• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:45:06 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:45:06 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 126
Total: 174
George15
Anatolim
antontsiorvas
christina02
Captain
kmarkad
Mr Watson
Leou
alexbaroutes
dkoui
JoHn!
victoria
Mr Z
georgepana9
Pakapis5
IBOURAS
vlahakisthodoris
valentini
maik
marnas
manwlakhs
aafroditi
stavros0201
coyg
vaggelisx
gkg
ppoug
eleftheria
npalami
Laris
Bill g
Chr1sgr
mett
jimalexoud
kgakisb
iliaspapam
sterxz
okanpala
thomasdt
firefox1
0restis
Vmous
Saint_GR
kalantzopoulos
skoloni
stephystam
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 6o Εξάμηνο >  Υποχρεωτικά Μαθήματα > Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΙΙ (Moderators: Nikos_313, Tasos Bot) > ΣΑΕ 2 18/9/07: η εκδίκηση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: ΣΑΕ 2 18/9/07: η εκδίκηση  (Read 10106 times)
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
ΣΑΕ 2 18/9/07: η εκδίκηση
« on: September 18, 2007, 16:21:08 pm »

Μήνυμα συντονιστή: Προέκυψε από το θέμα Θέματα ΣΑΕ ΙΙ (ΝΠΣ)

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΒΑΛΕ 2-DOF, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!! ΛΙΓΟ ΕΛΕΟΣ!!!
« Last Edit: September 18, 2007, 23:30:55 pm by Rattlehead » Logged

Ουδέν Σχόλιον!
nikos1212
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Θέματα ΣΑΕ ΙΙ (ΝΠΣ)
« Reply #1 on: September 18, 2007, 18:16:32 pm »

2-DOF,είσοδος ενεργοποίησης...και 2 @@

Τα θέματα αυτός τα έβαλε φέτος???

αυτό ήταν ασύμμετρη απειλή...

"Ψάχνω βοήθεια να κρύψω τη γη!!!Μάταια...Την καταδιώκει η ανθρωπότης...          Συριανός ζωγράφος.
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #2 on: September 18, 2007, 19:51:15 pm »

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση! Το ότι έβαλε τα πιο δύσκολα θέματα της δεκαετίας σήμερα δε μπορεί να είναι τυχαίο. Κάτι αντίστοιχο έκανε ο ίδιος καθηγητής λίγες μέρες πριν με τα ΚΑΕ.Προφανώς θέλει να μας εκδικηθεί για τις καταλήψεις, ασχέτως του ποιοι τις έκαναν...

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ότι έβαλε 2-DOF. Με ένα λογικό θέμα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αλλά να θέλει να λύσεις σύστημα 6x6; Και να έχει βάλει άγνωστο πόλο για να μπλέκονται ακόμη πιο πολύ οι πράξεις; Δηλαδή τι ήθελε να ελέγξει με τον άγνωστο πόλο; Πόσο καλά και πόσο γρήγορα κάνουμε πράξεις με 100 αγνώστους;;; Angry

Η είσοδος ενεργοποίησης δεν έχω ιδέα τι είναι. Πάω στοίχημα όμως πως δεν την αναφέρει στο βιβλίο, τουλάχιστον στα κεφάλαια ως το 14. Δηλαδή δε μπορούσε να το διατυπώσει αλλιώς;
Όσο για τα δεκαδικά νούμερο στο πρώτο θέμα, τι να πω...
Αλήθεια αν βάλουμε τον κ.Πετρίδη να λύσει αυτά τα θέματα σε 2 ώρες και 15', χωρίς να τα έχει δει από πριν και μόνο με τη βοήθεια αριθμομηχανής, θα προλάβει να τα λύσει τόσο καλά και τόσο αναλυτικά όσο απαιτεί να τα έχουμε εμείς;;

Αν συγκρίνουμε πάντως τα περσινά θέματα Σεπτέμβρη με αυτά, μιλάμε για ξεκάθαρη αδικία. Οι κ.κ καθηγητές μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Πλέον απoκατέστησαν τη φήμη του μαθήματος στους φοιτητές Lips Sealed
« Last Edit: September 19, 2007, 01:33:54 am by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #3 on: September 18, 2007, 20:22:51 pm »

Αν συγκρίνουμε τα θέματα των τελευταίων 10 ετών είναι κατάφωρη αδικία! Αλλά πού να βρείς το δίκιο σου, σαν φοιτητής;

Ουδέν Σχόλιον!
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #4 on: September 18, 2007, 20:41:19 pm »

Νομίζω πως το κακό είναι γενικό και αφορά όλα τα μαθήματα. Λύνεις θλεματα προηγούμενων ετών
και εκεί που λες είμαι εντάξει και εχω προετοιμασθεί τέλεια βλέπεις κάτι κουλά και τρελαίνεσαι

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Stanley_Kubrick
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Dr. Strangelove-Merkwürdigliebe

View Profile
« Reply #5 on: September 18, 2007, 21:09:11 pm »

εγώ θα πω μόνο ΕΛΕΟΣ και θα συμφωνήσω με τον marauber

Man isn't a noble savage, he's an ignoble savage. He is irrational, brutal, weak, silly, unable to be objective about anything where his own interests are involved—that about sums it up. I'm interested in the brutal and violent nature of man because it's a true picture of him. And any attempt to create social institutions on a false view of the nature of man is probably doomed to failure.
----Stanley Kubrick----
chronus
Νεούλης/Νεούλα
*

&Oslash;

View Profile
« Reply #6 on: September 18, 2007, 21:46:23 pm »

Quote from: marauber on September 18, 2007, 19:51:15 pm

Η είσοδος ενεργοποίησης δεν έχω ιδέα τι είναι. Πάω στοίχημα όμως πως δεν την αναφέρει στο βιβλίο, τουλάχιστον στα κεφάλαια ως το 14. Δηλαδή δε μπορούσε να το διατυπώσει αλλιώς;

Η είσοδος ενεργοποίησης αναφέρεται στα Κ.Α.Ε σελ. 361 ως η είσοδος του ελεγχόμενου συστήματος!! Για να τη βρω έψαξα στο ευρετήριο στο πίσω μέρος του βιβλίου. Στο βιβλίο των Σ.Α.Ε δεν υπάρχει! Τι να πω .... τούβλο που τους χρειάζεται...

Για το 2-DOF το αφήνω και εγώ ασχολίαστο. Εδώ ολόκληρος κύριος Σταμούλης συμφώνησε μαζί μου ότι ... ήταν λίγο υπερβολικό...

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #7 on: September 18, 2007, 22:05:30 pm »

Τουλάχιστον δεν έχω τύψεις που δε διάβασα όσο υπολόγιζα για να γράψω. Βαρέθηκα να διαβάσω... και τελικά δικαιώθηκα αφού έτσι κι αλλιώς δε θα 'γραφα! Tongue
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
ΣΑΕ 2 18/9/07: η εκδίκηση
« Reply #8 on: September 18, 2007, 23:04:22 pm »

το θέμα συζητιέται και σε διπλανό τόπικ,αλλα νομιζει αξίζει δικό του.αυτα που θα πω μπορει να παρεξηγηθουν απο πολλους,απο καποιους ομως ελπιζω οχι.

Όταν πριν λιγους μηνες παρθηκε η πρωτογνωρη αποφαση-μοναδική ίσως πανελλάδικά και για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος-να χαθουν 2 εξεταστικες,πολλοι ηταν οι καθηγητες που το υποστηριξαν με το επιχειρημα οτι οποιος εχει διαβασει θα γραψει και στην μια,δε χρειαζεται δευτερη,ενω ειναι προσθετος κοπος γι'αυτούς.
Υπηρξε μια σιωπηρη συμφωνια για "διευκολυνση" στις εξετασεις,οχι με την εννοια της εκπτωσης της εκπαιδευτικης διαιδκασιας αλλα της καποια ανοχης.Παρόλα αυτα ο καθε καθηγητης ειχε την ευχερια να αποφασισει τι θα κανει.Καποιοι αποφασισαν να κινηθουν σε πιο ευκολα μαονοπατια,αλλοι σε κλασικα,και αλλοι μαλλον φετος ειπαν να κανουν ενα πειραμα.Μεχρι σημερα οταν ακουγα κατι τετοιο μου φαινοταν σαν θεωρια συνωμοσιας,κατι που σαρεσει να το λες αλλα δεν το πιστευεις.Σημερα μπορω με σχετικη βεβαιοτητα οτι αυτο που συνέβη ένα πραγμα απλο και ξεκαθαρο ελεγε:

ΕΚΔΙΚΗΣΗ

εξηγούμαι:
Τα σαε 2(παλιά σαε 1) διδαχθηκαν φετος για πρωτη φορα στο 6ο εξαμηνο,για πρωτη φορα σε ολους ανεξαιρετως τομεα ,ενω μεχρι σήμερα διδασκονταν μονο στον τομεα ηλεκτρονικης στο 8ο εξαμηνο,αναδεικνυοντας τα σαν μια απ'τις πιο ριζικες αλλαγες προς την "εντατικοποιηση" του νπσ.

το μάθημα διδαχθηκε υποτυπωδως λογω των γνωστων συνθηκων αλλα και λογω του επιπεδου διδασκαλιας,κυριως της θεωρίας.το μαθημα,απο τους 400-500 που θεωρητικα επρεπε να το δηλωσουν και να το παρακολουθησουν(6ο ολοι και 8ο ηλεκτρονικης) το παρακολουθουσαν γυρω στα 20-30 ατομα στη θεωρια,χωρις  πολλοι απο αυτους να θεωρουν οτι κερδιζουν πολλα με το να το παρακολουθουν.Ασκησεις υπηρχε μια σημαντικη αυθηση του πληθυσμου,καθως ο υπευθυνος για τις ασκησεις εδειχνε οτι προσπαθει να μας βοηθησει.

αυτο που συνεβη σημερα δεν ξερω πως να το περιγραψω με λογια.
στην εξεταση προσηλθαν απελπιστικα λιγα ατομα,πολλοι λογω φοβου απο τα θεματα των σαε 1.
αυτο που συνέβη ηταν να πέσουν θεματα,που δεν πειραξε τοσο οτι ειχαν να πεσουν 8 χρονια και επεσαν ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΦΕΤΟΣ,όχι οτι ήταν θεματα απο κομματι βιβλιου που αλλες χρονιες ηταν εκτος,αλλα επειδη τα θεματα ηταν εκτος πνευματος διδασκαλιας..
ασκήσεις πανω σαυτά δεν έγιναν ποτέ και η θεωρία σαυτά διδάχθηκε για 10' της ώρας.και είχαμε τον συκγκεκριμένο διδάσκοντα να κάνει περήφανα "εγώ τα έκανα",σε μια εικονα που μόνοαηδία και απέχθεια προκαλούσε.επιπλέον ήταν εμφανές ότι γινοταν προσπάθεια για τον αποπροσανατολισμό του εξεταζόμενου,χρησιμοποιώντας και έννοιες που δεν ειχαν ειπωθει ποτε ούτε υπάρχουν πουθενά στο βιβλίο(!) και σε  ερωτησεις παιρναμε την απαντηση "παιδιά ειναι ορολογία,δεν μπορω  να απαντησω σαυτό)

Πολλοι θα πουνε "δεν υπαρχει ύλη,εγω διαβασα ολοι το βιβλιο."...
άλλοι θα γραψουν επειδη εκαναν σκονακια...να το χαιρονται,και οι μεν(φοτιητες)και οι δε(καθηγητες γιατι φταινε κι αυτοί)...αλλοι θα πουνε "δεν εγραψα γιατι δε διαβασα καλα,δεν παρακολουθουσα.
Ολα αυτα ειναι απλα κοροιδια στον ιδιο μας τον εαυτο.Προσωπικα,σαν ατομο που παρακολουθει μεχρι σημερα σχεδον ολα τα μαθηματα-το πρωτο μαθημα που σταματησα να παρακολουθω μετα απο 3 χρονια ηταν τα σαε-εχω να πω οτι ο περισσότερο χαμένος της υπόθεσης ήταν αυτός που αφιέρωσε χρόνο και κόπο στη διαρκεια του χρονου να διαβαζει και να κινειται στο πνευμα της διδασκαλιας.
Αυτό ειναι απιστευτα τραγικο,σε μια εποχη που προσπαθουμε να βελτιωσουμε το εκπαιδευτικο συστημα.Ο συγκεκριμενος καθηγητης απεδειξε οτι μας εχει γραμμενους εκει που δεν πιανει στυλος,οπως γραμμενη ειχε και την ολη κατασταση φετος....εκτός αν όλως τυχαίως αποφάσισε να κάνει πειράματα φέτος,μετα απο τόσα χρόνια. 

το μαθημα καθε χρονο το δηλωναν και το παρακολουθουσαν γυρω στα 100 ατομα(τομεας ηλεκτρονικης 8ο)
του χρονου θα το δηλώσουν γυρω στα 500 ατομα,παλιοί που θα το χρωστάνε και νέοι.το αποτελεσμα είναι ή το μαθημα να μαζευει ορδες απο αυτους πυο κοβονται,ή να βαλει ευκολα τις επομενες χρονιες για να μειωθει ο αριθμος.και τοτε θα ειναι ολοι ευχαριστημενοι(?)και το θεμα θα ξεχαστεί

δεν ξερω τι αλλο να πω,προσπαθω να μη χρησιμοποιησω βαριούς χαρακτηρισμούς και να μην αναφέρω ονόματα,σε μια στιγμη που ισως δε σκεφτομαι και πολυ ξεκαθαρα,ας μου συγχωρηθεί.
« Last Edit: September 18, 2007, 23:09:22 pm by emmanuel » Logged

tu/e
zlatalex

Tot ziens

View Profile
Re: ΣΑΕ 2 18/9/07: η εκδίκηση
« Reply #9 on: September 18, 2007, 23:13:10 pm »

Σίγουρα η επιλογή των θεμάτων δεν ήταν τυχαία

Υπήρχε πλήρης επίγνωση της δυσκολίας που παρουσίαζαν και του αυξημένου αριθμού αποτυχόντων στον οποίον θα οδηγούσαν

Την υποψία πως το αυξημένο επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων ήταν συνειδητή επιλογή του διδάσκοντα ενισχύει και η αντίστοιχη πρωτοφανής δυσκολία που παρουσίασαν τα θέματα των ΚΑΕ

Neuken in de keuken
zlatalex

Tot ziens

View Profile
« Reply #10 on: September 18, 2007, 23:16:02 pm »

Quote from: Juan on September 18, 2007, 22:05:30 pm
και τελικά δικαιώθηκα αφού έτσι κι αλλιώς δε θα 'γραφα! Tongue

Σήμερα δικαιώθηκε η επιστήμη παιδιά

Που θέλετε να μου γίνετε και μηχανικοί χωρίς γνώση 2-DOF. Tεμπελόσκυλα

Neuken in de keuken
marauber

View Profile
« Reply #11 on: September 18, 2007, 23:19:04 pm »

Quote from: chronus on September 18, 2007, 21:46:23 pm
Quote from: marauber on September 18, 2007, 19:51:15 pm

Η είσοδος ενεργοποίησης αναφέρεται στα Κ.Α.Ε σελ. 361 ως η είσοδος του ελεγχόμενου συστήματος!! Για να τη βρω έψαξα στο ευρετήριο στο πίσω μέρος του βιβλίου. Στο βιβλίο των Σ.Α.Ε δεν υπάρχει! Τι να πω .... τούβλο που τους χρειάζεται...

Για το 2-DOF το αφήνω και εγώ ασχολίαστο. Εδώ ολόκληρος κύριος Σταμούλης συμφώνησε μαζί μου ότι ... ήταν λίγο υπερβολικό...

Απλά έλεος! Δηλαδή για να γράψω στα ΣΑΕ έπρεπε να ξέρω την παραμικρή υπολεπτομέρεια από τα ΚΑΕ;; Τι να πω, νομίζω ότι είναι προφανές πως μας το έβαλε επίτηδες για να μη γράψουμε... Angry

Για την ιστορία, μήπως ξέρει κανείς τι συνεπάγεται η προδιαγραφή που μας έδωσε; Μήπως έχει καμιά σχέση με το σφάλμα θέσης;

marauber

View Profile
Re: ΣΑΕ 2 18/9/07: η εκδίκηση
« Reply #12 on: September 18, 2007, 23:19:32 pm »

Emmanuel συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Νομίζω πως δε θα πρέπει να αφήσουμε το θέμα έτσι. Οι κ.κ. διδάσκοντες (με εξαίρεση ίσως τον κ.Σταμούλη) την έχουν δει πολύ "κάπως" και χρειάζεται μια αντίδραση εκ μέρους μας. Μιας και είσαι και mod μετέφερε και τα συναφή μηνύματα από το διπλανό τόπικ εδώ...

gtpp
Guest
« Reply #13 on: September 18, 2007, 23:19:39 pm »

Quote from: zlatalex on September 18, 2007, 23:16:02 pm
Quote from: Juan on September 18, 2007, 22:05:30 pm
και τελικά δικαιώθηκα αφού έτσι κι αλλιώς δε θα 'γραφα! Tongue

Σήμερα δικαιώθηκε η επιστήμη παιδιά

Που θέλετε να μου γίνετε και μηχανικοί χωρίς γνώση 2-DOF. Tεμπελόσκυλα