• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:30:13 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:30:13 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 18
Guests: 159
Total: 177
kutsukellis
Nikos Spiliás
kchristoua
marwt
simos
mavropan
Yamal
abunchofcells
mitsos753905
Apaugasma
ANDVRONTZOS
aplos paratiritis
andreassifo
tank
Akis Papanikolaou
Theosarm
CasualUndergrad
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123422 times)
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #465 on: June 25, 2007, 05:28:40 am »

Γιατί αν ήταν αλλιώς,δεν θα υπολειτουργούσαν αρμόδιοι φορείς όπως ο ΕΟΜΜΕΧ, ή η ΓΓΝΓ, Το επαναλαμβάνω, πως ο δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι...
Σε ο,τι αφορά την εθελούσια στον οτε,εύχομαι ποτέ να μην σου τύχει(να χεις γίνει Bill Gates#2 μέχρι τότε),γιατί κάποιοι κυριολεκτικά έχασαν τη δουλειά τους παίρνοντας ψίχουλα σε αντάλλαγμα και όταν δούλευα εκεί οι συνδικαλιστικοί φορείς έκαναν ένα σωρό απεργίες επ'αυτού,άρα τι σόι εθελούσια ήταν???
Τέλος,ναι,η επιτυχία του καπιταλισμού έρχεται από την επιτυχία του συμπολίτη σου,που συνεπάγεται ταυτόχρονη αποτυχία δικιά σου,ή τουμπαλιν.(Ο θάνατός σου, η ζωή μου).Τρανταχτό παράδειγμα και πάλι ο Bill ο οποίος για να πετύχει,εφάρμοσε τακτικές (πχ) δεμένων πωλήσεων,closed source code και γενικά μετέτρεψε την εταιρεία του σε παγκόσμιο μονοπώλειο λογισμικού απαγορεύοντας την ανάπτυξη άλλων μικρότερων εταιρειών γεγονός που τον οδήγησε στα δικαστήρια περί αθέμιτου ανταγωνισμού ακόμα και στην χώρα του, στις πλέον φιλελεύθερες ΗΠΑ
Αυτό ακριβώς εννοείς' αξιοποίηση της δημιουργίας'? Ούτε λίγο ούτε πολύ, ή είσαι ο Gates ή δουλεύεις για τον Gates.Μέση λύση δεν υπάρχει....
Σου εύχομαι να 'αξιοποιήσεις τη δημιουργία' σου, γιατί αλλιώς θα φας την π@π@ρ@,όπως και οι όλοι οι υπόλοιποι, οι ντιπ ....μαλ...
Τέλος,το ότι ήσουν πρώην μέλος της ΚΝΕ,καλά που το πες, για να γράφεται
αύριο μεθαύριο στη νεοφιλελεύθερη βιογραφία σου με τίτλο:"Κανείς  δεν είναι τέλειος"......... 8)   8)   
« Last Edit: June 25, 2007, 05:35:05 am by SuperNova » Logged

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #466 on: June 25, 2007, 09:19:21 am »

Quote from: SuperNova on June 25, 2007, 03:31:12 am
@gepelteΚ
  • μια χαρά παρακολούθησα το τόπικ,γιατί σέβομαι κάθε πολιτικό προβληματισμό και σου απαντάω: μίλησες για γκουλάνγκ και στρατιωτικοποίηση της εργασίας από το Στάλιν,την ίδια ώρα που  ο πλανήτης και κυρίως η Ιαπωνία,και οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα έχουν μετατραπεί σε'εργασιακά στρατόπεδα πολυεθνικών',με απάνθρωπους όρους εργασίας,εξαντλητικά ωράρια,παιδική εργασία κτλ.Για να μιλήσω και για την μινιατούρα μίμησης από το ντόπιο κεφάλαιο με το'άνοιγμά'του στις γειτονικές χώρες(Βουλγαρία,Σκόπια κτλ)
  • Ανέφερες τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ και τα εγλήματά της ,αλλά δεν μας είπες για τις κατ' εξακολούθηση απαγωγές ατόμων από τη CIA,για τη στρατιωτική βάση στο Γκουαντάναμο,για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο όνομα της τρομοκρατίας.
  • Είπες για τις στρατιωτικές επεμβάσεις του κόκκινου στρατού σε γειτονικά κράτη και δε μίλησες για όλη τη φρίκη στον πόλεμο του κόλπου και στον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για την επέμβαση στο Αφγανιστάν κατά του καθεστώτος των Ταλιμπάν, και στο Ιράκ.Για το δράμα στην Παλαιστήνη,για τη νέα επερχόμενη εισβολή στο Ιράν...
  • για την κολλεκτιβοποίηση και την πείνα.Την ίδια ώρα που εκατομμύρια  άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στην Αφρική επειδή βαριαναστενάζουν κάτω από το καθεστώς της αποικιοκρατίας. Η επειδή πεθαίνουν από ασθένειες που οφείλονται σε ιούς κατασκευασμένους σε εργαστήρια πολυεθνικών.Για να μην αναφέρω  τα ναρκωτικά που προωθούνται από καρτέλ στο Μεξικό και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική. Διάβασε λίγο για την κατάσταση στην περιοχή εκείνη.
Ίσως θα πρεπε βέβαια να ανοιχτεί καινούριο τόπικ με θέμα "Κριτική στον νεοφιλελευθερισμό", να δούμε αν θα λεγες τίποτα εκεί....

κι αν δεν τα χουμε επισημάνει......

τα παιδιά έχουν επιλεκτική  όραση......

οι δύο απαντήσεις ήταν :
1)χέστηκα για τα εγκλήματα του καπιταλισμού
2)ανοίξτε εσείς ένα τόπικ και θα καταδικάσω κι εγώ

Quote from: SuperNova on June 25, 2007, 04:55:38 am
Έστω οτι ενηλικιώνομαι λοιπόν,και-όπως με συμβούλευσες-αναλαμβάνω τις ευθύνες μου,αλλά δεν θέλω και να ακολουθήσω το δρόμο των προαναφερθέντων συμφοιτητών μας,που λίγο πολύ αποκάλεσες μ@λ@κες.
Έστω δλδ, οτι αποφασίζω να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση,αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία,με μοναδικό εφόδιο τις γνώσεις μου,αλλά μηδενικό αρχικό κεφάλαιο.Τότε,οπωσδήποτε θα πρέπει να δανειστώ από κάποια-ες τράπεζες.
Καθώς ξεκινάει η λειτουργία της επιχείρησης, θα πρέπει να καλύψω εκτός από τα λειτουργικά έξοδα και πάγια(συμπεριλαμβανομένων των υπέρογκων τόκων, εκτός από την αποπληρωμή των δανείων).
Αρα δεν θα μπορώ να επανεπενδύω μεγάλο μέρος των κερδών στην επιχείρηση και να αναπτυχθώ όσο λες.
Πού θέλω να καταλήξω?το σύστημα ως έχει,μεριμνά περισσότερο για τη συντήρηση του κεφαλαίου στα χέρια αυτών που το κατέχουν ήδη,γι'αυτό άλλωστε λέγεται  συντηρητική η κυβέρνηση που μας κυβερνά,παρά για την αναδιανομή του σε νέους,ικανούς και μορφωμένους ανθρώπους τους  οποίους εξωθεί τελικά στο να γίνονται υπάλληλοι,γιατί δεν νομίζω στην τελική ότι δεν ήταν ικανά,ή λιγότερο ικανά από σένα όλα αυτά τα παιδιά,ή ότι δε σκέφτηκαν πριν πράξουν.

+1000

θα  ξανακουοτάρω και τον εαυτό μου μπάς και πάρουμε καμιά απάντηση :

ουφ....

πάμε πάλι :

Quote from: pandora on June 24, 2007, 16:55:30 pm
Καταρχήν η "ελεύθερη οικονομία" δεν σε βοηθά να σηκωθείς, αλλά να πέσεις. Πάρε παράδειγμα τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στην Ολυμπιακή, πού είτε θα "κάνουν εθελούσια έξοδο"  Grin είτε θα απολυθούν, για χάρη αυτού του τόσο πολυδιαφημισμένου "ανταγωνισμού", που ορίζει οι συγκεκριμένες εταιρείες να ιδιωτικοποιηθούν και να συνεχίζουν να δουλεύουν με άλλα κριτήρια.
Για σκέψου ανθρώπους 50 χρονών που δεν έχουν συμπληρώσει ένσημα και απολύονται σ'αυτή την ηλικία... αυτούς που δούλευαν στις βιοτεχνίες της Νάουσας φερειπείν. Για σκέψου να είσαι 50 χρονών και να μην βρίσκεις άλλη δουλειά σ'αυτή την ηλικία, να πρέπει να θρέψεις και οικογένεια, και να μην μπορείς να πάρεις και σύνταξη. Ωραία τα λέμε από τον καναπέ μας και τον Η/Υ μας αλλά για σκεφτείτε να βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση... Αυτούς μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να τους προστατεύσει (βρές άλλη λέξη αν δεν σ'αρέσει το -ισμός  Grin), πάντως με τίποτα ο ανταγων-ισμός  Grin και η ελεύθερη αγορά.
Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα.

επίσης :

Quote from: pandora on June 24, 2007, 21:38:40 pm

Υπάρχει μία αρεία φυλή εργαζομένων και επιχειρηματιών που παίρνουν μισθούς άνω των 2000Ε το μήνα και είναι οι μοναδικοί που θεωρούνται ότι έχουν μυαλό. Μεταξύ  αυτών ανήκουν η Μπεζεντάκου, που παίρνει πολλά λεφτά, η Ντούβλη, η Λαμπίρη, η Μιμή Ντενίση, ο Ψωμιάδης, ο Φλωρινιώτης  κτλ. Όλοι αυτοί πληρώνονται γιατί έχουν φυσικά πάρα πολύ μυαλό και τους αξίζει ο μισθός που παίρνουν (σόρυ, ξέχασα τη Φάνη - Πάλλη Πετραλιά και τον Πολύδωρα). Είναι άτομα τα οποία πήγαν μπροστά καθαρά με την αξία τους και με το πάρα πολύ μυαλό τους, σε αντίθεση με 30000 μαλάκες - και βλάκες με χαμηλό IQ - δικηγόρους με διδακτορικά που ψάχνουν αυτή τη στιγμή για δουλειά.

Επίσης μας έπεισες ότι το πτυχίο του πανεπιστημίου και η γνώση την οποία περικλείει αυτό είναι αναλώσιμο εμπόρευμα με καρτελάκι τιμής, και δεν έχει ανεκτίμητη αξία.

όλοι αυτοί μάλλον αξίζουν τους μισθούς τους έτσι....???

Quote from: pandora on June 18, 2007, 16:53:49 pm
1)Εγώ προσωπικά ξέρω τουλάχιστον 3 ιδιοκτήτες παραγωγικού μέσου (τους ξέρω προσωπικά εννοώ) που βαράνε μ$%&$#  όλη μέρα (άιντε να μην πώ τώρα). Καπνίζουν την  πουράκλα τους στη γραφειάρα τους και δουλεύουν οι υπόλοιποι είλωτες.
2)Ο  εργαζόμενος νοιάζεται για τη δουλειά του για δύο λόγους : καταρχήν μπορεί αυτή η δουλειά να του αρέσει (αλλά αυτό δεν το υπολογίζουμε ποτέ για τα "γουρούνια" τους εργαζόμενους που το μόνο που σκέφτονται όλη μέρα είναι πώς να βλάψουν την επιχείρησή τους, έτσι?) , και έπειτα μπορεί να πληρώνεται καλά και αυτό είναι κίνητρο και για να μην θέλει να χάσει τη δουλειά του αλλά και για να την κάνει με όρεξη εφόσον επιβραβεύεται ο κόπος του. Όταν ο εργοδότης σου όμως σου δίνει ψίχουλα για μισθό, μπορείς να μου πείς εσύ ΓΙΑΤΙ να τρέχεις σαν τον βλάκα πάνω κάτω όλη μέρα??? Σαδομαζοχιτής είσαι??
[...]
4)Πήγες μια βόλτα στο ΤΕΒΕ όπως πήγα εγώ τις προάλλες για το βιβλιάριό μου να δεις πόσο κόσμο εξυπηρετούν 3 άνθρωποι και για πόσες ώρες και πόσο βρίσιμο τρώνε για πράγματα που δεν φταίνε? Και ότι φεύγουν 1 ώρα μετά την ώρα που θα πρεπε να σχολάσουν? Η σούπερ κυβερνησάρα σας και η σούπερ πρωθυπουργάρα σας που ενοποιήσαν 3 ταμεία, τα έχουν κάνει #%&#@ (να μην πώ) και όχι μόνο ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αλλά και οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν ούτε ανάσα. Θα έριχνα το άπειρο γέλιο να σε δώ να κάνεις τη δουλειά τους, να έβλεπα πόσο καλά θα μπορούσες να την κάνεις υπό αυτές τις συνθήκες και πόσο ευγενικός θα ήσουν με τους ασφαλισμένους.... Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Δεν υπάρχει ελπίδα μ'αυτούς αλλά τέλοσπάντων.

Από τα 100 που λέμε και το βουλώνουν γιατί δεν μπορούν να απαντήσουν θα quotάρουν το ένα και θα μας; ρωτήσουν "τί εννοείς"?? "καταδικάζεις"?? κτλ κτλ κτλ "ποιό σύστημα είναι το καλύτερο? ο σοσιαλισμός δεν δούλεψε, οπότε είναι αποδεδειγμένα καλύτερα τα σκατά στα οποία ζούμε σήμερα" ή το κορυφαίο επιχείρημα "αν ήσουν γκόμενα του Προυντόν θα ήσουνα πόρνη και γι'αυτό δεν πρέπει να ασπάζεσαι ούτε εν μέρει τις θεωρίες του".

Άντε λοιπόν, ρούφα τα μπαλάκια του σολωμού σου!

Αυτά τα μπαλάκια του σολωμού μας έχουν κάνει τη ζημιά μάλλον.
 Grin
« Last Edit: June 25, 2007, 09:23:33 am by pandora » Logged
Jalk
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #467 on: June 25, 2007, 09:58:35 am »

Α και γκεπέλτεκ, αυτό που λες στην υπογραφή σου είναι μαλακία, δεν ισχύει. Το σύμπαν θα διαστέλλεται επ'άπειρον.
Διάβασε και κανένα βιβλίο, δεν κάνει κακό, μην εμπιστεύεσαι μόνο την αυθεντία σου...

Καλά καλά το γάμησα...  tomato tomato tomato
Κάπου πρέπει να ξεφορτώσω πρωινιάτικα.
« Last Edit: June 25, 2007, 10:00:49 am by Jalk » Logged

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #468 on: June 25, 2007, 10:00:12 am »

Quote from: pandora on June 25, 2007, 02:33:09 am
Quote from: gepeltek on June 24, 2007, 23:16:47 pm
Καταρχας δεν έχω φάει κόλλημα με κανέναν, αυτοί έφαγαν κόλλημα μαζί μου..
Ηρθε τώρα και η superfilmet (που παρακολουθησε με προσοχή όλη τη συζήτηση) να μας μιλήσει αμερόληπτα για το τί είπε ή δεν είπε ο Σμιθ και να βγάλει αντικειμενικά τα συμπεράσματα της για τον καπιταλισμό (αλλά και για μένα και τον Ολυμπιο) με βάση το τι της είπε ο εργοδότης της στον ΟΤΕ..  Grin
Και κατα δευτερον σου ζήτησα να μου δώσεις μία (τουλάχιστον σαφή) αντιπρόταση, όχι απλά να λες "Αυτούς μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να τους προστατεύσει" γιατί ο σοσιαλισμος που γνωρίσαμε όλοι μας μόνο προστασία δεν προσέφερε στους ανθρώπους.. Μήπως θα μπορούσες εσύ να μου δώσεις την απάντηση που δεν πήρα από το Φενιξ..; Εκτός αν παραδέχεσαι και εσύ ότι το δικό σου σύστημα θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καλή διάθεση και στην αλληλεγγύη των ανθρώπων, οπότε μπορώ να σου πω από τώρα ότι δεν με κάλυψες..

Προσπερνώντας τα σχόλια και τις προσβολές σε προσωπικό επίπεδο, τις ειρωνίες κτλ για τους συναδέλφους σου, που αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι βρίζεις και ειρωνεύεσαι όταν στριμώχνεσαι, θα σου απαντήσω.
[...]

Η μόνη απάντηση είναι η εξής (για πολλοστή φορά - αν με ξαναρωτήσεις τα ιδια πράγματα στα οποία σου έχω απαντήσει 1000 φορές δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω) : όλα τα πολιτικά συστήματα έχουν ατέλειες, και όλα για να εφαρμοστούν με τον καλύτερο τρόπο χρειάζονται πολύ καλή παιδεία στις νέες γενιές. Όσο καλύτερη θα γίνεται η παιδεία, τόσο καλύτερος θα γίνεται και ο κόσμος. Το θέμα είναι ποιό σύστημα - ατελές όπως όλα στην πρακτική εφαρμογή του - θα εκφράζει περισσότερους ανθρώπους. Την μάζα. Τον όγκο. Πές το όπως θέλεις.

Καταρχάς οι προσβολές πάνε στις προσβολές.. Οταν κάποιος-α θα μπαίνει σε αυτό το τοπικ μετα απο 32 σελίδες όπου έχω χιλιοπει την άποψη μου για να βγάζει τόσο αυθαίρετα και αβάσιμα συμπεράσματα, χωρίς να έχει παρακολουθήσει τίποτα, ε τότε θα τον αντιμετωπιζω μόνο με ειρωνία..
Εχω ποστάρει 200 δημοσιευσεις σε αυτό το τοπικ.. Εγω θα έπρεπε να αισθάνομαι ότι μιλάω σε παιδιά Α' δημοτικου όχι εσύ.. Γιατί ακριβώς με ρωτατε τα ίδια και τα ιδια (δες και την απάντηση μου στη superfilmet) αποφευγοντας εντεχνιεντως να απαντησετε σημείο προς σημείο στις ερωτήσεις μου (έκανα συγκεκριμένες ερωτήσεις στον Φενιξ και απαντησεις δεν πήρα, παρα μου το γύρισε και αυτός όπως και εσύ στην καλή θέληση του ανθρώπου και στην παιδεία)
Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι και εσύ δεν είσαι σίγουρη πως ακριβώς θα εφαρμοστεί η απόλυτη ισότητα και η καταργηση της ιδιοκτησιας, πως ακριβώς θα εφαρμοστεί ο τελειος (μεχρι τώρα θεωρητικός) σοσιαλισμός (και φυσικα δεν δυναται να γνωρίζεις αφού δεν είσαι κοινωνική ουτε πολιτικη αναλύτρια).. Απλά εσυ όπως και ο aurelius, Fenix, Kenny,  Kαμενος κτλ πιστευετε πως ο ιδανικός (μη υπαρκτός ακόμα) σοσιαλισμός εκφράζει καλύτερα τον άνθρωπο..
Εγώ λοιπόν διαφωνώ και εξήγησα προηγουμένως γιατί ασπάζομαι τον ιδανικό καπιταλισμο και την ελευθερη οικονομια (δεν θα κάνω ούτε εγώ ένα απάνθισμα από quotes γιατί απλούστατα βαρέθηκα)..
Καλή τύχη στις προσπάθειες σας και στα οράματά σας πάντως..  Wink

@gepelteΚ
  • μια χαρά παρακολούθησα το τόπικ,γιατί σέβομαι κάθε πολιτικό προβληματισμό και σου απαντάω:
    [...]

Ίσως θα πρεπε βέβαια να ανοιχτεί καινούριο τόπικ με θέμα "Κριτική στον νεοφιλελευθερισμό", να δούμε αν θα λεγες τίποτα εκεί....
Άνοιξε κοπέλα μου, ευπρόσδεκτο είναι.. Και άλλη φορά διάβαζε καλύτερα γιατί εγώ πρώτος σας προέτρεψα 30 σελίδες πριν να ανοιξετε αυτό το γ@#$%^*ο τόπικ..

Quote from: gepeltek on May 27, 2007, 22:28:03 pm
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Τα εγκλήματα των κομουνιστών είναι το θέμα της σελίδας αυτής και τα εγκλήματα που έγιναν από τους κομμουνιστές ανά τον κόσμο είναι εκατομμύρια , κάθε νεκρός κι ένα έγκλημα ενάντια στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ατομική ελευθέρια και ιδιοκτησία.
Και για να προλάβω μερικούς (γιατι σίγουρα θα ειπωθεί και αυτό)..
Θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε και για τα εγκλήματα των Αγγλοαμερικανων δεν είπαμε ότι είναι άγιοι αυτοί. Σας προτρέπω να κάνετε αντίστοιχο κείμενο και για τα δικά τους εγκλήματα.

Αλλη φορά να κάνεις πιο ευστοχες παρατηρήσεις (ουτε βαλτή να ήσουνα) εκτός βέβαια αν σε εκθετουν αυτά που έγραψα και δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς παρα να το ρίξεις στο απάνθρωπο κτηνώδες καπιταλιστικό σύστημα..
Περιμένω λοιπόν να ανοίξεις δικό σου τόπικ..
Να είσαι σίγουρη πως θα συμμετεχω ενεργά στη συζήτηση..   8)

ΥΓ: Ξεχασα να σε ρωτησω, εσύ τα αρνεισαι όλα αυτά που έγιναν στη σταλινικη Ρωσια, στη μαοική Κινα κτλ; 
(απλά για διευκρίνιση.. Kenny μην αρπαχτεις πάλι..  )  [/list]
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #469 on: June 25, 2007, 10:17:13 am »

Quote from: SuperNova on June 25, 2007, 05:28:40 am
Γιατί αν ήταν αλλιώς,δεν θα υπολειτουργούσαν αρμόδιοι φορείς όπως ο ΕΟΜΜΕΧ, ή η ΓΓΝΓ, Το επαναλαμβάνω, πως ο δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι...
Σε ο,τι αφορά την εθελούσια στον οτε,εύχομαι ποτέ να μην σου τύχει(να χεις γίνει Bill Gates#2 μέχρι τότε),γιατί κάποιοι κυριολεκτικά έχασαν τη δουλειά τους παίρνοντας ψίχουλα σε αντάλλαγμα και όταν δούλευα εκεί οι συνδικαλιστικοί φορείς έκαναν ένα σωρό απεργίες επ'αυτού,άρα τι σόι εθελούσια ήταν???

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους για πιο συνδικαλιστικό κίνημα; Του Πολυζωγόπουλου (ΚΕ του ΠΑΣΟΚ) ή του Μανώλη (νυν βουλευτής); Εκεί που έχουν κάτι τέτοιοι "ανιδιοτελείς" εργατοπατέρες καταντήσει το εργατικό κίνημα πιο πολύ σε τιμά να διαφωνείς μαζί τους παρά να συμφωνείς. Γιατί πρέπει οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν σαν τα πρόβατα;
Δε λέω ότι όταν θίγονται τα δικαιώματα ενός εργατικού κλάδου, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι θεατές και μοιρολάτρες. Να μη βάζουμε όμως όλες τους "αγώνες" στο ίδιο τσουβάλι. Τι να μας πουν οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής με αίτημα να μη σταματήσουν οι παράνομες επιχορηγήσεις και να συνεχίσουν να έχουν δωρεάν αεροπορικά εισητήρια; Τα βύσματα του ΟΤΕ που τα ξύναν αντί να κοιτάξουν να μάθουν τις νέες τεχνολογίες και μετά ισχυρίστηκαν ότι τους αδικεί η εθελουσία έξοδος;  Αν αυτό είναι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τότε αγωνιστής είναι ο απεργοσπάστης..
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #470 on: June 25, 2007, 11:47:19 am »

Quote from: gepeltek on June 25, 2007, 10:17:13 am
Δε λέω ότι όταν θίγονται τα δικαιώματα ενός εργατικού κλάδου, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι θεατές και μοιρολάτρες. Να μη βάζουμε όμως όλες τους "αγώνες" στο ίδιο τσουβάλι. Τι να μας πουν οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής με αίτημα να μη σταματήσουν οι παράνομες επιχορηγήσεις και να συνεχίσουν να έχουν δωρεάν αεροπορικά εισητήρια;
Η Ολυμπιακή ήταν κερδοφόρα. Εάν το κράτος πλήρωνε κανονικά τις οφειλές του σ'αυτήν δε θα παρουσιαζόταν έλλειμμα. Γιατί να είναι παράνομες οι επιχορηγήσεις;
Quote from: gepeltek on June 25, 2007, 10:17:13 am
Τα βύσματα του ΟΤΕ που τα ξύναν αντί να κοιτάξουν να μάθουν τις νέες τεχνολογίες και μετά ισχυρίστηκαν ότι τους αδικεί η εθελουσία έξοδος;
Το να μάθεις τις νέες τεχνολογίες είναι ευθύνη του εργοδότη που σε πληρώνει (εδώ, του κράτους). Δεν πρέπει να επιβαρύνει εσένα. Ύστερα, δε νομίζω ότι τα βύσματα ήταν η ομάδα που κινδύνευε περισσότερο από την εθελούσια έξοδο...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Αθάνατος
Guest
« Reply #471 on: June 25, 2007, 11:49:59 am »

Αουρέλιους ούτε βαλτός να ήσουν!
Σχεδόν σε κάθε σου ποστ παραποιείς την αλήθεια. Σε προσπερνούσα αλλά θελω να με ξαναευχαριστήσεις που ...ξες

Quote from: Aurelius on June 24, 2007, 23:59:42 pm
Αυτο που κανεις ας πουμε εσυ δεν ειναι επικληση στην αυθεντια;

Όχι δεν είναι.
Ο καμένος ρώτησε και πήρε την απάντηση
Από την άλλη η παραπομπή μου στον Ανταμ Σμιθ ήατν για ένα άτομο που μίλησε για ένα επιτυχημένο μέχρι στιγμής σύστημα.

Quote from: Aurelius on June 24, 2007, 23:59:42 pm
Οταν εσυ ρωτουσες πως θα ηταν τα πραγματα και μπλα μπλα μπλα, ο Fenix σου παρεθεσε ενα κειμενακι. Δεν σου ειπε, τσιμπα την Βιβλο της Αληθειας, το υπερτατο μυστικο. Σου ειπα παρε λιγο Προυντον για να καταλαβεις τι εννοω.

Εσυ τωρα που παραθετεις ενα κειμενο με το σχολιο και καλα "παπαρολογος" τι θες να αποδειξεις; Οτι ειναι επειδη το λεει καποιος συγκεκριμενος αρα ειναι η Αληθεια;

Quote from: Fenix on June 16, 2007, 20:30:19 pm
Για την συνέχεια τσίμπα λίγο Προυντόν να σου σηκωθεί κάθε τρίχα στο νεοφιλελεύθερο κρανίο σου

.
.
.
Να σου πω και τους τίτλους άλλων κεφαλαίων του βιβλίου :Την γη δεν μπορεί κανείς να την ιδιοποιηθεί, Η καθολική συναίνεση δεν δικαιολογεί την ιδιοκτησία, Η παραγραφή ποτέ δεν δικαιολογεί την ιδιοκτησία, Εργασία:Από μόνη της δεν έχει καμία δύναμη να ιδιοποιηθεί τα πράγματα της φύσης, Η εργασία στην υπηρεσία της δικαιοσύνης καταστρέφει την ιδιοκτησία και άλλα πολλά. Επίσης μία καλή πρόταση του Προυντόν είναι η ακόλουθη "Ο εργαζόμενος διατηρεί ακόμα και αφότου έχει πληρωθεί τους μισθούς του, ένα φυσικό δικαίωμα ιδιοκτησίας στο αντικείμενο που έχει παραγάγει.", πώς το σχολιάζεις; Είναι δίκαιο ή άδικο;

Βέβαια όταν ακολούθησαν οι αναφορές στην πραγματικότητα σχετικά με την αξία της γής, σχετικά με τη δομή των μεταποιητικών βιομηχανιών δεν ακούσαμε να λέει κάτι ο Προυντόν και άρα μέσω αυτού ο Φενίξ

Σήμερα που η ιδιοκτησία μετράει συμβαίνουν αυτά που ποστάρω σε αυτό το άρθρο
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.msg306669#msg306669
Σήμερα πάλι είδα στην τηλεόραση στο Mega να ξεριζώνουν τις κερασιές τους στην Πέλλα.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι ότι στην περίπτωση που καταργηθεί η ιδιοκτησία ποιος μαλάκας θα μείνει πάνω στα κατσάβραχα να κάνει τα μήλα ώστε να τρως Αουρέλιους? Ποιος θα πάει να κάνει τις ιχθυοκαλλιέργειες?
Τώρα πάνε είτε αυτοί που έχουν κάποια ιδιοκτησία, είτε αυτοί που στοχεύουν στο κέρδος.
Αν δεν υπήρχε η ιδιοκτησία όλοι θα ήθελαν να κάνουν μία εύκολη δουλειά και φυσικά με καλά χρήματα.Αυτό θέλουν και τώρα όλοι, αλλά ευτυχώς κάποιοι θα στοχεύσουν στο κέρδος και θα ασχοληθούν με τις ιχθυοκαλλιέργειες αντί να θέλουν το δημόσιο. Έτσι και αλλιώς δεν τους χωράει όλους το δημόσιο. ΑΝ υπάρχει κάτι που προκαλει την παραγωγή αυτού του πλούτου που βλέπεις σήμερα τότε αυτή είναι η ιδιοκτησία και η επιδίωξη του κέρδους.

Ο Προυντόν ήταν ένας ονειροπόλος και αυτά που είπε ήταν...να το πω? Grin
Αν περάσει η χώρα μας σε ένα σύστημα που δεν υπάρχει ιδιοκτησία τότε για να κρατήσεις τον κόσμο στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις κερασιές, στους στάβλους, στην εξόρυξη λιγνίτη, στις οικοδομές και σε άλλες δουλειές θα πρέπει να τον καταπιέσεις μέσω ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Χώρια που για να εξασφαλίσεις την απόδοση τους στη δουλειά θα πρέπει να είναι σκληρό αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς. Και δε λέω...μπορεί να πετύχει πολλά αυτό το σύστημα όπως πχ στην ΕΣΣΔ. Αλλά αυτό δε μετράει όταν ο κόσμος καταπιέζεται και δεινοπαθεί! Η αφέλεια μερικών που απλώς κοιτάνε τους αριθμούς χωρίς να ΄χουν ρωτήσει τους ανθρώπους το τι τράβηξαν για αυτά, δείχνει το πως εννοούν τη "λαϊκή εξουσία" στην οποία αναφέρονται διαρκώς. Και αυτό πιστεύω είναι το θέμα του τόπικ το οποίο έχει γ@μ*θ$$

Quote from: BOBoMASTORAS on June 25, 2007, 01:17:35 am
Quote from: Αθάνατος on June 24, 2007, 19:42:57 pm
Quote from: SuperNova on June 24, 2007, 04:02:05 am
Τα παρακάτω απευθύνονται στον Αθάνατο Ολύμπιο, αλλά και σε άλλα παιδιά με παρόμοιες
απόψεις που μόλις τέλειωσαν τη σχολή, ή ακόμα σπουδάζουν και ονειροβατούν ελπίζοντας πως είναι η μετενσάρκωση του Bill Gates( παρεπιπτόντως ζει ακόμα το άτομο).
Οι εργοδότες έξω δεν μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες..
Από  φίλους μου που τέλειωσαν τη σχολή μας ο ένας δουεύει στην iNTRACOM
για λιγότερο από 1000ευρώ/μήνα και χτυπάει 10ωρα (όπου οι υπερωρίες ΔΕΝ πληρώνονται).Άλλος σε μικρότερη τεχνική εταιρεία όπου οι υπερωρίες πληρώνονται
σαν κανονικές ώρες(όχι παραπάνω) αλλά τα λεφτά είναι ακόμα λιγότερα(ίσα ίσα το ΤΣΜΕΔΕ να πληρώνει).Κι ένας τρίτος κάνει ιδιαίτερα σε παιδιά, ενώ έχει δώσει ήδη για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,αλλά δεν πέρασε.(Ηθελε να γίνει καθηγητής ενώ έχει τελειώσει τη σχολή μας, γιατί δεν του βγήκε άραγε σε BILL, ποιος ξέρει?  Huh)
Για να μην συνεχίσω να μιλάω για τους ασκούμενους δικηγόρους που κάνουν πρακτική για ψίχουλα.

Και για πες μας ...Ποιος τους φταίει?
Όλοι έχουν δικαίωμα στη μαλακία και προφανώς και αυτοί που αναφέρεις.
Θα μου πεις: Τι να έκαναν?
Αυτοί ξέρουν, γιατί αυτοί ξέρουν τις ικανότητες τους και το τι είναι καλύτερο για αυτούς!

Αυτό λέμε ρε αθάνατε, fuck the system γιατί μας γαμάει και μας εκμεταλεύεται. Αυτό γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες μας και δε πρόκειται να αφήσουμε τον εργοδότη μας, να κρίνει τι μπορούμε να κάνουμε και τι ψωρο φράγκα θεωρεί ότι πρέπει να πάρουμε για την εργασία μας. Δε πρόκειται να κάτσουμε να παίξουμε με τους κανόνες του συστήματος γιατί μας αδικούν. Και μεις το συμφέρον μας επιδιώκουμε, μόνο που ξέρουμε ότι δε ταυτίζεται με αυτό του εργοδότη. Αν εσύ θέλεις να λες ότι στην ελεύθερη αγορά το συμφέρον του εργαζόμενου έρχεται από τη προσπάθεια του εργοδότη να επιδιώξει το προσωπικό του κέρδος, συνέχισε να το πιστεύεις. Αλλά να ξέρεις ότι θα μας βρεις αντίθετους. Μην τρέφεις αυταπάτες για αυτό.

Το συμφέρον μας είναι η ύπαρξη παραγωγής και κατ' επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.
Δε διαχωρίζει κανείς τους ανθρώπους σε εργοδότες και εργάτες. Υπάρχει δυναμική και αλλαγές σε αυτά τα σύνολα. Δεν είναι στατικά.

Προφανώς και τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν ταυτίζονται με του εργοδότη πάντα. Αλλά από ένα σημείο και μετά ταυτίζονται, γιατί αν είναι να κλείσει η επιχείρηση του εργοδότη τότε οι εργαζόμενοι θα μείνουν στον άσσο, αφού προφανώς δε μπορούσαν να συνεταιριστούν και να εργάζονται στη δικιά τους δουλειά.
Jalk

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
« Reply #472 on: June 25, 2007, 11:52:27 am »

Από το σπίτι δε θα βγω, πίνω μπάφους και παίζω προ...

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
Καμένος

View Profile
« Reply #473 on: June 25, 2007, 12:23:55 pm »

Quote from: gepeltek on June 25, 2007, 10:00:12 am

ΥΓ: Ξεχασα να σε ρωτησω, εσύ τα αρνεισαι όλα αυτά που έγιναν στη σταλινικη Ρωσια, στη μαοική Κινα κτλ; 

Όχι, κανείς δεν τα αρνείται. Εσύ είσαι τόσο κοντόφθαλμος που αρνείσαι όλα τα άλλα.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #474 on: June 25, 2007, 12:56:47 pm »

Αθανατε δεν παραποω τιποτα. Το ποστ μου ηταν μετα απο το ποστ του gepeltek. Σε αυτον αναφεροταν.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Αθάνατος
Guest
« Reply #475 on: June 25, 2007, 13:16:48 pm »

Και σε μένα αναφερόταν, αφού ο Gepeltek εμένα κουώταρε και έκανες τις παρατηρήσεις σου για τον Άνταμ Σμιθ.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #476 on: June 25, 2007, 18:15:27 pm »

Εχω ποστάρει 200 δημοσιευσεις σε αυτό το τοπικ.. Εγω θα έπρεπε να αισθάνομαι ότι μιλάω σε παιδιά Α' δημοτικου όχι εσύ.. Γιατί ακριβώς με ρωτατε τα ίδια και τα ιδια (δες και την απάντηση μου στη superfilmet) αποφευγοντας εντεχνιεντως να απαντησετε σημείο προς σημείο στις ερωτήσεις μου

Αν πάρεις τα στατιστικά στοιχεία του τόπικ (δηλ. το ποιός καταλαβαίνει ποιόν) θα σου βγούνε λίγο ανάποδα οι χαρακτηρισμοί. Το 80% συμφωνεί μαζί μου - και καταλαβαίνει τί λέω - και ένα 20% μαζί σου (και καταλαβαίνει τί λές).Οπότε το ποιός μιλάει στην Α' Δημοτικού θα το κρίνουν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση. Μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με τον Πόντιο που ανέβαινε ανάποδα τον μονόδρομο και λέει : "μα καλά, είναι δυνατόν 10000000 βλάκες να ανεβαίνουν ανάποδα τον δρόμο?"  Grin Grin Grin Grin Grin

Για το χότ ντόγκ και το λουκάνικο  Grin δεν απάντησες, έστω και με δικά σου λόγια όπως έκανα εγώ γι'αυτό που οραματίζομαι. Στην τελική τί διασφαλίζει το τέλειο, ονειρεμένο καπιταλιστικό σύστημα που ονειρεύεσαι ότι θα είναι τέλειο? Γιατί τα όσα έχεις πεί μέχρι τώρα περί ανταγωνισμού που θα διασφαλίσει την δικαιοσύνη  Grin και περί τέλειων συνδικαλιστάδων που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των αδυνάτων, σου απαντήσαμε τόσο με επιχειρήματα όσο και με παραδείγματα ότι μπάζουν από παντού σαν τρύπιες κατσαρόλες.

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι και εσύ δεν είσαι σίγουρη πως ακριβώς θα εφαρμοστεί η απόλυτη ισότητα και η καταργηση της ιδιοκτησιας, πως ακριβώς θα εφαρμοστεί ο τελειος (μεχρι τώρα θεωρητικός) σοσιαλισμός (και φυσικα δεν δυναται να γνωρίζεις αφού δεν είσαι κοινωνική ουτε πολιτικη αναλύτρια).. Απλά εσυ όπως και ο aurelius, Fenix, Kenny,  Kαμενος κτλ πιστευετε πως ο ιδανικός (μη υπαρκτός ακόμα) σοσιαλισμός εκφράζει καλύτερα τον άνθρωπο..
Εγώ λοιπόν διαφωνώ και εξήγησα προηγουμένως γιατί ασπάζομαι τον ιδανικό καπιταλισμο και την ελευθερη οικονομια (δεν θα κάνω ούτε εγώ ένα απάνθισμα από quotes γιατί απλούστατα βαρέθηκα)..

Ευχαριστούμε. Για την καλή τύχη. Και επειδή πιστεύουμε στους ανθρώπους ίσως κάποια μέρα να τα πραγματοποιήσουμε. Δεν νομίζω να είσαι εσύ από την άλλη πολιτικός ή κοινωνικός αναλυτής. Απλά η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε διαβάσει και 5 - 10 βιβλία εκτός από τις ιστοσελίδες του google.

Ούτε εγώ - και κανείς άλλος εκτός από τον Ολύμπιο και ένα ή δύο ακόμη άλλους - δεν κατάλαβε το πώς θα πραγματώσεις εσύ τον τέλειο καπιταλισμό. Αλλά μάλλον είμαστε βλάκες φαίνεται, έτσι?

Quote from: pandora on June 25, 2007, 09:19:21 am

Υπάρχει μία αρεία φυλή εργαζομένων και επιχειρηματιών που παίρνουν μισθούς άνω των 2000Ε το μήνα και είναι οι μοναδικοί που θεωρούνται ότι έχουν μυαλό. Μεταξύ  αυτών ανήκουν η Μπεζεντάκου, που παίρνει πολλά λεφτά, η Ντούβλη, η Λαμπίρη, η Μιμή Ντενίση, ο Ψωμιάδης, ο Φλωρινιώτης  κτλ. Όλοι αυτοί πληρώνονται γιατί έχουν φυσικά πάρα πολύ μυαλό και τους αξίζει ο μισθός που παίρνουν (σόρυ, ξέχασα τη Φάνη - Πάλλη Πετραλιά και τον Πολύδωρα). Είναι άτομα τα οποία πήγαν μπροστά καθαρά με την αξία τους και με το πάρα πολύ μυαλό τους, σε αντίθεση με 30000 μαλάκες - και βλάκες με χαμηλό IQ - δικηγόρους με διδακτορικά που ψάχνουν αυτή τη στιγμή για δουλειά.

Επίσης μας έπεισες ότι το πτυχίο του πανεπιστημίου και η γνώση την οποία περικλείει αυτό είναι αναλώσιμο εμπόρευμα με καρτελάκι τιμής, και δεν έχει ανεκτίμητη αξία.

Αθάνατε θα μας απαντήσεις επιτέλους σε αυτό?

ή  Lips Sealed  ???

Quote from: gepeltek on May 27, 2007, 22:28:03 pm
Αλλη φορά να κάνεις πιο ευστοχες παρατηρήσεις (ουτε βαλτή να ήσουνα) εκτός βέβαια αν σε εκθετουν αυτά που έγραψα και δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς παρα να το ρίξεις στο απάνθρωπο κτηνώδες καπιταλιστικό σύστημα..

Θέλεις να μας τρελάνεις μάλλον έτσι???

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

ασχολίαστο τελείως.....
« Last Edit: June 25, 2007, 18:22:04 pm by pandora » Logged
tolos
Θαμώνας

THMMYYY

View Profile
« Reply #477 on: June 25, 2007, 19:09:02 pm »

Μια μικρη παραθεση της αποψης μου για το καπιταλιστικο συστημα: ειναι οτι πιο κοντα στο ζωοδες υπαρχει. Με την  "ναυαρχιδα" του, δηλαδη τον ανταγωνισμο ουσιαστικα καταφερνει να κανει τους ανθρωπους να μαχονται οπως καποτε καποιοι μονομαχοι σε καποιες αρενες. Και τοτε οι ανθρωποι μαχονταν για τη ζωη τους οπως και τωρα. Για τα τοτε συμβαντα η συντριπτικη πλειοψηφια των σημερινων πολιτων θα τοποθετηθει καταδικαστικα. Ομως για την "αναγκαιοτητα" του ανταγωνισμου σκουραινουν τα πραγματα. Γι'αυτο αξιζει ενα μπραβο σε ολους αυτους οι οποιοι
εχουν καταφερει να μας κανουν να μην πιστευουμε στις δυνατοτητες μας και να μας εχουν "αναγκασει" να χρειαζομαστε ενα μετρο (καποιον αλλο δηλαδη) για να λειτουργησουμε αποδοτικα.

Αυτο ομως ειναι ενα μεγαλο παραμυθι κ το μονο που χρειαζεται να κανουμε ειναι να το συνειδητοποιησουμε και να απαλλαχτουμε απο αυτο μια και καλη. Ειναι πολυ απλο οτι η συνεργασια φερνει καλυτερα και γρηγοροτερα αποτελεσματα απο την ατομικοτητα. Πρεπει να το καταλαβουμε αυτο.

Ο καπιταλισμος αυτο που κανει πολυ καλα ειναι να σε βαζει απεναντι απο τον αλλο. Μιια επιχειρηση εχει σαν σκοπο της το μεγιστο κερδος, δηλαδη στην καλυτερη των περιπτωσεων να ελεγχει ολη την αγορα. Αυτο τι σημαινει για τις υπολοιπες επιχειρησεις; Κλεισιμο... Αυτο τι σημαινει για τους ανθρωπους των επιχειρησεων; Ανεργια, ανεχεια...

Δεν μπορω να ανεχτω οτι σαν ανθρωπινα οντα το καλυτερο που μπορουμε να καταφερουμε ως προς το πολιτικο μας συστημα ειναι ο καπιταλισμος, οταν αυτος ειναι που συμπεριφερεται στους ανθρωπους σαν ζωα. Μπορουμε κατι παραπανω...
Αθάνατος
Guest
« Reply #478 on: June 25, 2007, 20:02:45 pm »

Quote from: pandora on June 25, 2007, 18:15:27 pm

Εχω ποστάρει 200 δημοσιευσεις σε αυτό το τοπικ.. Εγω θα έπρεπε να αισθάνομαι ότι μιλάω σε παιδιά Α' δημοτικου όχι εσύ.. Γιατί ακριβώς με ρωτατε τα ίδια και τα ιδια (δες και την απάντηση μου στη superfilmet) αποφευγοντας εντεχνιεντως να απαντησετε σημείο προς σημείο στις ερωτήσεις μου

Αν πάρεις τα στατιστικά στοιχεία του τόπικ (δηλ. το ποιός καταλαβαίνει ποιόν) θα σου βγούνε λίγο ανάποδα οι χαρακτηρισμοί. Το 80% συμφωνεί μαζί μου - και καταλαβαίνει τί λέω - και ένα 20% μαζί σου (και καταλαβαίνει τί λές).Οπότε το ποιός μιλάει στην Α' Δημοτικού θα το κρίνουν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση. Μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με τον Πόντιο που ανέβαινε ανάποδα τον μονόδρομο και λέει : "μα καλά, είναι δυνατόν 10000000 βλάκες να ανεβαίνουν ανάποδα τον δρόμο?"  Grin Grin Grin Grin Grin

Προσπαθείς να αυτοεπιβεβαιωθείς, αλλά χωρίς στατιστικά στοιχεία το μόνο που καταφερες είναι ίσως να γελοιοποιηθείς
Το 85% του Ελληνικού πληθυσμού που είναι ΠΑΣΟΚ & ΝΔ συμμερίζονται τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και καταδικάζουν αυτά που μας λες εσύ, που ανάμεσα σε άλλα είναι η μη ιδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Τα κόμματα της βουλής που συμφωνούν με εσένα είναι τα ΚΚΕ και ΣΥΝ που αθροιστικά μας βγαίνουν γύρω στο ~8%

Ευχαριστούμε. Για την καλή τύχη. Και επειδή πιστεύουμε στους ανθρώπους ίσως κάποια μέρα να τα πραγματοποιήσουμε. Δεν νομίζω να είσαι εσύ από την άλλη πολιτικός ή κοινωνικός αναλυτής. Απλά η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε διαβάσει και 5 - 10 βιβλία εκτός από τις ιστοσελίδες του google.

Ούτε εγώ - και κανείς άλλος εκτός από τον Ολύμπιο και ένα ή δύο ακόμη άλλους - δεν κατάλαβε το πώς θα πραγματώσεις εσύ τον τέλειο καπιταλισμό. Αλλά μάλλον είμαστε βλάκες φαίνεται, έτσι?

Χμ...

ή  Lips Sealed  ???

Θα σου πω για την περίπτωση που κάποιος έκανε και γαμώ τις σπουδές και μετά έκανε και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και όταν βγήκε στην αγορά εργασίας συνειδητοποίησε ότι θα πάρει χαμηλό μισθό.
Από τη στιγμή που η προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο αντικατοπτρίζεται από το μισθό που παίρνει τότε δικαιούται αυτό το χαμηλό μισθό. Πιο απλά να στο πω "Δεν είναι οι άλλοι φιλανθρωπικα ιδρύματα να τον ταΐζουν επειδή αυτός δεν ήξερε τι του γινόταν και ασχολήθηκε με πράγματα άχρηστα για την κοινωνία!"
Από την άλλη αν πληρώσεις δυσανάλογα με τη προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο και ουσιαστικά γίνει αυτό που θες εσύ, τότε θα δεις την επίδραση του τελεστή εξέλιξης χρόνου στο σύστημα καθώς περισσότεροι θα πάνε να σπουδάσουν αυτή την άχρηστη δουλειά παρατώντας τις δουλειές που πραγματικά προσφέρουν στην κοινωνία. Το αποτέλεσμα προφανές...

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #479 on: June 25, 2007, 20:23:05 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 25, 2007, 20:02:45 pm

Προσπαθείς να αυτοεπιβεβαιωθείς, αλλά χωρίς στατιστικά στοιχεία το μόνο που καταφερες είναι ίσως να γελοιοποιηθείς
Το 85% του Ελληνικού πληθυσμού που είναι ΠΑΣΟΚ & ΝΔ συμμερίζονται τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και καταδικάζουν αυτά που μας λες εσύ, που ανάμεσα σε άλλα είναι η μη ιδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Τα κόμματα της βουλής που συμφωνούν με εσένα είναι τα ΚΚΕ και ΣΥΝ που αθροιστικά μας βγαίνουν γύρω στο ~8%

Δεν έχω καμία ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης. Η συζήτηση εδώ μέσα  μιλά από μόνη της για τα συμπεράσματα που μπορούν να βγούν. Το 85% του Ελληνικού πληθυσμού είναι άνθρωποι που δεν συμμερίζονται, λόγω ηλικίας ή λόγω μικροαστισμού και βολέματος, τον προβληματισμό μας γύρω από τα πολιτικά συστήματα.

Το ΠΑΣΟΚ έχεις υπ 'όψιν σου ότι είναι υπέρ του κρατικού παρεμβατισμού?? Εδώ και 30 χρόνια, σε ενημερώνω. Άρα για ποιά ελεύθερη αγορά μιλάμε? Επίσης η επίσημη θέση του αυτή τη στιγμή ως κόμματος για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ΚΑΤΑ(σου θυμίζω ότι ίδια ήταν η επίσημη άποψη του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη και εξακολουθούν τα περισσότερα στελέχη του να την ασπάζονται - άλλωστε υποτίθεται πώς και αυτοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ που μίλησαν για "ιδιωτικά πανεπιστήμια", μίλησαν για "μή κρατικά, μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστήμια από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου" - κουραφέξαλα βέβαια, αλλά την λέξη ιδιωτικά δεν την ανέφεραν ποτέ), και το ξέρω γιατί άτομα του συγγενικού μου περιβάλλοντος είναι μέλη του συγκεκριμένου κόμματος.
Στην προσπάθειά σου εσύ να αυτοεπιβεβαιωθείς λές του κόσμου τις ανακρίβειες. Η επιχειρηματολογική σου  γύμνια φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Χμ...

Χμ  στα  μούτρα σου
 Grin BinkyBaby Tongue

ή  Lips Sealed  ???

Θα σου πω για την περίπτωση που κάποιος έκανε και γαμώ τις σπουδές και μετά έκανε και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και όταν βγήκε στην αγορά εργασίας συνειδητοποίησε ότι θα πάρει χαμηλό μισθό.
Από τη στιγμή που η προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο αντικατοπτρίζεται από το μισθό που παίρνει τότε δικαιούται αυτό το χαμηλό μισθό. Πιο απλά να στο πω "Δεν είναι οι άλλοι φιλανθρωπικα ιδρύματα να τον ταΐζουν επειδή αυτός δεν ήξερε τι του γινόταν και ασχολήθηκε με πράγματα άχρηστα για την κοινωνία!"
Από την άλλη αν πληρώσεις δυσανάλογα με τη προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο και ουσιαστικά γίνει αυτό που θες εσύ, τότε θα δεις την επίδραση του τελεστή εξέλιξης χρόνου στο σύστημα  Grin :oκαθώς περισσότεροι θα πάνε να σπουδάσουν αυτή την άχρηστη δουλειά παρατώντας τις δουλειές που πραγματικά προσφέρουν στην κοινωνία. Το αποτέλεσμα προφανές...

Μας έπεισες one more time. Τα μπούτια της Μπεζεντάκου είναι "προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο".
Όπως και ο Ολυμπιακός, ας πούμε, στον οποίο επενδύει ο Κόκκαλης τα δίς για μια καλή τρίπλα των παικτών του.

tomato

κούνια που σας κούναγε

Quote from: shmaga on June 25, 2007, 20:05:06 pm
"Δεν είναι οι άλλοι φιλανθρωπικα ιδρύματα να τον ταΐζουν επειδή αυτός δεν ήξερε τι του γινόταν και ασχολήθηκε με πράγματα άχρηστα για την κοινωνία!"

αυτή η φράση με αηδίασε λίγο

Μια μέρα θα κάνει σαπούνια όλους τους άχρηστους.

Αθάνατε θέλω να δώ πώς θα σου φύγει η μαγκιά αν βγείς εκεί έξω και δεν βρίσκεις δουλειά με την αξία σου. Να δώ μετά τί θα λές για τους άχρηστους της κοινωνίας που διαλέγουν τα λάθος επαγγέλματα, εφόσον εσύ που τα ξέρεις όλα διάλεξες το σωστό. Grin Grin Grin Grin
Εκτός κι αν καταδεχτείς κανα μέσον απο τον μπαμπάκα σου και τη βολέψεις ή στραφείς στα χωράφια και τις ντομάτες.... tomato

« Last Edit: June 25, 2007, 20:25:28 pm by pandora » Logged
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 56 Go Up Print
Jump to: