• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:42:03 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:42:03 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 37
Guests: 184
Total: 221
m.renia
melisste22
Cersei Tsoulannister
rafail zisiadis
thomasdt
alex_samaras_
el1
Spyridon01101
Theislander
ligditsa
BlackBeard
spoun
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
d0xa
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
ismini.h
thpanousis
Elenit
tinidou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123380 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #450 on: June 24, 2007, 21:38:40 pm »

@Αθάνατε- Ολύμπιε- Αρχιμήδη ή όπως αλλιώς τέλοσπάντων

Ok  μας έπεισες.   tomato

Υπάρχει μία αρεία φυλή εργαζομένων και επιχειρηματιών που παίρνουν μισθούς άνω των 2000Ε το μήνα και είναι οι μοναδικοί που θεωρούνται ότι έχουν μυαλό. Μεταξύ  αυτών ανήκουν η Μπεζεντάκου, που παίρνει πολλά λεφτά, η Ντούβλη, η Λαμπίρη, η Μιμή Ντενίση, ο Ψωμιάδης, ο Φλωρινιώτης  κτλ. Όλοι αυτοί πληρώνονται γιατί έχουν φυσικά πάρα πολύ μυαλό και τους αξίζει ο μισθός που παίρνουν (σόρυ, ξέχασα τη Φάνη - Πάλλη Πετραλιά και τον Πολύδωρα). Είναι άτομα τα οποία πήγαν μπροστά καθαρά με την αξία τους και με το πάρα πολύ μυαλό τους, σε αντίθεση με 30000 μαλάκες - και βλάκες με χαμηλό IQ - δικηγόρους με διδακτορικά που ψάχνουν αυτή τη στιγμή για δουλειά.

Επίσης μας έπεισες ότι το πτυχίο του πανεπιστημίου και η γνώση την οποία περικλείει αυτό είναι αναλώσιμο εμπόρευμα με καρτελάκι τιμής, και δεν έχει ανεκτίμητη αξία.

Grin

Το λιγότερο που μπορώ να σου πώ είναι αυτό που μου είχε πεί κάποτε και ένας πολύ σοφότερος άνθρωπος από σένα (και από μένα) : με τέτοιες απόψεις σαν τις δικές σου, κάπως έτσι ξεκινάνε οι δικτατορίες και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τα περικλείεις όλα μέσα στο πακετάκι : ρατσισμό, μισαλλοδοξία, αλαζονεία, έλλειψη σεβασμού στην αντίθετη άποψη, αυταρχισμό κτλ κτλ κτλ

Συγχαρητήρια. Μπράβο σου tomato

(κόν κόν θέλω να μου εξηγήσεις πώς μένεις χαλαρή εσύ με όλα αυτά που γράφονται, γιατί εγώ αδυνατώ).

ps  Αν θέλεις Αθάνατε, πές μας την άποψή σου για τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τον Μουσσολίνι, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Φράνκο, τον Μπατίστα, κτλ κτλ κτλ

Α, και την κού-κλούξ κλάν.
« Last Edit: June 24, 2007, 22:05:38 pm by pandora » Logged
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #451 on: June 24, 2007, 21:52:51 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 24, 2007, 20:15:52 pm

Πάλι δεν κατάλαβες, αλλά το αντίθετο θα ήταν που θα με προκαλούσε έκπληξη

Καλά πάλι προσωπικά επιτίθεσαι? Δεν έχεις επιχειρήματα?
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #452 on: June 24, 2007, 21:55:10 pm »

Είναι η προσφιλής τους μέθοδος.

Αντικατοπτρίζει και το επίπεδο του κάθε ανθρώπου
Καμένος

View Profile
« Reply #453 on: June 24, 2007, 21:56:34 pm »

Επίσης ξέχασα να ρωτήσω τον Ολύμπιο: Σήμερα πήγες στα χωράφια για να σκάψεις??
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #454 on: June 24, 2007, 22:00:07 pm »

Ρε σύ μην ειρωνεύεσαι κάποιον που έχει μιλήσει με πάνω από...1000 ΑΓΡΟΤΕΣ!!

Grin
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #455 on: June 24, 2007, 22:04:59 pm »

Quote from: pandora on June 24, 2007, 21:38:40 pm

(κόν κόν θέλω να μου εξηγήσεις πώς μένεις χαλαρή εσύ με όλα αυτά που γράφονται, γιατί εγώ αδυνατώ).

2 πράγματα μπορεί να σε βγάλουν από τα ρούχα σου με τον Αθάνατο.

1. Οι απόψεις του.
2. Ο τρόπος του.

Για το 1 ας είμαστε πολιτισμένοι, τουλάχιστον επί της ευκαιρίας της συζήτησης ας δοκιμάσουμε να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου. Προφανώς δεν είναι ο μόνος, ούτε καν ο πιο hard core φιλελεύθερος στον πλανήτη.

Για το 2 απλά δεν αξίζει να πέσεις στον τρόπο του. Για μένα κάθε προσβολή του Αθάνατου είναι ευλογία, καθότι μέσα από μια τόσο αντίθετη βιοθεωρεία, τα πράγματα είναι κατροπτικά.

όταν ο Ολύμπιος λέει:

Από εκεί και πέρα ενηλικιώσου και ανέλαβε τις ευθύνες σου!Αν θες να κατηγορήσεις κάποιον τότε κοίτα στον καθρέφτη

έχει δίκιο! Πρέπει να ενηλικωθούμε και να κατακτήσουμε τον κόσμο που επιθυμούμε. Να πάρουμε την εξουσία από τις εταιρίες και όσους μας διαφεντεύουν φαιδρά και να φτιάξουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία.

τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ.

και no hard feelings και ελπίζω από όλους

byeeee
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #456 on: June 24, 2007, 22:09:41 pm »

@Turambar  γενικά συμφωνώ  σε όλα εκτός από ένα.

Δεν είναι φιλελεύθερος.

Φιλελεύθεροι είναι άλλοι  (πχ gepeltek, NetBuster)

Αυτός μόνο "φιλελεύθερος" δεν μπορεί να ονομαστεί.

(εν τέλει θα πρέπει να μας τιμά που μας βρίζει).

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #457 on: June 24, 2007, 22:45:21 pm »

Η αλήθεια για την σχέση της σημερινής Ρωσίας με τη Σοβιετική Ένωση:

http://youtube.com/watch?v=NFemUdYl88s

byeeee
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #458 on: June 24, 2007, 23:16:47 pm »

Quote from: pandora on June 24, 2007, 16:55:30 pm
Γιατί η έννοια "οικονομία" όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα ενέχει τις έννοιες ανταγωνισμός, κέρδος, υπερπλουτισμός, καρτέλ, μονοπώλιο, κτλ κτλ κτλ. Οπότε δεν θα χρειάζεται ούτε η λέξη "οικονομία" ούτε "ελεύθερη οικονομία" (όπως δεν θα χρειάζονται και οι -ισμοί Wink)

ps  μήν τρώς κόλλημα ούτε με τον supernova(που δεν εννοούσε εσένα, γενικά μίλησε), ούτε με τον fenix. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να έχεις μόνο 3 συμμάχους και 153 εχθρούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνεις την ψυχραιμία και την ευγένειά σου.

Φιλικά αυτά

Καταρχας δεν έχω φάει κόλλημα με κανέναν, αυτοί έφαγαν κόλλημα μαζί μου..
Ηρθε τώρα και η superfilmet (που παρακολουθησε με προσοχή όλη τη συζήτηση) να μας μιλήσει αμερόληπτα για το τί είπε ή δεν είπε ο Σμιθ και να βγάλει αντικειμενικά τα συμπεράσματα της για τον καπιταλισμό (αλλά και για μένα και τον Ολυμπιο) με βάση το τι της είπε ο εργοδότης της στον ΟΤΕ..  Grin
Και κατα δευτερον σου ζήτησα να μου δώσεις μία (τουλάχιστον σαφή) αντιπρόταση, όχι απλά να λες "Αυτούς μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να τους προστατεύσει" γιατί ο σοσιαλισμος που γνωρίσαμε όλοι μας μόνο προστασία δεν προσέφερε στους ανθρώπους.. Μήπως θα μπορούσες εσύ να μου δώσεις την απάντηση που δεν πήρα από το Φενιξ..; Εκτός αν παραδέχεσαι και εσύ ότι το δικό σου σύστημα θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καλή διάθεση και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων, οπότε μπορώ να σου πω από τώρα ότι δεν με κάλυψες..

Quote from: Καμένος on June 24, 2007, 20:02:13 pm
Quote from: Αθάνατος on June 24, 2007, 19:42:57 pm
Η επιτυχία του καπιταλισμού έρχεται μέσα από την  επιτυχία του συμπολίτη σου.
Η επιτυχία του συμπολίτη σου έρχεται μέσα από την επιδίωξη του προσωπικού κέρδους.

Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy
Δηλαδή κάνω εγώ ένα μονοπώλιο (προσωπικό κέρδος), πεθαίνει από την πείνα ο συμπολίτητα μου (επιτυχία του συμπολίτη) και κερδίζει ο καπιταλισμός.
Δηλαδή εργαζόμενος και εργάτης έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Που την άκουσες αυτή τη πατάτα??

Δε χρειάζεται να το ακούσεις πουθενά...Μπαμ κάνει
Παρόλα αυτά ... Ανταμ Σμιθ...

Ναι αλλά ο Σμιθ δεν είναι αυθεντία σε αντίθεση με τον Προυντόν..   Grin
Ενας παπαρολόγος του κερατά ήταν ο Σμιθ, έτσι Καμένε;   Grin Grin

Ενω το περιφημο "Η ιδιοκτησία είναι κλοπή" του Προυντόν..; ε αυτό μάλιστα το δέχομαι !   Grin
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #459 on: June 24, 2007, 23:52:44 pm »

Quote from: gepeltek on June 24, 2007, 23:16:47 pm
Quote from: Καμένος on June 24, 2007, 20:02:13 pm
Η επιτυχία του συμπολίτη σου έρχεται μέσα από την επιδίωξη του προσωπικού κέρδους.

Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy
Δηλαδή κάνω εγώ ένα μονοπώλιο (προσωπικό κέρδος), πεθαίνει από την πείνα ο συμπολίτητα μου (επιτυχία του συμπολίτη) και κερδίζει ο καπιταλισμός.
Δηλαδή εργαζόμενος και εργάτης έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Που την άκουσες αυτή τη πατάτα??

Δε χρειάζεται να το ακούσεις πουθενά...Μπαμ κάνει
Παρόλα αυτά ... Ανταμ Σμιθ...

Ναι αλλά ο Σμιθ δεν είναι αυθεντία σε αντίθεση με τον Προυντόν..   Grin
Ενας παπαρολόγος του κερατά ήταν ο Σμιθ, έτσι Καμένε;   Grin Grin

Ενω το περιφημο "Η ιδιοκτησία είναι κλοπή" του Προυντόν..; ε αυτό μάλιστα το δέχομαι !   Grin

Kαι ας δούμε τί είπε ένας ακόμα παπαρολόγος του 21αιώνα, ο Milton Friedman..

Economic freedom is an essential requisite for political freedom. By enabling people to cooperate with one another without coercion or central direction, it reduces the area over which political power is exercised.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #460 on: June 24, 2007, 23:59:42 pm »

Αυτο που κανεις ας πουμε εσυ δεν ειναι επικληση στην αυθεντια;

Οταν εσυ ρωτουσες πως θα ηταν τα πραγματα και μπλα μπλα μπλα, ο Fenix σου παρεθεσε ενα κειμενακι. Δεν σου ειπε, τσιμπα την Βιβλο της Αληθειας, το υπερτατο μυστικο. Σου ειπα παρε λιγο Προυντον για να καταλαβεις τι εννοω.

Εσυ τωρα που παραθετεις ενα κειμενο με το σχολιο και καλα "παπαρολογος" τι θες να αποδειξεις; Οτι ειναι επειδη το λεει καποιος συγκεκριμενος αρα ειναι η Αληθεια;

Παντως η Αμερικη που ειναι και η πιο καπιταλιστικη, τουλαχιστον απο πλευρας φιλοσοφιας, χωρα δεν την βλεπω να ειναι πολιτικα και πολυ απαελευθερωμενη. Και οι δεξιοι της Ευρωπης στην Αμερικη Δημοκρατικοι θα ηταν. Αλλα και περα απο αυτα, δεν βλεπω και καμια τεραστθα πολιτικη ελευθερια γενικα. Ελευεθερια του λογου ναι σε αρκετα μερη, αλλα οχι πολιτικη ελευθερια. Η μαλλον πολιτικη "ελευθερια" ισως υπαρχει, αν την εννοεις ως την ριψη, γιατι ριψη ειναι, μιας ψηφου. Πολιτικη δικαιοσυνη δεν υπαρχει.

Οπως σοφα ειχε πει αλλωστε και o Γουντυ Αλεν,
"ο καθενας μπορει να μη γινει Προεδρος των ΗΠΑ, αν δεν το θελει".

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #461 on: June 25, 2007, 01:17:35 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 20:03:14 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #462 on: June 25, 2007, 02:33:09 am »

Quote from: gepeltek on June 24, 2007, 23:16:47 pm
Καταρχας δεν έχω φάει κόλλημα με κανέναν, αυτοί έφαγαν κόλλημα μαζί μου..
Ηρθε τώρα και η superfilmet (που παρακολουθησε με προσοχή όλη τη συζήτηση) να μας μιλήσει αμερόληπτα για το τί είπε ή δεν είπε ο Σμιθ και να βγάλει αντικειμενικά τα συμπεράσματα της για τον καπιταλισμό (αλλά και για μένα και τον Ολυμπιο) με βάση το τι της είπε ο εργοδότης της στον ΟΤΕ..  Grin
Και κατα δευτερον σου ζήτησα να μου δώσεις μία (τουλάχιστον σαφή) αντιπρόταση, όχι απλά να λες "Αυτούς μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να τους προστατεύσει" γιατί ο σοσιαλισμος που γνωρίσαμε όλοι μας μόνο προστασία δεν προσέφερε στους ανθρώπους.. Μήπως θα μπορούσες εσύ να μου δώσεις την απάντηση που δεν πήρα από το Φενιξ..; Εκτός αν παραδέχεσαι και εσύ ότι το δικό σου σύστημα θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καλή διάθεση και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων, οπότε μπορώ να σου πω από τώρα ότι δεν με κάλυψες..

Προσπερνώντας τα σχόλια και τις προσβολές σε προσωπικό επίπεδο, τις ειρωνίες κτλ για τους συναδέλφους σου, που αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι βρίζεις και ειρωνεύεσαι όταν στριμώχνεσαι, θα σου απαντήσω.

Έχεις πάρει πάρα πολλές φορές τις απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς και από Καμένο και από Aurelius και από fenix  και από μένα. Απλά φαίνεται ότι δεν θέλεις να τις δείς. Δεν θα κάνω ένα απάνθισμα από quotes γιατί απλούστατα βαριέμαι. Μπροστά στα μάτια σου είναι οι απαντήσεις. Και χαζός δεν είσαι - φαντάζομαι, γιατί δεν σε ξέρω προσωπικά.

Η μόνη απάντηση είναι η εξής (για πολλοστή φορά - αν με ξαναρωτήσεις τα ιδια πράγματα στα οποία σου έχω απαντήσει 1000 φορές δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω) : όλα τα πολιτικά συστήματα έχουν ατέλειες, και όλα για να εφαρμοστούν με τον καλύτερο τρόπο χρειάζονται πολύ καλή παιδεία στις νέες γενιές. Όσο καλύτερη θα γίνεται η παιδεία, τόσο καλύτερος θα γίνεται και ο κόσμος. Το θέμα είναι ποιό σύστημα - ατελές όπως όλα στην πρακτική εφαρμογή του - θα εκφράζει περισσότερους ανθρώπους. Την μάζα. Τον όγκο. Πές το όπως θέλεις. Αν είμασταν όλοι χρηματικά ευκατάστατοι ή επιχειρηματίες ή Bill Gates θα μας εξέφραζε καλύτερα ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός σου εξήγησα πολλάκις πώς γεννήθηκε, για να εξυπηρετήσει ποιούς, και ποιούς εξακολουθεί να εξυπηρετεί. Αλλά το 80% της κοινωνίας είναι υπάλληλοι - μισθωτοί - εργάτες - εργαζόμενοι. Δηλ. κρέμονται από τα #$%@  κάποιου. Όσο για την δική σου αντιπρόταση με το λουκάνικο και το χόντ ντόγκ, μήπως θα μπορούσες να μας την εξηγήσεις καλύτερα? Εγώ την δική μου την εξήγησα με 100 τρόπους. Από κει και πέρα δεν έχει νόημα να διαφωνούμε έτσι απλώς για να διαφωνούμε, ούτε θα την εξηγήσω περαιτέρω γιατί θα νιώθωότι μιλάω σε αναλφάβητους 'η στην Α' Δημοτικού.

Αυτά και καληνύχτα από μένα.
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #463 on: June 25, 2007, 03:31:12 am »

@gepelteΚ
  • μια χαρά παρακολούθησα το τόπικ,γιατί σέβομαι κάθε πολιτικό προβληματισμό και σου απαντάω: μίλησες για γκουλάνγκ και στρατιωτικοποίηση της εργασίας από το Στάλιν,την ίδια ώρα που  ο πλανήτης και κυρίως η Ιαπωνία,και οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα έχουν μετατραπεί σε'εργασιακά στρατόπεδα πολυεθνικών',με απάνθρωπους όρους εργασίας,εξαντλητικά ωράρια,παιδική εργασία κτλ.Για να μιλήσω και για την μινιατούρα μίμησης από το ντόπιο κεφάλαιο με το'άνοιγμά'του στις γειτονικές χώρες(Βουλγαρία,Σκόπια κτλ)
  • Ανέφερες τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ και τα εγλήματά της ,αλλά δεν μας είπες για τις κατ' εξακολούθηση απαγωγές ατόμων από τη CIA,για τη στρατιωτική βάση στο Γκουαντάναμο,για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο όνομα της τρομοκρατίας.
  • Είπες για τις στρατιωτικές επεμβάσεις του κόκκινου στρατού σε γειτονικά κράτη και δε μίλησες για όλη τη φρίκη στον πόλεμο του κόλπου και στον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για την επέμβαση στο Αφγανιστάν κατά του καθεστώτος των Ταλιμπάν, και στο Ιράκ.Για το δράμα στην Παλαιστήνη,για τη νέα επερχόμενη εισβολή στο Ιράν...
  • για την κολλεκτιβοποίηση και την πείνα.Την ίδια ώρα που εκατομμύρια  άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στην Αφρική επειδή βαριαναστενάζουν κάτω από το καθεστώς της αποικιοκρατίας. Η επειδή πεθαίνουν από ασθένειες που οφείλονται σε ιούς κατασκευασμένους σε εργαστήρια πολυεθνικών.Για να μην αναφέρω  τα ναρκωτικά που προωθούνται από καρτέλ στο Μεξικό και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική. Διάβασε λίγο για την κατάσταση στην περιοχή εκείνη.
Ίσως θα πρεπε βέβαια να ανοιχτεί καινούριο τόπικ με θέμα "Κριτική στον νεοφιλελευθερισμό", να δούμε αν θα λεγες τίποτα εκεί....
Επιπλέον, αφού δεν καταδέχτηκες να διαβάσεις την 'ιστορία' μου,πώς ξέρεις τι μου είπε ο εργοδότης μου στον ΟΤΕ,από όπου έβγαλα και όοολα τα συμπεράσματά μου; Grin
Kαι τέλος, μόνος σου μυγιάστηκες ότι ανήκεις στην κατηγορία των billgates-όπληκτων(κάτι ξέρεις περισσότερο εσύ).Εγώ παραδέχομαι τον Ανταμ Σμιθ σαν επιστήμονα-οικονομολόγο,χωρίς να τον ασπάζομαι,ενώ εσύ υποτιμάς και κρίνεις ως ανεδαφικές κάποιες ρήσεις του Μάρξ,που έτυχε να πέσουν στ' αυτιά σου(και τυχερός είσαι που τις άκουσες!)
Παρεπιπτόντως, περί του προσωπικού συμφέροντος μίλησε και ο Μακιαβέλι,αλλά το προχώρησε και σε στρατιωτικές εφαρμογές..Μήπως είσαι φαν κι αυτουνού?
Άντε λοιπόν, ρούφα τα μπαλάκια του σολωμού σου!
Σουπερφίλμνετ...... 
« Last Edit: June 25, 2007, 03:51:32 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #464 on: June 25, 2007, 04:55:38 am »

Quote from: SuperNova on June 24, 2007, 04:02:05 am
Τα παρακάτω απευθύνονται στον Αθάνατο Ολύμπιο, αλλά και σε άλλα παιδιά με παρόμοιες
απόψεις που μόλις τέλειωσαν τη σχολή, ή ακόμα σπουδάζουν και ονειροβατούν ελπίζοντας πως είναι η μετενσάρκωση του Bill Gates( παρεπιπτόντως ζει ακόμα το άτομο).
Οι εργοδότες έξω δεν μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες..
Από  φίλους μου που τέλειωσαν τη σχολή μας ο ένας δουεύει στην iNTRACOM
για λιγότερο από 1000ευρώ/μήνα και χτυπάει 10ωρα (όπου οι υπερωρίες ΔΕΝ πληρώνονται).Άλλος σε μικρότερη τεχνική εταιρεία όπου οι υπερωρίες πληρώνονται
σαν κανονικές ώρες(όχι παραπάνω) αλλά τα λεφτά είναι ακόμα λιγότερα(ίσα ίσα το ΤΣΜΕΔΕ να πληρώνει).Κι ένας τρίτος κάνει ιδιαίτερα σε παιδιά, ενώ έχει δώσει ήδη για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,αλλά δεν πέρασε.(Ηθελε να γίνει καθηγητής ενώ έχει τελειώσει τη σχολή μας, γιατί δεν του βγήκε άραγε σε BILL, ποιος ξέρει?  Huh)
Για να μην συνεχίσω να μιλάω για τους ασκούμενους δικηγόρους που κάνουν πρακτική για ψίχουλα.

Και για πες μας ...Ποιος τους φταίει?
Όλοι έχουν δικαίωμα στη μαλακία και προφανώς και αυτοί που αναφέρεις.
Θα μου πεις: Τι να έκαναν?
Αυτοί ξέρουν, γιατί αυτοί ξέρουν τις ικανότητες τους και το τι είναι καλύτερο για αυτούς!

Όλες αυτές τις μικρές βιομηχανίες που με πολύ μυαλό  και κόπο επικρατούν στην ελεύθερη αγορά που τις είδες?Γιατί εγώ βλέπω εστιατόρια και μπακάλικα να κλείνουν και να αντικαθίστανται από αλυσίδες εστιατορίων και σούπερ μάρκετς αντίστοιχα.Ακόμα και στις αγαπημένες σου τράπεζες από όπου ονειρεύεσαι
να πάρεις δάνειο-σωτήρα,όπως και στις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας(με πρόσφατο παράδειγμα) συγχωνεύσεις γίνονται και το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό!
Δεν είναι τόσο απλό ο καθένας , μόνο με τη δουλειά και το μυαλό του,να στήσει δική του επιχείρηση,θα πρέπει να δανειστεί τόσο ,και να φορολογηθεί έτσι ,ώστε να μην μπορέσει εύκολα να 'σηκώσει κεφάλι'  σαν τα ζώα στο τσίρκο που τα είχανε
βάλει σε χαμηλό κλουβί και όταν το αντικατέστησαν με άλλο ψηλότερο,εκείνα ποτέ δε ανασηκώθηκαν,αλλά παρέμειναν κουρνιασμένα γιατί έτσι συνήθισαν...

Τόσα ξες...τόσα λες....
Πάντως για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού απαιτούνται πρωτοβουλιές από τους ανθρώπους. Τις πρωτοβουλίες που κοροϊδεύεις
Για τις συγχωνεύσεις εγώ κέρδος βρίσκω να έχω από αυτές...εκτός και αν εμφανιστεί μονοπώλιο μετά από πολλές συγχωνεύσεις οπότε  τότε το συνεταιριλίκι θα είναι ο δρόμος προς την επιτυχία

όσο για τον οτε,πριν 2 χρόνια(κι ενώ σπούδαζα,για να μην λες πως μόνο εσύ δούλευες και σπούδαζες)δούλευα σε τηλεφωνικό του κέντρο και οι 'επιστάτες'
είχαν καταλήξει σε νευρωτικούς χαφιέδες εκ των οποίων ένας μου έκανε παρατήρηση γιατί πέτυχα να εξυπηρετήσω πελάτη,αλλά αφού αναγκάστηκα να ανοίξω διάλογο μαζί του για να τον ρωτήσω τι εννοούσε.Επρεπε λέει να μην καθυστερήσω,αλλά να του δώσω πρόχειρη πληροφορία κι αν χρειαζόταν ας ξανακαλούσε.Εκεί μέσα δουλεύαμε με 8μηνες συμβάσεις,χωρίς να δικαιούμαστε ούτε μια μέρα άδεια.Κι όλα αυτά έγιναν αμέσως μόλις το 51% των μετοχών του ΟΤΕ παραχωρήθηκε σε ιδιώτες. Συμπέρασμα:το καπιταλιστικό σύστημα χέζεται και για τον εργαζόμενο, αλλά και για τον πελάτη- αποδέκτη της τελικής υπηρεσίας,ενδιαφέρεται δε αποκλειστικά και μόνο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους της επιχείρησης.(Τα λέει αυτά ο Σμιθ,gepeltek,τα μαθες καλά ή σου ξέφυγε τπτ? )

Ατυχέστατο παράδειγμα!
Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί (τον ανταγωνισμό από τις άλλες εταιρείες εννοώ) το άνοιγμα της αγοράς των τηλεπικοινωνιών για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
Υπό συνθήκες ανταγωνισμού ο ΟΤΕ θα έπαιρνε το μπούλο
Στον ΟΤΕ ποτέ δε γινόταν δουλειά. Απόδειξη αποτελεί η εθελουσία έξοδος (και αυτή υπό το φόβο του μελλοντικού ανταγωνισμού) όπου φάνηκε ότι από τους ~50000? εργαζομένους οι 15000 ήταν αντιπαραγωγικοί και απλώς πληρώνονταν χωρίς να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό. Και προφανώς αυτό το 15000 είναι άθροισμα τμημάτων της εργασίας από τους 50000

Και για να ξαναγυρίσω στα φοιτητικά και τα μετα-φοιτητικά , η εκπαίδευση όπως και η δουλειά ΤΑΞΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, δλδ ο γιος του εργάτη πρέπει να παραμείνει εργάτης,η κόρη της εργάτριας,, εργάτρια κι αυτή.Δεν το βλέπεις οτι αυτό πάει να γίνει με το σπάσιμο των σπουδών, με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων,μετην ίδρυση του δοαταπ,τυφλός είσαi;

Η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων αποτελεί άνοιγμα της αγοράς και ουσιαστικά, για να καταλάβεις, η μη ύπαρξη τους και η ύπαρξη μόνο των κρατικών ισοδυναμεί με το να καθόριζε η κυβέρνηση πχ τη ποσότητα κερασιών που θα παράγονταν και θα διοχετεύονταν στην αγορά με όποιες συνέπειες θα είχε αυτή η απόφαση.
Δες και τις απόψεις κάποιου που έχει ζήσει την ιδιωτική εκπαίδευση κοπέλα μου
Να εδώ

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14108.msg284537#msg284537
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14108.msg284565#msg284565

' ο καπιταλισμος και συνάμα η ελεύθερη αγορά είναι το σύστημα που αφήνει ελεύθερο τον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του, τις καλές και τις άσχημες...αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σύστημα δε θα με απασχολεί ο τεμπέλης συνάνθρωπος μου που νομίζει ότι δουλεύει  ενώ κάθεται...',λες.
O καπιταλισμός είναι το σύστημα που σε αφήνει ελεύθερο να φας πρώτα τα μούτρα σου και μετά να παρακαλάς για καμιά θεσούλα στο δημόσιο ή το πολύ πολύ να γίνεις ένας υπαλληλάκος μεγάλης υπερανταγωνιστικής πολυεθνικής που θα τον τρέχουν όλη μέρα(και νύχτα) και τελικά θα παίρνει 3 κ 60 ίσα να θρέψει την οικογένειά του,να πληρώσει το ταμείο και να ξεπληρώσει τα δάνεια που πήρε για να καλύψει υπαρκτές κι ανύπαρκτες ανάγκες...,λέω εγώ.

Σε μαντείο έχεις δουλέψει?
Σημασία έχει η ελευθερία.
Από εκεί και πέρα ενηλικιώσου και ανέλαβε τις ευθύνες σου!Αν θες να κατηγορήσεις κάποιον τότε κοίτα στον καθρέφτη

Α!Και πού στε, προσέχτε γιατί από αύριο μπορεί να γίνουμε όλοι Bill Gates!!!! Grin
Κούνια πού σας κούναγε μερικούς εδώ μέσα.....

Κούνια που σε κούναγε εσένα...
Ποιο κοντόφθαλμη άποψη δεν έχω διαβάσει στη ζωή μου.

Αν εσύ νομίζεις ότι ο Μπιλ Γκέιτς θα έκανε αυτό που έκανε αν δε  του επιτρεπόταν η αξιοποίηση της δημιουργίας του τότε
είσαι βαθιά νυχτωμένη...ή αλλιώς , ψάχνεις για μαλάκες...

ΣούπερΝόβα, πρώην μέλος της ΚΝΕ είμαι, οπότε αν δεν έχεις να μου πεις κάτι καινούριο που να μην το ξέρω, τότε καλύτερα να τα παρατήσεις...για σένα το λέω...
Έστω οτι ενηλικιώνομαι λοιπόν,και-όπως με συμβούλευσες-αναλαμβάνω τις ευθύνες μου,αλλά δεν θέλω και να ακολουθήσω το δρόμο των προαναφερθέντων συμφοιτητών μας,που λίγο πολύ αποκάλεσες μ@λ@κες.
Έστω δλδ, οτι αποφασίζω να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση,αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία,με μοναδικό εφόδιο τις γνώσεις μου,αλλά μηδενικό αρχικό κεφάλαιο.Τότε,οπωσδήποτε θα πρέπει να δανειστώ από κάποια-ες τράπεζες.
Καθώς ξεκινάει η λειτουργία της επιχείρησης, θα πρέπει να καλύψω εκτός από τα λειτουργικά έξοδα και πάγια(συμπεριλαμβανομένων των υπέρογκων τόκων, εκτός από την αποπληρωμή των δανείων).
Αρα δεν θα μπορώ να επανεπενδύω μεγάλο μέρος των κερδών στην επιχείρηση και να αναπτυχθώ όσο λες.
Πού θέλω να καταλήξω?το σύστημα ως έχει,μεριμνά περισσότερο για τη συντήρηση του κεφαλαίου στα χέρια αυτών που το κατέχουν ήδη,γι'αυτό άλλωστε λέγεται  συντηρητική η κυβέρνηση που μας κυβερνά,παρά για την αναδιανομή του σε νέους,ικανούς και μορφωμένους ανθρώπους τους  οποίους εξωθεί τελικά στο να γίνονται υπάλληλοι,γιατί δεν νομίζω στην τελική ότι δεν ήταν ικανά,ή λιγότερο ικανά από σένα όλα αυτά τα παιδιά,ή ότι δε σκέφτηκαν πριν πράξουν.
« Last Edit: June 25, 2007, 05:45:09 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 56 Go Up Print
Jump to: