• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:35:36 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:35:36 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 104
Total: 155
Giorgos2222
Mikekmp
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
aalmpanb
babis.o.sougias
Maximos7
Deviate
sigklitiki
miltan8
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
acolak
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Born_Confused
ELEF
sassi
gkyrodi
jimalexoud
HlektrikhPatata
iliaskou
noys
vpoug
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Down Print
Author Topic: Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη  (Read 22793 times)
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη
« Reply #75 on: March 30, 2007, 20:33:22 pm »

Quote from: Αθάνατος on March 30, 2007, 20:22:11 pm
Quote from: thanosdr on March 30, 2007, 20:17:41 pm
Δεν μπορω να αναγνωρισω επισης τοσο αβασανιστα (υπο τις παρουσες συνθηκες) το δικαιωμα των καθηγητων  να μην χασουν μερος των διακοπων τους οταν δεν ξερω πολλους εργαζομενους που να κανουν διακοπες 3 μηνες τον χρονο (Δεν ξερω αν κανω λαθος, αυτη την αισθηση εχω).   

Βασικά 1 μήνας είναι.
Τον Ιούλιο έχουν διορθώσεις γραπτών και φυσικά το ερευνητικό έργο που δεν σταματάει ποτέ
Πρακτικά τον Αύγουστο παίρνουν άδεια και αυτές είναι οι διακοπές τους.

Οταν ειπα 3 εννουσα και χριστουγεννα και πασχα. Θα συμφωνησω παντως μαζι σου οτι μαλλον ειμαι υπερβολικος. Παντως αν υπαρχει η δυνατοτητα απο τους καθηγητες (στους πολιτικους υπαρχει) να κανουν μαθηματα τον ιουλιο πιστευω οτι αξιζει τον κοπο γιατι η εξεταστικη του σεπτεμβριου θα βοηθησει φοιτητες να τελειωσουν και να μην επιβαρυνουν το τμημα και τον επομενο χρονο. Αλλωστε αυτη ειναι επιθυμια και των καθηγητων. Προαπαιτουμενα υπαρχουν ωστε να βοηθανε τους φοιτητες να τελειωνουν. Ασχετα που ολες οι αλλες ρυθμισεις εμποδιζουν αυτο τον σκοπο( μονο 6 μαθηματα επι πτυχιω και αλλα)  

Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αλλα πανω απ'ολα το κοινο συμφερον.
Μακαρι να ξερουμε παντα ποιο ειναι...
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #76 on: March 31, 2007, 12:29:08 pm »

Quote from: pandora on March 30, 2007, 13:57:30 pm
Βασικά  θα  συμφωνήσω  σε ένα  πράγμα. Να  έχεις  τα  αρχίδια  να  μου   πείς  ποιούς  εννοείς. Π.χ. εννοώ  εσένα  βρε  Pandora  ή  τον  τάδε, ή  τον  δείνα.
Θεωρώ τους εμπνευστές αλλά και την πλειοψηφία των υποστηρικτών του εναλλακτικού πλαισίου, παιδιά που αποφάσισαν ότι το εξάμηνό τους είναι πάνω από κάθε διεκδίκηση.Τα ονόματά τους δεν τα ξέρω και αν τα ήξερα θα ήταν ύποπτο καθώς το τι ψηφίζει ο κάθε ένας είναι μυστικό.

Όσο  για  εμένα  περιέγραψα  παραπάνω  τις  αγωνίες  μου  και  τους  "ταπεινούς  προσωπικούς  λόγους"  που  έχω  για  να  κάνω  μάθημα. Τους  εξήγησα  στη  nad  παραπάνω. Από  κεί  και  πέρα, ναι, εγώ  πιστεύω  χωρίς  να  έχω  κανένα  σκοτεινό  και  δόλιο  σκοπό  ότι  θα  προλαβαίνω  και  με  ανοιχτές  σχολές  να  πηγαίνω  σε  μία  πορεία  κάθε  βδομάδα, και  ναι, πές  με  αφελή, αυτό  πιστεύω  ότι  θα  βοηθήσει  στο  να  δείξουμε  την  αντίθεσή  μας  στο  νόμο.
Εδώ είναι που κάνω την ένστασή μου.Όταν η σχολή θα ανοίξει θα τρέχουμε όλοι πανικόβλητοι και πιο πολύ εσύ για παράδειγμα που όπως είπες έχεις αρκετές υποχρεώσεις.Όλοι έχουμε περάσει εξετάστικές όπου δεν σου περίσευε ώρα πόσο μάλλον μία μέρα.Θες να μου πεις ότι θα θυσιάσεις μια μέρα διαβάσματος για να πας στην πορεία την στιγμή που εσύ η ίδια είπες ότι το πιο σημαντικό για σένα αυτή την στιγμή είναι τα μαθήματά σου; Ο σκοπός αυτών που ακόμα στηρίζουν την κατάληψη δεν είναι δείξουν την αντίθεσή τους αλλά να ρίξουν τον νόμο.

Από  κεί  και  πέρα νομίζω  ήθελε  αρκετά  "αρχίδια"  να  πάω  στο  συντονιστικό, να  πώ  αυτά  που  είπα, ότι δηλ. εκφυλλίστηκε  κατά  τη γνώμη  μου  το  θέμα  της  κατάληψης  όταν είναι  μέσα τα  ίδια  και τα  ίδια άτομα,  τί  ζυμώσεις  και  τί  συζητήσεις  να  γίνουν? Γιατί  δεν  πάω  κι  εγώ  στην  κατάληψη? έχω  πάει. Και  εξακολουθώ  να  πιστεύω  αυτό  το  πράγμα.
Αν και δεν πιστεύω ότι στο συντονιστικό τα παιδιά εμπνέουν τον τρόμο, παρ'όλ'αυτά σήμερα είναι πραγματικά σπάνιο να μιλάς live σε κοινό που διαφωνεί μαζί σου.

Από  κεί  και  πέρα  για  τό  πόσο  ή  όχι  συμμετείχα  μέχρι  τώρα  σε  εκδηλώσεις, πορείες, συνελεύσεις κτλ, για  το  αν  νοιάστηκα  για  τους  συναδέλφους  μου  μέχρι  τώρα,για  το  άν  με  άγγιξε  ο  αγώνας  ή  όχι, μπορούν  να  το  επιβεβαιώσουν  τουλάχιστον  4  άτομα  από  δώ  μέσα.
Αλλά  δεν  θα  δώσω  και  πιστοποιητικό  αγωνιστικότητας  σε  κανέναν.
Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω να σου ζήτησα κάτι τέτοιο.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #77 on: March 31, 2007, 12:33:06 pm »

ok  then, μου  έλυσες  τις  απορίες  μου.

Δεν  έχω  να  σου  πώ  κάτι  άλλο, τη  λογική και  την  επιχειρηματολογία  μου  την  εξέφρασα  εκτενέστερα  στο  πρώτο  πόστ  μου  προς  τη  nad.

Αν  θέλεις  κάποιου  είδους  απάντηση  διάβασέ  το.
ikoufis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #78 on: March 31, 2007, 12:53:30 pm »

Quote from: Fenix on March 31, 2007, 12:29:08 pm
Θεωρώ τους εμπνευστές αλλά και την πλειοψηφία των υποστηρικτών του εναλλακτικού πλαισίου, παιδιά που αποφάσισαν ότι το εξάμηνό τους είναι πάνω από κάθε διεκδίκηση.Τα ονόματά τους δεν τα ξέρω και αν τα ήξερα θα ήταν ύποπτο καθώς το τι ψηφίζει ο κάθε ένας είναι μυστικό.
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα αν ήσουν πιο προσεκτικός θα έβλεπες ότι ο όρος "εξάμηνο" αναφερόταν στο κείμενο του εναλλακτικού πλαισίου λιγότερες φορές από ότι στου κοινού.Σκοπός της σύνταξής του ήταν και παραμένει η αντίδραση στον τρόπο δράσης της κατάληψης τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι ως η κραυγή αγωνίας να σωθεί το εξάμηνο.Αν ήταν αυτός ο σκοπός οι 2 σελίδες του κειμένου του θα ήταν τελείως διαφορετικές.Αν επιμένεις ότι το ενασλλακτικό πλαίσιο ήταν απλά πλαίσιο "αντικατάληψης" μάλλον δεν ήσουν καλός ακροατής στη συγκεκριμένη συνέλευση.Αυτά για τους "εμπνευστές".Και το γράφω μόνο και μόνο για να μην κατηγορούμε αλλά και να βλέπουμε και λίγο πιο βαθειά κάποια πράγματα.
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #79 on: March 31, 2007, 13:19:23 pm »

Quote from: ikoufis on March 31, 2007, 12:53:30 pm
Quote from: Fenix on March 31, 2007, 12:29:08 pm
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα αν ήσουν πιο προσεκτικός θα έβλεπες ότι ο όρος "εξάμηνο" αναφερόταν στο κείμενο του εναλλακτικού πλαισίου λιγότερες φορές από ότι στου κοινού.Σκοπός της σύνταξής του ήταν και παραμένει η αντίδραση στον τρόπο δράσης της κατάληψης τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι ως η κραυγή αγωνίας να σωθεί το εξάμηνο.Αν ήταν αυτός ο σκοπός οι 2 σελίδες του κειμένου του θα ήταν τελείως διαφορετικές.Αν επιμένεις ότι το ενασλλακτικό πλαίσιο ήταν απλά πλαίσιο "αντικατάληψης" μάλλον δεν ήσουν καλός ακροατής στη συγκεκριμένη συνέλευση.Αυτά για τους "εμπνευστές".Και το γράφω μόνο και μόνο για να μην κατηγορούμε αλλά και να βλέπουμε και λίγο πιο βαθειά κάποια πράγματα.

Ε, εντάξει τουλάχιστον να υπήρχε και μια ειλικρίνια.. Δε ξέρω αν προσπαθείς να ξεγελάσεις τους άλλους ή τον εαυτό σου αλλά το πλαίσιο αυτό ήταν καθαρά πλαίσιο αντικατάληψης και κραυγή αγωνίας για το εξάμηνο (όπως το είπες) εις βάρος του αγώνα.. Όχι μόνο από το ότι δεν νοείται τη δεδομένη χρονική στιγμή αγώνας με ανοιχτές σχολές αλλά φάνηκε και από το πόσο στηρίχτηκαν οι δράσεις που έγραφε το "εναλλακτικό" (ακόμα και από αυτούς που το γράψανε).. Να ανοίξει η σχολή είχε σκοπό και απλά το ντύσατε για να μην ακούγεται τόσο άσχημο και να ψηφιστεί χωρίς τύψεις (οπότε και από περισσότερους).. Και θα ήταν ακόμα πιο υγιής κίνηση αν δεν άγγιζε την υποκρισία..

Πάντως εκτός από καλός ακροατής είμαι και καλός ερμηνευτής όπως και πολλοί άλλοι.. Αλλιώς η ΠΑΣΠ δε θα έβγαινε τρίτη στους δύο και τέταρτη στους τρεις..
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #80 on: March 31, 2007, 13:46:51 pm »

η φυσιολογικη μορφή του πανεπιστημιου ειναι ανοικτο.η καταληψη γινεται σαν ακραια μορφη δρασης,κατι αφυσικο,με μονο σκοπο τον αγωνα.οταν κατεβαινει ενα πλαισιο που ζηταει 2 μερες καταληψη(για οσους εχουν ασθενη μνημη,καπως ετσι ξεκινησε ο μαιος ιουνιος,με μια 2ημερη καταληψη,που εκανε αισθηση) ,και αυτο θεωρειται "αντικαταληψη",ε τοτε νομιζω καπου εχουμε χασει την μπαλα και την αισθηση του τι γινεται και τι κανουμε.

δε θελω να το συνεχισω,ειμαστε οφ τοπικ,κια δε θελω να πω αλλα γιαυτο.αυτα λυνονται ζωντανα,στη συνελευση.

tu/e
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #81 on: March 31, 2007, 14:09:21 pm »

Quote from: emmanuel on March 31, 2007, 13:46:51 pm
οταν κατεβαινει ενα πλαισιο που ζηταει 2 μερες καταληψη(για οσους εχουν ασθενη μνημη,καπως ετσι ξεκινησε ο μαιος ιουνιος,με μια 2ημερη καταληψη,που εκανε αισθηση)

και κάπως έτσι να τελειώσει δλδ... 
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #82 on: March 31, 2007, 14:35:54 pm »

Quote from: pandora on March 30, 2007, 13:32:36 pm
Όμως έχω  ακούσει  διάφορα  τελευταία από  άτομα  του  συντονιστικού  για  άτομα  που  έχουν  προσφέρει  πολλά  στο  κίνημα  και  το ξέρω  από  προσωπική  γνώμη  και  εμπειρία (δεν  αναφέρομαι  στον   
εαυτό μου)  του  στύλ "άντε  ρέ, τον  ψευτοαγωνιστή, που  θέλει  ντεμέκ  να  πέσει  ο  νόμος  και  προτείνει  άλλο πλαίσιο κτλ"  ενώ  το  συγκεκριμένο  άτομο - που  πρότεινε το άλλο πλαίσιο -  ερχόταν  στα  συντονιστικά,στις  συνελεύσεις, στις  πορείες, συμμετείχε  με  πολλούς  τρόπους  τον αγώνα  και  τα  πάει  πολύ  καλά - άριστα  θα  έλεγα - με  τη  σχολή, σε  αντίθεση  με  εμένα οπότε  δεν  έχει  κάνενα  λόγο  να  βιάζεται  να  ανοίξει  η  σχολή  και  κα΄νενα  σκοτεινό  και  δόλιο  συμφέρον, απλά  δεν  πιστεύει  ότι  η  κατάληψη  από  δώ  και  μπρός θα  οδηγήσει  πουθενά.

Quote from: Greg.. on March 31, 2007, 13:19:23 pm

Ε, εντάξει τουλάχιστον να υπήρχε και μια ειλικρίνια.. Δε ξέρω αν προσπαθείς να ξεγελάσεις τους άλλους ή τον εαυτό σου αλλά το πλαίσιο αυτό ήταν καθαρά πλαίσιο αντικατάληψης και κραυγή αγωνίας για το εξάμηνο (όπως το είπες) εις βάρος του αγώνα.. Όχι μόνο από το ότι δεν νοείται τη δεδομένη χρονική στιγμή αγώνας με ανοιχτές σχολές αλλά φάνηκε και από το πόσο στηρίχτηκαν οι δράσεις που έγραφε το "εναλλακτικό" (ακόμα και από αυτούς που το γράψανε).. Να ανοίξει η σχολή είχε σκοπό και απλά το ντύσατε για να μην ακούγεται τόσο άσχημο και να ψηφιστεί χωρίς τύψεις (οπότε και από περισσότερους).. Και θα ήταν ακόμα πιο υγιής κίνηση αν δεν άγγιζε την υποκρισία..

Αν  θέλει  κάποιος  από  τους  συναδέλφους  που  χρησιμοποιούν  με  τόση  ευκολία  τόσο  βαρείς  χαρακτηρισμούς για  συναδέλφους  τους  ας  μου  απαντήσει  στα  παρακάτω  αν  θέλει - με  επιχειρήματα  θα  παρακαλούσα :

Quote from: pandora on March 29, 2007, 20:48:15 pm
Αν  τόσο  καιρό  δεν "συγκινήθηκε"  η  Γιαννάκου  από  τα  τόσα  που  έγιναν, θα  συγκινηθεί  τώρα? Το  να  πάρεις  έναν  ψηφισμένο  Νόμο  πίσω  έχει  πολύ  μεγαλύτερο  πολιτικό  κόστος  από  το  να  είναι  ένα  πανεπιστήμιο  κλειστό  ακόμη  και  για  ένα  εξάμηνο (άλλωστε  το  πόσο  στα  @#$%  τους  γράφουν  το  κόστος  των  επιλογών  τους ως  κυβέρνηση  στην  παιδεία  φάνηκε  και  από  τις  απεργίες  των  δασκάλων - κοινώς  σκασίλα  τους, και  τους  στηρίζει  και  ο  κόσμος με  τη  σιωπή  του).

Θα  μου  πείς, μέχρι  τώρα  γιατί  ήσουν  υπέρ  και  γιατί  θυσίασες  πράγματα?  Μέχρι  τώρα  είχα  την  ελπίδα  ότι  μπορεί  να  γίνει  ό,τι  και  τον Ιούνιο, να  μην  ψηφιστεί  τελικά  ο  Νόμος. Αλλά  τώρα  πλέον  το  θεωρώ  πολύ  δύσκολο  να τον  πάρει  πισω - αν  είναι  να  κάνει  κάτι  τέτοιο  θα  προτιμήσει  να  πάει  σε  εκλογές, τις  οποίες  μή  γελιόμαστε, θα  πάρει  η ΝΔ.  Οπότε  πιστεύω  ότι  το  να  συνεχίσουμε  από  δώ  και  μπρός  θα  χει  τεράστιο  κόστος  και  καθόλου  σίγουρα  αποτελέσματα.

Λέτε "μα  γιατί  τώρα  θυμηθήκατε  ότι  θέλετε  να  σταματήσει  η  κατάληψη?τότε  γιατί  την  υποστηρίζατε  από  την αρχή?"  Αν δεν  κάλυψα  το  ερώτημά  σου  με  τα  ήδη  λεγόμενά  μου, θα  σε  ρωτήσω  το  άλλο. Αν  κάποια  στιγμή - σύντομα  ή  αργότερα - τελειώσουν  οι  καταλήψεις  με  πρωτοβουλία  όσων  τις  ξεκίνησαν, και  δεν  έχει  αποσυρθεί  ακόμα  ό  νόμος, θα  σου άρεζε  κάποιος  να   σου  επιστρέψει  αυτή  ακριβώς  την  ερώτηση  που  κάνεις  τώρα?

Και  κάτι  άλλο. Τα  όνειρα  είναι  καλά  αλλά  σε  συνδυασμό  με  το  ρεαλισμό  έχουν... "ονειρικά"  αποτελέσματα. Αλλιώς  μάλλον  αμφίβολα.

Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #83 on: March 31, 2007, 15:55:46 pm »

Quote from: pandora on March 31, 2007, 14:35:54 pm
Αν  θέλει  κάποιος  από  τους  συναδέλφους  που  χρησιμοποιούν  με  τόση  ευκολία  τόσο  βαρείς  χαρακτηρισμούς για  συναδέλφους  τους  ας  μου  απαντήσει  στα  παρακάτω  αν  θέλει - με  επιχειρήματα  θα  παρακαλούσα :

Quote from: pandora on March 29, 2007, 20:48:15 pm
Αν  τόσο  καιρό  δεν "συγκινήθηκε"  η  Γιαννάκου  από  τα  τόσα  που  έγιναν, θα  συγκινηθεί  τώρα? Το  να  πάρεις  έναν  ψηφισμένο  Νόμο  πίσω  έχει  πολύ  μεγαλύτερο  πολιτικό  κόστος  από  το  να  είναι  ένα  πανεπιστήμιο  κλειστό  ακόμη  και  για  ένα  εξάμηνο (άλλωστε  το  πόσο  στα  @#$%  τους  γράφουν  το  κόστος  των  επιλογών  τους ως  κυβέρνηση  στην  παιδεία  φάνηκε  και  από  τις  απεργίες  των  δασκάλων - κοινώς  σκασίλα  τους, και  τους  στηρίζει  και  ο  κόσμος με  τη  σιωπή  του).

Θα  μου  πείς, μέχρι  τώρα  γιατί  ήσουν  υπέρ  και  γιατί  θυσίασες  πράγματα?  Μέχρι  τώρα  είχα  την  ελπίδα  ότι  μπορεί  να  γίνει  ό,τι  και  τον Ιούνιο, να  μην  ψηφιστεί  τελικά  ο  Νόμος. Αλλά  τώρα  πλέον  το  θεωρώ  πολύ  δύσκολο  να τον  πάρει  πισω - αν  είναι  να  κάνει  κάτι  τέτοιο  θα  προτιμήσει  να  πάει  σε  εκλογές, τις  οποίες  μή  γελιόμαστε, θα  πάρει  η ΝΔ.  Οπότε  πιστεύω  ότι  το  να  συνεχίσουμε  από  δώ  και  μπρός  θα  χει  τεράστιο  κόστος  και  καθόλου  σίγουρα  αποτελέσματα.

Λέτε "μα  γιατί  τώρα  θυμηθήκατε  ότι  θέλετε  να  σταματήσει  η  κατάληψη?τότε  γιατί  την  υποστηρίζατε  από  την αρχή?"  Αν δεν  κάλυψα  το  ερώτημά  σου  με  τα  ήδη  λεγόμενά  μου, θα  σε  ρωτήσω  το  άλλο. Αν  κάποια  στιγμή - σύντομα  ή  αργότερα - τελειώσουν  οι  καταλήψεις  με  πρωτοβουλία  όσων  τις  ξεκίνησαν, και  δεν  έχει  αποσυρθεί  ακόμα  ό  νόμος, θα  σου άρεζε  κάποιος  να   σου  επιστρέψει  αυτή  ακριβώς  την  ερώτηση  που  κάνεις  τώρα?

Και  κάτι  άλλο. Τα  όνειρα  είναι  καλά  αλλά  σε  συνδυασμό  με  το  ρεαλισμό  έχουν... "ονειρικά"  αποτελέσματα. Αλλιώς  μάλλον  αμφίβολα.

Αν έγραφε κάτι τέτοιο το "εναλλακτικό" δε θα το θεωρούσα υποκρισία.. Από τη στιγμή που εκμεταλλεύεται όμως το άγχος πολλών αναποφάσιστων από τη μία για τη συνέχιση του αγώνα και από την άλλη για το εξάμηνο με μόνο στόχο το άνοιγμα της σχολής είναι για μένα τολάχιστον υποκρισία.. Το κάλύτερο που έιχαν να κάνουν ειναι να γράψουν πάνω "ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΛΗΨΗΣ" και να αφήσουν τα άλλα τα δήθεν.. Πες : "Συνάδελφοι, ανοίγουμε γιατί μπροστά στο άγχος του εξαμήνου σκεφτόμαστε ως εξής:...................(κι όλα αυτά που είπες). Χάσαμε, δεν έχει νόημα κτλ.. (και μη μου πεις για την υπερουτοπία του εσωτερικού αγώνα και να το ρίξουμε μέσα από ανοιχτή σχολή ή να μην τον εφαρμόσουμε ή να το πάμε συνδικαλιστικά κτλ.. Ειναι συμβολικές πράξεις υποχώρησης και αυτοκοροϊδίας)

Και εγώ τότε θα μπορούσα να βγω στα ίσα, ξεκάθαρα και όχι μπερδεμένος για το τι αντιμετωπίζω, εκτιμώντας την κίνηση που αντικρύζω πολύ περισσότερο και σίγουρος ότι θα γίνει διάλογος σε πραγματικές βάσεις και όχι με απαντήσεις του στυλ : "Συμφωνώ σε όλα όσα είπες (!!!) και θέλω να συνεχισώ τον αγώνα (!!!) αλλά......." Και να πω:

Τι θέλουμε..; Τι προτεραιότητες βάζουμε..; Πόσο ουτοπικό είναι να φορτωθεί μια κυβέρνηση χάσιμο εξαμήνου πανελλαδικά με πλήρη ευθύνη και να τη λούσει κρυος ιδρώτας.. Δεν είναι ακλόνητη μέχρι στιγμής.. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει ταρακουνηθεί.. Ποια έιναι τα όπλα μας..; Μαζικότητα και οικονομικο-πολιτικό κόστος στην κυβερνηση.. Ρε θέλετε  να ανοίξουμε να κάνουμε μάθημα, ας ανοίξουμε..! Τέρμα όμως..! Αυτό ηταν, να το ξέρετε..! Και βγαίνει και μια κοπελια σε εκείνη την συνέλευση και λέει: "Αν δε χάσεις για αυτό το λόγο με αυτές τις συνθήκες το εξάμηνο σου για ποιο λόγο θα το έχανες ποτέ;".. Και δεν ακούγεται καν..! Ποιος θέλει να ακούσει τόσο ωμή την αλήθεια..; Αυτή την στιγμή  ο μόνος αντίπαλος που έχουμε είναι ο εαυτός μας και εκεί στηρίζεται η κυβέρνηση και φαντάζει ακλόνητη.. Στην ατομικότητα.. Και τι θα γίνει αν το χάσει και αυτό το χαρτί..; Αν ξαφνικά βρίσκεται κάτω από ένα κίνημα στυλ Μαϊου-Ιουνίου με είδη πολλές απώλειες και βάρη..; Και πώς θα γίνει αυτό..: Ε, πώς ξέρω γω..; Ξεπεράστε εαυτό.. Σταματήστε να αποδέχεστε αυτή την πλαστή εικόνα φοιτητή και γίνετε άνθρωποι που χαράζουν το μέλλον τους όπως θέλουν αυτοί και φοιτούν με το τρόπο που θέλουν..
Το να πάρει νόμο πίσω είναι χειρότερο..; Διαφωνώ.. Από το να ανοίξουν τώρα οι σχολές ίσως..
Και στην τελική ας χάσουμε από τους φοιτητές ρε πούστη μου..! Τουλάχιστον είμαστε σίγουροι για το που βαδίζουμε και που πάμε.. Προτιμότερο από το να τα πάρουμε εμείς πίσω και να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας..
Αλλά όχι έτσι ρε γαμώτο.. Όχι τόσο ψεύτικα, με εικονικές διαδικτυακές διαμάχες και διασπάσεις μεταξύ φοιτητών, προέδρων και δε συμμαζεύεται.. Μια λασπολογία από διάφορους που δεν έχουν πατήσει εδώ και μήνες στη σχολή και βγάζουν συμπεράσματα, συμπληρώνουν αληθοφανώς ιστοριούλες που άκουσαν για το τι παίζει στην κατάληψη και βγάζουν συμπεράσματα μόνο και μόνο για να διασπάσουν.. Αυτοκριτική από όλους, ξεκούραση, ανανέωση και τα λέμε στη ΓΣ..

υ.γ. : Αμάν μωρέ με τους δήθεν βαρείς χαρακτηρισμούς κτλ φτάνει λίγο με την ευθιξία σαν μωρά παιδιά..! Τι θα πει με τι ευκολία..; Με την ίδια που ακούγονται και από την άλλη  μεριά διάφορα για αυτούς που συνεχίζουν..
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #84 on: March 31, 2007, 17:52:41 pm »

Quote from: Greg.. on March 31, 2007, 15:55:46 pm

Το κάλύτερο που έιχαν να κάνουν ειναι να γράψουν πάνω "ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΛΗΨΗΣ" και να αφήσουν τα άλλα τα δήθεν.. Πες : "Συνάδελφοι, ανοίγουμε γιατί μπροστά στο άγχος του εξαμήνου σκεφτόμαστε ως εξής:...................(κι όλα αυτά που είπες). Χάσαμε, δεν έχει νόημα κτλ..

Νομίζω  ότι  το  ένα  από  τα  παιδιά  που  υποστήριξε  το  πλαίσιο  αναφέρθηκε  ρητά  στο  ότι "τώρα  που  ψηφίστηκε  ο  Νόμος  τα  πράγματα  θα  ναι  πολύ  δύσκολα" κτλ κτλ  και  άρα  δεν  νομίζω  ότι  έκρυψε  την  σκέψη  του  ότι  κατά  πάσα  πιθανότητα  πιστεύει  ότι  δεν  θα  πάρουν  πίσω  το  νόμο. Κατά  συνέπεια  εγώ  προσωπικά  δεν  τον  θεωρώ  υποκριτή.Δηλαδή  αναφέρθηκε  στο  πόσο  καταλυτικό  είναι  κατά  την  άποψή  του  το  γεγονός ότι  "ο  νόμος  έχει  ήδη  ψηφιστεί"  και  ότι  "δεν  πάει  πλέον  προς  ψήφιση".

Τι θέλουμε..; Τι προτεραιότητες βάζουμε..; Πόσο ουτοπικό είναι να φορτωθεί μια κυβέρνηση χάσιμο εξαμήνου πανελλαδικά με πλήρη ευθύνη και να τη λούσει κρυος ιδρώτας.. Δεν είναι ακλόνητη μέχρι στιγμής.. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει ταρακουνηθεί.. Ποια έιναι τα όπλα μας..; Μαζικότητα και οικονομικο-πολιτικό κόστος στην κυβερνηση.. Ρε θέλετε  να ανοίξουμε να κάνουμε μάθημα, ας ανοίξουμε..! Τέρμα όμως..! Αυτό ηταν, να το ξέρετε..! Και βγαίνει και μια κοπελια σε εκείνη την συνέλευση και λέει: "Αν δε χάσεις για αυτό το λόγο με αυτές τις συνθήκες το εξάμηνο σου για ποιο λόγο θα το έχανες ποτέ;".. Και δεν ακούγεται καν..! Ποιος θέλει να ακούσει τόσο ωμή την αλήθεια..; Αυτή την στιγμή  ο μόνος αντίπαλος που έχουμε είναι ο εαυτός μας και εκεί στηρίζεται η κυβέρνηση και φαντάζει ακλόνητη.. Στην ατομικότητα.. Και τι θα γίνει αν το χάσει και αυτό το χαρτί..; Αν ξαφνικά βρίσκεται κάτω από ένα κίνημα στυλ Μαϊου-Ιουνίου με είδη πολλές απώλειες και βάρη..;

Αυτά  που  λές  είναι  όντως  κάποιοι  προβληματισμοί  για  τους  οποίους  δεν  έχω  καταλήξει  κι  εγώ  σε  ασφαλές  συμπέρασμα. Κι  εμένα  με  απασχολούν  πολύ  έντονα  ως  σκέψεις  και  προβληματισμοί. Απλώς   
εξήγησα  και  σε  προηγούμενο  πόστ  μου  ότι  για  κάποιους  "αιώνιους  φοιτητές" (σαν  και  του  λόγου  μου  Embarrassed )  το  χάσιμο  ενός  εξαμήνου  μπορεί  και  να  σημαίνει  οριστικά  και  ανεπιστρεπτί  το  χάσιμο  του  πτυχίου  τους. Γιατί  αν  δεν πέσει  ο  Νόμος - που  δεν  θα  πέσει  κατά  τη  γνώμη  μου - έχουμε  συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα  για  το  πτυχίο  και  πρέπει  να  εκμεταλλευτούμε  το  κάθε  χρονικό  περιθώριο. Ίσως  η  ανησυχία  μου  είναι  υπερβολική  αλλά  είναι  μια  πιθανότητα  κι  αυτό (τί να  κάνουμε, υπάρχουν  και  προσωπικοί  λόγοι  για  τον  καθένα, δεν  είμαστε  όλοι  τόσο  αγωνιστές ).

υ.γ. : Αμάν μωρέ με τους δήθεν βαρείς χαρακτηρισμούς κτλ φτάνει λίγο με την ευθιξία σαν μωρά παιδιά..! Τι θα πει με τι ευκολία..; Με την ίδια που ακούγονται και από την άλλη  μεριά διάφορα για αυτούς που συνεχίζουν..

Εγώ  δεν  χρησιμοποίησα  ποτέ  τέτοιες  εκφράσεις  για  ΚΑΝΕΝΑΝ, είτε  ανήκει  στη  μία  είτε  στην  άλλη  πλευρά. Χαρακτηρισμούς  δεν  χρησιμοποιώ  και  μου  χτυπάνε  άσχημα  στο  μάτι, γι'αυτό  και  το  σχολίασα. Για  τους  υπόλοιπους  εδώ  μέσα  που  χρησιμοποιούν  χαρακτηρισμούς  δεν  μπορώ  να  μιλήσω, διαχωρίζω  σαφώς  τη  θέση  μου  και  το  κατακρίνω, από  όποια  πλευρά  κι  αν  γίνεται. Μιλώ  εκπροσωπώντας  τον  εαυτό  μου  και  μόνο.
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #85 on: March 31, 2007, 18:34:33 pm »

Quote from: pandora on March 31, 2007, 17:52:41 pm

Το κάλύτερο που έιχαν να κάνουν ειναι να γράψουν πάνω "ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΛΗΨΗΣ" και να αφήσουν τα άλλα τα δήθεν.. Πες : "Συνάδελφοι, ανοίγουμε γιατί μπροστά στο άγχος του εξαμήνου σκεφτόμαστε ως εξής:...................(κι όλα αυτά που είπες). Χάσαμε, δεν έχει νόημα κτλ..

Νομίζω  ότι  το  ένα  από  τα  παιδιά  που  υποστήριξε  το  πλαίσιο  αναφέρθηκε  ρητά  στο  ότι "τώρα  που  ψηφίστηκε  ο  Νόμος  τα  πράγματα  θα  ναι  πολύ  δύσκολα" κτλ κτλ  και  άρα  δεν  νομίζω  ότι  έκρυψε  την  σκέψη  του  ότι  κατά  πάσα  πιθανότητα  πιστεύει  ότι  δεν  θα  πάρουν  πίσω  το  νόμο. Κατά  συνέπεια  εγώ  προσωπικά  δεν  τον  θεωρώ  υποκριτή.Δηλαδή  αναφέρθηκε  στο  πόσο  καταλυτικό  είναι  κατά  την  άποψή  του  το  γεγονός ότι  "ο  νόμος  έχει  ήδη  ψηφιστεί"  και  ότι  "δεν  πάει  πλέον  προς  ψήφιση".

Τώρα αυτό τι είναι, παράδειγμα ενός ατόμου; Υπήρχαν άλλα τόσα.. Το πλαίσιο τι έγραφε..; Τέσπα..

Τι θέλουμε..; Τι προτεραιότητες βάζουμε..; Πόσο ουτοπικό είναι να φορτωθεί μια κυβέρνηση χάσιμο εξαμήνου πανελλαδικά με πλήρη ευθύνη και να τη λούσει κρυος ιδρώτας.. Δεν είναι ακλόνητη μέχρι στιγμής.. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει ταρακουνηθεί.. Ποια έιναι τα όπλα μας..; Μαζικότητα και οικονομικο-πολιτικό κόστος στην κυβερνηση.. Ρε θέλετε  να ανοίξουμε να κάνουμε μάθημα, ας ανοίξουμε..! Τέρμα όμως..! Αυτό ηταν, να το ξέρετε..! Και βγαίνει και μια κοπελια σε εκείνη την συνέλευση και λέει: "Αν δε χάσεις για αυτό το λόγο με αυτές τις συνθήκες το εξάμηνο σου για ποιο λόγο θα το έχανες ποτέ;".. Και δεν ακούγεται καν..! Ποιος θέλει να ακούσει τόσο ωμή την αλήθεια..; Αυτή την στιγμή  ο μόνος αντίπαλος που έχουμε είναι ο εαυτός μας και εκεί στηρίζεται η κυβέρνηση και φαντάζει ακλόνητη.. Στην ατομικότητα.. Και τι θα γίνει αν το χάσει και αυτό το χαρτί..; Αν ξαφνικά βρίσκεται κάτω από ένα κίνημα στυλ Μαϊου-Ιουνίου με είδη πολλές απώλειες και βάρη..;

Αυτά  που  λές  είναι  όντως  κάποιοι  προβληματισμοί  για  τους  οποίους  δεν  έχω  καταλήξει  κι  εγώ  σε  ασφαλές  συμπέρασμα. Κι  εμένα  με  απασχολούν  πολύ  έντονα  ως  σκέψεις  και  προβληματισμοί. Απλώς   
εξήγησα  και  σε  προηγούμενο  πόστ  μου  ότι  για  κάποιους  "αιώνιους  φοιτητές" (σαν  και  του  λόγου  μου  Embarrassed )  το  χάσιμο  ενός  εξαμήνου  μπορεί  και  να  σημαίνει  οριστικά  και  ανεπιστρεπτί  το  χάσιμο  του  πτυχίου  τους. Γιατί  αν  δεν πέσει  ο  Νόμος - που  δεν  θα  πέσει  κατά  τη  γνώμη  μου - έχουμε  συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα  για  το  πτυχίο  και  πρέπει  να  εκμεταλλευτούμε  το  κάθε  χρονικό  περιθώριο. Ίσως  η  ανησυχία  μου  είναι  υπερβολική  αλλά  είναι  μια  πιθανότητα  κι  αυτό (τί να  κάνουμε, υπάρχουν  και  προσωπικοί  λόγοι  για  τον  καθένα, δεν  είμαστε  όλοι  τόσο  αγωνιστές ).

Όντως γίνεσαι λίγο υπερβολική αλλά, τέλος πάντων, αυτό που είπα ουσιαστικά είναι να βάλει ο καθένας τις προτεραιότητες του και να είναι ειλικρινής.. Και πάνω από όλα με τον εαυτό του.. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους του, να σκέφτεται με προτεραιότητες, να αποφασίζει με σιγουριά, νηφάλια και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του..

Το να καταπιέζει κάποιος τη σκέψη του κάτω από ένα ψεύτικο μανδύα (αγώνα στην περίπτωση αυτή) δε θα τον πείσει ποτέ για αυτό που κάνει και δε θα είναι εύκολο και να ακούσει καλά και την αντίθετη πλευρά.. Εκφυλίζεται ο οποιοσδήποτε διάλογος, χαλάει η διαδικασία..

Εγώ αυτή την εντύπωση πήρα από πολλούς, και όχι μόνο στη ΓΣ..

Εγώ  δεν  χρησιμοποίησα  ποτέ  τέτοιες  εκφράσεις  για  ΚΑΝΕΝΑΝ, είτε  ανήκει  στη  μία  είτε  στην  άλλη  πλευρά. Χαρακτηρισμούς  δεν  χρησιμοποιώ  και  μου  χτυπάνε  άσχημα  στο  μάτι, γι'αυτό  και  το  σχολίασα. Για  τους  υπόλοιπους  εδώ  μέσα  που  χρησιμοποιούν  χαρακτηρισμούς  δεν  μπορώ  να  μιλήσω, διαχωρίζω  σαφώς  τη  θέση  μου  και  το  κατακρίνω, από  όποια  πλευρά  κι  αν  γίνεται. Μιλώ  εκπροσωπώντας  τον  εαυτό  μου  και  μόνο.

Δε χρειάζεται τέτοια ευθιξία, μεγάλα άτομα είμαστε..
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #86 on: March 31, 2007, 20:28:04 pm »

Λοιπον

καταρχην για οσους δεν το ξερουν ειμαι πολ μηχ

σχετικα με την καταληψη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν συνεχιστηκε, καθως για περιπου 15 ψηφους αποφασιστηκε πριν 2 βδομαδες να σταματησει οταν υπερψηφιστηκε το πλαισιο της ΔΑΠ. Απο εκεινη τη συνελευση απουσιαζαν 30 ατομα "του συντονιστικου" καθως ηταν κατηγορουμενοι και μαρτυρες υπερασπισης αλλα και αλληλεγγυοι που λογω της δικης απουσιαζαν. Παρομοιο σκηνικο επαναληφτηκε πριν 1 εβδομαδα με τη ΔΑΠ να "νικαει" για 4 ψηφους. Δεν ξερω πως ενοιωσαν τα παιδια οταν πληροφορηθηκαν τα τεκταινομενα απο τηλεφωνο. Ειναι κριμα αλλα και ωμη αληθεια, οτι οταν καποιοι κοιτανε την βολη τους, τα μαθηματακια τους , τις διακοπούλες τους ή ακόμα χειρότερα την εκλογική αποτύπωση...καποιοι αλλοι δικαζονται 550 χμ νοτιοτερα γιατι στις 8/3 διαδηλωσαν δημοσια για τα δικαιωματα και ολων αυτων.

τωρα, σχετικα με τη δικια μας συνελευση τμηματος να πω οτι κρατησε 8μιση ωρες, ηταν εξαντλητικη, με πολυ αρνητικους συσχετισμους, αλλα τελικα περασε το δικαιο των φοιτητων, το δικαιο του ΑΓΩΝΑ. Και εξηγουμαι, σε μια διαδικασια που οι μονες παραταξεις που εχουν δικαιωμα ψηφου και ορισμενους εκλεκτορες ειναι η ΔΑΠ (48% στις τελευταιες εκλογες), ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, σε μια μια διαδικασια που η συντριπτικη πλειοψηφια των μελων ΔΕΠ συστρατευτονται γυρω απο τον <<εκπτωτο>> και επιεικως αλητη προεδρο μας κ. Αγγελιδη, σε μια διαδικασια, τελος, που οι αλληλεγγυοι ανθρωποι μετριουνται στα δαχτυλα ενος χεριου, και οι σταρχιδιστες αναισθητοι συμφεροντολογοι ή ακόμα χειρότερα εκδικητικοί και εμπαθεις καθηγητες και οχι μονο ειναι υπερπολλαπλασιοι....ε οι συσχετισμοι ειναι χαλια.

λοιπον σαυτην την διαδικασια ηταν παροντες, εκτος απο τους εκλεκτορες, καπου 100 μελη του συλλογου, φοιτητες που αποφασισαν οτι δεν θα ειναι θεατες και τουριστες και μετα θα βγαινουν να γκρινιαζουν, οτι θα διαμορφωσουν οι ιδιοι τις εξελιξεις μια που ετσι κι αλλιως αυτο κανανε μεχρι τωρα...

Σε αυτην την διαδικασια μετα απο ατελειωτες αντεγκλισεις, συνδικαλιες, βρωμιες, αποχη της ΔΑΠ και μειωμενη συμμετοχη της ΠΑΣΠ απο την ψηφοφορια για τις εξεταστικες (!), βαρυ κλιμα, με 20 φοιτητες του τμηματος να βρισκονται στην αθηνα λογω της δικης...ε σε αυτην την διαδικασια πηραμε αποφαση που προαναφερθηκε.

Απλως να συμπληρωσω οτι επισης παρθηκε αποφαση για εμβολιμη εξεταστικη μεσα στον Μαιο για οσους θελουν να παρουν πτυχιο και βιαζονται.

και ολα αυτα τα ειπα για να δειξω οτι σε αυτες τις αποφασεις πρεπει να συμμετεχουν οσο περισσοτεροι γινεται, οτι δεν ειανι μονο θεμα των "αντιπροσωπων" και κυριως η τελικη αποφαση δεν εχει να κανει με τις οποιες διαθεσεις του οποιου κου Μαργαρη. Και για να καταλαβετε για τι ειδους ανθρωπο μιλαω, ο προεδρος μας κ. Αγγελιδης, οταν την Παρασκευη 9/3 τα παιδια ηταν στα κρατητηρια και ζητουσαμε απελπισμενα απο την Αθηνα ενα χαρτι που να βεβαιωνει οτι ειναι φοιτητες μηπως βοηθησει...αυτος αρνηθηκε επανειλημενα. Αρνηθηκε οταν τον πηρε και ο Μουσιοπουλος και του ειπε να το στειλει. Αρνηθηκε ακομα και οταν ο ΜΑΝΘΟΣ τον πηρε τηλ. Και δεχτηκε μονο οταν τον πηρε η ΔΑΠ τηλεφωνο....

Αυτα...........

Α, οσο για οσα λεχτηκαν, νομιζω οτι αυτα που ειπε ο Greg.. ειναι ακριβως αυτα που ηθελα να πω κι εγω. Καλο ειναι να καταλαβουμε οτι οι "εναλλακτικες μορφες αγωνα" δεν υπαρχουν, ειναι ενα ευχαριστο ευφυολογημα που εχει εφευρεθει για να τελειωνει κινητοποιησεις χωρις τυψεις και ενοχες. Τις ειδαμε τις εναλλακτικες μορφες αγωνα και στους μαθητες φετος...Με το που θα επιστρεψουμε στην κανονικοτητα η προσαρμογη θα ειναι φοβερα βιαιη. Για να βγουν οι αναπληρωσεις κλπ η εντατικοποιηση θα βαρεσει κοκκινο. Απλα πρεπει να παρουμε καποια στιγμη μια ωριμη αποφαση. Αν πιστευουμε οτι δεν υπαρχει νοημα να συνεχισουμε να αγωνιζομαστε (τουλαχιστον μεχρι το καλοκαιρι - δεν μιλαω για σεπτεμβρη) να το κλεισουμε τωρα. Αλλα να μην κοροιδευομαστε με εναλλακτικες μορφες. Η μονη εναλλακτικη μορφη αγωνα που υπαρχει στην προσεχη περιοδο  -που δεν ειναι καθολου μορφη αγωνα βεβαιως- ειναι οι εκλογες.
Ή συνεχιζουμε τις καταληψεις και στελνουμε και το εξαμηνο στο διαολο, κανουμε την συλλογικη υπερβαση και φορτωνουμε την κυβερνηση με ενα φοβερο πολιτικο κοστος χαμενου εξαμηνου, ή τα μαζεύουμε και πάμε σπίτια μας να διαβάσουμε.

Τα υπολοιπα ειναι αυταπατες

παρεπιμπτόντως, και ένα μαθημα ιστορίας.....για όσους δεν γνωρίζουν

το 1979-1980 ο νόμος 815 κατατέθηκε στην βουλή προς συζήτηση. Ξεκίνησαν αμέσως καταλήψεις. Συνεχίστηκαν όσο συνεχίστηκε η συζήτηση. Συνεχίστηκαν όσο γινόταν η ψήφιση. ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΑΠΕΣΥΡΕ. Η ΑΣΣΟΕ συγκεκριμενα εκανε καταληψη για 1 χρονο.

Ψαξτε το, καλο ειναι πριν κανουμε τις φοβερες σουπερ ουαου μας πολιτικες αναλυσεις για το μελλον, να κοιταξουμε και λιγο τα μαθηματα του παρελθοντος...

σορυ και για την εκταση

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #87 on: March 31, 2007, 22:13:37 pm »

Quote from: damien667 on March 31, 2007, 20:28:04 pm
Και για να καταλαβετε για τι ειδους ανθρωπο μιλαω, ο προεδρος μας κ. Αγγελιδης, οταν την Παρασκευη 9/3 τα παιδια ηταν στα κρατητηρια και ζητουσαμε απελπισμενα απο την Αθηνα ενα χαρτι που να βεβαιωνει οτι ειναι φοιτητες μηπως βοηθησει...αυτος αρνηθηκε επανειλημενα. Αρνηθηκε οταν τον πηρε και ο Μουσιοπουλος και του ειπε να το στειλει. Αρνηθηκε ακομα και οταν ο ΜΑΝΘΟΣ τον πηρε τηλ. Και δεχτηκε μονο οταν τον πηρε η ΔΑΠ τηλεφωνο....

Cheesy Cheesy Cheesy Shocked 8)  ποπώ  τί  σαπίλα... αν  όντως  συνέβη  και  δεν  είναι  φήμες  ό,τι  και  να  πείς  έχεις  δίκιο

Quote from: damien667 on March 31, 2007, 20:28:04 pm
Λοιπον

παρεπιμπτόντως, και ένα μαθημα ιστορίας.....για όσους δεν γνωρίζουν

το 1979-1980 ο νόμος 815 κατατέθηκε στην βουλή προς συζήτηση. Ξεκίνησαν αμέσως καταλήψεις. Συνεχίστηκαν όσο συνεχίστηκε η συζήτηση. Συνεχίστηκαν όσο γινόταν η ψήφιση. ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΑΠΕΣΥΡΕ. Η ΑΣΣΟΕ συγκεκριμενα εκανε καταληψη για 1 χρονο.

Ψαξτε το, καλο ειναι πριν κανουμε τις φοβερες σουπερ ουαου μας πολιτικες αναλυσεις για το μελλον, να κοιταξουμε και λιγο τα μαθηματα του παρελθοντος...

σορυ και για την εκταση

Το  ξέρω  από  νωρίτερα  το  συγκεκριμένο  "μάθημα  Ιστορίας" .Επειδή  όμως  η  Ιστορία  είναι  μια  επιστήμη  πολύπλοκη  την  οποία  υπεραγαπώ, θα  σου  κάνω  κάποιες  επισημάνσεις :

1) Το  1979  δεν  είναι  2007. Και  εξηγούμαι. Τότε  οι  διαθέσεις  του  κόσμου  πήγαιναν  στο  σύνολό  τους  αριστερά  και  όχι  δεξιά, όπως  σήμερα, γιατί  είχαν  πολύ  πρόσφατη  την  εμπειρία  της  χούντας  και  των  παρακολουθήσεων, των  νησιών, της  αστυνομοκρατίας, της  φίμωσης, της  λογοκρισίας, των  βασανιστηρίων κ.ο.κ.  Και  κατά  συνέπεια  ακόμη  και  μία  δεξιά  κυβέρνηση  δεν  την  "έπαιρνε"  και  πολύ  να  μην  ακούσει  τις  διαθέσεις  του  κόσμου. Ενώ  τώρα  στα  @#%  τους. Άσε  που  ο  κόσμος  δεν  δίνει 
δεκάρα. Από  προσωπική  εμπειρία, όσα  φυλλάδια  μοιράσαμε  σε  μία  από  τις  τελευταίες  πορείες που  ήταν  και  για  τα  παιδιά  που  δικάζονται  το  90% τα  πέταξε  χωρίς  κάν  να  τα  διαβάσει, ένα  10%  τα  διάβασε  εκ  του οποίου  το  8%  μας  έβρισε  του  στύλ  "τσογλανια  κουκουλοφόροι  σα  δεν  ντρέπεστε" 
και  μόλις  ένα  2  τοις  εκατό  συγκινήθηκε  για  τους  συναδέλφους  μας.

2)Ο κόσμος  έχει  ξεχάσει  "τί  σημαίνει  δεξιά"  όπως  λέει  και  ένα  σύνθημα, και  ούτε  κάν  πιστεύει  αυτά  που  γίνονται  στις  πορείες. Προσωπικά  έτυχε  να  πώ  σε  άτομο  λίγο  μεγαλύτερό  μας (αριστερός  παρεπιπτόντως) που  εργάζεται  ότι  δείρανε  συμφοιτητές  μου  μπάτσοι  σε  πορεία  και  άτομα  που  τους  ήξερα  και  ξέρω  ότι  δεν  φοράνε  κουκούλες  και  δεν  πετάνε  μολότωφ  και  μου  είπε, αντί  να  εξοργιστεί  από  το  γεγονός  όπως  εξοργίστηκα  εγώ, ότι  "μην  ορκίζεσαι  ότι  δεν  έκαναν και  τίποτα!"   Shocked Shocked Shocked Shocked  έμεινα  άναυδη. Δεν  με  πίστευε. Και  δεν  ήταν  η  πρώτη  φορά που  κάποιος δεν  με  πίστευε.

3)Η  κατάληψη  είναι  ένα  χρησιμότατο   αλλά  "ακραίο"  μέτρο  αντίδρασης.Εμένα  προσωπικά  δεν  θα  μου  άρεσε  να  είχαμε  1  χρόνο  κλειστά  Πανεπιστήμια. Αν  ήταν  θέμα  δημοκρατίας (π.χ. χούντα), που  κάπως  έτσι  είναι  και  τώρα, δε  λέω, και  είχε  και  λαϊκό  έρεισμα  η  όλη  προσπάθεια (όπως  στο  Πολυτεχνείο  του  73)  τότε  οκ. Μέσα  να  είμαστε  κλειστά. Αλλά  για  έναν νόμο, όσο κακός  κι αν  είναι, δεν  θα  μου  άρεσε. 
« Last Edit: April 01, 2007, 03:06:36 am by pandora » Logged
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #88 on: March 31, 2007, 23:21:34 pm »

Παρακολουθώ τη συζήτηση με ενδιαφέρον.

Μια παρατήρηση:
Ο λόγος που διατυπώνεται είναι κατά βάση συναισθηματικός.
Δεν είναι πολιτικός-συνδικαλιστικός, δεν παίρνει υπόψη του συσχετισμούς δυνάμεων, δεν καταγράφει κόστη, κέρδη, αποτυχίες και επιτυχίες.
Και αν χρησιμοποιεί τέτοια στοιχεία, τα ορίζει αυθαίρετα και μετά τα χρησιμοποιεί ως δεδομένα και οριστικά.
Όλα χάθηκαν, όλα θα κερδηθούν, όλοι εναντίον μας, ο στόχος και η νίκη είναι η ολοκληρωτική απόσυρση του νόμου κλπ.

Αναφέρω:

"Αν δε χάσεις για αυτό το λόγο με αυτές τις συνθήκες το εξάμηνο σου για ποιο λόγο θα το έχανες ποτέ;".. Και δεν ακούγεται καν..! Ποιος θέλει να ακούσει τόσο ωμή την αλήθεια..;
Μα πού είναι η αλήθεια; Ποια αλήθεια; Για πιο λόγο ΄πρέπει' να χάσεις  εξάμηνο; Ακούγεται ποιητική η αποστροφή αλλά είναι απλά αφελής. Η κοπελίτσα θέλει να γίνει μάρτυρας. Στα 1974 δεν χάσαμε εξάμηνο (χρόνο) για να πέσει η χούντα. Ούτε με τον 815 χάθηκε ο χρόνος σε όλες τις σχολές.

"το  χάσιμο  ενός  εξαμήνου  μπορεί  και  να  σημαίνει  οριστικά  και  ανεπιστρεπτί  το  χάσιμο  του  πτυχίου  τους."
Πώς σου καρφώθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί; To συζήτησες; Συμβουλεύτηκες ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν; 

Ένας τέτοιος λόγος είναι φυσικό να οδηγεί στις τριβές και τις αντεγκλήσεις των τελευταίων ημερών.
Νηφάλιος λόγος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση παράθεσης πραγματικών δεδομένων.

Την επαύριον των συλλήψεων των συναδέλφων σας, σας είχα προειδοποιήσει να μην κατρακυλήσετε σε συναισθηματισμούς....
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=12371.msg241690#msg241690

« Last Edit: April 01, 2007, 00:09:50 am by dimakis » Logged
TheDoctor
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #89 on: March 31, 2007, 23:57:12 pm »

Quote from: dimakis on March 31, 2007, 23:21:34 pm
"το  χάσιμο  ενός  εξαμήνου  μπορεί  και  να  σημαίνει  οριστικά  και  ανεπιστρεπτί  το  χάσιμο  του  πτυχίου  τους."
Πώς σου καρφώθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί; To συζήτησες; Συμβουλεύτηκες ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν; 
     Βέβαια η ζωή είναι πραγματικά απρόβλεπτη και το ποτέ είναι πραγματικά πολύς χρόνος, αλλά ξέρω προσωπικά μια περίπτωση που το παραπάνω είναι απελπιστικά πιθανό...   Lips Sealed Πιστεύω όμως οτι αποτελεί την εξαίρεση των εξαιρέσεων.
ΚΠ
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Go Up Print
Jump to: