώμενοι από την ομοφυλοφιλία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Go Down Print
Author Topic: Περί ίασης της ψυχής αφορμώμενοι από την ομοφυλοφιλία  (Read 20596 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Περί ίασης της ψυχής αφορμώμενοι από την ομοφυλοφιλία
« Reply #90 on: January 17, 2008, 11:27:28 am »

Quote from: Megawatt on January 16, 2008, 23:03:02 pm
Εμαθα οτι φορουσες πολύ ωραιο παλτο σημερα.
Απο αυτην την πληροφορια, ΕΓΩ βγαζω το συμπερασμα οτι σε επηρεασα με αυτα που σου ελεγα στις εκφυλες και αποφασισες να βγαλεις προς τα εξω την καταπιεσμενη θηλυκότητά σου.
Αυτο και μονο δειχνει οτι εισαι γυναικα και οχι "εκ-φυλη" κατα βαθος.

Χτες φορούσα το ίδιο παλτό που φοράω όλο το χειμώνα... και τον προηγούμενο χειμώνα... μπορεί και τον προπροηγούμενο χειμώνα Roll Eyes

Δε θα δώσω λογαριασμό σε κανένα για το πόσο θηλυκιά είμαι.

Grin Grin Grin Grin
Εδω εσυ δεν ηξερες τα δυο επαγγελματα ψυχολογου και ψυχιατρου και τωρα αμφισβητεις???
Απο ποτε αποκτησες τοσο γρηγορα την απαραιτητη αυτοπεποιθηση ωστε να αμφισβητεις, οταν λιγο πριν δεν γνωριζες βασικα πραγματα??

Από πού κι ως πού με κατηγορείς ότι δεν ήξερα τα επαγγέλματα του ψυχολόγου και του ψυχιάτρου; Για μαζέψου!

Για να γινω κατανοητος στο παραδειγμα μου. Εχω και δικιο κιολας, δεν εχω? Ή μηπως:
Ενας σχοιζοφρενης , που επειδη σε ειδε στον δρομο να περνας με κοκκινο και σε σκοτωσε, δεν αποτελει κινδυνο για την δημοσια υγεια, ε?? Ειναι προβλέψιμες οι πραξεις του, ε?? Ξερεις οτι δεν το εκανε επειδη ετσι του κάπνισε, ε?
Καταλαβες τωρα γιατι το λεω αυτο. Μαλλον δεν ξαταλαβες, αφου δεν ξερεις τι ειναι και τι μπορει να κανει ενας σχοιζοφρενης.
(και μην μου πεις οτι ολοι οι σχιζοφρενεις δεν ειναι δολοφονοι γιατι τοτε θα σου πω οτι υπαρχουν πολλα ειδη σχιζοφρενειας που δεν τα εχω αναφερει αλλα μιλαω γενικα για αυτην.)

Σου απάντησε ο aliakmwn (που επιτέλους είπε και ένα πράγμα on-topic).

ΓΙΑΥΤΟ nessa ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ: Δ Ι Α Β Α Ζ Ε τι εχει γραφτει!! Εκτιθεσαι.... Αλλα τι λεω. Εσυ δεν διαβαζεις ουτε αυτα που γραφεις η ιδια:
Quote from: Nessa NetMonster on January 14, 2008, 15:42:05 pm
Οι γιατροί (και εννοεις τους ψυχιατρους) οφείλουν να ασχολούνται μόνο με αρρώστους; Αυτό καταρχάς δεν είναι τεχνικώς δυνατόν, γιατί για να θεραπεύσεις τον άρρωστο πρέπει να έχεις μελετήσει πρώτα τον υγιή.

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2008, 21:35:08 pm
Quote from: Megawatt on January 16, 2008, 17:24:00 pm
Και προσθετω:
Οι ψυχικες διαταραχες, χωριζονται σε πολλες κατηγοριες και παρα πολλες απο αυτες ΑΚΟΜΑ μελετώνται και θα μελετωνται.
Ειναι χρεος καθε επιστημονα και αρα και του ψυχιατρου, να πειραματιζεται παρακολουθωντας την εξελιξη στην ιαση αυτων των ασθενειων.

Μα δε μιλάω μόνο για διαταραχές, μιλάω και για φαινόμενα όπως ο αυτισμός ή η δυσλεξία, όπου ο άνθρωπος μπορεί και αντίληψη μια χαρά να έχει και αρκετές δεξιότητες, απλά έχει κάποια ιδιαιτερότητα.

Αυτά που έγραψα εγώ τα έγραψα για περιπτώσεις που ο άλλος ΔΕΝ έχει κάποιο πρόβλημα, απλά κάποια ιδιαιτερότητα. Αντίθετα, η κατάθλιψη είναι πρόβλημα.

Με τα παρακάτω που γράφεις είχα διαφωνήσει.

Επίσης, δεν παίζω με τις λέξεις!

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Megawatt
Guest
Re: Περί ίασης της ψυχής αφορμώμενοι από την ομοφυλ_
« Reply #91 on: January 17, 2008, 19:40:44 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 17, 2008, 11:27:28 am
Grin Grin Grin Grin
Εδω εσυ δεν ηξερες τα δυο επαγγελματα ψυχολογου και ψυχιατρου και τωρα αμφισβητεις???
Απο ποτε αποκτησες τοσο γρηγορα την απαραιτητη αυτοπεποιθηση ωστε να αμφισβητεις, οταν λιγο πριν δεν γνωριζες βασικα πραγματα??

Από πού κι ως πού με κατηγορείς ότι δεν ήξερα τα επαγγέλματα του ψυχολόγου και του ψυχιάτρου; Για μαζέψου!
Στην σελίδα 1 του παρόντος, λες:
Δεν ειναι αναγκη να εισαι αρρωστος, για να ασχοληθει μαζι σου ο ψυχιατρος.
συγκεκριμενα λες:

Quote from: Nessa NetMonster on January 14, 2008, 12:19:43 pm
δεν είναι ανάγκη να είσαι άρρωστος για να βγάλει συμπεράσματα για σένα ένας γιατρός. Μπορεί να σου δώσει διάφορες πληροφορίες για τον οργανισμό σου.

Και στην σελιδα 6 λες:
Πρέπει να εισαι αρρωστος, για να ασχοληθει μαζι σου ο ψυχιατρος.
Συγκεκριμενα λες:

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2008, 14:04:48 pm
Δε νομίζω ότι ο ψυχίατρος μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά κάποιον που δεν έχει "hardwareικό" πρόβλημα. Δηλαδή αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει κατάθλιψη επειδή δε μεταβολίζει τη σεροτονίνη ή κάτι τέτοιο τότε ΟΚ, μπορεί να του γράψει ένα φάρμακο και να τον βοηθήσει, αλλά αν κάποιος έχει κατάθλιψη επειδή σκοτώθηκε όλη του η οικογένεια σε αυτοκινητιστικό τότε τι να του κάνει ο ψυχίατρος;

Στην πανω κοκκινη φραση, δεν ηξερες την διαφορα τους.
Οι ομοφυλοφιλοι, επρεπε να ερευνηθουν απο καποιους. Ερευνηθηκαν απο τους ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ. Τους ψυχιατρους, τους χρησιμοποιησες στην φραση αυτη, χωρις να ειναι σωστο. Οι ομοφυλοφιλοι κακως ερευνηθηκαν απο τους ψυχιατρους, αφου τελικα οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι αρρωστοι.  Το γεγονος αυτο ΙΣΩΣ και να οδηγησε στην αναγκη δημιουργιας του επαγγελματος του ψυχολογου - λεω ΙΣΩΣ - προκειμενου να αντιμετωπισει περιπτωσεις τετοιων "υγιών" (που δεν εχουν καποια σοβαρή ψυχοπαθολογία) ατομων.
Οπως και ναχει, το σιγουρο ειναι οτι την πανω φραση δεν επρεπε να την πεις!!!!! αφου φανερώνει ολοκαθαρα οτι δεν γνωριζεις το επαγγελμα του ψυχολογου ή αν το γνωριζεις, τοτε το συγχεεις με αυτο του ψυχιατρου οπως κανει και ο Τουραμπαρ.

Και οπως παραδεχεσαι ΚΙΕΣΥ στην κατω φραση, οι ψυχιατροι πρεπει να ασχολουνται μονο με αρρωστους.
Μετα απο 6 σελιδες (6*15 ποστ=90 ποστ) καταλαβες την διαφορα τους και εβγαλες το συμπερασμα που υποδηλωνεται με την κατω κοκκινη φραση.

Αυτο το λαθος σου το δηλωσες και με την φραση:
ΕΙΧΕΣ διαδωνησει. Ισως κακως. Ισως απο αγνοια, παντως τωρα συμφωνησες.

Στο παιχνιδι των λεξεων που θες να παιζουμε, εχασες κατα κρατος επειδη δεν ηξερες να παζζεις με τις λεξεις αφου δεν ηξερες το νοημα τους! Τώρα το έμαθες και αυτο με χαροποιει  Roll Eyes

Για να γινω κατανοητος στο παραδειγμα μου. Εχω και δικιο κιολας, δεν εχω? Ή μηπως:
Ενας σχοιζοφρενης , που επειδη σε ειδε στον δρομο να περνας με κοκκινο και σε σκοτωσε, δεν αποτελει κινδυνο για την δημοσια υγεια, ε?? Ειναι προβλέψιμες οι πραξεις του, ε?? Ξερεις οτι δεν το εκανε επειδη ετσι του κάπνισε, ε?
Καταλαβες τωρα γιατι το λεω αυτο. Μαλλον δεν ξαταλαβες, αφου δεν ξερεις τι ειναι και τι μπορει να κανει ενας σχοιζοφρενης.
(και μην μου πεις οτι ολοι οι σχιζοφρενεις δεν ειναι δολοφονοι γιατι τοτε θα σου πω οτι υπαρχουν πολλα ειδη σχιζοφρενειας που δεν τα εχω αναφερει αλλα μιλαω γενικα για αυτην.)

Σου απάντησε ο aliakmwn (που επιτέλους είπε και ένα πράγμα on-topic).
Το παιχνιδι των λεξεων συνεχιζεται: Μαρεσει.

Πριν μου απαντησει ο αλιακμων, ΠΡΟΛΑΒΑ και ειπα:
και μην μου πεις οτι ολοι οι σχιζοφρενεις δεν ειναι δολοφονοι γιατι τοτε θα σου πω οτι υπαρχουν πολλα ειδη σχιζοφρενειας που δεν τα εχω αναφερει αλλα μιλαω γενικα για αυτην

Το ποια ειδη σχιζοφρενειας υπαρχουν και ποια απο αυτα οδηγουν τον ασθενη να σκοτωσει, το αφηνω σαν ασκηση στον αναγνωστη. Δεν θα το ψαξω εγω. Χρησιμοποιησα ομως σαν παραδειγμα την σχιζοφρενεια, για να δηλωσω οτι αυτη η ψυχικη ασθενεια ΜΠΟΡΕΙ να αποτελεσει κινδυνο για την δημοσια υγεια, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με μια απλη καταθλιψη. Η διαφορα νομιζω γινεται κατανοητή και ειναι παιδιαρισμα το προσπαθω να το εξηγησω περαιτερω. (ξαναδιαβασε ολο το σχετικο χωρίο για να το καταλαβεις)

ΓΙΑΥΤΟ nessa ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ: Δ Ι Α Β Α Ζ Ε τι εχει γραφτει!! Εκτιθεσαι.... Αλλα τι λεω. Εσυ δεν διαβαζεις ουτε αυτα που γραφεις η ιδια:
Quote from: Nessa NetMonster on January 14, 2008, 15:42:05 pm
Οι γιατροί (και εννοεις τους ψυχιατρους) οφείλουν να ασχολούνται μόνο με αρρώστους; Αυτό καταρχάς δεν είναι τεχνικώς δυνατόν, γιατί για να θεραπεύσεις τον άρρωστο πρέπει να έχεις μελετήσει πρώτα τον υγιή.

Quote from: Nessa NetMonster on January 16, 2008, 21:35:08 pm
Και προσθετω:
Οι ψυχικες διαταραχες, χωριζονται σε πολλες κατηγοριες και παρα πολλες απο αυτες ΑΚΟΜΑ μελετώνται και θα μελετωνται.
Ειναι χρεος καθε επιστημονα και αρα και του ψυχιατρου, να πειραματιζεται παρακολουθωντας την εξελιξη στην ιαση αυτων των ασθενειων.

Μα δε μιλάω μόνο για διαταραχές, μιλάω και για φαινόμενα όπως ο αυτισμός ή η δυσλεξία, όπου ο άνθρωπος μπορεί και αντίληψη μια χαρά να έχει και αρκετές δεξιότητες, απλά έχει κάποια ιδιαιτερότητα.

Αυτά που έγραψα εγώ τα έγραψα για περιπτώσεις που ο άλλος ΔΕΝ έχει κάποιο πρόβλημα, απλά κάποια ιδιαιτερότητα. Αντίθετα, η κατάθλιψη είναι πρόβλημα.
Άντε παλι!!!

Για να δω αν διαβασες ΟΛΟ αυτο το ποστ μου:
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=21553.msg415726#msg415726
θα σου απαντησω με 2 ερωτησεις:

1. Ο αυτισμός ή η δυσλεξία, ειναι χαρακτηριστικα ανθρωπων που εχουν καποια ψυχοπαθολογία?

2. ΠΟΙΟΣ ασχολειται με ατομα "υγιή" δλδ που δεν εχουν καποια σοβαρή ψυχοπαθολογία και εστιάζονται  σε συγκεκριμένα προβλήματα τα οποια προσπαθούν να λύσουν σε συνειδητό επίπεδο??

Η απαντηση στις ερωτησεις αυτες αφηνεται σαν ασκηση στον αναγνωστη.  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

« Last Edit: January 17, 2008, 20:29:50 pm by Megawatt » Logged
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #92 on: January 17, 2008, 21:10:58 pm »

Όου μάι γκαντ Shocked , ακόμη ασχολειστε με το τι ασχολείται ο ψυχιάτρος...; Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να γράψετε/κάνετε;

Τι φταίει ο καημένος ο ψυχίατρος που φταρνίζεται συνέχεια από τα κουτσομπολιά σας;

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Megawatt
Guest
« Reply #93 on: January 17, 2008, 21:13:16 pm »

ο ψυχολογος εννοεις! Grin Grin
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #94 on: January 17, 2008, 22:48:59 pm »

Η συζήτηση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, και θα ήταν ακόμη περισσότερο εάν μπορούσαμε μία φορά να συζητήσουμε πολιτισμένα. Μάλλον συμφωνώ σε κάποια σημεία με όλους, αν και περισσότερο με τη Supernova.

Το θέμα του ψυχολόγου/ψυχιάτρου είναι μάλλον ήσσονος σημασίας πρακτικά: εάν κάποιος δεν νιώθει καλά και πάει στον "λάθος άνθρωπο", εκείνος σίγουρα θα τον στείλει εκεί που πρέπει. Θεωρητικά, δεν έχει νομίζω κανείς μας το απαραίτητο υπόβαθρο για να απαντήσει στο θέμα (το οποίο έχει ένας ψυχίατρος ή ψυχολόγος).

Η ίδια η ψυχική υγεία, όμως, είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Η ψυχική αναπηρία αντιμετωπίζεται ακόμα χειρότερα από την σωματική, με ό,τι αυτό σημαίνει: στιγματισμό, ελάχιστη βοήθεια του κράτους, εγκλεισμό αυτών των ανθρώπων στο σπίτι με την οικογένειά τους, ιδίως αφού ενηλικιωθούν. Ο αποκλεισμός των ανθρώπων αυτών δεν γίνεται, Megawatt, επειδή είναι δυνητικά επικίνδυνοι - ο aliakmwn σου είπε σωστά ότι οι πιθανότητες άσκησης βίας από ψυχικά νοσούντες είναι κατά κανόνα μικρότερες από ό,τι για τους υγιείς". Το ίδιο θα σου πει και οποιοσδήποτε ψυχίατρος, και είμαι κατηγορηματική σε αυτό. Η εγκληματική συμπεριφορά δεν είναι συστατικό στοιχείο των ασθενειών τους, και μην ξεχνάς ότι σε αντίθεση με τους "υγιείς" παρακολουθούνται. Ο λόγος του αποκλεισμού είναι ο ίδιος για τους σωματικά αναπήρους ή τους πολύ βαριά άρρωστους: ένα μείγμα φόβου, δεισιδαιμονίας και σκληρότητας καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στους ίδιους ή στην οικογένειά τους. Αυτό άλλοτε δείχνεται με σκληρότητα και άλλοτε με ένα μείγμα οίκτου και ισοπέδωσης, που καταλήγει στους λαϊκισμούς "άτομα με ειδικές ικανότητες", "αγνά παιδιά", ο ίδιος ο όρος "παιδιά" σε αναφορά σε ενήλικες και άλλα εξοργιστικά. Οι άνθρωποι αδυνατούν να δεχτούν ότι, ναι, μπορεί να είσαι τόσο άτυχος που να έχεις μία σοβαρή αναπηρία και ταυτόχρονα καμία "ειδική ικανότητα" (αντίθετα, μία σοβαρή αναπηρία μπορεί να σε κάνει να νιώθεις και ζήλια, και μειονεξία μπροστά στους "υγιείς", και θέλει πολλή δουλειά για να ισορροπήσεις σε αυτό), και το μόνο που μπορούν να δείξουν τότε είναι οίκτος. "Εντάξει, κάποιοι άνθρωποι είχαν το λαχείο να γεννηθούν έτσι, το λαχείο το τράβηξε και η οικογένειά τους, ας τους κάνουμε πατ πατ την πλάτη και ας τους κάνουμε ήρωες". Το να δείξεις, όμως, σεβασμό σε έναν άνθρωπο ως άνθρωπο, όπως είναι, όχι γιατί έχει κάτι το ειδικά καλό και αγγελικό, αυτό είναι το δύσκολο. Η Supernova είχε απόλυτο δίκιο όταν είπε ότι είναι τρελό να έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι κάποιος που δεν είναι καλά, είναι, για να δικαιολογήσουμε το να ζητήσει βοήθεια. Είναι διαφορετικό να πούμε σε έναν άνθρωπο που περνά μία δύσκολη κατάσταση που τον ξεπερνά ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα (και θα συμβεί, με εξαίρεση ελάχιστους τυχερούς), ότι δεν είναι τίποτε που πρέπει να ντρέπεται και ότι καλώς θα κάνει να ζητήσει βοήθεια, εφ'όσον μόνος του δεν τα καταφέρνει. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι καθώς το να παραδεχτεί ένας άνθρωπος ότι δεν είναι καλά είναι μεγάλο βήμα, και το να επιμένουμε (όσο καλές προθέσεις και αν έχουμε) ότι είναι, μόνο κακό του κάνει.

Σχετικά με τον αυτισμό: ο αυτισμός (πλέον ονομάζεται αυτιστικό φάσμα ή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή) είναι ψυχικό νόσημα. Έχουν εντοπιστεί κάποιες μεταλλάξεις σε γονίδια (μεταξύ άλλων στο Υ χρωμόσωμα) που συνδέονται με τον αυτισμό, αλλά προς το παρόν δεν εντοπίζονται σε όλους τους αυτιστικούς. Οι μεταλλάξεις αυτές θεωρείται ότι συσχετίζονται είτε με το οικογενειακό ιστορικό (όχι απαραιτήτως με αυτισμό, αλλά με άλλα ψυχικά νοσήματα) είτε μει παράγοντες κατά τη διάρκεια της κύησης. Για παράδειγμα, ξέρω ότι στην Κρήτη κοντά στη βάση της Σούδας υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά αυτισμού από το σύνηθες. Παρουσιάζεται συχνότερα σε αγόρια, αλλά όχι μόνο, και πολύ συχνά σε συνδυασμό με νοητική υστέρηση. Οι αυτιστικοί έχουν πρόβλημα με τα συναισθήματα. Για παράδειγμα, ως μωρά κατά κανόνα δεν θέλουν αγκαλιές και είναι εξαιρετικά ευερέθιστα. Δεν έχουν καθόλου empathy, δηλαδή δεν μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου. Μεγαλώνοντας είναι σε θέση να καταλάβουν κάπως τα συναισθήματα των άλλων, αλλά μόνο εκ του αποτελέσματος (δηλαδή "η μαμά κλαίει όταν το κάνω αυτό, άρα αυτό τη στενοχωρεί - δεν ξέρω όμως γιατί τη στενοχωρεί"). Δεν καταλαβαίνουν λεπτές αποχρώσεις του λόγου, όπως η παρομοίωση, η μεταφορά, η αλληγορία, η ειρωνία, ο σαρκασμός. Έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το σώμα τους, είναι συχνά υπερκινητικοί. Αρκετοί δεν μιλούν, όσοι μιλούν δυσκολεύονται να μάθουν να αναφέρονται στον εαυτό τους με "εγώ", ενώ επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια πράγματα και μιμούνται φωνές πολύ καλά, επειδή (μάλλον) τους αρέσει ο ήχος. Έχουν συχνά εμμονές τις οποίες ακολουθούν με ψυχαναγκαστική προσήλωση (π.χ. δύο βραχιόλια στο αριστερό χέρι, το ρολόι στο δεξί, ένας επίδεσμος στο πόδι - ακόμη και αν δεν έχουν κάτι στο πόδι- κ.ο.κ.) Τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμά τους, από διαφορετικό φαγητό μέχρι να αρρωστήσει η γιαγιά τους και να μην έρθει να τους δει όπως κάθε Πέμπτη στις 8. Οι δύσκολοι έχουν "κρίσεις", για δύσκολα αποκωδικοποιήσιμους λόγους, κατά τις οποίες κλαίνε γοερά (όπως τα μωρά), χτυπιούνται στο πάτωμα, δαγκώνονται κτλ, οι οποίες μπορούν να διαρκούν για ώρες. Δεν πρόκειται φυσικά για κάτι θεραπεύσιμο, αλλά βελτιώνεται με φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση των κρίσεων και εργοθεραπεία, μουσικοθεραπεία κτλ. Η ψυχοθεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα στον αυτισμό. Ο συνήθης αυτιστικός δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να ζήσει μόνος του ούτε να συντηρήσει τον εαυτό του. Ο λόγος που ο αυτισμός έχει μία όχι αρνητική αντιμετώπιση από την κοινωνία είναι μία μορφή στην οποία εμφανίζεται: το σύνδρομο Asperger (το οποίο είχε μάλλον στο μυαλό της η Nessa). Αυτό παρουσιάζεται σε πολύ έξυπνους ανθρώπους, οι οποίοι πάντοτε ασχολούνται με θετικές επιστήμες ή τη μουσική. Συχνά τα πηγαίνουν καλά με αυτό (όχι πάντοτε, βέβαια), σε σημείο που σπουδάζουν και δουλεύουν, μερικοί ακόμη και ως καθηγητές σε πανεπιστήμιο. Λόγω του χώρου που δουλεύουν, όπου δεν απαιτείται κοινωνική δεξιότητα, και η όποια περίεργη συμπεριφορά μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι ιδιοφυίας ή χαριτωμένη εκκεντρικότητα, κάποιοι από αυτούς είναι σε θέση να ζήσουν μία καλή ζωή στον προστατευμένο τους επιστημονικό μικρόκοσμο, ενίοτε και χωρίς να ξέρουν ότι είναι αυτιστικοί, νιώθοντας όμως παρ'όλα αυτά ότι είναι "διαφορετικοί". Έχω γνωρίσει μάλιστα έναν τέτοιο άνθρωπο. Η περίπτωση των ασπεργκεριανών, από τη μία οδηγεί σε εξιδανικευμένες απόψεις για τον αυτισμό (οι οποίες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα), από την άλλη είναι ενδιαφέρουσα για τον ορισμό του "φυσιολογικού" και του αποδεκτού στην κοινωνία.
Megawatt
Guest
« Reply #95 on: January 17, 2008, 23:42:20 pm »

Η Νεσσα ειπε:

Άρα, συμφωνα με τα λεγομενα σου Kat, ο αυτισμος ειναι ψυχικη διαταραχή.
Εγώ αυτο καταλαβα.
Άρα πλαναται η Νεσσα νομιζωντας οτι ο αυτισμος δεν ειναι τετοια.

Για την σχιζοφρενεια εξηγησα τι εννοούσα, δεν επαναλαμβανομαι.

Για την ομοφυλοφυλια  εδώ διαβαζουμε οτι:

Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα γονίδια μπορεί να ευθύνονται για την ομοφυλοφιλία. Ο Ραλφ Γκρίνσπαν, γενετιστής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δημιούργησε στο εργαστήριο ένα αμφισεξουαλικό μυγάκι εισάγοντας θηλυκά γονίδια σε κάποια κέντρα του εγκεφάλου που ελέγχουν την όσφρηση.

Οι μονοζυγωτικοί δίδυμοι, που έχουν το ίδιο γενετικό υλικό, προσφέρονται ιδιαίτερα για έρευνα σχετικά με το ρόλο της κληρονομικότητας στην ομοφυλοφιλία. Δύο πρόσφατες μελέτες, η μία στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν και η άλλη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, κατέδειξαν ότι αν ο ένας από τους δύο μονοζυγωτικούς διδύμους είναι γκέι οι πιθανότητες να είναι και ο άλλος ανέρχονται στο 50-60%, ενώ στους ετεροζυγωτικούς το ποσοστό είναι 25-30%.

Στις μονοζυγωτικές δίδυμες οι πιθανότητες να είναι και οι δύο λεσβίες είναι 48%, ενώ στις ετεροζυγωτικές 16%, το ίδιο ποσοστό που υπάρχει ανάμεσα σε μη δίδυμες αδερφές. Από άλλες έρευνες που έκαναν ο βιοχημικός Ντιν Χάμερ και ο ψυχολόγος Μάικ Μπέλεϊ στο γενεαλογικό δέντρο μονοζυγωτικών διδύμων, φαίνεται ότι η αντρική ομοφυλοφιλία κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας (φυλοσύνδετο πρότυπο κληρονόμησης).

Σε μια περιοχή του Χ χρωμοσώματος που ονομάζεται Hq28 υπάρχουν γονίδια που αυξάνουν τις πιθανότητες γέννησης ομοφυλόφιλων γιων από 2-4%, που είναι ο μέσος όρος, σε 13,5%. Τέτοια γονίδια είναι πιθανό να υπάρχουν στην οικογένεια της μητέρας, αν εμφανίζεται σ' αυτή μεγάλο ποσοστό ομοφυλοφιλίας.

Βλεπουμε τελικα ποιες ειδικοτητες επαγγελματων ερευνούν την ομοφυλοφυλια.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #96 on: January 17, 2008, 23:47:41 pm »

Προειδοποιώ τους αναγνώστες ότι το ποστ που θα ακολουθήσει θα είναι μακρύ και εριστικό.
Quote from: Megawatt on January 17, 2008, 19:40:44 pm
συγκεκριμενα λες:

δεν είναι ανάγκη να είσαι άρρωστος για να βγάλει συμπεράσματα για σένα ένας γιατρός. Μπορεί να σου δώσει διάφορες πληροφορίες για τον οργανισμό σου.

Και στην σελιδα 6 λες:

Όχι, ποτέ δεν το είπα αυτό.

Συγκεκριμενα λες:

Δε νομίζω ότι ο ψυχίατρος μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά κάποιον που δεν έχει "hardwareικό" πρόβλημα. Δηλαδή αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει κατάθλιψη επειδή δε μεταβολίζει τη σεροτονίνη ή κάτι τέτοιο τότε ΟΚ, μπορεί να του γράψει ένα φάρμακο και να τον βοηθήσει, αλλά αν κάποιος έχει κατάθλιψη επειδή σκοτώθηκε όλη του η οικογένεια σε αυτοκινητιστικό τότε τι να του κάνει ο ψυχίατρος;

Αυτό είναι ένα σχόλιο πάνω στο ποιου είδους πρόβλημα μπορεί να λύσει ο ψυχίατρος. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα παραπάνω, που αναφερόταν σε μη προβληματικές καταστάσεις.

Φυσικά και την ήξερα! Για να το πω με τα δικά σου λόγια, ο ψυχολόγος ασχολείται με το software και ο ψυχίατρος με το hardware. Επίσης, και οι δύο ασχολούνται και με προβληματικές καταστάσεις και με μη προβληματικές (κάτι που εσύ αρνείσαι). Επομένως και οι δύο μαύρες φράσεις που είπα είναι σωστές και δεν υπάρχει αντίφαση.

Οι ομοφυλοφιλοι, επρεπε να ερευνηθουν απο καποιους. Ερευνηθηκαν απο τους ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ. Τους ψυχιατρους, τους χρησιμοποιησες στην φραση αυτη, χωρις να ειναι σωστο. Οι ομοφυλοφιλοι κακως ερευνηθηκαν απο τους ψυχιατρους, αφου τελικα οι ομοφυλοφιλοι δεν ειναι αρρωστοι.

Οι ψυχίατροι δεν ασχολούνται μόνο με άρρωστους ανθρώπους.

Οπως και ναχει, το σιγουρο ειναι οτι την πανω φραση δεν επρεπε να την πεις!!!!! αφου φανερώνει ολοκαθαρα οτι δεν γνωριζεις το επαγγελμα του ψυχολογου ή αν το γνωριζεις, τοτε το συγχεεις με αυτο του ψυχιατρου οπως κανει και ο Τουραμπαρ.

Ξέρω το επάγγελμα του ψυχιάτρου, ουδέποτε το έμπλεξα με αυτό του ψυχολόγου και επιμένω ότι η φράση αυτή είναι σωστή.

Και οπως παραδεχεσαι ΚΙΕΣΥ στην κατω φραση, οι ψυχιατροι πρεπει να ασχολούνται μονο με αρρωστους.

Όχι δεν το παραδέχτηκα και δε συμφωνώ με αυτό που μόλις είπες.

Μετα απο 6 σελιδες (6*15 ποστ=90 ποστ) καταλαβες την διαφορα τους και εβγαλες το συμπερασμα που υποδηλωνεται με την κατω κοκκινη φραση.

Τη διαφορά την ήξερα από την αρχή και ποτέ δεν έβγαλα το συμπέρασμα που υποδηλώνεται με την κάτω κόκκινη φράση. Η κάτω κόκκινη φράση είναι λάθος, η κάτω μαύρη φράση είναι σωστή.

Αυτο το λαθος σου το δηλωσες και με την φραση:
ΕΙΧΕΣ διαδωνησει. Ισως κακως. Ισως απο αγνοια, παντως τωρα συμφωνησες.

Δεν έκανα λάθος και ποτέ δε συμφώνησα.

Στο παιχνιδι των λεξεων που θες να παιζουμε,

Ποτέ δεν έπαιξα με τις λέξεις.

εχασες κατα κρατος επειδη δεν ηξερες να παζζεις με τις λεξεις αφου δεν ηξερες το νοημα τους! Τώρα το έμαθες και αυτο με χαροποιει  Roll Eyes

Δεν έχασα τίποτα και δεν υπήρχε καμία λέξη στη συζήτηση που να μην ήξερα το νόημά της.

Χρησιμοποιησα ομως σαν παραδειγμα την σχιζοφρενεια, για να δηλωσω οτι αυτη η ψυχικη ασθενεια ΜΠΟΡΕΙ να αποτελεσει κινδυνο για την δημοσια υγεια, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με μια απλη καταθλιψη.

Γιατί; Μπορεί κάποιος από τη στεναχώρια του να αρχίσει να σκοτώνει κόσμο. Το κορίτσι που γάζωσε ένα σχολείο γιατί βαριόταν τις Δευτέρες δεν το έχεις ακούσει;

Για να δω αν διαβασες ΟΛΟ αυτο το ποστ μου:
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=21553.msg415726#msg415726

Ομολογώ πως όχι...

θα σου απαντησω με 2 ερωτησεις:

1. Ο αυτισμός ή η δυσλεξία, ειναι χαρακτηριστικα ανθρωπων που εχουν καποια ψυχοπαθολογία?

Όχι απαραίτητα.

2. ΠΟΙΟΣ ασχολειται με ατομα "υγιή" δλδ που δεν εχουν καποια σοβαρή ψυχοπαθολογία και εστιάζονται  σε συγκεκριμένα προβλήματα τα οποια προσπαθούν να λύσουν σε συνειδητό επίπεδο??

Μιλάς για ανθρώπους που έχουν προβλήματα, εγώ δε σου μιλούσα γι'αυτό.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #97 on: January 18, 2008, 00:52:33 am »

Θεωρώ τον όρο software παράλογο για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Είτε δεν κατάλαβα πώς το εννοείται ή δεν καταλαβαίνεται πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Ο εγκέφαλος είναι hardware.
Ακόμα και η διαδικασία μάθησης, είναι επέμβαση στο hardware.

Τι στο καλό εννοείται software?

Γενικότερα συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της cecillia στο ζήτημα της διάκρισης.

@Megawatt. Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα, οπότε σταμάτα να τα επαναλαμβάνεις. Το γεγονός ότι κατάλαβες ότι έλεγα αυτό που έλεγε και η cecillia το κάνει ξεκάθαρο.

Για την αγωνία σου για το ποιος "κέρδισε την συζήτηση"... talk to the hand: mountza

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #98 on: January 18, 2008, 00:53:51 am »

Και για να το παίξω megawatt

συγκεκριμενα λες:

Και στην σελιδα 6 λες:
Συγκεκριμενα λες:

εδώ ο MW δεν καταλαβαίνει ότι στην πρώτη περίπτωση η νέσσα λέει ότι ο ψυχίατρος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τον ασθενή του, και ότι στη δεύτερη λέει για το ποιες περιπτώσεις ο ψυχίατρος μπορεί όντως να τον βοηθήσει.

Είναι έξω από το φαντασιακό πεδίο του (σόρρυ, δε μπορεί να φανταστεί ο) MW το να εξετάσει ένας ψυχίατρος έναν άνθρωπο και να του πει:
Είσαι μια χαρά. Δε χρειάζεται να κάνω, και ούτε μπορώ, κάτι για να σε βοηθήσω.

Πόσο μάλλον να του πει: Πήγαινε να δεις ένα ψυχολόγο έχεις πρόβλημα στο σοφτγουερ, όχι στο χαρντγουερ.

Δεν ξαφνιάζομαι για το γεγονός.

----------------
Οι guest που μας βλέπουν έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και δείχνουν τους γελοίους του τόπικ σκάζοντας στα γέλια...

byeeee
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #99 on: January 18, 2008, 01:01:06 am »

Quote from: Turambar on January 18, 2008, 00:52:33 am

Είτε δεν κατάλαβα πώς το εννοείται ή δεν καταλαβαίνεται πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Είναι διαφορετικό να μιλήσεις σε κάποιον και να του λύσεις το πρόβλημα με το να βγάλει τον πόνο που έχει μέσα του, και άλλο να του δώσεις φάρμακα για να αναπληρώσει τον τάδε νευροδιαβιβαστή.

Βέβαια ακόμα και το ότι διάβασα το ποστ σου άλλαξε κάποιες συνάψεις στον εγκέφαλό μου... με αυτήν την έννοια, αν το πάρεις δηλαδή τόσο στενά, ναι είναι hardware.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #100 on: January 18, 2008, 01:05:08 am »

Quote from: Nessa NetMonster on January 18, 2008, 01:01:06 am
Quote from: Turambar on January 18, 2008, 00:52:33 am

Είναι διαφορετικό να μιλήσεις σε κάποιον και να του λύσεις το πρόβλημα με το να βγάλει τον πόνο που έχει μέσα του, και άλλο να του δώσεις φάρμακα για να αναπληρώσει τον τάδε νευροδιαβιβαστή.

Αν αυτό εννοείται ως software & hardware, δηλαδή το να σου λύσει το πρόβλημα με ψυχοθεραπεία μόνο (software) και με την φαρμακευτική αγωγή προσθετικά (hardware) πάω πάσο ως προς τον ορισμό.

Και λέω ότι προφανώς ο ψυχίατρος είναι φτιαγμένος και για software & για hardware, οπότε είναι πιο ενδεδειγμένος για κάποιον που δε νοιώθει καλά ψυχολογικά.

byeeee
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #101 on: January 18, 2008, 01:26:57 am »

Ο ψυχίατρος όμως δεν έχει μελετήσει τους μηχανισμούς του software τόσο καλά... δεν ξέρει πώς σκέφτονται οι άνθρωποι, τι είναι αυτό που τους πειράζει, τι είναι αυτό που τους αρέσει κλπ. Άρα δε μπορούν να κάνουν ψυχοθεραπεία. Πχ μπορεί μια πελάτισσα να του λέει ότι τη φλερτάρει κάποιος κι αυτό την ενοχλεί και την κάνει να αισθάνεται άσχημα, αλλά αυτός να επιμένει ότι κατά βάθος την κολακεύει και της αρέσει, γιατί έτσι νομίζει ότι είναι οι άνθρωποι. Απλά δεν ξέρει από αυτά!

Τώρα βέβαια κι ο ψυχολόγος δεν ξέρω τι κάνει... μάλλον τους μπουκώνουν στερεότυπα σ'αυτές τις σχολές Sad

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #102 on: January 18, 2008, 01:47:38 am »

Ψιλοάσχετο: Παρά τις ενστάσεις φίλης μου ψυχολόγου, έχω την εντύπωση ότι πάσχω από Asperger's... Sad

Η φίλη μου επιμένει ότι η ασθένειά μου ονομάζεται "σύνδρομο του ψυχολόγου" και συνίσταται στο να φαντάζομαι συνεχώς ότι πάσχω από κάτι Tongue

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
DoomGuard
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #103 on: January 18, 2008, 01:50:08 am »

Quote from: Nessa NetMonster on January 18, 2008, 01:47:38 am
Ψιλοάσχετο: Παρά τις ενστάσεις φίλης μου ψυχολόγου, έχω την εντύπωση ότι πάσχω από Asperger's... Sad

Η φίλη μου επιμένει ότι η ασθένειά μου ονομάζεται "σύνδρομο του ψυχολόγου" και συνίσταται στο να φαντάζομαι συνεχώς ότι πάσχω από κάτι Tongue
Περαστικά σου....Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

Code:
long long ago; /* In a galaxy far far away */

Megawatt
Guest
« Reply #104 on: January 18, 2008, 02:00:25 am »

Νεσσα, με σενα θα ασχοληθω αργοτερα.

Ας ασχολυθω τωρα με τον παιχταρα μου.

Παιχταρα Τουραμπαρ, σου εχω θεσει πρωτος ερωτημα κα ιπεριμενω απαντηση:

Quote from: Aurelius on January 16, 2008, 13:52:08 pm
3) Η λεξη ψυχικα διαταραγμενος ακουγεται πολυ βαρια σχετικα με αυτο που απλα μπορει να συμβαινει. Το οτι καποιος μπορει να εχει καταθλιψη ή κατι αλλο και να χρειαζεται φαρμακευτικη αγωγη, ισως για να βοηθηθει, δεν σημαινει οτι ειναι διαταργμενος, αλλα οτι απλα νοσει. Αυτο ειναι θεμα της παρερμηνειας της λεξης και της καταστασης, που οφειλεται στην αγνοια και στην ελλειψη παιδειας. Το ιδιο πραγμα π.χ. δεν συμβαινει οταν λεμε οτι καποιος ειναι αρρωστος. Οταν το ακουμε δεν σκεφτομαστε οτι ο αλλος εχει καρκινο (που ειναι π.χ. το χειροτερο), αλλα οτι εχει καμια γριπη(που δεν ειναι κατι σοβαρο). Αντιθετα οταν λεμε διαταραγμενος, οι περισσοτεροι καταλαβαινουμε οτι ο αλλος ειναι σχιζοφρενης (δηλαδη το χειροτερο απο αποψης ασθενειας) και οχι κατι απλο, π.χ. μια ελαφρας μορφης φοβια.

ΜΠΡΑΒΟ!!!
Αυτο ακριβως εχει μπερδεψει ο Τουράμπαρ.
Αυτος λεει οτι ειναι κακο να εισαι αρρωστος! Ή ειναι κακο να ονομαζεις "αρρωστο"εναν που εχει ψυχικη αρρωστεια!

Και απαντω:
"Αρρωστος" θα εισαι αμα αποκτησεις καποια στομαχικη διαταραχη. Τοτε θα παρεις ζαντακ και θα γινεις καλα.
"Αρρωστος" θα εισαι αμα εχεις χρονια στομαχικη διαταραχη πχ ελκος. Τοτε θα πρεπει να παιρνεις για χρονια φαρμακα.
Και ας ερθω στα ψυχικα:

Αρρωστος ειναι ενας που εχει καταθλιψη. Αυτος θα παρει φαρμακα και θα γιατρευτει.
Επίσης Άρρωστος ειναι ενας σχοιζοφρενης. Αυτος θα εχει χρονια το προβλημα και θα παιρνει για χρονια φαρμακα.

Ο πρωτος, δεν αποτελει κινδυνο για την δημοσια υγεια
Ο δευτερος αποτελει κινδυνο για την δημοσια υγεια και για αυτο τον λογο η κοινωνια τον εχει στιγματισει και τον εχει πεταξει στο περιθωριο. Αυτον μαλιστα τον βαζει και την ταμπελα "τρελος"
Αυτη η ρημαδα κοινωνια, στιγματιζει και πεταει στο περιθωριο και εναν ασθενη με AIDS, ακριβως επειδη αυτος αποτελει κινδυνο για την δημοσια υγεια. Τι να κανουμε? Τοσο αγραμματη ειναι αυτη η κοινωνια.

Λεει η κοινωνια λοιπον: Ο τρελος ειναι αρρωστος. Ο αρρωστος δεν ειναι κατ 'αναγκη τρελος.
εγω προσωπικα ουδεποτε ΔΕΝ χρησιμοποιησα την λεξη τρελος για να περιγραψω καποιον που εχει ψυχικη αρρωστεια.

Ο Τουράμπαρ, δειχνει ποσο υποκριτης ειναι με το να λεει στον αρρωστο:
"Δεν εισαι αρρωστος, αλλα πανε στον ψυχιατρο να σε εξετασει, αφου ο γιατρος μελεταει και υγιη ατομα"
Δηλαδη καθησυχαζει τον πραγματικα αρρωστο, με το να του λεει οτι "εισαι καλα, μην φοβασαι"
Αν λεει το ιδιο σε εναν καρδιοπαθη, τοτε αυτος δεν θα πηγαινει στον γιατρο και θα παθει το εμφραγμα.Θα του λεει "Ο καρδιολογος, εξεταζει και υγιη ατομα. Δεν πας να πιεις εναν καφε μαζι του, να σε εξετασει κιολας??? Αφου εισαι υγιης !!"

Αρα αγαπητε Τουράμπαρ, ποιανού οι αποψεις ειναι επικίνδυνες (αφού μπορούν να δράσουν αποτρεπτικά, για έναν άνθρωπο που μπορεί να χρειάζεται βοήθεια), ρατσιστικές και εντελώς απαρχειωμένες ?????

Ε, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥΛΙΚΕ ΤΟΥΡΑΜΠΑΡΑΚΟ?????  Kiss Kiss Kiss

Ο guest που μας βλεπει δεν γελαει με μενα , αλλα με σενα επειδη σε εχουν καταλαβει:

Quote from: Kat on January 17, 2008, 22:48:59 pm
Το να δείξεις, όμως, σεβασμό σε έναν άνθρωπο ως άνθρωπο, όπως είναι, όχι γιατί έχει κάτι το ειδικά καλό και αγγελικό, αυτό είναι το δύσκολο. Η Supernova είχε απόλυτο δίκιο όταν είπε ότι είναι τρελό να έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι κάποιος που δεν είναι καλά, είναι, για να δικαιολογήσουμε το να ζητήσει βοήθεια. Είναι διαφορετικό να πούμε σε έναν άνθρωπο που περνά μία δύσκολη κατάσταση που τον ξεπερνά ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα (και θα συμβεί, με εξαίρεση ελάχιστους τυχερούς), ότι δεν είναι τίποτε που πρέπει να ντρέπεται και ότι καλώς θα κάνει να ζητήσει βοήθεια, εφ'όσον μόνος του δεν τα καταφέρνει. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι καθώς το να παραδεχτεί ένας άνθρωπος ότι δεν είναι καλά είναι μεγάλο βήμα, και το να επιμένουμε (όσο καλές προθέσεις και αν έχουμε) ότι είναι, μόνο κακό του κάνει.

ΓΙΑ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΔΩ  Roll Eyes 8)
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Go Up Print
Jump to: