• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 06:22:24 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 06:22:24 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 01:40:22]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[Today at 01:30:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:04:15]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:59:05]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by nmpampal
[August 01, 2025, 20:03:57 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:05:18 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[July 30, 2025, 14:19:11 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Διάλεξις
[July 29, 2025, 01:00:00 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427636
Total Topics: 31739
Online Today: 129
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 2
Guests: 73
Total: 75
chatzikys
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη  (Read 23309 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Συνέλευση Τμήματος την Πέμπτη
« Reply #45 on: March 27, 2007, 22:52:26 pm »

Quote from: corina on March 27, 2007, 22:36:28 pm
Quote from: gepeltek on March 27, 2007, 22:14:00 pm
Quote from: corina on March 27, 2007, 19:59:28 pm
Επειδή ήμουν και μέσα στη συντονιστική και με το "παληκάρι", ξέραμε από το συντονιστικό ότι υπάρχει διάθεση να προτείνουν μετά το Πάσχα συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο μέχρι την ώρα που καθίσαμε - επειδή φύγαμε σχεδόν την ίδια ώρα - δεν είχε αποφασιστεί ότι θα λέει το πλαίσιο "Συνέλευση τη Δευτέρα μετά το Πάσχα σε κλειστή σχολή".
Μία ερώτηση μονάχα, που προέκυψε από κάποια από τα λεγόμενα σου Κορίνα..
Τί ώρα ακριβώς τελείωσε η συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής προχθές..;
Γιατί εγώ πληροφορήθηκα για μεταμεσονύχτιες διαδικασίες..

Suspicious Τι υπονοείς;;;Η νύχτα καλύπτει με τα πέπλα της τους συνομώτες...περιμένουν να περάσουν μεσάνυχτα...και μετα..........βάζουν το επίμαχο σημείο στο πλαίσιο!!!

Αστειεύομαι προφανώς. Δε γνωρίζω τι ώρα τελείωσε το συντονιστικό, αλλά εγώ έφυγα ούτως ή άλλως πολύ νωρίς λόγω δουλειάς. Αλλά δεν βρίσκω κάτι το μεμπτο, ακόμη κι αν κράτησε τόσο πολύ...

Εγώ βρίσκω πολλά μεμπτά Κορίνα σε ότι αφορά τη ΓΣ των Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών..
Πολλά μεμπτά..
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #46 on: March 27, 2007, 22:53:53 pm »

To τόπικ γράφει "Συνέλευση τμήματος"..

η Κορίνα γράφει για το συντονιστικό που έγινε την Κυριακή..

και ο gepeltek για τη χτεσινή Γ.Σ...

off-topic σου λέει μετά...  confused
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #47 on: March 27, 2007, 22:56:33 pm »

ela re που περιμένεις και συντονισμό ανάμεσα σε ηλεκτρολόγους...και υπολογιστών Tongue
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #48 on: March 27, 2007, 22:59:48 pm »

Quote from: Juan on March 27, 2007, 22:53:53 pm

Εγώ αναφέρομαι στο όλο φιασκο της χθεσινής ΓΣ φοιτητών (παρωδία κατ'εμέ) που οδήγησε τους καθηγητές σε δυσμενείς για εμάς αποφάσεις σχετικά με την πολυπόθητη συνέλευση τμήματος..
Και το φιάσκο Juan ξεκίνησε από το συντονιστικό που έγινε την Κυριακή..
Όλα λοιπόν σχετίζονται μεταξύ τους...
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #49 on: March 27, 2007, 23:01:22 pm »

Quote from: Juan on March 27, 2007, 22:53:53 pm

Embarrassed σόρυ, έχεις δίκιο...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #50 on: March 28, 2007, 03:09:19 am »

Μιας και το φόρουμ είναι πια το τέλειο μέρος για να κάνεις τα παράπονά σου, ας μου επιτραπεί κι εμένα να κάνω κάποια παράπονα. Είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο να βγαίνεις και να κατηγορείς κάποιον ότι κάνει κατάχρηση εξουσίας, ότι παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, ότι υποσκάπτει, ότι παραπληροφορεί, ότι...δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, όταν εσύ ο ίδιος απλά κάθεσαι στον υπολογιστή και διαβάζεις τα ποστσ και προσπαθείς μέσω αυτών να σχηματίζεις άποψη.
 Όλα είναι εύκολα όταν είσαι παθητικός δέκτης. Μπορείς να κάνεις την καλύτερη κριτική, η οποία μπορεί να είναι και σωστή, αλλά είναι εκ του ασφαλούς.
 Κάποιος που απλά κρίνει, το πολύ πολύ να κάνει μια λανθασμένη κρίση. Κάποιος όμως που πράττει, είναι 1000% σίγουρο ότι θα κάνει λάθη, και μάλιστα πολλά λάθη.
 Κανένας δε μιλάει πλέον για τα παιδιά που ξημεροβραδιάζονται στις καταλήψεις, που τρέχουν για όλα, που κατέβηκαν στη δίκη απλά για να δηλώσουν αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους. Ή μάλλον υπάρχει κόσμος που μιλάει, αλλά το μόνο που κάνει είναι να τους κατηγορεί. Λες και είναι εύκολο για τα 30 παιδιά του συντονιστικού να αποφασίσουν αν θα ξαναπροτείνουν ή όχι κατάληψη. Λες και είναι εύκολο γι'αυτά να διεκδικήσουν τα περισσότερα, αλλά με το μικρότερο κόστος. Λες και είναι εύκολο να παίρνουν πάντα συνετές αποφάσεις και να είναι αρεστοί σε όλους. Λες και είναι εύκολο να μην παρατραβήξουν το σκοινί.
 Αλλά, όχι! Δε μας νοιάζει. Αφού εμείς ζημιωνόμαστε δε θέλουμε καν να ακούσουμε την άποψή τους. Γιατί είναι όλοι πουλημένοι και ανήκουν όλοι σε παρατάξεις. Γιατί δε σέβονται το καλό των συναδέλφων τους. Γιατί την έχουν δει κάπως και προσπαθούν να μας κατευθύνουν. Να καούν στην πυρά όλοι τους!!!

Έχω όμως και να σας κατηγορήσω κι εγώ για κάτι. εσάς, της ηγετικής ομάδας. Είστε ονειροπόλοι! Πιστεύετε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και νομίζετε ότι με το να αγωνίζεστε μπορείτε να τον κάνετε καλύτερο. Κάποια από σας νομίζουν ότι αν δώσουν 10 θα πάρουν 5, αλλά αυτά τα 5 θα τα μοιραστείτε και μ'αυτούς που δεν αγωνίστηκαν μαζί σας. Και κάτι άλλο. Παραείστε συναισθηματικοί. Νομίζετε, επειδή πήγατε στη δίκη και αγανακτήσατε με ό,τι συμβαίνει εκεί, ότι αυτός ο αγώνας είναι προσωπική σας υπόθεση.
 Εμπρός λοιπόν! Να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμα των συμφοιτητών σας, που περίμεναν να περάσουν δύο μήνες καταλήψεων για να συνειδητοποιήσουν ότι είναι κατά των καταλήψεων και να προσπαθήσουν να ανοίξουν τη σχολή, όλως τυχαίως, τώρα που κινδυνεύει το εξάμηνο.

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #51 on: March 28, 2007, 03:11:53 am »

όλως τυχαίως, τώρα που κινδυνεύει το εξάμηνο.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #52 on: March 29, 2007, 20:48:15 pm »

Quote from: nad on March 28, 2007, 03:09:19 am
Μιας και το φόρουμ είναι πια το τέλειο μέρος για να κάνεις τα παράπονά σου, ας μου επιτραπεί κι εμένα να κάνω κάποια παράπονα. Είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο να βγαίνεις και να κατηγορείς κάποιον ότι κάνει κατάχρηση εξουσίας, ότι παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, ότι υποσκάπτει, ότι παραπληροφορεί, ότι...δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, όταν εσύ ο ίδιος απλά κάθεσαι στον υπολογιστή και διαβάζεις τα ποστσ και προσπαθείς μέσω αυτών να σχηματίζεις άποψη.
 Όλα είναι εύκολα όταν είσαι παθητικός δέκτης. Μπορείς να κάνεις την καλύτερη κριτική, η οποία μπορεί να είναι και σωστή, αλλά είναι εκ του ασφαλούς.
 Κάποιος που απλά κρίνει, το πολύ πολύ να κάνει μια λανθασμένη κρίση. Κάποιος όμως που πράττει, είναι 1000% σίγουρο ότι θα κάνει λάθη, και μάλιστα πολλά λάθη.
 Κανένας δε μιλάει πλέον για τα παιδιά που ξημεροβραδιάζονται στις καταλήψεις, που τρέχουν για όλα, που κατέβηκαν στη δίκη απλά για να δηλώσουν αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους. Ή μάλλον υπάρχει κόσμος που μιλάει, αλλά το μόνο που κάνει είναι να τους κατηγορεί. Λες και είναι εύκολο για τα 30 παιδιά του συντονιστικού να αποφασίσουν αν θα ξαναπροτείνουν ή όχι κατάληψη. Λες και είναι εύκολο γι'αυτά να διεκδικήσουν τα περισσότερα, αλλά με το μικρότερο κόστος. Λες και είναι εύκολο να παίρνουν πάντα συνετές αποφάσεις και να είναι αρεστοί σε όλους. Λες και είναι εύκολο να μην παρατραβήξουν το σκοινί.
 Αλλά, όχι! Δε μας νοιάζει. Αφού εμείς ζημιωνόμαστε δε θέλουμε καν να ακούσουμε την άποψή τους. Γιατί είναι όλοι πουλημένοι και ανήκουν όλοι σε παρατάξεις. Γιατί δε σέβονται το καλό των συναδέλφων τους. Γιατί την έχουν δει κάπως και προσπαθούν να μας κατευθύνουν. Να καούν στην πυρά όλοι τους!!!

Έχω όμως και να σας κατηγορήσω κι εγώ για κάτι. εσάς, της ηγετικής ομάδας. Είστε ονειροπόλοι! Πιστεύετε ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και νομίζετε ότι με το να αγωνίζεστε μπορείτε να τον κάνετε καλύτερο. Κάποια από σας νομίζουν ότι αν δώσουν 10 θα πάρουν 5, αλλά αυτά τα 5 θα τα μοιραστείτε και μ'αυτούς που δεν αγωνίστηκαν μαζί σας. Και κάτι άλλο. Παραείστε συναισθηματικοί. Νομίζετε, επειδή πήγατε στη δίκη και αγανακτήσατε με ό,τι συμβαίνει εκεί, ότι αυτός ο αγώνας είναι προσωπική σας υπόθεση.
 Εμπρός λοιπόν! Να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμα των συμφοιτητών σας, που περίμεναν να περάσουν δύο μήνες καταλήψεων για να συνειδητοποιήσουν ότι είναι κατά των καταλήψεων και να προσπαθήσουν να ανοίξουν τη σχολή, όλως τυχαίως, τώρα που κινδυνεύει το εξάμηνο.

Η  αλήθεια  είναι  ότι  εντυπωσιάστηκα  με  το  κείμενό  σου. Γι'αυτό  και  θα  ήθελα  να  σου  απαντήσω, με  το  δικό  μου  τρόπο, που ίσως  δεν  είναι  τόσο  άρτιος  ρητορικά. Τέλοσπάντων, θα  προσπαθήσω  να 
σου δώσω  τη  δική  μου  σκοπιά.\

Καταρχήν  δέν  σου  κρύβω  πόσο  θαυμάζω  κάποια  παιδιά  που  έχουν  και  τις  φυσικές  και  τις  ψυχολογικές  αντοχές  εδώ  και  2  μήνες  να  ασχολούνται  συνεχόμενα  με  την  κατάληψη. Δεν  είναι  εύκολο  πράγμα  να  κοιμάσαι  συνέχεια  έξω  από  το  σπίτι  σου, δεν  είναι  εύκολο  πράγμα  κάθε  2-3  μέρες  να  είσαι  έξω  στους  δρόμους, και  να  τρώς  και  ξύλο  από  πάνω, δεν είναι  εύκολα  πράγματα  όλα  αυτά. Εγώ  είμαι  ευτυχώς  μία  φοιτήτρια  που  έχει  διαμορφωμένη  άποψη  από  τις  κινητοποιήσεις  του  Μαιου-Ιουνίου  η  οποία  παραμένει  η  ίδια  μέχρι  σήμερα  σχετικά  με  το  άρθρο 16  και  το  νόμο πλαίσιο, για  λόγους  που  έχω  εμπεριστατωμένα  εξηγήσει σε  τοποθετήσεις  και  ερωτήσεις  μου  στη  Γ.Σ.Είμαι  κατά  της  αναθεώρησης  και  κατά  του  Νέου νόμου - πλαισίου.

Τώρα  θα  πάω  στην  πολυδιαφημισμένη  τόσο  καιρό "συλλογική  ευθύνη"  όλων  μας  για  ό,τι  γίνεται  στη  σχολή. Συμφωνώ  και  επαυξάνω  σ'αυτό.Εγώ  προσωπικά  επειδή  δεν  θέλω  άλλοι  ν'αποφασίζουν  για  μένα  δεν  είχα  χάσει  ούτε  μία  ΓΣ  από  τον  Μάιο - Ιούνιο  μέχρι  ένα  μήνα  πρίν. Απλά  τις  τελευταίες  2-3  εβδομάδες  διαφωνώ - δεν  με  εκφράζει - πές  το  όπως  θέλεις  το πλαίσιο  που  προτείνει  κατάληψη. Μέχρι  τώρα  με  εξέφραζε  για  τον  πολύ  απλό  λόγο  ότι  ο  νόμος  δεν  είχε  ψηφιστεί  ακόμα(διαφωνώ  στον  τρόπο  πάλης, το  πολιτικό  του  μέρος  εξακολουθεί να  με  εκφράζει). Αν  τόσο  καιρό  δεν "συγκινήθηκε"  η  Γιαννάκου  από  τα  τόσα  που  έγιναν, θα  συγκινηθεί  τώρα? Το  να  πάρεις  έναν  ψηφισμένο  Νόμο  πίσω  έχει  πολύ  μεγαλύτερο  πολιτικό  κόστος  από  το  να  είναι  ένα  πανεπιστήμιο  κλειστό  ακόμη  και  για  ένα  εξάμηνο (άλλωστε  το  πόσο  στα  @#$%  τους  γράφουν  το  κόστος  των  επιλογών  τους ως  κυβέρνηση  στην  παιδεία  φάνηκε  και  από  τις  απεργίες  των  δασκάλων - κοινώς  σκασίλα  τους, και  τους  στηρίζει  και  ο  κόσμος με  τη  σιωπή  του).Και  δυστυχώς  είμαι  σε  πολύ  κρίσιμο  σημείο  των σπουδών  μου, έχω  να  κάνω  πολύ  τρέξιμο  γιατί  δεν  καταλαβαίνω  τα  μαθήματα  και  δεν  τα  πάω  καλά  και  ίσως  με  τον καινούριο  νόμο  να  μην  πάρω  πτυχίο. Αυτό  είναι  ο  προσωπικός  λόγος  για  τον οποίο  δεν  στηρίζω  πλέον  ως  μορφή  πάλης  την κατάληψη - τον  πολιτικό  τον εξήγησα  παραπάνω, ταπεινή  μου  άποψη  πάντα. Όπως  καταλαβαίνεις  για  μένα, που  έχω... ούτε  εγώ  ξέρω  πόσα  μαθήματα  για  πτυχίο  είναι  πολύ  μεγαλύτερο το  κόστος  ενός  χαμένου  εξαμήνου  από  κάποιον  που  έχει  2-3  μαθήματα  και  έχει  5  χρονάκια  μπροστά  του  βάσει  του  νέου  νόμου  για  να  τα περάσει. Από  κεί  και  πέρα, κάποιοι  θυσιάζουν  περισσότερα  και  κάποιοι  λιγότερα  για  έναν  αγώνα. Εγώ  επιτρέπω  τον  οποιονδήποτε  που  έχει  κάνει  περισσότερα  από  εμένα - αν  και πήγα  σε  δεκάδες  πορείες, μοίρασα  φυλλάδια  στον κόσμο  με  ενημερωτικό  υλικό, και  για  τα  παιδιά  που  πιάσανε, φώναξα, ζωγράφισα  στράτσα, πήγα  σε  κάποιες  εκδηλώσεις  της  κατάληψης  και  έστειλα  όλο  αυτό  τον καιρό  επίσης  δεκάδες  e-mail  σε  εφημερίδες  και  τηλεοπτικούς  σταθμούς για  να  υποστηριχτεί  το  κίνημα - να  με  χαρακτηρίσει  φλώρι, κότα,  ντεμέκ  αγωνιστή  ή  οτιδήποτε  άλλο  θέλει  αφού  πιστεύει  ότι  τώρα  "πουλάω"  τον  αγώνα. Αλλά  δεν  μπορεί  να  μου  στερήσει  το  δικαίωμα  να  διορθώσω  την κακή  πορεία  των  σπουδών  μου  και  να  παλαίψω  για  ένα  πτυχίο  το  οποίο  μπορεί  να  μήν μου  δοθεί  ποτέ. Θα  μου  πείς, μέχρι  τώρα  γιατί  ήσουν  υπέρ  και  γιατί  θυσίασες  πράγματα?  Μέχρι  τώρα  είχα  την  ελπίδα  ότι  μπορεί  να  γίνει  ό,τι  και  τον Ιούνιο, να  μην  ψηφιστεί  τελικά  ο  Νόμος. Αλλά  τώρα  πλέον  το  θεωρώ  πολύ  δύσκολο  να τον  πάρει  πισω - αν  είναι  να  κάνει  κάτι  τέτοιο  θα  προτιμήσει  να  πάει  σε  εκλογές, τις  οποίες  μή  γελιόμαστε, θα  πάρει  η ΝΔ.  Οπότε  πιστεύω  ότι  το  να  συνεχίσουμε  από  δώ  και  μπρός  θα  χει  τεράστιο  κόστος  και  καθόλου  σίγουρα  αποτελέσματα.Και  κάτι  άλλο. Για  τα  παιδιά  που  πιάστηκαν  όλοι  βγήκαμε  από  τα  ρούχα  μας, όλοι  κατεβήκαμε  στους  δρόμους, όλοι  θυμώσαμε, όλοι  φωνάξαμε, έκανε  ο  καθένας  ότι  μπορούσε άλλος  περισσότερα  και  άλλος  λιγότερα. Αλλά  αυτό  δεν  σημαίνει  πώς  θα  χαθούν  3  χρόνια  μαθημάτων  αν  η  δίκη  αναβληθεί  3  χρόνια.
Και  κάτι  άλλο. Λέτε "μα  γιατί  τώρα  θυμηθήκατε  ότι  θέλετε  να  σταματήσει  η  κατάληψη?τότε  γιατί  την  υποστηρίζατε  από  την αρχή?"  Αν δεν  κάλυψα  το  ερώτημά  σου  με  τα  ήδη  λεγόμενά  μου, θα  σε  ρωτήσω  το  άλλο. Αν  κάποια  στιγμή - σύντομα  ή  αργότερα - τελειώσουν  οι  καταλήψεις  με  πρωτοβουλία  όσων  τις  ξεκίνησαν, και  δεν  έχει  αποσυρθεί  ακόμα  ό  νόμος, θα  σου άρεζε  κάποιος  να   σου  επιστρέψει  αυτή  ακριβώς  την  ερώτηση  που  κάνεις  τώρα?

Και  κάτι  άλλο. Τα  όνειρα  είναι  καλά  αλλά  σε  συνδυασμό  με  το  ρεαλισμό  έχουν... "ονειρικά"  αποτελέσματα. Αλλιώς  μάλλον  αμφίβολα.

ps  Στο  συντονιστικό  κατέβηκα  και  είπα  την άποψή  μου, άλλοι  με  κριτικάρανε  και  άλλοι  με  γράψανε. Και  είναι  φυσικό  ότι  θα  με  γράψουνε, δεν  ανήκω  σε  καμία  παράταξη, άμα  διαφωνώ  με  κάτι  να  μήν  γραφτεί  στο  πλαίσιο  φυσικά  και  θα  με  γράψουνε, δεν  θα  το  λάβουν  υπ'όψιν  τους  όπως  γίνεται  όταν  κάτι  δεν  αρέσει  στα  ΕΑΑΚ  και  στην  ΠΚΣ. Άρα  όπως  καταλαβαίνεις  δεν  έχουμε  όλοι  τα  ιδια..."δικαιώματα"  Grin  όσο  "αμεσοδημοκρατικά"  κι άν  είναι  αυτά  τα  όργανα. Και  δεν  το  λέω  με καμία  πικρία. Απλά, ως  λιγότερο  ονειροπόλα, αποδέχομαι  την  σκληρή  πραγματικότητα. Wink
« Last Edit: March 29, 2007, 20:55:09 pm by pandora » Logged
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #53 on: March 30, 2007, 11:39:42 am »

Pandora, θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση στο ειλικρινές κείμενο σου.

Μου έκανε εντύπωση που γράφεις ότι μπορείς να επιτρέψεις στον καθένα που συναγωνίστηκε με σένα να σε πει ψευτοαγωνιστή και ξεπουλημένο επειδή δεν πιστεύεις ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με κλειστές σχολές.
Αυτό για μένα είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί.

Κάποιοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν από τα μαλλιά μία κατάληψη, μία κατάληψη εκφυλισμένη από την αποχή των ίδιων των ατόμων που την ψηφίζουν και έχουν αρχίσει να επιστρατεύουν συναισθηματικούς εκβιασμούς στην προσπάθειά τους αυτή. Από τα πυρά δεν γλιτώνουν ούτε τα άτομα με τα οποία φάγανε ψωμί κι αλάτι στις καταλήψεις. Άτομα σαν κι εσένα, που έχουν προσφέρει ότι περισσότερο μπορούσαν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να
σου  αναιρέσει αυτά που πρόσφερες ούτε να σε κατηγορήσει για το ότι πιστεύεις πλέον σε μία άλλη τακτική για το κίνημα.

Επίσης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κατηγορήσει για το ότι ενδιαφέρεσαι για το τι θα γίνει με τις σπουδές σου. Πολλές φορές έχω ακούσει παιδιά να μιλάνε με απαξιωτικό τρόπο, χαρακτηρίζοντας συμφεροντολόγους και μικροπρεπείς όσους αγωνιούν για το τι θα γίνει με τα μαθήματά τους. Τι παράλογο αλήθεια. Δυστυχώς έχουν ξεχάσει μετά από τόσο καιρό κατάληψης ότι το ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι η φυσιολογική λειτουργία και ότι η κατάληψη είναι ένα μέσο πίεσης που πρέπει να χρησιμοποιείται όσο τα κέρδη αντισταθμίζουν τις απώλειες...

Η δε τελευταία παράγραφός σου είπε πολλές αλήθειες.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #54 on: March 30, 2007, 12:01:51 pm »

Quote from: pandora on March 29, 2007, 20:48:15 pm

ps  Στο  συντονιστικό  κατέβηκα  και  είπα  την άποψή  μου, άλλοι  με  κριτικάρανε  και  άλλοι  με  γράψανε. Και  είναι  φυσικό  ότι  θα  με  γράψουνε, δεν  ανήκω  σε  καμία  παράταξη, άμα  διαφωνώ  με  κάτι  να  μήν  γραφτεί  στο  πλαίσιο  φυσικά  και  θα  με  γράψουνε, δεν  θα  το  λάβουν  υπ'όψιν  τους  όπως  γίνεται  όταν  κάτι  δεν  αρέσει  στα  ΕΑΑΚ  και  στην  ΠΚΣ. Άρα  όπως  καταλαβαίνεις  δεν  έχουμε  όλοι  τα  ιδια..."δικαιώματα"  Grin  όσο  "αμεσοδημοκρατικά"  κι άν  είναι  αυτά  τα  όργανα. Και  δεν  το  λέω  με καμία  πικρία. Απλά, ως  λιγότερο  ονειροπόλα, αποδέχομαι  την  σκληρή  πραγματικότητα. Wink
+1
Αυτά για κάποιους που παίζουν με τα νευρα μας κράζοντας συνέχεια :

Shout"Ελάτε στο συντονιστικό να τα πείτε αυτα.."
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #55 on: March 30, 2007, 12:28:31 pm »

Ας διευκρινίσουμε κάποια πράγματα. Το συντονιστικό έχει το δικαίωμα αν θέλει να προτείνει κατάληψη ακόμη και αιώνια. Δε λέω ότι θα το κάνει, ή δε λέω ότι πρέπει να το κάνει. Αλλά το δικαίωμα το έχει. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί για σας πρόβλημα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι, αν διαφωνείτε με το πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής  να το καταρρίψετε και να προτείνετε κάποιο άλλο πλαίσιο. Αλλά το να υποδεικνύετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει το συντονιστικό δεν έχει κάποιο νόημα. Όπως δεν έχει νόημα να πείσεις τους ΔΑΠίτες ότι δεν πρέπει να γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θέλει. Απλά αν το ένα ή το άλλο πλαίσιο έχει κενά, ή δεν είναι υλοποιήσιμο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, εσείς θα πατήσετε σε αυτές τις ατέλειες και θα αποδείξετε ότι το δικό σας πλαίσιο είναι καλύτερο. Τόσο απλά.
 Κάτι άλλο ως προς το συντονιστικό τώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι συντονιστικό κατάληψης και όχι συντονιστικό πλαισίων ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άρα, αν πάει κάποιος και πει για παράδειγμα ότι συμφωνεί με το νόμο πλαίσιο, είναι απολύτως λογικό να πέσουν όλοι να τον φάνε. Στο συντονιστικό, όπως λέει και το όνομά του, συντονίζεται ο αγώνας που γίνεται ενάντια στο νόμο, κτλ. Δε γίνονται φιλολογικές συζητήσεις για το αν ο νόμος έχει και μερικά καλά, αν το άσυλο πρέπει να καταργηθεί ή όχι, κτλ. Το συντονιστικό έχει πιο πρακτικό χαρακτήρα. Οι γενικότερες συζητήσεις και "φιλολογίες' ταιριάζουν περισσότερο στη γενική συνέλευση και όχι στο συντονιστικό.
 Μια συζήτηση όμως που φυσικά και ταιριάζει στο συντονιστικό είναι το πως συνεχίζουμε τώρα (κουβέντα που γίνεται τον τελευταίο μήνα σε κάθε συντονιστικό, αν και μερικοί νομίζουν ότι τη διάρκεια των καταλήψεων την είχαμε προαποφασίσει εδώ και μήνες...). Και τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί και πολλές απόψεις που πρότειναν άνοιγμα των σχολών και συνέχιση με άλλες μορφές αγώνα. Επειδή τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσα όλα τα συντονιστικά, μπορω να σας βεβαιώσω ότι όλες οι απόψεις ακούγονται. Αν κάποιος έρθει και πει να ανοίξει η σχολή είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντί του ένα μεγάλο μέρος του συντονιστικού που συνεχίζει να θέλει κατάληψη. Μπορεί η κουβέντα να οδηγήσει και σε καβγά. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ούτε σημαίνει ότι η άλλη άποψη δεν είναι σεβαστή. Μα εδώ πλακωνόμαστε με τις παρέες μας όταν είμαστε για καφέ, δε θα μαλώσουμε στο συντονιστικό; Απλά, αν κατεβαίνατε λίγο συχνότερα στη σχολή τις τελευταίες μέρες, θα βλέπατε να γίνονται συνέχεια πηγαδάκια με φοιτητές και συχνά και καθηγητές που συζητούν ώρες ολόκληρες για το τι κάνουμε από δω και πέρα. Στις συζητήσεις αυτές θα βλέπατε ότι δεν πρόκειται περί φανατισμένων ατόμων, ή τουλάχιστον μόνο περί φανατισμένων ατόμων.
 Κι εγώ όταν άρχισα να παρακολουθώ το συντονιστικό νόμιζα ότι τα πράγματα ήταν ήρεμα κι ότι η αίθουσα θα ήταν γεμάτη ροζ συννεφάκια... Αλλά το πράγμα δεν ήταν έτσι. Κι είναι λογικό να μην είναι έτσι, γιατί η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Αλλά έτσι συμβαίνει σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες. Κι εγώ πηγαίνω στα συντονιστικά ως ανένταχτη και είμαι σίγουρη ότι κάποιοι μπορεί να μη με εγκρίνουν ή να με γράφουν. Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι οι οποίοι και με ακούν προσεκτικά και με υπολογίζουν. Και μένα αυτοί είναι που με ενδιαφέρουν.
 Και κάτι τελευταίο. Απαξίωση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση προς τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα, αλλά που θέλουν να ανοίξουν οι σχολές. Απαξίωση (ή για μένα κυρίως απογοήτευση) υπάρχει κυρίως απέναντι σε παιδιά που χρησιμοποιούν την καραμέλα της ανοιχτής σχολής σε συνδυασμό με άλλες μορφές αγώνα για να κρύψουν τα ταπεινά τους κίνητρα. Και δυστυχώς είναι πολλά τα παιδιά που ούτε για τις κινητοποιήσεις νοιάζονται, ούτε για τους συναδέλφους τους, ούτε για τίποτα. Που κάνανε τις διακοπούλες τους και τώρα που απειλείται το εξάμηνο τρέχουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως μεγάλους αγωνιστές, για να μπορέσουν ευκολότερα να ανοίξουν τις σχολές. Δε λέω ότι είναι οι περισσότεροι που δρουν έτσι, αλλά είναι αρκετοί και αυτό με στενοχωρεί πολύ.

Υ.Γ. Συγγνώμη για τα τεράστια κείμενα... Αν αρχίσω να μιλάω-γράφω δε μπορώ να σταματήσω με τίποτα...

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #56 on: March 30, 2007, 13:14:25 pm »

Συμφωνω και επαυξανω.

Πρωτο σφαλμα.

Δεν γινεται να κατηγορειται ενα πλαισιο επειδη γραφει κατι ή επειδη αλλαξε κατα την διαρκεια της συνελευσης. Πλαισιο μπορει να κατατεθει και την ωρα της συνελευσης, αρα εκ των πραγματων μπορει και να αλλαξει, αρκει να ανακοινωθει, οπως εχει γινει παμπολλες φορες(οταν η αλλαγη δεν ειναι στο τυπωμενο κειμενο).

Δευτερο σφαλμα

Ειναι πολυ σημαντικο καποιος να καταλαβει την εννοια και την λειτουργια της δημοκρατιας. Οσοι συνεβαλαν ετσι ωστε να να δομηθει το πλαισιο της συντονιστικης επιτροπης, εξεθεσαν την αποψης τους. Οχι την αποψη των διαφωνουντων, ουτε την αποψη των αντιθετων πλαισιων.

Παρατηρησεις

Αυτο που γινεται κατ εξακολουθηση τους μηνες αυτους της καταληψης ειναι το εξης. Υπαρχει μια κινδυνολογια, ενας λαικισμος ανευ προηγουμενου. Αυτο ειναι εμφανες σε καθε ποστ των "αγανακτισμενων", διαδικτυακων πλεον πολιτων-φοιτητων. Νομιζουν οτι πλεον βρηκαν φωνη μεσω διαδικτυου. Αλλα αυτο ειναι μια ψευδαισθηση. There is real life. Γραφει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του, διακαιωμα του, αλλα το θεωρει και αποψαρα.

Χαρακτηριστικα, γραφουν οτι : " να τι καταφερατε, να χασουμε το εξαμηνο", "να τι μας κανουν οι μαλακες", "ελεος, ποιοι νομιζουμε οτι ειμαστε".

Και αναρωτιεται ευλογα κανεις. Τι ειναι αυτοι οι τυποι που εγραψαν το πλαισιο; Πηραν τα οπλα και αρχισαν επανασταση; Δερνουν στο ξυλο τους αντιφρονουντες;

Και απανταει η εσωτερικη του φωνη. Μαλλον οχι, αφου αυτο που κανουν ψηφιζεται απο τους περισσοτερους.
Εχει καταλαβει κανεις την εννοια της δημοκρατιας; Το ψηφισαν οι περισσοτεροι. Αυτο σημαινει οτι εκεινοι ειναι που αναγορευσαν την αποφαση για την καταθεση του Χ πλαισιου σε αποφαση συλλογου φοιτητων. Οταν βριζετε για μαλακες, βριζετε ολους οσους το ψηφισαν. Και που ηταν ολοι αυτοι που βριζουν στην συνελευση για να πουν την αποψη τους. Θεωρουν οτι δεν εχει νοημα; Τι; Θεωρουν οτι δεν εχει αποτελεσμα; Τι; Εδω, παρακαλουσαμς οσοι ειμασταν στις συνελευσεις να βγαινουν νεα ατομα να μιησουν. Και το παρακαλουσαν και ατομα απο παραταξεις. Λεγαν: κατεβειτε να πειτε την αποψη σας, να συζητησουμε και ... Αλλα κανεις. Μονο κατι φωτεινες εξαιρεσεις. Και αν νομιζατε οτι πνιγοσαστε, αφου θεωρειτε τους εαυτους σας στρατια απο αναριθμητους αντιφρονουντες, θα μπορουσατε να αλληλουποστηριχθειτε.

Γενικα, η κατασταση μου φαινεται τραγικη. Ισως και να κανω λαθος, αλλα ειναι απλα τραγικο, καποιοι ανθρωποι να εχουν μεγαλωσει με την αντιληψη, οτι ο απεναντι τους πρεπει να επειχειρηματολογει, να προτεινει και να δρα, περα απο τις δικες του αποψεις και για τις αποψεις των αλλων.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #57 on: March 30, 2007, 13:16:59 pm »

Quote from: nad on March 30, 2007, 12:28:31 pm
Και κάτι τελευταίο. Απαξίωση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση προς τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα, αλλά που θέλουν να ανοίξουν οι σχολές. Απαξίωση (ή για μένα κυρίως απογοήτευση) υπάρχει κυρίως απέναντι σε παιδιά που χρησιμοποιούν την καραμέλα της ανοιχτής σχολής σε συνδυασμό με άλλες μορφές αγώνα για να κρύψουν τα ταπεινά τους κίνητρα. Και δυστυχώς είναι πολλά τα παιδιά που ούτε για τις κινητοποιήσεις νοιάζονται, ούτε για τους συναδέλφους τους, ούτε για τίποτα. Που κάνανε τις διακοπούλες τους και τώρα που απειλείται το εξάμηνο τρέχουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως μεγάλους αγωνιστές, για να μπορέσουν ευκολότερα να ανοίξουν τις σχολές. Δε λέω ότι είναι οι περισσότεροι που δρουν έτσι, αλλά είναι αρκετοί και αυτό με στενοχωρεί πολύ.
+oo
Επίσης να προσθέσω ότι αυτό που εμένα τουλάχιστον με εξοργίζει είναι η υποκρισία. Αν πιστεύεις ότι το φοιτητικό κίνημα τον ήπιε, έλα και πες το έτσι ακριβώς. Αν πιστεύεις ότι δεν μπορούμε πλέον να νικήσουμε έλα και πες το με θάρρος. Αν στην τελική εσένα ο αγώνας αυτός δεν σε άγγιξε καθόλου και δεν πήρες χαμπάρι τίποτα, απλώς τόσο καιρό δεν κινδύνευε το εξάμηνό σου και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος για να κάνεις οτιδήποτε, υπέρ ή κατά του αγώνα, να έχεις τα αρχίδια να έρθεις και να το πεις έτσι ακριβώς. Αν κάνεις κάτι από τα παραπάνω κανείς δεν θα μπορεί να σου πει τίποτα και πολλοί θα εκτιμήσουν την στάση σου καθώς κατά την γνώμη μου είναι απίστευτα τιμητικό για κάποιον να στηρίζει την άποψή του απέναντι σε 50 διαφωνούντες. Δείχνει ακεραιότητα και χαρακτήρα. Όταν όμως ακούω για αγώνα και εναλλακτικούς τρόπους πάλης και άλλα περίεργα μου γυρίζουν τα άντερα. Πείτε αυτό που σκέφτεστε και μην φοβάστε, οι 150 που υπέγραψαν θα υπογράψουν και ένα πλαίσιο που λέει αυτά που προανέφερα.Ας είμαστε ειλικρινείς επιτέλους.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #58 on: March 30, 2007, 13:32:36 pm »

Αλλά το να υποδεικνύετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει το συντονιστικό δεν έχει κάποιο νόημα. Όπως δεν έχει νόημα να πείσεις τους ΔΑΠίτες ότι δεν πρέπει να γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16.

Πρώτα  απ'όλα  όσοι  είναι  κατά  του  νόμου  πλαισίου  τους  έχουν  καλέσει  επανηλλημένα  τα  παιδιά  της  συντονιστικής  επιτροπής  κατάληψης  να  έρθουν  στο  συντονιστικό  να  πούνε  τη  γνώμη  τους  γιατί  "όλες  οι  απόψεις  λαμβάνονται  υπ 'όψιν  και  γίνεται  μία  ζύμωση". Γι'αυτό  το  λόγο  ήρθα, και  διαχωρίζω  σαφέστατα  τη  θέση  μου  από  όσους  γκρινιάζουν  εδώ  μέσα  στο  φόρουμ  για  τα  διάφορα  και  δεν  έχουν  πατήσει  ούτε μία  φορά  - αν είναι  κατά του  Νόμου.(αν  δεν  είναι  όπως  λές  δεν  μπορούν  να  πείσουν  κανέναν  για  τίποτα).

Μια συζήτηση όμως που φυσικά και ταιριάζει στο συντονιστικό είναι το πως συνεχίζουμε τώρα (κουβέντα που γίνεται τον τελευταίο μήνα σε κάθε συντονιστικό, αν και μερικοί νομίζουν ότι τη διάρκεια των καταλήψεων την είχαμε προαποφασίσει εδώ και μήνες...). Και τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί και πολλές απόψεις που πρότειναν άνοιγμα των σχολών και συνέχιση με άλλες μορφές αγώνα. Επειδή τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσα όλα τα συντονιστικά, μπορω να σας βεβαιώσω ότι όλες οι απόψεις ακούγονται. Αν κάποιος έρθει και πει να ανοίξει η σχολή είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντί του ένα μεγάλο μέρος του συντονιστικού που συνεχίζει να θέλει κατάληψη. Μπορεί η κουβέντα να οδηγήσει και σε καβγά. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ούτε σημαίνει ότι η άλλη άποψη δεν είναι σεβαστή. Μα εδώ πλακωνόμαστε με τις παρέες μας όταν είμαστε για καφέ, δε θα μαλώσουμε στο συντονιστικό; Απλά, αν κατεβαίνατε λίγο συχνότερα στη σχολή τις τελευταίες μέρες, θα βλέπατε να γίνονται συνέχεια πηγαδάκια με φοιτητές και συχνά και καθηγητές που συζητούν ώρες ολόκληρες για το τι κάνουμε από δω και πέρα. Στις συζητήσεις αυτές θα βλέπατε ότι δεν πρόκειται περί φανατισμένων ατόμων, ή τουλάχιστον μόνο περί φανατισμένων ατόμων.

Συμφωνώ  ότι  πράγματι  κάποιοι  ακούνε. Όμως έχω  ακούσει  διάφορα  τελευταία από  άτομα  του  συντονιστικού  για  άτομα  που  έχουν  προσφέρει  πολλά  στο  κίνημα  και  το ξέρω  από  προσωπική  γνώμη  και  εμπειρία (δεν  αναφέρομαι  στον   
εαυτό μου, άλλωστε  για  μένα αν έχει  ακουστεί  κάτι  τελευταία  θα  το  μάθαινα Cheesy)  του  στύλ "άντε  ρέ, τον  ψευτοαγωνιστή, που  θέλει  ντεμέκ  να  πέσει  ο  νόμος  και  προτείνει  άλλο πλαίσιο κτλ"  ενώ  το  συγκεκριμένο  άτομο - που  πρότεινε το άλλο πλαίσιο -  ερχόταν  στα  συντονιστικά,στις  συνελεύσεις, στις  πορείες, συμμετείχε  με  πολλούς  τρόπους  τον αγώνα  και  τα  πάει  πολύ  καλά - άριστα  θα  έλεγα - με  τη  σχολή, σε  αντίθεση  με  εμένα οπότε  δεν  έχει  κάνενα  λόγο  να  βιάζεται  να  ανοίξει  η  σχολή  και  κα΄νενα  σκοτεινό  και  δόλιο  συμφέρον, απλά  δεν  πιστεύει  ότι  η  κατάληψη  από  δώ  και  μπρός θα  οδηγήσει  πουθενά. Και  κατεβαίνω  στη  σχολή, και  έχω  παρακολουθήσει  κι  εγώ  συζήτηση  με  καθηγητές (Δημάκη, Αντωνόπουλο, Χατζηαθανασίου).Και  ασχολούμαι, από  περισυ  το  Μάιο - Ιούνιο, και  ξέρω  πολύ  καλά  πώς  γίνονται  οι  ζυμώσεις  και  οι  προβληματισμοί.Αλλά  και  όταν  κάποιοι  με  κοιτάζουν  με  μισό  μάτι,και  κρίνουν  την  αλλαγή  στάσης  μου  ως  μη  αγωνιστική  το  καταλαβαίνω, χαζή δεν είμαι. Και  να  σου  πώ  και  κάτι? Δεν  είμαι  υποχρεωμένη  να  απολογούμαι  στον  καθένα  για  τα  όσα  προβλήματα  αντιμετωπίζω  με  τη  σχολή  και  ότι  για  μένα  μπορεί  να  τίθεται  το  ερώτημα "κατάληψη  και  τώρα  και  του  χρόνου ή  δεν  παίρνεις  πτυχίο  ποτέ?" Λυπάμαι  που  είμαι  ντεμέκ  ψευτοαγωνίστρια, αλλά  θα  διαλέξω  να  πάρω  κάποτε  πτυχίο.

Απαξίωση (ή για μένα κυρίως απογοήτευση) υπάρχει κυρίως απέναντι σε παιδιά που χρησιμοποιούν την καραμέλα της ανοιχτής σχολής σε συνδυασμό με άλλες μορφές αγώνα για να κρύψουν τα ταπεινά τους κίνητρα.

Το  να  έχεις  και  προσωπικούς σοβαρούς  λόγους  εκτός  από  πολιτικούς  που  να  διαφοροποιείς  τη  στάση  σου  δεν  θα  το  χαρακτήριζα "ταπεινό  κίνητρο".Αρκεί  να  είναι  σοβαροί.Εγώ  σου  εξήγησα  τους  δικούς  μου  προσωπικούς  σοβαρούς  λόγους. Από  κεί  και  πέρα  εσύ  μπορεί να  μην  τους  θεωρείς  σοβαρούς. Δικαίωμά σου  και  δικαίωμα  του  καθενός  να  με  κρίνει  όπως  θέλει  σου  είπα.

Μέχρι  πρίν  3  εβδομάδες  πάντως  εγώ  συμμετείχα  όσο  μπορούσα  σε  πολλά  πράγματα   Tongue

Αν πάλι  δεν  αναφέρεσαι  σε  εμένα αλλά σε άτομα  που  το  κάνουν  αυτό  για  ψηφοθηρικούς  λόγους, με  γειά  σου  με  χαρά  σου, χώσε  όσο  θέλεις  κι  εγώ  μαζί  σου! Wink

Και  τελευταίο. Δεν  μου  απάντησες  σε  κάποια  πράγματα  που  θα  γούσταρα  μια  απάντηση :

Quote from: pandora on March 29, 2007, 20:48:15 pm
Αν  τόσο  καιρό  δεν "συγκινήθηκε"  η  Γιαννάκου  από  τα  τόσα  που  έγιναν, θα  συγκινηθεί  τώρα? Το  να  πάρεις  έναν  ψηφισμένο  Νόμο  πίσω  έχει  πολύ  μεγαλύτερο  πολιτικό  κόστος  από  το  να  είναι  ένα  πανεπιστήμιο  κλειστό  ακόμη  και  για  ένα  εξάμηνο (άλλωστε  το  πόσο  στα  @#$%  τους  γράφουν  το  κόστος  των  επιλογών  τους ως  κυβέρνηση  στην  παιδεία  φάνηκε  και  από  τις  απεργίες  των  δασκάλων - κοινώς  σκασίλα  τους, και  τους  στηρίζει  και  ο  κόσμος με  τη  σιωπή  του).

Θα  μου  πείς, μέχρι  τώρα  γιατί  ήσουν  υπέρ  και  γιατί  θυσίασες  πράγματα?  Μέχρι  τώρα  είχα  την  ελπίδα  ότι  μπορεί  να  γίνει  ό,τι  και  τον Ιούνιο, να  μην  ψηφιστεί  τελικά  ο  Νόμος. Αλλά  τώρα  πλέον  το  θεωρώ  πολύ  δύσκολο  να τον  πάρει  πισω - αν  είναι  να  κάνει  κάτι  τέτοιο  θα  προτιμήσει  να  πάει  σε  εκλογές, τις  οποίες  μή  γελιόμαστε, θα  πάρει  η ΝΔ.  Οπότε  πιστεύω  ότι  το  να  συνεχίσουμε  από  δώ  και  μπρός  θα  χει  τεράστιο  κόστος  και  καθόλου  σίγουρα  αποτελέσματα.

Λέτε "μα  γιατί  τώρα  θυμηθήκατε  ότι  θέλετε  να  σταματήσει  η  κατάληψη?τότε  γιατί  την  υποστηρίζατε  από  την αρχή?"  Αν δεν  κάλυψα  το  ερώτημά  σου  με  τα  ήδη  λεγόμενά  μου, θα  σε  ρωτήσω  το  άλλο. Αν  κάποια  στιγμή - σύντομα  ή  αργότερα - τελειώσουν  οι  καταλήψεις  με  πρωτοβουλία  όσων  τις  ξεκίνησαν, και  δεν  έχει  αποσυρθεί  ακόμα  ό  νόμος, θα  σου άρεζε  κάποιος  να   σου  επιστρέψει  αυτή  ακριβώς  την  ερώτηση  που  κάνεις  τώρα?

Και  κάτι  άλλο. Τα  όνειρα  είναι  καλά  αλλά  σε  συνδυασμό  με  το  ρεαλισμό  έχουν... "ονειρικά"  αποτελέσματα. Αλλιώς  μάλλον  αμφίβολα.

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #59 on: March 30, 2007, 13:57:30 pm »

Quote from: Fenix on March 30, 2007, 13:16:59 pm
+oo
Επίσης να προσθέσω ότι αυτό που εμένα τουλάχιστον με εξοργίζει είναι η υποκρισία. Αν πιστεύεις ότι το φοιτητικό κίνημα τον ήπιε, έλα και πες το έτσι ακριβώς. Αν πιστεύεις ότι δεν μπορούμε πλέον να νικήσουμε έλα και πες το με θάρρος. Αν στην τελική εσένα ο αγώνας αυτός δεν σε άγγιξε καθόλου και δεν πήρες χαμπάρι τίποτα, απλώς τόσο καιρό δεν κινδύνευε το εξάμηνό σου και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος για να κάνεις οτιδήποτε, υπέρ ή κατά του αγώνα, να έχεις τα αρχίδια να έρθεις και να το πεις έτσι ακριβώς. Αν κάνεις κάτι από τα παραπάνω κανείς δεν θα μπορεί να σου πει τίποτα και πολλοί θα εκτιμήσουν την στάση σου καθώς κατά την γνώμη μου είναι απίστευτα τιμητικό για κάποιον να στηρίζει την άποψή του απέναντι σε 50 διαφωνούντες. Δείχνει ακεραιότητα και χαρακτήρα. Όταν όμως ακούω για αγώνα και εναλλακτικούς τρόπους πάλης και άλλα περίεργα μου γυρίζουν τα άντερα. Πείτε αυτό που σκέφτεστε και μην φοβάστε, οι 150 που υπέγραψαν θα υπογράψουν και ένα πλαίσιο που λέει αυτά που προανέφερα.Ας είμαστε ειλικρινείς επιτέλους.

Βασικά  θα  συμφωνήσω  σε ένα  πράγμα. Να  έχεις  τα  αρχίδια  να  μου   πείς  ποιούς  εννοείς. Π.χ. εννοώ  εσένα  βρε  Pandora  ή  τον  τάδε, ή  τον  δείνα. Όσο  για  εμένα  περιέγραψα  παραπάνω  τις  αγωνίες  μου  και  τους  "ταπεινούς  προσωπικούς  λόγους"  που  έχω  για  να  κάνω  μάθημα. Τους  εξήγησα  στη  nad  παραπάνω. Από  κεί  και  πέρα, ναι, εγώ  πιστεύω  χωρίς  να  έχω  κανένα  σκοτεινό  και  δόλιο  σκοπό  ότι  θα  προλαβαίνω  και  με  ανοιχτές  σχολές  να  πηγαίνω  σε  μία  πορεία  κάθε  βδομάδα, και  ναι, πές  με  αφελή, αυτό  πιστεύω  ότι  θα  βοηθήσει  στο  να  δείξουμε  την  αντίθεσή  μας  στο  νόμο. Από  κεί  και  πέρα νομίζω  ήθελε  αρκετά  "αρχίδια"  να  πάω  στο  συντονιστικό, να  πώ  αυτά  που  είπα, ότι δηλ. εκφυλλίστηκε  κατά  τη γνώμη  μου  το  θέμα  της  κατάληψης  όταν είναι  μέσα τα  ίδια  και τα  ίδια άτομα,  τί  ζυμώσεις  και  τί  συζητήσεις  να  γίνουν? Γιατί  δεν  πάω  κι  εγώ  στην  κατάληψη? έχω  πάει. Και  εξακολουθώ  να  πιστεύω  αυτό  το  πράγμα.

Να  διευκρινίσω  ότι  διαχωρίζω  σαφώς  τη θέση  μου  από  οσους  εδώ  μέσα  εξαπολύουν  κατηγορίες  και 
γκρινιάζουν  όλη  την ώρα. Εγώ  δεν  πιστεύω ότι  εξαπατήθηκα  από κανένα  συντονιστικό. Και  άλλωστε  τα  παιδιά  δεν  κρύψαν  από την  πρώτη  στιγμή  τη  σκέψη  για  ανοιχτή  σχολή  την  Πέμπτη - Παρασκευή  και  για  το  ποιά  θέματα  κατά  τη  γνώμη  τους  έπρεπε να  συζητηθούν.

Από  κεί  και  πέρα  για  τό  πόσο  ή  όχι  συμμετείχα  μέχρι  τώρα  σε  εκδηλώσεις, πορείες, συνελεύσεις κτλ, για  το  αν  νοιάστηκα  για  τους  συναδέλφους  μου  μέχρι  τώρα,για  το  άν  με  άγγιξε  ο  αγώνας  ή  όχι, μπορούν  να  το  επιβεβαιώσουν  τουλάχιστον  4  άτομα  από  δώ  μέσα.
Αλλά  δεν  θα  δώσω  και  πιστοποιητικό  αγωνιστικότητας  σε  κανέναν.
« Last Edit: March 31, 2007, 02:54:09 am by pandora » Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Go Up Print
Jump to: