• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:21:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:21:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 62
Guests: 104
Total: 166
xristodoulou
jim_sklab
sterlouk
Smaragda
nmpampal
eleftheria
mmikelo
papaloui
Petross
meni
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Nikoletta
hacky
fkagk
Petran25
nikitask
Kv
lina_zs
sofaki
Nicotre
Nikos.Ts
VengeX
mrodi
Panagismark
ArsenD
Angelos Asim
tasos_ntv
DJ Stefzia
Mr Z
gp6
chriskazakos
petikas
stloukas
npalami
Evripidis
Ponan
moutdimi
dimitrisblioumis
jimalexoud
Chrisvb17
gcheristanidhs
Ast
Belafonte
Chaidec
manos_diakakis
daphnenik
malogeor
Haralampos
JoHn!
maestros
aalmpanb
Dimosthenis
Sotirisbikos
tank
witchingHour
kstavroulis
noimaginationforthis
freskoulhs
DespoinaKarategou
Giopan
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Τροτσκισμός και Σταλινισμός: Ποιές οι ιδεολογικές διαφορές;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Τροτσκισμός και Σταλινισμός: Ποιές οι ιδεολογικές διαφορές;  (Read 12104 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Τροτσκισμός και Σταλινισμός: Ποιές οι ιδεολογικές διαφορές;
« on: December 07, 2007, 16:39:26 pm »

Ποιές είναι οι ιδεολογικές διαφορές των δύο αυτών ολότελα διαφορετικών ρευμάτων, τα οποία έχουν όμως την ίδια αφετηρία..; Τον Λένιν!

Υπάρχουν και άλλα ιδεολογικά ρεύματα του Κομμουνισμού;

Και αν ναι ποιές ήταν οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την πολυδιάσπαση;

Υπάρχει αλήθεια η προοπτική της ενότητας των δύο ρευμάτων, και ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι προυποθέσεις για να πραγματωθεί αυτή;

Μερικές απλές ερωτήσεις από εμένα, με όρεξη για γόνιμη συζήτηση και διάθεση να μάθω κάποια πράγματα που δεν γνωρίζω τώρα..
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Τροτσκισμός και Σταλινισμός: Ποιές οι ιδεολογικές διαφορές;
« Reply #1 on: December 07, 2007, 16:56:42 pm »

Καλά κάνεις και ρωτάς.

Καταρχάς είχα ανοίξει ένα τόπικ με παραπλήσιο θέμα, αλλά αυτά που έγραφα μέσα φαίνονται να... εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς (http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=12476.msg243153#msg243153)!

Περί ενότητας: Ο σταλινισμός και ο τροτσκισμός είναι δύο ιδεολογικά ρεύματα με συγκεκριμένες σαφείς διαφορές (πχ θεωρία σταδίων έναντι διαρκούς επανάστασης) και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να ενοποιηθούν ιδεολογικά. Όμως η έννοια της ενότητας σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει συνεργασία δυνάμεων, και αυτό συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις (πχ ΣΥΡΙΖΑ). Ο ιδεολογικός διαχωρισμός δε συνεπάγεται λοιπόν και πολυδιάσπαση.

Για την ουσία του διαχωρισμού υπάρχουν ιστορικές και πολιτικές αναλύσεις. Θα σου προτείνω για αρχή να πας εδώ κι εδώ.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
madmetal

View Profile
« Reply #2 on: December 07, 2007, 17:14:19 pm »

οι τροτσκιστες εχουν τις καλυτερες κοπελιες στις ταξεις τους..
και ειναι και σεξουαλικα απελευθερωμενοι χωρις ταμπου κλπ οποτε κοιτα να βρεις καμια κοπελια απο εκει να σοβαρευτεις...

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
aliakmwn
Guest
« Reply #3 on: December 07, 2007, 18:53:08 pm »

Ερωτηση που ισως να ειναι και καλοπροαιρετη (δεν ειμαι σιγουρος γιατι την διατυπωνω):

Εσενα ρε παλικαρε τι σε κοφτει για τα "ρευματα" του μαρξισμου-λενινισμου?

Εναλλακτικη διατυπωση: Δηλαδη και να σου εξηγησουμε, θα καταλαβεις? Και πες πως καθεται ενας τροτσκιστης και σου εξηγει τι διαφωνιες ειχε ο Τροτσκυ με το Λενιν (κατα τη γνωμη του, γιατι στο χωρο αυτο συμβαινει ο καθε τροτσκιστης να εχει εντελως διαφορετικη αποψη για τον Τροτσκυ και τα κειμενα του - βλεπε και σχετικο ανεκδοτο στο ΥΓ) κι υστερα ενας μη τροτσκιστης να σου πει γιατι οι τροτσκιστες χρησιμοποιουν τον ορο "σταλινικος", και να σου πει τη δικη του αποψη για τα λαθη του Τροτσκυ. Αντε να ρθει στο καπακι κι ενας μαοϊκος να σου πει κι αυτος.
Τι νομιζεις πως θα καταλαβεις?

Ξεκινα πρωτα με πολυ απλα πραγματακια, οπως το τι ειναι μαρξισμος. 1+1=2 (ή 10 εαν γραφουμε σε δυαδικο). Καταλαβε 2-3 πραγματακια για το τι ειναι ταξικη παλη, υπεραξια, κεφαλαιο και αλλες τετοιες περιεργες λεξουλες, για να μαθεις την αλφα-βητα.
Μετα κανε ενα κλικ πιο πανω, περνα στο Λενιν, να μαθεις πιο δυσκολες λεξουλες, οπως ιμπεριαλισμος, οπορτουνισμος, ρεφορμισμος και τετοια, και μετα ξεκινα να βλεπεις τι εκανε και τι δεν εκανε ο Σταλιν, τι ηταν και τι δεν ηταν ο Τροτσκυ.

Δηλαδη τι περιμενεις, να σου αναλυσουμε σε 2 παραγραφους 30 τομους απο τα απαντα του Λενιν, αλλους 15 απο τα απαντα του Σταλιν, και καμια εκατοσταρια χιλιαδες βιβλια του Τροτσκυ και των ορφανων του? Τι ακριβως νομιζεις πως θα βγαλεις?

Εγω ως "σταλινικος" (ετσι δεν το λετε το ΚΚΕ? το ειπα καλα? να βαλω κανεναν προσδιορισμο παραπανω?) θα σου πω τι καλος που ηταν ο πατερουλης, θα σου κολλησω και τη φατσα του απο κατω με κανενα σκληροπυρηνικο συνθηματακι για ιδιοκαταναλωση, να γελασουν τα (wannabe σταλινομορφα) μουστακια μου, ο τροτσκιστης θα ξεκινησει υβρεολογιο με χιλιες δυο παραπομπες στην 12343η παραγραφο της 76543ης σελιδας του 4563ου βιβλιου "αναλυση των αναλυτων του τροτσκισμου" για να σου αποδειξει πως ο Σταλιν ειναι ο απεσταλμενος του σατανα στη γη, που ηρθε με μοναδικο του σκοπο να προδωσει την Επανασταση και να καταπιεσει τον κοσμο, και παει λεγοντας.....................

Anyway, θα προσπαθησω να σου απαντησω εκ μερους των τροτσκιστων, για να καταλαβεις ακριβως τι ειναι σταλινισμος. Λοιπον gepeltek ο σταλινισμος ειναι κακο πραγμα. Διαβολικο. Και ο Λενιν, εις εκ των τριων θεμελιωτων του μαρξισμου-λενινισμου, το ειχε μυριστει κι απο την αρχη.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ?
Μια επιστολη-κλειδι που ειχε στειλει στο Σταλιν στις 5 Μαρτιου 1923, οπου ξεσκεπαζε την αθλιοτητα του παρανοϊκου δικτατορα:

Γράφτηκε: 5 Μάρτη 1923
Πρωτοδημοσιεύτηκε: Το 1956 από τον Ν. Khrushchev, στην διάσημη "Μυστική Ομιλία" του στο 20ό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
Πηγή: Συλλεγμένα Έργα, Εκδότες Progress, Μόσχα, Αριθμ. 45, 1986, σελ. 607-8

’κρως Απόρρητο Μυστικό

Προσωπικό

Αντίγραφο προς τους συντρόφους Kamenev και Zinoviev

Αγαπητέ Σύντροφε Στάλιν:

Ήσουν τόσο αγενής ώστε να καλέσεις την σύζυγός μου στο τηλέφωνο και να χρησιμοποιήσεις κακή γλώσσα. Αν και σου είχε πει ότι ήταν διατεθειμένη να το ξεχάσει, το γεγονός ωστόσο έγινε γνωστό μέσω αυτής στον Zinoviev και στον Kamenev. Δεν έχω καμία πρόθεση να ξεχάσω τόσο εύκολα τι έχει γίνει εναντίον μου, και είναι περιττό να λεχθεί ότι έχει γίνει εναντίον της συζύγού μου θεωρώ οτι έχει γίνει εναντίον μου επίσης. Σε ρωτώ, επομένως, να το ξανασκεφτείς εάν είσαι διατεθειμένος να ανακαλέσεις αυτά που είπες και να ζητήσεις συγγνώμη, ή εάν προτιμάς οι σχέσεις μεταξύ μας να διακοπούν.

Με σεβασμό δικός σου,

Λένιν

5 Μαρτίου,1923

Καταλαβες τωρα τι ζημια εκανε ο Σταλιν στην Επανασταση?

http://www.marxists.org/ellinika/archive/lenin/works/1923/03/05/lastlet.htm

Κατι τετοιο ψαχνεις?
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #4 on: December 07, 2007, 19:23:09 pm »

Εγώ δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος φίλε αλιάκμονα να μιλήσεις έτσι σε έναν συνάδελφο.. τη στιγμή που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να μάθει 5 πράγματα πάνω σε κάποιο θέμα.

Ακόμα κι αν υπάρχει μικρή πιθανότητα να μάθει κάτι καλό από όλα αυτά.. την εξαλείφεις κι αυτή.

Αυτά ως Juan..

Ως συντονιστής, θα παρακαλέσω στις επόμενες απαντήσεις να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις και ειρωνείες προς άτομα (όχι προς απόψεις), οι οποίες θα καταστρέψουν μια ακόμα συζήτηση..

Δε ξέρω aliakmwn αν είσαι wannabe Σταλινικός.. πάντως σίγουρα είσαι wannabe φορουμομπάχαλος.. κι αυτά δεν θα επιτραπούν περαιτέρω.. either side.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #5 on: December 07, 2007, 19:29:33 pm »

Ωραία, και τώρα άμα τον πάρω από τα μούτρα θα μου λέτε ότι σας χαλάω το φόρουμ, ε;

Ο Τρότσκι δεν είχε ουσιαστικές διαφωνίες με το Λένιν. Τα ανέλυα στο κείμενο που... εξαφανίστηκε (το έχω εκτυπωμένο όμως και θα το σκανάρω, δε θα μου γλιτώσετε Grin). Επίσης εκεί εξηγούσα τι σημαίνει ο όρος "σταλινικός" (ότι δηλαδή κάποιος ακολουθεί τη θεωρία του Στάλιν και άρα συγκεκριμένη στρατηγική), όπως και το τι ήταν ο Στάλιν και ποιους εξέφραζε (btw ο Στάλιν δεν ήταν από πάντα σταλινικός).

Για το κείμενο αυτό παρεμπιπτόντως είχα προσφέρει κάποτε στον aliakmwn 50 ευρώ για να το διαβάσει, αλλά αυτός αρνήθηκε την προσφορά.

Όσο για την... "επιστολή-κλειδί" που ξέθαψε ο aliakmwn από τη συλλογή με γραπτά του Λένιν (η οποία παρεμπιπτόντως περιέχει και άλλες ασήμαντες επιστολές άσχετες με το Στάλιν, αφού περιέχει απλά ό,τι σώθηκε από τα γραπτά του Λένιν και τίποτα λιγότερο) δήθεν ως τροτσκιστικό επιχείρημα, σε παραπέμπω στη διαθήκη του Λένιν η οποία κάθε άλλο παρά ασήμαντη μπορεί να θεωρηθεί. Έρχεται σε λίγο...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #6 on: December 07, 2007, 19:35:40 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on December 07, 2007, 19:29:33 pm
Ωραία, και τώρα άμα τον πάρω από τα μούτρα θα μου λέτε ότι σας χαλάω το φόρουμ, ε;

Ναι. Γιατί γίνεσαι συνεργός στο μπάχαλο. Ώριμη αντίδραση ενός μέλους είναι α) να τα αγνοήσει β) να προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με το άλλο μέλος για αυτά που τον ενοχλούν ή τέλος. γ) να ενημερώσει τον συντονισμό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης με το μέλος..

Για προσθέσω και κάτι ακόμα, πιστεύω ότι είναι πολύ σωστό, σε οποιονδήποτε χώρο κι αν ανήκεις πολιτικά, να προσπαθείς να μάθεις και να κατανοήσεις τους αντίθετους/διαφορετικούς χώρους για να διαπιστώσεις και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του χώρου στον οποίο βρίσκεσαι, αλλά ακόμα και για να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά τους υπόλοιπους ή να αναθεωρήσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση έχεις μονοδιάστατη άποψη, ξύλινη αντιπαράθεση (αφού δε κατανοείς τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο άλλος) και τελικώς.. αδυναμία σύνθεσης..
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #7 on: December 07, 2007, 19:43:49 pm »

Το πρώτο τμήμα της διαθήκης του Λένιν (letter to Congress):
http://www.marxists.org/archive/lenin/works/1922/dec/testamnt/congress.htm

Αποσπάσματα:

Comrade Stalin, having become Secretary-General, has unlimited authority concentrated in his hands, and I am not sure whether he will always be capable of using that authority with sufficient caution. Comrade Trotsky, on the other hand, as his struggle against the C.C. on the question of the People's Commissariat of Communications has already proved, is distinguished not only by outstanding ability. He is personally perhaps the most capable man in the present C.C., but he has displayed excessive self-assurance and shown excessive preoccupation with the purely administrative side of the work.

[...]

Stalin is too rude and this defect, although quite tolerable in our midst and in dealing among us Communists, becomes intolerable in a Secretary-General. That is why I suggest that the comrades think about a way of removing Stalin from that post and appointing another man in his stead who in all other respects differs from Comrade Stalin in having only one advantage, namely, that of being more tolerant, more loyal, more polite and more considerate to the comrades, less capricious, etc. This circumstance may appear to be a negligible detail. But I think that from the standpoint of safeguards against a split and from the standpoint of what I wrote above about the relationship between Stalin and Trotsky it is not a [minor] detail, but it is a detail which can assume decisive importance.

Προσέξτε το "more loyal" στα παραπάνω. Ο Λένιν ήθελε κάποιον πιο πιστό...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
« Reply #8 on: December 07, 2007, 19:51:41 pm »

Quote from: Juan on December 07, 2007, 19:23:09 pm
Εγώ δε καταλαβαίνω ποιος ο λόγος φίλε αλιάκμονα να μιλήσεις έτσι σε έναν συνάδελφο.. τη στιγμή που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να μάθει 5 πράγματα πάνω σε κάποιο θέμα.

Ακόμα κι αν υπάρχει μικρή πιθανότητα να μάθει κάτι καλό από όλα αυτά.. την εξαλείφεις κι αυτή.

Αυτά ως Juan..

Ως συντονιστής, θα παρακαλέσω στις επόμενες απαντήσεις να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις και ειρωνείες προς άτομα (όχι προς απόψεις), οι οποίες θα καταστρέψουν μια ακόμα συζήτηση..

Δε ξέρω aliakmwn αν είσαι wannabe Σταλινικός.. πάντως σίγουρα είσαι wannabe φορουμομπάχαλος.. κι αυτά δεν θα επιτραπούν περαιτέρω.. either side.

Αγαπητε Juan,

δεν απαντησα ετσι σε εναν συναδελφο, αλλα στον συγκεκριμενο συναδελφο gepeltek. Με τον ιδιο τροπο θα απαντουσα σε 3-4 ακομα. Οποιοσδηποτε αλλος κι αν ρωτουσε, θα του ελεγα την αποψη μου και θα του εβαζα και 2-3 παραπομπες που θεωρω οτι αξιζει τον κοπο να διαβασει.

Ξερω πως θα μου απαντησεις οτι αυτα που γραφω (οπως και η αρχικη ερωτηση) ειναι δημοσια, και η απαντηση μου παει προς ολους, και πως μπορει να ενδιαφερεται και καποιος αλλος.
Το γνωριζω, και εχω απαντησει πολλες φορες σε ερωτηματα περι τροτσκισμου, και θα το κανω στο μελλον. Αλλωστε αυτο ακριβως ηθελα να κανω: Να απαξιωσω τον ιδιο τον gepeltek ως συνομιλητη, και να το δουν και οι υπολοιποι. Και δεν με ενδιαφερει αν αυτο ειναι "λαθος" ή "ανηθικο". Με το προσωπο που εχει δειξει ο gepeltek στις πολιτικες συζητησεις, θεωρω πως μονον ετσι μπορω να του απαντησω. Κι ας κερδισω και 10 αντιπαθειες παραπανω - δε βαριεσαι!

Αγαπητε κυριε συντονιστα,

παραδεχομαι οτι αυτη τη φορα εγω ξεκινησα τις προσωπικες επιθεσεις. Και παλι ομως, ειναι ακριβως ιδια η απαντηση: Οπως μου απανταει σε αλλα τοπικς, ετσι ακριβως του απανταω κι εγω. Ουτε χρονο ουτε ορεξη εχω να κατσω να μαζεψω links και quotes για να σου "αποδειξω" οτι εχουν βαση τα οσα λεω.

Αν δε σ' αρεσει, κανε μου παρατηρηση, επιπληξη, ban ή ο,τι αλλο θες Cheesy

Αλιακμων
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #9 on: December 07, 2007, 19:59:39 pm »

Αν δε κάνει κανείς το πρώτο βήμα προς τον πολιτισμό.. τότε δε θα γίνουμε ποτέ ικανοί να συζητήσουμε..

Το πρόσωπο που δείχνει ο καθένας μας στις συζητήσεις.. μπορεί να είναι κι αυτό που εμείς τον ωθούμε να βγάλει.. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη..

Αυτό που καταλαβαίνω τελικώς από το μήνυμά σου.. είναι ότι επιθυμείς να διαιωνίζεται η μαλακία.. Εγώ πιστεύω πως μπορούμε να το αποφύγουμε.

Ως juan, συντονιστής και πράσιν' άλογα..
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #10 on: December 07, 2007, 20:03:20 pm »

Φίλε Στάθη τελικά μάλλον σίγουρα είσαι προκατειλημμένος μαζί μου, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοιο μένος που με αντιμετωπίζεις κάθε φορά.. Ωστόσο έχεις δίκιο όταν λες ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες επί του θέματος, αρκέσου λοιπόν σε αυτό και προσπάθησε να μου δώσεις να καταλάβω 5 πράγματα σαν να έχεις απέναντι σου κάποιον που ξέρει λίγα παραπάνω από την αλφάβητο..

Εκανα κάποιες ερωτήσεις με σκοπό να διευρύνω τους γνωσικους μου ορίζοντες ή έστω να μου δώσεις την αφορμή να ψάξω παραπάνω μόνος μου  και όχι να μαλώσω (πάλι) μαζί σου, αν το ήθελα αυτό θα άνοιγα ενα διαφορετικό νήμα του στυλ "Καπιταλισμος ή Κομμουνισμός;; " και τα συναφή, αυτά τα έχουμε συζητήσει πολλάκις εδώ πέρα, ωστόσο το θέμα εδώ είναι ξεκάθαρο.. Εν αρχή ην ο Λενιν, στη συνέχεια έμεινε και παρέμεινε για χρόνια ο Στάλιν , ενώ ο Τρότσκυ πέθανε λίγο αργότερα.. Γιατί είχαμε αυτή την εξέλιξη; Πως πιστευεις εσύ οτι θα εξελισσονταν τα πράγματα αν την διαδοχή του Λενιν αναλαμβανε ο Τροτσκυ..;

Και πραγματικα θέλω να μάθω τις ιδεολογικές διαφορές των ρευμάτων, και από που αυτές απορρέουν..  Εγώ νομίζω οτι οι τροτσκιστές-σταλινιστές-ρεβιζιονιστές έχουν χαώδεις διαφορές μεταξύ τους; Λάθος έχω καταλάβει; Όπως επίσης ρώτησα αν υπάρχουν και άλλα ιδεολογικά ρευματα του Κομμουνισμού.. Επαναλαμβάνω οι γνώσεις μου επί του θέματος είναι στοιχειώδεις, ωστόσο το IQ μου, αν και δεν το έχω μετρήσει ποτε, πιστευω ότι αρκεί για να καταλάβω κάποιες αναλύσεις που θα κάνεις εσυ ή η Νεσσα.. Δεν είσαι και ο Μαρξ..

Θεωρησε εξάλλου ότι δεν απευθύνεσαι μόνο σε μένα.. Μπορεί και άλλοι να έχουν τις ίδιες απορίες.. Περιμένω λοιπόν μικρές αλλά κατατοπιστικές απαντήσεις, τόσο δύσκολο είναι;
« Last Edit: December 07, 2007, 20:05:45 pm by gepeltek » Logged
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #11 on: December 07, 2007, 20:06:30 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:50:14 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Τροτσκισμός και Σταλινισμός: Ποιές οι ιδεολογικ
« Reply #12 on: December 07, 2007, 20:09:56 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on December 07, 2007, 20:06:30 pm
Τώρα αν κάνω εγώ σπλιτ και τα βάλω σε ένα τόπικ με τίτλο gepeltek-aliakmwn-nessa θα φταίω εγώ? πείτε μου. Αν θέλετε να συνεχίσετε το ίδιο βιολί πείτε το μας να λάβουμε τα μέτρα μας ή κάντε το με πμ......

Αλλιως αρχίστε να μιλάτε στο θέμα του τόπικ

Καλά.. χαλάρωσε κι εσύ. Άστα εδώ που είναι.. είναι χρήσιμα για το μέλλον..
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #13 on: December 07, 2007, 20:10:49 pm »

Η πρώτη σελίδα... gepeltek καλό διάβασμα Wink

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #14 on: December 07, 2007, 20:14:24 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:50:13 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print