• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:40:58 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:40:58 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 116
Total: 175
asimomyti
andripappa
stelinas
sunagrida
ntina
nikos123321
HlektrikhPatata
despoina15
fopapadopoulos
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
Tsomp
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Maximos7
KZerenidis
fivosfivos1
thathas12
AA RE LEWN
Kwst@ss_
Fotis
dimitrisadamou
George_RT
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
chaniotism
Athinaaz
georsoti
Ntinomanolo123
glavdakis
Lemonia
Zougas
gntitsios
Nikos_313
elischat
swkraths
andreassifo
thanaf_231
difis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 122846 times)
mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #645 on: July 26, 2007, 13:12:15 pm »

Quote from: Turambar on July 26, 2007, 12:56:26 pm

(εν τέλη από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι απλώς η ΝΔ δεν προλαβαίνει να κάνει όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ σε 20 χρόνια, σε μια τετραετία, να την πούμε και μπράβο θες από πάνω?)

Όχι βρε αδερφέ... απλά τη λέω σε οποιονδήποτε πασοκοδίαιτο βλάκα έρχεται και μου μιλάει για γαλάζια παιδιά. Η πιο απλοϊκή απάντηση: "εσύ τώρα σκάσε και κοίτα", ή "σκάσε και περίμενε", ή "σκάσε και θαύμασε"... σε κάθε περίπτωση πάντως προηγείται το "σκάσε"... Το "περίμενε" είναι αυτονόητο και μακράς διαρκείας...  8)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #646 on: July 26, 2007, 13:17:22 pm »

Quote from: marauber on July 26, 2007, 02:23:42 am
Quote from: pandora on July 26, 2007, 02:06:23 am
Quote from: marauber on July 26, 2007, 01:51:32 am
Είναι γνωστό πως ο ΟΤΕ λειτουργούσε σαν εταιρία για να βολέψει η εκάστοτε κυβέρνηση τα δικά της παιδιά, ενώ αυτές οι προσλήψεις ήταν οι πλέον άχρηστες για τον οργανισμό. Υπήρχε έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό ενώ είχανε γεμίσει κηπουρούς και καρεκλοκένταυρους!

Grin Grin Grin

ενώ τώρα ας πούμε γίνεται κάτι διαφορετικό, έτσι??

μαγαζάκι έχει γίνει ο ΟΤΕ με γαλάζια ταμπελίτσα, ξυπνάτε

What's so funny Huh?
Αν πρόσεξες, είπα: η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν έκανα διαχωρισμό. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με το καθεστώς των προσλήψεων, νομίζω όμως πως ο ΟΤΕ γενικά κάνει μερικά μικρά βήματα προόδου. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό οφείλεται στην εθελουσία ή στον ισχυρό ανταγωνισμό που δέχεται από άλλες ιδιωτικές εταιρίες. Όμως η εκκαθάριση του προσωπικού, είτε από ΠΑΣΟΚ είτε από ΝΔ θα είχε γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το αν θα προσληφθεί κάποιος στον ΟΤΕ ή όχι αυτό εξαρτάται από 2-3 πράγματα πλέον (μιλάω για σήμερα, τώρα που μιλάμε): 1)κάποια σημαντικά προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακό δεν ξέρω τί)
                          2)την γαλάζια γραβάτα (πάει πακέτο με τη συνέντευξη)

Για την εθελούσια δεν ξέρω, το ότι υπήρχαν και υπάρχουν αργόμισθοι στον ΟΤΕ έπρεπε μα το σκεφτούν κάτι λίγα χρόνια πιό πρίν για να μην αναγκάζονται μετά να πετάνε ανθρωπους στο δρόμο που έχουν να θρέψουν οικογένειες.

Η εθελουσία έξοδος ήταν επιβεβλημένο να γίνει,

Να σε ρωτήσω κάτι? Με προαιρετική την απάντηση....

Τί ψηφίζεις?? 8) Slurp

Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι; Γιατί σου άνοιξε η όρεξη με την ερώτηση Tongue;
Η απάντηση για το τι ψηφίζω ακολουθεί σε πμ, ως προσωπικό δεδομένο Tongue. Νομίζω πάντως πως δεν ψηφίζω αυτό που φαντάζεσαι Grin
Και τι σχέση έχει αυτό με την εθελουσία;
Διαφωνείς όμως πως ο ΟΤΕ ήταν ένας υπεράριθμος οργανισμός φορτωμένος με εργαζόμενους σε άσχετες ειδικότητες; Διαφωνείς πως έπρεπε να απαλλαγεί από αυτό το προσωπικό που δεν πρόσφερε καθόλου;

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση που ικανοποίησε την άκρατη περιέργειά μου (έχεις πμ) στην οποία δεν ήσουν βέβαια υποχρεωμένος να απαντήσεις γι' αυτό το εκτιμώ.
Τέτοιες ερωτήσεις μου ανοίγουν την όρεξη πάντα - μ'αρέσει να βλέπω τους άλλους χωρίς μάσκες...έχει περισσότερη πλάκα.

Η εθελουσία ήταν πρακτική της ΝΔ βασικά. Για τις "απαλλαγές" από το προσωπικό σου απάντησα παραπάνω.
Ένας φίλος μου λέει το εξής : " οι πολιτικοί σου δημιουργούν το πρόβλημα για να έρθουν μετά να στο λύσουν"
 Wink

Οι περισσότερες από αυτές τις συνθήκες είναι προφανείς, αν όμως ακόμη αναρωτιέστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη γραμματεία του δικού μας τομέα Ηλεκτρονικής για να τις διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι Grin.

Shocked Shocked Shocked Shocked
 shocked shocked shocked extremely_shocked

έχουμε και καταγγελίες λοιπόν!! Έλα, έλα, ν'ανοίγουν τα χαρτιά και να πέφτουν τα τσεκούρια!!  Cheesy

Ε καλά, αυτή είναι γνωστή υπόθεση! Εκπλήσσομαι που εκπλήσσεσαι! Έχει αναφερθεί αρκετές φορές εδώ μέσα...

άντε!! ομολογώ ότι δεν την ξέρω.
Δώσε μου λίνκ από το τόπικ που συζητήθηκε
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #647 on: July 26, 2007, 13:25:48 pm »

Quote from: mechanical_wind on July 26, 2007, 10:12:59 am

μαγαζάκι έχει γίνει ο ΟΤΕ με γαλάζια ταμπελίτσα, ξυπνάτε

Αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε διεύρυνση της εκλογικής διαφοράς.. (όχι μόνο για τον οτέ, γενικά μιλάμε). Αν δε συμβεί θα έχουμε 2 ερμηνείες: ή τα γαλάζια παιδιά είναι ζώα και παρόλο που βολεύτηκαν ψήφισαν Γωγάκη, ή δε βολεύτηκαν ποτέ. Πάντως θα χρειαστεί χρόνια η ΝΔ να φτάσει το ανυπέρβλητο μέγιστο και ανεπανάληπτο πασοκικό σύστημα βολέματος κάθε καμμένου ερμαφρόδιτα αριστερόστροφου πρασινοφρουρού χάριν ψηφοθηρίας...

Επί ΠΑΣΟΚ έγιναν χιλιάδες βολέματα από "πράσινες γραβάτες".(το ξέρω γιατί έχω πεί κ σ'άλλο τόπικ ότι στην οικογένειά μου έχω μέλος του ΠΑΣΟΚ). Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Το επιχείρημα "αυτοί κάναν αυτά και τα δικά μας δεν είναι τίποτα" είναι τουλάχιστον αηδιαστικό. Άλλωστε η ΝΔ βγήκε κυβέρνηση με την σημαία της πάταξης της διαφθοράς.

Σε 4 χρονάκια ακόμα που θα στε κυβέρνηση, να δείς πόσο θα το φτάσετε το ΠΑΣΟΚ...μη σου πώ οτι θα το ξεπεράσετε κιόλας, γιατί εσείς είχατε να φάτε και 20 χρόνια

Δεν βγάζουν κυβέρνηση οι προσληφθέντες στον ΟΤΕ. ΄(από κοινή λογική).
Επίσης η ανθρώπινη ψυχολογία περιλαμβάνει και το γεγονός ότι εσύ με ταίζεις και μόλις κάνεις την βλακεία - ολίσθημα, σου δαγκώνω το χέρι (δεν σου δίνω την ψήφο μου)

Πασοκοδίαιτο ΄βλάκα ελπίζω να μην λές εμένα γιατί με ξέρεις πάρα πολύ καλά και ξέρεις ότι δεν το χω σε τίποτα να πώ διάφορα χοντρά στη συνέχεια. Ακόμα και στους φίλους μου.

mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #648 on: July 26, 2007, 15:40:55 pm »

Quote from: pandora on July 26, 2007, 13:25:48 pm
Πασοκοδίαιτο ΄βλάκα ελπίζω να μην λές εμένα γιατί με ξέρεις πάρα πολύ καλά και ξέρεις ότι δεν το χω σε τίποτα να πώ διάφορα χοντρά στη συνέχεια. Ακόμα και στους φίλους μου.

Καμία σχέση, ούτε να το σκεφτείς δεν έπρεπε Huh
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #649 on: July 26, 2007, 16:52:37 pm »

Χμ.... δεν ξέρω, πολλά έχω ακούσει εδώ μέσα κ λέω μήπως επηρεάστηκες κ εσύ από το ρεύμα....

ανυγουέη, σου χρωστάω ακόμη εκείνα τα 3 dvd που λέγαμε....

θα στα γράψω...

mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #650 on: July 26, 2007, 19:13:29 pm »

Quote from: pandora on July 26, 2007, 16:52:37 pm
Χμ.... δεν ξέρω, πολλά έχω ακούσει εδώ μέσα κ λέω μήπως επηρεάστηκες κ εσύ από το ρεύμα....

Δεν επηρεάζομαι από ηλεκτρολόγους εγώ (=>ούτε από το ρεύμα) Cheesy Grin
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #651 on: July 29, 2007, 08:22:24 am »

Quote from: mechanical_wind on July 26, 2007, 13:12:15 pm

(εν τέλη από τα λεγόμενα σου φαίνεται ότι απλώς η ΝΔ δεν προλαβαίνει να κάνει όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ σε 20 χρόνια, σε μια τετραετία, να την πούμε και μπράβο θες από πάνω?)

Όχι βρε αδερφέ... απλά τη λέω σε οποιονδήποτε πασοκοδίαιτο βλάκα έρχεται και μου μιλάει για γαλάζια παιδιά. Η πιο απλοϊκή απάντηση: "εσύ τώρα σκάσε και κοίτα", ή "σκάσε και περίμενε", ή "σκάσε και θαύμασε"... σε κάθε περίπτωση πάντως προηγείται το "σκάσε"... Το "περίμενε" είναι αυτονόητο και μακράς διαρκείας...  8)

Δύο τραγουδάκια αφιερωμένα..

α) Μία σου(πασοκ) και μία μου(ΝΔ), θα το μετανιώσεις..

β) Για τα κουκιά τα κάνεις όλα.. για τα κουκιά με τυρρανάς.. μα θα ρθει κάποτε η ώρα που δε θα ξέρεις που θα πάς..
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #652 on: July 29, 2007, 22:34:16 pm »

Quote from: Καμένος on July 29, 2007, 08:22:24 am
Quote from: mechanical_wind on July 26, 2007, 13:12:15 pm

Δύο τραγουδάκια αφιερωμένα..

α) Μία σου(πασοκ) και μία μου(ΝΔ), θα το μετανιώσεις..

β) Για τα κουκιά τα κάνεις όλα.. για τα κουκιά με τυρρανάς.. μα θα ρθει κάποτε η ώρα που δε θα ξέρεις που θα πάς..

Ετσι, ετσι......

Για τα κουκια τα κανουν ολα...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Αθάνατος
Guest
« Reply #653 on: July 31, 2007, 19:36:54 pm »

Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 00:34:28 am
ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

H τελευταία εθνική συλλογική σύμβαση όπως υπογράφηκε και από τη ΓΣΕΕ ορίζει από  1ης Μαΐου 2007 ΕΥΡΩ 29,39 για το βασικό ημερομίσθιο.Από αυτό, και με βάση τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα ως προς την εργασία ανεξαρτήτου εθνικότητας στη χώρα μας ,προκύπτει οτι οι μετανάστες αμοίβονται με 29,39 και όχι με 17,6 ή 25 ή τελοσπάντων λιγότερα(εννοείται πάντα όταν απασχολούνται με σύμβαση).Αν αυτό συμβαίνει ,τότε ΟΝΤΩΣ οι μετανάστες αμοίβονται λιγότερο-ή σίγουρα αμοίβονταν λιγότερο μέχρι τώρα.Τουλάχιστον μη λες πως είσαι απόλυτα σίγουρος πως αμοίβονται το ίδιο
με τους Ελληνες και μετά εσύ ο ίδιος μας παραθέτεις επίσης απόλυτα σίγουρος τα 17,6 ευρώ.Δε χρειάζεται κάποιος να είναι 'ιδιοφυΐα' για να καταλάβει πως εδώ φάσκεις και αντιφάσκεις και γενικά έχεις χαμένα τ' αυγά και τα πασχάλια... 8) Ας μην ξεχνούμε πως μαζικές εισροές οικονομικών μεταναστών έγιναν υπό υπουργείας εξωτερικών Σαμαρά(1990) και τότε σίγουρα δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί.Αν τώρα οι όροι γι'αυτούς καλυτέρεψαν ανέλυσα παραπάνω γιατί είναι πια προτιμότερο να μην δεχτούν οι ελληνικές βιομηχανίες άλλους οικονομικούς μετανάστες αλλά να μεταφέρουν τις βιομηχανίες στις χώρες των μεταναστών αφού πρώτα τις κάνουν χώρες μέλη της ΕΕ για να πετύχουν εύκολη διακίνηση των εμπορευμάτων,μηδενικούς δασμούς σε συνδυασμό με φθηνές πρώτες ύλες και φθηνό εργατικό δυναμικό(πχ Βουλγαρία)
Συνεχίζοντας,κι επειδή αρέσκεσαι να αποκαλείς άχρηστους τους εργαζόμενους και να μετακυλύεις πάντα το βάρος σ'αυτούς ,αποφεύγοντας εντεχνιέντως να μιλήσεις για τα πραγματικά συμφέροντα σε ρωτάω το εξής:
Ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανιών στη Β.Ελλάδα κλείνει τις εγκαταστάσεις του στη χώρα μας γιατί διαβλέπει κέρδος από τη μεταφορά του σε γειτονική χώρα.όσοι Ελληνες και μη εργαζομενοι απολύονται, με πρόσφατο παράδειγμα και τη ΒΦΛ,είναι λοιπόν ΑΧΡΗΣΤΟΙ ι(δλδ, δεν κατέχουν τη δουλειά τους,τα 'ξύνουν' όλη μέρα κτλ),ή απλά πέφτουν θύματα των καπιταλιστών και του κέρδους επειδή δεν κατέχουν μέσα παραγωγής,ενώ μια χαρά γνωρίζουν τη δουλειά τους και την έκαναν μια χαρά εδώ και τόσα χρόνια.(Κάτι παρόμοιο έγινε και στην εθελούσια του ΟΤΕ)

Για να΄έχει άδεια παραμονής κάποιος μετανάστης στη χώρα θα πρέπει να έχει υπογράψει συμβόλαιο με κάποιον εργοδότη από το Ελλαδιστάν.Αλλιώς θα είμασταν μπάτε σκύλοι αλλέστε...  Στο συμβόλαιο αυτό πέρα από το ημερομίσθιο καθορίζεται και το ελάχιστο ποσό χρημάτων που θα λάβει ο μετανάστης από τον εργοδότη ανεξάρτητα της δουλειάς που έκανε! ΑΥτό σημαίνει ότι  ο μετανάστης και καθόλου να μη δουλέψει θα πάρει χρήματα από το συγκεκριμένο εργοδότη. Επιπλέον ιδιοφυΐα supernova το συμβόλαιο αυτό ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο εργοδότη! Δεν ισχύει για όλους τους εργοδότες Grin
(Τι αναγκαζόμαστε να γράφουμε καλοκαιριάτικα με τα κομμούνια που έχουμε μπλέξει εδώ μέσα Grin)
ΑΥτό σημαίνει ιδιοφυΐα supernova ότι αν πιάσει δουλειά αλλού με άλλο εργοδότη τότε θα πληρώνεται όπως οι Έλληνες αφού δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με αυτόν τον εργοδότη
Το κατάλαβες τώρα ή να γράψω και την άλφα-βήτα?

Supernova έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω από το να γράφω τα αυτονόητα καλοκαιριάτικα μέσα στη ζέστη. Επειδή εσύ είσαι άσχετη και θες και καλά να μας πείσεις για το ότι ο καπιταλισμός είναι "κακός" κατεβάζεις του κόσμου τις αρλούμπες. Πρώτα επιχείρησε να πείσεις κανά μετανάστη για το ότι ο καπιταλισμός είναι "κακός" και μετά αν τα καταφέρεις ποτέ έλα να συζητήσεις πάλι....τουλάχιστον τότε θα ξές τι ισχύει για τους μετανάστες...

Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 02:27:07 am
Marauber αν διάβασες όλο το ποστ θα είδες ότι μιλώ κυρίως για εργαζόμενους που απολύονται λόγω μεταφοράς επιχειρήσεων σε άλλες βαλκανικές χώρες.Αυτούς τους χαρακτηρίζει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ o Αθάνατος,ενώ εγώ λέω πως οι απολύσεις εξυπηρετούν συμφέροντα των επιχειρηματιών.Εσύ τι λες?
Τώρα ,το αν το μέσα στον οτε υπήρχαν 'πράσινα' και 'γαλάζια' άχρηστα παιδιά που μπήκαν από παραθυράκι,
να χαρώ την αξιοκρατία των 2 φιλελεύθερων κυβερνήσεών σας.Επιπλέον αμφιβάλω αν η 'μπάλα' μετά την ιδιωτικοποίηση πήρε αυτούς τους καλοβολεμένους περισσότερο ή τους υπόλοιπους.

Και από που βγαίνει ότι είπα κάτι τέτοιο εγώ?
Έχεις πιάσει πάτο για τα καλά. Πέρα από τις αρλούμπες που λες το άλλο που κάνεις είναι να βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου για να ισχυροποιήσεις τη θέση σου
Είσαι για γέλια και απαξιώ να ασχοληθώ άλλο μαζί σου...ειδικά καλοκαιριάτικα...
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #654 on: August 01, 2007, 05:43:19 am »

Quote from: Αθάνατος on July 31, 2007, 19:36:54 pm
Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 00:34:28 am
ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
H τελευταία εθνική συλλογική σύμβαση όπως υπογράφηκε και από τη ΓΣΕΕ ορίζει από  1ης Μαΐου 2007 ΕΥΡΩ 29,39 για το βασικό ημερομίσθιο.Από αυτό, και με βάση τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα ως προς την εργασία ανεξαρτήτου εθνικότητας στη χώρα μας ,προκύπτει οτι οι μετανάστες αμοίβονται με 29,39 και όχι με 17,6 ή 25 ή τελοσπάντων λιγότερα(εννοείται πάντα όταν απασχολούνται με σύμβαση).Αν αυτό συμβαίνει ,τότε ΟΝΤΩΣ οι μετανάστες αμοίβονται λιγότερο-ή σίγουρα αμοίβονταν λιγότερο μέχρι τώρα.Τουλάχιστον μη λες πως είσαι απόλυτα σίγουρος πως αμοίβονται το ίδιο
με τους Ελληνες και μετά εσύ ο ίδιος μας παραθέτεις επίσης απόλυτα σίγουρος τα 17,6 ευρώ.Δε χρειάζεται κάποιος να είναι 'ιδιοφυΐα' για να καταλάβει πως εδώ φάσκεις και αντιφάσκεις και γενικά έχεις χαμένα τ' αυγά και τα πασχάλια... 8) Ας μην  ξεχνούμε πως μαζικές εισροές οικονομικών μεταναστών έγιναν υπό υπουργείας εξωτερικών Σαμαρά(1990) και τότε σίγουρα δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί.Αν τώρα οι όροι γι'αυτούς καλυτέρεψαν ανέλυσα παραπάνω γιατί είναι πια προτιμότερο να μην δεχτούν οι ελληνικές βιομηχανίες άλλους οικονομικούς μετανάστες αλλά να μεταφέρουν τις βιομηχανίες στις χώρες των μεταναστών αφού πρώτα τις κάνουν χώρες μέλη της ΕΕ για να πετύχουν εύκολη διακίνηση των εμπορευμάτων,μηδενικούς δασμούς σε συνδυασμό με φθηνές πρώτες ύλες και φθηνό εργατικό δυναμικό(πχ Βουλγαρία)
Συνεχίζοντας,κι επειδή αρέσκεσαι να αποκαλείς άχρηστους τους εργαζόμενους και να μετακυλύεις πάντα το βάρος σ'αυτούς ,αποφεύγοντας εντεχνιέντως να μιλήσεις για τα πραγματικά συμφέροντα σε ρωτάω το εξής:
Ένας μεγάλος αριθμός βιομηχανιών στη Β.Ελλάδα κλείνει τις εγκαταστάσεις του στη χώρα μας γιατί διαβλέπει κέρδος από τη μεταφορά του σε γειτονική χώρα.όσοι Ελληνες και μη εργαζομενοι απολύονται, με πρόσφατο παράδειγμα και τη ΒΦΛ,είναι λοιπόν ΑΧΡΗΣΤΟΙ ι(δλδ, δεν κατέχουν τη δουλειά τους,τα 'ξύνουν' όλη μέρα κτλ),ή απλά πέφτουν θύματα των καπιταλιστών και του κέρδους επειδή δεν κατέχουν μέσα παραγωγής,ενώ μια χαρά γνωρίζουν τη δουλειά τους και την έκαναν μια χαρά εδώ και τόσα χρόνια.(Κάτι παρόμοιο έγινε και στην εθελούσια του ΟΤΕ)

Για να΄έχει άδεια παραμονής κάποιος μετανάστης στη χώρα θα πρέπει να έχει υπογράψει συμβόλαιο με κάποιον εργοδότη από το Ελλαδιστάν.Αλλιώς θα είμασταν μπάτε σκύλοι αλλέστε... Στο συμβόλαιο αυτό πέρα από το ημερομίσθιο καθορίζεται και το ελάχιστο ποσό χρημάτων που θα λάβει ο μετανάστης από τον εργοδότη ανεξάρτητα της δουλειάς που έκανε! ΑΥτό σημαίνει ότι  ο μετανάστης και καθόλου να μη δουλέψει θα πάρει χρήματα από το συγκεκριμένο εργοδότη. Επιπλέον ιδιοφυΐα supernova το συμβόλαιο αυτό ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο εργοδότη! Δεν ισχύει για όλους τους εργοδότες Grin
(Τι αναγκαζόμαστε να γράφουμε καλοκαιριάτικα με τα κομμούνια που έχουμε μπλέξει εδώ μέσα Grin)
ΑΥτό σημαίνει ιδιοφυΐα supernova ότι αν πιάσει δουλειά αλλού με άλλο εργοδότη τότε θα πληρώνεται όπως οι Έλληνες αφού δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με αυτόν τον εργοδότη
Το κατάλαβες τώρα ή να γράψω και την άλφα-βήτα?

Όχι,δεν κατάλαβα,θέλω να κάνεις και...κακά!!! Grin  Grin
To ότι οι οικονομικοί μετανάστες  υπογράφουν πλέον συμβάσεις το ξέρω ,και πρόσθεσα το ότι αυτό τους καθιστά πια οικονομικά ασύμφορους,δε χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι.Από κει και πέρα, αυτό που εσύ δεν καταλαβες είναι οτι σε οποιονδήποτε εργοδότη και να δουλέψει ο/η μετανάστης/τρια ,καλύπτεται από την Εθνική Γενική Συλλογική
Συμβαση Εργασίας και το ελάχιστο ποσό χρημάτων που θα πάρει είναι το βασικό ημερομίσθιο (29,39 ευρώ) ή αντίστοιχα ο βασικός μισθός( 657,89 ευρώ).Δεν μπορεί το συμφωνηθέν ποσό να είναι κάτω από αυτό το ποσό (όπως πχ τα 17,6 ευρώ που βλακωδώς ανέφερες)είναι μεγαλύτερο ή ίσο.
Να προσθέσω επίσης ότι άνθρωποι (και Έλληνες) που εκεί έξω δουλεύουν χωρίς καν συμβάσεις(δλδ,ανασφάλιστοι με μισθό κάτω του βασικού) αφθονούν.Αρκεί ν'ανοίξεις πχ έναν Αγγελιοφόρο και θα βρεις ένα σωρό τέτοιες δουλειές όπου σε δοκιμάζει ο εργοδότης 1,2,5 μήνες μέχρι να δει αν του κάνεις και μετά υπογράφεις συμβαση ορισμένου-αορίστου χρόνου,ειδαλλιώς σε διώχνει πολλές φορές χωρίς καν να 'ξεχρεώσει',ενώ  ΣΕΠΕ, ΙΚΑ και συνδικάτα που επαφίονται στη ΓΣΕΕ κάνουν ενίοτε τα στραβά μάτια.Επαναλαμβάνω αν απομακρύνεσαι καθόλου από τα βιβλία και το PC σου ...

Supernova έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω από το να γράφω τα αυτονόητα καλοκαιριάτικα μέσα στη ζέστη. Επειδή εσύ είσαι άσχετη και θες και καλά να μας πείσεις για το ότι ο καπιταλισμός είναι "κακός" κατεβάζεις του κόσμου τις αρλούμπες. Πρώτα επιχείρησε να πείσεις κανά μετανάστη για το ότι ο καπιταλισμός είναι "κακός" και μετά αν τα καταφέρεις ποτέ έλα να συζητήσεις πάλι....τουλάχιστον τότε θα ξές τι ισχύει για τους μετανάστες...

Quote from: SuperNova on July 26, 2007, 02:27:07 am
Marauber αν διάβασες όλο το ποστ θα είδες ότι μιλώ κυρίως για εργαζόμενους που απολύονται λόγω μεταφοράς επιχειρήσεων σε άλλες βαλκανικές χώρες.Αυτούς τους χαρακτηρίζει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ o Αθάνατος,ενώ εγώ λέω πως οι απολύσεις εξυπηρετούν συμφέροντα των επιχειρηματιών.Εσύ τι λες?
Τώρα ,το αν το μέσα στον οτε υπήρχαν 'πράσινα' και 'γαλάζια' άχρηστα παιδιά που μπήκαν από παραθυράκι,
να χαρώ την αξιοκρατία των 2 φιλελεύθερων κυβερνήσεών σας.Επιπλέον αμφιβάλω αν η 'μπάλα' μετά την ιδιωτικοποίηση πήρε αυτούς τους καλοβολεμένους περισσότερο ή τους υπόλοιπους.

Και από που βγαίνει ότι είπα κάτι τέτοιο εγώ?
Έχεις πιάσει πάτο για τα καλά. Πέρα από τις αρλούμπες που λες το άλλο που κάνεις είναι να βάζεις λόγια στο στόμα του άλλου για να ισχυροποιήσεις τη θέση σου

Αν έχεις γράψει σε αυτό το τόπικ τα παρακάτω:

Αν ο εργάτης τα ξύνει μου είναι αδιάφορο εκτός και αν τον πληρώνω εγώ όπως συμβαίνει στο δημόσιο.
Και επειδή δε θα γίνω εγώ το κορόιδο να δουλεύω για να τους ταΐζω θα λέω όσο θέλω ότι π.χ. στη ΔΕΗ τα ξύνουν.

Ατυχέστατο παράδειγμα!
Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί (τον ανταγωνισμό από τις άλλες εταιρείες εννοώ) το άνοιγμα της αγοράς των τηλεπικοινωνιών για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
Υπό συνθήκες ανταγωνισμού ο ΟΤΕ θα έπαιρνε το μπούλο
Στον ΟΤΕ ποτέ δε γινόταν δουλειά. Απόδειξη αποτελεί η εθελουσία έξοδος (και αυτή υπό το φόβο του μελλοντικού ανταγωνισμού)
όπου φάνηκε ότι από τους ~50000? εργαζομένους οι 15000 ήταν αντιπαραγωγικοί και απλώς πληρώνονταν χωρίς να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό. Και προφανώς αυτό το 15000 είναι άθροισμα τμημάτων της εργασίας από τους 50000

Θα σου πω για την περίπτωση που κάποιος έκανε και γαμώ τις σπουδές και μετά έκανε και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και όταν βγήκε στην αγορά εργασίας συνειδητοποίησε ότι θα πάρει χαμηλό μισθό.
Από τη στιγμή που η προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο αντικατοπτρίζεται από το μισθό που παίρνει τότε δικαιούται αυτό το χαμηλό μισθό. Πιο απλά να στο πω "Δεν είναι οι άλλοι φιλανθρωπικα ιδρύματα να τον ταΐζουν επειδή αυτός δεν ήξερε τι του γινόταν και ασχολήθηκε με πράγματα άχρηστα για την κοινωνία!"
Από την άλλη αν πληρώσεις δυσανάλογα με τη προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο και ουσιαστικά γίνει αυτό που θες εσύ, τότε θα δεις την επίδραση του τελεστή εξέλιξης χρόνου στο σύστημα καθώς περισσότεροι θα πάνε να σπουδάσουν αυτή την άχρηστη δουλειά παρατώντας τις δουλειές που πραγματικά προσφέρουν στην κοινωνία. Το αποτέλεσμα προφανές...

κι επιπλέον συνεχίζεις να αρνείσαι πως χαρακτηρίζεις ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ μεγάλη μερίδα  εργαζόμενων κι αποκλειστικούς υπεύθυνους
για τις απολύσεις τους για γέλια και για για κλάματα είσαι εσύ ρε!
Εγώ σου λέω πως το οτι είναι αντιπαραγωγικό για τον καπιτάλα (στην σημερινή καπιταλιστοειδή τεχνοκρατική μανία που επικρατεί)να σπουδάσει κανείς πχ κοινωνιολογία,ψυχολογία, φιλοσοφία,αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αξιόλογες επιστήμες.
Για μένα,ο θεωρητικός φυσικός αν και αμοίβεται λιγότερο από το μηχανικό στην υπάρχουσα κατάσταση,έχει πιο γερά θεμελιωμένη την κριτική-θεωρητική σκέψη στο μυαλό του από ένα μηχανικό.(Η αχρηστία λοιπόν κόβεται και ράβεται στα  νεοφιλελεύθερα μέτρα σου.)

« Last Edit: August 01, 2007, 05:47:07 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #655 on: August 01, 2007, 06:24:10 am »

Εσύ επιχείρησε να πείσεις το > 70% του ποσοστού του πλανήτη (σε Αφρική,Λ.Αμερική και Ασία) που είτε πεινάει και πεθαίνει από δημιουργημένους ιούς-παιδιά φαρμακοβιομηχανιών(Ν.Αφρική), είτε δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο(Ιαπωνία) για να καλύψει συμφέροντα πολυεθνικών,είτε του χουν επιβάλει εμπάργκο οι ΗΠΑ(Κούβα),είτε του πουλάνε συστηματικά ναρκωτικά(Μεξικό)
ότι είναι καλός ο καπιταλισμός.... 8)

ΚΑΙ

Μας είπες ή δε μας είπες και τα παρακάτω? :
  • Από τη μία να μαζευτούμε 50000 άτομα και να συνεταιριστούμε για να κάνουμε σούπερ μάρκετ κι από την άλλη
    ότι συνεταιρισμός με πάνω από 10000 μέλη στην παράξη δεν είναι βιώσιμος
  • Από τη μία ότι κόπτεσαι να παταχθούν δια νόμου τα 'φακελάκια'στα δημόσια νοσοκομεία κι από την άλλη ότι η δημόσια υγεία δεν 'εξυγειαίνεται' αλλά πρέπει να καταφύγουμε στην ιδιωτική,δλδ νομιμοποίηση κατά μία έννοια των φακελακίων(== πληρωμή για ίαση)
  • Από τη μία ότι είσαι υπέρ της αξιοκρατίας,δλδ της αμοιβής του καθενός ανάλογα με τις γνώσεις του και με το πόσο καλά τις εφαρμόζει,κι από την άλλη υπέρ της κληρονομικής διαδοχής κεφαλαίων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων
  • Από τη μία ότι οι μετανάστες αμοίβονται όσο και οι Έλληνες(>29,39 ευρώ)κι από την άλλη πως υπογράφουν 'ειδικά'
    συμβόλαια(=17,6 ευρώ)

Λοιπόν ανυπέρβλητη μεγαλοφυΐα Αθάνατε,συγνώμη, αλλά σύμφωνα και με τα παραπάνω,στις αρλούμπες δεν μπορώ να σε συναγωνιστώ!!!!!! 8)  8)  8)
Τέλος το στυλάκι σου αυτό και οι κατηγορίες σου σε καθιστούν ταπεινό φερέφωνο του gepeltek,μιας  και πρώτος αυτός 'επιχειρηματολόγησε' έτσι εναντίον των όσων ποστάρησα σ'αυτό το τόπικ σχετικά με την αποτυχία της εφαρμογής του καπιταλιστικού μοντέλου.

Μη με προκαλέσεις να ξαναπαντήσω στις ψυχωτικές υστερίες σου,γιατί προτιμώ το γόνιμο (πολιτικό) διάλογο.... 
« Last Edit: August 01, 2007, 06:40:24 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #656 on: August 13, 2007, 12:37:41 pm »

Quote from: Αθάνατος on July 15, 2007, 04:26:50 am
Το ότι ο τύπος σε αυτό το άρθρο εδώ http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.msg306669#msg306669
προτιμάει το δημόσιο από τις ιχθυοκαλλιέργειες για ενασχόληση, παρόλο που οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι το αντικείμενο σπουδών του και επιπλέον πολύ πιο καλά αμοιβώμενη εργασία, δείχνει ότι το άτομο είναι τεμπέλης. Είτε σε αρέσει είτε όχι.
Όπως σου είπα το ότι κάποιος σπουδάζει κάτι δεν σημαίνει ότι το γουστάρει κιόλας. Αν δεν κάνω λάθος στο άρθρο που μας έβαλες η αρχική επιλογή για σπουδές στις ιχθυοκαλλιέργιες δεν γίνεται βάση της καύλας του ατόμου να ασχοληθεί με τις τσιπούρες αλλά βάση υπολογισμού (πού έχει πιο πολύ ψωμί; Στις ιχθυοκαλλιέργιες; Αρά θα σπουδάσω ιχθυοκαλλιέργιες). Όπως συμβαίνει λοιπόν σε πολλούς γάμους από συνοικέσιο όταν βγήκε από την σχολή το άτομο, μή έχοντας σαν κριτήριο το κέρδος αλλά το αραλίκι διαλέγει το δημόσιο και καλά κάνει. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τεμπέλης όπως μας λες αλλά απλώς διαλέγει την δουλειά του με λάθος σκεπτικό, πράγμα που όπως σου είπα κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν δηλώνουν 100 σχολές στα 17 και πάνε όπου περάσουν.

Ο άνθρωπος εκ φύσεως δε θέλει να δουλεύει και πολύ. Γενικά την αποφεύγει τη δουλειά εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις κάποιων εργασιομανών. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κίνητρο για εργασία είναι αναμενόμενο ή μη επίτευξη μίας υψηλής απόδοσης. Κίνητρο για την εργασία είναι το κέρδος κάτι το οποίο δεν υπάρχει στην αναρχική σου κοινωνία.
     Αυτά που λες ενισχύουν διαρκώς την θέση μου.Είσαι βαθιά μισάνθρωπος και ρατσιστής και λυπάμαι που δεν υπάρχει τρόπος να σε κρατήσουμε έξω από το forum μας. Ο άνθρωπος δεν είναι από την φύση του τεμπέλης απαράδεκτε τύπε.Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να εμπνέεται από αυτό που κάνει και αυτό είναι το πρόβλημα με την δουλειά που όπως σου είπα συχνά επιλέγεται με λάθος συλλογιστική. Πέρα από τον τρόπο που γίνεται η επιλογή στις πανελλαδικές υπάρχει και το θέμα της  επιβίωσης που πολλές φορές ωθεί συνανθρώπους μας να κάνουν δουλειές που δεν τους αρέσουν μόνο και μόνο για να ζήσουν. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν, σκέψη χρειαζόμαστε και ιδέες και όχι  μαστίγιο ή δάνεια  που προτείνεις σαν λύση σε κάθε πρόβλημα της ανθρωπότητας. Κίνητρο για την εργασία μπορεί να είναι το οικονομικό κέρδος αλλά είναι το ευτελέστερο όλων. Από αυτό που λες φαίνεται ότι δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με κάτι που να σε ενδιαφέρει, κάτι που να το γουστάρεις πραγματικά, για να δεις πως είναι να σκέφτεσαι «Αυτό το πράγμα ρε πούστη το κάνω και δωρεάν». Αυτό μπορεί να έχει γίνει για δύο λόγους, είτε ήσουν άτυχος (οι άπειρες δουλειές που έκανες δεν είχαν σχέση με αυτά που σου αρέσουν), είτε είσαι συναισθηματικά νεκρός. Απ’ότι καταλαβαίνω για σένα το οικονομικό κέρδος είναι πάνω απ’όλα, είναι το μόνο που σε πορώνει και σε κινητοποιεί.Τί θα γίνει αν, λέμε τώρα 1 περίπτωση στο εκατομμύριο, δεν καταφέρεις να κάνεις την δική σου βιομηχανία/βιοτεχνία/επιχείρηση; Με την λογική σου θα γίνεις ο μεγαλύτερος τεμπέλης και η μεγαλύτερη φύρα στην κοινωνία. 

Αντίθετα στην αναρχική σου κοινωνία δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για εργασία και για να μας αποδείξεις την επιτύχια του κατέφυγες σε ουτοπικά κουραφέξαλα. Και σε ρωτώ "Ποιος θα κάνει τις ιχθυοκαλλιέργειες στο δικό σου σύστημα? τη στιγμή που στο σημερινό σύστημα με τόσα κέρδη που έχουν απορρίπτονται για μία θέση στο δημόσιο ακόμα και από φοιτητές του τμήματος ιχθυοκαλλιεργειών?", και τώρα θα μας πεις ότι θα τους εξηγήσεις και ότι είναι super ανθρώποι και άλλες χαζομάρες...
Σου απάντησα πιο πάνω τραγικέ μισάνθρωπε. Τις ιχθυοκαλλιέργιες θα τις κάνουν άνθρωποι που γουστάρουν να ασχολούνται με αυτές. Σου φαίνεται ουτοπικό κουραφέξαλο να κάνει κάτι κάποιος επειδή του αρέσει και όχι επειδή θα πλουτίσει; Είσαι για λύπηση πραγματικά.

Βέβαια αύριο μεθαύριο που ο κάποιος συμφοιτητής αυτού που αναφέρεται στο άρθρο καταλήξει ύστερα από διαφορετικές επιλογές που έκανε να έχει ιχθυοτροφεία και ακόμα και μετοχές σε κονσερβοποιεία ο δημοσιουπαλληλάκος που σπούδασε ιχθυοκαλλιέργειες θα γουρλώνει το μάτι του (σαν και σένα) και θα θέλει να του παραχωρηθούν αυτά που έκανε ο πρώην συμφοιτητής του. ΑΝ αυτό δεν είναι αναξιοκρατία τότε τι είναι?
Σε κάθε σου ποστ επιτίθεσαι στο συνάνθρωπο σου που τα κατάφερε καλύτερα από εσένα. Αντίθετα εγώ θέλω να προκόψει  ο οποιοσδήποτε συνάνθρωπος μου γιατί ξέρω ότιαφού ζούμε στην "ίδια" οικονομία θα έχω και εγώ κέρδος καθώςε μετά θα επενδύσει και άλλα που σημαίνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Δε θα πω σαν και σένα να του πάρουμε τα ιχθυοτροφεία, γιατί δε θα τα καταφέρω όπως αυτός. ΑΝαγνωρίζω τις γνώσεις του και τις ικανότητες του και ξέρω ότι μία "μάζα" άσχετων (όλος ο λαός στην αναρχική σου κοινωνία) δε θα τα καταφέρει όπως τα καταφέρνουν μερικοί ειδικοί. Επιπλέον δεν έχω καμία γνώση επί των ιχθυοκαλλιεργειών και δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με αυτές...ειδικά τη στιγμή που δε θα με αποφέρουν κανένβα κέρδος.
  Όταν ένα μυαλό είναι τόσο κλειστό όσο το δικό σου είναι φυσικό να μειώνεται και η αντίληψη που φυσιολογικά θα είχες.Λες ότι εγώ σε κάθε πόστ επιτίθεμαι στον συνάνθρωπό μου ενω εσύ ακόμα και σε αυτό το πόστ που υποτίθεται μας δείχνεις το ανθρώπινό και αλτρουιστικό πρόσωπό σου μιλάς για δημοσιουπαλληλάκους που γουρλώνουν τα μάτια, μας μιλάς δηλαδή για ανθρώπους καημένους που ζηλεύουν και φθονούν τον άξιο που πρόκοψε. Καταλαβαίνεις πόσο αστείος είσαι; Ποιον περιμένεις να πείσεις; Αν διάβαζες με προσοχή αυτά που έγραφα θα έβλεπες ότι εγώ έχω πρόβλημα με το σύστημα και αυτό λέω πως πρέπει να αλλάξει. Δεν είμαι εγώ αυτός που λέει ότι ο άνθρωπος είναι από την φύση του τεμπέλης και κακομοίρης, δεν είμαι εγώ αυτός που λέει ότι πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να γινόμαστε σκλάβοι, δεν είμαι εγώ αυτός που λέει ότι χρειαζόμαστε την κρατική καταστολή και την απειλή για να κάνουμε το σωστό, αυτά σε περίπτωση που το ξέχασες τα λες εσύ.
  Λες θέλεις να προκόψει ο συνάνθρωπός σου και προφανώς εννοείς να ανοίξει επιχείρηση και να πλουτίσει. Αν δεν τα καταφέρει; Αν δεν θέλει να πάρει δάνειο; Τον κατατάσσεις στους άχρηστους και δικαιολογείς 650 ευρώ βασικό μισθό,κοινωνικές ανισότητες αλλά και την εκμετάλλευση από καρτέλ/μεσάζοντες σωστά; 

Φοίνικα σχεδόν όλες οι βιομηχανίες μεταποίησης είναι προϊόντα συνεταιρισμού αγροτών, κτηνοτρόφων, μηχανικών και ξεκίνησαν σαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις ακόμα και με 15 μέλη.Όταν μιλάς κατά των βιομηχάνων δε μιλάς μόνο κατά αυτών. Αυτό πιστεύουν και οι ιδιοφυΐες στο ΚΚΕ κξαι για αυτό παίρνοπυν το μπούλο κάθε φορά στις εκλογές. Μιλάς συνέχεια κατά όλων των επιχειρήσεων και μέσα σε αυτές βάζω φ υσικά και όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. ΔΦηλαδή μιλάς κατά του 60%++ του πληθυσμού της χώρας. Αλλά είπαμε

Quote from: Fenix on September 15, 2006, 22:25:56 pm
Δεν γνωρίζω την αγορά όσο την γνωρίζει ο Ολύμπιος αυτό είναι σίγουρο
Το 60%++ του Ελληνικού πληθυσμού μας λες εδώ είναι βιομήχανοι/επιχειρηματίες. Πραγματικά απορώ γιατί σου μιλάω.Ευτυχώς επίσης που όπως ειρωνικά έλεγα τότε δεν γνωρίζω την αγορά όπως την γνωρίζεις εσύ (καθόλου).

Αν ο εργάτης τα ξύνει μου είναι αδιάφορο εκτός και αν τον πληρώνω εγώ όπως συμβαίνει στο δημόσιο. Και επειδή δε θα γίνω εγώ το κορόιδο να δουλεύω για να τους ταΐζω θα λέω όσο θέλω ότι π.χ. στη ΔΕΗ τα ξύνουν.
Spoken like a true humanitarian.

Αυτό απευθύνεται στα κομματόσκυλα του ΚΚΕ και θα το λέω μέχρι να πάρω μία ικανοποιητική απάντηση.
Εσύ όμως δεν είσαι του ΚΚΕ μας είπες... Huh
ΑΠλά ενοχλείσαι από την αλήθεια, γιατί πονάει και γιατί δε ξες τι να πεις.
Εγώ ξέρω γιατί έπεσε ο σοσιαλισμός πάντως. Τώρα εσύ και το ΚΚΕ πως δε ξέρετε με κάνει εντύπωση
Το συγκεκριμένο το είχα ποστάρει για να δείξω ότι επαναλαμβάνεσαι. Δεν βλέπω να το αντικρούεις οπότε μην γράφεις ότι να’ναι.

Όταν κάποιος επαναλαμβάνει το "Ελάτε να γίνουμε κατσικοκλέφτες και να κλέψουμε αυτούς που έχουν" , νομίζω ότι επαναλαμβάνεται.Εσύ όχι? ΑΠλά απαντάω στην επανάληψη με επανάληψη.
Μάλιστα. Απαντάμε με άρθρα από εφημερίδες, με αποσπάσματα από  10 διαφορετικά βιβλία πάνω σε θέματα ιδιοκτησίας, εκπαίδευσης, οργάνωσης, ανισοτήτων που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα και ο Mr-κεράσι το μόνο που καταλαβαίνει είναι  "Ελάτε να γίνουμε κατσικοκλέφτες και να κλέψουμε αυτούς που έχουν". Σε συμβουλεύω να σταματήσεις να παρακολουθείς αυτό το τόπικ, παραείναι δύσκολο για σένα. 

Grin Grin
Θα προσπαθήξσω να διορθώσω την εικόνα του μέσου ΤΗΜΜΥ ώστε να μη μας κοροϊδεύουν οι φοιτητές των οικονομικών.
Η ΔΕΗ είναι
(1) Μονοπώλιο στον (2) τομέα ενέργειας μίας χώρας. Χωρίς ενεργειακή αυτονομία μία χώρα κινδυνεύει να χάσει την αυτονομία της. Τέλος ίσως το πιο σημαντικό όσο αφορά τα κέρδη της είναι ότι (3) δε πληρώνει τον ορυκτό πλούτο που χρησιμοποιείι

Για να βγάλεις συμπέρασμα για το τι δουλειά γίνεται σε μία επιχείρηση από τα κέρδη της, δεν πρέπει να ισχύουν τα παραπάνω. Όπως καταλαβαίνεις συνεχίζεις να λες ασυναρτησίες.
Έχει πλάκα όταν νομίζεις ότι είπες την μεγάλη σοφιστεία ενώ στην ουσία το μόνο που έκανες είναι να μας δείξεις για άλλη μια φορά πόσο ασχετίλας είσαι. Σύμφωνα με τα 2 πρώτα σημεία (που είναι 1, μονοπώλιο στον τομέα ενέργειας) η ΔΕΗ δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια για να αποτελεί όπως σου είπα «φιλέτο» για εγχώριους και ξένους επενδυτές. Είναι στον αυτόματο πιλότο και όλοι όσοι δουλεύουν σε αυτήν τα ξύνουν, τα κέρδη της είναι εξασφαλισμένα. Ισχύει αυτό; Ας δούμε απόσπασμα από άρθρο της ελευθεροτυπίας:

Κάτοχος δύο αρνητικών ρεκόρ είναι από την περασμένη εβδομάδα η ΔΕΗ. Η εταιρεία εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο του 2006 τις υψηλότερες ζημιές στην ιστορία της ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, έγινε η μόνη εταιρεία που συμμετέχει στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20 με τόσο μεγάλη υποχώρηση της καθαρής της κερδοφορίας (-83%).

Με τους αναλυτές να περιμένουν στην πλειονότητά τους κάμψη των κερδών σε ποσοστό 46% η ΔΕΗ αποτέλεσε την αρνητική έκπληξη της χρονιάς, ανακοινώνοντας καθαρά κέρδη 22,1 εκατ. ευρώ έναντι 129,8 εκατ. ευρώ το 2005. Μειωμένα ήταν και τα κέρδη προ αποσβέσεων τόκων και φόρων (EBITDA) που ανήλθαν σε 739,7 εκατ. ευρώ, έναντι 900,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Με την υποχώρηση των μεγεθών να αποδίδεται κυρίως στον υπερδιπλασιασμό των δαπανών για καύσιμα, στη μείωση της παραγωγής λιγνίτη και τις χαμηλότερες εισαγωγές από Βουλγαρία, οι αναλυτές έσπευσαν να ανακοινώσουν την απογοήτευσή τους για την περυσινή πορεία της εταιρείας. Οι περισσότεροι ξένοι οίκοι ήδη μείωσαν σημαντικά τις προβλέψεις και τη σύστασή τους για τη μετοχή της ΔΕΗ. Πιο «σκληρή» αποδείχθηκε η Morgan Stanley που χαμήλωσε τον πήχη στα 13 ευρώ (τιμή στο ταμπλό στα 19 ευρώ), μειώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 κατά 17% και κατά 9% για το 2008.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Π. Αθανασόπουλος τόνισε, πάντως, ότι το 2007 προτεραιότητα αποτελούν «ο έλεγχος του κόστους και διαχείρισης του ενεργειακού ισοζυγίου και η ανάπτυξη άλλων πηγών δημιουργίας εσόδων, ιδιαίτερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των διεθνών δραστηριοτήτων».
Ν. ΧΡΥΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 01/04/2007

Επιπλέον μας λες, μάλιστα επιχειρείς να ενημερώσεις και τον μέσο ΤΗΜΜΥ, ότι η ΔΕΗ δεν πληρώνει για τον ορυκτό πλούτο.Άραγε αυτό το διάβασες κάπου ή όπως πολλά άλλα το βγάζεις από το μυαλό σου; Ας δούμε λοιπόν το δελτίο τύπου της ΔΕΗ :

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 01-04-2004 εκδόθηκε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως προειδοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο ότι τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης του λιγνίτη που έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πιθανόν νοθεύουν τον ανταγωνισμό δεδομένου ότι δεν συνδέονται άμεσα με την υποχρέωση καταβολής τέλους χρήσης.
Για την ορθή ενημέρωση σας η ΔΕΗ Α.Ε. σας γνωρίζει τα ακόλουθα:
1.   H ΔΕΗ - και σύμφωνα με ενημέρωσή μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους- δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής αποδέκτες της προειδοποιητικής επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
2.   Στη ΔΕΗ έχει παραχωρηθεί το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης λιγνιτικών κοιτασμάτων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 63% των εκμεταλλεύσιμων λιγνιτικών αποθεμάτων της χώρας. Το 5% έχει εκμισθωθεί με μακροχρόνια συμβόλαια σε Ιδιώτες και το υπόλοιπο 32% δεν έχει ακόμη παραχωρηθεί ή εκμισθωθεί για εκμετάλλευση. Συνεπώς δεν αληθεύει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση σε λιγνίτη σε άλλους δυνητικούς παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
3.   Δεν είναι αληθές ότι η ΔΕΗ χρησιμοποιεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση το λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία η ΔΕΗ επιβαρύνεται οικονομικά με σημαντικά ποσά λόγω της λιγνιτικής της δραστηριότητας. Συγκεκριμένα υποχρεούται με την καταβολή "ειδικού τέλους" για τις περιοχές όπου αναπτύσσεται λιγνιτική δραστηριότητα και το οποίο ανέρχεται στο 0,4% του ετήσιου κύκλου εργασιών της από το σύνολο των πωλήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επιβάρυνση αυτή είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που θα κατέβαλλαν οι υφιστάμενοι ιδιώτες λιγνιτοπαραγωγοί αν χρησιμοποιούσαν το λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε δικές τους εγκαταστάσεις.
4.   Ο λιγνίτης που εξορύσσεται στα ορυχεία της ΔΕΗ δεν έχει καμία κρατική ενίσχυση ή άλλης μορφής επιδότηση. Αντίθετα η ΔΕΗ κατέβαλλε τεράστια ποσά για την αγορά των εκτάσεων που απαιτήθηκαν για την ανάπτυξη της λιγνιτικής δραστηριότητας με τιμές πολύ υψηλότερες, μέχρι και διπλάσιες των μέσων επιπέδων της αγοράς, λόγω της υποχρεωτικής διαδικασίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.
5.   Η εκμετάλλευση του λιγνίτη στη ΔΕΗ επιβαρύνεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης που διαθέτει υπαίθρια λιγνιτωρυχεία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
6.   H ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη που εξορύσσεται στα ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. οφείλεται αποκλειστικά στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, στη συσσωρευμένη εμπειρία του προσωπικού των ορυχείων και στα αποτελέσματα εκμετάλλευσης που προσεγγίζουν τα αντίστοιχα των διεθνών βέλτιστων πρακτικών.
7.   Όσον αφορά την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, που θίγεται στην ανακοίνωση, το Υπουργείο Ανάπτυξης από το Φεβρουάριο του 2001 που απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας στη χώρα μας, έχει χορηγήσει 9 άδειες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μεγάλη πείρα στο εμπόριο και την προμήθεια, για συνολική ισχύ 2.343 MW. Με βάση πλειοδοτικό διαγωνισμό ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς (ΔΕΣΜΗΕ) με την υπ΄αριθ.30/30.12.2003 απόφασή του, έχει προβεί σε Καταμερισμό και Εκχώρηση Δικαιώματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μακροχρόνια Βάση μέσω των Διασυνδέσεων των Βορείων Συνόρων της Ελλάδας για την περίοδο από 1.1.2004-31.12.2004 συνολικής ισχύος 200 MW σε προμηθευτές και επιλέγοντες πελάτες. Συγκεκριμένα, εκχωρήθηκαν 103 MW σε τρεις επιλέγοντες πελάτες και 97 MW σε πέντε προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Όλοι αυτοί οι επιλέγοντες πελάτες κάνουν χρήση του δικαιώματός τους και εισάγουν ηλεκτρική ενέργεια για κάλυψη αναγκών τους. Οι προμηθευτές επίσης δραστηριοποιούνται και έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας για την εξυπηρέτηση πελατών τους. Ο ΔΕΣΜΗΕ έχει επίσης εκχωρήσει για το ίδιο διάστημα ισχύ 12 MW σε δύο προμηθευτές για την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας.
8.    Τέλος ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Ανάπτυξης) με δύο απαντήσεις του, την 5.12.2003 και την 30.3.04, προς την Ε.Ε. σε αντίστοιχες δύο σχετικές επιστολές της Ε.Ε. που ζητούσαν πληροφορίες για το θέμα των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λιγνίτη, έχει υποστηρίξει τα εξής:
"Δεν υφίσταται διακριτική μεταχείριση υπέρ της ΔΕΗ Α.Ε. σε σχέση με τους υπόλοιπους Ιδιώτες Λιγνιτοπαραγωγούς δεδομένου ότι ο λιγνίτης που εξορύσσεται από τα Ορυχεία της χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε δικούς της σταθμούς. Συνεπώς και για την υποθετική περίπτωση που η ΔΕΗ Α.Ε. μίσθωνε τα ορυχεία που της έχουν παραχωρηθεί με συμβόλαια μίσθωσης παρόμοια με αυτά που ισχύουν μεταξύ Ιδιωτών και του Ελληνικού Δημοσίου και με βάση τα ισχύοντα στα συμβόλαια αυτά, η ΔΕΗ Α.Ε. θα κατέβαλε μόνο το πάγιο που, όπως προαναφέρθηκε, ανέρχεται σε περίπου 35.200 € ανά έτος για τα ορυχεία της Εταιρείας "ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε." και περίπου 52.800 € για κάθε ένα από τα Ορυχεία της Εταιρείας "ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ Α.Μ.Ε.Τ.Β.Ε.". Τα ποσά αυτά έχουν σχεδόν μηδενική επιβάρυνση στο κόστος του λιγνίτη, δηλαδή πολύ μικρότερη από το ήδη καταβαλλόμενο από τη ΔΕΗ Α.Ε. "τέλος ανάπτυξης".
"Θα πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η εξόρυξη του λιγνίτη στα υπαίθρια ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. επιβαρύνεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαθέτει υπαίθρια λιγνιτωρυχεία και με βάση τα αναφερόμενα σε ενημερωτικό έγγραφο της EUROCOAL.
Ειδικότερα:
•   Στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη λιγνιτοπαραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ετήσια παραγωγή 180 εκατ. τόνων δεν επιβάλλεται κανένα εθνικό ή τοπικό τέλος ή φόρος ή μίσθωμα. Αντίθετα μάλιστα παρέχονται κίνητρα για επενδύσεις με κατεύθυνση την ανάπτυξη των δικών τους πηγών για την ασφάλεια τροφοδοσίας, την αύξηση της απασχόλησης κ.λ.π.
•   Στην Αγγλία που διαθέτει τα μεγαλύτερα υπαίθρια ορυχεία λιθάνθρακα κανένα τέλος δεν επιβάλλεται για την εξόρυξη λιθάνθρακα από τα ήδη γνωστά κοιτάσματα, ενώ για τα νέα κοιτάσματα θα εφαρμοσθεί επιβάρυνση 0,10 £/t.
•   Στις υπό ένταξη χώρες, στην παρούσα μεταβατική περίοδο, το ισχύον καθεστώς δεν μπορεί να ληφθεί ως σημείο αναφοράς στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια δεν είναι συγκρίσιμο με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η βιομηχανία του λιγνίτη αποτελεί μια πραγματικότητα για την Ελλάδα που και στις καινούργιες συνθήκες μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί ένα σίγουρο στήριγμα της εθνικής οικονομίας. Ο λιγνίτης είναι εγχώριο καύσιμο, όχι μόνο για τον Ελληνικό χώρο αλλά και για το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου έχει πολύ σημαντική συμβολή στην αύξηση της ασφάλειας εφοδιασμού."

Και στην απάντηση της 30.3.04 αναφέρεται το εξής για τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία:
"Σε περίπτωση που ο παραγόμενος λιγνίτης χρησιμοποιείται ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλες χρήσεις σε δικές τους εγκαταστάσεις, οι εταιρείες αυτές ουδεμία άλλη οικονομική επιβάρυνση υφίστανται."
Οι δύο σχετικές επιστολές της Ε.Ε. καθώς και οι πλήρεις απαντήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για το θέμα βρίσκονται στο site της ΔΕΗ (ΔΕΗ ΑΕ. >ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ>ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ>ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ

Για άλλη μια φορά λοιπόν βλέπουμε ότι αυτά που λες είναι μπούρδες, έχεις να διαβάσεις κάτι πρόσφατο για να ενημερωθείς από τότε που ανακαλύφθηκαν οι μπριζόλες. Ευτυχώς που ο μέσος ηλεκτρολόγος έχει καταλάβει τί άσχετος γραφικός τύπος είσαι και όταν μιλάς απλώς σε γειώνει.

Σε καμιά σπηλιά ζεις? Το άρθρο περιγράφει μία γενικότερη κατάσταση μέσα από συγκεκριμένο παράδειγμα.
Πόσοι νομίζεις θέλουν να είναι κτηνοτρόφοι, οικοδόμοι, ιχθυοκαλλιεργητές κτλ...Στο σύστημα σου που δεν υπάρχει η "ιδιοκτησία"... ποιοι θα ασχοληθούν με τέτοιου είδους επαγγέλματα αν δεν το κάνουν για το κέρδος τους?
Σχετικά με το γαμημένο το κέρδος σαν κίνητρο για την δουλειά, πάρε λίγο Τσόμσκι

*Σε ένα από τα βιβλία σας σχολιάζετε τη φράση του Μίλτον Φρίντμαν: «Η κερδοφορία είναι η ίδια η ουσία της δημοκρατίας»...

-«Για να πω την αλήθεια οι δύο έννοιες είναι τόσο αντιφατικές μεταξύ τους που δεν είναι καν δυνατό να τις σχολιάσει κανείς... Σκοπός της δημοκρατίας είναι τα άτομα να μπορούν να αποφασίζουν τα ίδια για τη ζωή τους και για τις πολιτικές επιλογές που τα αφορούν. Η υλοποίηση κέρδους είναι παθολογία των κοινωνιών μας, η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένες δομές. Σε μια κοινωνία έντιμη και ηθική, η έγνοια του κέρδους θα είχε περιθωριακή θέση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το πανεπιστημιακό τμήμα όπου διδάσκω (το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης): ορισμένοι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν πολλά χρήματα, αλλά τους θεωρούμε λίγο πολύ περιθωριακούς, προβληματικούς, σχεδόν παθολογικές περιπτώσεις. Το πνεύμα που εμφυσά την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι, μάλλον, να προσπαθεί κανείς να κάνει ανακαλύψεις, τόσο για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του ανησυχίες όσο και για το καλό όλων».

«Ζούμε στον απολυταρχισμό του Tina». «H βιομηχανία δημοσίων σχέσεων παράγει υποτέλεια»
«Τα ΜΜΕ δεν χειραγωγούν πια. Τώρα, δημιουργούν συναίνεση»
Συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκι στον Ντανιέλ Μερμέ

Ο Προυντόν δεν έχει ουσία, αλλά παράνοια...Επι της ουσίας δεν απάντησες ποτέ...
Ενώ εσύ απαντάς πάντα επί της ουσίας με παραπληροφόρηση ( όχι σκόπιμα απλά δεν ξέρεις) και τα ίδια φυσικά μαναβικά/κτηνοτροφικά επιχειρήματα (κεράσια,στάρια,κατσίκες κλπ). Άντε στην σπηλιά σου ρε αγοράκι μου.

Αντε ρε αγοράκι μου να βολευτείς στο κόμμα και να κλέβεις μεταξύ άλλων και τους ιχθυοκαλλιεργητές και άσε τα σχόλια και τις αναλύσεις, είσαι τραγικά ανεπαρκής και προσεύχομαι να το καταλάβεις για να γλυτώσουμε από έναν ακόμα τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα...
Όπως έχω ξαναπεί δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Δεν θέλω να κλέβω, θέλω να ζω με αξιοπρέπεια από την δουλειά μου σε έναν κόσμο με όσο το δυνατό λιγότερες ανισότητες. Για το αν είμαι εγώ ανεπαρκής ή εσύ φάνηκε για άλλη μια φορά παραπάνω. Δεν γεννάει η ανεπάρκεια τους τρομοκράτες αλλά το σύστημα πανάσχετε τύπε, εύχομαι να το καταλάβεις για να μην διαβάζουμε άλλο τις ρατσιστικές/φασιστικές/αηδιαστικές σου απόψεις.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Αθάνατος
Guest
« Reply #657 on: August 13, 2007, 15:12:21 pm »

Χαίρομαι Φοίνικα που μου δίνεις τόση αξία με το μακροσκελές σου ποστ.
Επειδή όμως μου είσαι ασήμαντος εώς και αδιάφορος θα είμαι πολύ σύντομος γραφικέ, μέλλοντα τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα.

Για τη ΔΕΗ να σε ενημερώσω ότι για πρώτες ύλες (και εδώ στην Ελλάδα έχουμε λιγνίτη) τις παίρνει τζάμπα. Με την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας το κράτος θα καθορίζει την τιμή του λιγνίτη με βάση το νόμο προσφοράς-ζήτησης και θα ισχύει για όλες τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θέλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι φιρμάνια του στυλ "μυρίσαμε τα δάχτυλα μας και το κοστολογούμε τόσο".
Επιπλέον ηλεκτρολόγε της δεκάρας αν είχες ασχοληθεί λιιιιιιιιιιιιιιιιιιίγο παραπάνω με το θέμα θα ήξερες ότι αντίστοιχες περιπτώσεις απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στο εξωτερικό οδήγησαν σε διπλασιασμό εώς και τριπλασιασμό της τιμής της κιλοβατώρας. Ρώτα το φίλο σου τον Αλιάκμων που είναι οργανωμένος και σε κόμμα να σε ενημερώσει...
Αύξηση της τιμής συνεπάγεται μείωση της κατανάλωσης που σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό θα συμπιέσεις τα κέρδη της ΔΕΗ προς τα κάτω και δεν θα είναι αυτά που νομίζεις εσύ.

Η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι παρόμοια με αυτήν του πΟΤΕ. Έχει γεμίσει κυριολεκτικά άχρηστους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην παραγωγή της χώρας από άλλη θέση, όχι στη ΔΕΗ, κάτι το οποίο επιβάλλει και εκεί την εθελουσία έξοδο ανάλογη με αυτήν που έγινε στον πΟΤΕ

Quote from: Fenix on August 13, 2007, 12:37:41 pm
Το ότι ο τύπος σε αυτό το άρθρο εδώ http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.msg306669#msg306669
προτιμάει το δημόσιο από τις ιχθυοκαλλιέργειες για ενασχόληση, παρόλο που οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι το αντικείμενο σπουδών του και επιπλέον πολύ πιο καλά αμοιβώμενη εργασία, δείχνει ότι το άτομο είναι τεμπέλης. Είτε σε αρέσει είτε όχι.
Όπως σου είπα το ότι κάποιος σπουδάζει κάτι δεν σημαίνει ότι το γουστάρει κιόλας. Αν δεν κάνω λάθος στο άρθρο που μας έβαλες η αρχική επιλογή για σπουδές στις ιχθυοκαλλιέργιες δεν γίνεται βάση της καύλας του ατόμου να ασχοληθεί με τις τσιπούρες αλλά βάση υπολογισμού (πού έχει πιο πολύ ψωμί; Στις ιχθυοκαλλιέργιες; Αρά θα σπουδάσω ιχθυοκαλλιέργιες). Όπως συμβαίνει λοιπόν σε πολλούς γάμους από συνοικέσιο όταν βγήκε από την σχολή το άτομο, μή έχοντας σαν κριτήριο το κέρδος αλλά το αραλίκι διαλέγει το δημόσιο και καλά κάνει. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τεμπέλης όπως μας λες αλλά απλώς διαλέγει την δουλειά του με λάθος σκεπτικό, πράγμα που όπως σου είπα κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν δηλώνουν 100 σχολές στα 17 και πάνε όπου περάσουν.

Για γέλια είσαι ρε
ΟΙ ιχθυοκαλλιέργειες έχουν από τις χαμηλότερες βάσεις. Παλαιότερα που δεν είχε το 10 η βάση ήταν κάτω του 10.
Για αυτό που λες με τις 100 σχολές στα 17 λύση αποτελούν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.Αλλά έχει πλάκα να αυτοεπιτίθεσαι Grin

Αυτό απευθύνεται στα κομματόσκυλα του ΚΚΕ και θα το λέω μέχρι να πάρω μία ικανοποιητική απάντηση.
Εσύ όμως δεν είσαι του ΚΚΕ μας είπες... Huh
ΑΠλά ενοχλείσαι από την αλήθεια, γιατί πονάει και γιατί δε ξες τι να πεις.
Εγώ ξέρω γιατί έπεσε ο σοσιαλισμός πάντως. Τώρα εσύ και το ΚΚΕ πως δε ξέρετε με κάνει εντύπωση
Το συγκεκριμένο το είχα ποστάρει για να δείξω ότι επαναλαμβάνεσαι. Δεν βλέπω να το αντικρούεις οπότε μην γράφεις ότι να’ναι.

Γιατί έπεσε ο Σοσιαλισμός ξες? Στο ΚΚΕ δε ξέρουν ακόμα πάντως.
Δεν απαντάς σε καμία ερώτηση και επαναλαμβάνεις διαρκώς τις ίδιες μαλακίες που έγιναν στο παρελθόν χωρίς καμία βελτίωση.
Σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες οι άνθρωποι επιλέγουν συνειδητά τον καπιταλισμό και προτιμούν να είναι φτωχοί στον καπιταλισμό παρά να έχουν σοσιαλισμό, γιατί ξέρουν ότι έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο και ότι είναι στο χέρι τους να το βελτιώσουν.
Είσαι τραγικά γραφικός να έρχεσαι σήμερα στον 21ο αιώνα και να γράφεις αρλούμπες χωρίς καμία δομή

Σε καμιά σπηλιά ζεις? Το άρθρο περιγράφει μία γενικότερη κατάσταση μέσα από συγκεκριμένο παράδειγμα.
Πόσοι νομίζεις θέλουν να είναι κτηνοτρόφοι, οικοδόμοι, ιχθυοκαλλιεργητές κτλ...Στο σύστημα σου που δεν υπάρχει η "ιδιοκτησία"... ποιοι θα ασχοληθούν με τέτοιου είδους επαγγέλματα αν δεν το κάνουν για το κέρδος τους?
Σχετικά με το γαμημένο το κέρδος σαν κίνητρο για την δουλειά, πάρε λίγο Τσόμσκι

*Σε ένα από τα βιβλία σας σχολιάζετε τη φράση του Μίλτον Φρίντμαν: «Η κερδοφορία είναι η ίδια η ουσία της δημοκρατίας»...

-«Για να πω την αλήθεια οι δύο έννοιες είναι τόσο αντιφατικές μεταξύ τους που δεν είναι καν δυνατό να τις σχολιάσει κανείς... Σκοπός της δημοκρατίας είναι τα άτομα να μπορούν να αποφασίζουν τα ίδια για τη ζωή τους και για τις πολιτικές επιλογές που τα αφορούν. Η υλοποίηση κέρδους είναι παθολογία των κοινωνιών μας, η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένες δομές. Σε μια κοινωνία έντιμη και ηθική, η έγνοια του κέρδους θα είχε περιθωριακή θέση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το πανεπιστημιακό τμήμα όπου διδάσκω (το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης): ορισμένοι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν πολλά χρήματα, αλλά τους θεωρούμε λίγο πολύ περιθωριακούς, προβληματικούς, σχεδόν παθολογικές περιπτώσεις. Το πνεύμα που εμφυσά την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι, μάλλον, να προσπαθεί κανείς να κάνει ανακαλύψεις, τόσο για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του ανησυχίες όσο και για το καλό όλων».

«Ζούμε στον απολυταρχισμό του Tina». «H βιομηχανία δημοσίων σχέσεων παράγει υποτέλεια»
«Τα ΜΜΕ δεν χειραγωγούν πια. Τώρα, δημιουργούν συναίνεση»
Συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκι στον Ντανιέλ Μερμέ

Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Μάααααααααααααααααααααααααααααααϊστα

Χιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιίχα ααααααααααααααααααααααααααα

Πας καλά ρε?
Δηλαδή προτιμάς να μη γίνεται έρευνα επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι  τεμπελιάζεται να κάνετε ό,τι  κάνουν οι άλλοι και τους χαρακτηρίζεται παθολογικούς!!!! Grin Grin Grin
Ή μηπως νομίζεις ότι είναι έρευνα η συλλογή σκουληκιών?
Είσαι αλλού για αλλού μεγάλε μιλάμε.
Για αυτό και οι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο...
Και στην Αγγλία έχει καλά πανεπιστήμια, αλλά και εκεί καπιταλισμό έχει

Τράβα διάβασε εδώ μήπως και αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα ο τρόπος σκέψης σου

MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #658 on: August 13, 2007, 15:31:31 pm »

Επειδή όμως μου είσαι ασήμαντος εώς και αδιάφορος θα είμαι πολύ σύντομος γραφικέ, μέλλοντα τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα.

Και μόνο το ότι υπάρχει άτομο που να σου δίνει αξία θα έπρεπε να του δώσεις και εσύ λίγη και όχι να του μιλάς έτσι!

Post  Fenix

Σε μια κοινωνία έντιμη και ηθική, η έγνοια του κέρδους θα είχε περιθωριακή θέση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το πανεπιστημιακό τμήμα όπου διδάσκω (το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης): ορισμένοι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν πολλά χρήματα, αλλά τους θεωρούμε λίγο πολύ περιθωριακούς, προβληματικούς, σχεδόν παθολογικές περιπτώσεις.
Το πνεύμα που εμφυσά την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι, μάλλον, να προσπαθεί κανείς να κάνει ανακαλύψεις, τόσο για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του ανησυχίες όσο και για το καλό όλων».

Απάντηση  Αθάνατου

ηλαδή προτιμάς να μη γίνεται έρευνα επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι  τεμπελιάζεται να κάνετε ό,τι  κάνουν οι άλλοι και τους χαρακτηρίζεται παθολογικούς!!!!

Μπορείς να δεις και να μου πεις που κολλάει η απάντησή σου???Η μάλλον όχι πως εβγαλες αυτό το συμπέρασμα!!!
« Last Edit: August 13, 2007, 15:34:46 pm by MARIOS » Logged

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #659 on: August 14, 2007, 02:02:17 am »

Quote from: Αθάνατος on August 13, 2007, 15:12:21 pm
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι χαίρεσαι που σου απαντάω, νομίζω το αντίθετο συμβαίνει τραγικέ μισάνθρωπε. Επιπλέον εγώ μπορεί να γίνω τρομοκράτης, ενώ εσύ είσαι ήδη αυτό που είσαι.

Για τη ΔΕΗ να σε ενημερώσω ότι για πρώτες ύλες (και εδώ στην Ελλάδα έχουμε λιγνίτη) τις παίρνει τζάμπα.
Το δελτίο τύπου που σου πόσταρα το διάβασες; Ο τρόπος που αντιδράς στην καινούρια και σωστή πληροφορία είναι άξιος μελέτης, ας τον δούμε αναλυτικά:
Ολύμπιος: Η ΔΕΗ δεν πληρώνει για τον λιγνίτη
Φένιξ:Να ένα δελτίο τύπου που λέει το αντίθετο.
Ολύμπιος:Η ΔΕΗ δεν πληρώνει για τον λιγνίτη.
Φένιξ:Μα που το στηρίζεις αυτό;
Ολύμπιος:Μου το είπαν οι φωνές στο κεφάλι μου.

Με την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας το κράτος θα καθορίζει την τιμή του λιγνίτη με βάση το νόμο προσφοράς-ζήτησης και θα ισχύει για όλες τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θέλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι φιρμάνια του στυλ "μυρίσαμε τα δάχτυλα μας και το κοστολογούμε τόσο".
Λοιπόν έχουμε και λέμε, πας στο σάιτ της Ελευθεροτυπίας και πληκτρολογείς στο ψαχτήρι "Λιγνιτωρυχεία και ΔΕΗ", στην συνέχεια διαβάζεις για τις καινούριες συμβάσεις και ενημερώνεσαι. Έλεος με τον νόμο προσφοράς και ζήτησης, πες κάτι καινούριο ή back to your cave

Επιπλέον ηλεκτρολόγε της δεκάρας αν είχες ασχοληθεί λιιιιιιιιιιιιιιιιιιίγο παραπάνω με το θέμα θα ήξερες ότι αντίστοιχες περιπτώσεις απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στο εξωτερικό οδήγησαν σε διπλασιασμό εώς και τριπλασιασμό της τιμής της κιλοβατώρας. Ρώτα το φίλο σου τον Αλιάκμων που είναι οργανωμένος και σε κόμμα να σε ενημερώσει...
Αμάν !Αμάν! Τί είναι αυτό που διαβάζουν τα ματάκια μου; Τί είναι αυτό που γράφει ο υπερασπιστής της ελευθερίας και του κτηνώδους καπιταλισμού; Απελευθέρωση της αγοράς σημαίνει διπλασιασμός ή και τριπλασιασμός της τιμής ενός αγαθού; Και ο ανταγωνισμός με τον οποίο μας τα έχετε ζαλίσει; Η καλοσύνη των αφεντικών; Που θα στηριχτεί η ανθρωπότητα αν δεν υπάρχουν αυτές οι αξίες, αυτά τα ιδανικά; Πήγαινε ρε αγόρι μου να διαβάσεις τα πόστ σου μία δόση γιατί μάλλον δεν επικοινωνείς με τον εαυτό σου (για τους υπόλοιπους δεν το συζητάω).

Αύξηση της τιμής συνεπάγεται μείωση της κατανάλωσης που σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό θα συμπιέσεις τα κέρδη της ΔΕΗ προς τα κάτω και δεν θα είναι αυτά που νομίζεις εσύ.
Παρακαλώ εδώ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην της λογικής και του ειρμού που τόσο βίαια έφυγαν από κοντά μας.

Η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι παρόμοια με αυτήν του πΟΤΕ. Έχει γεμίσει κυριολεκτικά άχρηστους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην παραγωγή της χώρας από άλλη θέση, όχι στη ΔΕΗ, κάτι το οποίο επιβάλλει και εκεί την εθελουσία έξοδο ανάλογη με αυτήν που έγινε στον πΟΤΕ
Επ'αυτού σε λίγο.

Για γέλια είσαι ρε
ΟΙ ιχθυοκαλλιέργειες έχουν από τις χαμηλότερες βάσεις. Παλαιότερα που δεν είχε το 10 η βάση ήταν κάτω του 10.
Αν η για κάθε φορά που έλεγες κάτι άσχετο είχες ένα ευρώ τώρα θα είχες ήδη την αυτοκρατορία με κεράσια που ονειρεύεσαι.

Για αυτό που λες με τις 100 σχολές στα 17 λύση αποτελούν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.Αλλά έχει πλάκα να αυτοεπιτίθεσαι Grin
Πάλι την είπες. Ευτυχώς που δεν πρότεινες δάνεια από τα προνήπια. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός να φανταστώ σου είναι άγνωστος.

Γιατί έπεσε ο Σοσιαλισμός ξες? Στο ΚΚΕ δε ξέρουν ακόμα πάντως.
Δεν απαντάς σε καμία ερώτηση και επαναλαμβάνεις διαρκώς τις ίδιες μαλακίες που έγιναν στο παρελθόν χωρίς καμία βελτίωση.
Λοιπόν πρώτα διαβάζεις το τελευταίο κεφάλαιο στο βιβλίο του Α.Μπέρκμαν "το αλφαβητάρι της αναρχίας" και μετά την συνέντευξη του Τσόμσκι στην Κυριακάτικη και αφού τα συγκρίνεις με τα δικά σου συμπεράσματα τα ξαναλέμε.

Σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες οι άνθρωποι επιλέγουν συνειδητά τον καπιταλισμό και προτιμούν να είναι φτωχοί στον καπιταλισμό παρά να έχουν σοσιαλισμό, γιατί ξέρουν ότι έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο και ότι είναι στο χέρι τους να το βελτιώσουν.
Είσαι τραγικά γραφικός να έρχεσαι σήμερα στον 21ο αιώνα και να γράφεις αρλούμπες χωρίς καμία δομή
Το βρήκες μεγάλε, να φανταστώ ότι έχεις μιλήσει και με κανά εκατομμύριο ρώσσους/βούλγαρους κλπ;

Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Μάααααααααααααααααααααααααααααααϊστα

Χιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιίχα ααααααααααααααααααααααααααα

Πας καλά ρε?
Δηλαδή προτιμάς να μη γίνεται έρευνα επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι  τεμπελιάζεται να κάνετε ό,τι  κάνουν οι άλλοι και τους χαρακτηρίζεται παθολογικούς!!!! Grin Grin Grin
Ή μηπως νομίζεις ότι είναι έρευνα η συλλογή σκουληκιών?
Είσαι αλλού για αλλού μεγάλε μιλάμε.
Για αυτό και οι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο...
Και στην Αγγλία έχει καλά πανεπιστήμια, αλλά και εκεί καπιταλισμό έχει
Δηλαδή όλοι οι ερευνητές που δεν ενδιαφέρονται για τα πολλά φράγκα αλλά για την πρόοδο της επιστήμης και το καλό της ανθρωπότητας είναι σίγουρο ότι δουλεύουν λιγότερο και το μόνο που κάνουν είναι να συλλέγουν σκουλίκια. Αν είναι έτσι να τους φωνάξουμε εδώ, έχουμε ένα γαμάτο νέο είδος που μοιάζει με άνθρωπο.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 56 Go Up Print
Jump to: