• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:22:06 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:22:06 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 55
Guests: 86
Total: 141
Maximos7
mmikelo
kouf
Leftor
Nikos_313
despoina15
kokkinosgior
AcDimitri
xarisvougiou
ΚΟ
tzesi
Mr Watson
jimalexoud
cpapast
dinoschalv
chaniotism
andyy
Joannapet
kpa
Nicotre
filkilkis
ඞ
Konstantina Karamani
Giannis_Kako
Zoifouka
gkg
stelinas
Petross
Saint_GR
Angelagfb
Kelly Tsimpouri
BossiTsif
Thanasis_pap
papaloui
tzortzis
Katarameno
Born_Confused
mdimitrig
msandr
george14
bougatsa
thaliatsk
kostasf
Captain
andreassifo
NickSpan
georkala
apsathas
immo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Θέατρο (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > Προτάσεις για Θεατρικές Παραστάσεις!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Προτάσεις για Θεατρικές Παραστάσεις!  (Read 33572 times)
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
Re: Προτάσεις για Θεατρικές Παραστάσεις!
« Reply #45 on: July 28, 2007, 02:03:57 am »

Παίζονται οι "Θεσμοφοριάζουσες" αύριο αν δεν κάνω λάθος... Στο Θέατρο Δάσους. Αλλά δεν έχω βρει κάτι σχετικό στο ιντερνετ...

Είναι με βάση το πρόγραμμα των παραστάσεων όλου του καλοκαιριού που έχω.

Σε μετάφραση του Κ.Χ Μυρή και σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου.

Στο ρόλο του Μνησίλοχου ο Παύλος Χαϊκάλης, στο ρόλο του Ευριπίδη ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Οι υπόλοιποι ρόλοι:
Υπηρέτης   Θοδωρής Μιχαηλίδης
Αγάθων      Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Κορυφαία   Ειρήνη Κονίδου   
κ.α.   

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
« Reply #46 on: July 28, 2007, 02:07:16 am »

κτ εχω βρει κ εγω στη μονη λαζαριστων αλλα δε θυμαμαι τωρα πολλα
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #47 on: August 30, 2007, 14:10:21 pm »

Δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση, αλλά για την Όπερα του Giuseppe Verdi, Aida!

Οι παραστάσεις 8α είναι στις 2-4-6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στο Θέατρο Δάσους.  Smiley Smiley

"(Όπερα σε 4 πράξεις Λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni)

Η Όπερα Θεσσαλονίκης, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις, παρουσιάζει την όπερα «Aida» του Giuseppe Verdi στο Θέατρο Δάσους στις 2, 4, και 6 Σεπτεμβρίου 2007. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης Paolo Micciche, γνωστός από τις διεθνώς μεγάλες σκηνοθετικές του επιτυχίες όπως η σκηνοθεσία της «Aida» στις Θέρμες του Καρακάλλα και στην Όπερα της Ουάσιγκτον και η σκηνογραφία ανήκει στον Έλληνα σκηνογράφο Νίκο Πολίτη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετέχουν μερικοί εκ των σημαντικότερων ερμηνευτών όπερας στον κόσμο, όπως η διεθνούς φήμης υψίφωνος Norma Fantini στο ρόλο της Aida, ενώ στον ρόλο του Radames ο θρυλικός τενόρος και πασίγνωστος για την ερμηνεία του στον συγκεκριμένο ρόλο, Nicola Martinucci.

Στη μεγάλη αυτή παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης συμμετέχει η Ορχήστρα της Όπερας του Καΐρου υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Nader Abbassi, το μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου και η Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Η «Aida» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λυρικά μελοδράματα σε 4 πράξεις, σε λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni, βασισμένο σε σενάριο του Camille Du Locle και μουσική του Giuseppe Verdi. Η πρεμιέρα της «Aida» έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 1871, Παραμονή Χριστουγέννων, στην Όπερα του Καΐρου «Dal Elopera Al Misria», με διευθυντή της ορχήστρας τον Giovanni Botessini. Η εποχή στην οποία τοποθετείται χρονικά η όπερα είναι αυτή των Φαραώ. Η Aida, αιχμάλωτη κόρη του βασιλιά της Αιθιοπίας, είναι ερωτευμένη με τον Radames, νέο αρχηγό του αιγυπτιακού στρατού, έχει όμως ως αντίζηλο της πριγκίπισσα Amneris, κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου. Η «Aida» είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της ιταλικής «grand opera» και παραμένει στο ρεπερτόριο των περισσοτέρων θεάτρων ανά τον κόσμο.

Giuseppe Verdi
AIDA

Σκηνοθεσία: Paolo Micciche
Σκηνoγραφία: Νίκος Πολίτης
Φωτισμοί: Bruno Ciulli

Aida: Norma Fantini
Radames: Nicola Martinucci
Amneris: Anna Venturi
Μαρία Καραγεβρέκη – La Vita
Amonasro: Γιάννης Γιαννίσης
Δημήτρης Πλατανιάς
Ramfis: Δάμων Νέστωρ Πλούμης
King Pharaoh: Κωνσταντίνος Κατσάρας

Ορχήστρα & Μπαλέτο της Όπερας του Καΐρου
Μουσική Διεύθυνση: Nader Abbassi
Χορογραφία: Erminia Gambarelli

Χορωδία Θεσσαλονίκης
Διδασκαλία Χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Παραστάσεις : 2, 4, 6 Σεπτεμβρίου 2007
Θέατρο Δάσους. Ώρα έναρξης 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 30 € . Φοιτητικό/μαθητικό/ομαδικό: 20 €
Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Κ.Θ.Β.Ε. Τηλ.:2310 288000
"

πηγή:http://www.e-leoforos.gr

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #48 on: August 30, 2007, 14:34:08 pm »

Aχχχχ, ο Μαρτινούτσι...Είχα δει στο κανάλι της Βουλής την όπερα Turandot από μία παράσταση του '83 όπου πρωταγωνιστούσε και ήταν φοβερός. Τώρα βέβαια έχει γεράσει, κοντά στα 70 είναι, αλλά συνεχίζει ακόμη.

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #49 on: August 31, 2007, 04:45:39 am »

«Δόνια Ροσίτα» στο Θέατρο Κήπου

Την παράσταση «Δόνια Ροσίτα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα θα παρουσιάσει το Διάχρονο Θέατρο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μαίρης Βιδάλη,  την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 21.00, στο Θέατρο Κήπου.

Τους  ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Βιδάλη, Σπύρος Φωκάς, Ζωή Φυτούση, Πέπη Μεταλλίδου, Χρήστος Κάλλοου, Νίκος Βανδώρος, Ρένα Σφηνιά, Αλεξάνδρα Αποστολίδου, Γιάννης Τραμπίδης.

Την μουσική του έργου συνέθεσε ο Μάριος Τόκας, τα κοστούμια σχεδίασε ο Σάββας Πασχαλίδης, τα σκηνικά είναι του Μανόλη Γιακουμάκη, οι χορογραφίες του Αλεξάντρ Κούζιτσκιν, οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή και ο ήχος του Θοδωρή Μασμανίδη.

Ο Λόρκα παρουσιάζει με ποιητικό τρόπο τον προδομένο έρωτα μιας κοπέλας στην Ισπανία του 20ου αιώνα. Πρόκειται για ένα έργο με πολλά μουσικά μέρη γι αυτό και οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι και τραγουδιστές.

Η παράσταση  πραγματοποιείται στο πλαίσιο των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου» του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λέω να πάω αύριο.. θέλει κανείς να έρθει;

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Matzika
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

my immortality

View Profile
« Reply #50 on: November 22, 2007, 19:35:28 pm »

Παιδιά πηγα χθες από σπόντα και είδα την παράσταση "Κατσαρίδα" που ίσως πολυ να έχετε δει σε αφίσες σε κεντρικά σημεία της πόλης...Το έργο ήταν καταπληκτικό ,ευστροφο,ξεκαρδιστικό και αλλα τόσα επίθετα...Οι ηθοποιοι ειναι δύο παλικάρια(ωραια παλικάρια!) μαλλον νέες παραλαβές του θεατρικού σανιδιού....Ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι με συγκλόνισε το ταλέντο τους και οι φοβερές τους ερμηνείες....Για όσους ενδιαφέρονται για την υπόθεση του έργου έχει να κάνει με μια κατσαρίδα την Ιωάννα που στόχος ζωής της είναι να πάει στο φεγγάρι! Cheesy
Απο τι καταλαβα οι παραστάσεις λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου πρέπει να πήραν παράταση ενώ κανονικά ήταν να τελειώσουν 18 Νοεμβρίου...για πόσο ακόμα βέβαια δεν το γνωρίζω...
Παντως όποιος αποφασίσει να πάει να ξέρει ότι τον περιμένει άφθονο γέλειο,ατελείωτο κάψιμο(όχι μην ανησυχείται λίγο μόνο.. Tongue Huh) αλλα και ηθικά διδάγματα όπως ότι ποτε δεν πρέπει να αφήνεις τα ονειρά σου και πως τίποτα δεν είναι αδύνατο...

Μεγαλη μορφή η πεταλούδα!!!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy...."Ειμαι στο εξώφυλλο είναι άραγε τυχαίο????"
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #51 on: November 23, 2007, 02:53:10 am »

Στην Ούγκα Κλάρα, παίζει το έργο "τα σκυλιά στο πάρκο". Πέμπτη-Κυριακή 21:30 Είσοδος: 10 Ευρώ το φοιτητικό

Για δεύτερη χρονιά, με πολλές αλλαγές στη σκηνοθεσία (προς το καλό απ' ότι μου είπαν όσοι το είχαν δει πέρσι) και εκπληκτικά "αυτοσχεδιαστικά" κομμάτια...

Πληροφορίες για το μέρος, σε πιμι

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
smo
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

aoum

View Profile
« Reply #52 on: November 23, 2007, 03:29:02 am »

Quote from: Darkangel on November 22, 2007, 19:35:28 pm
Παιδιά πηγα χθες από σπόντα και είδα την παράσταση "Κατσαρίδα"

Κ εγω πηγα χθες και την ειδα οντως και το εργακι και οι ηθοποιοι τα σπανε αξιζει με τις παντες να πατε.Επισης μεσα δεκεμβριου εχει παρουσιαση ο δημητρης μπασλαμ (οσοι ακουτε ελληνικο ροκ και ξεραιτε τιν αγγελακα, ειναι ο μπασιστας απο τους επισκεπτες) τον αγισηλαγο ενα φοβερο παραμυθι με απιστευτη μουσικη και σκηνικα κ αυτο μετραει.

oblivion
cecilia
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: November 24, 2007, 04:54:58 am »

Δεν ήξερα αν έπρεπε να το ποστάρω στα θεατρικά νέα ή στις προτάσεις για παραστάσεις...
Άπ'το συγκεκριμένο εγχείρημα, έχω δει-ακούσει μόνο πρόβες.. αλλά νομίζω ότι πραγματικά αξίζει.. γνωρίζοντας τους περ/ρους συντελεστές (καθηγητές κ φοιτητές), πιστεύω ότι εγώ τουλάχιστον θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.. 8)...

Μετά από έγκριση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου προωθεί ανακοίνωση του Τελλογλείου Ιδρύματος ΑΠΘ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας:

Δελτίο Τύπου

Θεατρική παράσταση με «Talk Radio» στο Τελλόγλειο

Το έργο του Eric Bogosian «Talk Radio» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις 26 Νοεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών από θεατρική ομάδα, που συντονίζεται από τον Δημήτρη Ναζίρη. Πρόκειται για διασκευασμένη μετάφραση από τον Ηλία Παπαδόπουλο του πρωτότυπου θεατρικού έργου με τον ίδιο τίτλο, σε συνδυασμό με κομμάτια από το κινηματογραφικό σενάριο των Eric Bogosian και Oliver Stone. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνικά- κοστούμια -φωτισμούς Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, ηχογραφήσεις- μίξη Δημήτρη Χασανίδη και σκηνοθεσία  Ηλία Παπαδόπουλου.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Νίκος Πλυτάς, Ζωή Κυριακίδου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Πέτρος Μάλαμας,  Λουκία Ορφανίδου, Δημήτρης Βάρκας.

Ως ακροατές ακούγονται οι : Κώστας Βουρλιώτης, Γιώργος Κριθάρας, Μαριάννα Τζανή, Ανδρέας Κόζης, Λιάνα Ταουσιάνη, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Μαριέττα Σπηλιοπούλου και ο Πρόδρομος Τσινικόρης.

Το έργο γράφτηκε το 1987 από τον Eric Bogosian και ανέβηκε για πρώτη φορά στο New York Shakespeare Festival (off Braodway) με τον Eric Bogosian στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σκηνοθεσία Fred Zollo. Τον χειμώνα του 2007 ανέβηκε ξανά (on Broadway) με τον Liev Schreiber στο ρόλο του Barry Champlain και ήταν υποψήφιο για δύο Tony Awards. Μεταφέρθηκε στο πανί το 1988 από τον Oliver Stone, σε διασκευασμένο σενάριο από το πρωτότυπο θεατρικό από τον ίδιο και τον Eric Bogosian.

Ο Eric Bogosian στο «Talk Radio» σχολιάζει την κοινωνία που τον περιβάλλει μέσα από το πρίσμα μια ραδιοφωνικής εκπομπής. Μια κοινωνία που υποχρεώνεται να ανέχεται θέματα που τα media της επιβάλλουν. Αλλά επίσης και μια κοινωνία που απαιτεί ελευθερία λόγου, χωρίς ίχνος όμως ελευθερίας. Σύμφωνα με την υπόθεση τη νύχτα της ανακοίνωσης της μετάδοσης της τοπικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Νυχτερινές Κουβέντες» σε παναμερικανική εμβέλεια, ο ραδιοφωνικός παραγωγός δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από εξαγριωμένους ακροατές που πιθανότατα εκπροσωπούν ακροδεξιές ομάδες. Ποιο είναι το κοινό της εκπομπής; Ποια είναι τα προβλήματά τους, η κουλτούρα τους, η μόρφωσή τους;

Η ίδια παράσταση, που έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο Τελλόγλειο, παρουσιάστηκε στις 8-9/10/2007 στο Θέατρο «Κλειώ» ως διπλωματική εργασία του φοιτητή του κύκλου υποκριτικής και σκηνοθεσίας του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Ηλία Παπαδόπουλου, με επόπτη καθηγητή τον Δημήτρη Ναζίρη.

Η παράσταση του «Talk Radio» στο Τελλόγλειο θα επαναληφθεί στις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

« Last Edit: November 24, 2007, 05:05:55 am by cecilia » Logged
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #54 on: November 24, 2007, 17:56:39 pm »

Cecilia εγώ είμαι μέσα!

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #55 on: November 24, 2007, 17:57:56 pm »

+1

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
cecilia
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #56 on: November 26, 2007, 23:47:36 pm »

Λοιπόν.. πήγαμε.. είδαμε κ .. τουλάχιστον εμένα μου άρεσε Smiley όποιος δεν ήταν σήμερα, καλά θα κάνει να προλάβει κάποια άπ'τις επόμενες παραστάσεις.. Wink

Οπότε συνεχίζουμε με μία ακόμη πρόταση.. 8)

Δελτίο Τύπου

«ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΤΟΔΑΣΟΣ»

-ένα έργο για φωνές-του Ντύλαν Τόμας στο Τελλόγλειο

Το κύκνειο άσμα του Ντύλαν Τόμας, το έργο «Κάτω από το Γαλατόδασος» στη ραδιοφωνική εκδοχή του,  θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει...» σε δύο «συνέχειες» στο Τελλόγλειο. Το πρώτο μέρος, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ. και το δεύτερο μέρος την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007, στις 8 μ.μ., σε μετάφραση  της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και  ραδιοφωνική σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη. Τους 63 μικρούς και μεγάλους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.: Δανάη Αμανατίδου, Κίρκη Καραλή, Δημήτρης Κορρές, Γιώργος Κριθάρας, Μαρία Μεταξοπούλου, Θωμαή Ουζούνη, Αναστάσης Παπαδόπουλος, Αντρια Περνάρου, Μαριάννα Τζανή, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης.

Στο «Κάτω από το Γαλατόδασος», ο Ντύλαν Τόμας περιγράφει μια μέρα από την ζωή των κατοίκων ενός μικρού παραθαλάσσιου ουαλέζικου χωριού, του Χλαρέγκιμπ. Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι αφήγηση που την μοιράζονται δύο φωνές,  ενώ οι διαλογικές σκηνές που παρεμβάλλονται είναι ιδιαίτερα  σύντομες.

Τα πρόσωπα του έργου μπορεί να μας φανούν παράξενα, εκκεντρικά, όχι εντελώς φυσιολογικά, ανήθικα, χωρίς αρχές και ενδεχομένως παράλογα, τρελά. Ωστόσο ο Τόμας ούτε τα κρίνει ούτε τα καταδικάζει αλλά τα αντιμετωπίζει με κατανόηση, συμπόνια και καλοπρόθετο χιούμορ. Παρά τις αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα τους, μας καθιστά αυτούς τους περίεργους κατοίκους του Χλαρέγκιμπ εξαιρετικά συμπαθείς. «Τους αποδέχεται όπως ακριβώς είναι, γράφει ο Stuart Holroyd, με όλα τα ελαττώματά τους και τις αποτυχίες, την στενοκεφαλιά και την ωμότητά τους. Τους αποδέχεται και σε πείσμα όλων, τους αγαπάει με το πάθος του μεγάλου ανθρωπιστή...».

Αν υπάρχει ένας πρωταγωνιστής στο Γαλατόδασος, τότε σίγουρα δεν είναι κάποιος από τους πολυάριθμους χαρακτήρες που παρελαύνουν σε αυτό, αλλά η ίδια η γλώσσα. Χάρη στην ποιητική της διάσταση, και τα πρόσωπα τόσο οι ιδιοτροπίες τους, όσο και η καθημερινότητά τους, που μοιάζει στατική, επαναλαμβανόμενη πανομοιότυπα από μέρα σε μέρα, ανυψώνονται και καθαγιάζονται. Ίσως το Γαλατόδασος να είναι το μόνο θεατρικό έργο που πετυχαίνει να δώσει την αίσθηση μιας ευτυχισμένης ζωής χωρίς να γίνει ανιαρό.

Ο Ντύλαν Τόμας έγραψε το Γαλατόδασος, «ένα έργο για φωνές» όπως το αποκαλεί, με προορισμό το ραδιόφωνο. Το παρουσίασε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1953, σε δημόσια πολυφωνική ανάγνωση, στη Νέα Υόρκη -ο ίδιος διάβασε την Πρώτη Φωνή και τον ρόλο του Αιδεσιμότατου Ελάι Τζέκινς (στην παραγωγή του B.B.C., λίγους μήνες αργότερα, τον διαδέχτηκε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον).

Πρόκειται κυριολεκτικά για το κύκνειο άσμα του ποιητή: ο θάνατος τον βρήκε τον Νοέμβριο του 1953 στην Αμερική, όπου τον είχαν καλέσει ξανά, για να το διαβάσει σε δημόσιους χώρους.

Πολύ γρήγορα η ποιητική δύναμη και οι θεατρικές αρετές του έργου προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της σκηνής: η πρώτη θεατρική παράσταση δόθηκε στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 1956 και ακολούθησαν πλήθος παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και μια κινηματογραφική ταινία, το 1971, με πρωταγωνιστές τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Πήτερ Ο Τουλ και την

Ελίζαμπεθ Τέηλορ σε σκηνοθεσία Andrew Sinclair.

Στην Ελλάδα το κείμενο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972, από τις εκδόσεις Ερμείας, στη μετάφραση της Κατερίνας Αγγελάκη -Ρουκ. Η πανελλήνια «πρώτη» έγινε στην Θεσσαλονίκη, το 1982, στα πλαίσια των διπλωματικών εξετάσεων των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής της Ρούλας Πατεράκη, σε σκηνοθεσία της ιδίας. Η επαγγελματική «πρώτη», πάλι στην Θεσσαλονίκη, από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, το 1991.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #57 on: November 27, 2007, 04:49:16 am »

Γνωστά ονόματα οι ηθοποιοί..  8) Smiley
cecilia
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #58 on: November 27, 2007, 05:05:15 am »

Quote from: Juan on November 27, 2007, 04:49:16 am
Γνωστά ονόματα οι ηθοποιοί..  8) Smiley

Άντε καλέ... γιατί το λες αυτό..(?)  Roll Eyes
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #59 on: November 27, 2007, 18:44:12 pm »

Ουάου! Παίζει κι ένας παπαδόπουλος!
Παντού υπάρχει ένας παπαδόπουλος 8)

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Go Up Print
Jump to: