• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:23:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:23:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 122
Total: 197
cealexop
balligeorgia
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
dimitrisblioumis
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
DemetriosL
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
pxanthob
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
LelisNiko
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
Aftzidou
iliaspapas
Petross
AODON
gkarapip
kgakisb
AlexKyr
MomostheGreen
Pastellaki
Farmakis Aggelos
Roidos
gkyrodi
ΦΙδανης Αριστοτελης
ThanosKoutsoump
aggp
astepoul
rigas_s
pantoulis
3rdDegreeBurn
gorilaki
DimKaratzas
VaiosG
ant2946
tzortzis
Giorgos2222
chrisdardas
Sotiris_atha
vagk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Έκ-φυλες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Έκ-φυλες  (Read 21564 times)
aliakmwn
Guest
Re: Έκ-φυλες
« Reply #60 on: January 10, 2008, 00:58:26 am »

Quote from: Αθάνατος on January 09, 2008, 23:48:45 pm
Δεν ήξερα ότι η θηλυκότηττα είναι πρότυπο που επιβάλλει η κοινωνία στις γυναίκες. Θεωρούσα ότι ήταν ένα φυσικό ένστικτο για τις γυναίκες όπως είναι φυσικό στον άνδρα να είναι κυνηγός. Αλλά δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από εσένα

Ουτε εγω κατι καλυτερο απο εσενα Grin

Το να αρνείται κάποιος τη φύση του είναι μία ανωμαλία, η αιτία της οποίας μπορεί να ανακαλυφτεί είτε στη βιολογία (λάθος αρχική εκτίμηση της φύσης του ατόμου) είτε στη ψυχολογία (διαταραχή στη συνέπεια θέλω-επιδιώκω).

Και ποιος οριζει τι ειναι στη "φυση"? Η πολυγαμια ειναι στη "φυση" του αντρα? Η πονηρια στη "φυση" της γυναικας?
Πού τα βασιζεις ολα αυτα που γραφεις? Πώς ακριβως αποδεικνυεται, και πού το διαβασες εσυ?
Δεν εχω λογο να το απορριψω, αρκει να δω καποια σοβαρη πηγη και οχι απλα τα λογια ενος παντογνωστη σαν κι εσενα.

Α παρεμπιπτοντως, το ξερεις οτι αυτα τα περι "φυσης" ειναι 100% αντιθετα με τις θεωριες των "νομπελουχων" που παραθετεις?

Τα κοινωνικά πρότυπα δε σου επιβάλλονται δια της φύσης σου, αλλά είναι απλά θέμα επιλογών. Για αυτό και πολύ συχνά αλλάζουν (πχ μόδα), κατι το οποίο είναι λογικό,  αφού όταν ο τσοπάνης λέει τα πρόβατα να τρέξουν αλλού ... αυτά τρέχουν...

Συμφωνω απολυτα.
Περιμενω ομως να δω πού σταματαει η "φυση" και ξεκιναει η κοινωνια. Το αν αναμεσα στα ποδια σου εχεις τρυπα ή κατι που προεξεχει ειναι σαφως θεμα φυσης. Αλλα απο το πουτσα VS μουνι (το οποιο ειναι 100% φυση) μεχρι το πολυγαμικος ανδρας VS μονογαμικη γυναικα (ενα παραδειγμα 100% κοινωνιας) υπαρχουν πολλα ενδιαμεσα σταδια, και περιμενω να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σε ποιο σημειο σταματαει το ενα και αρχιζει το αλλο...

Αλλά φταίνε τα πολλά φροντιστήρια που πήγες ρε Αλιάκμων ...σε έχουν πολτοποιήσει τον εγκέφαλο και δε μπορείς να κατανοήσεις στοιχειώδη πράγματα...

Σ' αυτο συμφωνω απολυτα... Εαν ειχα τοτε τα μυαλα που εχω σημερα δεν θα πηγαινα φροντιστηριο ουτε για μια ωρα!

Αυτη ειναι η διαφορα: Τα μυαλα που εχω, και τα μυαλα που ειχα. Το τι καταλαβαινω τωρα και τι τοτε. Και τα φροντιστηρια εκαναν αυτο ακριβως που ειπες: με βοηθησαν μεν να περασω, αλλα μου πολτοποιησαν το μυαλο! Και τις βασεις γι' αυτο τις εβαλε το ιδιο το σχολειο, το οποιο δεν μου εμαθε να στηριζομαι στις δυναμεις μου και να προσπαθω, αλλα να βρισκω αλλους να "μου μαθαινουν" αυτα που επρεπε να μαθω μονος μου.

Ευχαριστημενος?

αλήθεια ποιος τσοπάνης σε έστειλε εσένα φροντιστήριο ή θα μας πεις ότι ήταν επιλογή σου? Μήπως θεωρείς και την επιλογή του καπιταλισμού από τους συνανθρώπους σου συνειδητή ή θα μας πεις ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση?

Η δευτερη ερωτηση δεν ειναι κατι που απαντιεται σε δυο σειρες. Τουλαχιστον οι κοινοι θνητοι δεν μπορουν να το κανουν. Μονο οι ανωτεροι πνευματικα ανθρωποι, που αντλουν τη γνωση και την αντιληψη τους απο μεταφυσικες δυναμεις, οπως εσυ, ειναι σε θεση.

3 αιτιες, πλεγμενες μεταξυ τους, με εστειλαν φροντιστηριο, οπως και ολο τον κοσμο:
α) Το οτι στο σχολειο δεν μου εμαθαν να στηριζομαι στις δυναμεις μου.
β) Το οτι στο σχολειο μου εμαθαν να ανταγωνιζομαι και οχι να συναγωνιζομαι.
γ) Το οτι ολοι πηγαιναν, κι ετσι αισθανομουν και εγω και οι γονεις μου (και το εβλεπα καθημερινα στην ταξη) οτι βρισκομουν σε μειονεκτικη θεση σε σχεση με αυτους που πηγαιναν.

Τέλος θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι θα κατάφερνες να μπεις στην Εθνική ομάδα μαθηματικών ή φυσικής (ακόμα και σαν αναπληρωματικός) που εκπροσωπεί τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς για  νέους της μέσης εκπαίδευσης (13-18 χρονών)?

Πιστευω οτι στις καταλληλες συνθηκες, με τα καταλληλα ερεθισματα και τον καταλληλο χαρακτηρα, η πλειοψηφια των νεων ανθρωπων μπορει να το πετυχει.

Πόσο φροντιστήριο πιστεύεις ότι θα χρειαζόσουν?

Στις συνθηκες που μεγαλωσα (καλοαναθρεμμενος και χαϊδεμενος κανακαρης), με το χαρακτηρα που ειχα (-δεν τον σχολιαζω- Grin) και τα ερεθισματα (τα καλυτερα που πολλοι θα ηθελαν να τα εχουν) ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ φροντιστηριο, και παλι θα ηταν αμφιβολο.

Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ποιος δε το χρειάστηκε καθόλου για να γίνει μέλος και των δύο ομάδων...(σε αυτό το σημείο σου έδωσα τροφή για να εξωτερικεύσεις στο μέλλον και άλλα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχεις σε σχέση με εμένα Cool

Ειχες ηδη παρει τον πουλο απ' τη λιστα, και δεν ειδες τι εγραψα σε απαντηση προς το ομορφο κειμενο σου προς τον Δημακη:

(Βαζω με μικρη γραμματοσειρα τα προηγουμενα, για να μην πεις πως σου εκρυψα το μισο μηνυμα, και κραταω μονο αυτο που θελω να past-αρω εδω)

Ο κυριος Δημητριαδης εχει πολλες φορες εκφραστει στα ηλεκτρονικα μεσα επικοινωνιας του τμηματος με τροπο προβληματικο. Διαβαζοντας τα κειμενα του, θαρρει κανεις πως εχει απεγνωσμενη αναγκη να μειωσει συνολικα τον περιγυρο του, και προσωπικα τους συνομιλητες του, για να αισθανθει σπουδαιοτερος. Ατομα που τον γνωριζουν προσωπικα εχουν εκφρασει την εντονη απορια τους για το πώς ειναι δυνατον, ενας τοσο καλος και ησυχος στην καθημερινοτητα του ανθρωπος, να συμπεριφερεται με τετοιον τροπο πισω απο μια οθονη. Ωστοσο ο υπογραφων το παρον μηνυμα ειναι ο τελευταιος που θα μπορουσε να τον κριτικαρει Cheesy

Μακαρι τωρα που απαλλαχθηκε απο το βαρυ φορτιο του ανθρωπινου ηλεκτρονικου διαλογου, να βρει λιγο χρονο ωστε να κανει δανειο, να στησει επιχειρηση, και να παει φροντιστηριο για να του μαθουν επιτελους την εξισωση της βουλιτσας. Αφου φυσικα αποδειξει μεσω του νομου του Gauss οτι ο σοσιαλισμος απετυχε. Και ισως ακομα να βρει εναν τροπο να συνυπαρξει με τον περιγυρο του χωρις να αναζητα μανιωδως σχεσεις ανωτεροτητας και κατωτεροτητας στην εξυπναδα.

Στην περιπτωση παντως που το εχει αναγκη, εγω του αναγνωριζω, και το παραδεχομαι δημοσια χωρις ντροπη (και χωρις καμια απολυτως διαθεση ειρωνιας στο κομματι αυτο) πως ειναι πολυ πιο εξυπνος, πιο εργατικος και αποδοτικος απο μενα, και πως τον θαυμαζω για τις ακαδημαϊκες του επιδοσεις.

Εσταλη στις 16 Σεπτεμβρη.

Μην αγχωνεσαι λοιπον, ξερω ποσο πιο εξυπνος εισαι απο μενα, πιο ικανος, πιο ευφυης, πιο παραγωγικος, πιο τελειος, και ειλικρινα θαυμαζω τις ακαδημαϊκες σου επιδοσεις (απ' οσο ξερω εχεις παρει πτυχιο με μεγαλο βαθμο και χωρις μεγαλη προσπαθεια!)

Και, ως τετοιος ακριβως που με φανταζεσαι, δηλαδη ζηλοφθονος και εχοντας κομπλεξ κατωτεροτητας απεναντι σου, για να επιβεβαιωσω αυτο που εγραψες σε παραπανω μηνυμα πως "ο,τι θα ηθελα αλλα δεν μπορω να αποκτησω, το φτυνω" δηλωνω ευθεως και ανενδοιαστα πως ΔΕΝ θα ηθελα να ειμαι ενα φρικιο με κομπλεξ ανωτεροτητας, που αναζητα νοημα για την προβληματικη του υπαρξη παρουσιαζοντας με τοση απογνωση τους παντες γυρω του ως κατωτερους του. Προτιμω να ειμαι "φυσιολογικος", δηλαδη συν τοις αλλοις και γεματος ελαττωματα Smiley
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #61 on: January 10, 2008, 01:05:38 am »

Ρε Αθάνατε γαμώ την τρέλα μου ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ;;;;;;;

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #62 on: January 10, 2008, 02:05:02 am »

Αυτό το ποστ του αθάνατου
Δεν ήξερα ότι η θηλυκότηττα(...και λοιπές μαλακίες...)
είναι τρομαχτικό. Πολύ δυνατή η εικόνα ενός εγώ που ρεύεται τα αποφάγια της μαλακίας του.

Και επειδή είναι κατευθυνόμενα προσβλητικό θα ζητήσω να κατέβει από αυτό το τόπικ.

*η αλήθεια όμως είναι πως ο αλιάκμων σε τάπωσε αθάνατε

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #63 on: January 10, 2008, 05:05:59 am »

Τι κορυφαίο τόπικ είναι αυτο; Είχα διαβάσει το πρώτο μήνυμα και από τότε δεν το ξανάνοιξα.

Cheesy

Μην το ψάχνετε! Η γυναίκα βγαίνει μαμίσια γυναίκα και ο άνδρας μαμίσιος άνδρας. Δεν παίρνουν βελτιώσεις όπως τα αμάξια.

Grin

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #64 on: January 10, 2008, 07:36:41 am »

Οι έκφυλες από το λίγο που ξέρω μιλούν για την καταπίεση της γυναίκας και κυρίως του γυναικείου σώματος από το πατριαχικό μοντέλο.Δεν αμφιβάλω πως η εξάπλωση της πατριαρχίας η οποία βασίζεται σε οικονομικά-γεωπολιτικά-ιστορικά ερίσματα προκαλεί μια αδικαιολόγητη μεγιστοποίηση του εγώ του άνδρα.

"Αρετές" όπως η μυϊκή δύναμη και η επιθετικότητα εξυμνήθηκαν και οι πλέον πολεμοχαρείς,αιμοσταγείς άντρες  θεοποιήθηκαν ως πρότυπα μίμησης από τους υπόλοιπους.

Από την άλλη μεριά,ο φεμινισμός 'αιτήθηκε' για βασικά δικαιώματα των γυναικων στη μόρφωση, στην εργασία, στην φήφο. Οι γυναίκες πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν και τα όσα λέγονται για ακραίες φεμινιστικές ιδεολογίες του στυλ "όλοι οι άντρες κόψτε τα τέτοια σας" περισσότερο μου θυμίζουν προπαγάνδα εναντίον του γνήσιου φεμινισμού(ίσως από άντρες κατευθυνόμενη) ώστε να σπιλωθεί και να χάσει τη δύναμή του.Κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι αστοί εναντίον του κομμουνισμού,του προσάπτουν ακραίες ή διαστρεβλωμένες κατηγορίες για να τον αμαυρώσουν.

Οι γυναίκες που όντως μισούν τους άντρες και ισοπεδώνουν τα 2 φύλα(genderfucking νομίζω λέγεται αυτή η άφυλη διάθεση) το κάνουν για 2 λόγους ,είτε από μέχρι ενός βαθμού δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση που υφίστανται ,είτε επειδή δεν τους αρέσει το φύλο τους και κατά βάθος θα ήθελαν να είναι άντρες.

Αντίθετα μια γυναίκα που σέβεται το φύλο της, δεν μισεί τον άντρα αλλά τον βλέπει σαν συμπλήρωμά της, δεν παύει όμως να διεκδικεί όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν παύει να απαιτεί να μορφωθεί, να εργαστεί και να κάνει λαμπρή καριέρα αμοιβώμενη το ίδιο για ίση εργασία ,να μετέχει στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι  και παράλληλα να τη σέβονται όταν (και αν) θέλει να γίνει μητέρα, γιατί αυτός είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος-προνόμιο που έδωσε η φύση σ'αυτή(περαιτέρω πιστεύω πως τα επώνυμα των παιδιών θα έπρεπε να έχουν μητριαρχική βάση(ή και από τους 2 γονείς),τα παιδιά να κρίνονται πρώτα με βάση το μητρώνυμο και μετά το πατρώνυμο και οι ανύπαντρες μητέρες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τις παντρεμένες και να απολαμβάνουν την εκτίμηση κι όχι το χλευασμό της κοινωνίας).

Επιπλέον,ας πάρουν χαμπάρι οι άντρες πως σε μια κοινωνία μητριαρχική η στοργή που μπορείς να δώσεις πχ σ'ένα παιδί (στο οποίο κατά κανόνα υπερτερούν οι γυναίκες)
είναι πολύ σημαντικότερη από τη χωροταξική αντίληψη.Ενώ στην δική μας πατριαρχική κοινωνία,όλες οι 'αρετές' είναι κομμένες και ραμμένες στα αντρικά πρότυπα.(Επαναλαμβάνω πως αυτό οδηγεί σε τεχνητή μεγιστοποίηση του αντρικού εγώ.)Με αποτέλεσμα
και οι ίδιες οι γυναίκες να είναι περήφανες όταν μιμούνται γελοίες πολλές φορές αντρικές συμπεριφορές.

Δεν λέω πως το ένα ή το άλλο προταίρημα είναι καλύτερο και τα 2 χρειάζονται εξίσου απλά οι άντρες μάθανε να κρίνουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Σε μια κοινωνία που για να πετύχεις ο,τιδήποτε,πρέπει να χεις μεγάλα "@ρχίδι@" , ας βροντοφωνάξουμε ΖΗΤΩ Η ΜΗΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΟΘΗΚΕΣ ΜΑΣ,ΖΗΤΩ!!!

Τέλος,ας μην ξεχνάμε πως όλοι είμαστε άνθρωποι και παρά τις διαφορές που υπάρχουν στα 2 φύλα(ναι,όντως υπάρχουν αλλιώς ποιος ο κόπος να τα ξεχωρίσει η φύση;) περισσότερο μοιάζουμε παρά διαφέρουμε..........

« Last Edit: January 10, 2008, 07:41:53 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
Αθάνατος
Guest
« Reply #65 on: January 10, 2008, 10:57:55 am »

Quote from: aliakmwn on January 10, 2008, 00:58:26 am
Το να αρνείται κάποιος τη φύση του είναι μία ανωμαλία, η αιτία της οποίας μπορεί να ανακαλυφτεί είτε στη βιολογία (λάθος αρχική εκτίμηση της φύσης του ατόμου) είτε στη ψυχολογία (διαταραχή στη συνέπεια θέλω-επιδιώκω).

Και ποιος οριζει τι ειναι στη "φυση"? Η πολυγαμια ειναι στη "φυση" του αντρα? Η πονηρια στη "φυση" της γυναικας?
Πού τα βασιζεις ολα αυτα που γραφεις? Πώς ακριβως αποδεικνυεται, και πού το διαβασες εσυ?
Δεν εχω λογο να το απορριψω, αρκει να δω καποια σοβαρη πηγη και οχι απλα τα λογια ενος παντογνωστη σαν κι εσενα.

Α παρεμπιπτοντως, το ξερεις οτι αυτα τα περι "φυσης" ειναι 100% αντιθετα με τις θεωριες των "νομπελουχων" που παραθετεις?

Σε κανένα σημείο δε γράφω αυτά που γράφεις.
Η θηλυκότητα είναι κάτι που φαίνεται όχι μόνο σωματικά αλλά και με άλλους τρόπους Φαίνεται στο περπάτημα, στη φωνή, στον τρόπο που μιλάει, στην εμφάνιση, στην έκφραση των συναισθημάτων και άλλα πολλά... Το να βγαίνουν ευθαρσώς και να λένε μερικές ότι απαξιούν για τα προηγούμενα (πχ δεν τους ενδιαφέρει η εμφάνιση τους-δες τις απαντήσεις πχ σε κάποια ποστ του Μεγκαβάτ στο ίδιο τόπικ) δε συνάδει με αυτό που παρατηρείται στη φύση (και στους ανθρώπους) το οποίο είναι απλό και σε γενικές γραμμές μπορεί να περιγραφεί από το εξής "Η θηλυκιά εκπέμπει τη θηλυκότητα της και τα αρσενικά την προσεγγίζουν. Μετά το θηλυκό διαλέγει ποιον θέλει". Εκτός και αν υπάρχουν πολλοί άντρες που τους αρέσουν οι τριχωτές, με φωνή νταλικέρη και σώμα σβαντζενέγκερ γυναίκες οπότε ανακαλώ. Δε νομίζω όμως οτι θα χρειαστώ να το κάνω αυτό.

Τώρα δε νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω ανάλυση αυτό. Κατά την άποψη μου μόνο ανέραστοι δε μπορούν να το κατανοήσουν.

Στα παρακάτω έχω απαντήσει ήδη και δεν έγραψα πουθενά αυτά που γράφεις. Απλά να πω πάλι ότι η διαφορά δε διακρίνεται μόνο στο σώμα.

Quote from: aliakmwn on January 10, 2008, 00:58:26 am
Τα κοινωνικά πρότυπα δε σου επιβάλλονται δια της φύσης σου, αλλά είναι απλά θέμα επιλογών. Για αυτό και πολύ συχνά αλλάζουν (πχ μόδα), κατι το οποίο είναι λογικό,  αφού όταν ο τσοπάνης λέει τα πρόβατα να τρέξουν αλλού ... αυτά τρέχουν...

Συμφωνω απολυτα.
Περιμενω ομως να δω πού σταματαει η "φυση" και ξεκιναει η κοινωνια. Το αν αναμεσα στα ποδια σου εχεις τρυπα ή κατι που προεξεχει ειναι σαφως θεμα φυσης. Αλλα απο το πουτσα VS μουνι (το οποιο ειναι 100% φυση) μεχρι το πολυγαμικος ανδρας VS μονογαμικη γυναικα (ενα παραδειγμα 100% κοινωνιας) υπαρχουν πολλα ενδιαμεσα σταδια, και περιμενω να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σε ποιο σημειο σταματαει το ενα και αρχιζει το αλλο...
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #66 on: January 10, 2008, 14:38:59 pm »

Εγώ βλέπω καταπίεση του άνδρα από τις γυναίκες πάντως. Δεν ξέρω τι βλέπετε εσέις!

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));

{
            }

{
                {
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #67 on: January 10, 2008, 22:01:49 pm »

Καταρχάς λανθασμένα συγχέεται η απόρριψη των κοινωνικά προσδιορισμένων φύλων με το μίσος απέναντι στους άντρες. Η αμφισβήτηση ότι οι "γυναικείες" συμπεριφορές είναι "πηγαίες" και "στη φύση" των γυναικών δεν έχει να κάνει με τα αισθήματα απέναντι στους άντρες.

Το επιχείρημα του Αθάνατου μόνο ως αναφορά στη φυλετική επιλογή μπορώ να το καταλάβω. Ωστόσο βλέπουμε ότι ακόμα και στη γεμάτη στερεότυπα κοινωνία μας δεν υπάρχουν κάποια πανανθρώπινα κριτήρια φυλετικής επιλογής. Όσο κι αν προσπαθούν να μας περάσουν το αντίθετο, υπάρχουν ακόμα πχ άντρες που θέλουν τη γυναίκα παχιά (ή και τριχωτή ακόμα - προφανώς δεν ο Αθάνατος δεν έχει ψάξει αρκετά στο Internet Cheesy) ή γυναίκες που θέλουν τον άντρα μικρόσωμο κλπ.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #68 on: January 11, 2008, 04:18:58 am »

@ Νέσσα

Καταρχάς η μητρότητα για τη γυναίκα είναι χαρακτηριστικό του βιολογικού ή του κοινωνικού φύλου; Γιατί κατά τη γνώμη εφόσον βασίζεται στο σεξουαλικό ένστικτο και κατ'επέκταση σε αυτό της αναπαραγωγής, δεν είναι κοινωνικό ,αλλά βιολογικό χαρακτηριστικό και εμφανίζεται σε όλες τις κοινωνίες ανεξαρτήτου δομής.Το σκασίλα μου να κάνω παιδιά, ειλικρινά μου φαίνεται ως ψυχαναγκαστική επιβολή του κοινωνικού (επανα-προσδιορισμένου) πάνω στο βιολογικό φύλο ,παρά ως απόρριψη των κοινωνικά προσδιορισμένων φύλων .

Δλδ οι γυναίκες προσπαθώντας να αποτινάξουν τα στερεότυπα του κοινωνικού φύλου τους φτάνουν στο άλλο άκρο,να αρνούνται και τη βιολογική τους υπόσταση.Είναι ή δεν είναι έτσι;

Αλλη μια ακραία 'παρενέργεια' της αποτίναξης του κοινωνικού φύλου-ρόλου ή όπως θέλεις πέστο, είναι και το αντανακλαστικό μίσος απέναντι στον άντρα-καταπιεστή.Είναι ή δεν είναι αλήθεια πως υπάρχουν τέτοιες τάσεις στο φεμινιστικό κίνημα; Που κατά τη γνώμη μόνο κακό προκαλούν σ'αυτό.

Αντίθετα αν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες κατορθώσουν να κατανοήσουν (πράγμα πολύ δύσκολο)
ποια είναι τα κοινωνικά στερεότυπα που τους καταπιέζουν και να προσδιορίσουν πιο ευέλικτους ρόλους (όπως πχ οι άντρες να συμμετέχουν στη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού και οι γυναίκες να μπορούν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους κερδίζοντας χρήματα και κάνοντας καριέρα)η κοινωνία θα οδηγηθεί πιο ομαλά στην ισότητα των 2 φύλων και δεν θα χρειαστεί να αμφισβητούμε και όσα είναι γραμμένα στο DNA μας(όπως πχ η σεξουαλικότητα και η μητρότητα).

Αυτά.

@ Λάρρυ

Κάνε μια βόλτα προς Μ.Ανατολή όπου οι γυναίκες φοράνε μπούρκες κάτω από 40 oC ή από τη Ν.Αφρική όπου ακρωτηριάζονται τα γεννητικά τους όργανα από την παιδική ηλικία και μετά μας τα ξαναλές αυτά. 8)
« Last Edit: January 11, 2008, 04:24:54 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #69 on: January 11, 2008, 04:46:37 am »

Δε διαφωνώ. Μιλώ για Ελλάδα και μάλιστα ακόμα πιο συγκεκριμένα, όσο βλέπω και ακούω!

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #70 on: January 11, 2008, 13:43:38 pm »

Quote from: SuperNova on January 11, 2008, 04:18:58 am
Καταρχάς η μητρότητα για τη γυναίκα είναι χαρακτηριστικό του βιολογικού ή του κοινωνικού φύλου; Γιατί κατά τη γνώμη εφόσον βασίζεται στο σεξουαλικό ένστικτο και κατ'επέκταση σε αυτό της αναπαραγωγής, δεν είναι κοινωνικό ,αλλά βιολογικό χαρακτηριστικό και εμφανίζεται σε όλες τις κοινωνίες ανεξαρτήτου δομής

Ωπ! Άλλο το πώς αισθάνεται η μητέρα για το παιδί της (που είναι 99% βιολογικό), άλλο η επιθυμία να κάνεις παιδιά ή/και να τα μεγαλώσεις και άλλο το σεξουαλικό/αναπαραγωγικό ένστικτο. Το ένστικτό σου δε σου λέει "κάνε παιδιά", το ένστικτό σου σου λέει "κάνε σεξ" και τα παιδιά θα έρθουν ως συνέπεια αυτού, υποτίθεται εν αγνοία σου (έτσι γίνεται σε όλα τα ζώα). Το σεξ βέβαια στα ανθρωποειδή και σε κάποια άλλα είδη εξυπηρετεί (πάλι "εν αγνοία μας") και άλλους σκοπούς πέρα από την αναπαραγωγή.

Αλλη μια ακραία 'παρενέργεια' της αποτίναξης του κοινωνικού φύλου-ρόλου ή όπως θέλεις πέστο, είναι και το αντανακλαστικό μίσος απέναντι στον άντρα-καταπιεστή.Είναι ή δεν είναι αλήθεια πως υπάρχουν τέτοιες τάσεις στο φεμινιστικό κίνημα; Που κατά τη γνώμη μόνο κακό προκαλούν σ'αυτό.

Ναι, δυστυχώς αυτό είναι φυσικό επακόλουθο του να θεωρείς ότι όποιος γεννήθηκε με πέος είναι αυτόματα και καταπιεστής σου Sad

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Megawatt
Guest
« Reply #71 on: January 12, 2008, 16:31:47 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 11, 2008, 13:43:38 pm

Ναι, δυστυχώς αυτό είναι φυσικό επακόλουθο του να θεωρείς ότι όποιος γεννήθηκε με πέος είναι αυτόματα και καταπιεστής σου Sad
Άρα, συνειδητοποιησες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ποσο απαραδεκτες ειναι αυτες οι φιλες σου οι εκφυλες.
Και αρα, συνειδητοποιησες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ποσο χρησιμος σου ειναι ο αντρας, αφου:

Quote from: SuperNova on January 10, 2008, 07:36:41 am
Αντίθετα μια γυναίκα που σέβεται το φύλο της, δεν μισεί τον άντρα αλλά τον βλέπει σαν συμπλήρωμά της, δεν παύει όμως να διεκδικεί όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Roll Eyes Roll Eyes
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #72 on: January 12, 2008, 17:33:24 pm »

@Larry: Η μητριαρχία στο οικογενειακό/διαπροσωπικό περιβάλλον είναι ορισμένη από την φύση του ανθρώπου απλά ο άνθρωπος γενικότερα ξεφεύγει και ξεπερνά πολλές φορές την φύση του. Η πατριαρχεία σε κοινωνικό επίπεδο, είναι καθαρά ένα κοινωνικό δημιούργημα, του οποίου την ύπαρξη δε μπορείς να την αγνοήσεις ή να την αρνηθείς, ότι και αν βλέπεις στον κοντινό σου περίγυρο.

@Supernova: Τα έχουμε πει, και μάλλον διαφωνούμε, αλλά πιστεύω ότι η εξέλιξη της ανθρωπότητας σε κάτι δικαιότερο δεν οδηγείτε μέσα από την υποταγή στη βιολογική μας υπόσταση και ένστικτο, αλλά με το να ξεπεράσουμε αυτή ακριβώς την φύση, μέσα από τη λογική.

@Μegawatt: Η ανάγκη σου να γίνει αποδεκτή η δική σου άποψη ως ορθότερη όλων, είναι κατανοητή και αποδεκτή. Το πόσο βιάζεσαι ή που στηρίζεις την υπόθεση ότι όντως έχει συμβεί αυτό, σε κάθε μα κάθε συζήτηση, είναι τουλάχιστον για γέλια.

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #73 on: January 12, 2008, 19:32:10 pm »

Quote from: Turambar on January 12, 2008, 17:33:24 pm
@Supernova: Τα έχουμε πει, και μάλλον διαφωνούμε, αλλά πιστεύω ότι η εξέλιξη της ανθρωπότητας σε κάτι δικαιότερο δεν οδηγείτε μέσα από την υποταγή στη βιολογική μας υπόσταση και ένστικτο, αλλά με το να ξεπεράσουμε αυτή ακριβώς την φύση, μέσα από τη λογική.

Τσουκου. Το ενστικτο και η "λογικη" εχουν διαλεκτικη σχεση. Συνυπαρχουν, αλληλοτροφοδοτουνται και συγκρουονται.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #74 on: January 12, 2008, 19:34:27 pm »

Προφανώς δε προτείνω να εξαλείψουμε το ένστικτο.
Απλά να το "δαμάσουμε" μέσα από αυτή τη διαλεκτική σχέση.

byeeee
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 Go Up Print
Jump to: