• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:56:02 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:56:02 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 40
Guests: 110
Total: 150
zgeorgitz
Zaxarenia
mayia psarikoglou
dimitris585
ThanosV
dr.giorgos
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
Yamal
fkagk
ඞ
Nikos_313
mavropan
acolak
Saint_GR
panos98
Athinaaz
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 122883 times)
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #750 on: October 05, 2007, 00:41:55 am »

Quote from: gepeltek on October 04, 2007, 22:39:47 pm
Σε αυτό το φόρουμ φαίνεται πως αυτός που δεν δικαιούται να ομιλεί περί σοβαρότητας και επιχειρημάτων είσαι εσύ. Τα ποστ σου μόνο θυμηδία μας προκαλούν.
Αν με το μας εννοείς τον Αθάνατο, εσένα και τον τεράμπιτο τότε πραγματικά χαίρομαι που βάζω λίγο γέλιο στην ζωή σας. Μαζί με την ταχύτητα στην πληκτρολόγηση θα έλεγα ότι κερδίσατε περισσότερα από αυτά που περίμενα. Αλήθεια που διαβάζετε αυτά που γράφω; Στην σπηλιά του Αθάνατου, σπίτι σου μπροστά σε μια πιατέλα με τα μπαλάκια του σολωμού ή μπροστά από την σβάστικα στο σπίτι του τεράμπιτου;

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι σκοπός σου ήταν απ'την αρχή να μπαχαλέψεις το τόπικ γιατί θίγεσαι υποκριτή Φοίνικα, θίγεσαι από αυτά που θίγονται και προσπαθείς, έχοντας ως δεκανίκι τη δήθεν υπεράσπιση του σοσιαλισμού να μας αποπροσανατολισεις, ξεκινώντας εσύ πρώτος το γαιτανάκι των προσωπικών υπαινιγμών. Εάν δεν θιγόσουν δεν θα είχες επέμβει με αυτόν τον επίμονο και γραφικό τρόπο, χωρίς να πάρεις ποτέ ουσιαστική θέση για τα εγκληματα των ομοιδεατών σου (ναι και ο Πολ Πότ αταξική κοινωνία ήθελε να εφαρμόσει).
Επαναλαμβάνω ότι ο σκοπός μου είναι να δείξω ότι αυτά που λές δεν έχουν κανένα βάρος και καμία αξία. Λες ότι θίγομαι επειδή λαχταράω καθεστώτα τύπου Στάλιν, Πόλ ποτ και λοιπά. Ποιός έχει ζητήσει τουλάχιστον 2 φορές σε αυτό το τόπικ την φίμωση του διαλεκτικού του αντιπάλου; Την πρώτη φορά μάλιστα πέτυχες να διαγράψεις πόστ μου  (μαζί με το δικό σου που είχε μόνο μια βρισιά) στο οποίο εγώ σου απαντούσα κανονικά και χωρίς ούτε μισή βρισιά. Δεν ζήτησα ούτε μια φορά να σε λογοκρίνουν σε αντίθεση με εσένα δημοκρατικό τέκνο του κώλου (sorry pandora δεν άντεξα), απαντάω σε ότι λες με την ελπίδα κάποια στιγμή να αυτολογοκριθείς.

Εγκλήματα που συνεχίζονται ακόμα και τώρα, την ώρα δηλαδή που εσύ συνομιλείς ανενοχλητος στο διαδίκτυο. Ο κομμουνισμός εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα, και γι'αυτό δεν είναι θέμα προσώπων πλεόν. Τέτοιες ώρες εύχομαι πραγματικά να είχε επικρατήσει  ο "Δημοκρατικός Στρατός" το 1949 στην Ελλάδα για να μην μπορείς εσύ τώρα να μας πουλάς τρέλα.
Τώρα αυτό είναι απάντηση; Γιατί τα εγκλήματα του καπιταλισμού έχουν σταματήσει ή συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση; Ο ΔΣΕ είναι καλύτερο που δεν επικράτησε καθώς δεν νομίζω ότι ο καιρός ήταν ώριμος τότε (όπως δεν νομίζω ότι είναι και τώρα) για κομμουνισμό. Δεν πειράζει όμως για κάτι τόσο ωραίο αξίζει να περιμένει κανείς.

Λοιπόν εγώ θα σταματήσω να ασχολούμαι με σένα Φοίνικα και θα συνεχίσω ακάθεκτος να προβάλω όλα όσα για τους περισσότερους από εμάς είναι κάτι παραπάνω από άγνωστα. Για μενά ο χορός των προσωπικων προσβολών σταματάει εδώ, και θα επανέλθω λίαν συντόμως με νέα ντοκουμέντα..
Δεν υπάρχει πρόβλημα, τώρα που δόθηκαν οι εξηγήσεις και δεν θα φωνάζεις να μου σβήσουν τα πόστ θα κάνω αυτά που σου είπα. Λές να ξεμείνω από φωτογραφίες; Αλήθεια το Γκουαντάναμο τί είναι;

Οσο για σένα Fenix, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα πλέον...
Εκεί βροντάω από την αρχή αγαπητέ μου αλλά έτσι είμαι εγώ δεν τα παρατάω εύκολα. (Τα μπαλάκια του σολωμού όμως τα μίκρυνες λίγο κάτι είναι και αυτό)

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #751 on: October 05, 2007, 11:28:22 am »

Quote from: Fenix on October 05, 2007, 00:41:55 am
Επαναλαμβάνω ότι ο σκοπός μου είναι να δείξω ότι αυτά που λές δεν έχουν κανένα βάρος και καμία αξία.

Σκοπός σου είναι να αποπροσανατολίσεις (και το πετυχαίνεις εν μέρει δημαγωγέ του κώλου) την ουσία αυτού του τόπικ με το να κάνεις άσχετες και άστοχες επεμβάσεις. Δεν πήρες ποτέ ουσιαστική θέση, κάτι που εγώ έκανα, άραγε γιατί;  Mας εξηγείς όμως παρακάτω (δεν ξέρω σου ξέφυγε από την υπερένταση;  )

Ο ΔΣΕ είναι καλύτερο που δεν επικράτησε καθώς δεν νομίζω ότι ο καιρός ήταν ώριμος τότε (όπως δεν νομίζω ότι είναι και τώρα) για κομμουνισμό. Δεν πειράζει όμως για κάτι τόσο ωραίο αξίζει να περιμένει κανείς.

Αλήθεια περνάει ωραία ο κοσμάκις στην Βόρειο Κορέα, όπου το κοινωνικό πείρα(γ)μα που τόσο λατρευεις συνεχίζεται ακόμα.. Γιατί δεν πας να ζήσεις με τους συντρόφους υποκριτή Φένιξ εκει, σε μία ελευθερη κομμουνιστική χώρα, που έχει αποτινάξει τον καπιταλιστικό ζυγό;
Θα αντιστρέψω την ερώτηση.. Γιατί πιστευεις ότι οι συνάνθρωποι σου στο βίντεο παρακάτω πάλεψαν να ξεφύγουν από την κομμουνιστική Βόρειο στην άκρως καπιταλιστική Νότιο Κορέα;

http://www.youtube.com/watch?v=nBzHCVv5GeQ

και οι περισσότεροι δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.. 

Φαίνεται πως όλοι σχεδόν που έχουν ζήσει αυτά τα καθεστώτα έχουν εντελώς διαφορετική γνώμη με σένα υποκριτή και τραγικά αγνώμων Φοίνικα. (Χαρακτηριστικά δες και στη φωτογραφία που έχω επισυνάψει πως   
ακραίοι και βαθύπλουτοι καπιταλιστές χαίρονται που έπεσε ο κομμουνισμός στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, γιατί έτσι θα μπορέσουν να ελευθέροι πλέον να χαρούν τον πλούτο τους)

Έχεις δίκιο τελικά εσύ υποκριτή Φένιξ, που ζεις ήρεμος τη ζωούλα σου στην καπιταλιστική Ελλάδα, μπροστά στον καπιταλιστικό PC σου, ξέροντας ότι το βράδυ θα βγείς στα καπιταλιστικά μπουζούκια σου, ή μήπως αυτοί που έζησαν τον κομμουνισμό, ξέρουν καλύτερα;
Δεν πείθεις ψευτοαναρχικέ Φοίνικα διότι πολύ απλά, έξω από το χορό πολλά τραγούδια χόρεψαν..

Έπειτα στην προσπάθεια σου να μας αποπροσανατολίσεις, ανέφερες πιο παλιά και χώρες της Αφρικής που έχει ρημάξει ο καπιταλισμός. Με άλλα λόγια εγώ συγκρίνω την εξέλιξη ομοίων χωρών και εσύ μου μιλάς για την Αφρική. Αλλά όταν ανέλαβε εκεί ο Μεγκίστου (για ποιά χωρα μιλάω, γνωρίζεις;  )είδαμε το απόλυτο αίσχος, και τότε πάλι η δύση έσωσε την χώρα. (κάνω έτσι μία εισαγωγή γιατί θα αναφερθώ και σε εκείνες τις χώρες αργότερα, εξετάζοντας αναλυτικά τη δυστυχία που έφερε το καθεστώς που με τόσο μένος υποστηρίζεις).

Αλλά κλείνοντας θα σε θέσω και σένα προ των ευθυνών σου. Το κόμμα που υποστηρίζει, όπως και εσύ, ή μάλλον επιδιώκει την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού και στην Ελλάδα γιατί ποτέ δεν έκανε την αυτοκριτική του; Γιατί ποτέ δεν πήρε θέση για όλα τα άισχη που έγιναν εντός και εκτός Ελλάδας, στο βωμό μίας αταξικής κοινωνίας; Γιατί κάποιος δεν σταματά τον αδίστακτο Kim στην Κορέα; Και τέλος γιατί πιστευεις πως η Ελλάδα θα είχε καλύτερη τύχη από Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία και τις υπόλοιπες βαλκανικές, πρώην κομμουνιστικές χώρες; (Και σε παρακαλώ μην αναφέρεις πάλι τον Προυντόν   Grin  )

*Η έρευνα συνεχίζεται....
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #752 on: October 05, 2007, 14:03:36 pm »

Λοιπόν εγώ θα σταματήσω να ασχολούμαι με σένα Φοίνικα και θα συνεχίσω ακάθεκτος να προβάλω όλα όσα για τους περισσότερους από εμάς είναι κάτι παραπάνω από άγνωστα. Για μενά ο χορός των προσωπικων προσβολών σταματάει εδώ, και θα επανέλθω λίαν συντόμως με νέα ντοκουμέντα..

Οσο για σένα Fenix, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα πλέον...
Αυτά είναι τα λεγόμενά σου μερικά πόστ πιο πρίν. Πάντα ασυνεπής λοιπόν πόσταρες ακόμα ένα κειμενάκι που τα χώνεις κανονικά.Προφανώς χτύπησα κάποια ευαίσθητη χορδή, κάπου είχα δίκιο και σε έτσουξε Εγώ δεν απαντάω γιατί σου έχω απαντήσει σε όλα αυτά που λες 100 φορές και καθόλου δεν μου αρέσει να γίνομαι γραφικός. Τα προηγούμενα σχόλιά μου είναι για να επιχειρηματολογήσω πάνω στο αν μπορώ να ποστάρω τα εγκλήματα του καπιταλισμού κάθε φορά που εσύ θα βρίσκεις κάτι καινούριο στο google. Δεν θέλω να έρχονται σε δύσκολη θέση τα παιδιά στην διαχείριση και δεν θελώ να χρειάζεται να ασχολούνται με την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου μου, κάθε φορά που θα φωνάζεις την μαμά σου να σε σώσει από τους κομμουνιστές.

*η μαλακία σου προφανώς συνεχίζεται

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
terabitos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #753 on: October 05, 2007, 17:30:50 pm »

Quote from: Fenix on October 05, 2007, 14:03:36 pm
Τα προηγούμενα σχόλιά μου είναι για να επιχειρηματολογήσω πάνω στο αν μπορώ να ποστάρω τα εγκλήματα του καπιταλισμού κάθε φορά που εσύ θα βρίσκεις κάτι καινούριο στο google.

Μάλιστα θα χρησιμοποιείς τη δυστυχία άλλων ανθρώπων ως δεκανίκι προκειμένου να αποκρύψεις ή ακόμα χειρότερα να δικαιολογήσεις τη δυστυχία άλλων ανθρώπων. Μεγάλο ήθος από ένα πραγματικό αναρχικό.
Εύγε!

Να χρησιμοποιούν το όνομα «Βαρντάρσκα» για την χώρα τους & ας μας πληροφορήσουν σε ποια γλώσσα μιλούσαν & έγραφαν ο Αριστοτέλης, ο Φίλιππος & ο Αλέξανδρος. Σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Ίων Δραγούμης:«Δεν μπορεί κανείς να είναι άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του. Να θυμάται κανείς από πού βγήκε, που μεγάλωσε, ποιο έθνος τον ανέθρεψε!»

Ναι, δεν ανήκω σε αυτήν την κοινωνία, την προσκυνημένη,την γεμάτη υποκρισία,δόλο & συμφέρον & ούτε θέλω να ανήκω. Κάποιοι θα πουν πως βρίσκομαι στο περιθώριο. Μόνο που δυστυχώς γι’ αυτούς,στο «περιθώριο» αυτό δεν χωρούν πολλοί,παρά μόνον λίγοι & εκλεκτοί. Εναντίον όλων λοιπόν,για μια Νέα Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας της, Ελλάδα Εθνικιστική,για μία Πολιτεία Δίκαιη,ταγμένη στην υπηρεσία του Λαού & όχι της πλουτοκρατίας,για μια Νέα Ελλάδα, την ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
Αθάνατος
Guest
« Reply #754 on: October 06, 2007, 19:52:51 pm »

Quote from: aliakmwn on October 04, 2007, 20:09:03 pm
Quote from: Αθάνατος on October 04, 2007, 19:41:56 pm
Γκούχου...γκούχου...
Το εμπάργκο δεν είναι χαρακτηριστικό του καπιταλισμού ...το αντίθετο...
Η ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων είναι χαρακτηριστικό του καπιταλισμού...

Δηλαδη οι ΗΠΑ που κρατανε σταθερα σκληρο εμπαργκο στην Κουβα τοσα χρονια......... δλδ οι ΗΠΑ δεν εχουν καπιταλισμο ε?

Το εμπάργκο είναι πολιτική απόφαση η οποία επηρεάζει τις οικονομικές σχέσεις δύο χωρών και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι απόφαση κάποιας σοσιαλιστικής χώρας
Σε μας δεν κρατάνε εμπάργκο οι ΗΠΑ...αυτό τις κάνει αντικαπιταλιστικές?

Ο καπιταλισμός πάει πακέτο μεταξύ άλλων και με την ελεύθερη αγορά.
Το εμπάργκο είναι αντίθετο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς

----------------------------------------------------------------------------------

@κομμούνια το γεγονός ότι οι οικονομίες όλων των χωρών, που εφάρμοσαν το σοσιαλισμό, ακολούθησαν φθίνουσα πορεία γιατί το προσπερνάτε έτσι?

-----------------------------------------------------------------------------------

Εγκλήματα που συνεχίζονται ακόμα και τώρα, την ώρα δηλαδή που εσύ συνομιλείς ανενοχλητος στο διαδίκτυο. Ο κομμουνισμός εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες με τα ίδια τραγικά αποτελέσματα, και γι'αυτό δεν είναι θέμα προσώπων πλεόν. Τέτοιες ώρες εύχομαι πραγματικά να είχε επικρατήσει  ο "Δημοκρατικός Στρατός" το 1949 στην Ελλάδα για να μην μπορείς εσύ τώρα να μας πουλάς τρέλα.
Τώρα αυτό είναι απάντηση; Γιατί τα εγκλήματα του καπιταλισμού έχουν σταματήσει ή συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση; Ο ΔΣΕ είναι καλύτερο που δεν επικράτησε καθώς δεν νομίζω ότι ο καιρός ήταν ώριμος τότε (όπως δεν νομίζω ότι είναι και τώρα) για κομμουνισμό. Δεν πειράζει όμως για κάτι τόσο ωραίο αξίζει να περιμένει κανείς.

Grin Grin Grin

Κρίνεις ότι δεν υπήρχαν τότε \αρκετοί μαλάκες να πάνε να κάνουν σκατοδουλειές στην κτηνοτροφία, στη γεωργία, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις οικοδομές, στα ορυχεία, στα ... ώστε να μπορείς να ζεις ξεκούραστα στις πλάτες των κορόϊδων έ Grin

Αλήθεια πότε νομίζεις ότι θα εμπνέονται αρκετοί από σκατοδουλειές ώστε να καλυφθούν οι  απαιτούμενες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία της οικονομίας?

Και για να μη ξεχνιόμαστε με ποιον μιλάμε

Quote from: Fenix on August 14, 2007, 02:02:17 am
...Επιπλέον εγώ μπορεί να γίνω τρομοκράτης...
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #755 on: October 07, 2007, 03:25:40 am »

Quote from: Αθάνατος on October 06, 2007, 19:52:51 pm
Κρίνεις ότι δεν υπήρχαν τότε \αρκετοί μαλάκες να πάνε να κάνουν σκατοδουλειές στην κτηνοτροφία, στη γεωργία, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις οικοδομές, στα ορυχεία, στα ... ώστε να μπορείς να ζεις ξεκούραστα στις πλάτες των κορόϊδων έ Grin

Αλήθεια πότε νομίζεις ότι θα εμπνέονται αρκετοί από σκατοδουλειές ώστε να καλυφθούν οι  απαιτούμενες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία της οικονομίας?

Και για να μη ξεχνιόμαστε με ποιον μιλάμε

Quote from: Fenix on August 14, 2007, 02:02:17 am
...Επιπλέον εγώ μπορεί να γίνω τρομοκράτης...

Αθάνατε, ηλικιακά που περίπου βρίσκεσαι?

Πες στην μάνα σου ότι τις ξεφέυγαν μερικά κεράκια στις τούρτες πάντως...

pay close attention
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #756 on: October 21, 2007, 15:30:50 pm »

Wednesday, July 6th, 2005
The Gitmo Experiment: How Methods Developed by the U.S. Military For Withstanding Torture are Being Used Against Detainees at Guantanamo Bay

A major article in this week's issue of The New Yorker magazine reveals how methods developed by the US military for withstanding torture are being used against detainees at Guantanamo Bay. We speak with Jane Mayer, the reporter who wrote the story for The New Yorker. [includes rush transcript]
--------------------------------------------------------------------------------
A major article in this week's issue of The New Yorker magazine reveals how methods developed by the US military for withstanding torture are being used against detainees at Guantanamo Bay.
According to the article, titled "The Gitmo Experiment," a number of medical and scientific personnel working at Guantanmo Bay are not at the prison camp to provide care for detainees but rather to use their skills to assist in interrogations. The people working in this capacity are members of what are called Behavioral Science Consultation Teams or BSCT's - in military jargon they are known simply as Biscuits.

After September 11th, interrogators and BSCT's at Guantanamo were advised by psychologists and medical staff versed in techniques employed at a Pentagon-funded program known as SERE or "Survival, Evasion, Resistance and Escape."

SERE was created by the Air Force, at the end of the Korean War, to teach pilots and other personnel considered at high risk of being captured by enemy forces how to withstand and resist extreme forms of abuse.

The New Yorker writes, "The theory behind the SERE program is that soldiers who are exposed to nightmarish treatment during training will be better equipped to deal with such terrors should they face them in the real world. Accordingly, the program is a storehouse of knowledge about coercive methods of interrogation."

Those methods included desecration of religious texts such as the Bible, waterboarding, sexual embarrassment and humiliation. The New Yorker writes, "Ideas intended to help Americans resist abuse spread to Americans who used them to perpetrate abuse."

Jane Mayer, writes for The New Yorker. Her latest piece is called "The Gitmo Experiment."

--------------------------------------------------------------------------------
RUSH TRANSCRIPT
This transcript is available free of charge. However, donations help us provide closed captioning for the deaf and hard of hearing on our TV broadcast. Thank you for your generous contribution.
Donate - $25, $50, $100, more...

AMY GOODMAN: We are joined now in Washington by Jane Mayer, journalist with The New Yorker magazine, who wrote this piece, “The Gitmo Experiment” in the current issue of The New Yorker. Welcome to Democracy Now!, Jane.

JANE MAYER: Thanks so much. Glad to be here.

AMY GOODMAN: It’s great to have you with us. Well, why don't you just move right in to talk about the main thesis about how methods developed by the U.S. military for withstanding torture are being used against detainees at Guantanamo?

JANE MAYER: Well, what sources told me was that the program is basically reverse engineered by some of the behavioral scientists that's had worked in it. And what they did was instead of trying to help soldiers to resist torture and torment should they ever been taken captive, the same experts in behavioral science started advising our interrogators who were holding terror suspects captive, and some of the same techniques that we feared would ever be used on our people started being used by us on people in our own custody.

To me it was just fascinating in that for a long time I had been wondering why is it the same really strange sort of allegations of abuse are coming up in places as disparate as Guantanamo and Abu Ghraib and Afghanistan and in places where undisclosed locations where the C.I.A. is holding people, and every investigation by the government of itself has found that, you know, there is no system here, they’ve said that there’s -- abuse is just sort of an aberration, but I think what I found in this piece is there is actually a curriculum.

AMY GOODMAN: Talk about the curriculum.

JANE MAYER: It's bizarre to many of us who are not part of the military, I think. It’s a curriculum that is designed to create maximum stress and anxiety. They talk about acute anxiety. The idea is that if we can put our own people through something almost as bad as what they might have to go through if they were taken captive, they will inoculate themselves. It would be like practicing going off a high dive. So under very, very carefully monitored circumstances, soldiers in danger of being taken captive are put through this classified program in which they -- they're hooded, they’re bound, they're deprived of sleep, they’re exposed to extremes of temperature, they’re held in tiny little cells, they are starved to some extent. They are sometimes water-boarded which is a form of torture in which you're bound to a board and they pour water on your face so that you can’t breathe; you have the sense that you’re going to die of asphyxiation.

And to me, it was interesting, some of the people I had interviewed who knew the insides to this program said that they also, to create anxiety and upset in the soldiers, they take Bibles and they trash them. They throw them on the ground, they rip them in the air. Many of the soldiers are quite religious, and it is very upsetting to see this happen to them. And, you know, for the people that I talked to who knew the program well, when we began reading about Korans being trashed, a number of people said, ‘Oh, my god,’ you know, they just wondered – they thought, ‘God, there is a, you know, connection between these things.’ And, in fact, there is a connection, the people who designed this here program and who implement it are the same people who are overseeing and helping in the interrogations of detainees in places like Guantanamo.

AMY GOODMAN: We're talking to Jane Mayer of The New Yorker magazine. Her latest piece is “The Gitmo Experiment.” You went to Guantanamo?

JANE MAYER: I did go to Guantanamo, yeah, for the magazine.

AMY GOODMAN: Can you describe what that tour was like?

JANE MAYER: Yeah, it was fascinating. I mean, you know, in a way it seems like so much effort for 520 suspects, you know, on an island or an end of an island just surrounded by soldiers and barbed wire and concertina wire, razor wire, and every, you know, every kind of possible form of keeping them behind bars. And, you know, even if they're very dangerous, it seems like a very cumbersome solution. The military is trying very hard right now to put a better face on Guantanamo, and I think they actually have tried to rid some of the extreme versions of abuse that we have read about. But they would not allow reporters to interview the detainees, so it was very hard.

AMY GOODMAN: You write you heard a scream?

JANE MAYER: I heard one scream. We went to the end of a cell block that was empty. They have kind of a model cell block and at the end of it there was a guy some distance away in an exercise yard who spotted me as a reporter and started screaming, you know, "They lie! They lie!" and saying that he was being abused and there was no medicine, and everybody was sick, and no sleep, and all this kind of thing. I mean, the people who run Guantanamo, the military, pretty much dismiss complaints by the detainees because they say that they're all created as part of a political process to sort of fake complaints and get public support. And, of course, the lawyers for the detainees see it exactly the opposite way.

AMY GOODMAN: We just have 10 seconds, but we were speaking first with Michael Isikoff today of Newsweek, who broke the story about Koran abuse and then the whole controversy around that, but you also write about that.

JANE MAYER: Well, yes, I mean, I think that, you know, my sources suggest that there's a lot of support for the notion that there is a lot of Koran abuse and that it was very much a systematic design, not just an aberration.

AMY GOODMAN: Well, this is part one of our interview with you, Jane. Jane Mayer writes for The New Yorker magazine. Her latest piece is called "The Gitmo Experiment: The Military Trains People to Withstand Interrogation; Are those Methods Being Misused at Guantanamo?”

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #757 on: October 21, 2007, 15:36:37 pm »

Γιατί επέλεξες να ποσταρεις αυτό το κείμενο εδώ και δεν ανοιξες νέο τοπικ??? Huh

Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #758 on: October 21, 2007, 15:44:35 pm »

Quote from: γκεπέλτεκ
Κι επειδή ο άνθρωπος δεν είναι τέλειος - έτσι κι ο καπιταλισμός δεν είναι τέλειος. Είναι όμως ανθρώπινος (και καμιά φορά απάνθρωπος - και αυτό όμως από τον ίδιο τον άνθρωπο εξαρτάται). Ο σοσιαλισμός πάλι είναι ξένος προς τον άνθρωπο. Είναι ένα θεωρητικό, "συνθετικό" κατασκεύασμα, που γεννήθηκε στα χαρτιά, όχι στην πιάτσα. Ο καπιταλισμός πρώτα υπήρξε και μετά περιγράφηκε - ο σοσιαλισμός, ως τώρα, μόνο περιγραφή είναι. Μπορεί να κάνει για τα μυρμήγκια και τις μέλισσες (που με κάποιο τρόπο τον εφαρμόζουν) αλλά το αν κάνει για μας, μένει ακόμη να αποδειχθεί.
Ορμόμενος από αυτά τα λεγόμενα του γκεπέλτεκ, παραθέτω τις πρακτικές ενός άκρως καπιταλιστικού κράτους.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #759 on: October 21, 2007, 15:50:13 pm »

Quote from: Fenix on October 21, 2007, 15:44:35 pm
Quote from: γκεπέλτεκ
Κι επειδή ο άνθρωπος δεν είναι τέλειος - έτσι κι ο καπιταλισμός δεν είναι τέλειος. Είναι όμως ανθρώπινος (και καμιά φορά απάνθρωπος - και αυτό όμως από τον ίδιο τον άνθρωπο εξαρτάται). Ο σοσιαλισμός πάλι είναι ξένος προς τον άνθρωπο. Είναι ένα θεωρητικό, "συνθετικό" κατασκεύασμα, που γεννήθηκε στα χαρτιά, όχι στην πιάτσα. Ο καπιταλισμός πρώτα υπήρξε και μετά περιγράφηκε - ο σοσιαλισμός, ως τώρα, μόνο περιγραφή είναι. Μπορεί να κάνει για τα μυρμήγκια και τις μέλισσες (που με κάποιο τρόπο τον εφαρμόζουν) αλλά το αν κάνει για μας, μένει ακόμη να αποδειχθεί.
Ορμόμενος από αυτά τα λεγόμενα του γκεπέλτεκ, παραθέτω τις πρακτικές ενός άκρως καπιταλιστικού κράτους.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει καλή αφορμή για την εκκίνηση ενός νεου τοπικ.

Για σκέψου το όμως: η απαντηση στην θέση "ο σοσιαλισμος ειναι κακός", "γιατί ο καπιταλισμός είναι καλύτερος?" , υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε συμπερασματα, εκτός απο το να πωλώσει και να οδηγήσει σε μπάχαλα???

Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #760 on: October 21, 2007, 16:04:26 pm »

Η άποψή μου είναι ότι ακριβώς εκεί στοχεύει αυτό το τόπικ, στο να πολώσει δηλαδή.Αν το πάμε θεωρητικά τί δουλειά έχει ¨γλύψιμο¨ του καπιταλισμού σε τόπικ που κρίνει τον υπαρκτό σοσιαλισμό; Ή τί δουλειά έχουν σχόλια για το σοσιαλισμό σαν θεωρία όταν υποτίθεται κρίνουμε τον υπαρκτό σοσιαλισμό; Λυπάμαι που το λέω αλλά η προσέγγιση του εμπνευστή του τόπικ αλλά και το γεγονός ότι σε αυτόν δεν έγιναν συστάσεις για το τί θα γράφει και πως θα το γράφει μου δίνουν το δικαίωμα κουοτάροντας το συγκεκριμένο σχόλιό του να ποστάρω, καθαρά για λόγους ενημέρωσης, στοιχεία για τον καπιταλισμό.

*η έρευνα συνεχίζεται

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #761 on: October 21, 2007, 16:14:37 pm »

Quote from: Fenix on October 21, 2007, 16:04:26 pm
Η άποψή μου είναι ότι ακριβώς εκεί στοχεύει αυτό το πόστ, στο να πολώσει δηλαδή.Αν το πάμε θεωρητικά τί δουλειά έχει ¨γλύψιμο¨ του καπιταλισμού σε τόπικ που κρίνει τον υπαρκτό σοσιαλισμό; Ή τί δουλειά έχουν σχόλια για το σοσιαλισμό σαν θεωρία όταν υποτίθεται κρίνουμε τον υπαρκτό σοσιαλισμό; Λυπάμαι που το λέω αλλά η προσέγγιση του εμπνευστή του τόπικ αλλά και το γεγονός ότι σε αυτόν δεν έγιναν συστάσεις για το τί θα γράφει και πως θα το γράφει μου δίνουν το δικαίωμα κουοτάροντας το συγκεκριμένο σχόλιό του να ποστάρω, καθαρά για λόγους ενημέρωσης, στοιχεία για τον καπιταλισμό.

*η έρευνα συνεχίζεται

Παρόλο που διαφωνώ με το γκεπελτέκ, βλεπω οτι δεν ποστάρει άσχετα στο τόπικ. Ειναι απολύτως λογικό σε τετοια τόπικ να εκφράζεται και η ιδεολογία του συντάκτη.Προφανώς καποιος που κάνει ανοιχτή κριτική-θαψιμο στον σοσιαλισμό δεν θα έιναι κομμουνιστής.

Ο Αλιακμων έκανε μια πιο σωστη κινηση, κατ'εμε, φτιαχνοντας ένα αντιπαραθετικό τοπικ περι των επιτευμάτων του σοσιαλισμού, ωστε να κρίνει ο καθένας μόνος του.

Ξέρεις η πόλωση, ομως, οδηγεί σε συγκρούσεις που δεν οδηγουν πουθενα (ατερμονες βρογχοι-τρυπες στο νερό) που αποθούν κόσμο να συμμετάσχει...

gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #762 on: October 21, 2007, 16:30:09 pm »

Η άποψή μου είναι ότι ακριβώς εκεί στοχεύει αυτό το τόπικ, στο να πολώσει δηλαδή.Αν το πάμε θεωρητικά τί δουλειά έχει ¨γλύψιμο¨ του καπιταλισμού σε τόπικ που κρίνει τον υπαρκτό σοσιαλισμό; Ή τί δουλειά έχουν σχόλια για το σοσιαλισμό σαν θεωρία όταν υποτίθεται κρίνουμε τον υπαρκτό σοσιαλισμό; Λυπάμαι που το λέω αλλά η προσέγγιση του εμπνευστή του τόπικ αλλά και το γεγονός ότι σε αυτόν δεν έγιναν συστάσεις για το τί θα γράφει και πως θα το γράφει μου δίνουν το δικαίωμα κουοτάροντας το συγκεκριμένο σχόλιό του να ποστάρω, καθαρά για λόγους ενημέρωσης, στοιχεία για τον καπιταλισμό.

*η έρευνα συνεχίζεται

Ενώ στο αντίστοιχο τόπικ του αλιάκμων όπου κυριαρχούσε το γλύψιμο του υπαρκτού σοσιαλισμού έκανες τουμπεκί ψιλοκομμένο, έτσι;

Φενιξ από την αρχή κόλλησες σε μία παραγραφο, και απομονώνοντας την αγνόησες όλα τα υπόλοιπα γεγονότα προσπαθώντας φυσικά να μπαχαλεψεις το τόπικ και να αποπροσανατολίζεις τη ροή του γιατί  ένιωσες πως θίγεσαι. Μήπως όλα τα άλλα στοιχεία που παρέθεσα είναι ψευτικα; Ως γνωστόν
ενας ωραιος τροπος να αποδυναμωσει καποιος ενα επιχειρημα ειναι να το αναλυει συνεχως με αμπελοφιλοσοφίες μεχρι να ξεχασουν οι συμμετεχοντες στη συζητηση απο που αρχισαν και γιατι ειπώθηκε..

Ωστόσο η εξέλιξη της στιχομυθίας μας σε ανάγκασε να αποκαλυφθείς και να φανερώσεις απροκάλυπτα το θαυμασμό σου για αυτά τα καθεστώτα, δηλώνοντας μας στην αρχή ότι είσαι και αναρχικός.

Ο ΔΣΕ είναι καλύτερο που δεν επικράτησε καθώς δεν νομίζω ότι ο καιρός ήταν ώριμος τότε (όπως δεν νομίζω ότι είναι και τώρα) για κομμουνισμό. Δεν πειράζει όμως για κάτι τόσο ωραίο αξίζει να περιμένει κανείς.

Ότι και να πεις από εκεί και πέρα απλα σε εκθέτει.

Συνέχισε να μας διασκεδάζεις λοιπόν...

ΥΓ: 
Ή τί δουλειά έχουν σχόλια για το σοσιαλισμό σαν θεωρία όταν υποτίθεται κρίνουμε τον υπαρκτό σοσιαλισμό;

Για να αποδείξω την διαφορά μεταξύ της θεωρίας και της πράξης φυσικά.
« Last Edit: October 21, 2007, 16:36:14 pm by gepeltek » Logged
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #763 on: October 21, 2007, 16:31:49 pm »

Quote from: Karaμazoβ on October 21, 2007, 16:14:37 pm
Παρόλο που διαφωνώ με το γκεπελτέκ, βλεπω οτι δεν ποστάρει άσχετα στο τόπικ. Ειναι απολύτως λογικό σε τετοια τόπικ να εκφράζεται και η ιδεολογία του συντάκτη.Προφανώς καποιος που κάνει ανοιχτή κριτική-θαψιμο στον σοσιαλισμό δεν θα έιναι κομμουνιστής.
Βλέπεις που την πατάς και εσύ; Υποτίθεται ότι θέλει να κρίνει τον υπαρκτό σοσιαλισμό παρ'ολ'αυτά μέσω Τρικάλων τα χώνει στον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Ενώ τα στοιχεία του περιορίζονται στα εγκλήματα του Σταλινικού καθεστώτος όποτε εκφράζει άποψη είναι για τον σοσιαλισμό γενικά, δεν ξέρω πως αλλιώς να στο πω για να με καταλάβεις. Σε αυτήν την καφρίλα λοιπόν απαντάω και θα το κάνω από εδώ και πέρα μόνο με παράθεση στοιχείων προς ενημέρωση του κόσμου τα οποία έχουν προκύψει από πολύ σοβαρή έρευνα (Google->Gitmo->Enter). 

Ο Αλιακμων έκανε μια πιο σωστη κινηση, κατ'εμε, φτιαχνοντας ένα αντιπαραθετικό τοπικ περι των επιτευμάτων του σοσιαλισμού, ωστε να κρίνει ο καθένας μόνος του.
Ο κάθε ένας αντιμετωπίζει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, δεν είναι δυνατό αλλά και επιθυμητό νομίζω να αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Ξέρεις η πόλωση, ομως, οδηγεί σε συγκρούσεις που δεν οδηγουν πουθενα (ατερμονες βρογχοι-τρυπες στο νερό) που αποθούν κόσμο να συμμετάσχει...
Συμφωνώ απόλυτα αλλά πρώτον δεν έριξα εγώ τον πρώτο λίθο και δεύτερον δεν ασπάζομαι το χριστιανικό ιδεώδες του να γυρνάς το άλλο μάγουλο όταν σε χαστουκίζουν. Είμαι πιο πολύ της κλιμάκωσης (σε χαστουκίζουν ρίχνεις μπουνίδι, σου ρίχνουν μπουνίδι παίρνεις ρόπαλο κ.ο.κ). Αν ο πελτές αλλάξει τα πρώτα του πόστ και εξαφανίσει τις αναφορές που σου ανέφερα θα σταματήσω και εγώ να ποστάρω.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #764 on: October 21, 2007, 16:43:54 pm »

Quote from: Fenix on October 21, 2007, 16:31:49 pm
Ενώ τα στοιχεία του περιορίζονται στα εγκλήματα του Σταλινικού καθεστώτος όποτε εκφράζει άποψη είναι για τον σοσιαλισμό γενικά, δεν ξέρω πως αλλιώς να στο πω για να με καταλάβεις.

Aφορούν εγκλήματα σε όλες τις χώρες όπου επικράτησε ο κομμουνισμός άσχετε.
Εγκλήματα για τα οποία κάνεις τον Κινέζο οποτεδήποτε κάποιος σε φέρνει προ των πυλών τους, και εσύ και οι υπόλοιποι του ΚΚΕ. Εγκλήματα που για τους πολλούς είναι ακόμα άγνωστα.
Επειδή ξεκίνησα με Στάλιν και συνέχισα με Κim δεν σημαίνει ότι τελείωσε η έρευνα.
(δες και διπλανό τόπικ για τον μέντορα σου τον Γκεβάρα)

συνέχισε να μας μιλάς για τα εγκλήματα των Αμερικανών λοιπόν για να ισοσταθμίσεις την κατάσταση...
Pages: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 56 Go Up Print
Jump to: