• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:33:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:33:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 100
Total: 163
kstavroulis
iasonaskaraminas
stavros0201
menelaras
Le ece
Mr White
Oxil
jimalexoud
ntelakis
Carot1456
distillery
sterxz
VagT
Manos_5
filkilkis
palladas
maranageo
anastas1a
prizas
elizabeth
akontel
Fenia04
AristeidisM
Χρήστος Κίτσος
Chrisvb17
ggalamat
rafa98p
Nikikouss
sofaki
gdiakonikolhs
kostaspap
Roidos
tzortzis
florianm
athena_apo
s4327063
nikosmonov
antontsiorvas
dimitire
grepanis
Tolizz
giannisd
romanos
Captain
Manifold
kakousios
witchingHour
nikoskaza
mhtsakos02
Angelos Asim
ThanosTheTT
kapas
nikd
vajulin
Potest
Isidora
thanosk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Down Print
Author Topic: Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς  (Read 11410 times)
aliakmwn
Guest
Re: Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιάς
« Reply #45 on: February 27, 2007, 23:39:23 pm »

Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 23:35:56 pm
Quote from: Jalk on February 27, 2007, 22:37:24 pm
Ρε συ wanderer τι θες να μας πεις;
Ότι άμα κάποιος πει ότι οι Έλληνες προέρχονται από τους Μογγόλους εσύ θα προσβληθείς;

Και απαντάω μόνος μου...
Ναι, θα προσβληθείς, γιατί στο μυαλό σου έχεις τους Μογγόλους σαν κατώτερο πολιτισμό κι όχι γιατί δεν αληθεύει ιστορικά αυτός ο ισχυρισμός.

Έχω άδικο;
Ναι, έχεις άδικο Jalk. Δεν φαντάζεσαι πόσο άδικο έχεις. Δεν είπα ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι αυθαίρετο. Όπως εσύ δεν τους έχεις κατώτερο πολιτισμό, έτσι ούτε εγώ τους έχω.

Grin
Jalk
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
Re: Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιά`
« Reply #46 on: February 27, 2007, 23:50:20 pm »

Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 23:35:56 pm

Quote from: Jalk on February 27, 2007, 22:37:24 pm
Ρε συ wanderer τι θες να μας πεις;
Ότι άμα κάποιος πει ότι οι Έλληνες προέρχονται από τους Μογγόλους εσύ θα προσβληθείς;

Και απαντάω μόνος μου...
Ναι, θα προσβληθείς, γιατί στο μυαλό σου έχεις τους Μογγόλους σαν κατώτερο πολιτισμό κι όχι γιατί δεν αληθεύει ιστορικά αυτός ο ισχυρισμός.

Έχω άδικο;
Ναι, έχεις άδικο Jalk. Δεν φαντάζεσαι πόσο άδικο έχεις. Δεν είπα ούτε έγραψα κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι αυθαίρετο. Όπως εσύ δεν τους έχεις κατώτερο πολιτισμό, έτσι ούτε εγώ τους έχω.

Τότε για ποιο λόγο είσαι υπερήφανος...;
Δεν μπορείς να λες ότι είσαι υπερήφανος που είσαι Έλληνας επειδή ήταν Έλληνας πχ ο Σωκράτης...

Γιατί αντίστοιχα εγώ μπορώ να λέω ότι ντρέπομαι που είμαι Έλληνας επειδή ήταν Έλληνας ο Παπαδόπουλος...

Όπως είπε και κάποιος πιο πριν ας σταματήσουμε να γαμάμε με ξένα αρχίδια κι ας αποκτήσουμε δικά μας...
« Last Edit: February 28, 2007, 00:03:05 am by Jalk » Logged

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
Jalk

View Profile WWW
« Reply #47 on: February 28, 2007, 00:02:39 am »

Και να τοποθετηθώ κι εγώ ουσιαστικά επί του θέματος...

Ναι, είμαι Έλληνας...
Δεν είμαι περήφανος για αυτό το χαρακτηριστικό
Ούτε ντρέπομαι...
Είναι κάτι τυχαίο, θα μπορούσα ανάλογα με τις ιστορικές συγκυρίες να είμαι Τούρκος, Βούλγαρος, Γερμανός, Ιρανός...
Είναι απλά ένα χαρακτηριστικό, όπως το ότι έχω μαύρα μαλλιά, καφέ μάτια κτλ...
Δεν το επέλεξα να είμαι Έλληνας, γεννήθηκα Έλληνας...

Κι όσο για τον πολιτισμό...και συγκεκριμένα τον αρχαίο ελληνικό...δεν γίνετε να είμαι περήφανος για αυτόν...δεν είμαι μέρος του...απλά θαυμάζω κάποια στοιχεία του και κάποιους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του....

Υ.Γ : ακόμα δεν έχω καταλάβει βασικά τι σημαίνει πολιτισμός... Undecided

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Πατριώτης: Ο Φύλακας της Αρχαίας του Κληρονομιά`
« Reply #48 on: February 28, 2007, 00:39:36 am »

Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 19:26:43 pm
Tourambar και Kenny: Διαφωνήσατε με αυτά που γράφω (μάλιστα Κέννυ είπες ότι το κείμενό μου είναι εθνικιστικό και εσύ Τουράμπαρ ότι τάχα υποστήριξα πως πρέπει να εμμένουμε στα παλιά). Το σέβομαι απόλυτα αυτό. Αλλά τώρα που ξεκαθάρισα περισσότερο τη θέση μου, σας προτρέπω να ξαναμελετήσετε με περισσότερη προσοχή τα γραφόμενά μου, χωρίς να επηρεάζεστε από τις συκοφαντίες και τις διαστρεβλώσεις. Αν και πάλι διαφωνείτε, τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε και άλλο (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει σώνει και καλά κάποιος από εμάς να αλλάξει γνώμη).

Γιατί θεωρείς ότι δεν διάβασα προσεκτικά αυτό που είπες; Αποκλείεις να μην εκφράστηκες καλά;

Εγώ πάντως αναφερόμουν στο γενικότερο λόγο σου σε αυτό το τόπικ, διαφωνείς πάντως με αυτά που έγραψα, περί του να αφήσουμε να ξεχαστεί, όποιο χαρακτηριστικό δε μας εκφράζει αρκετά για να το συντηρήσουμε αυθόρμητα, ή πρέπει να το σεβαστούμε και να το μεταδώσουμε τα παιδιά μας.

Από τους δημοτικούς χορούς, τις διάφορες διαλέκτους, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Αν διαφωνείς με αυτό που λέω, τότε κατάλαβα πολύ καλά.

Αν όχι, ζητώ συγνώμη για την παρερμηνεία, και αν δεν βαριέσαι να επαναδιατυπώσεις μπας και καταλάβω σου υπόσχομαι να ξαναπεράσω τα όσα έγραψες.

--------------------------------------------

Εγώ επιμένω ότι οποιαδήποτε βωμολοχία, είναι πολύ πιο εποικοδομητική από οποιαδήποτε μα οποιαδήποτε σεμνοτυφία.
« Last Edit: February 28, 2007, 00:41:51 am by Turambar » Logged

byeeee
Jalk

View Profile WWW
« Reply #49 on: February 28, 2007, 13:00:57 pm »

Χμμμ....
Σήμερα το πρωί μου ήρθε μια φλασιά...μπορεί και να είναι μαλακία...
Όπως και να έχει θέλω να το συζητήσουμε...
Ιδού λοιπόν ένας άλλος ορισμός για τον πατριώτη που τον βασίζω σε τρία πραγματικά γεγονότα

"Πατριώτης είναι αυτός που προστατεύει την πατρίδα του, η οποία μπορεί να αναχθεί από το σπίτι του εώς ολόκληρη η γη, από τους απανταχού φασίστες και εκμεταλλευτές της..."

1. Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο τον εθνικό ύμνο τραγουδούσαν γιατί προστάτευαν την πατρίδα τους (που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Ελλάδα), από τους εκμεταλλευτές της.

2. Εμείς που στις πορείες φωνάζουμε "Μπους, Σαρόν, φονιάδες των λαών" προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τη γη, τους συνανθρώπους μας, ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.

3.Εμείς οι Θεσσαλονικείς είμαστε πατριώτες επειδή προσπαθούμε να προστατέψουμε την πατρίδα μας, Θεσσαλονίκη, από τους εκμεταλλευτές που θέλουν να κάνουν την υποθαλάσσια για να αρπάξουν φράγκα...

Υπό αυτή την έννοια είμαι πατριώτης.Αλλά ΟΧΙ αποκλειστικά για την Ελλάδα!
Όπως προείπα, επαγωγικά ή αντιστρόφως ο πατριωτισμός μου μπορεί να αναχθεί από το μικρόκοσμο του σπιτιού μου στο χαοτικό σύμπαν.

Αυτά προς το παρών...
Περιμένω απόψεις. 

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #50 on: February 28, 2007, 19:21:33 pm »

Quote from: Jalk
Τότε για ποιο λόγο είσαι υπερήφανος...;
Δεν μπορείς να λες ότι είσαι υπερήφανος που είσαι Έλληνας επειδή ήταν Έλληνας πχ ο Σωκράτης...

Γιατί αντίστοιχα εγώ μπορώ να λέω ότι ντρέπομαι που είμαι Έλληνας επειδή ήταν Έλληνας ο Παπαδόπουλος...
Ρε συ Jalk γιατί με παρερμηνεύεις; Κατ'αρχάς, δεν αναφέρομαι συγκεκριμμένα στους Έλληνες, αφού λέω "είναι περήφανος για τη χώρα που επιλέγει να ζήσει". Για προσεξέ το αυτό: που ΕΠΙΛΕΓΕΙ να ζήσει. Όχι με εθνικιστική, αλλά με την ευρύτερη έννοια. Δηλαδή είναι περήφανος για τις επιλογές του. Και το ότι το αναφέρω σε τρίτο πρόσωπο, έχει την εξής σημασία: Ότι ο κάθε άνθρωπος που επιλέγει να ζήσει σε μια χώρα είναι περήφανος για αυτήν την επιλογή του και άρα σε κανέναν δεν πέφτει λόγος να τον κρίνει ή να τον αμφισβητήσει ή να τον θεωρεί κατώτερο.

Όπως είπε και κάποιος πιο πριν ας σταματήσουμε να γαμάμε με ξένα αρχίδια κι ας αποκτήσουμε δικά μας...
Αυτό πάει σε εμένα;

Ναι, είμαι Έλληνας...
Δεν είμαι περήφανος για αυτό το χαρακτηριστικό
Ούτε ντρέπομαι...
Είναι κάτι τυχαίο, θα μπορούσα ανάλογα με τις ιστορικές συγκυρίες να είμαι Τούρκος, Βούλγαρος, Γερμανός, Ιρανός...
Είναι απλά ένα χαρακτηριστικό, όπως το ότι έχω μαύρα μαλλιά, καφέ μάτια κτλ...
Δεν το επέλεξα να είμαι Έλληνας, γεννήθηκα Έλληνας...
Δεν διαφωνώ σε αυτά. Και το ότι συνεχίζεις να μένεις Έλληνας και δεν αλλάζεις χώρα, είναι και αυτό επιλογή σου. Εκτός βέβαια και αν θες να αλλάξεις αλλά επι του παρόντος δεν έχεις τη δυνατότητα. Αν εγώ όμως επιλέξω π.χ.να πάω να ζήσω στο Θιβέτ, τότε θα είμαι περήφανος για την επιλογή μου και δεν θα ντρέπομαι για αυτό. Δεν θα προσπαθήσω να το κρύψω, αλλά ούτε και θα το διατυμπανίζω σαν κάτι το απίστευτο και το ανώτερο. Εκεί πάει λοιπόν η περηφάνεια που έλεγα. Το ότι μιλούσα αποκλειστικά για τους Έλληνες είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Ούτε ισχυρίστηκα ότι κάποιος πρέπει να είναι περήφανος επειδή γεννήθηκε Έλληνας ή επειδή γεννήθηκε Κινέζος ή ο,τιδήποτε άλλο.
Ο άνθρωπος δεν γεννιέται, γίνεται.

Quote from: Turambar
διαφωνείς πάντως με αυτά που έγραψα, περί του να αφήσουμε να ξεχαστεί, όποιο χαρακτηριστικό δε μας εκφράζει αρκετά για να το συντηρήσουμε αυθόρμητα, ή πρέπει να το σεβαστούμε και να το μεταδώσουμε τα παιδιά μας.

Από τους δημοτικούς χορούς, τις διάφορες διαλέκτους, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Αν διαφωνείς με αυτό που λέω, τότε κατάλαβα πολύ καλά.

Αν όχι, ζητώ συγνώμη για την παρερμηνεία, και αν δεν βαριέσαι να επαναδιατυπώσεις μπας και καταλάβω σου υπόσχομαι να ξαναπεράσω τα όσα έγραψες.
Δεν μου αρέσουν οι δημοτικοί χωροί. Δεν μου αρέσουν τα νταούλια. Το ρεμπέτικο όταν το ακούω μου φέρνει δυσφορία. Με λίγα λόγια: Η παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας με αφήνει (στη συντριπτική της πλειοψηφία) παγερά αδιάφορο.
Ελπίζω να έγινε αντιληπτό το ότι δεν υποστηρίζω κάποια "μετάδοση" στην επόμενη γενιά, αν αυτή δεν μας εκφράζει. Να υποθέσω όμως πως όταν λες "να ξεχαστεί" δεν εννοείς να την κάνουμε delete ακόμα και την επίγνωση ότι υπάρχουν! Δεν εννοείς ότι αν δεν μας εκφράζει (που το δεν με εκφράζει είναι πολύ υποκειμενικό, σε πληροφορώ ότι υπάρχουν πάρα πολύ που ασχολούνται με τα παλαιά ήθη και τις παραδόσεις---οι οποίοι φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να τελούν εκδηλώσεις και π.χ.Ποντιακούς χορούς αν τους αρέσουν), τότε να αφαιρέσουμε και τις παραδοσιακές χορευτικές στολές από τα μουσεία. Επίσης κακό είναι το να μην αντιδράσουμε αν πάει κάποιος να καταστρέψει τις Ποντιακές παραδοσιακές στολές. Για προφανείς λόγους. Αν δεν είναι προφανείς, πες μου να σου αναλύσω αυτή μου την άποψη (όπως τουλάχιστον εγώ το βλέπω).
Πέρα από αυτήν την ένσταση, πραγματικά Τουράμπαρ θα ήθελα να μου υποδείξεις με quote τα λόγια εκείνα (που είπα) που σε έκαναν να βγάλεις αυτά τα συμπεράσματα πάνω στο τί διαφωνώ.

Εγώ επιμένω ότι οποιαδήποτε βωμολοχία, είναι πολύ πιο εποικοδομητική από οποιαδήποτε μα οποιαδήποτε σεμνοτυφία.
Αν με τη λέξη σεμνοτυφία εννοείς σοβαροφάνεια, τότε έχω να πω ότι ούτε η βωμολοχία είναι καλή, ούτε η σεμνοτυφία. Αν σεμνοτυφία εννοείς το να είναι κάποιος νηφάλιος και να καταβάλει προσπάθειες να καταλάβει απόλυτα τον άλλο, πριν του ανέβει το αίμα στο κεφάλι, τότε διαφωνώ καθέτως μαζί σου. Η βωμολοχία φανερώνει αλλαζονεία και μια διάθεση για καυγά και όχι για συζήτηση.

Jalk, ο ορισμός σου είναι σωστός και συμφωνώ μαζί σου. Όμως μερικοί φτάνουν στο άλλο άκρο και οποιαδήποτε άποψη διαφορετική από τη δική τους τη θεωρούν, αφού πρώτα φροντίσουν να τη διαστρεβλώσουν μέσα στο μυαλό τους και παραέξω λόγω της δικής τους στενομυαλιάς, φασιστική και χρυσαυγίτικη.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
aliakmwn
Guest
« Reply #51 on: February 28, 2007, 21:09:33 pm »

Quote from: Wanderer on February 28, 2007, 19:21:33 pm
Ρε συ Jalk γιατί με παρερμηνεύεις; Κατ'αρχάς, δεν αναφέρομαι συγκεκριμμένα στους Έλληνες, αφού λέω "είναι περήφανος για τη χώρα που επιλέγει να ζήσει". Για προσεξέ το αυτό: που ΕΠΙΛΕΓΕΙ να ζήσει. Όχι με εθνικιστική, αλλά με την ευρύτερη έννοια. Δηλαδή είναι περήφανος για τις επιλογές του. Και το ότι το αναφέρω σε τρίτο πρόσωπο, έχει την εξής σημασία: Ότι ο κάθε άνθρωπος που επιλέγει να ζήσει σε μια χώρα είναι περήφανος για αυτήν την επιλογή του και άρα σε κανέναν δεν πέφτει λόγος να τον κρίνει ή να τον αμφισβητήσει ή να τον θεωρεί κατώτερο.

Και ποτε το επιλεγει? Στα 18 του? Τι διδασκεται μεχρι τοτε, σε ποιο χωρο μεγαλωνει και τι του μαθαινουν να πιστευει?

Κι αν διαλεξει αλλη πατριδα, την παλια θα τη μισησει? Θα του ειναι αδιαφορη? Θα την.. αποβαλει?

Αλλη μια περιπτωση μεταφυσικης αοριστολογιας... "Αμα δε μπορεις να τους πεισεις, μπερδεψε τους"

Δεν διαφωνώ σε αυτά. Και το ότι συνεχίζεις να μένεις Έλληνας και δεν αλλάζεις χώρα, είναι και αυτό επιλογή σου. Εκτός βέβαια και αν θες να αλλάξεις αλλά επι του παρόντος δεν έχεις τη δυνατότητα. Αν εγώ όμως επιλέξω π.χ.να πάω να ζήσω στο Θιβέτ, τότε θα είμαι περήφανος για την επιλογή μου και δεν θα ντρέπομαι για αυτό. Δεν θα προσπαθήσω να το κρύψω, αλλά ούτε και θα το διατυμπανίζω σαν κάτι το απίστευτο και το ανώτερο. Εκεί πάει λοιπόν η περηφάνεια που έλεγα. Το ότι μιλούσα αποκλειστικά για τους Έλληνες είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Ούτε ισχυρίστηκα ότι κάποιος πρέπει να είναι περήφανος επειδή γεννήθηκε Έλληνας ή επειδή γεννήθηκε Κινέζος ή ο,τιδήποτε άλλο.
Ο άνθρωπος δεν γεννιέται, γίνεται.

Ουγκ??????????????

Αν με τη λέξη σεμνοτυφία εννοείς σοβαροφάνεια, τότε έχω να πω ότι ούτε η βωμολοχία είναι καλή, ούτε η σεμνοτυφία. Αν σεμνοτυφία εννοείς το να είναι κάποιος νηφάλιος και να καταβάλει προσπάθειες να καταλάβει απόλυτα τον άλλο, πριν του ανέβει το αίμα στο κεφάλι, τότε διαφωνώ καθέτως μαζί σου. Η βωμολοχία φανερώνει αλλαζονεία και μια διάθεση για καυγά και όχι για συζήτηση.

Η βωμολοχια φανερωνει υπαρξη συναισθηματων, πολυχρωμο και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ εσωτερικο κοσμο.

Δεν ειμαστε καλογεροι - αν και μερικοι ισως και να ειναι.

Όμως μερικοί φτάνουν στο άλλο άκρο και οποιαδήποτε άποψη διαφορετική από τη δική τους τη θεωρούν, αφού πρώτα φροντίσουν να τη διαστρεβλώσουν μέσα στο μυαλό τους και παραέξω λόγω της δικής τους στενομυαλιάς, φασιστική και χρυσαυγίτικη.

Για πες, ποιοι το κανουν αυτο? Εγω δεν ειδα κανεναν τετοιον...

Αφιερωμενο στον wanderer, απο τον Einstein:

"Με ρωτησαν καποτε να εξηγησω με απλα λογια τη θεωρια της σχετικοτητας. Και τους διηγηθηκα μια ιστορια...
Μια μερα περπατουσα στην πολη με εναν φιλο μου τυφλο. Καποια στιγμη τον ρωτησα:
- Μηπως θα ηθελες ενα ποτηρι γαλα?
- Ξερω τι ειναι το ποτηρι, αλλα το γαλα τι ειναι?
- Το γαλα ειναι ενα ασπρο υγρο.
- Το υγρο ξερω τι ειναι. Τι ειναι ομως το ασπρο?
- Το ασπρο ειναι το χρωμα που εχει ο πελαργος.
- Χρωμα, ναι ξερω τι ειναι χρωμα, αλλα ο πελαργος τι ειναι?
- Ο πελαργος ειναι ενα πουλι, που καθεται συνηθως με το ενα ποδι διπλωμενο.
- Ξερω τι ειναι πουλι, ξερω και τι ειναι ποδι, αλλα δυστυχως δεν καταλαβαινω τι ειναι διπλωμενο.
Του επιασα λοιπον το χερι, το τεντωσα και του ειπα <αυτο ειναι τεντωμενο>, το διπλωσα και του ειπα <αυτο ειναι διπλωμενο>. Και ο φιλος μου μου απαντησε:
<Σ' ευχαριστω, τωρα ξερω τι ειναι γαλα>"
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #52 on: February 28, 2007, 23:41:25 pm »

Quote from: aliakmwn_banned
Και ποτε το επιλεγει? Στα 18 του? Τι διδασκεται μεχρι τοτε, σε ποιο χωρο μεγαλωνει και τι του μαθαινουν να πιστευει?

Κι αν διαλεξει αλλη πατριδα, την παλια θα τη μισησει? Θα του ειναι αδιαφορη? Θα την.. αποβαλει?
Το επιλέγει στα 18 του. Μέχρι τότε διδάσκεται τη γλώσσα του τόπου του, την ιστορία του τόπου του κ.λ.π. (φυσικά, και δεν είπα όχι σε αυτό, θα ήταν καλό να είναι μάθημα προεπιλογής η ιστορία, καθώς και ποιά ιστορία ενδιαφέρεται να μάθει). Μεγαλώνει στο χώρο που βρίσκεται και η οικογένειά του. Όταν λες "τί του μαθαίνουν να πιστεύει", σε τί ακριβώς αναφέρεσαι; Τέλος, δεν έχει κανένα λόγο να μισήσει τίποτα. Αγαπάει όλους τους ανθρώπους και όλους τους λαούς. Θα αποβάλλει αυτά που δεν του κινούν το ενδιαφέρον (π.χ.έθιμα που δεν τον εκφράζουν) και θα κρατήσει αυτά που θεωρεί ότι τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο και του αρέσουν.

Αλλη μια περιπτωση μεταφυσικης αοριστολογιας... "Αμα δε μπορεις να τους πεισεις, μπερδεψε τους"
Και η δικιά σου είναι άλλη μια περίπτωση αλαμπουρνέζικης και φασιστικής αοριστολογίας... "Άμα δε μπορείς να τους πείσεις και δεν έχεις τη διάθεση να συζητήσεις μαζί τους, ειρωνεύσου τους"

Ουγκ??????????????
Μίλα Ελληνικά. Δεν γνωρίζω Ινδιάνικα...

Η βωμολοχια φανερωνει υπαρξη συναισθηματων, πολυχρωμο και ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ εσωτερικο κοσμο.
Grin Grin Grin Δεν με πειράζει η βωμολοχία αυτή καθ'αυτή, αλλά ο ανέντιμος τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιείς.

Δεν ειμαστε καλογεροι - αν και μερικοι ισως και να ειναι.
Μπα, αν ήταν θα πήγαιναν Θεολογική.

Για πες, ποιοι το κανουν αυτο? Εγω δεν ειδα κανεναν τετοιον...
Συν τοις άλλοις και εσύ.

"Με ρωτησαν καποτε να εξηγησω με απλα λογια τη θεωρια της σχετικοτητας. Και τους διηγηθηκα μια ιστορια...
- Ξερω τι ειναι πουλι, ξερω και τι ειναι ποδι, αλλα δυστυχως δεν καταλαβαινω τι ειναι διπλωμενο.
Του επιασα λοιπον το χερι, το τεντωσα και του ειπα <αυτο ειναι τεντωμενο>, το διπλωσα και του ειπα <αυτο ειναι διπλωμενο>. Και ο φιλος μου μου απαντησε:
Ό,τι να'ναι... άλλο ένα παράδειγμα φασιστικής και αλαμπουρνέζικης αοριστολογίας..."αν δεν μπορείς να τους πείσεις και δεν έχεις τη διάθεση να συζητήσεις μαζί τους, ειρωνεύσου τους"

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #53 on: March 01, 2007, 01:42:42 am »

Quote from: Wanderer on February 28, 2007, 23:41:25 pm

Ό,τι να'ναι... άλλο ένα παράδειγμα φασιστικής και αλαμπουρνέζικης αοριστολογίας..."αν δεν μπορείς να τους πείσεις και δεν έχεις τη διάθεση να συζητήσεις μαζί τους, ειρωνεύσου τους"

Αυτό σου φάνηκε φασιστικό, αλαμπουρνέζικο και αοριστόλογο? Shocked

όσο για το κουώτε που μου ζητάς, στην φράση που λέω ότι διαφωνείς, ξέχασα το ερωτηματικό Embarrassed
Πάντως θεωρώ ότι απάντησες οπότε καλύφτηκα Smiley

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #54 on: March 01, 2007, 01:46:52 am »

Quote from: Turambar on March 01, 2007, 01:42:42 am
Quote from: Wanderer on February 28, 2007, 23:41:25 pm

Αυτό σου φάνηκε φασιστικό, αλαμπουρνέζικο και αοριστόλογο? Shocked

Βασικα, ή δεν καταλαβε τι θελει να πει ο ποιητης, ή καταλαβε αλλα δεν ειχε κατι να απαντησει, και ειπε να το γυρισει σε αυτο που καταδικαζει - σε προσβολες Grin
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #55 on: March 01, 2007, 15:13:55 pm »

Quote from: Wanderer on February 27, 2007, 19:26:43 pm
Tourambar και Kenny: Διαφωνήσατε με αυτά που γράφω (μάλιστα Κέννυ είπες ότι το κείμενό μου είναι εθνικιστικό και εσύ Τουράμπαρ ότι τάχα υποστήριξα πως πρέπει να εμμένουμε στα παλιά). Το σέβομαι απόλυτα αυτό. Αλλά τώρα που ξεκαθάρισα περισσότερο τη θέση μου, σας προτρέπω να ξαναμελετήσετε με περισσότερη προσοχή τα γραφόμενά μου, χωρίς να επηρεάζεστε από τις συκοφαντίες και τις διαστρεβλώσεις. Αν και πάλι διαφωνείτε, τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε και άλλο (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει σώνει και καλά κάποιος από εμάς να αλλάξει γνώμη).

Διάβασα το κείμενο και τις απαντήσεις τις πέρασα στο σχετικά γρήγορο. Σχολίασα το κείμενο και είπα την γνώμη ΜΟΥ την οποία σχημάτισα μετά που διάβασα το κείμενο! Δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη κανενός. Εγώ πρότεινα σε όσους συμφωνούν με αυτό το κείμενο σαν πρόκληση να προσπαθήσουν να κοιτάξουν τα πράγματα από μία εντελώς αντίθετη σκοπιά. Αυτά...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #56 on: March 01, 2007, 22:30:03 pm »

Αυτό σου φάνηκε φασιστικό, αλαμπουρνέζικο και αοριστόλογο?
Τουράμπαρ, φυσικά και το κείμενο αυτό καθ'αυτό δεν είναι ούτε φασιστικό, ούτε αλαμπουρνέζικο, ούτε αοριστόλογο. Και αν προσέξεις, δεν χαρακτήρισα το ίδιο το κείμενο.
Όμως φασιστικός, αλαμπουρνέζικος και αοριστόλογος είναι ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποίησε ο aliakmwn_banned. Αυτό εννοούσα.

όσο για το κουώτε που μου ζητάς, στην φράση που λέω ότι διαφωνείς, ξέχασα το ερωτηματικό
Πάντως θεωρώ ότι απάντησες οπότε καλύφτηκα
beer

Βασικα, ή δεν καταλαβε τι θελει να πει ο ποιητης, ή καταλαβε αλλα δεν ειχε κατι να απαντησει, και ειπε να το γυρισει σε αυτο που καταδικαζει - σε προσβολες
Φυσικά και κατάλαβα τί ήθελε να πει ο "ποιητής" και συνεχίζω να καταδικάζω τις προσβολές, αλλά από τη στιγμή που με προσβάλλεις με τον ίδια γελοιότητα, κάνω μια εξαίρεση και σου απαντώ με τον ίδιο τρόπο για να δείξω ότι δεν είναι καμιά εξυπνάδα αυτό που κάνεις, αλλά αδυναμία του να συζητήσεις σοβαρά με τον άλλον.

@Kenny: Σέβομαι την άποψή σου, αλλά θα ήθελα να μου υποδείξεις αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση, ποιά σημεία του κειμένου μου σου φάνηκαν εθνικιστικά και πατριωτικά με την κακή έννοια.

united by our love
so we scream "Liberta"
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #57 on: March 02, 2007, 01:06:53 am »

Wanderer διάβασα μόνο το αρχικό κείμενο και μόνο αυτό
μπορεί να σου ακούγονται πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά είναι ακριβώς ότι ένας χρυσαυγίτης θα έλεγε
μετριοπαθή λόγια για να καλύψουν την πραγματική αντίληψη τέτοιων ιδεολογιών
Στην πραγματικότητα απέχει ελάχιστα( το κείμενο) από ακροδεξιές αντιλήψεις

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #58 on: March 02, 2007, 16:24:21 pm »

Quote from: ASDF_ on March 02, 2007, 01:06:53 am
μπορεί να σου ακούγονται πολύ σωστά όλα αυτά, αλλά είναι ακριβώς ότι ένας χρυσαυγίτης θα έλεγε
μετριοπαθή λόγια για να καλύψουν την πραγματική αντίληψη τέτοιων ιδεολογιών
Μισό λεπτό... αυτά τα λόγια δεν τα δανείστηκα από κάπου. Δεν επηρεάστηκα από κάποια ιδεολογία για να τα γράψω αυτά. Δεν υπάρχει κάποια "κάλυψη" από την πλευρά μου, ούτε χρησιμοποιώ μετριοπαθή λόγια. Αναφέρω ακριβώς αυτά που πιστεύω, και που τα κατέθεσα εδώ ακριβώς για να γίνει ένας επικοδομητικός διάλογος.
Ένας χρυσαυγίτης μπορεί να έλεγε τέτοια λόγια για να παραπλανήσει και τελικά να κάνει κάτι άλλο. Εγώ όμως ούτε χρυσαυγίτης είμαι, ούτε τα λέω αυτά για να καλύψω μια άλλη αντίληψη. Είναι αυθαίρετο αυτό το συμπέρασμα και αν το εννοείς και για εμένα, τότε φανερώνει μια δόση προκατάληψης.

Quote from: ASDF_ on March 02, 2007, 01:06:53 am
Στην πραγματικότητα απέχει ελάχιστα( το κείμενο) από ακροδεξιές αντιλήψεις
Δεν ξέρω καν τί λένε οι ακροδεξιές αντιλήψεις. Νομίζω πως για να γίνει ένας σωστός διάλογος, θα πρέπει να μου παραθέσεις αποσπάσματα από το κείμενό μου, που να σου δημιουργούν τέτοια αίσθηση.

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #59 on: March 03, 2007, 16:42:20 pm »

Ρε μαλακα Wanderer, τοσες και τοσες εξηγησεις εχω δωσει γι'αυτα που λεω κι εσυ με συγκρινεις με τον Ολυμπιο; ΕΛΕΟΣ!

Μας λες οτι ο πατριωτης ειναι κατι καλο, γιατι διαφυλαττει τον πολιτισμο που βρηκε ετοιμο στη χωρα οπου πηγε να ζησει. Δηλαδη, αν εγω πω οτι απο εδω κι εμπρος 8α διαφυλαττω τον κινεζικο πολιτισμο, τοτε μη οντας πατριωτισσα, κανω κατι κακο;

Λες οτι πρεπει να υπερασπιζομαστε την ιστορια "μας" (οπως το καταλαβαινεις τελοσπαντων) απο αλλοιωσεις. Κι εγω σου ξαναλεω οτι το να διαχωριζεις μια επιστημονικη αλη8εια (την ιστορια ενος πολιτισμου) ως πιο πολυτιμη απο τις υπολοιπες, ως πιο σημαντικη στην υπερασπιση της, αρα και ως ανωτερη, ειναι παραλογο και στη συγκεκριμενη περιπτωση βα8ια ε8νικιστικο! Ακριβως γιατι εξεταζει τα πραγματα απο ε8νικιστικη σκοπια (οικειοποιηση της ιστοριας με το αυ8αιρετο κριτηριο της ε8νικοτητας)! Δεν εχει σημασια οτι λες "να διαφυλαξουμε και τη δικη μας ιστορια και τις ιστοριες των υπολοιπων". Και μονο που τις διαχωριζεις με αυτον τον τροπο φανερωνει ρατσιστικη αντιμετωπιση. Λες και η υπαρξη σου κα8οριζεται απο την ε8νικοτητα (ακομα και αν την "επελεξες", οπως λες - αλη8εια, απο που κι ως που πρεπει να ειναι καποιος περηφανος που πηγε να ζησει στην Αμερικη πχ; Απλα πηγε εκει για να βγαλει λεφτα!)

ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΔΗΛΑΔΗ! ΤΙ ΕΙΠΑ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ!!!
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Up Print
Jump to: